Talvimuoti 2016

muodin_orja

Yritetään taas keskustella muodista, kun palstan nimi on miesten muoti, eikä pervojen alusvaatteet! Siis mitä muodikas mies laittaa tänä talvena päällensä? Tai mitä et missään tapauksessa laita? Joko joutavat kirppikselle karseat karvahupputakit ja roiskeläppävillakangastakit? Entä ruskeat pitkävartiset kengät? Onko muotia pukeutua kokomustaan vai yhdistellä värejä? Ovatko kevytuntuvatakit syksy- vai talvivaatteita? Mikä on oma tyylisi tänä talvena? Itse pidän siitä, jos joku pieni yksityiskohta asussani kiinnittää vastaantulijan huomion. Tai ainakin on kiva ajatella, että nainen vilkaisi, koska minulla oli punaiset käsineet ;). No, vastatkaa ne joita oikeasti kiinnostaa tällaiset asiat. EI tarvitse vastata, jos kuulut siihen joukkoon joka talvipäivänä vetää jalkaan collegehousut, mummon villasukat housunpunttien päälle ja räjähtäneet lenkkarit! Moni koirakin on talvella muodikkaammin puettu!

23

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trendibelle

      Edelläkävijä vetää päälleen neonkeltaisen heijastintakin joka on ostettu työvaatemyymälästä. Jos housutkin ovat samaa sarjaa niin sitten ollaan jo nykymuodin terävimmässä kärjessä.

    • wqewqewewe

      Vastaantulijan huomion kiinnittää muodikkaat slimfarkut ja kävelykengät.

    • hyväkroppainen

      Kaupassa näytti olevan enemmän puseron mallisia toppatakkeja. Sen täytyy siis olla uutta muotia. Ostin tummansinisen takin, kulutetut kapeat Levis farkut ja vansin vaaleanruskeat varsitennarit. Takin ja farkkujen vyötäröt osuvat just päällekkäin. Toivottavasti on nyt sitten muodikasta. Vaimon mielestä ei ollut. Tällaista palautetta: "Pukeutuisit kuin ikäisesi mies! Haudallakin sai hävetä silmät päästään kun laskit kynttilää puoli takamusta paljaana ja pitikö siellä kaupassakin pyllistellä niitten tyttöjen edessä ja oikein lirkuttelit sille kassan sutturalle ja kuka se jätkä siellä oli joka työnsi sulle jonkun lapun taskuun ja ..." No, tätä jatkui loputtomiin. Siis miten niin en pukeudu kuin ikäiseni? Olen 42. Miten tämän ikäisen pitäis pukeutua? Kun kerran olen kovasti treenannut ja mahdun 30/32 farkkuihin niin miksen "tässä iässä" voi ylpeänä esitellä vartaloani.

      • Ei_akka

        Rohkeesti vaan päälle sitä mitä haluut iästä riippumatta. Eihän ne vanhat kuuskymppiset rokkistaratkaan mitään pukeutumisnormeja noudata vaikka naama on jo monella kurtulla, ja naisia vaan pyörii ympärillä! Toinen pointti. Ehkä "tuossa iässä" osaat jo olla sen verran varovainen ettet ihan sirkuspelleä ittestäs tee. Teinit yrittää liikaa olla muodikkaita ja epäonnistuu usein. Siitä se illuusio just syntyy. Ajatellaan että eihän toi nyt mitään, tuohan on vaan teini. Mutta vanhemmalta mieheltä odotetaan enemmän. Itse asiassa odotettaan niin paljon enemmän että jo pienikin rohkeus pukeutumisessa saa tyylikriitikot puistelemaan päätään.

        Ja naisetko muka parhaita sanojia miten miesten pitäis pukeutua kun itse kulkevat jumppaleggineissä ja pyykkimuijan kampauksessa aina, haha :-D Eukkos taitaa olla "siinä iässä", you know ;)


      • talvimuoti_1996

        Tummansininen toppatakki, leviksen kulutetut farkut ja vansin tennarit - ne ovat talvimuotia 1996. Suoraan 20 vuoden takaa. Eivätkö nykyteinit käytä yhtään modernimpia vaatteita, vaan edelleen niitä täysin samoja merkkejä ja vaatteita.


      • kenkäfriikki

        Ei todellakaan ollut mitään vanseja 90-luvulla Suomessa. Kun purkkareista ja camelbootseista oli päästy, tulivat paksupohjaiset caterpillarit, ja sitten 2000-luvulla skeittikengät osirikset ja airwalkit. 90-lukua olivat myös kansitakit, ruudulliset villakangastakit ja värifarkut. Silloin ei edes puhuttu tennareista vaan kumitossuista, joita sai joka marketista 10 markalla :) Kaikenlaiset trendit ja merkit tulivat Suomeen vuosien viiveellä, toisin kuin nykyään kun tiedetään heti mikä jenkkilässä on in just nyt ja vaatteita tilataan ulkomailta.

        Mutta eikö retro olekin parasta muotia, kun kukaan ei enää tunnu keksivän mitään uutta! Kaikki on jo niin nähty. Odotin pitkään että fivefingerseistä olis tullu iso hitti, mutta ne tais olla liian oudon näköiset jopa teineille. Taidan kaivaa vintiltä 80-luvun snowjoggerit. En muista miks niitä sanottiin, kuusaappaat kaiketi. Vai vieläkö flipflopeissa kehtais mennä koiraa ulkoiluttamaan? ;)


      • tennarit_ja_pillifarkut

        80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa kyllä puhuttiin tennareista. "Kumitossu" termiä ei käytetty, ainoastaan kumisaapas mutta se ei tarkoittanut tennareita vaan nokian kontioita.
        90-luvun alussa myös pillifarkut olivat teinipojilla muodissa ja yleisiä. Nykysin niitä kutsutaan kapeiksi farkuiksi tai vain farkuiksi, eikä yleisesti käytetä pillifarkku-termiä.


    • siistit_farkut

      Revityt farkut näyttäis olevan muotia. Nuorilla on kilpailu siitä kenellä on suurimmat polvireijät!

    • Yksi_ihmettelijä

      Yksi mitä tänä talvena olen pari kertaa nähnyt, on nuoret miehet shortseissa. Sen vielä ymmärtäisin, jos jalassa olisi pitkät sukat, leggingsit tai sukkahousut, mutta paljain säärin kulkemista pakkasella en ymmärrä.

      • ei_vilukissa

        Joskus kymmenen vuotta sitten näki aika usein juoksulenkkeilijöitä sortseissa jopa 20 asteen pakkasessa. En tiedä mikä idea siinä oli, kun en itse harrasta juoksua. Lihasten jäähdytys kai. Tuskin on mistään uudesta katumuodista kyse. Ehkä urheilijoiden hullutus taas.

        No, käyhän ihmiset avannossa uimassa. Nolla-asteisessa vedessä jäitten seassa. Ei kai sortseissa pakkassa niin paha ole.


      • shortsit_talvella

        Shortsit talvella taitaa olla tämän talven villitys, koska sekalaisissa muotilehdissä kehoitetaan käyttämään shortseja talvella. Esim. InStyle -lifestyle sivuston artikkeli "How to Wear Shorts in the Winter (Without Looking Crazy) ".

        Shortsit talvella on aikaisemmin ehkä ollut suuri faux pas, mutta tänä talvena kaikki muotigurut ja tyyliopassivustot kehoittavat rikkomaan sääntöä ja sanovat että nykyisin on hyväksyttävää ja muodikasta käyttää shortseja talvella.


      • Karvakoipi

        Näyttää olevan miehille mm. toppashortsia, alle vain sukkikset tai trikoot ja menoksi.


      • tyyli_hukassa

        No ei mitään trikoita alle! Siis se nyt on ku joku balleriina ois juoksulenkillä hame märkänä :D Reilusti sääret paljaana sitten mieluummin! Pitää muistaa, että muoti ei aina ole tyylikästä. Ja tästä talvishortsimuodista on tyylikkyys kaukana, varsinkin miehillä. Tuo InStyle artikkeli esitteli naisille hienoja asuja, missä ei näytä hullulta. Miesten catwalkien luomukset taas on niin arjesta irtautuneita kuin olla voi. Kun nyt oikeen kovasti mietin niin joo, voi se onnistuakin. Huppari ja toppaliivi tai puseromallinen kevyt toppatakki tai nahkatakki, ei missään tapauksessa mitään takapuolen peittävää takkia. Farkkushortsit, yli polven mittaiset, slim fit, ei missään tapauksessa loose fit lökäreitä. Mutta minkälaiset kengät, ja sukat, aargh! Nahkanilkkurit varmaankin. Tai sitten oikeen sporttityyli, pipo ja laskettelutakki, loose shorts ja jonkunlaiset tennarit. Misä ny sitten liikkuukin.


      • tyylikkäät_talvishortsit

        Miehillä shortsien käyttö talvella kuuluu rentoon, kasuaaliin tyyliin silloin kun puku ja solmio olisi liian jäykkää ja tarpeetonta ylipukeutumista. Se on ihan yhtä tyylikästä kuin shortsien käyttö naisillakin silloin kun tilanne ei edellytä virallisempaa pukeutumista.
        Tuolla videolla keskustellaan miesten shortsien käytöstä talvella, ja jopa vanhempi herrasmies puvussa ja solmiossa myöntää käyttävänsä shortseja talvisin:
        http://www.today.com/video/guys-tell-all-why-men-wear-shorts-in-the-winter-736647235623


    • aina_tyylikäs

      Miksei kukaan enää käytä talvinahkatakkia, jossa on turkiskaulus? Minulla on vaaleanruskea nahkatakki, jossa valkoinen lampaanturkkia muistuttava vuori näkyy kauluksesta, hihansuista ja helmasta. Se sopii monenlaisten housujen ja kenkien kanssa. Lisäksi lämmin ja tyylikäs yhtäaikaa, mitä talvivaatteet eivät yleensä ole. Eikä ollenkaan liiaan snobi.

      • poor_boy

        Köyhä Suomen kansa ei voi tollasii ostaa. Siis joo, on snobbailua jos laittaa nahkarotsiin kuukauden palkan ja siinä karvakaulustakissa voi ehkä näyttäytyy pari kertaa talvessa kun ei sada vettä. Sitä en sano etteikö olis tyylikäs vaikka tosiaan vähän old school samoin kuin lammasfarkkutakit, jostain 90-luvulta, siis Suomessa, Mutta siihen vielä vahatut farkut ja takin kanssa samanväriset nahkasaappaat niin meikäläinen vinkkaa silmää kun tuut kadulla vastaan ;-)


      • lampaanturkki_reikiintyy

        Itsellä oli tuollainen lammaskelsitakki 90-luvulla. Lampaannahka tosin reikiintyy aika herkästi joten se takki on jo 10 vuotta sitten heitetty roskiin.
        Järkevämpää käyttää rahansa muuntyylisiin takkeihin kuin lammaskelsitakkiin.


    • Yksi_ihmettelijä
    • Toppikset

      Meillä talvella emännän kanssa aina toppahaalarit, käytiin syömässä tai vaikka elokuvissa. Ja ei olla kuitteja tai vanhoja. Minä 23 ja emäntä 20.

      • Toppikset

        Perhanan puhelimen sana arvaus, kuitteja eikä kuitteja :D


      • Toppikset

        Juntteja perkele..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      1981
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1542
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1031
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      996
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      979
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      916
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe