Ripustautuvat vanhemmat

ymmällään

Vanhemmillani on kaksi lasta, minä ja sisareni.
Vanhempani ovat jo kohta 80 vuotiaita ja tarvitsevat apua yhä useammin.
Joka kerta kun he tarvitsevat, soi minun puhelin ja he olettavat että ihan aina lähden auttamaan, oli minulla kotona mikä tahansa tilanne päällä.
Siskoni ei saa näitä puheluita koskaan. Siskoni olemassaolo muistetaan siinä vaiheessa, kun vanhemmat miettii tavaroiden jakamista, tällöin minun puhelin on hiljaa niin kauan kunnes sisareni kieltäytyy jostakin tavarasta, sitten sitä tarjotaan minulle.
Mutta heti kun apua tarvitaan, soi mun puhelin.
Siskoni asuu yksin 120 km päässä. Minulla on mies, lapsia ja lemmikkejä, asun 5 km päässä.
Mietin jo muuttamista 500km päähän, tosin en usko senkään auttavan.

5

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Sanot kerrankin ihnan suoraan että ei ole aikaa ja kunnalta saa myös palveluita tai soittakaapa toiselle siarukselle välillä niin helpottaa. Sanot suoraan että minulla on perhe ja ei ole aikaa hoitaa tai auttaa vanhempia ja autat vain kun sinulle sopii niin helpottaa.

    • raskasta_rakastaa

      Asut 5 km päässä, siskosi 120km päässä.
      Siskollasi menee 1,5h ajaa vanhempiesi luokse autolla, sinulla 5 minuuttia.
      Ole onnellinen, että olette tuollaisessa tilanteessa, vielä.

      Itselläni on äiti elossa, ikää 89 vuotta. Meillä on välimatkaa tasan 575 km.
      Äitini valittaa ettei jaksa hoitaa asioitaan, maksaa laskuja, käydä kaupassa. Kun minä yritän hoitaa näitä asioita etänä, äitini haukkuu kotisairaanhoidon, pankin, minut ja syyttää, että minä kiellän häneltä jopa ruokakaupassa käynnin ja haluan tappaa hänet nälkään ja häätää pois kotoaan.
      Että näin, sitä vanha ihminen ymmärtää väärin pyytettömän auttamisen. Soitin kolme kertaa kotisairaanhoitoon, että jos he kävisivät jatkossa äidin luona edes kaksi kertaa viikossa, mutta äitini ajaa hoitajat pois. Yritin saada omilla rahoillani siivoojaa käymään, mutta kukaan ei kelpaa. Äitini ei halua kotiinsa ketään vierasta. Välillä hän on monta päivää kuitenkin, omien sanojensa mukaan, vuoteenomana ei jaksa edes vessassa käydä. Ei laita enää lakanoita sänkyyn joten nukkuu ilman lakanoita. Petivaatteet ovat kamalassa kunnossa ja minä pyykkään, siivoan, teen ruokaa pakkasen täyteen ja olen puhkipoikki.

      Enää hänen luonaan ei käy kukaan, ei naapurit, ei hänen omat sisarukset koska ovat samanlaisia varkaita kuin hänen omat lapsensa (kukaan meistä ei ole koskaan varastanut häneltä mitään). eikä tule varastamaan. Ei käy enää kotisairaanhoitokaan . Kotisairaanhoidon lääkäri kävi kesällä ja sanoi, että hänen mielestään äitini pärjää olosuhteisiin nähden niin hyvin, ei häntä voi väkisin hoitoon määrätä eikä palvelutaloon muuttaminen ole mahdollista ilman äitini omaa suostumusta. Lääkäri totesi, että äitini on riittävän tolkuissaan, vaikka ei olekaan yhteistyökykyinen, joten mitäpä minä tai muut sisarukset pystytään. Se vaan on näin.

      Kun vanhuksen mieli on sairas, niin se on sairas ja siihen meidän omaisten on tyytyminen ja sopeutuminen. Ajelen taas viikon päästä äitini luokse, kuuntelen haukkuja aamusta iltaan ja illasta aamuun sen ajan mitä olen siellä. 7-8h kurjassa kelissä sinne - kolme päivää haukkumista ja työtä yötä päivää - ja taas takaisin 7-8h ajo tippa linssissä. Kuuntelen miten ilkeä ja paha tytär olen, miten haluan häätää vanhan ja avuttoman äidin pois hänen omasta kodistaan.
      Veljeni oli käynyt viikon loppuna ja sama laulu oli ollut hänelle, veljeni ei osaa mitään, ei kykene mihinkään. Äidilläni ei ole hyvää sanottavaa kenestäkään, ei sellaista ihmistä enää maailma päällään kanna josta äitini sanoisi hyvän sanan.

      Yritän unohtaa nämä viimeiset, erittäin raskaat vuodet ja muistella niitä aikoja jolloin äitini oli terve, hyväntuulinen, rakastava, ihana ja iloinen äiti täynnä elämää ja kepposia. Hän oli 40 vuotta maailman paras äiti, joten minä koetan kestää nämä viimeiset vuodet tätä ikävää ja ilkeää ihmistä.
      Silloin kun hänen ensimmäinen lapsenlapsenlapsi oli kylässä äitini oli se vanha oma itsensä. Leperteli vauvalle ja oli yhtä hymyä ja lämpöä. Se mieliala kesti tasan sen yhden päivän.

      Olkaa onnellisia siitä, että teillä on vielä suhteellisen terveet vanhemmat ja isovanhemmat lapsillanne olemassa. Nauttikaa tästä ajasta, käyttäkää lapsianne siellä, pyytäkää vanhuksia kertomaan lapsuudestaan muusta elämästään omille lapsillenne.

      • oppeliini1

        Hienoa että osaat suhtautua äitiisi ja että käyt hänen luonaan.

        Parasta tietenkin olisi mennä korvatulppien kanssa olla kuulematta äidin ilkeyksiä. Toisaalta, hän itsekin aivan varmasti kärsii kun ei voi mennä ja tulla, askaroida ja touhuta kuten ennen. Siellä sitten omassa yksinäisyydessä mielikin mustuu.

        Hänen väitoksensä varkauksista ja muiden kykenemättomyyksistä, on täyttä holynpolyä! Te kaikki tiedätte sen, miksis edes paneutua noihin sanontoihin. Vain antaa mennä yhdestä korvasta sisävn ja toisesta ulos. Välillä vain nyokytellä ja sanoa , " niin niin , aivan , juuri niin" ja kaikki pääsee verbaalisesta pieksännästä vähimmällä.

        Olet hyvä esimerkki seuraavalle sukupolvelle! Hekin tulevat hoivaamaan sinua kun itse et kykene.


    • Skunkkixxx

      Miehet on perseestä

    • stressistätoipuva

      Miten samanlaista kuin oli itselläni kun kävin auttamassa vanhempaani, tosin tässä kuviossa oli mukana alkoholin suurkuluttaja sisaruksia ja ihmettelen, miten minä jaksoin, jaksoin ja jaksoin...sain joka puolelta vain haukkumista vaikka autoin.
      Lääkäri myös sanoi, et kotona pärjää hyvin ja ketään ei voi pakottaa hoivakotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe