Mies ei puhu, ei selvitä asioita ikinä

AHDISTAA

Eli minua ahdistaa kun mies ei selvitä riitatilanteita ikinä kunnolla.. Eli siis esimerkiksi pari viikkoa sitten tuli riitaa kun hän kertoi typerän vitsin minusta joka loukkasi minua, mutta kun sanoin asiasta, hän ei sanonut mitään, sanoin myöhemmin uudestaan asiasta että pahoitin mieleni siitä niin mies rupesi väittämään että minä taas keksimällä yritän keksiä riidan aihetta (sanoo joka kerta noin kun yritän jotain ottaa puheeksi tai suutun jostain törppöilystä tai tavaran rikkomisesta) ja yritin siinä sitten selittää että oletko tosiaan taas sitä mieltä ettet ole mitään tehnyt ja minä keksin kaiken. Se siinä rupesi suututtamaan eniten taas kun miehessä ei ole mukamas ikinä mitään vikaa, minä vaan kehtaan tyhjistä suuttua(!!) sitten mies sanoi että väsyttää eikä nyt enää väsymystilalta pää toimi ja hän menee nukkumaan ja toivoi että jatkettaisi seuraavana päivänä. Seuraavan päivänä ei puhuttu asiasta eikä vielä tähän päivään mennessä. (minä en yleensä saa ottaa asioita puheeksi koska muuten syytetään vanhojen asioiden kaivelusta) Eilen kuitenkin mainitsin asiasta, sanoin että minua harmittaa kun siitä asiasta ei ole vieläkään jatkettu/puhuttu, ei olla selvitetty asiaa vaikka puhe oli että miehen toiveesta jatketaan seuraavana päivänä. No mies sanoi vaan että vai niin ja ei vieläkään puhunut siitä sen enempää.
Tuntuu että minä saan olla vain iloinen, hyvällä tuulella mutta harmituksia tai muita ei saa näyttää. Tuntuu kun minulla ei ole oikeutta loukkaantua/suuttua yhtään mistään, mies saa tehdä ja sanoa ihan mitä vaan, minun pitäisi vain koko ajan olla hymy korvissa.
Olen henkisesti niin yksin, hajalla..
Mitä tehdä? kuinka saan miehen ymmärtämään että asioita ei voi vain unohtaa, ensin ne pitää selvittää.

5

1174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rangaistus_palkinto

      Sitä oppii ja muovautuu väkisinkin eläessään toisen ihmisen vaikutuspiirissä, koska se toinen on erilainen, niin luonteeltaan, sietokyvyltään kuin jopa empatiatasoltaankin, jne. eli niin sinä kuin hänkin muututte ja muutatte toisianne koko ajan.

      Miehillä on joskus tapana suojella itseään vaikeiksi kokemiltaan tunnereaktioilta yksinkertaisella vastahyökkäyksellä: suljetaan naiselta suu. Yleensä se tehoaa ja nainen alkaa mököttää, tai provosoituu lisää ja alkaa huutaa tunnekuohussa, jolloin mies lähtee pois tilanteesta tai provosoituu vastaamaan samalla mitalla.
      Vasta tunnekuohun laannuttua voidaan taas jatkaa keskustelua.

      Miesten keskinäinen kommunikointi on usein hyvin suoraviivaista, joten luonnollisestikin he käyttävät oppimaansa tapaa kommunikointiin myös naisten kanssa. Mutta nainen onkin aivan erilainen, vaatii tarkempaa selitystä ja pehmeämpää kielenkäyttöä jne. ja se on monelle miehelle opin paikka.

      Yhdessä siinä sitten opetellaan, mikä toimii ja mikä ei.
      Jos kumppani ei unohdakaan riidan aiheuttanutta asiaa, vaan palaakin siihen myöhemmin ja kenties aivan eri asenteella, tilanne muuttuu väkisinkin. Seuraavalla kerralla ymmärretään taas hieman enemmän siitä, millaisesta käytöksestä saa parhaimman palkinnon, jne. eli keskustelua ei saisi lopettaa, ja hyvä käytös kannattaa aina palkita.

    • vinkkinävaan

      Mitäpä jos eroaisit?

    • jäkäti-jäk

      Minusta tuntuu että olet melkoisen nalkuttava akka! Jos olisin mies, ja minulla olisi kaltaisesi vaimo, olisin lähtenyt jo ajat sitten!
      On erittäin ärsyttävää ja kuluttavaa kun pikkuasiat nostetaan uudelleen ja uudelleen esiin. Jankutetaan ja tentataan. Kuka sitä jaksaa???

    • oppeliini1

      Riippuu aivan sinusta miten ilmaiset paheksuntasi miehen viesteistä. Jos tyylisi on säälittävä, itkuinen ja aneleva, viestisi ei mene jakeluun.

      Sen sijaan että kaivelet vanhoja sanomisia, historiaa uudelleen ja uudelleen jankutettavaksi, ( joka tosiaankin saa kenen tahaansa päreet palamaan!) kokeileppa seuraavaa:

      Miehesi sanoessa asioita joista et pidä, sillä hetkellä: Katso häntä SUORAAN SILMIIN, ota kevyesti olkapäästä kiinni ja ILMOITA (siis et yritä sanoa tai yritä jaaritella) vaan tiukan ystävällisellä äänellä ilmoitat että: (samalla silmiin katsoen)

      "Minä EN halua enää koskaan kuulla tuon tason puhetta. Ymmärrätko? Onko selvä?"

      Ei muuta. ei sanakaan lisää. Sitten otat kätesi pois olkapäältä ja jatkat omia asioitasi.
      Salli miehelle tilaisuus sulatella viestiäsi.
      Muista että et enää kaivele hänen sanomisiaan jälkeenpäin. Se todellakin saa ihmiset raivostumaan (varsinkin yksinkertaisimmat, kuten ilmeisesti miehesi)

      Asiat on aina hoidettava sillä hetkellä kun ne tapahtuvat. Olettehan te kaksi AIKUISTA ja puhetaitoista. Ainakin sinä olet. Joten käytv saamaasi puhelahjaa oikeaoppisesti ja ajallaan hyodyksi. teille molemmille.

    • Hei AHDISTAA

      Monissa parisuhteissa riitely ja riitojen selvittely on vaikea asia, jossa vähintään toinen, useimmiten molemmat osapuolet tuntevat, että riidat kalvavat ja vahingoittavat. Näinhän toki ei tulisi olla. Riidat ja erimielisyydet kuuluvat elämään, mutta ne tulisi aina sopia ja mieluiten tehdä myös joitain sopimuksia, millä tavalla asioiota muutetaan, jotta riitaa aiheuttava tilanne ei toistuisi.

      Riidoissa vaaditaan erinomaisia vuorovaikutus- ja pariviestintätaitoja. Useimmiten riidan ongelmina on nimenomaan viestintätaidot. Puhumisen lisäksi ihminen viestii mm. vetäytymällä, murjottamalla, kehonkielellä yms. Näiden viesti voi olla sanottuja sanoja voimakkaampi.

      Pariviestinnän kursseilla voi saada erinomaisia harjoitteita vuorovaikutustaitojen kehittymiseen. Kyse on nimenomaan taidoista, joita voidaan opetella yhdessä.
      Niihin liittyy myös riitojen 'purkaminen' ja sovinnon teko.
      Mitäpä, jos varaisitte ajan t'llaiseen. Esimerkki
      http://www.katajary.fi/kurssit-luennot-neuvonta/kurssit/vuorovaikutustaidot-parisuhteessa


      Toivoen parempaa muutosta elämäänne

      Merja, diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe