Minkä takia paljon rasvaa?

kiinnostunutvain

Heips! Olen lukenut joitakin vhh-keskusteluja netissä ja jäin ihmettelemään yhtä asiaa. Miksi vhh:ssa täytyy syödä niin paljon rasvaa? Sen ymmärrän että sokerit ja viljat pois jättämällä tai pitämällä minimissä, laihtuu. Totta kai. Korvaatteko kaiken sokerin ja viljan rasvalla? Entäs kuinka paljon proteiinia käytätte? En ymmärrä mikä hyöty on vaihtaa esim.rasvaton maito punaiseen maitoon? Eikö niissä ole saman verran sokeria. Laittakaa esimerkkejä päivän ruokavaliosta.

34

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekonia

      Ihmetteletkö koskaa sitä jumalatonta hiilihydraattien määrää mitä normiruokailija ahtaa päivän aikana ääntä kohti?
      Rasva on parempi energian lähteenä joka antaa kylläisyyden tunteen pitkäksi aikaa siitä johtuen ruokailuvälit pitenee ja paino laskee

      • kiinnostunutvain

        Enpä juuri ole ihmetellyt normiruokailijan hiilarimääriä. Normiruokailija ei tietääkseni myöskään laihduta. Eikös vhh ole juuri laihtumista varten rakennettu dieetti? Totta kai aluksi laihtuu, mutta liikaa rasvaa syömällä se varmasti toppaa jossakin kohtaa. Siksi edelleen ihmettelen vhh:n suurta rasvamäärää.
        Englannissahan on se kuuluisa aamupala pekonia ja munia, silti he ovat euroopan lihavimpia. Rasvaanhan jää koukkuun samalla tavalla kuin sokeriin. Jos pienentää annoskokoja noin muuten vaan, niin rasvaa ei tarvitsisi niin paljoa. Ja mites se proteiini, edelleenkin laittakaa esimerkkejä ruokavaliostanne.


    • hpv16

      Suomessa karppaus onkin muuttunut rasvaukseksi. Siinä vaihdetaan hyvätkin hiilihydraatit mahdollisimman kovaan rasvaan. Iso osa rasvaajista onkin laihduttanut dieetillään lihakset, ystävät ja sukulaiset.

      Alkuperäisen Atkinsin idea oli seuraava: Vähennetään hiilihydraattia ja saadaan näin vähemmän energiaa ja ketoosissa ei ole näläntunnetta. Kun on laihduttu normaalipainoon niin lisätään ruokavalioon hyviä hiilihydraatteja mutta ei niin paljon että lihotaan. Ruotsalaissuomalainen variaatio tästä on se, että vedetään maitorasvaa ja laardia 200 g päivässä ja mitättömästi hiilihydraattia koko loppuelämä.

      Puustiselle ei sitten kannata vastata jollet halua hänen blogiaan sähköpostiisi päivittäin.

      Rasvaus ei todellakaan perustu tieteeseen vaan haluun mättää runsaasti rasvaa.

      • 8877799779

      • kiinnostunutvain

        Tätä minäkin ihmettelen, mistä tämä rasvabuumi on oikein tullut. Jos kerta dieetin ideakin alunperin oli tuo mitä kirjoitit. Sanoohan jo terve järkikin että liika rasva lihottaa. Eikä kai sitä kaikkea energiaa tarvitse rasvasta ottaa? Mites ne kuidut, ihminen tarvitsee niitäkin.


      • hpv16
        kiinnostunutvain kirjoitti:

        Tätä minäkin ihmettelen, mistä tämä rasvabuumi on oikein tullut. Jos kerta dieetin ideakin alunperin oli tuo mitä kirjoitit. Sanoohan jo terve järkikin että liika rasva lihottaa. Eikä kai sitä kaikkea energiaa tarvitse rasvasta ottaa? Mites ne kuidut, ihminen tarvitsee niitäkin.

        No nämä vanhemmat äijät ovat aina halunneet syödä paljon kovaa rasvaa ja kun kaiken maailman heikkilät ja dahlqvistit lupaavat, että rasva ei lihota ja kova rasva on erityisen terveellistä niin he ovat hurahtaneet tähän rasvaukseen.

        Rasvaajien mielestä kuidut eivät ole tarpeellisia ja ne vain lisäävät ulosteen massaa ja pierettävät.

        Järkiperustelut eivät heihin oikein pure kun kyse on pseudotiedeuskonnosta. Tyypillisiä uskomuksia ovat mm..

        - ilman insuliinia ei liho (sinänsä totta koska ilman insuliinia kuolee mutta perusinsuliinin eritys kyllä varastoi kaiken energian)

        - korkeasta kolesterolista on pelkästään etua ja tuommoinen kokonaiskolesteroli 7 mmol/l on oikein hyvä (Suomessa 1970 oli kokonaiskolesteroli hiukan yli 7 mmol/l ja itäsuomalaisista miehistä kuoli hiukan alle puolet ennen kuin tuli kansaneläkeikään)

        -voi suojaa sydänkohtauksilta (jälleen kerran 1970 suomalaiset söivät 30 kg maitorasvaa vuodessa ja sydänkohtauksia oli eniten maailmassa)

        jne., jne.

        Karppaus todellakin laihduttaa jos ei lisätä rasvaa eikä se ole edes välttämättä epäterveellistä jos rasva on pehmeää ja proteiini otetaan palkokasveista, kalasta ja vaaleasta lihasta. Nämä sianrasvakarppaajat vaan syövät paljon prosessoitua punaista lihaa ja kovaa rasvaa sekä mitättömästi kasviksia.

        Karppauksen historia on hiukan pidempi kuin Atkinsin aika. Silloin ei kylläkään kauheasti tiedetty kovan rasvan vahingollisuudesta/pehmeiden rasvojen hyödyistä. Karppausta käytettiin myös diabeteksen hoitoon ennen tehokkaita lääkkeitä. Karppauslääkäreiden mukaan hoito oli tehokasta vaikka ykköstyypin diabeetikot kuolivat alle vuodessa ja kakkoset muutamassa.


    • Anja_Okanagan

      Rasvan ahmiminen on sydänkohtaukksien ja infarktien aiheuttaja numero uno. Muistakaa että rasva tappaa talossa ja puutarhassa.

      • AHJuntti

        Haista Pska. Älä käytä ihmisen nimeä, jonka tiedät olevan eri mieltä kuin itse olet. Siis olet täydellinen tomppeli.


    • lkjhpoijuh

      Ongelma sokeri on, että se luo tulehdus sisäpuolella verisuonia joka mahdollistaa plakki voi kerääntyä ja estää hapensaantia. Seuraava leike näkyy Matthias uuden menetelmän leikkaus poistaa verihyytymiä ja päätoimittaja Stefan Branth kertoo lisää sydän, sydänkohtaus, angina jne

      https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OLnQ9rPzgrU

      • hpv16

        Sokeri ei ole terveellistä, täysjyvävilja on. Täysjyvävilja ei edelleenkään ole sokeria vaikka rasvaajat niin väittävät.


      • vplaittoitaas

        hpv16

        Kumpaako arvelet minun uskovan-sinua vai tunnustettua tutkijaa???

        Naurettavaa


      • ölkjhgfvgb
        hpv16 kirjoitti:

        Sokeri ei ole terveellistä, täysjyvävilja on. Täysjyvävilja ei edelleenkään ole sokeria vaikka rasvaajat niin väittävät.

        Mistä aineksista saa kilijua tehtyä? Hiilareista tietenkin ei yksistään sokerista.


      • hpv16
        ölkjhgfvgb kirjoitti:

        Mistä aineksista saa kilijua tehtyä? Hiilareista tietenkin ei yksistään sokerista.

        Eipä kiljukaan terveellistä ole ja sitä syntyy oikein hyvin pelkästä sokeristakin. Osa hiivoista pystyy hajottamaan tärkkelystä glukoosiksi ja käyttämään sen alkoholiksi mutta esimerkiksi oluen teossa vilja mallastetaan ja mäskätään jotta saadaan sokeria hiivalle.

        Ei ole terveellistä puhdistettu viljakaan vaikka se tehdään kokojyvästä.


      • polkoikjuh
        hpv16 kirjoitti:

        Eipä kiljukaan terveellistä ole ja sitä syntyy oikein hyvin pelkästä sokeristakin. Osa hiivoista pystyy hajottamaan tärkkelystä glukoosiksi ja käyttämään sen alkoholiksi mutta esimerkiksi oluen teossa vilja mallastetaan ja mäskätään jotta saadaan sokeria hiivalle.

        Ei ole terveellistä puhdistettu viljakaan vaikka se tehdään kokojyvästä.

        Kuten kerroit. Hiilihytraatit voivat muuttua hiivojen avulla alkoholiksi niin samoin ne muuttuu hiilarit sokereiksi ihimisen pötsissä.


      • hpv16

        Ero onkin siinä, että täysjyvävilja on terveellistä mutta ruokosokeri, puhdistettu vilja tai alkoholi ei. Ihminen käyttää joka tapauksessa noin 150 g glukoosia päivässä joten sitä tarvitaan. Jollei sitä saada ravinnosta niin se tehdään lähinnä proteiinista.

        On siis hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Samalla tavalla on hyviä ja huonoja rasvoja. Kovat rasvat ovat sitten niitä huonoja rasvoja.


      • pikkujuttuvain
        hpv16 kirjoitti:

        Ero onkin siinä, että täysjyvävilja on terveellistä mutta ruokosokeri, puhdistettu vilja tai alkoholi ei. Ihminen käyttää joka tapauksessa noin 150 g glukoosia päivässä joten sitä tarvitaan. Jollei sitä saada ravinnosta niin se tehdään lähinnä proteiinista.

        On siis hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Samalla tavalla on hyviä ja huonoja rasvoja. Kovat rasvat ovat sitten niitä huonoja rasvoja.

        On toki hyviä ja huonoja rasvoja sekä hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Hyviä hiilihydraatteja ovat ne, jotka nostavat veren sokeria hitaasti ja lisäksi vielä sisältävät paljon ravinteita. Vilja ei täysjyvänä tai kuorittuna ole ikinä todella hidasta hiilihydraattia, mutta toki tässäkin täytyy miettiä määrää eikä vain laatua. Tämä on parsta tutkia ihan itse, siitä ei tarvitse kiistellä palstoilla. Verensokerimittari on helppo saada käsiinsä ja sillä voi itse tutkia nouseeko veren sokeri voileivästä vai vhh-aamiaisesta kuten kananmunista, tomaateista ja vaikkapa juustosta.

        Viljat ovat jostain syystä nykyään sellaisia, että ne lisäävät suolen seinämän vuotoa ja aiheuttavat terveyshaittoja. Näin ei aivan kaikille, vaikka ns. terveilläkin on tutkimuksissa havaittu samaa vuotoa. Pitkällä aikavälillä se sairastuttaa kuitenkin useimmat.

        Korkea verensokeri taas aiheuttaa liikaa insuliinin tuotantoa. Vähän insuliinia on hyvä, aivan tarpeetonta olla kokonaan ilman hiilihydraatteja ja siksi vhh:lla ei luovut niisät hyvistä hiilareista. Hyvät hiilihydraattilähteet sisältävät myös kuitua, siis kasvikset ja pähkinät. Hyvä kuitu on liukoista kuitua.

        Uusimpien tutkimusten mukaan sokeri aiheuttaa sydänsairaudet, dibeteksen ja muut hiljaisen tulehduksen aiheuttamat sairaudet -jopa syöpäsolut tarvitsevat sokeria, ketogeenisellä ruokavaliolla syöpäsolut kuolevat nälkään. Normaalit solut elävät hyvin.

        Vähähiilihydraattinen ruokavalio siis toimii niin, että nopeiden hiilihydraattien energiamäärä korvataan rasvalla, proteiinit pysyvät samassa kuin ns. suositusruokavaliolla. Syödään siis runsaasti kasviksia, vähän lihaa tai kalaa eikä nähdä nälkää, koska ei kituutella pienillä kalorimäärillä. Usko tai älä, mutta tämä toimii. Rasvan kalori ei toimi kehossa kuten sokerin kalori. Sokeria tulee syötyä aina lisää ja lisää, mutta kokeilepa itse syödä rasvaa lisää ja lisää! Eipä tee mieli. Rasva tekee ruuasta hyvää ja maukasta, mutta sitä ei tee mieli eikä tarvitse puputtaa jatkuvasti, sillä nälkähomonit kertovat sinulle, että kehossa on energiaa, ei tarvitse ottaa suklaata. Kyse on juurikin nälähallinnasta ja hormonitoiminnasta. Tarkoitus on normalisoida hormonitoiminta.

        VHH ei ole vain laihdutusruokavalio, vaan terve elämäntapa, joka sopii erityisesti diabeetikoille ja vielä erikoisesti 2-tyypin diabeetikoille. Ruotsissa vhh onkin otettu diabeetikkojen suositusruokavalioksi vähärasvaisen rinnalle, sillä kaikissa tutkimuksissa molemmat laihduttavat, mutta vähähiilihydraattinen normalisoi kolesterolia, tulehdusarvoja ja veren sokeria vähärasvaista paremmin.

        Olen 50-vuotias nainen ja minulla on kymmenen vuoden vhh:lla olon jälkeen erinomainen terveys ja kolesteroliarvot huiput, siis kokonaiskolesteroli alle 4. Pääasiallisena rasvana on voi, mutta myös oliiviöljyä ja kookosöljyä käytän. Rasvan määrä on loppujen lopuksi pieni, koska se sisältää paljon energiaa ja kokonaiskaloritarpeeni on sangen pieni. Ihan itsestään.

        Tämä ei oikeasti ole vaikea käsittää, kun vain ymmärtää, että kyse on energiaprosenteista. Näin ihminen on syönyt aikojen alussa, ennen kuin oli valkoista vehnää, jalostettuja hedelmiä tai ranskalaisia perunoita. Monet vhh:lla syövät vaikkapa kaurapuuroa. Se käy, jos kokonaisenergiantarve on suuri, vaikkapa urheilijalla.


      • kiinnostunutvain
        pikkujuttuvain kirjoitti:

        On toki hyviä ja huonoja rasvoja sekä hyviä ja huonoja hiilihydraatteja. Hyviä hiilihydraatteja ovat ne, jotka nostavat veren sokeria hitaasti ja lisäksi vielä sisältävät paljon ravinteita. Vilja ei täysjyvänä tai kuorittuna ole ikinä todella hidasta hiilihydraattia, mutta toki tässäkin täytyy miettiä määrää eikä vain laatua. Tämä on parsta tutkia ihan itse, siitä ei tarvitse kiistellä palstoilla. Verensokerimittari on helppo saada käsiinsä ja sillä voi itse tutkia nouseeko veren sokeri voileivästä vai vhh-aamiaisesta kuten kananmunista, tomaateista ja vaikkapa juustosta.

        Viljat ovat jostain syystä nykyään sellaisia, että ne lisäävät suolen seinämän vuotoa ja aiheuttavat terveyshaittoja. Näin ei aivan kaikille, vaikka ns. terveilläkin on tutkimuksissa havaittu samaa vuotoa. Pitkällä aikavälillä se sairastuttaa kuitenkin useimmat.

        Korkea verensokeri taas aiheuttaa liikaa insuliinin tuotantoa. Vähän insuliinia on hyvä, aivan tarpeetonta olla kokonaan ilman hiilihydraatteja ja siksi vhh:lla ei luovut niisät hyvistä hiilareista. Hyvät hiilihydraattilähteet sisältävät myös kuitua, siis kasvikset ja pähkinät. Hyvä kuitu on liukoista kuitua.

        Uusimpien tutkimusten mukaan sokeri aiheuttaa sydänsairaudet, dibeteksen ja muut hiljaisen tulehduksen aiheuttamat sairaudet -jopa syöpäsolut tarvitsevat sokeria, ketogeenisellä ruokavaliolla syöpäsolut kuolevat nälkään. Normaalit solut elävät hyvin.

        Vähähiilihydraattinen ruokavalio siis toimii niin, että nopeiden hiilihydraattien energiamäärä korvataan rasvalla, proteiinit pysyvät samassa kuin ns. suositusruokavaliolla. Syödään siis runsaasti kasviksia, vähän lihaa tai kalaa eikä nähdä nälkää, koska ei kituutella pienillä kalorimäärillä. Usko tai älä, mutta tämä toimii. Rasvan kalori ei toimi kehossa kuten sokerin kalori. Sokeria tulee syötyä aina lisää ja lisää, mutta kokeilepa itse syödä rasvaa lisää ja lisää! Eipä tee mieli. Rasva tekee ruuasta hyvää ja maukasta, mutta sitä ei tee mieli eikä tarvitse puputtaa jatkuvasti, sillä nälkähomonit kertovat sinulle, että kehossa on energiaa, ei tarvitse ottaa suklaata. Kyse on juurikin nälähallinnasta ja hormonitoiminnasta. Tarkoitus on normalisoida hormonitoiminta.

        VHH ei ole vain laihdutusruokavalio, vaan terve elämäntapa, joka sopii erityisesti diabeetikoille ja vielä erikoisesti 2-tyypin diabeetikoille. Ruotsissa vhh onkin otettu diabeetikkojen suositusruokavalioksi vähärasvaisen rinnalle, sillä kaikissa tutkimuksissa molemmat laihduttavat, mutta vähähiilihydraattinen normalisoi kolesterolia, tulehdusarvoja ja veren sokeria vähärasvaista paremmin.

        Olen 50-vuotias nainen ja minulla on kymmenen vuoden vhh:lla olon jälkeen erinomainen terveys ja kolesteroliarvot huiput, siis kokonaiskolesteroli alle 4. Pääasiallisena rasvana on voi, mutta myös oliiviöljyä ja kookosöljyä käytän. Rasvan määrä on loppujen lopuksi pieni, koska se sisältää paljon energiaa ja kokonaiskaloritarpeeni on sangen pieni. Ihan itsestään.

        Tämä ei oikeasti ole vaikea käsittää, kun vain ymmärtää, että kyse on energiaprosenteista. Näin ihminen on syönyt aikojen alussa, ennen kuin oli valkoista vehnää, jalostettuja hedelmiä tai ranskalaisia perunoita. Monet vhh:lla syövät vaikkapa kaurapuuroa. Se käy, jos kokonaisenergiantarve on suuri, vaikkapa urheilijalla.

        Ymmärsinkö oikein, ovatko kasvikset ja pähkinät ainoat kuidun lähteet? Syötkö niitä joka päivä, toimiiko kroppa normaalisti?
        On hienoa havaita, että rasvaa ei tarvitse kaksin käsin syödä, vaan vähempikin riittää. Olen aiemmin saanut vhh:sta sellaisen kuvan, että syödään vaan rasvaa,rasvaa ja rasvaa.
        Leipää on kyllä ollut aikojen alussakin, että tuohon väitteeseesi rasvasta ainoana lähteenä, en jaksa uskoa.


    • eutanasianEsko

      sokerihysteerikot näkee sokeria jopa suolapurkissa..................

    • A123H123J

      Hiilihydraatit ovat energiaa, kuten myös rasva. Maksa pystyy varastoimaan sokeria 2000 kcal ja loput muuttuu rasvaksi sinne vyötärölle.
      Maksa ei voi varastoida rasvaa, joten sitä voi syödä mielin määrin.
      Maratoonarit tankkaavat hiilihydraatteja, joka on turhaa, sillä saman energian saa rasvoista. Edellä mainittujen syiden vuoksi rasvan käyttö antaa enemmän energiaa kuin hiilihydraatit. Tämän voi jokainen itse kokeilla eikä änkyttää palstalla asiasta, josta ei ole käsitystä.
      Mitä tulee Rukiiseen, niin suomalaiset käyttävät 16 kertaa enemmän ruista kuin keskimäärin maailmassa. Eli 16 kg /h ja muualla 1kg. Muissa pohjoismaissa 1,5 kg/h.
      On turha nettikirjoittajien antaa vääriä tietoja rasvasta, koska sellaista tutkimusta ei ole olemassa, missä on todettu luonnollisen rasvan olevan terveys haitta. Sydän sairaudet ovat kasvaneet margariinin myyntikasvun myötä, on totuus.
      Lukekaa muutakin kuin, mitä media kirjoittaa. Media on mainostajien talutusnuorassa.
      VHH ei ole mikään laihdutus dieetti vaan elämän tapa. VHH:ta noudattamalla terveys paranee ja vasta sen jälkeen alkaa kun kroppa puhdistunut vuosien kerääntyneestä kuonasta alkaa laihtuminen. Jollakin nopeammin joillakin hitaammin, joka riippuu täysin, mitä sinne monttuun on ahdettu.

      • Lihava-hoitaja-Hanna

        Kerrotko miksi eräs hoitaja on vieläkin reilusti ylipainoinen vaikka on ollut VHH:lla vuosikausia


    • veloxien

      Koska rasva on terveellisempää kuin sokeri, proteiineja saa rasvan ohella esim. juustoista.

    • VeijoPuustinenXXX

      Paljon rasvaa siksi, että saisi

      - diabeteksen
      - sydänkohtauksen
      - ison vatsan

      • Odota-rauhassa

        Odota rauhassa, älä hosu. Mainitsemasi onni kohtaa myös sinua, jos et älyä muuttaa ruokavaliotasi.
        Siihen ei auta muiden mielipiteiden solvaaminen, vaikka se tuntuu hauskalta.


    • VHH-lainen

      Rasvoja kehoitetaan valttämään, jolloin rasvasta saatu enrgia korvataan hiilihydraateilla.
      Kumpi parempi tervyden kannalta on siinä ratkomista?

    • hpv27

      Ruokavalio ei vaikuta ihmisen kykyyn polttaa hiilihydraattia tai rasvaa. Levossa mennään noin 70% rasvalla ja kovassa urheilusuorituksessa miltei pelkästään hiilihydraatilla. Tuo 30% hiilihydraatista levossa tulee lähinnä aivojen energiankäytöstä, myös sydän, muut hermosolut ja verisolut käyttävät energianlähteenään glukoosia.

      Täysjyvä on tunnetusti terveellistä, sokeri ei. Vastaavasti tyydyttynyt rasva on haitallista, monityydyttymätön terveellistä.

    • VeijoPuustinenn

      Kun syö paljon rasvaa, niin se varastoituu vyötärölle, pakaroihin, reisiin jne. Lisäksi riski saada sydänkohtaus kasvaa.

      • VHH-lainen

        Selitä miten ja kuinka?
        Systeemi polttaa rasvan välittömästi, koska maksa ei voi varastoida rasvaa.
        Sensijaan maksa voi varastoida noin 2000 kcal hiilihydraatteja (sokeria). Näinpä ylimääräinen kalorimäärä muuttuu rasvaksi.
        Tietysti, jos syödään paljon hiilihydraattien lisäksi rasvaisia ruokia, niin lihoohan sitä.
        Kuten ylhäällä osoitin, niin rasva ei kerry, mutta liialliset hiilihydraatit kylläkin.
        Rasva pitää paremmin nälän loitolla kuin hiilihydraatit, joten ei ole tarvis olla kaapilla ylenaikaa.
        Miksi näin. Sokeri nostaa insuliinin tuotantoa, (mitä rasva ei tee). tämä antaa viirheelistä tietoa aivoille esimerkiksi nälän tunteena, vaikka juuri parituntia sitten syötiin. Tämä on iso ero.
        Sellaista tutkimusta kuin , että rasva aiheuttaisi terveyshaittoja, ei ole olemassa.


      • hpv27
        VHH-lainen kirjoitti:

        Selitä miten ja kuinka?
        Systeemi polttaa rasvan välittömästi, koska maksa ei voi varastoida rasvaa.
        Sensijaan maksa voi varastoida noin 2000 kcal hiilihydraatteja (sokeria). Näinpä ylimääräinen kalorimäärä muuttuu rasvaksi.
        Tietysti, jos syödään paljon hiilihydraattien lisäksi rasvaisia ruokia, niin lihoohan sitä.
        Kuten ylhäällä osoitin, niin rasva ei kerry, mutta liialliset hiilihydraatit kylläkin.
        Rasva pitää paremmin nälän loitolla kuin hiilihydraatit, joten ei ole tarvis olla kaapilla ylenaikaa.
        Miksi näin. Sokeri nostaa insuliinin tuotantoa, (mitä rasva ei tee). tämä antaa viirheelistä tietoa aivoille esimerkiksi nälän tunteena, vaikka juuri parituntia sitten syötiin. Tämä on iso ero.
        Sellaista tutkimusta kuin , että rasva aiheuttaisi terveyshaittoja, ei ole olemassa.

        Elimistö hajottaa syödyn rasvan rasvahapoiksi ja glyseroliksi. Näitä ei suinkaan kuljeteta maksaan vaan rasvasoluihin ja rasvasolujen kyky varastoida rasvaa on loputon. Jos maksa polttaisi rasvan välittömästi pois niin ihminen kuolisi lämpöhalvaukseen rasvaisen aterian aikana. Jos se rasva jäisi verenkiertoon odottamaan niin triglyseridiarvot olisivat aivan tolkuttomat ympäri vuorokauden jos söisi rasvaista ruokaa.

        Aivan samalla tavalla maksa muuntaa ylimääräisen hiilihydraatin rasvaksi ja se kuljetetaan pääasiassa rasvasoluihin. Mikäli syödään paljon nopeita hiilihydraatteja tai fruktoosia niin osa niiden muodostamasta rasvasta jää sisäelinrasvaksi.

        Hiilihydraatti pitää varsin hyvin nälkää. Tutkituista ravintoaineista keitinperuna piti parhaiten nälkää. Kannattaa googlata asiaa nimeltä satiety index. Asiian perehtymättömälle saattaa tulla mieleen se, että rasva pitäisi hyvin nälkää mutta rasvassa on älyttömän paljon energiaa. Kilossa keitinperunaa on 550 kcal. Sama määrä on 61 g rasvaa.

        Tyydyttyneen rasvan haitoista on kyllä paljon näyttöä. Toisaalta niin on monityydyttymättömän rasvan eduistakin.


    • karppaus4ever

      Jos olet nainen peruskulutuksesi ilman liikuntaa on noin 1500 kcal, miehellä sama 2000 kcal. Työstä ja askareista riippuen siihen saa lisätä noin 500 kcal päälle jolloin saadaan vuorokauden kokonaiskulutus.
      Normaali urbaani ihminen täyttää energiaterpeensa 60..80% hiilihydraateilla, kun hiilihydraattien osuus pienenee se osuus saadaan etupäässä rasvoista. Myös proteiinit ovat energiarikkaita, puhdasta proteiinia normi-juntti tarvitsee 1g/painokilo. Vähähiilarisessa ruokavaliossa kokonaiskalorit voivat olla samat kun ns. THL-ruokailussa, mutta kansalainen laihtuu tai paremminkin hoikistuu ihan huomaamattaan.
      Tästä selviää paljonko saat energiaa pötsiisi päivittäin:
      http://www.mammadieetti.net/apu/kcal/MDkalorilaskuri_.xls
      PS. Vain Suomi24 sivuilla saadaan verisuonitukokokset ja muut infraktit eläinrasvoista.

      • hpv27

        Suomalainen syö keskimäärin hiukan yli 40E% hiilihydraattia ja 80E% hiilihydraatin kulutukseen päästään vain erittäin raskaassa liikunnassa. Levossa ihminen ottaa energiansa noin 70%:sesti rasvasta ja 30%:sesti hiilihydraatista. Tuo 30% kuluu lähinnä aivoille, muulle hermostolle, verisoluille ja sydämelle. Tuo 30% on siis noin 150 g hiilihydraattia. Jos ravinnosta ei saada riittävästi hiilihydraattia niin elimistö tekee sitä lähinnä proteiinista.

        Vähähiilihydraattinen dieetti ei lisää energiankulutusta lainkaan. Se toki poistaa elimistöstä nestettä ja nälkä voi olla ketoosissa pienempi mutta fysiologista etua ei ole. Taubes ja pari muuta karppausgurua ovat olleet rahoittamassa NUSI-nimistä organisaatiota jonka tarkoituksena on todistaa karppauksen edut. Ensimmäinen tutkimus tuli juuri ulos ja siinä päädyttiin lopputulokseen että vähähiilihydraattisen ja tavallisen dieetin laihdutustuloksisa ei ollut eroa kun kalorimäärä oli sama. Karppaajien energiankulutus oli itse asiassa hiukan korkeampi mutta rasvan määrä vastaavasti väheni vähemmän ketogeenisella dieetillä.


    • karppaus4ever

      "hpv27 _ 3.9.2017 10:46" - Pallo pahasti hukassa?

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      4
      2437
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      116
      1607
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      36
      1346
    4. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      156
      1181
    5. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1095
    6. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      113
      1082
    7. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      57
      1041
    8. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      105
      1034
    9. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      46
      909
    10. Vaikutat mukavalta ja

      hyväsydämiseltä ihmiseltä. Oltais oltu hyvät kaverit. ❤️
      Ikävä
      60
      882
    Aihe