Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Apua. Sain väärän diagnoosin

Turhaansyönyt

Olen syönyt thyroxinia nyt kaksi vuotta annoskoolla 50 mikrogrammaa 4pv ja 75 mikrogrammaa 3 pvnä viikossa. Nyt kun oireet eivät ole poistuneet, löysi toinen lääkäri syyn ja se ei ollutkaan kilpirauhanen! Nyt siis en tarvitse thyroxinia ja pelottaa onko tuo lääke aiheuttanut jotain vahinkoa, kun sitä on nyt 2v syönyt turhaan?! Lääkärille on uusi aika, viikkojen päästä, mutta jos joku tietää jo nyt neuvoa!

18

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennaltaehkäisevyyksiä

      Ei varsinkaan noin pienestä ole haittaa. Psykiatriassa ja muussakin käytetään T4:ää ja T3:a myös kilpirauhasterveille. On myös vitteitä erilaista ennaltaehkäisevyyksistä.

    • Tyroman

      Olen kerran lopettanut tyroksiinin syömisen enkä mitään haittavaikutuksia huom annut.Kilpirauhasarvot vain palasi aikaisempiin arvoihin.Sinun kannattaa kuitenkin verrata T4v arvoja ennen lääkityksen aloittamista ja lopetuksen jälkeen.Jos arvo laskee paljon lääkityksen lopettamisen jälkeen niin se ei tietenkään ole hyvä asia.
      Seuraan itse kilpirauhasarvojani netin kautta mutta vanhoja sekä uusia laboratoriotuloksia voi pyytää myös paperitulosteena.
      Kun tyroksiinin käytön lopettaa niin toimiva kilpirauhanen tuottaa tarvittavan määrän tyroksiinia itse.

      • sopeutus-toimii

        > Kun tyroksiinin käytön lopettaa niin toimiva kilpirauhanen
        > tuottaa tarvittavan määrän tyroksiinia itse.

        Tuo on ihan totta. Toiseen suuntaan sillä lisähuomautuksella että "sopeuttaminen" useastikin "liioittelee" ja täysin mitättömänkin (50ug tai alle) määrän tullessa purkista oma tuotanto vähenee liikaa ja olo on huonompi kuin lääkitsemättömänä.
        Asiaa selostaa tämän viimeinen luku: http://bit.ly/29RrG3I

        On oltu näkevinään että alilääkitystä määrätään tahallaan jotta voidaan ilkamoida että "ei auttanut, vika muualla kuin kilpparissa". Sensijaan pitäisi määrätä annosnosto


      • Tyroman

        Kilpirauhanen itsessään on ihmisen vahvimpia elimiä.On helppoa määrätä tyroksiinia kun ongelman perussyyn löytäminen vaatisi perusteellisempaa tutkimusta ja se tutkimus vaatisi esimerkiksi kaikkien muiden hormonien mittausta sekä ruokavalion ja ravintoaineiden imeytymisen tutkimista.Lääkärit ovat pääasiassa lääketeollisuuden juoksupoikia minkä vuoksi oireiden todelliset syyt jää tutkimatta.Koko elämänsä voi kuluttaa kokeilemalla erilaisia annoksia tyroksiinia mutta sillä ei välttämättä saavuta mitään todellista hyötyä.


      • niinsanottu.hoito

        Tyroman on erittäin monipuolisesti oikeassa.

        Kohta kaksi vuotta on ollut tiedossa Kilpi-lehden 1-2015 selostus ferritiinin puutoksen aiheuttamasta feikkivajiksesta. Onko vaikuttanut perusterveydenhuoltoon. Ei ole.

        Kokemuksesta tiedetään että B12:n tai D-vitamiinin tai folaatin puutos aiheuttaa oireita.
        Viitsitäänkö näitä usein mitata? Ei mitata.

        Hormonien kudostason vaikutukselle on monta selvittämistapaa. Kiinnostaako edes endokrinologeja? Ei kiinnosta. Verikoearpajaiset jatkuvat.

        Vajiksista 90 prosenttia johtuu Hashimotosta. Mitataanko alkudiagnoosissa aina edes TPOab (ja mielellään TyglAb)? Ei mitata.

        Hypokortisolismi, hyperkalsemia ja keliakia olisivat verrattain yleisiä poissuljettavia. Viitsitäänkö poissulkea. Aniharvoin.

        Jos sattuu saamaan lääkityksen, ei annoksia nosteta edes http://bit.ly/2hRKEPu -jakaumakaavion osoittamaan TSH-normaaliin pääsemiseksi.
        Moni syy vaatii lääkityn TSH:n alentamista varsin alas: http://bit.ly/1RUrPGD

        MIELIALALÄÄKKEIDEN myynninedistämistä koko ns. "hoito" http://bit.ly/1XreLbx


    • Utelias_Eeva

      Kiinnostaisi, mikä oli uusi diagnoosi? Olen itse syönyt tyroksiinia nelisen vuotta. Epäilen, olisiko vaivoihini kuitenkin jokin toinen syy, kun lääkitys ei poista ongelmia ainakaan täysin. Jos taas annosta yhtään nostetaan, tulee liikatoimintaoireet..

      • muita_syitä

      • tulehdus
        muita_syitä kirjoitti:

        Linkitetyssä ruutukaappauksessa on brittiendojen näkemys muista oireiden aiheuttajista.Yleisimpiä ovat ferritiinin ja B12:n, mutta myös D:n ja folaatin vajaukset.
        https://drive.google.com/open?id=0B94Wq-KMIhMVaHFqYXBuN1UzR296eVlyTkxiVlJCdmZueWlB

        Kyllä on turhaa alkaa netin kautta arvailemaan sairauttaan. Verikoe osoittaa kilpirauhassairauden. Jos olisin aikoinaan hakenut netistä vastauksia, olisin jo kuollut. Ensimmäinen lääkärissä käyntikään ei apua tuonut. Onneksi seuraava lääkäri oli viisaampi ja laittoi verikokeisiin. Tulos TSH 106 T4V 2.5. En ole kuullut tällaisia arvoja kenelläkään. On mennyt vuosia ja tuntuu että en ole vieläkään kunnossa vaikka veriarvo on ok. Kiloja tuli 25 lisää ja ilmeisesti jäädäkseen.


      • mätä-TSH-uskonto

        > en ole vieläkään kunnossa vaikka veriarvo on ok

        Sinunlaisiasi on tuhansia. Syy lääkärien tietämättömyys TSH:sta

        1. Synteettinen tyroksiini hämää aivolisäkkeen alentamaan TSH:ta vaikka kropan muissa kudoksissa yhä on paha hormonivaje

        2. Synteettinen tyroksiini heikentää T4:n muuntumista T3:ksi. Terveellä ja yhdistelmälääkityllä on suhdeluku T4v:T3v noin kolmosessa, tyroksiinilääkityllä neljä tai enemmän. T3 on tarpeen ylläpitämään aineenvaihduntaa mutta myös ylläpitämään tärkeää muuntumista varastohormoni T4:stä aktiivihormoni T3:ksi.

        3. TSH:n "viitealue" on varsinkin Suomessa virheellinen. Määritettäessä pääsi "terveiden" vertailujoukkoon alkavasti kilpirauhassairaita, mikä huomattiin vasta myöhemmin. Jo vuonna 2003 USA:n endojärjestöt sentään ottivat alueeksi 0.3-3.0. Uudemmassa tutkimuksessa vertailujoukko valittiin huolellisesti ja TSH-alueeksi tuli 0.25-2.12

        4. TSH:n jakauma on hyvin vino ja viitealueen yläpuoliskoon alilääkitty potilas erittäin todennäköisesti saa oireita. Lääkityllä TSH saa olla korkeintaan ykkösessä:
        http://web.archive.org/web/20040606132447/http://www.thyroid.org.au/Information/NormalTSH.html


      • netti.lääkäriä.parempi

        "Kyllä on turhaa alkaa netin kautta arvailemaan sairauttaan".

        Sinulla ei olisi ehtinyt sairaus noin pahaksi, jos olisit ollut netissä. Edes ensimmäinen lääkärisi ei ymmärtänyt tilannetta. Netistä olisit saanut toisilta potilailta jo hyvissä ajoin ohjeita, myös laboratoriokokeisiin.

        Tällä hetkelläkään et ole kunnossa. Miksi? Kannattaisiko lukea tarkasti "mätä-TSH-uskonto" kirjoittama viesti, siinä on sinulle alkuun vinkkejä, mistä lähteä etsimään syytä oireiluun.


      • kummaa.porukkaa
        netti.lääkäriä.parempi kirjoitti:

        "Kyllä on turhaa alkaa netin kautta arvailemaan sairauttaan".

        Sinulla ei olisi ehtinyt sairaus noin pahaksi, jos olisit ollut netissä. Edes ensimmäinen lääkärisi ei ymmärtänyt tilannetta. Netistä olisit saanut toisilta potilailta jo hyvissä ajoin ohjeita, myös laboratoriokokeisiin.

        Tällä hetkelläkään et ole kunnossa. Miksi? Kannattaisiko lukea tarkasti "mätä-TSH-uskonto" kirjoittama viesti, siinä on sinulle alkuun vinkkejä, mistä lähteä etsimään syytä oireiluun.

        Sivullisena tässä kommentoin. Itselläni ollut postoperatiivinen hypotyreoosi liki 30 vuotta.

        Lääkäri määräsi Thyroksiinin 100 mikrogr x 1, ja sillä on menty hyvin kaikki vuodet. Ei ollut nettineuvojia ennen sekoittamassa asioita. Onneksi!

        Kyllä kannattaa uskoa pikemminkin oikeita lääkäreitä kuin kaiken maailman nettihäslääjiä, jotka uskovat olevansa lääkäreitä viisaampia. Mistä noita häslääjiä oikein tulee?

        Myönnän, etteivät lääkäritkään täysin erehtymättömiä ole, mutta heillä on ainakin lääketieteelliset perusteet lääkityksille.


      • lääkärit.trollaa

        "kummaa.porukkaa", miten olet eksynytkään tänne? Jos kerran vain sekoittaa. Mene pian pois tällaiselta palstalta, lue muita palstoja. Onneksi olkoon lääkityksestä ja lääkäristä, pysyttele siellä lääkärisi luona.

        P.S. Postoperatiivisesti ei 100 mikroa riitä, joten olet trolli. Olet sellainen trolli joka ei osaa aihetta. Olet luultavasti lääkäri. Vain lääkäreiltä voi tulla noin osaamaton annosmääritys postoperatiiviselle potilaalle.


      • vajaatoiminta
        lääkärit.trollaa kirjoitti:

        "kummaa.porukkaa", miten olet eksynytkään tänne? Jos kerran vain sekoittaa. Mene pian pois tällaiselta palstalta, lue muita palstoja. Onneksi olkoon lääkityksestä ja lääkäristä, pysyttele siellä lääkärisi luona.

        P.S. Postoperatiivisesti ei 100 mikroa riitä, joten olet trolli. Olet sellainen trolli joka ei osaa aihetta. Olet luultavasti lääkäri. Vain lääkäreiltä voi tulla noin osaamaton annosmääritys postoperatiiviselle potilaalle.

        No sinä et kyllä tiedä mitään! Lääkitys on yksilöllistä ja 100mikrogr voi hyvin riittää.


      • lue.niin.opit

        Voi, mutta ei postoperatiivisesti.


      • annosvaihtelut

        Tilastollisesti annos on keskimäärin 1,6 ug/painokilo, mutta voi vaihdella jo siitäkin syystä että FDA:n mukaan imeytyminen vaihtelee 40:n ja 80:n prosentin välillä. Iltaotolla teho on jostain syystä suurin. Kunhan ottaa 2 tuntia syömisen jälkeen.


      • 100.ei.riitä

        Näin on. Tilasto kylläkin niille, joilla on kilpirauhanen tallella, vaikkakin vajaatoimintainen. Postperatiivisesti n. 70 kiloinen tarvitsee vähintään 112 mikroa imeytynyttä annosta. Imeytyminen 40-80 %, eli tarvitsee 112 mikroa huomattavasti isomman annoksen tablettina.

        Sitten on eri asia, että monet postoperatiiviset ovat vajaalääkittyinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe