Aloituspaino 110,2kg

LihavastaHoikaksi

Aloitin laihdutuksen jokunen päivä sitten. Ystäväni kanssa päätimme alkaa kisaamaan kumpi laihtuu enemmän 22.6.2017 mennessä.

Tänään muistin että laihtuakin pitää. Menin puntariin ja painoa oli n. 1h sitten 109,8kg. Söin omenan ja join vettä kunnolla. Olo tuli ika hyväksi vetä juomalla, yleensä en juo vettä ollenkaan muuta kuin kahvina. On ilmeisesti pikku pakko alkaa juomaan vettäkin niin ei tule juotua niin paljon limppareita , mehuja ja maitoa.

Viinaksista päätän kanssa luopua joksikin aikaa. Join rommiviinan lopun eilen klo 22.38 mennessä loppuun. Koitan kävellä sopivasti vaikka se ei laihdutakaan mutta on muuten terveydelle ja olotilalle mielevää. Suunnitelmana on syödä porkkana tai kaksi seuraavan kerran kun nälättää.

Ajattelin jonkinlaista itseinnostuneisuutta saada aikaan kun tänne kirjoitan jotain. Ajattelin pitää ainakin ruokapäiväkirjaa. Kävelyajatkin voisin tänne laittaa ja jotain mitä mieleen tulee. Asenteeni varmanakin ratkaisee lopputuloksen , päätän onnistua, mitä se sittne tarkoittakaan, eli laihtua aika lailla, ja asettaa selvät muuttuvat tavoitteet päivittäin. Kävellyt olen tänään 27min ja 31 min.

Ystäväni aloituspainoa en tiedä eikä hän minun. Ilmoitamme painon pudotuksen toinen toisellemme samanaikaisesti paperilapuille kirjoittena, voittaja saa 35 min niskahierontaa, hävinnyt hieroo niskani. Painonpudotukiloja emme paljasta miten menee vaan sen voi päätellä kun näemme toisiamme miten toisella etenee.

Kohonneen verenpaineen takia tähän lähdin ykkösmotivaationa. Alaverenpaine oli viimeksi mitatessa 101. Mittaan verenpaineen seuraavna kerran kun painan vähemmän. Närästää hieman vaikka päivän eväänä ollut omena ja vettä. Ei vaan joinhan mä kahjvibnkin mustana ilman sokeria. En tiedä kuitenkaan jaksaaako tänne päivittäin tehdä selkoa laihtumisjutuista mutta aina toisinaan ainakin alussa että muistna laihdutuksen olevan menossa. Pahintahan tässä on nälkä ja jonkinlainen huono olo jos unohtaa juoda vettä.

13

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LihavastaHoikaksi

      Kävin vielä 95min kävelyllä. Painon punnitus huomenna. Lähdin kävelylle sen takia kun oli hieman nälkä ja kävellessä en pääse syömään. Ei se mukava ollut mutta parastahan tuossa on se kun kävely on ohi. Edelleen syömättä ja toiveena on että parilla porkkanalla tai ilman niitäkin pääsee uneen. Ei innosta juurikaan muta kisan takia yritän. Mitään painotavoitetta en ole miettinyt millä aikataululla. Tavoite on laihtua hieman päivittäin jos vaikka niin sen sanoisi. Vaikka 200 grammaa päivässä kun tippuu niin voin olla tyytyväinen.

    • VHH-kannattaja

      En ymmärrä alkuunkaan, että aletaan laihduttamaan jollain nälkä dieetillä tai slim tuotteilla, kun voi syödä hyvin ja hyvää ruokaa ja silti laihtuu tasaista tahtia. Ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin jättää viljatuotteet ja perunan pois ruokavaliosta. Samoin ei mitään kevyt maitotuotteita tuotteita vaan kunnon tavaraa.
      Liikunta on toki aina terveydelle hyväksi, mutta riehumalla sitä ei laihdu. Se lisää vain nälkää.

      • Ihan normaaliruualla laihtuu, kun syö asiallisia annoksia. Perunasta ja viljatuotteista ei tarvitse luopua ja rasvatonta maitoa saa juoda. Kaikki on kiinni ruuan laadusta ja annoskoosta. Siskoni ei muuttanut ruokavaliostaan yhtään mitään, vain pienensi annoksia. Laihtui 25kg alle vuodessa. Siitä on nyt jo aikaa ehkä kolme tai neljä vuotta, eivätkä ole kilot tulleet takaisin, vaikka syö samaa ruokaa kuin ennenkin.


    • sandskuu

      Moi vaan ja tsemppii sullekin! Itse alotin laihdutuksen tai paremminkin elämätaparemontin 4 vkoa sitten. tai oikeastaan 5 vko sitten jo, mutta en katsonu sitä alotuspainoo sillo kun pelkäsin niin paljon, uskallauduin vasta siis seuraavalla viikolla vaa-alle ja siitä sit lähin painoo tsekkaa, alotus 102,4kg.Nyt neljän viikon päästä paino on 96 kg. Että ihan kivasti noin 6,5 kg lähti kuukaudessa. Mie käyn 1,5 h kävelylenkin noin 4-5 kertaa viikossa.Päivittäin syön 1500-1900 kcal, olen nainen, 168 cm. se määrä on mulle sopinut en oo sillä määrällä lihonut. Eka viikko oli karsee. lihaksia särki ja massu kurni, kakkosviikko meni hyvin, kolmas viikko taas vaikee että huimausta oli aamusin ehkä olin syönyt liian vähän saatto johtuu siitäkin.. en osaa tarkasti sanoa :) mutta nyt menossa jo sit periaatteessa se kuudesviikko eikä mitään oireita enää ole :) ihanaa <3
      lähinnä olen perunan ja riisin korvannu kasviksilla. syön lähinnä broileria, lihaa. joskus myös esim spagetii, perunalaatikkoo iha normi ruokaa. tärkeää on kiinitää huomiota annoskokoihin ja mulle se on sopinut toi kaloreiden lasku, nii tiedän missä meennää. katson painoo yleensä melkee joka pv mut viikottain otan tuloksen ylös. viikon sisällä tosia voi toisena aamuna painaa vaikka 1kg enempi kun riippuu mitä syöny ja juono mut ei silti vaikuta lopputulokseen. sallin itselleni jonkun herkun päiväss yleensä se mulla on jätskituutti. eli siitä tulee n. 150 kcal ja sisällytän sen tohon päivän kalorimäärään. ja silti oon siis laihtunu vaikka jätskii menny :D
      mutta karkit, sipsit, lähinnä limsat lopetin sillon melkee 6viikkoo sitte. mulla oli närästystä ja ihmettelin mistä se johtu, ´kun lopetin limpsojen juonnin ja karkin syönnin närästys hävis ku seinää! ihana tunne tääki =) eli jos syöt useesti viikos karkkii, sipsii ne kyl kanttii lopettaa painon hallinnan kannalta koska ne kyllä on niin kalorisii... mutta pulla päivässä ei paha :)

      että tämmöstä mulle :)

      tsemii sulleki! :) hyvää syksyä :)

    • Pieni_muutos

      Mitä tapahtuu 22.6.2017 jälkeen? Haluatko laihtua pysyvästi? Jos haluaa laihtua pysyvästi, täytyy tehdä pysyviä muutoksia. Nälissään olemista on vaikea jatkaa koko loppuelämä. Vaikeinta ei ole pudottaa painoa, vaikeinta on saada pudotetut kilot pysymään poissa.

    • LihavastaHoikaksi

      Kiitos palautteesta,tsempintoivotuksista, kysymyksistä, ajatuksista, neuvoista, vinkeistä.

      Vaaka näytti ilta-aikaan 109,8kg. Söin yöllä jäätelöä, mansikkahilloa ja persikanpuolikkaan, sellaisen jäätelöannoksen. Söin minä siinä siten muutakin....mahan täyteen. Porkkanoihin en koskenut.

      No, suutuin nähdessäni painoni, koska muistelin että jäätelöähän söin vaan ja ei sitä kovin paljon tullut syötyä, puolisen litraa. Lähdin kävelylle klo 16.34 ja sen aikana muistin että söinhän minä sen lisäksi muutakin.

      Klo 18:42 palasin kävelyltä. Hyvä että se on ohi. On hoikempana mukavampi kävellä. Pari kertaa olisi tarkoitus vielä kätydä kävelyylä tänään. Lyhyempiä kävelyitä. Aion paastota nyt seuraavat 5 kiloa =(

      Hetkinen, mulla on aprikoosipurkki avonainen jääkaapissa, joten komento takaisin =)

      Pitää vaan yrittää eteenpäin. Seuraava kirjoituskerttani olkoon ensi viikolla lauantaina, tämä on lupaus. Toivottavasti silloin päästään asiaan, eli pääsen kertomaan alentunesta painosta, nyt on tunnelma latteana, mutta kyllä tämä tästä iloksi muuttuu ensi viikon lauantaihin mennessä, oletan toiveikkaasti.

      " Mitä tapahtuu 22.6.2017 jälkeen? Haluatko laihtua pysyvästi? "

      1. Painonpudotuskisamme päättyy. Se on järkevää tajuta ja syödä painoaan tarkkaillen ettei se pääse " huomaamatta nousuun " kuten mulle on päässyt tapahtumaan =)

      2. Mielellään.

      Oma vinkkini on juoda vettä, juoda sitä lisää ja vielä lisää, ja ei lisäkulaus senkään jälkeen pahaa tee. Olo pysyy aika hyvänä, paino putoaa, eikä ole tilaa ruoalle. Nälkään tulee juoda vettä. Niin, no tiesin sen mutta silti retkahdin herkkusysteemeihin. Ajattelin että otan vain vähän niin ei se mitään. Mutta sitten otinkin lisää, ja siten lisää, ja vielä kerran lisää, eihän se enää haittaa kun jo noinkin tuossa söin........Se on lauantai 15.lokakuuta, jolloin seuraavan kerran puntariin Mulla on odotuksia sen suhteen.

    • nopeaaineenvaihdunta

      Onhan sulla tiedossa, että porkkana-omena-dieetillä tulet loppujen lopuksi päätymään siihen, että parin vuoden kuluttua painat 10-20 kg enemmän kuin nyt?

    • Harmitaas

      Tulee surullinen olo kun tietää että tuolla keinolla paino ei tule putoamaan saatikka pysymään :(. Liputan terveellisen ruokavalion ja säännöllisen syömisen puolesta.

    • LihavastaHoikaksi

      Flunssa päällä. Just äsken tuli mieleen että eikös nyt ole tullut raportointipäivä täyteen. Puntarissa en ole käynyt koko aikana ja en ole tänäänkään enkä tästä sen takia nouse tuolistani. Olen havainnut ennenkin että kun alkaa laihdutamaan niin jostain syystä iskee flunssa.

      Menen puntariin seuraavan kerran marraskuussa vaikka parantunen lokakuussa. Arvioin jonkinlaista painonlaskua vatsanmuodonmuutoksesta päätellen silmää hivelevämpään suuntaan eli ihrapullistus on vatsassa laskenut. Että ei puntari sen suhteen pelota. Räkää nenästä , yskimistä suusta en toivottele teille, mutta oma tilanteeni on tällainen, teille toivotan hymyä huuliinne.

    • 10plus10

      Onko aloittaja varmasti tosissaan? Parhaat ja pysyvimmät tulokset saa sillä, kun opettelee syömään normaalia ruokaa, mitä se kenellekin on, mutta vähemmän. Jos et viitsi laskea kaloreita, niin sitten poistat silmämääräisesti syömisiä. Erityisesti kannattaa kiinnittä huomiota alkoholiin, suklaaseen, jäätelöön, karamelleihin, leivoksiin jne.
      Laske tavoitepainosi energiakulutus ja pyri siihen.

      • marakatti45

        Tässä yksi teoria laihdutuksesta
        Ihmisen elimistö on koneisto joka tarvitsee jatkuvasti energiaa, jos energia loppuu koneisto sammuu.mutta elimistöllä on varajärjestelmä, vararavinto eli läski.eli kuinka se toimii.
        mitä tahansa syötkin syntyy kaksi asiaa joko läskiä tai paskaa.ruuasta syntyy vararavintoa vain kun elimistö tarvitsee sitä.eli kun paastoaa. kun syö riittävän usein elimistö ei tarvitse vararavintoa .


      • Eihelmiasioille

        Kun paastoaa, elimistö opetetaan laittamaan vararavintoa jemmaan seuraavaa nälänhätää varten. Rasva palaa aivan toisella tapaa, mutta taidan pitää sen omana tietonani.


      • jhfdgdfas

        Kun paastoaa, elimistö ottaa aivoille tarvitsemansa glukoosin lihaksista. Elimistössä energiaa kuluttavaa kudosta ovat lähinnä lihakset. Rasva on passiivista vararavintoa, joka pitkän päälle lähinnä aiheuttaa terveysongelmia. Paastoamalla saa hävitettyä lihasmassaa ja kohotettua verensokereita. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, esim. anoreetikoilla saattaa olla hyvin korkeat verensokerit (he syövät omia kudoksiaan).

        Paastolaihdutus päätyy katastrofiin monista eri syistä. Lihaskadon lisäksi on elimistöllä tietty "muisti". Siinä vaiheessa kun alkaa syödä, onkin sitten tosi hillitön nälkä. Paino lähtee hitaasti mutta palaa nopeasti. Lihakset lähtevät helposti, mutta etenkin liikkumattomalla aikuisella eivät ehkä palaudu ikinä. Eli menetetyt lihakset korvataan rasvalla korkojen kera, mistä seuraa entistä korkeampi paino ja epäedullinen kehonkoostumus sekä terveysongelmia (diabetes, korkeat kolesterolit, korkeat verenpaineet, sydän- ja verisuonisairaudet, aivohalvaukset).

        Laihduttajan on saatava vatsa täyteen ja riittävä määrä proteiineja sekä muita oleellisia ravintoaineita. Syöden jaksaa myös liikkua. Jos itse kulutan 1000 kcal/25 km kävelyä, niin itseäni tuplasti isompi kuluttaa saman energiamäärän puolta lyhemmässä matkassa. Liikunta ei ole turhaa, kunhan ei palkitse itseään liikunnasta herkuilla. Ylipaino on liikkuessa kuin painovyö. Mitä enemmän painaa, sitä enemmän kuluttaa. Eli todellakin kannattaa liikkua - ja syödä, mutta järkevästi.

        Nesteiden suhteen olet oikeassa. Kannattaa juoda vain vettä tai energiattomia juomia, koska elimistö ei ymmärrä juotua energiaa energiaksi. Tosin kovasti ylipainoinen laihtuisi todennäköisesti pelkällä pienellä ruoka- ja juomaremontilla. Pahaiset nälkäkuurit ne ovat tie helvettiin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe