Vaimo vai Mutsi?

xxHAJALLAxx

Avioliitossa, ei lapsia, kaksi aikuista. Ja jatkuvaa vääntöä kodin kevyestä siistimisestä. Toiveet ei ole kovia, nähtävästi kuitenkin liian kovia:
- saa likaiset astiat keittiöön, mutta ei koneeseen. Ei onnistunut, koska ei tiennyt että tiskikone olikin tyhjennetty ( ei avannut luukkua, asia olisi selvinnyt) . Toistuva ongelma, ihme kyllä.
- huomauttaa kyllä, että pyykit olivat pudonneet lattialle. Mutta ei sitten huomannut sitä ( 1 kpl) nostaa. No ei kyllä ole koskaan nostellut jos jtn pudonnut ohimennessä lattialle.
- ottaa omat kalsarit narusta jos pyydän, ei koskaan huomaa itse että pyykit voi kerätä, tai pestä. Eikä vahingossa kerää esim puhtaita pyyhkeitä kaappiin ( ne on kai kaikki mun?).
- ei ole vieläkään oppinut pesemään hanaa, kun on tarkoitus pestä vaikka vessa. Ehkä toivo on tämänkin osalta jo menetetty? Lavuaari onnistuu. Pönttökin, muttei lattia.
- leivänteko onnistuu, muuta atomit yms rasvat jää pöydälle. Ei merkittävää edistystä vaikka harjoitusta on ollut paljon.
- yms

Kumpi on turhauttavampaa - se, ettei toinen koskaan saa pieniä asioita tehtyä vai se, asiasta joutuu aina sanomaan?AI miks mä sanon? Kyllä aikuisten ihmisten koti voi olla perussiisti, molempien toimesta.

Voiko olla, että mies on niin pöljä, ettei opi siistimään jälkiään? Onko se ajattelematon vai ilkeä? Miksi joku ei saa asiaa onnistumaan, vaikka asiasta puhutaan viikottain? Kyse ei ole edes aikaa vievästä jutusta.

Jos tuntuu siltä että asiasta nalkutetaan - voiko olla, että opettelemalla jtn uutta se valitus loppuisi kuin seinään. Miten voi olla että mies ei näe sitä vaivaa - mutta kärsii suunnattomasti kun aiheesta mainitaan.

Näin seurusteluvaiheessa kerran tän miehen majapaikan, ja se oli beyond läävä ( siihen oli selitys). Ehkä olisi pitänyt tajuta silloin, että kyseessä on paatunut porsas. Rakkaus sokaisi ja nyt saakin olla sitten joku kakkosmutsi aikuiselle miehelle.

29

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppeliini1

      Palkkaa siivooja kerran viikossa. Mies maksaa.
      Palkkaa ikkunanpesijä kerran kuussa. Mies maksaa.
      Vie miehen vaatteet pesulaan. Mies itse hakee ne ja maksaa.

      Siihen loppui ongelmat.

      Sinä voit huolehtia päivittäisitä yleisjärjestelyistä, ne eivät vie paljon aikaa.

    • kasvajonainen

      Sinulta puuttuu itseltä sisältö elämästä. Kiinnität jonninjoutavuuksiin huomiota. Jos noin ahdistaa, niin lemppaa pellolle ja ota marsu tai ihana hamsteri. Sit voit jokeltaa sille ja ajella illalla kaalimadolla. Ja taatusti hoidat kummatkin ihanuudet itse.

    • omavalintasi

      Mitäpä jos kasvaisit aikuiseksi ja vastaisit itse omista valinnoistasi?
      Nalkuttaminen on turhaa, mies on mitä on, joko sopeudut tai eroat.
      So simple.

      • Uujil

        Ai mies on mitä on? Eikö juuri hänen pidä kasvaa aikuiseksi? Miksi naisen pitäisi ''sopeutua'' , suomeksi: ryhtyä äitimuoriksi aikuiselle äijälle!
        Hah!


    • samatäällä

      Sama se on meillä. Kaksi aikuista, ei lapsia, yksi kissa.
      -Aina kun menen keittiöön, pitää ruveta tasoja pyyhkimään leivän murusista ennen kuin siinä voi mitään tehdä (keittää kahvia, tehdä itselle voileipä, tehdä ruokaa jne) Mies ei pyyhi pöytiä/tasoja oma-aloitteisesti. Ärsyttää niin suunnattomasti kun niitä leivänmuruja on aina jokapaikassa ja jos isompi kikkare leipää tai jotain tippuu lattialle niin sinne se jää.
      -Puhtaita pyykkejä ei kerää pois, jos pyydän keräämään niin kerää vain omat. Minun pyykkejä ei voi kaappiin viikata vahingossakaan.
      -Jos pesukone pysähtyy kun olen käymässä kaupassa tai muualla niin pyykkejä ei laita kuivumaan.
      -Ei laita astioita tiskikoneeseen saati tyhjennä sitä kun se on pessyt.
      -Vessaa ei ole pessyt koskaan.
      -Kissan vessaa ei ole pessyt koskaan.

    • XXHAJALLAXX

      Hyviä vastauksia, kiitos, tosin ehkä mies loukkaantuisi verisesti jos hankkisin tilalle marsun...

      Eikä nuo ole ihan turhanpäiväisyyksiä, jos haluaa pitää suurimman sotkun kurissa , noi on just ne muutamat pienet asiat mitä on helppo tehdä - ettei sit tarvitse hukkua paskaan paljon kokonaisvaltaisemmin.

      Ehkä se on ruvettava ostamaan palveluita, jospa mies ymmärtää rahan arvon paremmin? Tsemppiä teille muille, joilla sama tilanne, eihän se maailmanloppu ole, mutta snadisti suhdetta tylsyttävää....

      • Kikikl

        Ilmaisena palvelijana ei pidä olla, se on nöyryyttävää.
        Itse olen katsonut tarkkaan että millainen miehen asunto on ja millaisessa kunnossa silloin kun on ruvettu seurustelemaan. Jos on likainen ja karmeassa kunnossa, seurustelu on tyssännyt siihen.
        Pari miestä on vihjaillut että siivoaisitko, ''sinä varmaan tekisit tästä siistin...''
        Siis minulle olisi ollut ilmaisen pyykinpesijän ja kokin ja siivoajan paikka. Kyllä sain jalat alleni.
        Siinä täytyy naisen katsoa eteensä, ennakoida tulevaa. Kukaan muu ei sitä tee.


    • Uupunut-mutsi

      Voi tsiisus! Taloudessamme on kasvamassa kaksi tuollaista miehenalkua, teini-iässä nyt. Yritän kaikin tavoin saada niiden kaaliin edes jonkinlaista siisteyskäsitystä, mutta tuntuu ihan toivottomalta. Kaikki jää siihen paikkaan; murut, likaiset astiat, tyhjät purkit ja paketit. Opetus jatkuu, olen niille joskus sanonut, että kukaan nainen ei teidän sotkuja tulevaisuudessa korjaa :-)
      Toivottavasti KAIKKI äidit lopettaa liiallisen passaamisen jotta tulevaisuudessa tyttöystävien ja vaimojen ei tarvis ikinä kirjoittaa suomi24:seen tämmösiä asioita!

    • Voehelvettiläinen

      Miksi te naiset ette voi ymmärtää sitä yksinkertaista faktaa, että monia miehiä ei vaan voisi vähempää kiinnostaa tällaset pikkuasiat kuten leivänmurut, tiskikoneen tyhjennys jne? Se siivoaa ketä häiritsee. Jos suhde on niin huteralla pohjalla että se on tästä kiinni, voi miettiä että onko koko suhteessa yhtään mitään järkeä.

      • Tyvu

        Ai jaa, ja sitten kun nainen lakkaa keittämästä ruokaa, pesemästä miehen paskapyykkiä, pyyhkimättä niitä muruja, niin mies räyhää että miksei ole ruokaa, puhtaita vaatteita, miksi on sotkuista...!
        Kenenkään naisen ei pidä ryhtyä passaamaan miestä vaan kaikki täytyy tehdä vuorotellen. Se on just näin.
        Eihän miestä silloin mikään häiritse kun kaikki toimii kuin hotellissa!!!


      • SadButTrueMan

        Jep, onnea vaan ja pitkää ikää sun , voehelevettiläinen, suhteisiin :)

        Tässäkin suhde perustuu siihen että miehen täytyy saada sujuvasti siivouspalveluja jotta suhteen vahva perusta ei murene miehelle asetettuihin paineisiin? Et ehkä pääse edes alkuun. Ainakaan helposti.

        Millainen nainen jaksaa peuhata hottina sun likaisissa lakanoissa? Miten hurmaat naisen jos sun iho löyhkää märälle urheilusukalle siksi ettet ikinä pese pyyhkeitäkään? Tai pyydät daamin kylään ja sen pitää käydä sun kusella kuorrutetuilla wc lauteilla pissalla? Tai jos sun jääkaapin ovi on yhtä tahmea grippiä ja sisällä haisee mätä einesmenneisyys?

        Varmasti vaikea saada naista, ja lisäksi vaikeampi saada se pysyyn edes siihen asti että se selviää kankkusestaan loppuun... Ja tolle ei kyllä perusteta edes jatkovonkaustekstiviestisuhdetta. Tai siis voihan joku ihana löytyä, se on vaan hankalaa jos ei itse osaa ollenkaan olla itsenäinen aikuinen.


    • peenjauhantaataas

      Tuollaiset ominaisuudet tulevat esiin jo ensimmäisen kahden kuukauden aikana!
      Oliko pakko muuttaa yhteen tollasen tyypin kanssa?
      Hyvät hyssykät. Itse olette asuinkumppaninne valinneet eikä se kitisemällä parane.
      Muuta erilleen ja sano, että seukkaillaan jatkossa puolueettomalla maaperällä, kahviloissa, hotelleissa, ravintoloissa jne, niin kummankaan ei tartte toisen jälkiä siivoilla!!!!!

      • XXHAJALLAXX

        Niin, alun huumassa molemmat huomioi ja tsemppaa. Sitä luulee normitilaksi. Olinpa tyhmä. Hommat hoituu. Ja kyllä kodissa voi joskus olla sekaista ilman että,on paatunut porsas...

        Mies kuitenkin ajoittain tsemppaa, mutta on ihmeellistä että näistä pienistä jutuista tulee sitten ihan älyttömiä, ultramaratonin suuruisia haasteita, eikä niitä pysty joka päivä hanskaamaan. Ei kukaan kehu naistakaan: kiva kun pyyhit murut, siivosit pytyn, nostit roskan lattialta jne kiitos kiitos! Miksi sitten miehen motivaatio vaatii diplomin ja kuvan paikallislehteen päivittäin?

        Hyvä kun jotkut vanhemmat kasvattaa lapsiaan todelliseen elämään, vaikka ei ole kiva tehdä tylsiä juttuja :)


      • samatäällä

        -Ilmaisena palvelijana ei pidä olla, se on nöyryyttävää.
        Itse olen katsonut tarkkaan että millainen miehen asunto on ja millaisessa kunnossa silloin kun on ruvettu seurustelemaan. Jos on likainen ja karmeassa kunnossa, seurustelu on tyssännyt siihen.
        Siinä täytyy naisen katsoa eteensä, ennakoida tulevaa. Kukaan muu ei sitä tee.

        Niin. Mieheni kun asui yksin, piti kyllä asuntonsa siistinä ja pyyhki muruset pois niin en olisi silloin tätä arvannut..


      • ölkölfdag

        Ohhoh :) Mä muista elävästi seurustelumme alkuajat, kun mies vaihtoi lakanoita, pesi pyyhkeitä ja imuroi. Yhteen muutettuamme sellaista ei ole enää juurikaan tapahtunut. Tajuaa kuitenkin oma-aloitteisesti sen, että jonkin verran on hyvä osallistua. Vaatteiden ja astioiden peseminen hoituu, koska koneet. Ruuanlaittokin sujuu, mut mä korjaan kyllä roiskeet.


    • getrealseriously

      Sanon sulle saman, minkä miehelleni sanon: "pick your fight".
      Eli kannattaako leivänmuruista ja sukasta. Kannattaako?

      Olen myös miehelleni sanonut, että se, jota ottaa kupoliin tekee asialle jotain. Meillä mies on samanlainen, kuin teillä sinä.

      Niin ja se vielä, että mies-minun mielestäni-usein ajattelee asioita hyvin subjektiivisesti, eli siinä pyykkinaruskismassa nähdää ongelmana ne omat pyykit ja ne yrittää sieltä poistaa riittaa aiheuttamasta.

      Miehen aivon toimivat eri tavalla. Ihan turhaa ja typerää skeidaa. Noilla jutuilla ei ole mitään väliä oikeesti.

    • päteepuolinjatoisin

      Samaa mieltä, ei niin mitään väliä, sillon kun rakastaa.
      Joka pikkujutulla on väliä ja niistä tulee riitaa, sillon kun ei rakasta.

    • Vanhentunuttyttönen

      Onpas isoja elämän ongelmia... Pitääkin kysyä ihan tämmöinen perusjuttu. Kumpi teillä hoitaa auton pienet huollot, tai jos vanhempi ajokki, niin sen kaikki tärkeät korjaukset? Kestääkö naisella käsissä... Ajoituslamppu(mikähän sekin on, niinkö?) Liuskamitta(mitäs sillä tehdään), momenttiavain, räikkä pitkällä, nivelletyllä tai lyhyellä jatkolla...
      Tiedättekö miten termostaatti testataan ennen asennusta? Miten vanhasta ajoneuvosta suunnataan valot, säädetään auraukset.
      Jne

      Ja? kuka teillä tekee lumityöt, tekee polttopuut? Villoittaa eristystä tarttevat jutut rakennuksessa. Koolaa, pakkeloi, maalaa, jne.

      Vai ihan oikeasti, oletteko kaikki naisia joista jokainen tekee mukisematta osuutensa mm noista ylläkirjoitetuista jutuista? Jos olette- ymmärrän valittamisenne, naisena! Itse aikanaan perhe-elämässä huolsin oman autoni, tein opinretkiä mieheni luo ulkohommiin, että opin ajoituslampun kanssa pelaamaan, ja vaihtamaan vesipumpunm, jne.
      Tein toisena, että sain vastineeksi omiin hankaliin työapua.
      En olettanut että mies leipoisi- osasi tehdä hyviä kakkuja, ja pullataikinan, jauhelihakeiton ja herkullisen makaronilaatikon.
      Ei vaihtanut vaippoja- mutta osasi tiskit ladata koneeseen, viikata vaatteita. Minä sain vesottua, hoidin pihapiirin, ja eläimet.
      Lasten jutuissa olin oikeasti joissain huono- roikotin mukana jos jossain mustassa hallissa... Sielläkin kamuna toiselle, ohessa tuttipulloa vaan ja vaipanvaihtoa. Muuten hitsaaja olisi ollut ilman palovahtia.

      Jakakaa kotityöt? Tehkää toistenne osuuksista, so what ne pikkujutut kyllä hoituvat- joltakulta, kun on se Iso tarve. Kuka sanoo että nalkuttamalla miehestä kasvatetaan... Mikä? Jos aika pitää käyttää semmoiseen, mistä aloitus oli. Eiköhän joka parille tai perheelle tärkein ole toimeentulemiset. Tämmöisenä aikana.

      • Uibk

        No sinähän olet ollut ja olet oikea monitoimikone!
        Sinähän olet tehnyt KAIKKI työt, olet miehen apupoikana, teit pihatyöt, hoidit elukat ja kersat, ja kotityöt makaronilaatikkoa myöten.
        No näinhän se useimmiten menee. Nainen hoitaa kaiken,ja kiitollinen täytyy olla jos mies lataa tiskikoneen!
        Lumitöitä ei tarvitse tehdä kuin talvisin ja autoa ei tarvitse huoltaa kuin harvoin jne, mutta paskapyykit täytyy pestä harva se päivä, siivoamiset ja keittämiset ym ym.
        Mutta nehän on vaan niitä naistentöitä.....


      • XXHAJALLAXX

        Niin, minä ( se ap nainen) teen kaikki lumityöt ja leikkaan nurtsit. Mä myös maalaan ja sirkkelöin kun tarttee, tapetoin ja kasaan hyllyjä. Koska olen niissä hyvä, pidän niistä hommista ja tiedän ettei ne miestäni kiinnosta, ei ole koskaan kiinnostanut. Osaan myös vaihtaa renkaat yms mikä ei ole miehen alaa ollenkaan. Ja miksi en osaisi? Ja miksi ihmeessä - jos kerran ne osaan tehdä- jättäisin hommat tekemättä? Huollon ihmiset hoitaa muut asiat, mitä autoon tulee. Molemmat meistä osaa soittaa huollon. Ja tankata ja lisätä pissapoikaan vedet yms pientä.

        Jos osaa ja pystyy tekemään voileivän, mikä estää pyyhkäisemästä sen pöydän ennen kuin menee sohvalle sitä syömään : 1) ei osaa 2) ei muista ( niinku ikinä) 3) kiire 4) joku muu juttu. Vähän sama kuin muistaisi laittaa vain yhden kengän jalkaan kotona lähtiessä kun lähtee duuniin - ja toistais sitä vuoden säistä huolimatta. Täysin mahdollista sekin, luulisin.

        Tuossa hyvin mainittiin, että kyse on kodin kevyestä jatkuvasta ylläpidosta, jonka luulisi onnistuvan molemmilta. Ilman pyytämistä ja tappelua ja loukkaantumista. Saanko nyt jonkun valitusarmahduksen kun teen ihan mielelläni ( ainoana asiasta kiinnostuneena) ns miesten hommia? Ja kokkaan yms perusshittiä.

        Ei kai perussiistimisellä olisi muuten väliä, mutta se auttaa pitämään kodin siistinä. Onko arvokasta pitää koti kuosissa vaikka jälleenmyyntiarvon kannalta? Ettei tarttekaan uusia ennenaikaisesti kulahtaneita pintoja/huonekaluja/kylmälaitteita yms. Tai että vuokralla oleva asunto säilyisi siistinä siinä oleskelun ajan? Ehkä murut olisi hyvä siivota ettei tule toukkia/kuoriaisia yms muita kivoja kimppaeläjiksi. Tai jos asuisi etelässä! Torakat tulee kun selkänsä kääntää. Yhteisiä eläkevuosia ei tule, ei ainakaan Espanjassa, ellei opi pyyhkimään pöytää leipäsession jälkeen, sorry Luv.

        Sit tarkentava kysymys: jos parisuhteessa saa valittaa, niin mistä aiheesta? On siis ehdottoman kiellettyä valittaa siitä, että kotitöitä ei ole tehty ( valittaa siitä että joutuu itse tekemään kaiken), mutta on ok valittaa siitä, että ei edes halua tehdä mitään kotitöitä ( vaikka ei asu hotellissa, mutsin luona, pellossa, ypöyksin tai kiven alla, raketissa, teltassa/iglussa, hoivakodissa jne). Woooot?


      • askalfd

        Toisaalta, kun asuu kerrostalossa ja autoa ei ole, jaettavana on vain sisäkotihommia, enimmäkseen niitä perinteisiä jokapäiväisiä "naisten töitä".


    • vanhentunuttyttönen

      Anteeksi, lukisitko uudelleen? Ja etenkin jos on tupavelka yhteisenä- kumpikin tekee. en tarvinnut yleensä pilkkoa halkoja- ja mies ja minä lämmitettiin vuoroviikoin ulkosauna, sisäsaunaa kun ei ollut.
      Remontit kotona meni niin, että minä maalasin. Mies teki perusjuttuja, minä eristin. Minusta prinsessana on tarpeetonta elää... Miten teiltä naiset mahtaisi sujua kolmen talven halkojen ja pilkkeiden teko? Perinteisesti kirveellä. Mieheni oli siinä peräti liiankin nopsa... Sai hakea syömään väsynyttä... Minä pinosin sitten liiteriin toisena.

      Itse naisena en minä ymmärrä- tätä kaikkea urputusta mitä sukupuoleni pitää. Tietysti jos mies nyt OIKEASTI on tossujalkainen sisäpiika suhteessa, ettei toimita perheensä eteen normaaleja miehen velvollisuuksia, niin- sitten minäkin pistän miehen vaikka hinkuttamaan pesuhuoneen laatoituksesta pinttymiä.

      Onkohan väärin ajatella että kyllä niistä hommista jos toinen tekee enempi raskaansarjan juttuja- niin toinen on enemmän vastuussa kodin pyörityksistä. Toisen "tontilla" hommista saa ja pitääkin käydä. Mietimme, että kummankin erikseen pitää pystyä yksinkin hommia hoitamaan- kun elämä on. Joskus arvaamaton.

      • XXHAJALLAXX

        Tota noin, pinttymiä ei tule, ellei jätä siivouksia tekemättä käyttöasteeseen nähden todella pitkäksi aikaa. Hinkkaatko ite mieluummin pinttymää vai teet snadin putsauksen aina joskus? Helpolla vai vaikean kautta?

        Ap toivoisi, että mies näkisi pienen lian ( joka on vielä helppo putsaa) ennen kuin joutuisi tekemään liikaa typerää siivoushommaa ns vaikeamman kautta ( oletuksena että siivous ei ole koskaan kivaa, mutta vielä kurjempaa jos se on hankalaa ) .

        Siivouksen idea on asunnon arvon ylläpito, rahansäästö, siivouksen helppous ja ystävällisyys ( osallistuminen). Jännä että tästä oikeesti nousee noin suuria tunteita . Siivous ei ole minustakaan kivaa.

        En oikeasti odota fiksulta aikuiselta ylivoimaista työpanosta tai katatonisessa tilassa operoitavaa kaakelinhinkkauskinkereitä just for fun, mutta odotan, että hän huomioi minut näillä pienillä teoilla. En minäkään saa itkupotkuraivaria jos hän pyytää minulta jotain?!


      • oppeliini1
        XXHAJALLAXX kirjoitti:

        Tota noin, pinttymiä ei tule, ellei jätä siivouksia tekemättä käyttöasteeseen nähden todella pitkäksi aikaa. Hinkkaatko ite mieluummin pinttymää vai teet snadin putsauksen aina joskus? Helpolla vai vaikean kautta?

        Ap toivoisi, että mies näkisi pienen lian ( joka on vielä helppo putsaa) ennen kuin joutuisi tekemään liikaa typerää siivoushommaa ns vaikeamman kautta ( oletuksena että siivous ei ole koskaan kivaa, mutta vielä kurjempaa jos se on hankalaa ) .

        Siivouksen idea on asunnon arvon ylläpito, rahansäästö, siivouksen helppous ja ystävällisyys ( osallistuminen). Jännä että tästä oikeesti nousee noin suuria tunteita . Siivous ei ole minustakaan kivaa.

        En oikeasti odota fiksulta aikuiselta ylivoimaista työpanosta tai katatonisessa tilassa operoitavaa kaakelinhinkkauskinkereitä just for fun, mutta odotan, että hän huomioi minut näillä pienillä teoilla. En minäkään saa itkupotkuraivaria jos hän pyytää minulta jotain?!

        Sinä olet tosi vikkelä, sekä sanoissasi että teoissasi :) :)

        Oletkohan valinnut asuikaveriksesi vähän liian yksinkertaisen elätin?


      • vanhentunuttyttönen

        Nyt oltiin sitten jo laiskuuteni puolella... Sitä aikaa kun itse tein sekä duunia että kotona osittain, oli minulla sekä 2,5 että noin kolme kk ikäinen, ohessa. Ei aina oikeasti ihan ehtinyt joka paikkaan, ennenkuin miehen ammatin vaihteistoöljylika oli ihan tarttunut.
        Asentajien kodeissa suihkuhuoneen lattiassa on joskus... Raskaan pesuaineen ph yli 12 tarpeessa.
        Pinttymiä siis tulee.
        Ellei, on se joskus pois perusarjesta. Leipä. Se ja piirakoita, pitkopullaa, muuta hyvää. Ruokaa, tissiä yhdelle, mikä miksikausi yhdellä, ai nyt autoon äkkiä, tuttipullo onhan... Ja ruokintapöydällä pieni paremmin turvassa, kesken äidin töiden.

        Elämän makuiseen elämään se ei nyt vain millään sovi- että muutamista muruista, kodin sinänsä pikkujutuista nostetaan ihan keskustelu. Ellei ole tarkoitus tehdä miehistä ihan tossunalle tilsattavia? On?
        En nykyisin perhettä kasvata- mutta en ole muuttunut niuhottajaksikaan, luulisi iän tekevän. Että mistähän tämä pikkuasioiden vatvominen tulee osalle? Kun vanhetessa ei kehity.


      • XXHAJALLAXX
        vanhentunuttyttönen kirjoitti:

        Nyt oltiin sitten jo laiskuuteni puolella... Sitä aikaa kun itse tein sekä duunia että kotona osittain, oli minulla sekä 2,5 että noin kolme kk ikäinen, ohessa. Ei aina oikeasti ihan ehtinyt joka paikkaan, ennenkuin miehen ammatin vaihteistoöljylika oli ihan tarttunut.
        Asentajien kodeissa suihkuhuoneen lattiassa on joskus... Raskaan pesuaineen ph yli 12 tarpeessa.
        Pinttymiä siis tulee.
        Ellei, on se joskus pois perusarjesta. Leipä. Se ja piirakoita, pitkopullaa, muuta hyvää. Ruokaa, tissiä yhdelle, mikä miksikausi yhdellä, ai nyt autoon äkkiä, tuttipullo onhan... Ja ruokintapöydällä pieni paremmin turvassa, kesken äidin töiden.

        Elämän makuiseen elämään se ei nyt vain millään sovi- että muutamista muruista, kodin sinänsä pikkujutuista nostetaan ihan keskustelu. Ellei ole tarkoitus tehdä miehistä ihan tossunalle tilsattavia? On?
        En nykyisin perhettä kasvata- mutta en ole muuttunut niuhottajaksikaan, luulisi iän tekevän. Että mistähän tämä pikkuasioiden vatvominen tulee osalle? Kun vanhetessa ei kehity.

        Kysymys Vanhentuneelle tyttöselle: entä jos sinä olisit saanut potkia miestäsi avuksi kaikissa kuvailemistasi tehtävissä? Hän ei olisi ollutkaan se aktiivinen tekijä , ei miesten EIKÄ naisten töissä ( ei missään kotihommissa)? Ja tulotkin olisi tasan, eikä velkaa olisi ollut.

        Sinä olit hienosti apuna - mutta entä jos tilanne olisi ollut toinen ja miehesi olisi suuttunut sinulle kun mainitsit että yhdessä tulisi maalailusta nopeammin valmista? Olisiko saattanut tuntua että voi räkä - tekis nyt edes jotain yhteiselon eteen ( hengitystä ei lasketa).

        Toinen olisi monitoimikone, ja toinen koriste-esine?


    • ketuttaatollaset

      ei helvetti mitä jankkaamista.
      Oottekste jotain läheisriippuvaisii vai mitä teillä on vikana kun ette osaa elää y sovussa rakkaimpanne kanssa, ettekä yksikseenkään?
      Aina pitää olla närppimässä toista milloin mistäkin. Mitä järkee on vittuuntua vuodesta toiseen samoista asioista.

    • XXHAJALLAXX

      Tässä jengi just kuvailee tosi raskaita elämäntilanteita. Ymmärrän jos silloin vain kelluu päivien läpi. Se on ok. Jos jollain on likasta ja sekaista, ja se sopii niille, sekään ei haittaa - se ei mitenkään kuulu mulle. Jos pinttyy, mitä sitten. En mä edes hae mtn sisustuskodinsiistiä, tai orjamiestä, kurja vaan siivota ennen ja jälkeen kokkaamisen, joku tän tajuaa, joku ei. Mutta se pointti onkin siinä että kun ei o raskasta, toinen ei vaan saa mitään aikaiseksi OMA-aloitteisesti tavallisessa arjessa.

      Jos multa odotetaan sitoutuneisuutta pyyhkimään mun miehen bäkströmiä rakkauden velvoittamana ja avioliiton sitomana myötä ja vastamäessä, niinku hypoteettisesti jos sattuu sairastumaan vakavasti nyt tai myöhemmin tms, niin eikö kuitenkin ole kohtuullista olettaa, että hän pyyhkii voikkarileipämurut jos kerran niitä leipiä tekee ja on terve. Vaikka rakkaudesta. Mä olen tod näk infernaalinen megakanttura, mutta kehtaan sanoa että ton verran voisi tehdä ilman angstia. Mihin videopolikseen katosi " ne pienet teot"? Ja "yhdessä"? AI yhdessä voi olla vaan kivaa - mut yhdessä ei ole esim vastuuta kodista?

      Näyttää siltä että on enemmän ok suuttua sille tyypille joka odottaa sulta jotain ( vaikka sua ei vaan hotsita tehdä mitään). Samalla logiikalla kaikki kouluissa huonosti käyttäytyvät lapset on ihan jees haistatellessaan ( ja niiden opettajat on nipoja). Odotukset kyvyistä ja taidoista ei vain toteudu.

      Mä siis menin tasavertaisena naimisiin ja kuitenkin musta tuli vahingossa mun mieheni mutsi.

      Kiitti kaikille, täs on lähes kaikki mitä aiheesta voi sanoa.

      • idioottien_jututja

        ja kuka käskee sun siivota? mieskö? Kotityökriisi on pelkästään sun omassa päässäsi. Onks sun mies pyytäny sua pyyhkiin peffansa ja peseen kalsarinsa?
        Mitäpä jos seuraavan kerran sanot, että pyyhi ja pese kulta kuule itte.

        Jos mies viis veisaa leivänmuruistaan ja siitä, että on luvannu pyhässä valassa pyyhkii kahviroiskeet ja jopa sun peräpään puhtaaks joskus hamassa tulevaisuudessa, niin so what. Eihän aviovalat oo mitään muuta ku pelkkää sanahelinää, ei ne velvota mihinkään eikä ne sanat takaa sulle yhtään mitään.

        Camooon, pakkaa kamas ja muuta muualle, jos noin helkkaristi haittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe