Tietyillä ihmisillä liikaa aikaa

liikaa_aikaa

Mitähän tämäkin kertoo työpaikasta ja sen ihmisistä?
Kun on työntekijänä siinä tarkoituksessa että saisi omat yhteystietonsa (vaikkakin vain määräaikaisena työntekijänä) ajan tasalle, niin henkilö johon on otettu yhteyttä on ensinnäkin hoo moilasena, että mitä ja mihin pitäisi tehdä - siis puhelinluettelo nettiversiona - sitten tämä asiaansa selittämään yrittävä on myös hieman epätietoinen että onko hän itse asiassa edes oikeutettu tätä asiaa hoitamaan (sijaisena) vai pitäisikö tämä hoitua esimiehen kautta, mutta kun kerran jo kertaalleen jollakulla oli ollut vaikeuksia löytää numeroa, niin lähti sitten tätä asiaa hoitamaan, mutta asia ei oikein vastapuolelle eli puhelinkeskukseen mennyt perille, joten tässä kohtaa sitten asiaa selvittämään pyrkinyt heitti luurin kiinni, ja siinä sitten vähän ääneen jo luurin heitettyään kirosi ääneen. No, sitten menee hetki, niin puhelinkeskuksen esimies soittelee, että mikä on, jne. No, tämän tyypin kanssa tämä asiaa selvittämään pyrkinyt on aikaisemmin ollut yhteyksissä altavastaajana, eli tämä esimies oli joskus tehnyt puhelinhaastatteluna työpaikkahaastattelun, jossa hän oli esiintynyt ja käyttäytynyt niin, että asia kävi heti alkutekijöissään selväksi, että ei tämä ainakaan ihan niin tosissaan yhteyttä ottanut, työttömän kanssa pelleilläkseen soitti! Joten tämä vaikutti sitten tähän työpisteensä numeron oman nimensä alle halunneeseen tyyppin, niin että tästäkään palvelutapahtumasta ei mitään hyvää syntynyt. Ja lopulta meni niin, että tämä esimies halusi vielä sähköpostitse ruveta kommentoimaan tälle numeronsa esiin halunneelle... Ja niin oli sitten vielä tärkeä tämä esimies, että tästä alun perin vikaraiteelle (alaisensa mitä minne täh minne käyttäytymisen) lähteneestä palvelutapahtumasta tulikin sitten tilanne, jossa tämän numronsa esiin halunneen tyypin ylin esimies laittaa ilmoituksen sähköpostissa että nyt pidetään puhelinkeskuksen kanssa yhteistoimin tilaisuus, jossa sinä olet syytettynä!

Näin! Mitättömästä asiasta... kun puhelinkeskuskessa on tärkeimmästä tärkein, joka kokee olevansa jotenkin niin äärettömän hyvin käyttäytyvä ja siinä asemassa että työpaikkahaastattelutkin menee ihan, sanotaan ronskisti vaan, vittuiluksi ja pelleilyksi, ihmisen nöyryyttämiseksi. Niin nyt sitten tulee vielä kertaluontoisesta, puhelinkeskuksen oman osaamisen puutteellisuuden osoittaneesta palvelutapahtumasta kuulustelutilaisuuden tekeminen, että tulepa tänne ja pyydä sitten anteeksi vielä!
Kyllä sanoisin, että on niin kuin tärkeys huipussaan ja suhteellisuudentaju myös.
Siksi toisekseen, tässä on kuitenkin niin, että sijaisena sitä saa ottaa itse vastaan kaikenlaista epäasiallista kommentia, niin kuin tässäkin tapauksessa oli tullut niinkin ääliömäinen kommentti eräältä, jonka toimipisteeseen tämä sijainen oli komennettu auttamaan heidän ruuhkatilanteessaan - ja jotain hyötyä siellä olemisesta oli kai ollutkin, - niin ensinnäkin tulee kommenttia, että ei täällä yksi avustaja auta, ja loppuviikosta kun tilanne oli jo parempi ja se komennus päättymässä niin sama tyyppi tulee esittämään että en minä oikeastaan edes ymmärrä miksi sinut on tänne pestattu, kun meillähän on täällä joka puolella hyvä tilannne! Jep! Että mitäs sinä täällä palkkaa nauttimassa teet! Varsinkin kun se varsinainen sijaisuus oli ihan muulla osastolla, tuo oli vain väliaikainen komennus ja tilanteen vaatima sellainen. No, kyseisessä pisteessä olikin sitten sen viikon jälkeen neljän varsinaisen tekijän lisäksi kaksi ekstraajaa...
Sitten vielä tässä oli se, että nämä esimiehet ehtivät teettää työntekemisestä tilastoa, eli piti viikon ajan pitää kirjaa että mitä teet.... Juu, ei se sitten tainnut olla riittävästi, mitä tämäkään sijainen teki, että tarpeeton tyyppi, jonka olivat kuitenkin itse pestanneet. Ja sitten tulllaan, mitäs varten sinut on tänne otettu. Olisko pitänyt mennä valittamaan tuosta asiasta esimiehille, että aika asiatonta kommentointia minun tarpeellisuudestani. Täh!
Tai se, että varsinaisessa paikassa oli sitten ensi alkuun se, että radio soi korvan juuressa, mutta eihän sitä voi mennä sulkemaan kun se on sitten toisilta pois, uusi tyyppi jonka kyllä sitten oletetaan keskittyvän muuhun kuin radion kuunteluun koko päivän niin menee ja sulkee.... no, kai se on sitten niin, että kärsitään sitten korvasärystä illat pitkät... Ja vielä sekin, että kun oli uus talossa niin joutui jotain apua kysymään pitempään olleilta, niin yksi joka kyllä on sen osaston töitten kannalta hyvä ja pätevä ja osaava ja tärkeä, niin tämä se on sitten se kysymyksiin vastaamisen kanssa niin, että vastaukset tulevat hampaita yhteen kiristellen, naama rutussa ja sillä tavalla esitettyinä, että kysyjä on HÄIRIÖKSI! Eli tämä sijainen on kaikkea muuta kuin toivottu ja tarpeellinen osaston toiminnan kannalta. No, sitten hänelle löytyy paikka toisesta sijainnista talossa.... siis työhuone, mutta siellä onkin sitten sellainen tilanne että kun syksy etenee ja talvi tulee, niin kylmyys senkun lisääntyy....

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liikaa_aikaa

      Kylmyys lisääntyy, eli alkaa olla tarkenemisen kanssa ongelmia. Hanskat kädessä kai pitää talvella olla. No, tästäkin asiasta kyllä sitten oli vähän juttua työpaikalla ja apuakin tuli, nimittäin siihen tämän työpisteen viereiseen tilaan sähköpatterin muodossa, lämmintä riittää siinä kämpässä, vaan siinä porstussa missä tämä sai työskennellä niin viima sen kun paranee... Oliks jossain työsuojelusäännöksissä, että vetoakaan ei työtiloissa saa olla, mutta täällä se on pakko, kun on sisäilmaongelmaa...

      Ja juu, niin ne eräitten ajat... No, tuon puhelinkeskuksen tärkeyden takia, asia on sitten niin, että parempi kun ottaa sitten itse sen kannan, että lähtee itse, eikä mene sinne kuuntelemaan niitä syytöksiä puhelinkeskukselle aiheutetuista KÄRSIMYKSISTÄ! vaan sanoo itse, että ok, lopetetaan tämä mun sijaisuus tähän. Ja näinhän siinä sitten käy, että lopetetaan, ja vielä tulee sitten se korkein esimies niin se tulee oikein käsilaukku kädessä tuomaan sitä uutta lyhyemmäksi tehtyä määräyskirjaa, että joo, sinä et sitten halua meillä jatkaa, ja et ole halukas ottamaan enää muitakaan sijaisuuksia.... Jep näin, mutta huomatkaa nyt kaikki, kuinka tärkeä se puhelinkeskus on niin kuin muutama muukin, mutta tämä yksi työntekijä, hänen osaamisella (verrattuna siihen puhelinkeskukseen), hänen tekemällään työllä (ne tilastot), ei ole mitään merkitystä! Ja sitten niin kuin joulukuusta eteenpäin sekin palkka mitä tuosta työstä maksetaan menee jollekin muulle.
      No, johan tuohonkin taloon oli aikaisemmin myös muita kuin puhelinkeskuksen vuorotteluvapaasijaisuutta koskevia hakemuksia lähetetty - turhaan - ja nyt tuli tällainen pesti siinä vaiheessa kun koko työ on häviämässä lopullisesti, että siinä vaiheessa pääsee niin kuin "pelleilijöitten" hauskuuttamistarkoituksessa vähäksi aikaa tekemään palkkatyötä, joka sitten päättyy eräitten tärkeyksiin!

      Onkohan tuossa talossa niin kuin esimiehillä oikeasti mitään käsitystä mitä ne alaiset tekevät!

      Mutta siis, nyt ei sitten enää tehdä yhtäkään hakemusta mihinkään. Sitä ollaan rahattomia, kohta kai jo asunnottomiakin, mutta eräät ne porskuttavat kaikkine sosiaalisine tukiverkkoineen, silloinhan sitä voi tehdä mitä lystää ja haluaa, kun on kavereita ylhäällä. Tuli oikein näyttö siitä, miten tuotakin työtehtävää arvostetaan, vaikka toisaalta jos se on katoamassa, niin ilmiselväähän se on, että yks ja sama.
      Ja juu, kirjoitan tämänkin, että kyllähän sen jo eräistä pystyi näkemään että ei sillä niin väliä, kunhan nyt vaan jotenkin.... venyy ja vanuu ja vatkuu.

      • jep_haahuilee

        Vuodatukseen loppukommentti vielä. No, nyt meni tämä viimeinen maanantai niin mukavasti duunissa, että sitä suorastaan vielä kun oli niin pilvetön ja valoisa marraskuinen päiväkin rupesi toivomaan, että jaha, jospa joku tulis vielä kysymään, että ooksä nyt tosiaan halukas jättämään tän palkkatyön.

        No, eihän se noin käy. Mikään työnantaja rupea tuollain leikkimään, se mikä on tehty on tehty, ja sillä hyvä. Johan ne parissa viikossa sen uudenkin ovat tilalle pestanneet.

        Että se oli sitten viiminen tili.


      • jätetään_

        Sori nyt kamalasti, tai pitääkö pyytää anteeksi jos huvittaa toisia ihmisiä kirjoituksellaan.

        Mutta jos työpaikalla ruvetaan järjestämään KUULEMISTILAISUUKSIA sen vuoksi, että henkilö on yrittänyt saada omat yhteystietonsa ajantasalle (kun niitä kerran on jo todistettavasti joku kaivannut, yrittänyt soittaa työasiassa, eikä ole tiennyt numero, ehkä kenties yritti sitten soittaa henkilökohtaiseen kännykkään omaa numeroansa näyttämättä - ja se henkilökohtainen kännykkä kotona, kotiin mennessä näkyy vain että tuntemattomasta numerosta tullut soitto!), ja sitten tämä puhelinkeskuksen työntekijä ei osaa asiaa hoitaa, näyttää oman tietämättömyytensä ja osaamattomuutensa, niin sitten kun tämä asiaansa hoitamaan yrittävä hermostuu ja lyö luurin kiinni, niin tämän luurin kiinni lyömisen takia ruvetaan järjestämään KUULEMISTILAISUUTTA! niin kyllä minä sanoisin, että on kyllä aika paska paikka, ja joku tekee itsestään tärkeämpää kuin onkaan ja kaiken lisäksi KERTALUONTEINEN TAPAHTUMA, henkilö kun ei muuten tämän puhelinkeskuksen kanssa työskentele millään lailla. Ja nyt sitten tämä puhelinkeskuksen kokema loukkaus menee senkin yli tämä luurin kiinni lyönyt on kuitenkin omassa työssään osaava, pätevä, tehokas ja työnsä tekevä!"

        Niin kyllä minä sanoisin että jo on markkinat! Ei mitään suhteellisuudentajua! Ottaen vielä huomioon sen, mitä kaikkea tälle henkilölle itselleen on hänen sijaisuuteen tullessansa sanottu sellaisten tyyppien suilla, joilla itselläänkin on se työn jatkuvuuden epävarmuus olemassa, niin sitä epävarmuden tuskaa kaadetaan sitten uuden niskaan! Kirjoitinko jo muuten sen, että tätä tilannetta edeltävästi oli työpaikalla esimiehen toimesta järjestetty tilastonpitoviikko, eli piti pitää kirjaa millaisia töitä yhden viikon aikana tekee. No.... ei se tainnut se tilasto tämänkään KUULEMISTILAISUUKSILLA uhatun kohdalla kovin heikko olla. Minun mielestäni tämä kyllä täysin käsittämätöntä, siis nollataan se työntekeminen! se mikä sillä työpaikalla on tärkein, niin se nollataan! Sillä ei ole arvoa, en ole ollut siis tämän työpaikan kannalta millään lailla tarpeellinen - kaikesta päätellen. Näin siis käsitellään työntekijää eräässä työpaikassa. Mutta toivottavasti nyt tämä puhelinkeskus sai tärkeytensä kaikille selväksi! Tosin tietääkseni nämä puhelinkeskuksetkin ovat nykyään korvattavissa automatiikalla, kunhan vain nämä tärkeilijät ensin saadaan siististi eläkkeelle!


    • toiset.osaavat

      Sinä se osaat kiteyttää sanomasi.

      • kokemusta_

        Otsikko.
        Niin, tietty tässä alkaa jo asia muodostua palstalla pitkäkestoiseksi, toistuvaksi. Toisin kuin tuo itse tapaus, joka oli kertaluonteinen yhteydenotto puhelinkeskukseen asiallisessa asiassa, jota puhelinkeskus ei pystynyt palvelutasollaan täyttämään sutjakkaasti. Eli puhelinkeskus ei nyt oikein voi niissä KUULEMISTILAISUUKSISSAKAAN vedota epäasilliseen kohteluun kun senhän pitää olla toistuvaa, jatkuvaa, pitkäkestoista.... Vai meneekö tässä asiat sekaisin.

        Mutta niin kuin sanottu, joillakuilla on aikaa ja toisaalta jotkut kokevat olevansa liiankin tärkeitä ja sitä kautta toisaalta myös oikeutettuja tekemään vähän niin kuin ylilyöntejä itse, ja verkostoituminen on tietysti tärkeää.

        Kertaluonteinen tapaus, ja loukatuksi itsensä kokeva ei...


    • tunneälyä

      Työtähän täytyy suojella ja senhän tekee verotkin. Muuten on ajateltava arvoja uudelleen, että onko järkeä vai pelkästään ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3504
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      228
      2142
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1682
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1557
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      289
      1289
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe