Maugein näppäinharmonikka

Maugein

Minulla on tämä ranskalainen Maugein- näppäinharmonikka, ostin sen vuosia sitten musiikkikoulun omistajalta. Se oli sitä ennen hänen omansa.

Se on 5-rivinen musta musette, erittäin kaunis ääni. Bassoja on 96, ne ovat "kiiltäviä kiviä".En löydä netistä mitään tietoja siitä, valitettavasti. Se on numeroitu (metallilaatta), hyväkuntoinen, mutta en tunneista huolimatta oppinut soittamaan sitä. Olen soitellut ikäni pianoharmonikkaa.

Kävin tänään samassa musiikkikoulussa miestä tapaamassa, kysyin vaihtaisiko hän sen vastaavan tasoiseen pianoharmonikkaan, edes sinne päin. Hän tarjosi pientä Honeria, ihan liian yksinkertaista ja halpaa mallia.
Olin älyttömän pettynyt. Maksoin siitä usea vuosi sitten n. 4000 euroa.

Nyt haluaisin saada selville minkä arvoinen tämä Maugein on, että voisin myydä sen ja ostaa pianohanurin tilalle. Tunteeko kukaan tätä merkkiä? Mistä siitä saa lisää tietoja?
Kiitos! (asun ulkomailla, en Ranskassa)

2

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musiikimies

      siinä musetteharmonikassa ei varmaan ole mitään vikaa siinä voi olla vain ranskalainen sormiojärjestelmä.bassosormiojärjestelmä on aika samanlainen kaikissa harmonikoissa.kannattaa varmaan pyytää jotain harmonikkakauppiasta lähitienoillasi katsomaan sitä diskanttisormiojärjestelmää,ja minkä arvoinen se musetteharmonikka on.niiden arvot saattavat olla jopa tuhansia euroja,ellei se ole kovin vanha.

    • Diskantt

      Mainitsette tiedustelussanne, että olette ostanut käytetyn soittimen vuosia sitten. Kaikkien tuotteiden hinta laskee, kun sen kaupan ovesta kantaa ulos, ja tuo on jo kauan sitten "kannettu ulos". Sen lisäksi se on ollut kahdella eri omistajalla. Kun Maugeinin tai vastaavan hintoja tarkastelee liikkeissä Ranskassa, niin hintataso liikkuu 1000 € - 6000 € välillä riippuen vuosimallista, mallista ja kunnosta. Mainitsette, että soitin on 96-bassoinen, mikä tarkoittaa sitä, ettei soitin ole mikään promalli, vaan ennemminkin harrastajakäyttöön suunnattu, koska suuremmissa harmonikoissa on yleensä 120 bassoa. Henkilö, jolta soittimen hankittu, on saanut siitä hyvän hinnan, mikä ei tarkoita sitä, että hän olisi soittimesta pyytänyt ylihintaa.

      Vaikka soittimenne arvon putoaminen on tullut teille yllätyksenä, ikävänä sellaisena, surua voi lievittää se, että ette ole yksin: pianoharmonikkojenkin hinta on pudonnut. Pianoharmonikat ovat likipitäen samanlaisia kaikkialla maailmassa, joten sopiva italialainen soitin kannattaa hankkia sieltä, mista sen edullisimmin saa. Jos ette itse pysty arvioimaan soittimen kuntoa, kannattaa pyytää joku asiantuntija, ammattisoittaja tms. mukaan. Jos päätätte hankkia soittimen liikkeestä, suosikaa sellaista liikettä, johon voitte viedä soittimen huollettavaksi. Suomessa käytetyt 3-4-äänikertaiset italialaiset pianoharmonikat liikkuvat 500 -2500 €:n hintahaarukassa. 500:lla voi saada jo hyvän. Ruotsissa hintataso on puolet edullisempi käytettyjen soittimien kohdalla.

      Tilanne ei siis ole epätoivoinen, jos olette vaihtamassa soittimenne näppäinpelistä pianoharmonikkaan. Hyvässä tapauksessa saatte vielä rahaa vähän muuhunkin tarkoitukseen. Pelkäksi rahaksi muutettuna suuri osa soittimenne hankintahinnasta on jo kadonnut. Kysyisin neuvoa joltain itsekin musetteharmonikkaa soittavalta soittajalta, ja esim. Googlaamalla voisi löytää jonkun, joka muutenkin vaikuttaisi olevan kiinnostunut erilaisista harmonikoista. Yleensä soittajat ovat mukavia ja neuvovat kysyjää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe