Miksi askartelet itsellesi naamion?

handsomeman_

Miksi sinä nainen haluat muokata erilaisilla väriaineilla kasvoistasi erilaiset kuin ne luonnollisesti on? Onko luonnollinen yhtä kuin ruma? Koetko olevasi meikkaamattomana ruma meikatun vieressä? Jos et meikkaa, koetko olevasi vähempiarvoinen?

Onko kauneus sitä, että aina pitää yrittää olla paria astetta kauniimpi, keinolla millä hyvänsä? Onko meikkiteollisuus ja muodinluojat vastaus tyytymättömyyteesi? Vai meikkaatko, koska kaveritkin meikkaa? Vai siksi, että "kai sitä nyt saa... omat on kasvoni... mitä se sulle kuuluu...??? :)

Missä on ne naiset, jotka tuntee sisimmässään oikeaksi olla oma itsensä, ilman että askartelee itselleen naamarin, jolla pinnallisesti teeskentelee olevansa jotain, mitä sen alla ei ole?

Olen pienestä pitäen ihmetellyt, että miksi naisten pitää piiloutua naamioiden taakse.

Sana on vapaa. Parhaat perustelut palkitaan Guerlainin KissKiss Gold and Diamonds poskipunalla.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 01porkkanapää

      Hei! (Olen 15.v eli 9. luokalla) Ymmärrän pointtisi, tässä minun: En meikkaa siksi että olisin ruma ilman meikkiä. Minulla on hyvä itsetunto, enkä koe meikin tekevän minusta "kauniinpaa". Meikkaan, koska minusta se on hauskaa, ja pystyn sillä tavalla ilmaisemaan itseäni ja persoonallisuuttani. Tykkään esimerkiksi käyttää oranssia huulipunaa, koska se väri on niin pirteä, enkä minä siinä mitenkään pahalta näytä :D joillekkin on ehkä mahdotonta uskoa että pidän itseäni meikittä ja meikillä yhtä kauniina, mutta näin se nyy vaan on! Minulle on ihan sama meikkaavatko vai eivätkö muut meikkaa :D ystävissäni on niitä jotka eivät meikkaa ollenkaan, ja niitä jotka meikkaavat hiukan enemmän :3

      • 01porkkanapää

        Niin ja vielä sitä, että en meikkaa läheskään joka päivä, ei mulla oo mitään ongelmaa mennä kouluun meikittä :D


    • Olen aina ollut siitä samamieltä.Jos naine ei kelpaa omilla kasvoilla,ei naamio auttaa.Kysymyys on siitä,että meikki on valekauneus,niin kun"kissakulta".Tai kun teatteri puuomenat, mitä ei ole olemassakaan.Nuorille on kaikki ok.Mutta aikuiset pitäisi olla itsevarmoja.On ihminen muutakin kun ulkokuori.Ehkä sisäinenkauneus on kauneus,mitä on harvinainen ja luoteetava.

    • lounastauolta

      Joo ja mua ei sitten tarvitse palkita siitä, että viitsin vastata sulle, joka pidit tärkeänä signeerata tekstisi nimimerkillä "handsomeman". Se kertoo sinusta jo aika paljon.

      Täytyy olla nuori mies, että kysyy vielä tuollaista muka ihmetellen. Jos tuntisit ihmislajin historiaa et kyselisi yhtään mitään, uskaltaisit vain nauttia rehellisesti ja ilman syylisyyttä tai syyllistämistä siitä, mitä ympärilläsi näet joka päivä.

      Aloita siitä, että opettelet tiedostamaan oman käytöksesi ja asenteesi - etenkin vaskaikkaisen sukupuolen läsnäollessa, kävellessä vastaasi, ilmestyessä eteesi kuvana lehden sivuilla, videonauhalla tv:ssä, somessa, jne. Tiedosta se, miten ja millä asenteella sinä, ihmislajin urospuolinen edustaja, katsot sitä ihmistä ja mitä sinun mielessäsi sillä hetkellä kulloinkin tapahtuu, millaisia tunteita sinä tunnet, mitä ajattelet ja miten sitten käyttäydyt.
      Yritä yllättää itsesi spontaanisti, saada itsesi kiinni ns. rysän päältä, ihan rehellisesti, sillä niissä sinun reaktioissasi on jo aika monta syytä siihen, miksi ihmislajin (varsinkin nuori) naaraspuolinen edustaja pitää tärkeänä/parempana/itselleen miellyttävämpänä/hauskempana/inspiroivampana jne. ehostaa kasvojensa piirteitä, edes hieman.

      Sillä fakta on se, että te ihmislajin urospuoliset edustajat ette edes erota sitä, onko naisella meikkiä vai ei, ellei hänellä ole selvästi värjätyt huulet ja luomet, tekoripset, mustaa kajalia, poskipuna väärässä kohtaa poskessa, väärän värinen meikkivoide, jne. Te kehutte ihmistä "luonnonkauniiksi" edes tietämättä miten se "kauneus" on teidän eteenne kenties loihdittu...

      Ymmärrä ensin oman sukupuolesi luontainen, viettien ohjaama käyttäytyminen, ja tule vasta sitten hämmästelemään vastakkaisen sukupuolen valintoja.

    • anonyymi15v

      Ensinäkin, "naamarilla" kasvojen peittäminen on aivan liioiteltua. Veikkaan että suuri osa naisista ei meikkaa niin paljon, että naamariksi voi kutsua. Meikkaamalla voi tuoda esille omia parhaita puolia ja ilmaista itseään. Ei, luonnollinen ei tarkoita rumaa. Meikata voi luonnollisestikin. Itseltäkin joskus pojat kysyy, että miksi omistan niin paljon meikkejä, kun en ikinä meikkaa, vaikka todellisuudessa meikkaankin jonkin verran. En koe itseäni rumaksi ilman meikkiä, enkä väheksy millään tavalla ihmisiä, jotka eivät meikkaa. Joillekin tulee itsevarmempi olo kun meikkaa. Kuten aijemmin sanoin, miehet eivät edes huomaa luonnollista meikkiä. Tietysti, jos on kirkas huulipuna, vahvat eyelinerit ja värikästä luomiväriä, sen miehet kyllä huomaavat. Ja EI, naiset eivät meikkaa miehiä varten. Miehien ei pitäisi mielestäni puuttua mitenkään naisten meikkaamiseen, kun eivät asiasta yhtään mitään ymmärrä.

      • näinsevanmenee

        Fiksu ja paikkansa pitävä kirjoitus.


    • Anonyymi

      Miksi käytät esim korviksia tai muita koruja? Tunnetko olevasi rumempi ilman niitä? miksi käytät ponnareita ja muita vastaavia? eikö luonnollisuus ole parempi? Toivottavasti ymmärsitte pointtini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe