Sinulle, joka haluat laittaa asunnon vuokralle.

siistiasuntovuokralla

Tarkista että asunto jonka haluat vuokrata on siisti , ennen kuin päästät sinne katsomaan yhtä ainoaa ihmisiä.

Järkyttävää, kuinka ei malteta laittaa asuntoa siistiksi edellisten asukkaiden jäljiltä, koska on niin kiire sitä tarjota seuraavalle vuokralle.

Miksi jotkut eivät viitsi panostaa ja nähdä edes sen verran vaivaa että asunnossa tuoksuu puhtaalle ja se on edes suurinpiirtein perussiisti.

Yhdessä asunnossa oli suihku seinät täynnä keltaisia virtsavanoja ja kylppärin lattia lohkeillut ja likatahmassa, silti esitellään ihmiselle.

Kyllä asunto tulisi tarkistaa ja katsoa että se on asiallisessa kunnossa ennen kuin siitä pyydetään monta sataa vuokraa.

Toisessa asunnossa piti olla siistit tapetit ja siisti asuntoa. Totuus: seinät täynnä porareikiä, naulojen jälkiä ja tapetit rumassa kunnossa.

Kolmannessa saniteettitilat aivan järkyttävät - suihkunurkassa pikimustaa piinttynyttä likahometta ja wc-pönttö varmaan 100 vuotta vanha ja saastainen.

Siis ihan ilmaisena vinkkinä :
upouusi vessanpönttö maksaa tarjouksessa jotain 70 eukkuu nykyään,
joten miksei sitä vanhaa paskapönttöä edes viitsitä vaihtaa suosiolla vaikka pyydetään pokkana käsittämätöntä vuokraa ihan pilipalikunnossa olevasta asunnosta ja nykyään yhä yleistyvämmällä sopimuksella missä vuokralaisen on vähintään vuosi asuttava tai saa maksaa jos lähtee ennen sitä.

Odottaako nämä vuokranantajat että vuokralainen siivoa kaksi viikkoa, tapetoi ja maala asuntoa muuttaessaan sinne omalla ajalla omaan laskuunsa?
Käsittämätöntä.

Siistikää nyt oikeasti ainakin vessa ja keittiö ennen kuin näytätte asuntoa ihmisille.

Onneksi suurin osa asuntonsa vuokralle laittavista on fiksuja ja se näkyy suoraan sekä vuokranhinnassa että asunnon siistissä kunnossa.
He malttavat kunnostaa asunnon siistiksi entissen asukkaan jäljiltä, maalata, tapetoida hienoksi --- ja vasta sitten laittaa seuraavalle vuokralle. Heitä arvostan ja niin on oikein ja toista ihmistä kunnioittavaa toimia.

16

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensiissiivoarotille

      Vuokralainen voi toki päättää minkä vuokraa. Asunto vuokrataan siinä kunnossa kun se on. Edellisellä vuokralaisella on velvollisuus loppusiivoukseen, jos se on jäänyt tekemättä, niin uusi vuokralainen joutuu siivoamaan, sillä siisti. Ei ole pakko vuokrata, mikäli ei tyydy tilanteeseen.
      Minä en vuokrarotille kämppiä siivoa, kun en niissä asu, vuokraan vain.
      Kun kämppä pannaan myyntiin, siellä tehdään remontti, myyntiä varten, siinä se.

      • rentochfint

        "Edellisellä vuokralaisella on velvollisuus loppusiivoukseen, jos se on jäänyt tekemättä, niin uusi vuokralainen joutuu siivoamaan, sillä siisti"

        Älä viitsi.
        Nykyvuokralaiset ei kuule uutta kotia etsiessään ala edellisten asukkaiden sotkuja siivoamaan jostain sikolätistä -- he sanovat kiitos ja näkemiin ja etsivät asiallisemman asunnon missä fiksu vuokraisäntä jolla ei tulisi edes mieleen tarjota huonossa kunnossa olevaa asuntoa kenellekään kodiksi.


    • juttuonnäin

      Kyllä tottakai asunto tulee siivota ja olla siistissä ja asiallisessa kunnossa kun se laitetaan vuokralle ja esitellään.
      Ei ole viisasta likaista tai rähjäistä asuntoa tarjota vuokralle. Ei myöskään ole viisasta vuokrata asuntoa sellaiselta joka ei välitä tällaisesta perusasiasta .







































































      vuokranantajia jotka ymmärtävät tämän, ärsyttää röyhkeät ja ahneet ihmiset muttei kukaan järkevä heiltä asuntoa vuokraakaan,

    • kamla

      Tuollaiset ihmiset jotka puhuvat vuokralaisista "vuokrarottina" ovat juuri sellaisia joiden vuokra-asunnotkin näyttävät rotankoloilta!

    • hemmahos

      Jos sattuu omistamaan ookoo asunnon paikasta missä naapurit sattuvat olemaan täyspöljiä, niin ilman muuta surutta vaan ensiasuntoonsa yhdessä muuttavilta nuorelta parilta allekirjoitus pikapikaa sopimukseen että tässä sitten on teidän vuosi vähintään on asuttava. Maksakoon vuoden vuokrat jos kuukauden päästä toteavat ettei kukaan kertonut että pakko muuttaa pois jos mielii mielenterveytensä tai henkensä säilyttää ei-niin-kivojen naapureiden vuoksi.
      Uskokaa pois, moni on maksanut.
      Eli kannattaa vuokralaisen katsoa tarkkaan mitä allekirjoittaa.

    • hyvinonrotillekelvannut

      Vuokralaisen vuokraa sen kämpän minkä päättää vuokrata. Avaimet saa kun maksaa vuokratakuut.

      • nyclarna

        Tässä keskuteltiin nyt vuokra-asuntojen persussiisteydestä ja asuntojen kuntotasosta.
        Jokainen tietää että vuokralainen kyllä vuokraa sen minkä vuokraa ja saa avaimet vuokratakuun jälkeen.

        Mitä kohtaa keskustelusta et jostain syystä halunnut ymmärtää kun alat kommentoida itsestäänselvyyksiä.


    • joopac
    • kolmenpäivänsiivous

      Eiköhän jokaisen vuokralaisen muuttaessaan muualle, kuulu siivota asunto, ennen lähtöään. Jos vuokranantaja joutuu siivouttamaan sen, lasku lähtijöiden perään. Vuokrasopimuksessa mielestäni sovitaan, että asunto luovutetaan siinä kunnossa, missä se oli tullessa. Tulijoiden täytyy huolehtia omalta osaltaan siitä, että vaativat siisteyttä.

    • kaikkilikaeilähde

      Keltaiset, vanhat ja likaiset wc-pöntöt on vastenmielisintä mitä asunnossa voi olla. Silti niiden kunnossa jotkut säästävät eivätkä vaihda uuteen vaan tarjoavat seuraavalle vuokralle. Se on käsittämätöntä . Kumma kun ei heitä edes hävetä esitellä sellaista asuntoa.

    • hyvinkelpaa

      Vuokralaisella on toki oikeus olla vuokraamatta, mikäli kämppä ei kelpaa.
      Vuokrakämppä on vuokrakämppä.
      Niin kauan kun hyvin käy kämppä vuokralle ei siihen kannata rahaa tuhlata, koska se kaikki on vokratulosta pois. Vuokrarotat jos haluaa omalla kustannuksella rempata, niin se käy kyllä.

      • hyvässäkunnossa

        Kyllä se on viisasta vuokranantajan pitää huolta omaisuudestaan eikä päästää asuntoaan huonoon kuntoon vaan kunnostaa säännöllisesti ja tarkistaa perusasiat esimerkiksi viiden vuoden välein. Asukkaiden viihtyvyys on hyvälle vuokranantajalle tärkeää.

        On omituista ajatella säästävänsä ja jättää esimerkiksi vuokralaisen varaan asunnon peruskunnostaminen, sillä se ei ole vuokralaisen tehtävä eikä kunnostamista saa vuokralaisen vastuulle laittaa. Ei niin että elä sitten esim saastainen vessanpytty kylppärissä tai vaihda se itse, ei vuokralainen edes saa mennä vaihtavaan omin luvin mitään vaan hänen on ilmoitettava omistajalle jonka velvollisuus on hoitaa asia eteen päin.

        Pitkäkestoinen kunnossapitosuunnitelma on viisautta ja oikeaa säästäväisyyttä, se antaa taloyhtiön päättäjille kokonaiskuvan kiinteistön kunnosta sekä tulevista korjaustarpeista, sekä niiden järkevistä ajankohdista ja kustannuksista.

        Jos esimerkiksi taloyhtiön päättäjät eivät välitä tai laiminlyövät säännöllisen kuntokartoituksen/tarkastuksen ,eli asioihin puututaan vasta kun esimerkiksi tarpeeksi fiksu vuokralainen ilmoittaa jonkun paikan vaativan lähempää tarkastelua saattaa taloyhtiön vetelyys kostautua myöhemmin hyvin kalliina remontteina mitkä olisi saattanut helposti estää ajoissa korjaamalla/uusimalla ennen kuin pienestä haitasta kasvaa suuri .

        Hyvä kiinteistön kunnossapitosuunnitelma pohjautuu säännöllisiin kuntoarvioihin sekä kuntotutkimuksiin ja kiinteistöön hyvään huolenpitoon.

        Mutta jokainen tietysti toimii tyylillään, niin kuin parhaaksi näkee.


    • hyvässäkunnossa

      Noihin ikivanhoista wc-pöntöistä ja hanoista seuranneeseen keskusteluun tässä ihan faktaa vuokralaisille/asukkaille yleensäkin tiedoksi eli :

      Kannattaa tarkistaa hanojen ja wc-istuinten kunto, sillä

      vuotavista wc-istuimista ja tiputtelevista vanhoista hanoista kertyy vuosittain iso lasku:

      ● Tiputtava hana tuhlaa vettä n. 3 l tunnissa eli 26 m3 vuodessa. Tästä 40 % on lämmintä vettä. Kustannukset ovat helposti noin 130 e vuodessa.
      ● Vuotava wc-istuin kuluttaa turhaan noin 30 l tunnissa eli 260 m3 vuodessa kylmää vettä. Rahassa se tekee noin 900 e vuodessa.
      ● Jatkuvasti vähän auki oleva hana vie 180 l tunnissa eli 1500 m3 vuodessa vettä, josta 40 % on lämmintä. Vuodessa siitä aiheutuu lisäkuluja jopa 7500 e.

      Lähde http://energianeuvonta.sssoy.fi/kaytaoikein/korjaa-viipymatta-vuotavat-vesikalusteet

    • näinminähoidanasiat

      vuokralainen ei tarvi mitään siistiä asuntoa ei tarvi putsata en itse koskaan putsaa
      jos ei kelpaa menkööön vittuun

    • näinminä

      25 vuokra asuntoa vuokralainen pesee

    • huonokuntoiset

      Kuvissa näyttää hyvältä, mutta paikan päällä ohhoh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe