Työ pilaa ihmisten elämänlaadun

kaikkityöpaskaa

Työstä on tullut sellainen riippakivi ihmisille joka pilaa elämänlaadun, vie liikaa aikaa päivän parhaista ajoista, työmatkat vielä lisää ajanhukkaa, työ uuvuttaa ihmisiä, työ on pakkotahtista koska siellä on oltava se 8 tuntia päivässä halusipa tai ei, elinkustannukset ovat säädetty niin korkeiksi tässä maassa että sen raatamisen hedelmät valuvat huonon palkan ja kovan verotuksen takia silkkaan elämiseen eikä itse saa vaivanpalkaksi mitään, työpaikalla on usein huonot olosuhteet, hometta, vetoa, kosteutta, kylmyyttä, liian kuuma, ahdasta, meluisaa, pölyjä, yms.,
Työstä on muodostunut elämänpilaaja, työssä kärvistelty aika on pois ainutkertaisesta elinajasta jonka olisi voinut viettää mukavamminkin ja korvaukseksi saa niin vähän rahaa että se menee ihan peruselämiseen ja verottaja vie kohtuuttoman osan siitäkin.
Verottaja vieläpä tuhlaa ne työllä ja tuskalla ansaitut verorahatkin kevytmielisesti taivaan tuuliin ihan kuin niitä olisi helppokin saada aikaan. Sitten vielä kehtaa valittaa aina rahapulaa ja että vielä enemmän pitäisi raataa siellä töissä kun rahat paloi taas taivaan tuuliin ja valtio velkaantuu yms.

Työstä on muodostunut niin hirveä taakka, riippakivi ja elämänpilaaja että se ei ole enää mielekästä toimintaa millään tavalla. Eikö nyt perkele voida mitenkään muuten järjestää ihmisten toimeentuloa kuin tällaisella ainoan elämän pilaavalla järjettömyydellä!!

19

3089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työmiehentielläpitää

      Työtä ihminen on joutunut tekemään aikojen aamusta. Ei työ mitenkään uusi asia ole. Nykyään työolot ovat hyvät verrattuna vaikka aikaan 100 vuotta sitten ja puhumattakaan varhemmista ajoista.

      Voit muuttaa korpeen joen rannalle. Yritäpä tulla toimeen omillasi, töitä saat tehdä henkesi pitimiksi niin paljon kuin fysiikka kestää. Kuolla saat sinne kaikessa rauhassa.

      Jonkun on nyky-yhteiskunnassa tehtävä töitä, että saat leivän suuhusi, katon pääsi päälle ja lämmintä pitämään vilun loitolla. Minunko pitäisi huolehtia sinun tarpeista? Miksi et itse huolehdi itsestäsi ja toimeentulostasi? Minun puolestani saat kyllä vaikka kuolla, jos et viitsi mitään tehdä.

      • työ.on.paskaa

        Miksi se aina pitää olla 200% töitä tai ei mitään, miksei voi olla vaikka kohtuulliset 75% tai 50%, eli työpäivä vaikka 4h tai 6h, miksi siellä pitää tuhlata päivän parhaat 8 tuntia vaikka ihmisiä on työttömänä pilvin pimein? Joku toinen saisi tehdä sen toiset 4 tuntia, kumpikin saisi vähän rahaa ja korvaamatonta vapaa-aikaa.


      • laskeuudestaan
        työ.on.paskaa kirjoitti:

        Miksi se aina pitää olla 200% töitä tai ei mitään, miksei voi olla vaikka kohtuulliset 75% tai 50%, eli työpäivä vaikka 4h tai 6h, miksi siellä pitää tuhlata päivän parhaat 8 tuntia vaikka ihmisiä on työttömänä pilvin pimein? Joku toinen saisi tehdä sen toiset 4 tuntia, kumpikin saisi vähän rahaa ja korvaamatonta vapaa-aikaa.

        Mitä tekemistä 200 %:lla on tässä asiassa?
        Täysi työpäivä on 8 tuntia. Vuorokausi on 24 tuntia. Olisiko tuo 8 tuntia siitä noin 33 %?

        Viikossa työpäiviä on yleensä 5. Vapaapäiviä on 2. Ne on kokonaan omaan käyttöön ja huvitteluun tai mihin ikinä haluat.

        Lisäksi on vuosilomat, noin kuukauden verran tai enemmänkin.

        Siis ansiotyöhön ihminen käyttää tavallisesti murto-osan ajastaan.


      • työ.on.paskaa

        Työhön joutuu panostamaan sen 200% suorituskyvystä, on aina kiire, liikaa työtehtäviä, liian vähän henkilökuntaa, yms., koskaan ei saa sitä työtä tehdä edes rauhassa ja normaalisti vaan aina ylinopeudella kymmenen palloa yhtä aikaa ilmassa ja jos yksikin putoaa niin kaikki romahtaa.


    • äläs

      Samaa mieltä aloittajan kanssa. Työ vie kaiken energian ja ajan. Ahdistaa ajatellakin, että koska vasta parikymmentä vuotta työelämää takana, niin eläkeikään vielä reilusti yli 20 v aikaa. Tosin en usko, että saan olla töissä siihen asti, eiköhän sitä joudu jossain vaiheessa yt:n seurauksena pois ennen aikojaan.

    • työn.siunaukset

      Vapaa-aikaa ns. kokopäivätyössä käyvällä on paljon enemmän kuin työaikaa. Silti työ tuo hyvinvointia ja mahdollistaa mukavan vapaa-ajan toiminnan. Työ luo elämänlaadun. Työ luo vastapainoa vapaa-ajalle. Ei ole hyvää vapaa-aikaa, ellei ole työtä.

      Minä ainakin sairastuisin, jos vuoden jokainen päivä olisi pelkkää päämäärätöntä vetelehtimistä, kitumista ja yhteiskunnan tukien anomista. Siinä kävisi kateeksi työssäkäyvien palkkapäivät ja sosiaalinen ympäristö, työterveyshuolto, vuosilomat ja pikkujoulut ym.

      • syökääsikaa

        Pikkujoulut, buahhahahahahaaa, kuka kaipaa sitä teennäistä pakkoilakointia??


      • kaikki.työ.on.paskaa

        Näinköhän, työaika 8h päivässä, työmatkat vie tunnin, se on jo 9 tuntia päivässä työn takia pois, nukkuakin pitää 8h yössä, eli 17 tuntia, jäljelle jää 7 tuntia sellaista vapaa-aikaa jolloin oikeasti voi tehdä jotain omia juttuja mikäli energiaa riittää. Siitäkin menee osa työpäivään valmistautumiseen, sitten on niitä pakollisia arkiaskareita mitkä on vaan tehtävä, siivous, ruoanlaitto, pyykinpesu, vaatehuolto, peseytymiset, jne. niin eipä sitä vapaa-aikaa juurikaan jää. Elämä kuihtuu työn takia pelkäksi raatamiseksi ja nukkumiseksi!
        Minä sanon jotta työajasta puolet pois!


    • tee_jotain

      "Eikö nyt perkele voida mitenkään muuten järjestää ihmisten toimeentuloa kuin tällaisella ainoan elämän pilaavalla järjettömyydellä!!"

      Ala järjestää! Kaikille!

      • helppo.ratkaisu

        Se olisi voitu järjestää helposti kansalaispalkalla joka olisi rahoitettu verottamalla robottien jne. koneiden ihmistyöhön nähden ylivertaista tuottavuutta!!


    • HyväDiili

      Ei voi elää, käyttää hyödykkeitä ja kuvitella ettei joutuisi niistä mitään maksamaan. Eläminen ihmiskehossakin on jo työtä. Elämässä on kärsimystä. Jos ei merellä tuule, pitää soutaa, kunnes taas tuulee. Suurin osa kärsimyksistä johtuu "omista" haluistamme ja ajattelusta.

      Toisaalta on myös erikoista millainen tämä kulutusyhteiskunta on. Entisvanhaan tehtiin työtä omassa pihassa/pellolla ja homma oli harvinaisen selkeää. Nykyään tehdään jotain monesti täysin merkityksettömältä tuntuvaa ja irrallista asiaa työkseen, josta kärsitään, ja se kärsimys tuntuu monista kohtuuttomalta, siitä saatuun palkkioon nähden (koska voi olla ettei työ palkitse muuten kuin kerran kuukaudessa palkkapäivänä). Lisäksi on kaikkea muuta kummallista, kaavakkeiden täyttöä, tietokoneiden päivitystä, katsastukset, hakemukset, todistukset, CV:t, sosiaalisen verkostoitumisen paine, iloiselta vaikuttamisen paine, odotukset, ja ihan pelkkä paniikki, sekavuus ja kouhotus mikä tuntuu välillä vallitsevan...

      Ihmiset ottavat lainaa ostaakseen asioita mitä eivät tarvitse ja lisäävät siten kärsimystään. Mikäli karman lakiin on uskominen, kaikesta joutuu maksamaan ennenpitkää täyden hinnan, ilman alennuksia.

    • työonilo

      Minulle työ oli iso ilo. Kävin kouluni kunnolla, sain valita opiskelupaikan ja sen jälkeen työn. Työssä oli monen monta hyvää puolta kuten työtoverit, työterveyshuolto, juhlat, palkalliset lomat ja varsinkin palkka mutta myös se työ itsessään. Siis työ itsessään eli se että tekee jotain merkityksellistä.

      Nyt juoksee ihan mukava eläke ja vapaa-aikaa riittää. Työ kannatti. Tuntuu hyvältä, kun on tehnyt oman osuutensa yhteiskunnassa. Nyt saan pelkästään nauttia kaikista niistä hyvyyksistä, joita työllä saadaan aikaan.

    • mieletöntä

      Työolojen ja -elämän mielettömyys tulee väkisinkin mieleen, kun katselee ikääntyviä vuorotyöntekijöitä. Vuorotyön epäsäännöllisyys rasittaa ihmistä silloinkin, kun hän ei ole töissä. Monet 50v. vaikuttavat kymmenen vuotta ikäistään vanhemmilta. Ylipaino, nivelvaivat, diabetes ja verenpainetauti vaivaavat puhumattakaan päänupin ongelmista. Vuosien uniongelmat ja epäsäännöllinen vuorokausirytmi vuoksi tekee monelaisia tepposia, joista normaalia työaikaa tekevät taas eivät kärsi.

      Naisvaltaisella alalla palkka on pieni, joten moni ottaa ylimääräisiä töitä vapaapäivikseen erityisesti viikonloppuina. Nämä ihmispolot tavallaan tuuraavat toisiaan, kun työnantaja ei halua palkata tarpeeksi väkeä töihin. Lipevä esimies vedättää alaisiaan monin tavoin ja kuittaa itse bonukset palkkabudjetin alittuessa.

      Työelämän säännöistä on joustettu jo kauan. Tuloksena näkyy kuusikymppisiä monisairaita työntekijöitä, jotka pelkäävät eläkkeelle joutumista. Heidän elämässään ei ole muuta sisältöä kuin pakkotahtinen työ. Vapaa-aika on mennyt kotia puunatessa ja puolisoa passatessa. Todellakin, onko mitään mieltä, että töissä olevat raatavat mittarit punaisella, kun taas toisille ei riitä töitä lainkaan? Eikö taakkaa voisi jakaa vähän tasaisemmin?

    • ahdistaa

      Odotahan vain pian saapuvaa tulevaisuutta, jossa automaatio ja robotisaatio poistaa suuren osan nykyisistä työpaikoista. Työstä maksettava korvaus valuu sitten veroja kiertäville suuryhtiöille ja rahaeliitille, joilta yhteiskunnan pyörittämiseen palautuu vain roposia. Hyvinvointiyhteiskunta on mennyttä, ja ihmiset taistelevat verisesti niistä vähäisistä töistä, joista jotain maksetaan. Sitten sitä vasta joutuu painamaan töitä, jotta saa riittävästi arvoa tuotettua, ja pidettyä itsensä totaalisen köyhyyden yläpuolella.

      • en.suostu.sellaiseen

        En suostu sellaiseen, ennemmin sekoan kuin Jack Nicholson Hohto elokuvassa ja menen joku päivä hullun kiilto silmissä työpaikalle kirves kädessä hakkaamaan ovet paskaksi kuten ko. leffassa xD
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.
        All work and no play makes Jack a dull boy.


    • 567777

      Huono työ ja huono palkka ,siinä on yhdistelmä mikä tekee koko elämästä surkeata ja kestämätöntä.

      Miksi tehdä paskatyötä mistä ei hyödy millään tavoin, en ymmärrä mikä pointti siinä on?

      Ja tiedoksi että tein itse aikoinaan paskatyötä enkä suostu enää tekemään vaikka mikä olisi ,joten omakohtainen kokemus jo sanoo ettei alipalkattuja töitä kannata kenenkään tehdä ikinä.

    • Tuletyöttömyys

      Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tuon ekan viestin. Ajattelen näitä asioita joka päivä. Jokainen päivä on samanlainen, toimin kuin robotti, ylös keskellä yötä ja kotiin melkein 10 tunnin päästä!! Näin talvella ei juurikaan ehdi nähdä päivänvaloa. Töissä on kurjaa, etenkin juuri se, että siellä täytyy olla se 8,5 tuntia. Miksei jokainen voisi tehdä sen verran töitä, että sillä rahalla tulisi toimeen, oli se sitten 4 tai 6 tuntia/vrk. Joka päivä töistä tultua istun tv:n ääreen rentoutuakseni ja torkun jossain vaiheessa omituista horrosta unen ja valveen rajamailla. Viimeisestä vuosikymmenestä ei ole juuri mitään muistikuvia, ei muuta elämää kuin jokapäiväinen pakkotyö. Tämä elämä on ainoa mikä meillä on. Tähänkö se kuluu? Tämäkö on elämän tarkoitus? Toivon, että tulee konkurssi ja jään työttömäksi. Ja olen jo sen ikäinen, ettei minua kukaan halua töihin. Eläkkeeseenkin on aikaa vielä 20 vuotta. En jaksa.

    • TyhmätMaksaaLomat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe