Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maugein näppäinharmonikka

Maugein

Minulla on tämä ranskalainen Maugein- näppäinharmonikka, ostin sen vuosia sitten musiikkikoulun omistajalta. Se oli sitä ennen hänen omansa.

Se on 5-rivinen musta musette, erittäin kaunis ääni. Bassoja on 96, ne ovat "kiiltäviä kiviä".En löydä netistä mitään tietoja siitä, valitettavasti. Se on numeroitu (metallilaatta), hyväkuntoinen, mutta en tunneista huolimatta oppinut soittamaan sitä. Olen soitellut ikäni pianoharmonikkaa.

Kävin tänään samassa musiikkikoulussa miestä tapaamassa, kysyin vaihtaisiko hän sen vastaavan tasoiseen pianoharmonikkaan, edes sinne päin. Hän tarjosi pientä Honeria, ihan liian yksinkertaista ja halpaa mallia.
Olin älyttömän pettynyt. Maksoin siitä usea vuosi sitten n. 4000 euroa.

Nyt haluaisin saada selville minkä arvoinen tämä Maugein on, että voisin myydä sen ja ostaa pianohanurin tilalle. Tunteeko kukaan tätä merkkiä? Mistä siitä saa lisää tietoja?
Kiitos! (asun ulkomailla, en Ranskassa)

2

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musiikimies

      siinä musetteharmonikassa ei varmaan ole mitään vikaa siinä voi olla vain ranskalainen sormiojärjestelmä.bassosormiojärjestelmä on aika samanlainen kaikissa harmonikoissa.kannattaa varmaan pyytää jotain harmonikkakauppiasta lähitienoillasi katsomaan sitä diskanttisormiojärjestelmää,ja minkä arvoinen se musetteharmonikka on.niiden arvot saattavat olla jopa tuhansia euroja,ellei se ole kovin vanha.

    • Diskantt

      Mainitsette tiedustelussanne, että olette ostanut käytetyn soittimen vuosia sitten. Kaikkien tuotteiden hinta laskee, kun sen kaupan ovesta kantaa ulos, ja tuo on jo kauan sitten "kannettu ulos". Sen lisäksi se on ollut kahdella eri omistajalla. Kun Maugeinin tai vastaavan hintoja tarkastelee liikkeissä Ranskassa, niin hintataso liikkuu 1000 € - 6000 € välillä riippuen vuosimallista, mallista ja kunnosta. Mainitsette, että soitin on 96-bassoinen, mikä tarkoittaa sitä, ettei soitin ole mikään promalli, vaan ennemminkin harrastajakäyttöön suunnattu, koska suuremmissa harmonikoissa on yleensä 120 bassoa. Henkilö, jolta soittimen hankittu, on saanut siitä hyvän hinnan, mikä ei tarkoita sitä, että hän olisi soittimesta pyytänyt ylihintaa.

      Vaikka soittimenne arvon putoaminen on tullut teille yllätyksenä, ikävänä sellaisena, surua voi lievittää se, että ette ole yksin: pianoharmonikkojenkin hinta on pudonnut. Pianoharmonikat ovat likipitäen samanlaisia kaikkialla maailmassa, joten sopiva italialainen soitin kannattaa hankkia sieltä, mista sen edullisimmin saa. Jos ette itse pysty arvioimaan soittimen kuntoa, kannattaa pyytää joku asiantuntija, ammattisoittaja tms. mukaan. Jos päätätte hankkia soittimen liikkeestä, suosikaa sellaista liikettä, johon voitte viedä soittimen huollettavaksi. Suomessa käytetyt 3-4-äänikertaiset italialaiset pianoharmonikat liikkuvat 500 -2500 €:n hintahaarukassa. 500:lla voi saada jo hyvän. Ruotsissa hintataso on puolet edullisempi käytettyjen soittimien kohdalla.

      Tilanne ei siis ole epätoivoinen, jos olette vaihtamassa soittimenne näppäinpelistä pianoharmonikkaan. Hyvässä tapauksessa saatte vielä rahaa vähän muuhunkin tarkoitukseen. Pelkäksi rahaksi muutettuna suuri osa soittimenne hankintahinnasta on jo kadonnut. Kysyisin neuvoa joltain itsekin musetteharmonikkaa soittavalta soittajalta, ja esim. Googlaamalla voisi löytää jonkun, joka muutenkin vaikuttaisi olevan kiinnostunut erilaisista harmonikoista. Yleensä soittajat ovat mukavia ja neuvovat kysyjää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe