Kreationismi on salaliittoteoria

Aioin tehdä tästä aloituksen jo joskus aiemmin mutta jäi silloin tekemättä. Nyt tämä lienee kuitenkin paikallaan, kun ROT taas salaliittohörhöilee täällä:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544336/fossiloitunutta-dinosauruksen-aivokudosta

Ja vastaava hörhöily englanniksi täällä:

"My comment: The fossilized brain was found in 2004. Why didn't they report this but until today? Was it too dangerous? But after dinosaur soft tissue and smelling bones discoveries nothing seems to be dangerous for evolutionists anymore."

https://www.facebook.com/groups/31425129128/

Noin sitä taas kehitellään salaliitto siitäkin jos jonkin tutkiminen ottaa muutaman vuoden. Muutoinkin aika huvittava aivopieru että tuollainen löydös olisi "vaarallinen". Vaarallinen miten, kelle? :D Tietysti kretuille kaikki löydökset ovat, kun kumoavat joka suunnalta kretuilun.

Aihetta on käsitelty esim. täällä:

http://www.patheos.com/blogs/slacktivist/2012/06/20/creationism-requires-a-global-conspiracy-of-lying-scientists-andor-a-lying-god/

"Well, for one thing, it promotes a delusional, paranoid view of the world that requires tinfoil-hat belief in a global conspiracy of malicious scientists"
...
"This “fundamentally paranoid” belief in a vast scientific conspiracy is not optional for belief in creationism. It’s a mandatory, necessary component of creationist ideology. To be a creationist — as 46 percent of Americans claim to be — means that you believe that universities, libraries and laboratories are evil places filled with evil people."
...
"There’s no getting around it. Creationists may prefer not to think to much about the conspiratorial implications of what they’re arguing, but creationism just won’t work without the actual existence of such a “fraud so complex and extensive it involved every field from archaeology, paleontology, geology and genetics to biology, chemistry and physics.”"
...
"To believe in creationism, either you must believe that there is a global conspiracy of scientists intent on lying to you, or you must believe that God is intent on lying to you."

Noin ajatellen on taas helpompi ymmärtää sitäkin miten Yurkista on tullut salaliittohörhö joka uskoo varmaan kaikki mahdolliset salaliittoteoriat. Kretuilu on jo itsessään niin massiivisen absurdi salaliittoteoria, että sen rinnalla on aika pientä, jos ei usko että kuussa on käyty tms.

17

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On hyvin yleistä, että kreationisti uskoo myös mitä hörhöimpiin salaliittoteorioihin ja on denialisti, ilmastodenialisti ja rokotevaistainen.

      Mistä on pienetkreationistit tehty? Pienet kreationistit on tehty vähäisestä älykkyydestä, rationaalisuuden puutteesta, heikoista kognitiivisista kyvyistä, heikosta loogisesta ajattelukyvystä, kyvyttömyydestä lähdekritiikkiin, älyllisen rehellisyden puutteesta, erpärehellisyydestä, narsismista, omahyväisyydestä ja suuruudenhulluudesta. Niistä on pienet kreationistit tehty.

      • Tänään Radio Rockissa haastateltiin Tiina Sarjaa, jolta on juuri julkaistu teos 'Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen'. Haastattelussa Sarja ei puhu "pienistä kreationisteista" suoraan, mutta kaikenlaisista vastaavista "kokemusasiantuntijoista". Kestää noin 23 minuuttia.
        http://www.radiorock.fi/#!/post/5811a6cef8297d030001f523


      • bufff
        marathustra kirjoitti:

        Tänään Radio Rockissa haastateltiin Tiina Sarjaa, jolta on juuri julkaistu teos 'Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen'. Haastattelussa Sarja ei puhu "pienistä kreationisteista" suoraan, mutta kaikenlaisista vastaavista "kokemusasiantuntijoista". Kestää noin 23 minuuttia.
        http://www.radiorock.fi/#!/post/5811a6cef8297d030001f523

        Tiina Sarjaan salaliittoteoriaa!
        Ketä kiinnostaa!


      • salaametsästeliä
        bufff kirjoitti:

        Tiina Sarjaan salaliittoteoriaa!
        Ketä kiinnostaa!

        Parasta riistanhoitoa on kun härkäparit ammutaan pois.


      • tulikosetakasin
        marathustra kirjoitti:

        Tänään Radio Rockissa haastateltiin Tiina Sarjaa, jolta on juuri julkaistu teos 'Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen'. Haastattelussa Sarja ei puhu "pienistä kreationisteista" suoraan, mutta kaikenlaisista vastaavista "kokemusasiantuntijoista". Kestää noin 23 minuuttia.
        http://www.radiorock.fi/#!/post/5811a6cef8297d030001f523

        Emme usko valtamediaan emmekä politikkoihimme.

        Saksassakin palataan 1940luvulle ja suami perässä

        http://www.dw.com/en/german-parents-may-face-trial-after-refusing-mosque-field-trip/a-36169842



    • mitellienöö

      No eikös se kaikkien salaliittoteorioitten äiti ja isä ja enon-kummin-kaima ole se salaliittoteoria, jonka mukaan on Saatana ja jotain ihme pimeyden voimia, jotka juonivat joka hetki Jumalaa vastaan?

    • epiphaniuseikirj

      Sitä en epäile etteikö maailma olisi pullollaan erilaisia salaliittoja. Mutta se on lyhytnäköistä jos alkaa pelkällä mutulla kehittelemään salaliittoja milloin millekin asialle mikä sotii omaa maailmankuvaa vastaan.

      Toisaalta yhtälailla lyhytnäköistä on se, ettei ajatella kriittisesti mistään asiasta joka sattuu sopimaan omiin näkemyksiin ja maailmankuvaan.

      Jos otetaan esimerkki kohtuullisen hyvin perustellusta salaliittoepäilystä, niin mielestäni 9/11 on sellainen.
      Siinä on mielestäni joitakin yksityiskohtia mitkä häiritsee kohtuu paljon.

      Mutta se siitä.

      • kuhakoikkelehin

        911 on osa isompaa salaliittoa. Salaliittohan on yhtäkuin salainen suunnitelma ja sen toteuttaminen edellyttää asioiden viemistä suunnitelman toteuttamiseksi vaikka väkisin haluttuun suuntaan.
        Valtioden top seacret kansioiden sisällöt ovat ilman muuta salaliittoa eli juonittelua kansan enemmistön tietämättä . Jopa poliittisten päätösten taustalla on salattua yritystä vääntää kehityssuuntaa vaikka väkisin poliitikkojen suunnitelmien edistämiseksi. Joskus kaukaa viisaasti tehdään säädöksiä odottamaan oikeaa hetkeä jolloin säädetään joku laki joka yhdistää eri madollisuuksia yhteen uudella tavalla. Laki on eräs salaliiton toteuttamisväline.
        Nyt salaa yritetään vivuttaa Suomi sotilaallisesti ihan samaan suuntaan mikä estyy kun emme ole liittoutuneet virallisesti. Kohta on tekemättä se pikkuruinen ele joka viimeistelee liiton täydelliseksi. Nyt tilanne on kuin esiaviollinen salasuhde. Ja Vieläpä kuin "samaa sukupuolta olevan kaa".
        He ovat kiimassaan syttyneet toinen toisiinsa.
        Niinkuin on ylhäällä, niin on myös alhaalla mutta tässä peilikuvana.

        Roomalaiskirje:
        1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Paavali käyttää ihmissuhteita vertauskuvana hyvästä ja pahasta.
        Piiloviestintää näet.


    • Tätä ketjua olisi syytä pitää pinnalla jatkuvasti. Tarkoitan tällä itse asiassa sitä, että palstan keskusteluissa ilmenee jatkuvasti konkreettisesti niitä syitä:

      Monet keskustelut tyssäävät luuppiin siitä, että "evotietelijät" olisivatkin salaliitossa keskenään, koska kretkuketkut eivät muutoin osaa argumentoida selitystä kreationististen vertaisarvioitujen tiedeartikkeleiden puuttumiselle tyystin, eivätkä samoin osaa kumota vertaisarvioitujen oikeiden tiedeartikkeleiden perusteella muodostettua konsensusta.

      Motiiveista, rehellisyydestä ja objektivismista keskustelu kuuluu mielestäni kiinteästi jokaiseen aiheeseen itseensä, mutta silti selkeät salaliittoteoretisoinnit olisi varmaan syytä laittaa omaan ketjuunsa sikäli kun ne liittyvät palstan aiheeseen. Yleistasollahan salaliittoteorioille on oma palstansakin, mutta täällä voitaisiin aivan hyvin koota ja debunkata kretusalaliittoteoretisoinnit.

      Näin voitaisiin keskittyä puimaan aiheita aina sen aiheen itsensä perustein siirtää tänne ne oheisspekulaatiot. Ainakin minua kyllästyttää katsella, miten kretut yrittävät ohittaa itse aloittamansa aivopiereskelyn tuulettelut sillä, että alkavat vääntää joka asiasta jotain salaliittoskeidaa.

      • Kretuilu on salaliittoteoriaksikin poikkeuksellisen järjetön.

        Useimmissa salaliittoteorioissahan salaliiton muodostaa jokin sellainen porukka, jonka voisi ainakin teoriassa kuvitella jakavan jotain yhteisiä salaisuuksia ja jolla olisi jonkunmoinen kontrolli siihen ketkä pääsevät salaliittoon osallisiksi. Esim. armeija, jonkin yrityksen työntekijät, rajattu taloudellinen, poliittinen tms. eliitti jne.

        Mutta kretureikäpääthän yrittävät nyt muodostaa järjettömän laaja-alaisen salaliiton kansainväliseen tiedeyhteisöön. Jos vähänkin ymmärtää miten tiede ja sen tekeminen toimii, pitäisi tajuta että se perustuu avoimuuteen, julkisuuteen, toistettavuuteen jne. Noissa kretujen salaliittoteorioissa salaliitto siis julkaisisi avoimesti kaikki "salaisuutensa" kaikkien tutkittaviksi.

        Toisekseen pitäisi tajuta miten tutkimus on kytköksissä koulutukseen ja sitä tekevät mm. opiskelijat kokeneempien tutkijoiden seurassa. Kretujen salaliittohörhöilyissä pitäisi siis olettaa, että opiskelijatkin kautta maailman vihitään mukaan johonkin salaliittoihin kesken opiskelujen tms.

        Kolmanneksi tuollainen salaliitto olisi mittakaavassaan aivan käsittämätön, koska tutkimus linkittyy aina yhteen eri alojen välillä, ja edelleen kaupallisiin toimijoihin, julkiseen rahoitukseen jne.

        Tuollainen hörhöily on tietysti täysin absurdia jopa salaliittoteorioiksi. Mutta vieläkin käsittämättömämpää se on silloin, kun tuollaista hörhöilee joku ROTin kaltainen, jolla kaiken järjen mukaan pitäisi olla jonkunmoinen koulutuskin, jos on kelpuutettu opettamaan lapsia (edelleen kammottava ajatus), ja joka on osaltaan mukana tuossa koulutusjärjestelmässä. Aivan käsittämätöntä reikäpäisyyttä.


      • loanlevitteliä

    • hutunkeitteliä

      Mies ja vaimo ovat yhteiskunnan perusyksikkö.
      Vain heteropari voi lisääntyä ja muut selitykset ovat hömppien sötkötystä.

      Homopareilla ei ole mitään tekemistä avioliiton perustarkoituksen kanssa.
      Tästä kaikki asioita ymmärtävät ihmiset ovat samaa mieltä.

      • Miehen ja naisen välinen monogamia on kulttuurillinen ilmiö, muttei suinkaan ainoa tapa, miten eri kulttuureissa sukupuoli- ja perhe-elämä on järjestetty.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Miehen ja naisen välinen monogamia on kulttuurillinen ilmiö, muttei suinkaan ainoa tapa, miten eri kulttuureissa sukupuoli- ja perhe-elämä on järjestetty.

        Polygynia eli monivaimoisuus on ollut erittäinkin yleistä.


      • olennoikeassa
        kekek-kekek kirjoitti:

        Miehen ja naisen välinen monogamia on kulttuurillinen ilmiö, muttei suinkaan ainoa tapa, miten eri kulttuureissa sukupuoli- ja perhe-elämä on järjestetty.

        Mies ja vaimo ovat yhdessä koko ihmisyys.
        Sen myöntämisseen perustuu tasa-arvon täydellisyys.
        Toki tasa-arvo voidaan liitossa joko kiistää tahi sitä vaalia.
        Ihmissuvun jatkumisen pertana on mies ja nainen.
        Homppeluudelle ei siinä maailmassa ole mitään luonnollista osaa eikä edes tarvetta. Homppeluus on hömppää.
        Tässä asiassa kreationismi päihittää evokkiuden 10-0


      • IlkimyksenVaarinMummo
        olennoikeassa kirjoitti:

        Mies ja vaimo ovat yhdessä koko ihmisyys.
        Sen myöntämisseen perustuu tasa-arvon täydellisyys.
        Toki tasa-arvo voidaan liitossa joko kiistää tahi sitä vaalia.
        Ihmissuvun jatkumisen pertana on mies ja nainen.
        Homppeluudelle ei siinä maailmassa ole mitään luonnollista osaa eikä edes tarvetta. Homppeluus on hömppää.
        Tässä asiassa kreationismi päihittää evokkiuden 10-0

        Lapsikulta, joissakin alkuperäiskulttuureissa homous ja muut seksuaaliset epätavallisuudet ovat olleet ihan vallan hyväksyttyjä. Berdache-ilmaus on näköjään korvattu two-spiritillä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Two-Spirit


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe