Saalemissa alkanut savustus ja mustamaalaus

totuusvoittaa

Syynä tämä kiertokirje.

Hätähuuto

Arvoisa Saalemin seurakuntaneuvoston jäsen kirjoitan tämän kirjeen särkynein sydämin ja kyyneleet silmissä. Rakastan Herraa Jeesusta Kristusta ja Hänen seurakuntaansa, ja olen sanonut Jeesukselle, että tulipa mitä tahansa, maksaapa se mitä tahansa, haluan tehdä Sinun tahtosi Jeesus Kristus Herrani, Pelastajani ja Vapahtajani. Olen pitkään kokenut, että minun pitää tuoda julki, se mitä Jumalan edessä olen kokenut.

Olen kuunnellut useampia seurakuntalaisia; nuoria, vanhoja, keski-ikäisiä, jotka ovat tulleet puheilleni ja kysyneet: ”mitä täällä Saalemissa oikein tapahtuu?” Heidän huolenaan on ollut Saalemin hengellinen tila. Nyt haluan välittää tämän teille tiedoksi ja samalla kysymykseksi ja keskustelun aiheeksi.

Miksi Saalem ei sanoudu irti Betheliläisyydestä (myös NAR kuuluu tähän), jota Heidi Baker ja Ben Fizgerald edustaa?

Miksi Saalem ei irtisanoudu uskon sana- liikkeen opeista ja teologiasta, joita Patrick Tiainen ja moni muu karismaattinen julistaja edustavat?

Miksi seurakuntalaisille ei selkeästi kerrota, että ”älkää menkö näihin juttuihin mukaan”?

Nouse Suomi –tapahtuma keväällä aiheutti paljon kysymyksiä seurakuntalaisten keskellä, koska monet Saalemin pastoreista ja muidenkin helluntaiseurakuntien pastoreista olivat tapahtumassa mukana. Nouse Suomi –tapahtumassa oli palvelemassa joukko Saalemilaisia nuoria Saara ja Rodrigo Campoksen kanssa, koska kukaan ei kerro heille, että Heidi Baker edustaa oppeja, jotka Helluntailaisuus on todennut jo vuonna 1994 harhaopeiksi (ks. Helluntaiherätyksen historia; Ahonen, Lauri K.) Tässä samaisessa kirjassa kerrotaan myöskin, että uskon sana –liikkeenä tunnettu liike edustaa harhaoppia, josta tulee pysyä erossa. Näin on helluntailiike Suomessa todennut, eikä näissä asioissa ole tietääkseni tehty toisenlaista päätöstä missään.

Olen itse tutkinut sekä Betheliä (Bill Johnson) että New Apostolic Reformaatiota ja uskon sana –liikkeen oppeja, enkä voi mitenkään yhtyä heidän oppeihinsa tai teologiaansa. Bethelin saarna -arkistoista youtubesta löytyy aktiivisessa opetuksessa kultapölyt, pelastuminen ilman evankeliumia, Paavali oli harhaoppinen, voiman välittäminen ihmiseltä toiselle tai kuolleesta elävään ja enkelien herättelyt jne... Iloiten hyväksyn Lauri K. Ahosen dokumentoimat helluntaiherätyksen historialliset päätökset, joissa selkeästi sanotaan Torontolaisuuden olevan harhaoppi sekä uskon sana –liikkeen nimellä kulkevan liikehdinnän olevan harhaoppi.

Bethelin evankelistana tunnettu Ben Fizgerald esiintyi samassa juhlassa heinäkuussa, kuin Mika ja Rommy Yrjölä, jotka olivat saaneet kutsun Summer Festiin Seinäjoen Helluntaiseurakunnalta. Hyväksytäänkö Saalemissa teologia ja opit, joita Bethelin lähettiläät Ben Fizgerald sekä Nouse Suomi –tapahtumassa vieraillut Heidi Baker edustavat? (Bethel ja torontolaisuus kulkevat käsi kädessä. Bethelin touhuissa mukana on myöskin New Agea ja JDSää )

Olen huolissani, kuten niin monet Saalemilaisistakin ovat. Monet heistä eivät välttämättä tutki, mistä on kyse, kun he tv:stä katsoivat Nouse Suomi –tapahtumaa, mutta he kokevat, että nyt on jotakin pielessä ja pahasti, mutta mikä on pielessä, ei ole kaikille ihan selvää.

Itse odotan sitä samaa, mitä Helluntailiike on tehnyt ”torontolaisuuden” hulluina vuosina 1990-luvun alkupuoliskolla, että irtisanoudumme harhaopeista. Kuulemani mukaan (Saalemilainen entinen vanhimmiston jäsen kertoi) myös Saalem sanoutui irti ”torontolaisuudesta” tuolloin ja Seppo Pehkonen tämän seurauksena irtisanoi itsensä, koska ei halunnut eroon ”torontolaisuudesta”.

”Betheliläisyydessä” ja ”Torontolaisuudessa” on tyypillistä, että pidetään pitkät ”sessiot” ylistystä (tällä tarkoitetaan tietynlaista musiikkia), joka johdattelee ihmiset tiettyyn tunnetilaan, jota usein kutsutaan ”pyhänhengen läsnäoloksi”. Jos Saalemin jumalanpalvelusuudistuksessa pyritään tähän samaan, ihmettelen suuresti, jos tällaisen annetaan tapahtua.

Eikö Jeesus Kristus Herrana ja Mestarina riitä? Eikö Jumalan Sanan väärentämätön totuus enää riitä? Eikö kutsumme olekaan kuolla omalle itsellemme ja elää elämämme kieltäen itsemme ja kantaen ristimme? Eikö tavoitteemme olekaan tuntea Herra Jeesus Kristus ja tehdä Hänet tunnetuksi? Eikö Jumalan Sanan totuus enää määrittelekään sitä mihin uskomme ja miten uskomme? Eikö Herra Jeesus Kristus riitäkään? Eikö seurakunta ole Kristuksen ruumis, ja meistä jokainen Kristuksen verellä pesty ja armahdettu syntinen kuulumme Hänen ruumiiseensa iästä ja sukupuolesta huolimatta?

Jos vastasin edellisiin kysymyksiin ”kyllä”, silloin alla olevat jatkokysymykset liene paikallaan.

Miksi jumalanpalveluksissa ei julisteta kokonaista evankeliumia johon kuuluu kustannusten laskeminen, katumus, parannuksen teko, Kristuksen ainutlaatuisuus jne.?

Miksi halutaan ”kolmekymppisille suunnattu” jumalanpalvelus? (mikä on raamatullinen perustelu?)

Miksi jumalanpalvelusuudistusta ei mietitty Jumalan Sanan mukaisessa vanhimmistossa?

206

5434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JokuOnSuoraselkäinen

      Aamen.

      • totuusvoittaa

        Miksi vain nuoria oli miettimässä jumalanpalvelusuudistusta?

        Miksi pyrimme miellyttämään vain jotakin tiettyä ikäryhmää, eikö meidän pitäisi miellyttää Jumalaa?

        Eikö Jumala synnytäkään uudesti ylhäältä? Jos näin on, miten voimme määrätä millaisia ihmisiä Jumala seurakuntaansa tuo suuntaamalla katseemme ”kolmekymppisiin” ja tietynlaiseen musiikkiin monipuolisen musiikin kustannuksella?

        Miksi Saalemia ei johda vanhimmisto, joka koostuu uskossaan vakaantuneista yhden vaimon miehistä, kuten raamattu selkeästi opettaa?

        Miksi yksi ja sama henkilö on puheenjohtajana vanhimmistossa, hallituksessa ja seurakuntaneuvostossa? (Mitä on seurakunnan raamatullinen johtaminen?)

        Liitän oheen materiaalia, jonka toivon valaisevan tilannetta. Erityisesti Carter Conlonin saarna on hyvä kuunnella. Vielä pyydän jokaista arvioimaan Saalemin tilannetta Jumalan Sanan kautta rukouksessa. Toivon, että tämä ”hätähuuto” ei aiheuta loukkaantumista, vaan asioiden esille tuomista ja käsittelyä.

        Siunaavin terveisin


      • avoimuuttavainpuheissa

        Tuodaanko helluntaiseurakunnissa esille opillisia asioita tai halutaanko esim syyspäivillä asioiden avointa käsittelyä?


      • opillista
        avoimuuttavainpuheissa kirjoitti:

        Tuodaanko helluntaiseurakunnissa esille opillisia asioita tai halutaanko esim syyspäivillä asioiden avointa käsittelyä?

        Voiko helluntailaisten kristologia olla mitä vain?


      • seinäjoellaväärähenki
        opillista kirjoitti:

        Voiko helluntailaisten kristologia olla mitä vain?

        Ainakin Seinäjoella

        Miksi irtisanouduin Seinäjoen Helluntaisrk:sta ? Juha Norolampi
        https://www.youtube.com/watch?v=w8CXhFPPG0Y
        Julkaistu 24.10.2016
        Tällä videolla käyn lävitse kirjeenvaihtoani Seinäjoen Helluntaisrk:n johdon/vanhimmiston kanssa ja selvitän syitä siihen, miksi en enää
        voinut jatkaa tämän paimenuuden alaisuudessa. (Julkistan tämän videon valheellisten ja vääristeltyjen tietojen levittämisen johdosta.)


      • Huvittunut

        Huvittaa, miten helluntailaiset ruotivat oman lahkonsa harhaoppeja, vaikka koko helluntailaisuus on alusta alkaen ollut itse itsessään harhaoppi! :D

        Ah ah ah!


      • TietoEiVälityVai

        Esko Matikainen ei saanut tätä kirjettä?


    • mitätästäajattelisimme

      Vahva yhteishenki Helluntaiherätyksen 24 Maailmankonferenssissa

      Mika Yrjölän puheen aika suuri osa yleisöstä on alkanut itkeä ja rukoilla ja Yrjölä on keskeyttänyt ja antanut tilaa tapahtuneelle .

      • SaaleminEksytys

        Minäkin itken ja rukoilen Rommyn puhuessa. Voi, kunpa itkuni ja rukoukseni kuultaisiin ja Rommy keskeyttäisi harhaoppinsa julistamisen. Aamen.


      • autuaitaovatmurheelliset
        SaaleminEksytys kirjoitti:

        Minäkin itken ja rukoilen Rommyn puhuessa. Voi, kunpa itkuni ja rukoukseni kuultaisiin ja Rommy keskeyttäisi harhaoppinsa julistamisen. Aamen.

        Vaikuttaa siltä , että itkuherätys tulee Suomeen.Parempi sekin kuin ei herättäisi ollenkaan.


      • Parannuksenteko
        SaaleminEksytys kirjoitti:

        Minäkin itken ja rukoilen Rommyn puhuessa. Voi, kunpa itkuni ja rukoukseni kuultaisiin ja Rommy keskeyttäisi harhaoppinsa julistamisen. Aamen.

        En ole kuullut ihan suoraan, että Mika tai Rommy vastoin Raamatun sanaa julistaisivat.Voi olla ,että niin olisikin, mutta minä en ole kuullut kun olen kuunnellut.Mielestäni ongelma numero yksi on, että heillä on yhteistoimintaa sellaisten tahojen kanssa, joilla ei ole käsittääkseni Raamatullinen, terve evankeliumin opetus ja Mikan ja Rommyn pitäisi ymmärtää erota heistä, koska ovat joutuneet tekemisiin antikristillisen opetuksen kanssa. Heidän pitäisi nyt nostaa kissa pöydälle ja tutkia kunnolla tämä asia ja ottaa vakavasti opilliset asiat.Ei ole pikkujuttu ja erehdys jos kielletään Jeesuksen Kristuksen jumaluus.Tällaisen antikristillisen evankeliumin kanssa ei saa olla tekemisissä.


    • priksieianneta

      Kovat on taistot, kamppailut Saalemissa tällä hetkellä totuuden puolesta ja että siihen palataan kokosydämisesti ja linja oikaistaan missä on menty harhaan. Muistakaa yli seurakuntarajojen esirukouksin .Perkelettä vastustetaan lujina uskossa, eikä eksyväisiä ihmisiä vastaan taistella.

      Ihanaa,yhteinen rukous lisääntynyt Saalemissa :) Kyllä Herra vastaa tavalla tai toisella rukouksiin ja jos on jotakin poislaitettavaa,antikristillistä, niin kyllä lähtee Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä'.On meillä niin väkevä Herra , elävä Jumala , Hän joka kansansa hädänhuudot kuulee ja vastaa ajallaan. Halleluja, Herra on hyvä, väkevä Jumala ja suuri armossa ja auttaa eksyväisiä kun nöyrrytään.

      • VanhaUsko

        Kyllä näin on, "vanha viini on parempaa" sanomme me vanhauskoiset. Jumalan totuus voittakoon!


      • UusiViiniJuovuttaa
        VanhaUsko kirjoitti:

        Kyllä näin on, "vanha viini on parempaa" sanomme me vanhauskoiset. Jumalan totuus voittakoon!

        Niin, Pyhän Hengen seurauksena seurakunta oli yksimielisesti koolla, nyt uusi viini rikkoo seurakuntia.


      • Jo30VuottaUskossa
        VanhaUsko kirjoitti:

        Kyllä näin on, "vanha viini on parempaa" sanomme me vanhauskoiset. Jumalan totuus voittakoon!

        Niin ja ennekaikkea vanha viini on sitä OIKEAA Jeesuksen Kristuksen Golgatan viiniä, tuo väärennös on vain vihollisen valheviiniä, joka kyllä juovuttaa, mutta myös kadottaa.


    • DoctorT

      HERRA ei todellakaan vastaa SAASTUTETULLE srklle!

      Ei ole koskaan vastannut, eikä vastaa vieläkään. ei ainakaan herätyksellä ja siunauksilla. Mutta luuta voi käydä viuhaan!

    • Koosseaa

      Hyvä kirjoitus aloittajalta ja varsin osuvaa tekstiä.

      Yksi mikä seurakunnissa pitäisi lopettaa kanssa on kaikki nämä tulitunnelit ja vastaavat ja niiden läpi juokseminen. Kaikki tuollainen pitäisi lopettaa ja nuhdella vakavasti sellaisen harjoittamisesta.

      Seurakunnat jotka ovat sotkeutunee noihin harhoihin niin niiden opetus ja perusta ei perustu mihinkään . Ja ovista ja ikkunoista voi tulla mitä oppia hyvänsä. Näille seurakunnille mitä ilmeisemmin tulee käymään huonosti ja ne tulevat varmaan menemään konkurssiin ennemmin tai myöhemmin. Ei Jumala tarvitse noita hienoja saleja,äänentoistoa ja pehmustettuja penkkejä. Jeesus tarvitsee niitä ihmisiä jotka ovat valmiit kantamaan ristiä ja Jeesuksen pilkkaa ja tekemään Jumalan tahdon..

      Kaikki on aina silti mahdollista..

    • taitaapinnanallakuohua

      Kirje on osoitettu seurakuntaneuvoston jäsenelle (jäsenille?). Miksi puhua kiertokirjeestä, jos kyseessä on yhdelle tai rajatulle kohderyhmälle tarkoitettu kirje. Toisaalta Saalemin ongelmat ovat todella pahoja, jos tällainen kirje on seurakuntaneuvostolle lähetetty. Seurakuntaneuvostoko kirjeen on julkaissut?

      • huomioitavaa

        Saalemin seurakuntaneuvos (maksettu titteli) oli valtter luoto. Häneen helluntaiveljet pani täyttä luottamusta v1992 raamattua väännettäessä.


      • äänestysolitiukka
        huomioitavaa kirjoitti:

        Saalemin seurakuntaneuvos (maksettu titteli) oli valtter luoto. Häneen helluntaiveljet pani täyttä luottamusta v1992 raamattua väännettäessä.

        Onko Valtter Luoto vuotanut tämän kirjeen julkisuuteen? Ei luulisi, mutta voihan seurakuntaneuvostossa olla Jyrki Palmia kannattaneita. Monikohan äänestäisi nyt toisin?


      • eiluotoa
        huomioitavaa kirjoitti:

        Saalemin seurakuntaneuvos (maksettu titteli) oli valtter luoto. Häneen helluntaiveljet pani täyttä luottamusta v1992 raamattua väännettäessä.

        Valtter Luoto on osoittautunut 1992 väännöksen kaltaiseksi


    • elämänleipää

      1 Timoteus 4:1
      1. Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

      2 Timoteus 3luku jakeet
      1. Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
      2. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
      3. rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
      4. pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
      5. heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
      12. Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.
      13. Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen.
      14. Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
      15. ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
      16. Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
      17. että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

    • Harkitsenuudelleen

      Mä oon ollut 20 vuotta pois aktiivisesta seurakuntaelämästä helluntaiherätyksessä. Uskossa, mutta muuten erinäisistä syistä sivussa. Mä en siis enää tajuu mitään tästä mistä täällä puhutaan?
      Nauru- ja itkuherätyksistä, torontolaisuudesta, jostain hillsongista ja bakerista ja tiaisesta ja kait jostain uudenlaisesta ylistysmusiikista ja ties mistä? Ajattelin, että olisin pikkuhiljaa tästä pienin askelin ja tunnustetuin palannut kotisrk:n toimintaan mukaan, josta en sinänsä ole koskaan eronnutkaan, mutta tää kaikki puhe täällä kuulostaa niin merkilliseltä sekasotkulta, että en taida enää uskaltaa "palata", taitaa helluntaiherätys olla jotenkin sekasortoisessa tilassa.

      • leikkiseontuokin

        Huono provo.


      • DoctorT

        Ei maksa vaivaa palata! Jo tämä sivusta seuraaminen on tarpeeksi tuskallista. Sisällä et voi vaikuttaa yhtään mihinkään.

        Nämä toisen hengen itseensä saaneet ovat TODELLA JULMIA, KOVIA JA HÄIKÄILEMÄTTÖMIÄ.

        Juuri pari pvää sitten sain silmilleni poispotkitun saarnaajan kun huomautin hänen toimistaan harhaopettajien ja kaiken sonnan edistämisestä paikkakunnallani. Sitä hän teki myös srkssa ja sotki sen lopullisesti!


    • muutamakommentti

      Aloituksen tekijä on varmaan huolissaan. Mutta...

      Se vaan häiritsee itseäni todella paljon, että tällaisissa kirjeissä ja näkemyksissä sekoitetaan asiat sellaiseksi sopaksi, ettei asialle vaan voi sanoa aamenta. Esimerkiksi:

      - Helluntaiherätyksen irtisanoutuminen uskon sana -liikkeen opista. Tämä usein toistettu ajatus on niin epämääräinen toteamus, että se ei kerro oikeastaan yhtään mitään. Mistä on sanouduttu irti? Joistain 80-luvun ylilyönneistä, vai rohkeasta parantumisjulistuksesta? Ja voiko tällä vuosikymmenien "irtisanoutumisella" vastustaa nyt mitä vain? Ja ollaanko varmoja, että se vuosikymmenien takainen julkilausuma on niin Pyhässä Hengessä syntynyt, että sitä voi sanasta sanaan soveltaa nykypäivän erilaisiin tilanteisiin?

      - Tai suhde "torontolaisuuteen"? Mitä "virallisia" päätöksiä tähän liittyen on tehty? Onko suhtauduttu varauksella joihinkin ilmiöihin vai mihin?

      - Tai aloituksen kommentti ylistyksestä...

      Itseäni vaan niin vaivaa ja vaivaa ja vieläkin vaivaa: Jos on aloituksen tapaista "VT-tyylistä profeetallisuutta", niin miksi näissä sanomissa on sekoitettu asiat sellaiseksi sopaksi, että epämääräisyyden vuoksi sanoma kohdistuu ehkä vähintään yhtä paljon Jumalan työtä kuin harhoja vastaan? Se vaan vaivaa niin, etten oikein voi sanoa aamenta... :(

      • HerraaHyvääKiittäkää

        Kiitos Jeesus. Paljon minäkin olen pohtinut tuota tekstiä. Miettinyt ja puntaroinut.
        Tekstisi lukemisen jälkeen voin kuitenkin huokaista ja sanoa aloitustekstiin aamen.
        Herra on hyvä ja osoittaa mikä on Jumalasta syntynyt. Kiitos Jeesus.


      • eioppiojaankaada

      • 12x12

        Katso JEESUS KRISTUS=MESSIAS keskustelun avaus eilen klo 22:55, niin tiedät mitä on vialla UskonSana-liikkeessä.


      • ainasamatselitykset
        12x12 kirjoitti:

        Katso JEESUS KRISTUS=MESSIAS keskustelun avaus eilen klo 22:55, niin tiedät mitä on vialla UskonSana-liikkeessä.

        Ei nimimerkin muutamakommentti kirjoituksiin kannata vastata. Jos vastaat, yllytät vain jatkamaan.


      • vähänselvennystä
        12x12 kirjoitti:

        Katso JEESUS KRISTUS=MESSIAS keskustelun avaus eilen klo 22:55, niin tiedät mitä on vialla UskonSana-liikkeessä.

        Joo, kyllä tiedän, että Uskon Sana -liikkeessä on paljon vääriä opetuksia. Ei ole kyse siitä. Uskon Sana -liikkeessä esim. jotkut uskovat JDS-oppiin, joka on selvästi väärää opetusta.

        Kyse on ennemminkin siitä, MITÄ asioita Uskon Sana -liikkeessä tuo helluntaiherätyksen "irtisanoutuminen" on koskenut? Joitain ylilyöntejä? Ja onko sanottu, mitä nimeonomaisia?

        Tällaiset ylimalkaiset toteamukset eivät oikein auta vastaantulevissa tilanteissa. Saksassahan 1900-luvun alussa vapaakristilliset seurakunnat totesivat Berliinin julistuksessa, että helluntaiherätys on paholaisesta lähtöisin. Ja tähän julistukseen saksalaiset herätysliikkeet viittasivat vuosikymmenien ajan "jo aikanaan käsiteltynä asiana".

        Tällaisten tapausten vuoksi helluntaiherätyksen julkilausuma 80-luvulla uskon sana -liikkeestä ja/tai "menestysteologiasta" ei itselleni aiheuta sellaista reaktiota, että jos jotain pastoria nimitetään menestysteologiksi, niin ajattelisin että "selvä, tämä pastori on käsitelty jo 80-luvulla annetussa helluntaiherätyksen julkilausumassa".


    • Herramme

      Totean vain, että tärkein kriteeri lienee, että kristilliseksi määritellyssä opissa tunnustetaan Jeesus Kristus lihaan tulleeksi.Jeesus Kristus on Herramme ja Jumalamme myös silloin kun Hän ollessaan opetuslasten kanssa paransi sairaita.Hän ei ollut vain ihminen toimien Pyhän Hengen voimassa, kuten harhaopissa opetetaan.Käsittääkseni uskovat eivät saa olla tekemisissä sellaisen evankelioivan tahon kanssa, joiden Jeesus Kristus on erilainen kuin mitä Raamatussa kerrotaan, sillä väärä jeesus on antikristillinen, jota ei tule seurata. Tämä väärä jeesusoppi on käsittääkseni luikerrellut moniin seurakuntiin ja aiheuttaa ongelmia. Sitä ei helposti tunnista kun siinäkin saarnataan Raamatun sanaa paljon ja rukoillaan.

      • PyhäYksinkertaisuus

        "Hän ei ollut vain ihminen toimien Pyhän Hengen voimassa, kuten harhaopissa opetetaan.Käsittääkseni uskovat eivät saa olla tekemisissä sellaisen evankelioivan tahon kanssa, joiden Jeesus Kristus on erilainen kuin mitä Raamatussa kerrotaan, sillä väärä jeesus on antikristillinen, jota ei tule seurata."

        Aamen. Tällaisessa anti-kristuksen opissa on koko syntiinlankeemuksen perusta, ihmisen tarve nostaa itsensä jumalan asemaan tai jopa "korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan" (2.Tess.2. luku). Jumalan tahto ei ole, että meistä tulee "pikkujumalia" tai jotain uskon supersankareita. Hänen tahtonsa on, että me otamma Hänet vastaan lapsenkaltaisessa uskossa eli täysin riippuvaisina Hänestä, ja täysin Häneen luottaen. Ristin voittoa ei uskovan elämässä saada mikäli ei ymmärretä tämän ristin olevan myös meille kuoleman paikka, tällä ristillä me annamme itsemme täysin elävänä uhrina Jumalalle. Vanha, turmeltunut minämme tuomitaan kertakaikkiseen kuolemaan, jotta voimme herätä elämään yhdessä Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen, kanssa. Mikäli emme ole antautuneet ristille, ei Jeesus myöskään voi olla Herramme, sillä olemme yhä itse oman elämämme herroja ja hallitsijoita.

        ""Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?" -Luuk.9:23-25


      • Pelastettu

        Jeesus on 100 prosenttisesti Jumalan Poika ja 100 prosenttisesti Ihmisen Poika. Siksi hän voikin pelastaa meidät 100 Prosenttisesti ihmisen pojat ja tyttäret.


    • keskinäinenrakkaus

      Tietääkö joku onko kirjoittaja savustettu ulos Saalemista?

      • Tietäväinen

        Ei ole. Ainakaan vielä.


      • kyseessälieneemies
        Tietäväinen kirjoitti:

        Ei ole. Ainakaan vielä.

        Hyvä. Olisi edes yksi mies muurinaukossa.


    • Keskinäinenrakkaus

      Vastustavatkohan nämä arvostelijat itse Jeesusta Kristusta ASENTEELLAAN?
      Jeesus antoi kaksi käskyä. Mitkä ne ovat?
      Monet arvostelijat osoittavat arvostelullaan, että ovat unohtaneet Jeesuksen käskyt.

      • lueRaamattua

        1. Joh. 5:2-3
        Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä.
        Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;

        Väitätkö, että Jeesus antoi kaksi käskyä? Ei ihme, että NARSISTIT eivät tee lähetystyötä.


      • Jumalanarmokasvattaa

        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi kuin itseäsi.Nämä käskyt täyttävät koko ihmiselämän.


      • haluaisinkuulla
        Jumalanarmokasvattaa kirjoitti:

        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi kuin itseäsi.Nämä käskyt täyttävät koko ihmiselämän.

        Kuinka selität pakanalle käskyn rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi?


      • tosiasioita
        haluaisinkuulla kirjoitti:

        Kuinka selität pakanalle käskyn rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi?

        Heh, kaikki maailman ihmiset tietävät sydämessään, että muita pitäisi kohdella samoin kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Sitä opettavat myös lähes kaikki uskonnot.


      • Esimerkiksi
        tosiasioita kirjoitti:

        Heh, kaikki maailman ihmiset tietävät sydämessään, että muita pitäisi kohdella samoin kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Sitä opettavat myös lähes kaikki uskonnot.

        Kuten?


      • Anonyymi
        haluaisinkuulla kirjoitti:

        Kuinka selität pakanalle käskyn rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi?

        Kun kunnioitat vastaan tulijaa tunsit tai et
        Ja arvostat häntä silloin osoitat lähimäisen rakkautta ja se on oikein mielestäni


    • DoctorT

      Täällähän ei kukaan arvostele Kristusta mutta sitä,miten Hänen seurakuntansa on saastutettu ja hoidetaan lihallisesti ja täysin jumalattomasti.

      Kysyjän tulisi pyytä itselleen hiukan silmävoidetta ja ei ymmärryksestäkään haittaa olisi.

    • hervanta

      Tässäkin keskustelussa käy ilmi, kuinka uskonsanalaiset yrittävät ujuttaa omia uskomuksiaan. Uskon sana ei ole kristinuskoa.

    • jokirkastuu

      Kristinuskon keskeisin oppi on ,että Jeesus Kristus, Herramme ja Jumalamme on syntiemme sovitus ja tie Isän luo sekä väärentämätön Raamatun sana korkein auktoriteetti ja totuus, kuten Jeesus Kristus sanoo, että Jumalan sana on totuus.Jeesuksessa Krsituksessa me olemme pyhät, Hänen nimensä ja verensä kautta.

      2 Tim 2:19
      19. Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: "Herra tuntee omansa", ja: "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee".

      Jeesus Kristus ja Isä ovat yhtä, mutta Isä on Jeesuksen sanojen mukaan häntä suurempi ja Poika tottelee Isää ja tekee kaikessa Isän tahdon.
      Jeesus Kristus on meidän Herramme ja Jumalamme ja Isä on meidän ja Jeesuksen Kristuksen Jumala ja samalla myös Isä. Isä on aina myös Jumala .Jeesus Kristus on Jumalan Pyhästä Hengestä siinnyt, Hän on Jumalan Poika.

      Joh 17 Jeesus sanoo:

      21. että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin MEISSÄ olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
      22. Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin ME olemme yhtä -
      23. MINÄ heissä, ja SINÄ minussa - että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.
      24. Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista.

      Markus 12:36 Biblia
      36. Sillä David sanoi itse Pyhän Hengen kautta: Herra sanoi minun Herralleni: istu minun oikialle kädelleni siihenasti kuin minä panen sinun vihollises sinun jalkas astinlaudaksi.

    • Järkyttävää tämä kirjoittelu täällä ja työntekijöiden haukkuminen, mutta se on tämän ajan henki. Olen seurannut näitä, jotka valhetellen puhuvat työntekijöistä pahaa, niin heidän oma elämänsä ei ole kunnossa.Jumalan sanassa varoitetaan esim. Snl 24:21-22 "Pelkää Herraa poikani, ja kuningasta. Vältä niitä, jotka hankkivat kapinaa, sillä yhdessä hetkessä he kukistuvat. Millainen onkaan heidän rangaistuksensa!"
      Meidän siis tulee pysyä kaukana heistä!

      • kukakapinoi

        Tunnetko kiertokirjeen kirjoittajan? Kerro meillekin jos tunnet Mikä on vialla kirjoittajassa? Muuten olet samanlainen panettelija


      • Olen vain seurannut juuri noita, jotka levittävät törkeitä juttuja seurakuntien johtajista ja ottanut selvää muutamista, että mitä heille kuuluu niin " hedelmistään puu tunnetaan".
        Kyllä se vain on niin raamatun sanan mukaan, että meillä ei ole lupa koskea Jumalan valittuihin. Tutkikaahan sanasta näitä alueita!


      • tähmitähäh
        Jumalaanluottava kirjoitti:

        Olen vain seurannut juuri noita, jotka levittävät törkeitä juttuja seurakuntien johtajista ja ottanut selvää muutamista, että mitä heille kuuluu niin " hedelmistään puu tunnetaan".
        Kyllä se vain on niin raamatun sanan mukaan, että meillä ei ole lupa koskea Jumalan valittuihin. Tutkikaahan sanasta näitä alueita!

        Hmm... "meillä ei ole lupa koskea Jumalan valittuihin"
        Kuka on koskenut ja ketä???


      • valehtelet
        Jumalaanluottava kirjoitti:

        Olen vain seurannut juuri noita, jotka levittävät törkeitä juttuja seurakuntien johtajista ja ottanut selvää muutamista, että mitä heille kuuluu niin " hedelmistään puu tunnetaan".
        Kyllä se vain on niin raamatun sanan mukaan, että meillä ei ole lupa koskea Jumalan valittuihin. Tutkikaahan sanasta näitä alueita!

        "Ottanut selvää muutamista"
        Höpö höpö. Valehtelu on synti.


    • Ingenjör_81

      Hyvä ja ajankohtainen kirjoitus, jota helluntailaisten kannattaisi pureksi enempikin.

      Valitettavasti, kun ollaan menty kohti kirkkokuntaa, niin että saarnaajat ovat vaihtuneet pastoreiksi, herätyskokoukset jumalanpalveluksiksi ja rukoushuoneet kirkoiksi, niin Pyhän Hengen väistyessä avautuu tyhjiö toiselle hengelle.

      Tässä puheessa kerron noista vaiheista, joissa on otettu isoja askelia kohti kirkkokuntaa ja suurin muutos tapahtui jo 1990-luvulla, joka tappoikin herätyksen nousun ja alkoi taantuma jäsenmäärissä sekä nyt on alettu näkemään jo laskuakin.
      https://www.youtube.com/watch?v=r0o2HQi3HPc

      • sisäpiiristä

        Sun kannattas näyttää videos etukäteen jollekin helluntalaiselle korjais epätarkkuudet


      • Kuinka voi luulla, että se herätys on mennyt noiden kautta, kun on rukoushuoneet vaihdettu sanoiksi kirkko, saarnaajat pastoreiksi jne...kyllä on yksinkertaista! Katsele hiukan maailmanlaajuisesti tätä asiaa, kun ympäri maailmaa käytetään juuri noita sanoja pastori, kirkko jne...ja näissä seurakunnissa mennään eteenpäin, on herätystä ja Pyhä Henki ei ole väistynyt sieltä noiden sanojen takia. Kyllä ne syyt ovat muualla!


      • NaisPastori
        Jumalaanluottava kirjoitti:

        Kuinka voi luulla, että se herätys on mennyt noiden kautta, kun on rukoushuoneet vaihdettu sanoiksi kirkko, saarnaajat pastoreiksi jne...kyllä on yksinkertaista! Katsele hiukan maailmanlaajuisesti tätä asiaa, kun ympäri maailmaa käytetään juuri noita sanoja pastori, kirkko jne...ja näissä seurakunnissa mennään eteenpäin, on herätystä ja Pyhä Henki ei ole väistynyt sieltä noiden sanojen takia. Kyllä ne syyt ovat muualla!

        "kun ympäri maailmaa käytetään juuri noita sanoja pastori, kirkko jne.."

        Puuttumatta sanojen sisältöön, se että jokin valtaa koko maailman, ei ole mikään tae asian oikeellisuudesta.

        Tyhmyys on jo kiertänyt maailman, kun viisaus vasta sitoo sandaaleitaan.


      • kannattaalukea

      • mitäseon
        Jumalaanluottava kirjoitti:

        Kuinka voi luulla, että se herätys on mennyt noiden kautta, kun on rukoushuoneet vaihdettu sanoiksi kirkko, saarnaajat pastoreiksi jne...kyllä on yksinkertaista! Katsele hiukan maailmanlaajuisesti tätä asiaa, kun ympäri maailmaa käytetään juuri noita sanoja pastori, kirkko jne...ja näissä seurakunnissa mennään eteenpäin, on herätystä ja Pyhä Henki ei ole väistynyt sieltä noiden sanojen takia. Kyllä ne syyt ovat muualla!

        Jeesusta Kristusta, Herraamme ja Jumalaamme ei saa kuitenkaan vaihtaa ja lähteä seuraamaan antikristillistä jeesusta ja olla yhteistyössä antikristillisen opin edustajien kanssa, jotka kieltävät Herramme ja Vapahtajamme jumaluuden.

        Me emme saa tuomita, mutta varoittaminen lienee eri asia.Tuomitseminen käsittääkseni on sitä, että julistamme tuomioita miten kenellekin lopullisesti käy jne.Seurakuntakuri on eri asia kuin tuomitseminen.Jos joku joudutaan esim. juopottelun tai haureuden vuoksi erottamaan seurakunnasta, jää jäljelle kuitenkin eroitetulle tehdä parannus, emme tuomitse häntä lopullisesti.Tuomio on Jumalan.Hän tietää kaiken .Henkilöönkään emme saa katsoa .Oli alhainen tai ylhäinen kysymyksessä.Kaikille kuuluu, armo, kiitos ja nuhde.Ei ole Jumalan seurakunassa inhimillisesti täydellistä ihmisistä , joka ei kehoituksia tarvitsisi. Uskovat ovat toinen toistensa jäseniä ja valvomme toinen toistamme, ettei kukaan synnin pettämänä paatuisi.


      • palvelija55

        Hätähuuto

        Arvoisa Saalemin seurakuntaneuvoston jäsen kirjoitan tämän kirjeen särkynein sydämin ja kyyneleet silmissä. Rakastan Herraa Jeesusta Kristusta ja Hänen seurakuntaansa, ja olen sanonut Jeesukselle, että tulipa mitä tahansa, maksaapa se mitä tahansa, haluan tehdä Sinun tahtosi Jeesus Kristus Herrani, Pelastajani ja Vapahtajani. Olen pitkään kokenut, että minun pitää tuoda julki, se mitä Jumalan edessä olen kokenut.

        Olen kuunnellut useampia seurakuntalaisia; nuoria, vanhoja, keski-ikäisiä, jotka ovat tulleet puheilleni ja kysyneet: ”mitä täällä Saalemissa oikein tapahtuu?” Heidän huolenaan on ollut Saalemin hengellinen tila. Nyt haluan välittää tämän teille tiedoksi ja samalla kysymykseksi ja keskustelun aiheeksi.

        Miksi Saalem ei sanoudu irti Betheliläisyydestä (myös NAR kuuluu tähän), jota Heidi Baker ja Ben Fizgerald edustaa?

        Miksi Saalem ei irtisanoudu uskon sana- liikkeen opeista ja teologiasta, joita Patrick Tiainen ja moni muu karismaattinen julistaja edustavat?

        Miksi seurakuntalaisille ei selkeästi kerrota, että ”älkää menkö näihin juttuihin mukaan”?

        Nouse Suomi –tapahtuma keväällä aiheutti paljon kysymyksiä seurakuntalaisten keskellä, koska monet Saalemin pastoreista ja muidenkin helluntaiseurakuntien pastoreista olivat tapahtumassa mukana. Nouse Suomi –tapahtumassa oli palvelemassa joukko Saalemilaisia nuoria Saara ja Rodrigo Campoksen kanssa, koska kukaan ei kerro heille, että Heidi Baker edustaa oppeja, jotka Helluntailaisuus on todennut jo vuonna 1994 harhaopeiksi (ks. Helluntaiherätyksen historia; Ahonen, Lauri K.) Tässä samaisessa kirjassa kerrotaan myöskin, että uskon sana –liikkeenä tunnettu liike edustaa harhaoppia, josta tulee pysyä erossa. Näin on helluntailiike Suomessa todennut, eikä näissä asioissa ole tietääkseni tehty toisenlaista päätöstä missään.

        Olen itse tutkinut sekä Betheliä (Bill Johnson) että New Apostolic Reformaatiota ja uskon sana –liikkeen oppeja, enkä voi mitenkään yhtyä heidän oppeihinsa tai teologiaansa. Bethelin saarna -arkistoista youtubesta löytyy aktiivisessa opetuksessa kultapölyt, pelastuminen ilman evankeliumia, Paavali oli harhaoppinen, voiman välittäminen ihmiseltä toiselle tai kuolleesta elävään ja enkelien herättelyt jne... Iloiten hyväksyn Lauri K. Ahosen dokumentoimat helluntaiherätyksen historialliset päätökset, joissa selkeästi sanotaan Torontolaisuuden olevan harhaoppi sekä uskon sana –liikkeen nimellä kulkevan liikehdinnän olevan harhaoppi.

        Bethelin evankelistana tunnettu Ben Fizgerald esiintyi samassa juhlassa heinäkuussa, kuin Mika ja Rommy Yrjölä, jotka olivat saaneet kutsun Summer Festiin Seinäjoen Helluntaiseurakunnalta. Hyväksytäänkö Saalemissa teologia ja opit, joita Bethelin lähettiläät Ben Fizgerald sekä Nouse Suomi –tapahtumassa vieraillut Heidi Baker edustavat? (Bethel ja torontolaisuus kulkevat käsi kädessä. Bethelin touhuissa mukana on myöskin New Agea ja JDSää )

        Olen huolissani, kuten niin monet Saalemilaisistakin ovat. Monet heistä eivät välttämättä tutki, mistä on kyse, kun he tv:stä katsoivat Nouse Suomi –tapahtumaa, mutta he kokevat, että nyt on jotakin pielessä ja pahasti, mutta mikä on pielessä, ei ole kaikille ihan selvää.

        Itse odotan sitä samaa, mitä Helluntailiike on tehnyt ”torontolaisuuden” hulluina vuosina 1990-luvun alkupuoliskolla, että irtisanoudumme harhaopeista. Kuulemani mukaan (Saalemilainen entinen vanhimmiston jäsen kertoi) myös Saalem sanoutui irti ”torontolaisuudesta” tuolloin ja Seppo Pehkonen tämän seurauksena irtisanoi itsensä, koska ei halunnut eroon ”torontolaisuudesta”.

        ”Betheliläisyydessä” ja ”Torontolaisuudessa” on tyypillistä, että pidetään pitkät ”sessiot” ylistystä (tällä tarkoitetaan tietynlaista musiikkia), joka johdattelee ihmiset tiettyyn tunnetilaan, jota usein kutsutaan ”pyhänhengen läsnäoloksi”. Jos Saalemin jumalanpalvelusuudistuksessa pyritään tähän samaan, ihmettelen suuresti, jos tällaisen annetaan tapahtua.

        Eikö Jeesus Kristus Herrana ja Mestarina riitä? Eikö Jumalan Sanan väärentämätön totuus enää riitä? Eikö kutsumme olekaan kuolla omalle itsellemme ja elää elämämme kieltäen itsemme ja kantaen ristimme? Eikö tavoitteemme olekaan tuntea Herra Jeesus Kristus ja tehdä Hänet tunnetuksi? Eikö Jumalan Sanan totuus enää määrittele,,,,,

        Täysin asiaa hätähuutu kirjoitti.
        Eikö sanouduta irti sen vuoksi kun ei enää johtajat näe, eikö ole silmävoidetta, vai pelko siitä että joku suuttuu ja lähtee pois. Jos raamatun totuuden vuoksi joku lähtee niin vastuu on hänen.
        Olin kuuntelemassa Ben Fizeraldia ja Daniel Hagenia seinäjoella kesällä, ei mitään annettavaa ollut, suorastaan täyttä pelleilyä oli rukoustilaisuus. Minä ja ystäväni todettiin että ei Pyhän Hengen pihaustakaan ollut miehillä. Olemme olleet seurakunnan työssä kolmekymmentä vuotta. Jeesus on täällä keskellämme, ei tarvi tuoda mistään tuontitavarana Henkeä, Hän asuu meissä.


      • mummikainuusta
        mitäseon kirjoitti:

        Jeesusta Kristusta, Herraamme ja Jumalaamme ei saa kuitenkaan vaihtaa ja lähteä seuraamaan antikristillistä jeesusta ja olla yhteistyössä antikristillisen opin edustajien kanssa, jotka kieltävät Herramme ja Vapahtajamme jumaluuden.

        Me emme saa tuomita, mutta varoittaminen lienee eri asia.Tuomitseminen käsittääkseni on sitä, että julistamme tuomioita miten kenellekin lopullisesti käy jne.Seurakuntakuri on eri asia kuin tuomitseminen.Jos joku joudutaan esim. juopottelun tai haureuden vuoksi erottamaan seurakunnasta, jää jäljelle kuitenkin eroitetulle tehdä parannus, emme tuomitse häntä lopullisesti.Tuomio on Jumalan.Hän tietää kaiken .Henkilöönkään emme saa katsoa .Oli alhainen tai ylhäinen kysymyksessä.Kaikille kuuluu, armo, kiitos ja nuhde.Ei ole Jumalan seurakunassa inhimillisesti täydellistä ihmisistä , joka ei kehoituksia tarvitsisi. Uskovat ovat toinen toistensa jäseniä ja valvomme toinen toistamme, ettei kukaan synnin pettämänä paatuisi.

        Hyvin kirjoitettu!
        Lisäisin vielä, että sanonta "Jumalan valittuun ei saa koskea" tarkoittaa sitä, ettei sitä saa surmata. No, kukaan ei kait ole surmaamassa ketään?

        Me joko rakastamme Totuutta tai olemme mielistyneet vääryyteen. Me rakastamme joko Kristusta tai antikristusta ja opetus paljastaa kummankin.

        Anotaan Jumalalta viisautta näihin vaikeisiin asioihin.


    • koditon1

      Seinäjoella Ben Fizerald painosti ihmisiä, kun heitä alkoi virrata pois uuvuttavan pitkällisestä ylistyssessiosta, mm. toteamalla:" Ettekö ymmärrä, että näin pääsemme syvemmälle?!"
      Myös viittaus Daavidin tanssiin ja häntä halveksien katsoneeseen Mikalin lapsettomuuteen oli selkeä viesti - ei saa arvioida tai arvostella, sillä siitä seuraa rangaistus ( 2 Sam. 6)
      Järkyttävää manipuloivaa "opetusta", pitkällisiä musiikkisessioita savussa ja metelissä, lavalla makoilevia muusikoita ...
      Tälläistako on nykypäivän terve kristillisyys?

      • newageseurakunnissa

        Helsingin Saalemiin tuodaan samaa pimeyttä.


      • hälytys

        Tässä myös video tapahtumasta , jossa Ben Fizerdal rukoilee monta kertaa kohdassa suurinpiirtein 1.28.30 että " tule Suomeen Jeesus" ... sitten vielä että jos et ymmärrä tätä, niin sun ei tarvitse ymmärtää.


        https://www.youtube.com/watch?v=ue9miCV3IUU

        Nämä on asioita jotka hämmentää ainakin minua.... Eikö Jeesus ole suomessa ja eikö Jeeusus asu uudestisyntyneen ihmisen sydämessä. En todellakaan ymmärrä tälläistä julistusta. Ymmärtääkö joku muu, niin selventäkööt minulle! Mutta mutta.... olen erittäin huolissani jälkipolvista.


      • jumalanpilkaksimeni
        hälytys kirjoitti:

        Tässä myös video tapahtumasta , jossa Ben Fizerdal rukoilee monta kertaa kohdassa suurinpiirtein 1.28.30 että " tule Suomeen Jeesus" ... sitten vielä että jos et ymmärrä tätä, niin sun ei tarvitse ymmärtää.


        https://www.youtube.com/watch?v=ue9miCV3IUU

        Nämä on asioita jotka hämmentää ainakin minua.... Eikö Jeesus ole suomessa ja eikö Jeeusus asu uudestisyntyneen ihmisen sydämessä. En todellakaan ymmärrä tälläistä julistusta. Ymmärtääkö joku muu, niin selventäkööt minulle! Mutta mutta.... olen erittäin huolissani jälkipolvista.

        Mitähän jeesusta tässäkin manattiin ilmestymään? Toista jeesusta?


    • Raja.on.ylitetty

      Ei ole mahdollista että helluntailaisuus muuttuu oikeaksi seurakunnaksi. Se on mennyt liian pitkälle luopumuksessaan.

    • KTS--

      Tohtori Toope on varas joka huutaa että ottakaa varas kiinni.

      • DoctorT

        KTS--

        Tämä keskustelu ei ole sinun tasoisellesi ! Ei, pysy sinä arafatissa ja mullaheissa! Nehän on niin rauhaisaa väkeä ja humaaneja!Kaltaisiasi!


      • abecituusiksi

        miten usein mullahit vaihtaa laakerit rullamonoihinsa, onko 10000 km vaiko mikä?


    • vastuunkantajia

      Kun seuraukset tulevat näkyviin, niin luuletteko vastuullisten kantavan vastuunsa?

    • enluotasaalemiin

      Eivät kanna mieluummin vaihtavat maat aja osoitetta.

      Ei ole nöyryyttä tunnustaa mitään, eikä mistää oteta vastuuta, kukaan ei sano, minä se olin joka menin pieleen!

      onko joku ottanut vastuuta kirkkopelleilystä, en ol e kuullut moisesta ihmeestä, sitä kyllä toitotetaan että kirkkoilijat ovat tulevaisuuden tekijlöitä, ja kas, niin ovatkin, se vaan on ongelma kun se tulevaisuus taitaakin olla toisenlainen kuin mitä ovat kuvitelleet nämä liperi-intoilijat.

    • apostasysaalem

      Saalem on tehnyt päätöksensä ja nyt on saalemilaisten päätösten aika. Tuetteko luopiokirkkoa?

    • o-m-a-tk-o-i-r-a-t

      o-m-a-tk-o-i-r-a-t

      24.3.2016 21:29



      Olen aina oikeassa vai olenko.

      Helluntailaisilla on tunnettu alemmuuskompleksi, joka aiheuttaa heille pelkoa toiseksi jäämisestä, minkä takia he ovat julistaneet oman Jumalansa muiden Jumalien Jumaliakin ylemmäksi ja palvovat tätä mitä omaperäisimmillä tavoilla, kuten kumiankkojen polttamisella, kärpästen lätkimisellä ja monilla muilla.

      Helluntailaiset myös haluavat aina pelata varman päälle, ja siksi kumartavat tasatunnein Mekkaa päin ja käyvät synagogassa ja kirkossa vuoroviikoin sunnuntaisin.

      Omat kokouksensa he pitävät lukujärjestyksensä mukaisesti joka arkipäivä. Perinteiseen helluntailaiseen kokoukseen yleensä kuuluu muutaman tunnin ajan pelkkää tanssia, laulua ja näytelmiä, joiden jälkeen mukaan astuvat perinteisemmät kristillisen messun toimitukset kuten saarna, ehtoollinen RAHA LAHJA (kymmenykset) ja päivän rukous.

      Suurin ero muihin kristittyihin seurakuntiin on se, että kun muut seurakunnat suorittavat kasteen ja ripityksen vain kerran tai pari, niin helluntailaiset suorittavat nämä jokaisen kokouksen yhteydessä, eli toisin sanoen joka päivä.

      Helluntailaisessa seurakunnassa messun vetää pappi, piispa ja nunnat vuoron perään, muissa seurakunnissa taas alttarilla saarnaa ainoastaan pappi.

      Syy tähän on yksinkertaisesti se, että helluntailaisen messun vetäjät tarvitsevat 15 minuutin lakisääteisen kahvitauon pystyäkseen jatkamaan messun loppuun asti.

      Helluntailaisuus perustettiin Paavalin toimesta . Tätä seuranneessa toisessa kirkolliskokouksessa vuonna 2001 päätettiin, ettei naisten tarvitse enää käyttää burkaa, sillä pyhien kirjoitusten iankaikkiset totuudet ovat kyseisessä jakeessa aikaansa sidottuja.

      Helluntailaisten on kiellettyä lukea vanhaa testamenttia, sillä he pitävät sitä vanhentuneena lukuunottamatta jakeita, jotka koskevat lohikäärmeitä, haitareita, Suurta Henkeä, lipeäkalaa, homoutta, vaatteita tai muita perversioita.

      Supervoimat

       paranemisvoima

       ajatusten lukeminen

       energiasäteiden ampuminen

       demonien läsnäolon aistiminen

       adamantium-luuranko

      Heikkoudet

       hidas lisääntyminen

       hopealuodit

       myrkkykäärmeet

      Mitä helluntailainen saa ja ei saa tehdä

      Helluntailainen saa

       Rukoilla, mikä ylistää Paavalia, joka on helluntailaisten kaikkivaltias. Rukousta varten on kuitenkin laadittu muutamia erityissääntöjä, joita ei kerrota seurakunnan ulkopuolisille.

       Puhua kielillä, elleivät kielet ole Saatanallisia. Tässä ollaan varovaisia, koska glossolaliaa harjoittaa myös avoinmielinen Sana ja Ylistys -seurakunta.

       Juoda verta, sillä siihen kehotetaan Raamatussakin.

       Vihata, sillä Jumalakin vihaa luotujaan.

      Helluntailainen ei saa

       Katsoa televisiota, sillä siellä voi näyttäytyä Saatana. (Television voi kuitenkin löytää jokaisen seurakunnan jäsenen kaapista. Samaan kaappiin on tungettu jokainen homo, joka seurakunnan jäsenille on syntynyt.)

       Kuunnella radiota, sillä siellä voi saarnata Saatana, tai joku Syntinen.

       Lukea lehtiä, sillä niiden kautta voi viestittää Saatana. Lisäksi helluntailaiset pitävät paperia epäpyhänä materiaalina.

       Pelata tietokoneella, sillä ruudusta voi ilmestyä Saatana. Tai meisseli.

       Syödä veriruokia, sillä se kielletään Raamatussa.

       Nukkua, sillä unet ovat usein syntisiä ja niiden kautta Saatana voi korruptoida mielesi.

       Syödä, sillä se on irstasta ja Saatana voi olla myrkyttänyt ruoan synnillä.

       Juoda, sillä Jeesus muutti veden viiniksi ja alkoholin nauttiminen on synti.

       Paskoa, sillä pöntössä piilee Saatana.

       Runkata, sillä käsi joka heitä runkkaa voi olla Saatanan.


      Että mäin . Halleluuujaaaaa.

      UPEETA

      VÄKEVÄÄ

      MAHTAVAA

      • uskova.onanisti

        Kyllä uskova runkata saa. Sehän on vain itsensä tyydyttämistä. Myös lähimmäisensä voi tyydyttää sormella tai kädellä hänen niin halutessaan hädän hetkellä.


    • unohdetutihmiset

      Kaikki nämä omasta mielestään apostolisella armoituksella varustetut aiheuttavat riitoja ja hajaannusta seurakunnissa.
      Mika Yrjölä on kuin elefantti, ympärillä särkyy aina jotakin, kun Yrjölä lähtee rynnimään.

      • SLKrahastus

        Hei, nythän mä hokasin. Muistatteko seurakunnan luontainen kehitys (SLK) hypetyksen?


    • antakaa.elää

      Hyvänen aika, antakaa ihmisten palvella Jumalaa kukin omalla tavallaan! Ei se ole keneltäkään pois tai väärin!

      • mummikainuusta

        Palvella kukin omalla tavallaan? Ymmärrätkö mihin se johtaa? Bethel srk on oiva esimerkki siitä! Kohta meidän tulee palvoa jumalaa soukkaamalla haudoilla! Eiköhän meille ole Jumalan palveleminen kerrottu Raamatussa! Siellä ei soukata eikä juovuta hengestä.

        Kun yksi keksii jonkun oman palvontatavan, toiset seuraa perässä.....


    • Kristuksessa kuolleiden pitäisi herätä ensin, mutta teissä ei näy vielä edes peiton raotusta.

    • capiche

      Ja miksi kaikki eivät ole niinkuin minä, joka laadin mustia listoja kristityistä veljistä ja sisarista. Tämähän on tyypillinen jääräpäisen hellarin huuto.:) Heitä on ollut liikkeen piirissä sen perustamisesta asti. Varmaan siinä asiaakin on, mutta kiertokirje on erittäin kyseenalainen metodi.

      Jos ei kertakaikkiaan tunne itseään enää kotoisaksi jossain seurakunnassa, niin kannattaa vaihtaa maisemaa enemmin kuin jäädä sinne tappelemaan enemmistöä vastaan. Normaalit uskovat ratkaisevat asian näin. Se on heidän omalle hengelliselle elämälleenkin parempi ratkaisu.

      Mikäli mahdollista ja teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Tämä koskee etenkin niitä, joiden kanssa on eri mieltä jostain. Rauhaan pyrkiminen on osoitus hengen hedelmien kehittymisestä uskovassa. Viha, riita ja herjaus ovat lihan hedelmiä.

      • mikähenki

        Näinkö capiche hengessään tuntee kirjeen kirjoittajasta?


      • arvuuttelija

        "varmaan siinä asiaakin on" - kannattais lukea, eikä arvuutella


      • jupsaa

        Matteus 10

        32. Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.
        33. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.
        34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
        35. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan;
        36. ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'.
        37. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;
        38. ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias.
        39. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
        40. Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt.


        Vanhimmat, uskovat,me emme saa kieltää Herraamme , Jumalaamme Jeesusta Kristusta kenenkään edessä, vaan pysyä Kristuksen opissa mikä meille alkuaan on Raamatussa annettu. Väärää rauhaa ei saa rakentaa yhdistymällä harhaoppien kanssa, koska joka on vähässä väärä on paljossakin väärä ja tämä vähä väärä lopulta eksyttää jos sitä ei hylätä.
        Elämme siis rauhassa kaikkien kanssa mikäli se meistä riippuu.Emme voi rakastaa harhaoppisia enemmän kuin Jeesusta Kristusta, vaan meidän tulee suoraa varoittaa harhaoppisia kun huomaamme sanasta, ettei joku opeta Raamatun sanan mukaista evankeliumia.
        Me uskovat riipumme Jeesuksessa Kristuksessa.Emme ota kunniaa ihmisiltä, emmekä kumarra ihmisiä.


    • toisestaketjusta

      mummikainuusta
      25.10.2016 9:34
      Itselleni on mielessäni luste-vertaus. Varsinkin sen selitys.

      Matt. 13:37 Niin hän vastasi ja sanoi: "Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika.
      38 Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset.
      39 Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.
      40 Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
      41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta,
      42 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
      43 Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

      Jolla on korvat, se kuulkoon. Nyt näyttää, että useammat ihmiset ovat kuuroja Jumalan äänelle. Tai heiltä puuttuu kuullun ymmärtäminen, koska paholainen on sokaissut heidät. Sokaissut lupauksilla, joita Jumala ei ole luvannut. Tiedolla, joka ei ole Jumalalta lähtöisin. Eksyttäjät ovat sokeita ja kuuroja! Ja Jumalan äänelle kuurot eksyvät!

      Tiedän, että Jumala on lähettänyt tämän eksytyksen.

      2 Tess. 2:11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

      "Väkevä" on oikeastaan huono käännös. Kyseessä on "voima tai energia eksytys". Siis itse eksytys on voimaa eli energiaa. Siksi se ilmenee ihmeinä ja erilaisina merkkeinä, joihin jopa valitutkin voivat eksyä. Ja kun tämä energia valtaa ihmisen, hänen on siitä vaikea päästä pois. Näyttää siltä, että ne ihmiset, jotka tukeutuvat Raamatun Sanaan ja haluavat sydämessään seurata Jeesusta, Jumala vetää pois eksytyksestä.

      On kuitenkin päivänselvää, että tämä eksytys tulee laajentumaan ja syvenemään. Siihen näyttää tulevan myös agressiivisia piirteitä.

      2 Tess. 2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
      4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

      Tätä kohti me olemme menossa. Luopumukseen, joka tapahtuu srk:ssa. Uskovat luopuvat Ristiinnaulitusta Jeesuksesta ja ottavat vastaan väärän jeesuksen. Antikristuksen, joka jäljittelee täydellisesti Kristusta. Mutta mistä me erotamme nämä kaksi toisistaan?
      Siihen meille on annettu apostolien ja profeettojen perustus eli opetus, joka on Raamatussa.

      Ef. 2:19 Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
      20 apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
      21 jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
      22 ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

      Kaikkein karmivinta tässä tilanteessa on, että juuri paikallis srk:t ovat hajoamassa eksytyksen myötä. Ja juuri niiden tulisi olla paikkoja, joissa me kasvamme sekä yksilöinä että srk:na Jeesuksessa Kristuksessa. Raamattu on todettu homehtuneeksi kirjaksi ja kuitenkin juuri sen tulisi olla meidän kaikkein tärkein kirja, josta me voimme aina tarkistaa, onko opetus oikeaa. Ja josta löytyy uskomme perusasiat. Kun Raamattu viedään pois, samalla evankeliumi häviää!

      Haluan kuitenkin rohkaista jokaista uskovaa pitämään tervettä ja raitista Jumalan Sanaa esillä! Annetaan Sanan tehdä tehtävänsä!

      Hebr. 4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
      13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.

      • Jobinpostia

        Matt.13:40. Biblia (1776). Niinkuin siis ohdakkeet haetaan kokoon ja tulella poltetaan, niin pitää myös tämän maailman lopulla oleman. Sanakirja: Luste: Raiheinä.


      • JeesusonHerra1

        mummikainuusta on ihana <3
        kun hänen avaavia tekstejään lukee , niin ne antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.

        Kiitos tästä jaosta.


      • mummikainuusta
        Jobinpostia kirjoitti:

        Matt.13:40. Biblia (1776). Niinkuin siis ohdakkeet haetaan kokoon ja tulella poltetaan, niin pitää myös tämän maailman lopulla oleman. Sanakirja: Luste: Raiheinä.

        Luste

        Viljan seassa kasvavista Palestiinan lusteista tunnetuin on Lolium temulentum, huimaluste. Tämä myrkyllinen rikkaruoho on ennen tähkälle tuloa niin vehnän näköinen, ettei niitä voi erottaa toisistaan. Lusteen kylväminen toisen peltoon lienee ollut melko yleistä, koska roomalainen lainsäädäntökin puhui siitä. Oli tapana nyhtää luste pois, kun tähkä oli tullut esiin, mutta järjestelmällisesti kylvetyssä pellossa se ei käynyt päinsä, Matt. 13:29. (IRT)


      • mummikainuusta
        JeesusonHerra1 kirjoitti:

        mummikainuusta on ihana <3
        kun hänen avaavia tekstejään lukee , niin ne antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.

        Kiitos tästä jaosta.

        Kiitos rohkaisusta!
        Siunausta sinun elämääsi!


      • Anonyymi

        Erittäin hyvä kirjoitus aamen että Raamattusta löytyy kaikki uskon perusteet ja se mikä tekee sen eläväksi ihmiselle


    • silläselviäis

      Onko kukaan kysynyt yrjölältä mitä mieltä latter rain opista?

    • ProfeetatOvatPuhuneet

      Niin Saalemissa kuin Seinäjoella on Jumala asettanut profeettansa varoittamaan seurakunnan johtoa luopumuksesta. Kummassakaan seurakunnassa johto ei kuunnellut Jumalan heille lähettämää varoitusta.

      • KelloLyö

        Miten ovat puhuneet ja mitkä profeetat. Tarkoitan, että onko kysytty virallisesti?


      • näinlutheruslaisuudessa
        KelloLyö kirjoitti:

        Miten ovat puhuneet ja mitkä profeetat. Tarkoitan, että onko kysytty virallisesti?

        Tuomiokapituli antaa virallisen lausunnon. Helsingissä piispa Irja Askolan johdolla.


      • Anonyymi

        Eikös se forfetiakin pidä tarkastaa mistä hengestä se on onko se raamatun mukainen vai ei
        Niin se selviää sitten tarkemmin


    • o---

      ReijoR

      19.3.2016 17:28

      Siksitoiseksi en minä ainkaan suosittele helluntailaisuutta

      Että näin

    • DoctorT

      mummikainuusta:

      Kirjoitat viisaita. Eräs tällainen kylvökone on TV7, jossa luste ja vehnä samassa laiteessa. Niinpä sokeita kasvun seuraajia on piisannut.

      Minulle ei mikään hajaannus tai seurakunnallinen sekasorto ole sen enempää yllätys kuin murhekaan. TERVEET profeetat ovat ajallaan varoittaneet ja heidän on kivitetty kuoliaiksi ja annettu kansalle VÄÄRIEN profeettojen tuoda esiin valhetta, täyttä valhetta ja saastaa.

      Yrjölä ja vaimonsa ovat molemmat valheenkylväjiä!

    • o---

      ReijoR


      "Miksi en kehtaisi puolustaa selvää asiaa. Maalaisjärkeä nyt peliin.

      Raamttu ei ole koskaan opettanut, että aurinko ja tähdet kiertävät maat.

      Evoluutio on perkeleen hapatusta. "


      Että näin

    • copypaste
    • surkeinsurkeimista

      Kaikki tuo johtuu siitä että seurakunta on muuttunut kirkoksi ja alkanut seurata syntiä hyväksymällä sen suuressa armossa..

    • o-sirealisti



      Uskotko tosiasiaa


      TOSIREALISTI

      10.2.2016 16:26

      "Kaikenlainen uskontuputus on painostusta, yllytystä ja kusetusta - harhaa.

      Raamattu ja Koraani ovat Telluksen pahimmat ihmismielen saastuttajat. Teokset pitää roviolla polttaa. Siten saamme maapallollemme ikuisen rauhan. Jokainen uskoo tavallaan ja ajallaan. Siihen ei tarvita kirkkoja eikä temppeleitä.

      Ihminen, eläin ei koskaan palaa. Ruumis on tulevaa multaa tai tuhkaa. Mitään sielua ei ole olemassa. Jeesus oli vain "Assyyrian" maita kiertävä ilmeinen homo, kuten Lönnroth ja Runeberg.

      Jeesuksen ehtoollispöydässä istui 13 homomiestä. Missä olivat naiset. Hullua ja hulluutta, eikö. Nykyään naisetkin saavat kumartua vastaanottamaan ehtoollista kirkon alttarilla - aivan oikein. Mutta eikö tämä ole täysin raamatun vastaista: "..nainen vaietkoon jne."

      Hah hah haa, Tosirealistia naurattaa..".

      Halle Halle







    • seurakuntaneuvostovuotaa

      Hmm... Calvary Chapel ja johtajuuskoulutus... Tuleeko uutta kiertokirjettä?

    • o---

      ReijoR


      "Varo ettei tuo sappesi vie sinua helvetiin ."

    • yrjöä

      Hillsong United Leader Brian Houston Now Promoting Chrislam
      One by one, the huge mega-churches with their 5,000 member congregations are beginning to reveal their true agenda. The Emergent Church, powered by the Rick Warren machine, is a huge promoter of Chrislam, the demonic hybrid of Christianity and Islam. Now Hillsong United in Australia has thrown their hat into the same ring.
      “The Muslim and you, we actually serve the same God…” Brian Houston, Hillsong United
      http://www.nowtheendbegins.com/hillsong-united-leader-brian-houston-now-promoting-chrislam/

    • o---

      ReijoR


      "Mitä... missä... Missä sä näät kiristittyjä? :O :) Oli kristitty tai ei, menee helvettiin, se on varma. "

    • saalemilaisetvaikenevat

      Ja saalemilaiset ovat hiljaa. Ei mitään rajaa jumalanpilkalla.

      • HerraArmahtaa

      • IsäjaPoikaovatyhtä

        Kiitos Isä, että autat ja vastaat ja olet turvanamme näinä viimeisinä päivinä ja autat lapsiasi pysymään tiellä ja palautat tienlaitaan hoiperrelleet talkaisin tiellesi.Sinä olet antanut meille käskyn ajaa paha pois.Siis.Harhaopit lähtekää ulos Jumalan seurakunnista Jeesuksen Kristuksen nimessä.Sitä rukoilemme Herra sinun antamilla valtuuksilla ja kitos Isä ,että kirkastat Poikasi Jeesuksen Kristuksen. .


    • HerätyssaapuuHalleluja
    • HaluaaTietää

      Kertokaa nyt hyvät ihmiset, millaista se meno Saalemissa oikein on? Millainen on Jumalanpalvelus?

      • todettuon

        Ei siellä Jumalaa palvella, siellä palvotaan ihmistä (parhaassa tapauksessa).


      • polvikoulua

        On parannuksetekopaikka opillisesti . Olen sitä mieltä.Kyllä ne kokoukset lienevät aika hyviä, mutta jos on jonkinlaista yhteistyötä vääräoppisten kanssa ja sitä ei kaikki tajua, ettei saisi olla tai huomaa koko opillista ongelmaa tai pidä oppiasioita niin olennaisina, niin pikkuhiljaa vihollinen kalvaa ja heikentää tietenki seurakuntaa jos toimitaan jos ollaan edes vähän yhteystyössä harhaoppisten kanssa.Näin asian näkisin, mutta saatan olla väärässäkin. Monet seurakuntalaiset ovat ihmeissään.Ainoa ja paras apu on Jumalan apu ja ei muuta kun rukous raikukoon.


      • lihanylistystäeirukousta
        polvikoulua kirjoitti:

        On parannuksetekopaikka opillisesti . Olen sitä mieltä.Kyllä ne kokoukset lienevät aika hyviä, mutta jos on jonkinlaista yhteistyötä vääräoppisten kanssa ja sitä ei kaikki tajua, ettei saisi olla tai huomaa koko opillista ongelmaa tai pidä oppiasioita niin olennaisina, niin pikkuhiljaa vihollinen kalvaa ja heikentää tietenki seurakuntaa jos toimitaan jos ollaan edes vähän yhteystyössä harhaoppisten kanssa.Näin asian näkisin, mutta saatan olla väärässäkin. Monet seurakuntalaiset ovat ihmeissään.Ainoa ja paras apu on Jumalan apu ja ei muuta kun rukous raikukoon.

        Saalemilaiset kokoukset ovat surkeita. "Ylistetään", mutta ei rukoilla. Kerrohan milloin Saalemissa olisi polvikoulua?


      • muistetaan
        lihanylistystäeirukousta kirjoitti:

        Saalemilaiset kokoukset ovat surkeita. "Ylistetään", mutta ei rukoilla. Kerrohan milloin Saalemissa olisi polvikoulua?

        Eiköhän monet ole menneet rukoukseen kammioissaan kotonaan sekä ilmoituksissa ilmoitetaan seurakunta rukoilee, mutta ei lisä rukousta muutakuin vahvistaa.Niin minä uskon.

        Tilaisuudet mm.

        Ke 14.12. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo - Rukous- ja ylistysilta


      • lihanylistystäeirukousta
        muistetaan kirjoitti:

        Eiköhän monet ole menneet rukoukseen kammioissaan kotonaan sekä ilmoituksissa ilmoitetaan seurakunta rukoilee, mutta ei lisä rukousta muutakuin vahvistaa.Niin minä uskon.

        Tilaisuudet mm.

        Ke 14.12. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo - Rukous- ja ylistysilta

        Jaa-a...reilun kuukauden päästä on yhdistetty rukous- ja YLISTYS. Seurakunnanhajoittaja northwind collective -tyyppisesti. TODELLA "vakuuttavaa"...


      • muistetaan
        lihanylistystäeirukousta kirjoitti:

        Jaa-a...reilun kuukauden päästä on yhdistetty rukous- ja YLISTYS. Seurakunnanhajoittaja northwind collective -tyyppisesti. TODELLA "vakuuttavaa"...

        Ke 9.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille
        ----------------------------------------------------
        Ke 16.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille: Vanha ja uusi ihminen - Krisitty uutena luomuksena ?
        ----------------------------------------------------------
        Ke 23.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille: Kristitty ja seurakunnan yhteys


      • Jeesussuojaa
        lihanylistystäeirukousta kirjoitti:

        Saalemilaiset kokoukset ovat surkeita. "Ylistetään", mutta ei rukoilla. Kerrohan milloin Saalemissa olisi polvikoulua?

        Hän omiansa aina tahtoo suojaa

        https://www.youtube.com/watch?v=BhExUU1vAz8


      • energiaeksytys
        muistetaan kirjoitti:

        Ke 9.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille
        ----------------------------------------------------
        Ke 16.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille: Vanha ja uusi ihminen - Krisitty uutena luomuksena ?
        ----------------------------------------------------------
        Ke 23.11. 10.00 Äiti -lapsipiiri
        17.00 Seurakunta rukoilee
        17.45 Lastenilta
        18.00 Lataamo
        Kirje efesolaisille: Kristitty ja seurakunnan yhteys

        Lataamo - energiaeksytys


      • muistetaan
        energiaeksytys kirjoitti:

        Lataamo - energiaeksytys

        Hän joka uskovissa on , on suurempi kuin se mikä on maailmassa.Kyllä väärät energiat lähtee jos niitä on. Herran omat marssii Pyhän Hengen johdolla ja Herra on luvannut johdattaa kun kuljemme rukoillen ja Häntä ainoata kun palvelemme ja kunnioitamme, Isää, korkeinta ja Herraa Jeesusta Kristusta, Jumalan Poikaa.Rakastamme kaikkia totuudessa ja pyrimme olemaan pitkämielisiä kaikkia kohtaan, jotta he pelastuisivat.

        Marssimusiikkia

        https://www.youtube.com/watch?v=TpMTB94WkKw


      • Saalemissa on aivan mahtavia kokouksia, joita katson aika paljon netin kautta. Siellä näyttää tulevan ihmisiä uskoon ja kastetaan aika usein. Lisäksi on niitä jotka haluavat liittyä seurakuntaan. Siellä on erittäin hyvä opetus näiden monien pastoreiden kautta, joten täytyy todeta, että on erittäin hyvä seurakunta!


      • uuttavirttäetlaula
        Jumalaanluottava kirjoitti:

        Saalemissa on aivan mahtavia kokouksia, joita katson aika paljon netin kautta. Siellä näyttää tulevan ihmisiä uskoon ja kastetaan aika usein. Lisäksi on niitä jotka haluavat liittyä seurakuntaan. Siellä on erittäin hyvä opetus näiden monien pastoreiden kautta, joten täytyy todeta, että on erittäin hyvä seurakunta!

        Jos ei ole muuta referenssiä kuin netti, niin heikoilla jäillä liikut.


    • o---

      Lisää kommentti




      o---

      29.10.2016 20:42



      ReijoR kitti näin



      "Mitä... missä... Missä sä näät kiristittyjä? :O :) Oli kristitty tai ei, menee helvettiin, se on varma. "



      Halle Halle





    • armonkautta

      Ehkä tämä sivuaa hieman aloitusaihetta,mutta rangaistus ja puhdistus kristityille on jo alkanut.
      Se on tullut muslimien muodossa.Heidän vainoamisensa,etenkin kristittyjä kohtaan on lisääntynyt,ja tulee lisääntymään,jolloin seurakunnat joutuvat menemään piiloon,ns."maan alle".Tosin he kohtelevat kaltoin kaikkia länsimaalaisia,mutta etenkin kristittyjä.
      Puhdistuksesta on se seuraus,että tekopyhät uskovat karsiutuvat pois,sillä he eivät vainoa kestä.Myös moni vakavasti Kristusta etsivä tulee kaatumaan,mutta Herra Jumala nostaa heidät ylös,ja antaa uuden voiman.
      Tämä on tavallaan hyvä aika,sillä silloin kristityt pitävät yhtä,ja kaikki valhesisaret ja veljet,perinnäissääntöinen on karkotettu heidän keskuudestaan.
      Niin on pakko tehdä,sillä heidän on voitava luottaa toisiinsa täysin,sillä muutoin voi mennä henki vainoajien toimiessa yhdessä uskosta eronneiden kanssa,ja ei vähempää kuin pyrkien murhaamaan jokaisen Kristuksen valitun.
      Nämä nykyään seurakunnissa olevat pahanpuhujat,juorukellot ja kaikki jotka kärsimystä aiheuttavat kanssapalvelijoilleen,niin uskon,ovat mukana murhaamassa Herran palvelijoita.
      En muuten sano itse olevani pelastuneiden joukossa,sitä en nyt voi tietää,mutta mikäli kestän vainot,ja mikäli saan uuden voiman,silloin olen,sillä uudessa voimassa en pelkäisi kuolemaa,en vainoajien uhkauksia,vaan toimisin kuten Herra Jumala tahtoo,Hänen ohjauksessaan jotka olisivatkin silloin Jumalan tekoja,ei ihmisen itsensä.

      • armosuuriihmeinen

        On armo suuri ihmeinen

        https://www.youtube.com/watch?v=9j7z4w3dfIE

        Jakiselle päivälle riittää oma murheensa, mitä murehtia tulevasta.
        Kaikkina aikoina, jokainen joka haluaa elää jumalisesti joutuu tavalla tai toisella vainottavaksi.
        Joka vahvana pysyy loppuunasti on pelastuva ja kukaan ei voi erottaa uskovaa siitä rakaudesta mikä on Jeesuksessa Kristuksessa, s ei vaino, ei ahdistus .Hän joka on meissä alkanut hyvän työnsä on sen vievä päätökseen.Hän ei salli meitä kiusattavan yli voimiemme, vaan salliessaan kuisauksen hän valmistaa siitä myös poispääsyn, niin että voimme sen kestää.


    • Kiitollinen

      Olen katsellut ja kuunnellut Mika Yrjölän saarnoja Internetiltä. Joka kerta olen saanut hengelleni ravintoa. Kiitän Jumalaa Mika Yrjölästä. Hän on Jumalan kutsuma seurakunnan johtaja juuri tänä aikana.

      • hillitöntäylistystä

    • einiinvanhakuinluulis

      Kävin Saalemissa muutaman vuoden ajan aktiivisesti juuri ennen ja jälkeen uuden pastorin aikaa, muualla muuttamisen myötä Saalem jäi.
      Nyt tännepäin palanneena oli kyllä suuri yllätys tämä musiikki toiminnan täydellinen muutos. Missä ovat kymmeniä vuosia laulua harrastaneet kuorolaiset, jotka muodostivat käsittääkseni kai kaksikin kuoroa?
      Tilalla Hillsong tyyppinen bilebile musa, jota miksaa ilmeisesti kuuro äänimies, päätellen volyymista.
      Ja jos luulette että kirjoittaja on 75v pappa, niin väärin meni, en vain pidä täysin maallisen musiikin tulosta ylipäätään seurakuntaan.
      Mikä on ero rock konsertissa innostumalla ja heilumalla saadulla hengellisellä tunnelmalla verrattuna samaan tunnelmaan joka on Hillsong meiningissä?
      Uskot tai et, voin sen kertoa sinulle joka haluat tuoda maailman seurakuntaan, eroa ei ole.
      Joku saa Yrjölän saarnoista tunnelmia ja oloja, mutta ovatko ne Raamatullisia?
      Kuuntelin, ennenkuin mitään tiesin täällä vellovista asioista, niin tuossa kesällä ihan huvikseen yhden hänen saarnoistaan. Saarnan aihe oli todistaa se, että opetuslasten käytös oli juopuneiden käytöstä Helluntaina, että siis Pyhän Hengen toiminnan ulkoinen merkki on juopuneen käytös.
      Tällä opetuksella on sitä opetussuuntaa ajavilla hyvin tärkeä tehtävä, ilman että tätä saadaan myytyä seurakuntaan, ei väärennettyä pyhää henkeä voida siellä käyttää, koska hänhän tunnetusti aiheuttaa juopumusta muistuttavaa käyttäytymistä.
      Ensimmäinen ja viimeinen viestini tänne.
      En käy enää täällä, ja totta puhuakseni, en tiedä enää minne menisi täällä Suomen maalla.

    • kysyy

      Onko saalem tehnyt parannusta ja lopettanut uskonsanaoppien kylvämisen?

    • Kiitollinen

      Kuuntelin Waltteri Haapalan saarnan netin kautta Saalemista tänään.
      Olipa todella hyvä ja syvällinen puhe Iankaikkisesta Isästä ja ikuisesta elämästä. Sain hengellinen ravintoa ja kiitos sydämestäni kumpuaa Jumalalle.

      • MuistaLääkkeesi

        Alkaako väsyttämään? Luikertelet netin välityksellä Seinäjoen ja Saalemin väliä, sitten kertomaan monotonisella nuotilla milloin kenenkin kertoneen milloin mitäkin. Seurakunnattomana ajelehdit kaikenlaisissa opintuulissa, olet jättänyt oman seurakuntasi, harhailet vedettömien pilvien perässä.
        Tee parannus ja usko evankeliumi!


      • Kuuntelen

        Kuuntelen, koska olen sen verran iäkäs, että täytyy levätä kotona ja en asu kyseisillä paikkakunnilla. Haluan kuunnella hengellisiä puheita, että sisäinen ihminen rakentuisi. Kuuntelen Raamatun lukua ja muitakin opetuksia.


    • KysyKattaiselta

      Helsingin Saalem on tehnyt päätöksen uskonsanaliikkeeseen siirtymisestä. Livetsordilaiset, kuten Petri Mäkilä, ovat palanneet takaisin. Ensi vuonna seurakunta virallistaa suhteensa Hillsongiin, joka on Word of Faith -seurakunta. Kristuskeskeisestä julistuksesta on luovuttu ja tilalle on ostettu lihallinen henkipalvonta.

      • livetsorduppsala

        Saalemin vanhimmistoa vietiin syksyllä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Petri Mäkilä oli kutsuttu syöttämään vanhimmistolle pajunköyttä.


      • OuNouOuNou

        "Helsingin Saalem on tehnyt päätöksen uskonsanaliikkeeseen siirtymisestä. "


        Onko tuo oikeesti totta? Mistä sen voi tarkistaa?


    • DoctorT

      Petri Mäkilä, harhautuneen isän harhautunut poika. Äiti Vuokko lienee miehensä lailla samoilla teillä?

    • hulluntailainenvaino

      Jos joku kyseenalaistaa valheen, hulluntailaisten usko järkkyy kollektiivisesti

      • Enemmänkuinmielipiteet

        Jumalan synnyttämä usko Jeesukseen Kristukseen ei järky.
        Jumalan Sana kestää iäti. Mielipiteet sinne tai tänne voivat muuttua. Usko Jeesukseen on paljon enemmän!
        Ihminen näkee ulkokuoren ja tekee arvioita. Jumala näkee sydämen ja tietää kaiken!
        Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Millä mitalla mittaat, sillä mitataan sinulle takaisin.
        Jokainen seisoo Jumalan edessä, tai sitten kaatuu.


    • miten.on

      Miten Saalemissa suhtaudutaan nykyään äärikarismaattisiin torontolaisuus ilmiöihin ja äärihihhulointiin ja esim. ylistykseen, jossa aikuisella norjalaisella miehellä oli jossain äärihihhleiden sairaalta menolta näyttävässä ylistyssessiosta kuvatussa nettivdeossa lapsen vaippa puettuna.

      Saalemilla olisi nyt tilaisuus sanoutua julkisesti irti kaikesta äärikarismaattisuudesta ja sanoa ettei tarvetta huoleen ole.

      • jumalaton.meno

        No, ei se niin paha ole, kuin tämä muotojumalinen meno kirkoissa.
        Tuuditetaan lapsikasteen kautta ja vihitään sekä rienaten manataan hautaan. Se on luterilaisuuden tuoma kadotus koko kristikunnalle.


      • jumalatonta.puhetta
        jumalaton.meno kirjoitti:

        No, ei se niin paha ole, kuin tämä muotojumalinen meno kirkoissa.
        Tuuditetaan lapsikasteen kautta ja vihitään sekä rienaten manataan hautaan. Se on luterilaisuuden tuoma kadotus koko kristikunnalle.

        Täh, miten joku äärihellari voi väittää kirkollista hautaamista manaamiseksi ja rienaamiseksi.

        Pimeyden puhetta.

        Täytyy todella ihmetellä tuollaista vihaa toista kristillistä kirkkokuntaa kohtaan.

        Onneksi kaikki helluntailaiset eivät ajattele noin.


    • Jumalanlapsi

      Olen ajatellut, että suurin harhaoppi on lapsikaste, joka voi tuudittaa ihmisen valerauhaan, jos ihminen luulee, että kaste riittää ja vie perille taivaaseen.
      Jos lapsena kastettu ei tule elämässään Jeesuksen luon henkilökohtaisesti ja uudestisynny Jumalan Sanan ja Hengen kautta, niin hän hukkuu hengellisesti.
      Taivaaseen ovat matkalla Jeesukseen uskovat, uudestisyntyneet ihmiset.
      Jos ihminen ei uudestisynny ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

      • hännystelijäeiseuraa

        Puhut omavanhurskaudesta, jota esiintyy esimerkiksi Helsingin Saalemissa. Helsingin Saalemin fifteenleirillä kastetut ovat hengellisesti yhtä hukassa, mutta heille uskotellaan Saalemin jäsenyyden olevan jonkinlainen pääsylippu taivaaseen. Raamattu sanoo sekä portin olevan ahdas että tien kaita, joka vie elämään. Saalemin opetuksissa kumpikin kielletään ja tielle päästään ohi Kristuksen.


    • Koditon

      Satuin lukemaan tätä keskustelua, ja olen hämmentynyt. Uskova ent. helluntalainen. Lähdin oikeastaan etsimään tietoa hengellisistä tilaisuuksista, koska kaipaisin uskovaa seuraa. En löytänyt mainituista sopivaa ryhmää mihin uskaltaisin tulla, tai kokisin kuuluvani. Kaikki jaoteltu nuorille, perheille, lapsille jne. Sitten kaikkialla taistellaan vaan opeista ja ihmisistä keneen uskoa. Itse haluaisin vain kulkea Jeesuksen kanssa tämän elämän läpi ja tuntea Hänen rakkautensa, koska on usein vaikeaa. Aiemmin kärsin seurakunnassa siitä, että tavallinen uskova ei ollut mitään. Olisi pitänyt olla joku erityinen lahja. Selän takana puhuttiin toisista ja arvosteltiin. En pysty täyttämään kaikkia niitä vaatimuksia, joten mielenterveyteni suojaamiseksi on parempi edelleen pysyä pois.
      Piireihin on vaikea päästä ja saada vilpittömiä ystäviä.

    • hahhejjaa

      Vaipassa pukeutuminen kirkossa sanotaan ei se niin paha ole ?? Huh hejjaaa !!

      • hehheijaa

        Jos henkilö ylipäätään uskoo Raamatun Jumalaan, niin miten hän kehtaa hihhuloida ja ylistää jollain todella oudolla ja sairaalta näyttävällä tavalla.

        Eikö äärihihhuleilla ole Jumalan kunnioitusta ollenkaan, vai eivätkö he oikeasti edes usko mihinkään, vai ovatko he psykoosissa tai hypnoosissa?


    • kukateistäonpahin

      Kukaan tervehenkinen uskova ei osallistu tällaisiin keskusteluihin, se on ihan varmaa!

    • pahahenkisaalemissa

      Saalemilaiset ovat jakaantuneet. Toiset kauhistelevat uusia oppeja, toiset toistelevat lumoutuneena uskonsanaliikkeen mantroja.

    • TulitunnelitSaalemissa

      Onko Saalemissa irtisanouduttu torontolaisuudesta ja uskonsanaliikkeestä? Onko Saalemissa hylätty helluntaiseurakuntien yhteiset päätökset ja siirrytty antikristuksen airueeksi?

    • herätkää

      Kaikissa Jumalan seurakunnissa paimenten, vanhinten tehtävä on hoitaa , valvoa Jumalan kansan tilaa.

      Paimenen tehtävä on NIMENOMAAN varoittaa synnin vaaroista, paljastaa vaarat.Jos seurakuntalaisilla on syntiä, niin Jumalan Pyhä Henki varmasti haluaa uskovia varoittaa ja johdattaa kaikkeen totuuteen ja pyhyyteen ja paimenten tehtävä, vanhinten on nimenomaan pitää huolta Herran heille uskomasta tehtävästä ja toimia Pyhän Hengen johdossa.Pyhä Henki näyttää toteen synnin, vanhurskauden ja tuomion ja tässä linjassa paimentenkin tulee toimia yhdessä seurakunnan rakentumiseksi tarkoitettujen Pyhän Hengen jakamien armolahjojen kanssa.

      Nykyään puhutan ja opetetaan paljon mitä armoahjoja on ja miten ne toimivat.Ongelma on vain siinä, että nämä puheet ovat pettäviä ja hämääviä, koska paimenet monissa seurakunnissa kuitenkin estävät aitojen armolahjojen toimintaa, kieltävät armolahjojen toiminnan tavalla tai toisella ja siis haluavat todellisuudessa itse johtaa oman mielensä mukaisesti. Myös rukousta vastustetaan ja kaikkea rukoustointaa.Tilalle vängätään koko ajan ylistystä ja hoilaamista.Raamatun sanan mukaan voimaa saadaa rukoilemalla ja ylistäminen on myös tärkeää kohduudella.Sitä ei tarvitse nostattaa vaan ylistys nousee aitona puhtaasta sydämestä.Väärän evankeliumin julistajat sensijaan saavat mellastaa rauhassa väärine profetoimisineen, sanomineen ja eksyttää muita ja jyllätä korviavihlovan ja sydäntä pakahduttavan ylistysmusiikin voimalla .

      Monet paimenet ovat siis itse hengellisesti sokeutunee ja sokea ei muita voi ohjata muuhun kuin samaan kuoppaan mihin itsekin tipahtaa kun ei nää mihin menee ja johdattaa muita mukanaan.Tämähän on Raamatullinen totuus .

      Synti estää Taivaaseen pääsyn.Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen veressään saamme synnit anteeksi ja lahjavanhursauden, mutta jos tämä armo ei kelpaa ja synnistä ei tehdä parannusta ja sitä hylätä, niin jäljelle jää tuomio synneitä. Jos haluamme tehdä syntiä ja totella saatanaa, joudumme tuomittavaksi.
      Tämän Pyhä Henki näyttää todeksi.

      Joh 16
      7. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
      8. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:
      9. synnin, koska he eivät usko minuun;
      10. vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe;
      11. ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
      12. Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa.
      13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
      14. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

      Sananlaskut 29
      18. Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi; autuas se, joka noudattaa lakia.

    • huonoahedelmää

      Mikalla käytössä huonot metodit.

    • harhaopettajatSaalemissa

      Helsingin Saalemin hengellisen näkökyvyn paljastaa heidän oma lausuntonsa. Mika Yrjölä toivotti sateenvarjohelluntaikirkkoon kaikenlaiset uuskarismaattiset yhteisöt. Harhaanjohtajia-kirjan julkaisu osui oikeaan ajankohtaan.

      Vanhinten syyskokouksessa käsiteltiin ajankohtaisten informatiivisten asioiden lisäksi seurakuntaa ja herätysliikettä koskevia opillisia asioita. Mielenkiintoisen alustuksen erilaisista nykyajan opillisista suuntauksista piti Lähetysseurakunnan johtava pastori Petri Mäkilä.

      Vanhimmat huomauttavat, että julkisessa keskustelussa erilaisia harhaoppisyytöksiä esitetään aivan liian herkästi. Saalem ei halua eristäytyä eikä välttää yhteistyötä kristillisten seurakuntien ja toimijoiden kanssa.

      http://saalem.fi/2016/saalem-seurakunnan-vanhimmat-kokoontuivat-syyskokoukseen-20-9-2016/

      • JäävitPropagandistit

        Ei pidä unohtaa, että Esko Matikainen on Helsingin Saalemin pastori ja levittää helluntaikirkkopropagandaa muun muassa kolehtiasiassa.


    • Avoimuutta

      Helluntaikirkon Mika Yrjölä kehottaa juopumaan hengestä ja helluntaikirkon Esko Matikainen kertoo tiedotusvälineille helluntaikirkon turvarakenteista.
      Helluntaikirkko on valmis keskustelemaan, mutta keskustelukulttuuri on tosiasioiden kieltämistä ja valehtelua ulospäin.

      Tampereen helluntaikirkko avasi ovensa Markku Koiviston Nokia Missio Churchin käyttöön ja perillinen Markus Korhosen Missiomaailma oli hetken jopa osa niin Tampereen helluntaikirkkoa kuin Avainmedian avopari. Helluntaikirkkoon kuuluu jäsenkirkkoseurakuntana Tampereen Kristillinen yhteisö, mutta tämän lahkon tekemisistä helluntaikirkon Esko Matikainen ei kerro mitään.

      Medialle kerrotaan toista mitä Mika Yrjölä kertoo saaneensa näkynä jumalalta Helsingin Saalemin seurakuntaneuvostolle. Avoimuus alkaa siitä, että Mika Yrjölän näyt annetaan kaiken kansan arvioitaviksi. Sen jälkeen voisimme vertailla Patrick Tiaisen ja Mika Yrjölän näkyjä.
      Lopputulos olisi sama, se paljastettakoon etukäteen.

      • Turhanpuhujat

        Helluntaikirkko on nyt valmis dialogiin ja avoimuuteen. Teoriassa.


    • NäinMaaMakaa

      Saalemin Kai Antturi sai Niilo Ylivainion jäämään helluntaiherätykseen vaikka Eino Ahonen oli eri mieltä. Saalemin Pehkonen kutsui torontolaisuutta edustavan Chevareun jäähalliin.
      Myös Markku Koivisto kävi Saalemissa.
      Nyt Yrjölä ja Tiainen.
      Antturi valtuutti helluntaiherätyksessä ylivainiolaiskuhlmanilsisbranhamilais harhan. One way mission Suonto on kritisoinut ja samaa vapaa ehtoista rahaa kerätään. Siksi nyt ei olla niin kriittisiä kun Lakelandin herätyksen aikaan koska karismaatikoa opettavat kymmenysoppia ja ilman rahaa ei puhujat puhu eikä ylistyspoppibändit kuten hillsong soita Saalemissa.

      Niin ja veli Yun. Miksi Täällä lihapatojen äärellä kertoo aina ne samat tarinat dollarinkuvan korvauksella eikä mene takaisin Kiinaan?


      Kiinan kirkon evankelistan olisi hyvä palata sinne mistä tuli. Ei mitään dokumenttia hänenkään tarinoista. Hupiukko.

      • LatterRainSaalemissa

        Ei täällä moni tiedä tai edes halua tietää Helsingin Saalemin olleen usein ensimmäisenä haalimassa eksyttäjiä. Kai Antturin pojasta tulikin luterilainen pappi (Arto Antturi).
        Klaus Korhosen aikana maa muokattiin ehtoosateelle otolliseksi. Ritu pilkkasi ja halveksi vuosikymmeniä uskossaolleita ja toi Marja-Liisa Tykkyläisen kaltaisia huuhaapuhujia "naistentapahtumiin". Rommy Yrjölä vain jatkoi tätä feikkikristillisyyttä.
        Kupla tai oikeammin mätäpaise jatkaa kasvamistaan, kunnes se puhkaistaan tai kaikki räjähtää käsiin.


    • MinkäValoPaljastaa

      Ilmeisesti pastori Esko Matikainen ei tiedä tällaisesta kirjeestä, vaikka se on osoitettu Helsingin Saalemin seurakuntaneuvostolle.
      Olette kuitenkin varmasti avoimena ja läpinäkyvänä seurakuntana tiedottaneet koko seurakunnalle kirjeestä ja pastoritiiminne Mika Yrjölän johdolla on ottanut vakavasti esitetyt huolenaiheet. Keskustelukulttuuri Saalemissa on ilmeisen avointa ja rakentavaa, osoittaahan seurakuntaneuvostolle osoitetun kirjeen jakelu Suomi24-palstalle ennenkuulumatonta halua tuoda kipupisteet laajan yleisön tietoon. Iloitsemme yhdessä seurakuntanne kanssa tästä ja toivomme seurakuntanne jatkossakin avaavan ovensa lukittujen ovien taakse.

      Luuk. 12:3
      Niinpä se, mitä te sanotte pimeässä, kuullaan päivänvalossa, ja mitä te neljän seinän sisällä kuiskaatte toisen korvaan, se kuulutetaan julki katoilta.

    • OlikoNäin

      Ilmeisesti Esko Matikainen ei ole saanut tätä kirjettä.

    • EiTuonutHerätystä

      Kuinka helluntaikirkko ja Esko Matikainen vastaavat kritiikkiin, kun historia todistaa Helsingin Saalemin varoituksista huolimatta langenneen uusapostoliseen harhaan.

    • HerraKorvaaTaivaassa

      Tämän kaiken pahan saivat aikaan Helluntaikirkon perustaneet rikolliset,

      Te itse voitte kaikin mokomin kumarrella heidän suuntaansa, ovat teille "veljiä Herrassa" ja "tunnettuja saarnamiehiä".

      Tunnettuja saarnamiehiä he epäilevät ovat, mutta eivät ainakaan minun veljiäni.

      Eräästäkin tiedän asioita, joista ei ole kaiketi edes aikoinaan suuremmin puhuttu vaan lakaistiin kiusallinen episodi maton alle ja Herra antanut anteeksi, jos mitä anteeksiannettavaa oli, sillä hellari ei ole syntinen ja joka hellaria rikolliseksi nimittää on itse Syyttäjän asialla. Kunpa joku oliikin joskus ollut, edes maallisen syyttäjän asialla, mutta helluntaiveljestö on pitänyt huolen, ettei ole syyttäjiä seurakunnan asioita suuremmin tutkimaan ilmaantunut.

      Vain uhrit jäivät kärsimään, eräskin heistä mullan alle. Minulta meni Herran työssä pieni siivu peukaloa, mutta se arpeutui lähes näkymättömäksi. Herra kuulemma korvaa tämänkin kerran Taivaassa.

      Helluntaikirkko, joka ei ollut ainakaan Jeesuksen toimesta synnytett, siis valtaisan talousrikoksen lisäksi (oikein miljardikavalluksen!) tuhosi samalla valtavan, elävän herätysliikkeen, toi harhaopit, mutta samalla myös kunnioitetut "pastorin" tittelit sen huijarisaarnaajille. Nyt he kelpaavat oikeiden kristittyjen rinnalle seisomaan yhteisekumeenisen kristillisellä alttarilla. Voiko huijarilahkosaarnaaja enempää toivoa?

      No, ikioman helluntai-arkkipiispan hiippa vain puuttuu.
      .

      • itseitsensävoidelleet

        Jos helluntaikirkon pastoria erehtyy arvostelemaan rikollisesta toiminnasta, niin johan alkaa uhkauksia ja kirouksia lennellä.


    • VoitPettääEnääItseäsi

      Bethel Helsingin Saalemissa. Kuka sumuttaja yrittäisi vielä selitellä? Sam?

      • Ja Saalemin joulukuun erikoistapahtumassa puhuja Hillsongista.


      • TipTapTipetipetiptap

        Joulupukki?


    • Raamattu

      Seurakuntaneuvos Valtter Luoto vuoden 92 väännöksen isänä avasi oven torontolaisuudelle.

    • olisikysyttävää

      Onko Mika Yrjölä lukenut kirjeen?

    • harriveijonen
    • One.For.All

      Sytyttääkö Esko Matikainen Keravalla tuohuksen jokaisen seurakuntalaisen muistolle, jonka hän on ajanut ulos Helsingin Saalemista?

    • laittomuudenhedelmää

      Niin, ei Saalem irtisanoutunut. Seurakuntalaisten jäsenmäärä kertoo korutonta kieltään Rommy Yrjölän johtamistavasta.

    • Eksyttäjistäeroon

      Lähtekää hyvät ihmiset ÄKKIÄ POIS kirkoista, tilaisuuksista ja kokoontumisista, joissa vallitsee pahuuden henkimaailma. LUKEKAA RAAMATTUA ITSE! Itse suosin mahd. vanhoja käännöksiä, joita ei ole turmeltu valheilla, kuten Uuden maailman käännöstä tai jo vuoden 1992 käännöstä (vapaamuurarit taustalla luciferin eli saatanan hengen alaisena). Eli luen suomennoksista joko Bibliaa tai vuoden 33/38 käännöstä tai englanniksi KJV-käännöstä. Vatikaanin valhekirkko pyrkii muuttamaan KAIKKI kirkot luviferin eli saatanan kirkoiksi ja on onnistunut siinä jo hyvin. Kundaliini eli käärmehenki on tullut joogan ihannointina ja harrastamisena Suomeenkin pysyvästi ja vain harva tietää, että se on uskontoa ja hindulaisuutta eli siinä jokainen jooga-asento on palvelua pahuuden henkimaailmalle eli demoneille, joita hindut palvovat jumalina (koska eivät useinkaan tiedä Jumalasta ja Saatanasta mitään). Sama kundalinivoima on kirkoissa ja nämä katumiset koristeluineen ja outoine ääntelyineen ovat juuri sitä pahuuden voimaa. Pahimmillaan ihminen voi joutua riivatuksi, kun tällainen valeopettaja laittaa kätensä ihmisen pään tai otsan yms. päälle ja siirtää demoneita ihmiseen. Se on silkkaa pahuutta hyvyyden nimissä ja se on levinnyt kaikkialle.

      Raamatussa varoitetaan tästä ja ihmisen pitäisi RUKOILLA Jumalaa aina Jeesuksen Kristuksen nimeen. Pitää muistaa, että myös new age-liikkeissä puhutaan kristuksesta ja vapaamuurarit puhuvat kristuksesta yms. He kuitenkin viittaavat antikristukseen, eivät Jumalan tarkoittamaan Jeesukseen, joka on AINOA pelastaja pahuuden henkivalloilta.

      Testatkaa joka ikinen pappi, opettaja ja saarnaaja. Tehkää se Raamatun oppien mukaan. Älkää sokeasti uskoko ihmiseen. Valepastorit kyllä osaavat puhua Raamatun tekstejä, mutta saattavat samanaikaisesti näyttää käsimerkkejään Saatanalle ja hänen seuraajilleen (esim. vaPaamuurarien käsimerkit).

      Testatkaa ja lukekaa vanhoja Raamatun käännöksiä. Niistä löydätte Totuuden, ette ihmisten suusta. Testatkaa kaikki! Rukoilkaa, että ette joutuisi eksytetyiksi!

      HENKIEN TESTAAMINEN:

      1 John 4 King James Version (KJV)
      4 Beloved, believe not every spirit, but try the spirits whether they are of God: because many false prophets are gone out into the world. 2 Hereby know ye the Spirit of God: Every spirit that confesseth that Jesus Christ is come in the flesh is of God: 3 And every spirit that confesseth not that Jesus Christ is come in the flesh is not of God: and this is that spirit of antichrist, whereof ye have heard that it should come; and even now already is it in the world.
      Edellinen luku, P. Johanneksen 1. Epistola
      P. Johanneksen 1. Epistola 4 (Biblia)
      1. Te rakkaimmat! älkäät jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaat henget, josko he Jumalasta ovat; sillä monta väärää prophetaa ovat tulleet maailmaan.
      2. Sillä te tuntekaat Jumalan Henki, että jokainen henki, joka tunnustaa Jesuksen Kristuksen lihaan tulleen, se on Jumalasta,
      3. Ja jokainen henki, joka ei tunnusta Jesusta Kristusta lihaan tulleeksi, ei se ole Jumalasta: ja se on antikristuksen henki, josta te kuulitte, että hän on tuleva, ja on jo parhaallansa maailmassa.
      4. Lapsukaiseni, te olette Jumalasta ja olette heidät voittaneet; sillä se, joka teissä on, hän on suurempi kuin se, joka maailmassa on.

    • JeesusYksin

      Ei siellä enää mitään mietitä. Miettikää tästä eteenpäin omissa päissänne ja tutkikaa sydämissänne. Se on menoa nyt. Tehkää niinkiin oikein on ja turvatkaa yksin Herraamme Jeesukseen Kristukssen meidän lunastajaamme. Ei mihinkään muuhun enää.

    • Kykkijä

      Eikös se tämä Yrjölä ole Helluntaikirkon johtaja?

      • matti.kukka.rossa

        Nimensä mukaisesti.


    • tehkää.parannus

      Mitä ihmettä te valitatte Saalemissa opeistanne?
      Huudetaan jonkun "vanhanperään". Mitä on se vanhaa? Se on helluntalaista perinnäisoppia, joka on hyljännyt Jumalan tahdon. Siitä on kyse.
      Entä sitten?
      Kirjoituksest sanovat, että kun Sana ei teille kelpaa, niin Herra, siis huomaa sana

      HERRA

      lähettää teille eksytyksen, vielä suuremman, missä olette.

      Eli mitä valittelette perinneoppienne perään.

      Repikää nuttunne ja ripotelkaa tuhkaa päällenne, joka puhuu, että muotouskonnollisen lopputulos on = Jumala on tuhkaksi polttava tuli/helvetin tuli.

      Tehkää parannus ja palatkaa Apostoliseen oppiin, ei siihen helluntalaiseen harhaan.

      Joskus 1974- helluntalaisuuteen liittyneenä näin kirjapöydät niitten historian sen jälkeen.
      Amerikkalaista romanikirjallisuutta, hapatetta Ristin Voitto ja myöhemmin Aika Oy kantoi painokoneistaan teille hapatteeksi. Ja kansa söi helluntaissa vääriä eväitä.
      Jopa Suomen Raamattuopiston pastorit sanoivat, että helluntalaiset osavat elokuvansa ja romaaninsa paremmin, kuin Raamatun. Ja näin oli.
      Unessani näin jo aikoinaan, kuinka meidän helluntaiseurakunnan eteisen ovenpielessä itkin seurakunnan maallistumisesta. Jo uneni unohtaneena aikaa kului seurakunta todella maallistui ja vaimoni muistutti, että sinähän näit tästä unen.
      Tämä vain yksi, monesta.
      Alkoi oppiaika - jossa julistettiin helluntaissa, että Jeesus saapuu 1988 vuonna.
      Opin kivijalka oli harhassa, että Israel- itsenäistyi 1948 ja siihen lisätään 40- vuotta, erämaa-aika ja niin tullaan Jeesuksen paluuseen.
      No, aika tuli ja meni. Ja kuinka paljon niissä romaneissa oli harhaa - joka ei ole todentunut.
      Siksi teilläkin on suurempi hapate annettu keskuuteenne, kun rakastatte perinneoppeja.
      Jättäisin erään saarnaajanne nimet jne. Keskustelin hänen kanssa ja hänen edeltäjänsä.
      He rakastavat leipäpappina leipää - ei sanaa. He ovat tavallaan sen suoraan sanoneet.
      Todenneet, että sana, mistä sanoin, on tosi, mutta he eivät aio sanoa sitä seurakunnassanne - koska kivijalka, jossa seisotte estää puhumasta.
      Te erotatte, jos Kristus- kivijalka ja Jeesuksen seuraamisesta, Sanan ja ohjeitten ja neuvojen suhteen aletaan puhumaan. Eli te heitätte ULOS synägoogastanne Jeesuksen.

      Siis pitäkää vain siten harhanne, saarnattaa helvettiin ihmiset, pitäkää harhat.
      Jumala lähettää lisää, kun sinäkin peräänkuuluta perinteiden tulille lämmittelemään, eli väärät ihmisen työkaluilla rakennetut alttarit eksyttävät.
      Ja sielläpä sitten huudatte herraanne, minkä kultaisen vasikan olette luoneet elämäksenne.

      En näe helluntaissa tulevaisuutta. - Muotouskonnollisuuksissa se on kylläkin samanvoimaninen, kun yleensä "pakanalliset" alttarit ovat.
      Mutta, se ei kuulukaan Abrahamin uskon näköaloihin, joissa sijaisella olisi paikka.
      Käykäähän pakanajoulujuhliinne, pyhiinne jne. Eli jotka haluavat tanssia yhä enemmän, niin kyllä soittajia riittää. Eri asia, että Elämänkirjaa ei päivitetä helluntaijäsenkirjasta.
      Puhun lähes 50- näköalavuoden vinkkelistä.

      • JeesusYksin

        Näin vuosia siten näyn. Oli kaunis hengellinen poppoo, kaikki oli valkoista. Koko rakennus oli sisältä kalkittu. Poppoota johti jokin ylempi taho. Rakkauden nimissä ihmiset kulkivat valkoisissa kaavuissaan kohti lattiassa olevaa aukkoa joka vei kadotukseen. Valittuihin he eivät koskeneet.

        Valitut näkivät tuon esityksen läpi. Pimeys oli puettu valkeuteen. Valitut joutuivat ahtaalle uskonsa tähden. Jeesuksen oli korvannut jokin muu. Poppoota eksytettiin,. Heille uskoteltiin että olivat oikealla tiellä.

        Tuo tapahtui ennenkuin olin kuullut sanan valitut. Näkyni on alkanut aukeamaan minulle nyt.


    • ylistämällähelvettiin

      Tämä saatanallinen kristillisyyden kaapuun verhottu eksytys tunnistetaan seurakunnista ulosajettujen joukosta. Eikä näitä kelvottomia paimenia kiinnosta seurakuntalaiset, vaan kaikin tavoin nämä riivatut pastorinkuvakkeet pyrkivät rikkirepimään ihmisten sieluja. Kun pastorisi on hokenut sanaa herätys ja oikeuttanut vääryytensä ilmestyksillään, niin missä on oma vastuusi? Koska uskot varoituksia? Ymmärrätkö rahoittavasi saatanan synagoogaa?

    • kenenjoukoissakaadut

      Mika Yrjölä lupasi herätyksen, vuodet vierivät eikä herätystä ole tullut. Väärän profeetan suosija saa väärän profeetan palkan (tuomion).

      • Anonyymi

        Herätyksen hokijat ovat tyhjän puhujia


    • 1.Joh.4.1

      Mistä tunnistaa seurakunnan, jolla ei ole Pyhää Henkeä?
      Vastaus: Ainoat, joilla oli öljyä lampuissaan , on ajettu pois. Ja väärät profeetat kieltävät arvioimasta villitsevää henkeä, vaikka Sana siihen kehoittaa.

      • Majassa

        1.Joh.4:1."..Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. 2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; 3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa..."

        Jokaisessa uudesti syntyneessä asuu Jumalan Henki,Sana. ( Room.8:9., Room.10: 8.-13. 1.Kor.12:1.-3.)

        "Öljyä lampuissa" ??? Ei pidä tehdä vertauksesta ( vertaus sarjasta) "eisegeesiä" , eli pakottaa tekstistä sellaista mitä se ei ole koskaan tarkoitettukaan ilmaisemaan. Matt. 25: 1.-12. välittömässä tekstiyhteydessä ei ole mitään mainintaa eikä tarkoitusta "mittailla" Pyhän Hengen" määriä tai Hänen olemistaan kertomuksen "neitsyeissä"! Jumala ei anna " Henkeä" mitalla ( Joh.3:34. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.)


        Matt.25:1.12. "Neitsyeiden" ( eli hääjuhla neitojen ) tehtävä oli palvella lampuillaan ( soihduillaan ) valaisten sulhasen (yljän) taloon morsiamen hakumatkalta palaavaa hääseuruetta. Hääseurueessa oli sekä sulhanen että morsian joka oli haettu hänen kodistaan. "Ylkä" ei mennyt "häihin" , naimisiin , hääkatoksen alle häätalossa "viiden neitsyen" kanssa vaan morsiamensa kanssa. "Ylkä" ja tyhmät tai viisaat neitsyet ilman yljän morsianta taitaa olla melko lyhyt näköistä tekstin tulkintaa jossa ei ole harrastettu ollenkaan "eksegeesiä" joko tietämättömyydestä, kasvamattomuudesta tai lihallisesta laiskuudesta?

        Kristitty joka ei palvele Kristuksen srk:ssa saamillaan armolahjoilla on nukkuva kristitty. Kristitty jolta lähimmäisen palvelu on hukassa on nukkuva kristitty, ( tai ei ole koskaan terveeseen uskoon tullutkaan?) Gal.5:13. "..Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. 14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"..."

        2.Piet.1:2."... Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta. 3. Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään, 4. joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee, 5. niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, ................... 9. Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä. 10. Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea; 11. sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan..."


      • Majassa

        "Ylkä" menee morsiamensa kansssa "häätaloon", muun hääseurueen seuratessa mukana, ja "viisaat " (ja tai tyhmät) "neitsyet" ovat hääjuhlallisuuksia varten mukana juhlistamassa tapahtumaa omalla osuudellaan.

        Matt.25.1.>> "viisaista ja tyhmistä" niin , eihän "ylkä" mene naimisiin häätalossa valmistetussa juhlassa "neitsyeiden " kanssa vaan oman morsiamensa kanssa. Hänen siis morsiamensa kanssa ylkä saapuu illan pimeässä kohti häätaloa eli omaa asuntoaan josta hän lähti noutamaan morsiamen tämän kodista. He yhdessä saapuvat häätaloon morsius saaton kanssa, ja "neitsyeiden" , eli hää seremonia neitojen oli tarkoitus PALVELLA lampuillaan ( soihduilllaan) näyttäen tietä säkki pimeässä lähi idän yössä, ( samalla tanssien kulkea hääjoukon edellä?) tälle yljän kotitaloon palaavalle hääjoukolle.

        Nukkuvat eivät ketään palvele !!!! Jeesus kehoittaa vertaus sarjassaan "VALMOMAAN" . Ensin "tyhmä ja viisas palvelija" jotka odottivat isäntäänsä , ja odottaessaan PALVELIVAT "..asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa...." . Sitten "viisaat ja tyhmät" neitsyet joiden tehtäväksi oli annettu "PALVELEMINEN" ( soihduilla), sitten "Leivisköillä" asioivat palvelijat.

        Mikä on vertaus sarjan loppu teema ( Matt.25: 31.-48.) ? PALVELEMINEN kuten koko vertaus( Matt.24:42.-25:46.) sarjassa Matt.24:45. "..Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?..." ......... Matt.25:44. "..Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'..."

        Mikäli "lähimmäinen" on hukassa, niin ei ole palvelu tarvettakaan, itsekäs lihallinen ihminen ei kovin paljoa piittaa lähimmäisestään. Nukkuva kristitty ei ketään palvele. Gal.5:13.".. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. 14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"..."


      • Majassa
        Majassa kirjoitti:

        "Ylkä" menee morsiamensa kansssa "häätaloon", muun hääseurueen seuratessa mukana, ja "viisaat " (ja tai tyhmät) "neitsyet" ovat hääjuhlallisuuksia varten mukana juhlistamassa tapahtumaa omalla osuudellaan.

        Matt.25.1.>> "viisaista ja tyhmistä" niin , eihän "ylkä" mene naimisiin häätalossa valmistetussa juhlassa "neitsyeiden " kanssa vaan oman morsiamensa kanssa. Hänen siis morsiamensa kanssa ylkä saapuu illan pimeässä kohti häätaloa eli omaa asuntoaan josta hän lähti noutamaan morsiamen tämän kodista. He yhdessä saapuvat häätaloon morsius saaton kanssa, ja "neitsyeiden" , eli hää seremonia neitojen oli tarkoitus PALVELLA lampuillaan ( soihduilllaan) näyttäen tietä säkki pimeässä lähi idän yössä, ( samalla tanssien kulkea hääjoukon edellä?) tälle yljän kotitaloon palaavalle hääjoukolle.

        Nukkuvat eivät ketään palvele !!!! Jeesus kehoittaa vertaus sarjassaan "VALMOMAAN" . Ensin "tyhmä ja viisas palvelija" jotka odottivat isäntäänsä , ja odottaessaan PALVELIVAT "..asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa...." . Sitten "viisaat ja tyhmät" neitsyet joiden tehtäväksi oli annettu "PALVELEMINEN" ( soihduilla), sitten "Leivisköillä" asioivat palvelijat.

        Mikä on vertaus sarjan loppu teema ( Matt.25: 31.-48.) ? PALVELEMINEN kuten koko vertaus( Matt.24:42.-25:46.) sarjassa Matt.24:45. "..Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?..." ......... Matt.25:44. "..Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'..."

        Mikäli "lähimmäinen" on hukassa, niin ei ole palvelu tarvettakaan, itsekäs lihallinen ihminen ei kovin paljoa piittaa lähimmäisestään. Nukkuva kristitty ei ketään palvele. Gal.5:13.".. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. 14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"..."

        Mikä on vertaus sarjan loppu teema ( Matt.25: 31.-48.) ? PALVELEMINEN kuten koko vertaus( Matt.24:42.-25:46.) sarjassa Matt.24:45. "..Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?..."

        Vakava asia niille joilla on palveluvirka srk:ssa .
        1.Kor.4:1."..Niin pitäköön jokainen meitä Kristuksen käskyläisinä ja Jumalan salaisuuksien huoneenhaltijoina. 2. Sitä tässä huoneenhaltijoilta ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi. 3. Mutta siitä minä hyvin vähän välitän, että te minua tuomitsette tai joku inhimillinen oikeus; en minä itsekään tuomitse itseäni, 4. sillä ei minulla ole mitään tunnollani, mutta en minä silti ole vanhurskautettu, vaan minun tuomitsijani on Herra. 5. Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta..."


    • Kirjakääröt

      Jaak.4:14 Biblia (1776) Jotka ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Sillä mikä on teidän elämänne? Se on löyhkä, joka vähäksi (hetkeksi) näkyy, mutta sitte katoo.

    • Kirjakääröt

      1Kor.13:9-10 Biblia (1776) Sillä me ymmärrämme puolittain, ja propheteeraamme puolittain. Mutta kuin täydellinen tulee, sitte vajaa lakkaa.

      • jumalisuudenulkokuori

        Aloitus oli asiaa, sinulla on tapana sotkea asioita. Oletko pimeyden palveluksessa?


    • EksymysEtenee

      Kastettujen määrä vähenee, Helsingin Saalemin linja saavuttaa tavoitteensa - latter rain korvaa kasteen, väärä voitelu korvaa Pyhän Hengen.

    • jumalallistataloutta

      RV:n toimitus käy säännöllisesti S24-palstalla. Terkkuja Petrille ja Heikille. Miten RV:n talous on niinkuin omasta mielestä kehittynyt?

    • VOISKO Lopetta Saalemin kokonaan ja perusta Helluntai harha herätyksen ulkopuolella uuden Oikean Helluntailais-seurakunta ja Saalem? Kyllä saatte Helluntaiystäviltä apua jos ette ite osa.

      • MikäOnMotiivisi

        Näinkö kommentissaan ylpeyttä omasta hyvyydestäsi, kun samalla panettelet muita Jeesukseen uskovia?


      • hellkirkko
        MikäOnMotiivisi kirjoitti:

        Näinkö kommentissaan ylpeyttä omasta hyvyydestäsi, kun samalla panettelet muita Jeesukseen uskovia?

        Eipä Saalemissa ole Jeesusta, vaan toinen jeesus.


    • saaleminkriisi

      Kun Johtajuus on hukassa ja hukka on johtajana.

      • Anonyymi

        Katovuodet vievät perikatoon.

        Nimimerkki Kassakriisi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katovuodet vievät perikatoon.

        Nimimerkki Kassakriisi

        Joko Saalemissa on koettu Mika Yrjölän lupaama herätys?

        Erilaisia johtajuuskouluja ja torontolaisia tulisielukoulutuksia on kyllä nähty sekä tietenkin rahanahneita ulkolaisia mennareita, mutta...

        Kannattaisiko herätä? Siis todellisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Saalemissa on koettu Mika Yrjölän lupaama herätys?

        Erilaisia johtajuuskouluja ja torontolaisia tulisielukoulutuksia on kyllä nähty sekä tietenkin rahanahneita ulkolaisia mennareita, mutta...

        Kannattaisiko herätä? Siis todellisuuteen.

        Millä sanoilla tarkasti ottaen Yrjölä "lupasi" herätyksen? Vai oliko niin, että hän rukoili ja toivoi herätystä?


    • Anonyymi

      Mitä kuuluu tänään?
      Onko savustettu ulos helluntaikirkosta?

    • Anonyymi

      Ajankohtaista asiaa.

    • Anonyymi

      Tulta ja tappuraa.

    • Jaa, hieno aloitus, mielenkiintoista pohdintaa!

      Olin itse Saalemissa 1990-luvulla, ja näin kaiken sen, miten torontolaisuus pyrki tunkemaan seurakuntaan, mutta silloinen vanhimmisto ja erityisesti Kai Antturi osasivat välttää sudenkuopat. Miten nyt Mika Yrjölä pärjää, kun ei ole vanhan kansan varoittajia ja polvirukoilita enää, pitääkö kaikki uusi hyväksyä jotta nuoret vielä pyusyisivät seurakunnassa? Kyllä todellinen ja aito tapa sdaada aikaan herätys on pelkästä Jumalan armosta, ja sitä voi huutaa ja rukoilla Jumalalta, polvillaan rukoilemalla, niin että koko seurakunta alkaa rukoilemaan. Aamurukouskokoukset tapaisin Saalemiin, kuten oli 1990-luvun alussa, niitähän veti silloin Jouni Virtanen, myöhemmin tuli Josua Paul vähän sotkemaan asioita, mutta ei silloin aamurukouskokouksissa juuri vanhemmistio näkynyt. Miten mahtaa olla, oliko kuitenkin rukouksen suurempi määrä syynä siihen, että Saalem oli slekeästi elävämpi 90-luvulla? Torotontolaisuus torjuttiin ja Seppo Pehkonen sai lähteä.

      Vai onko vanhankantainen helluntailaisuus niin tylsää, että pitää saada menoa ja meininkiä?

      Rukoilkaamme ja kuulostellaan, mitä Jumala haluaa meille sanoa...

      • Anonyymi

        Kun Raamattu puhuu heikkoudesta, niin lihallinen ihminen etsii voimaa.
        Kun Pyhä Henki paljastaa synnin ja on Totuuden henki, niin torontolaisuudessa esiintyvä vieras henki turruttaa omatuntoa ja aiheuttaa hengellistä haureutta. Voimavaikutusten lähdettä ei saa arvioida, vaikka hengen manaaminen esiin on kuin pakanauskonnoissa.
        Tämän hengen palvonta saa ihmisen ohittamaan Raamatun, vaikka he muuta väittävät. Eivät he lue Raamattua, vaikka näön vuoksi Raamattua siteeraavatkin. He etsivät kokemuksia, profetioita menestyksestä ja tunnetta tyhjyyttä ammottavaan sieluunsa. Raamattu varoittaa tällaisesta kokemuskristillisyydestä, joka ei ole juurtumista Kristukseen. Kun koettelemukset tulevat, heidän uskonsa valheellisuus paljastuu.


    • Anonyymi

      Helsingin Saalem on onnistunut tavoitteessaan. Kaikki uskovaiset ovat poistuneet näkinkirkosta.

    • Anonyymi

      Että mitenkä? Häh?

    • Anonyymi

      Katso you tubesta ex-criminals : Esa Heiska. Sieltä saat monia vastauksia kysymyksiisi.

    • Anonyymi

      Missäköhän nykyisin vaikuttaa Mika Yrjölän veli Veikko Yrjölä?

    • Anonyymi

      Helluntailaisten harhaoppien vaikutus ja seuraus on nähtävissä tälläkin foorumilla: uudestisyntymättömiä, taikuuteen, ym okkultismiin ja kaikessa Jeesuksen sovitustyön ja Pyhän Hengen vastaisia, riivattuja muka-uskovaisia, pahansuopia ja murhanhenkisiä valhekristittyjä, jopa valhejuutalaisia!

      "Rehellistä ihmistä ei voi huijata."

    • Anonyymi

      Helluntailaisten usko ja opit muuttuvat kuin tuuliviiri.
      Siksi seurakunnassa on eri piirejä nuorille ja varttuneelle väelle.
      Raamattupiirejä ei ole ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe