Joskus toivon,että äitini kuolisi

VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

Hän on hyvä ihminen,eikä ole eleässään tehnyt mitään pahaa.
Hänellä on muisti sairaus ja hän on edunvalvonnassa.
Edunvalvoja on mieheni. Äidin asiat stressaavat meidän parisuhdetta,isäni kuolema-perunkirjoitus-perintövero.
Jos äitini NYT kuolisi(eikä vaikka 5- 10-15-20v) päästä.Niin olisiko meillä yksi stressi vähemmän? Voisiko parisuhteemme ja avioliittomme paremmin? Tuskin.
Esittämäni toive tuntuu raaàlta,enkä toivo sitä siksi että hänestä ehkä tulee sekava ja vaikea. Tottakai haluaisisin äitini elävän mahdollisimman pitkään.
Mutta kaikki äidin asiat:polttopuut,sähkön kulutus(netissä pystyy seuraamaan),kaupassa käynti, taksi(mieheni hermostuu,jos äitini käyttää taksia),lumityöt,kaikenlaiset korjaushommat ym.ym.Eikö toisaalta ole parempi äidin lähteä nyt,kun ei ole muistisairaus vielä mennyt pahaksi.Muistaa meidät ym. Eikä sitten kun on ihan down ja paskoo ja kusee alleen ja saa sekaavuus kohtauksia,eikä tiedä missä on.
Äiti ei ole ongelma vaan meidän parisuhde-avioliitto-mutta jos äiti kuolisi NYT parin vuoden sisään-niin:Mieheni ei tarvitisisi enää toimia hänen edunvalvojanaan. Ja se kaikkein raadollisin-talon,jossa äitini asuu, voisi myydä pois. Kuulostaa ikävältä ja materialistiselta.mutta me emme taloa sitä taloa tarvitse ja raha tulee tarpeeseen.
Talon tyhjentäminen-myyminen ym. on jokatapauksessa jonain päivänä edessä. Mieheni ei ymmärrä sitäkään-hän ei ymmärrä,että se olen MINÄ joka joutuu sen talon tyhjentämään-MINÄ joudun niissä tyhjissä huoneissa kulkemaan- MINÄ,olen se, joka laittaa viimeisenä oven lukkoon-VIIMEISEN KERRAN. EI-hän vaan valittaa joka -asiasta -syyllistää.

20

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outoaloitus

      huh, olet ilmeisesti miehesi holhouksen alaisena elävä mielenterveysongelmainen.
      Isäsi kuolema - perunkirjoitus - perintövero, äitisi raha-asiat, eivät kuulu miehellesi millään lailla. Nehän ovat sinun asioitasi.
      Ja nyt olet valinnut miehesi äitisi edunvalvojaksi?
      Miksi? Miksi miehesi sekaantuu kaikkiin sinulle kuuluviin asioihin?
      Eikö sinulla ole minkäänlaista kykyä itse huolehtia omista asioistasi?
      Onko sinunkin elämäsi miehesi taskussa ja sinun omaisuutesi miehesi omaisuutta?

      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Mieheni on äitini edunvalvoja siksi,koska ei ole muitakaan.
        Perunkirjoituksen oli jonkun tehtävä yhteenveto ja koottava kaikki tarvittavat asiapaperit. Itse etsin niistä äitini asunnosta-laatikkokaupalla papeita.
        Mies ei sekaannu-vaan hän hoitaa näitä asioita-Perunkirjoitus tehty-perintövero paukkua odotellaan.
        Mies on itsekkin sanonut etteivät nämä perisasiat kuuluisi hänelle millään lailla,mutta hän on ainoa jolla on edes vähän järkeä. Hän on ainoa jolla,kykyä hoitaa talousasioita.
        Minä olen ainoa perijä.


    • Roksi

      Nyt on varmaan käynyt niin että olette miehesi kanssa tehneet äidistäsi syntipukin avioliittovaikeuksiinne! Kai tajuat että äidillä ei ole mitään tekemistä parisuhdeongelmienne kanssa? Äidistä on vaan tehty syntipukki.
      Todennäköisesti miehesi kiukkuilee polttopuiden ja taksiajeluiden ym. kanssa ja purkaa vihansa sinuun, ja kehen sinä sitten kun äijää et uskalla vastustaa? No vanhaan äitiin tietenkin! Siitä taas olet johtunut ajattelemaan että kunpa muori kuolisi pois.

      Miksi miehesi hermostuu taksista? Eikö äidin rahat riitä niihin? Jos riittää ja tulot ja menot pysyvät kurissa ettekä te joudu maksumieheksi, niin miehelläsi ei ole siihen mitään sanomista. Ei kai hän vaan sure jo etukäteen perintöä, - siis sinun perintöä - joka jää pieneksi kun muori ajelee taksilla?

      On totta että omakotitalossa on hirveästi työtä. Toinen totuus on se, että ikääntyvä ihminen ei itse tajua kuinka suuressa määrin hän on toisten avun varassa. Itse he vakuuttelevat usein että pärjäisivät kyllä ominkin avuin. Kolmas totuus on se, että vanhalle, hyvinkin sairaalle ihmiselle kuolema tulee vapautuksena.
      Mutta muori joka käy kaupassa ja huristelee taksilla, ei ole vielä semmoisessa kunnossa että hänelle voisi kuolemista toivoa.

      Entä jos ryhtyisit etsimään hänelle jotain hoitokotia? Viimeistään sitten kun hän esim alkaa kaatuilla tai ei aina tunnista kotiaan tai eksyy tutulle pihamaalle, sinun täytyy se tehdä.
      Ja laita se äijäsi kuriin, olet ehkä nimenomaan väsynyt hänen kiukutteluunsa, et niinkään äitiisi. Vaikka kyllä jokainen joka on vastuussa ikääntyvästä läheisestä, tietää kuinka raskasta se joka suhteessa on. Siitä sympatiat sinulle.

      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Äidillä on ns.syytinki. Minulla on päivisin aikaa käyttää äitiäni kaupassa. Häneltä ei ole kielletty taksin käyttöä,mutta on järjetöntä laittaa rahaa taksiin.
        Hoitokoti asia ei ole ihan vielä ajankohtainen,äiti voi muuttaa meille.
        Mielellänihän minä autan äitiäni.
        En tietenkään toivo,että äitini kuolisi NYT. En usko että äitini alkaisi kaatuilla.
        Sähkönkulutusta on pakko tarkkailla,koska äitinihän oman sähkönsä maksaa.
        En usko että äitini kuolema mitenkään vaikuttaisi parisuhteeseemme ainakaan parantavasti-päinvastoin.


      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Siksi koska, äitini kanssa on sovittu tietty kauppapäivä. Äitini asuu vanhassa talossa ja samalla kertaa kun käytän äitiäni kaupassa,voi hoitaa muitakin asioita. Jos äitini onkin jo käynyt kaupassa päivänä Y,vaikka on sovittu kauppapäiväksi X,niin eivät ne polttoopuuhommat ja kaikenlaiset pikkukorjaukset odota. Lisäksi,kuten ylempänä totesin,äiti maksaa taksista täyden hinnan tai hän ei osaa tilata sitä oikeasta numerosta;ei siis tavallisesta taksin numerosta.


      • Rahat.tiukilla
        VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT kirjoitti:

        Äidillä on ns.syytinki. Minulla on päivisin aikaa käyttää äitiäni kaupassa. Häneltä ei ole kielletty taksin käyttöä,mutta on järjetöntä laittaa rahaa taksiin.
        Hoitokoti asia ei ole ihan vielä ajankohtainen,äiti voi muuttaa meille.
        Mielellänihän minä autan äitiäni.
        En tietenkään toivo,että äitini kuolisi NYT. En usko että äitini alkaisi kaatuilla.
        Sähkönkulutusta on pakko tarkkailla,koska äitinihän oman sähkönsä maksaa.
        En usko että äitini kuolema mitenkään vaikuttaisi parisuhteeseemme ainakaan parantavasti-päinvastoin.

        Teidän parisuhdettanne ei korjata sillä, että äitisi muuttaa teille! Jätä se ajatus heti.
        Hänen pitää päästä omilleen vanhustentaloon. Eikö kunnassasi ole hoivakotia. Ota yhteys sos.toimistoon ja puhu ammatti-ihmiselle huolesi.

        Pitää ottaa selvää! Pitää tietää, miten asiat voitaisiin parhain päin hoitaa. On virhe rasittaa miestäsi äidin omakotitalon talonmiehen töillä. Se on varmasti liikaa hänelle.
        Pitää oppia siihen, että ostetaan klapit valmiiksi pilkottuina, palkataan joku tekemään lumityöt, hankitaan siivooja, saadaan kunnan terveydenhoitaja lajittelemaan lääkket ja käymään viikottain äitiä katsomassa, jos sinä et jaksa eikä mies ehdi. Ei kaikkia murheita saa miehesi niskaan kaataa. Kysy onko kunnassa tällaista palvelua saatavissa.

        Eläkeläisillä on oikeus omaisuuteensa. Ei eläkeläisen ja sairaan ihmisen tavritse luopua itsenäisyydestään siksi, että perinnöt pienenevät. Perintö on se, minkä ihminen kuollessaan jättää, ei sitä ole pakko kasvattaa ja tallettaa elämän aikana. Varsinkaan perillisilä ei ole mitään oikeutta rajoittaa vanhuksen elämää siitä syystä, että perinnöt pienenvät, jos mummu maksaa kaiken tarvitsemansa omilla varoillaan!
        Äitisi elää paremmin kun hänen ei tarvitse kaiken aikaa tinkiä omista tarpeistaan.


    • Kippeetähommoo

      Virallinen edunvalvoja hakuun ja heti.

      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Just sen takiahan mieheni on äitini edunvalvoja,ettei tarvinnut ottaa maistraatin määräämää edunvalvojaa. Maistraattihan koko prosessin laittoi liikkeelle.


      • Vinksahtanutta

        Väitätkö tässä että joku virallinen taho ei tarkista kenet se valitsee jonkun raha- yms. taloudellisia ja tärkeitä asioita hoitamaa? Jos niin on niin ilmoita heti sinne ettei aihe onnistu mieheltäsi.


      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Siis maistraatti laittoi edunvavonta prosessin alulle. Meidän oli esitettävä joku hänen edunvalvojakseen. Ellei mieheni olisi suostunut,tai häntä ei olisi hyväksytty,maistraatti olisi määrännyt virallisen edunvalvojan.
        Ja kaikki täytyy hyväksyttää maistraattissa.
        Mieheni on ainoa henkilö joka hänen asioitaan pystyy juuri nyt hoitamaan.


    • äitiäsi_käy_sääliksi

      hyvät hyssykät. No miksei se sun mies sitten hoida äitisi asioita!!
      Jos kerran maistraatti haluaa äidillesi edunvalvojan, niin perinnön saajan mies ei kyllä riitä pätevyydeksi siihen hommaan.

      Eihän toi ole mitään asioiden hoitamista mieheltäsi ja sinulta. Te kiellätte äidiltänne kaupassa käynnit sun muut taksilla ajelemiset vain sen takia ettei perintörahat kulu ja toivot äitisi kuolemaa.
      Olen sitä mieltä, että sinä et ole kykenevä äitiäsi hoitamaan eikä miehesi todellakaan ole kykenevä siihen hommaan, jos hermostuu jo äitisi ruokakaupassa käynneistä.

      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        Hänhän hoitaa äitini asioita kaiken aikaa. Juttu on niin,ettei me olla kielletty äitiäni käymästä kaupassa taksilla. Lisäksi hän maksaa joka taksin matkan täyden taksan mukaan. Mitä järkeä on hänen laittaa rahaa taksiin,jos minä vaikka voin häntä kuskata kauppaan ym.Totta kai mieheni hermostuu,koska äitini eläke EI TULE PITKÄLLÄ AIKAVÄLILLÄ RIITTÄMÄÄN.


    • karmeakokemus

      tuohon kun vielä lisättäs yksi juoppo sukulainen, niin soppa on valmis, huh mitä terroristeja on juopot..

    • hymyilyttää_pikkasen

      ..Hän on hyvä ihminen,eikä ole eleässään tehnyt mitään pahaa....
      Ai, ei ..eläessään ole tehnyt kenellekään pahaa.. meinaatko, että sitten kun äitisi kuolee, hän ryhtyy pahan tekoon :).

      • VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT

        En ymmärrä sun logiikkasi,kyllä muakin hymyillyttäs lukee omia kirjoituksiani jos oisin sä.
        Siis elinaikanaan. Joo nyt hänestä varmaan tulee joku karsee kirvestappaja joka alkaa listiä ihmisiä Lizzy Bordenin ja hörhön,joka tappoi metromatkustajan, kanssa. Joo joutuvat äitini ja se hörhö(ellei ole kuollut jo) johonkin megasuper kadotukseen.


      • Eijaliina
        VÄSYNYTTODELLAVÄSYNYT kirjoitti:

        En ymmärrä sun logiikkasi,kyllä muakin hymyillyttäs lukee omia kirjoituksiani jos oisin sä.
        Siis elinaikanaan. Joo nyt hänestä varmaan tulee joku karsee kirvestappaja joka alkaa listiä ihmisiä Lizzy Bordenin ja hörhön,joka tappoi metromatkustajan, kanssa. Joo joutuvat äitini ja se hörhö(ellei ole kuollut jo) johonkin megasuper kadotukseen.

        Tunnen myötätuntoa sinua kohtaan!
        Itselläni on aina ollut vaikeaa seurata yhteiskunnan toimia.
        En ole koskaan kyennyt tietämään edes omia etujani.
        Nyt luen netistä yhteiskunnan virastoista, mutta se on vaikeaa ja
        säännöt muuttuvat koko ajan. En jaksa kuin vähän kerrallaan.
        Pelkästään muutto asettaa suurempia vaatimuksia kuin mitä pystyn täyttämään. Pankkiasiat ja uuden asunnon hankkiminen on ylivoimaista.
        Minimituloista pitäisi kaikki kustantaa ja voimat, äly eivät riitä.
        Olen samassa tilassa kuin äitisi, mutta yksin.
        Yritän siivota kotiani lähtöäni varten, mutta kun tietäisi sen päivän!
        Älä ihmeessä anna asioita virallisille edunhoitajille, jotka eivät ehdi hoitaa asioita kunnolla ja jotka usein syyllistyvät laiminlyönteihin ja oman edun ajoon. Suoranaisiin varkauksiin. Yksi oli käyttänyt hoidokkinsa nimeä ja ostanut itselleen ja sukulaisilleen kaikenlaista. Aivan tavallista.
        En voi muuta kuin toivoa sinulle ja miehellesi voimia.
        Teette hyvää työtä ja äitisi arvostaisi sitä, jos ymmärtäisi...


    • hymyilyttää_pikkasen

      et tajunnut vieläkään kirjoitukseni pointtia.

    • JaahasJaahasss

      Jos kerran miehesi ei jaksa äitisi asioita hoitaa, niin antakaa sen virallisen edunvalvojan hoitaa se. He tekevät sitä työkseen, joten selviävät siitä tehtävästä varmasti vähintään yhtä hyvin kuin asiassa kokematon miehesi. Kyllä he myös opastavat mihin se eläke riittää ja mihin ei.

      Yhdellä tutullani on edunvalvoja ja siihen kuuluu kyllä myös raha-asioiden hoitaminen jos se katsotaan tarpeelliseksi. Ei se äitisi sitten taksillakaan voi jatkuvasti ajella, jos edunvalvoja katsoo että niihin pistetään ihan liikaa rahaa.

      Vähän noita kuvauksia lukiessa tulee sellainen kuva, että kuolis nyt nopeasti pois, jotta teille jäisi enemmän rahaa perintönä.

    • ewrwer

      jos äitisi elää ns syytingillä - asutte siis hänen omistamassaan - tai teille luovutetussa - mutta hänellä elinikäinen oikeus asua talossa ilmeisesti.. kätevämpää olisi tietenkin että kuolisi pois. asia ymmäretty.

    • raadollista_on

      samaa minäkin ajattelin.
      Vanha ihminen roikkuu hengissä ja pitää kynsinhampain kiinni liikkumisvapaudestaan ja omasta kodistaan, talosta ja tavaroista joita ap ei tarvitse.
      Ilmeisesti ap ja hänen miehensä tarvitsevat kuitenkin vanhuksen jälkeensä jättämän perinnön.

      Koska jos eivät tarvitsisi, edunvalvoja = apn aviomies, myisi anoppinsa kodin ja tavarat mahdollisimman korkealla hinnalla ja laittaisi anopin hoitokotiin talosta saaduilla rahoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe