Aarni Wood kellot

Kdbbdb

Tänään jossain joulumyyjäisissä törmäsin Aarni Wood -kelloihin. Ovatko nämä jotain kiinahalpista, joka on brändätty "kotimaiseksi" ja somessa rummutettu.

193

5116

  Vastaukset

  • Suomalainen idea ja design, mutta hyvin todennäköisesti kuoret (kin) valmistetaan jossain halvalla aasian maissa ja koneinahan noissa on halpis quarzeja tai kalleimmat jotain japanilaista tai ns sveitsiläisiä quartzia, eli quartz=halpa, koneiston hinta 5eur. Puu on muutenkin helvetin heikko materiaali, rannekkeet kuluu varmasti aika nopeasti käyttökelvottomaksi jne.

   • Ei ole suomalainen idea eikä edes suurimmassa osassa suomalainen design. Ovat juuri tätä kiinakamaa. Kello maksaa kiinassa max muutaman kympin, joten hyvät katteet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole suomalainen idea eikä edes suurimmassa osassa suomalainen design. Ovat juuri tätä kiinakamaa. Kello maksaa kiinassa max muutaman kympin, joten hyvät katteet.

    Kuka maksaisi kiinalaisesta 20 € kellosta 200 € . Ei kukaan, jos tietäisivät kellon oikean arvon. Kellojen myynti räikeään ylihintaan onnistuu vain siksi, että ihmiset kuvittelevat ostavansa suomalaisen kellon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka maksaisi kiinalaisesta 20 € kellosta 200 € . Ei kukaan, jos tietäisivät kellon oikean arvon. Kellojen myynti räikeään ylihintaan onnistuu vain siksi, että ihmiset kuvittelevat ostavansa suomalaisen kellon.

    Onhan se valitettavaa, että ihmiset ovat niin tyhmiä ja tietämättömiä etteivät edes tajua kellon oikeaa arvoa.


  • Joulumyyjäiskamaa.

  • Hyvä vain jos kiinalaiset käyttävät suomalaista puuta kellojen raaka-aineena.

  • Menkää alibaba.com sivustolle ja laittakaa hakusanaksi wooden watch, sieltä tulee näitä tismalleen samanlaisia kelloja vastaan hintana 10-15 dollaria.

  • Aika epäekologista, kun raahaavat suomalaista puuta Kiinaan ja sitten takaisin..

  • Aarni woodin kellot selkeetä Kiina-rihkamaa. Brändätty vaan "ekologisena" ja "laadukkaana" tuotteena. Törkeää

  • Näin meitä suomalaisia huijataan, kun kiinalaista rihkamaa myydään 20 kertaisella hinnalla suomalaisena designina. Kuka tahansa voi ostaa samanlaisen kellon suoraan kiinalaisesta nettikaupasta 10 dollarilla. Jos suomalaista maahantuojaa haluaa tukea 190 eurolla, niin se on tietenkin jokaisen oma valinta.

  • On aika käsittämätöntä, että Aarni woodin kaverit mainostavat kiinassa teettämiään kelloja heidän itsensä suunnittelemiksi, kun täysin samanlaisia kelloja on kiinassa tehty jo ainakin 20 vuoden ajan.

  • Kovin ovat tutun näköisiä nämäkin puiset kiinalaiset kellot, joissa japanilaiset tai sveitsiläiset koneistot

   https://www.alibaba.com/products/wooden_watches_for_men_and_women.html?spm=a2700.galleryofferlist.pagination.2.67106aa4N9OZ5A&IndexArea=product_en&page=1

  • Niinpä niin, muuttuuko kiinalainen rihkama aidoksi, jos sen ostaa suomalaiselta maahantuojalta. Ei löydy Aarni Woodin sivuilta tietoa kellojen valmistusmaasta ja se onkin hyvin ymmärrettävää, koska eihän kiinalaisuus ole mikään myyntivaltti.

  • Samaa olen itsekin miettinyt, että miksi ei Aarniwoodin nettisivuilta löydy kellojen valmistusmaata. Se on kuitenkin tärkeä tieto, joka kiinnostaa mahdollista ostajaa. Kovasti rummuttavat suomalaisuutta, mutta taitaa olla vain markkinointikikka.

  • "Kellomies" yritätkö todellakin väittää, että alibabassa myytävät puiset rannekellot olisivat kopioita Aarni Woodin "aidoista" kelloista. Vuosikymmenet alalla olleena voin kertoa, että asia on juurin toisin päin. Aarni Wood on perustettu vain muutama vuosi sitten ja aivan samanlaisia puisia rannekelloja on tuotu Suomeen jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. Väite siitä, että Aarni Woodin kaverukset olisivat ideoineet puisen rannekellon on puhdasta puppua.

  • Huijausta on valitettavasti kaikkialla ja some-maailma on tehnyt siitä vain helpompaa. Kiinalainen design muuttuu helposti suomalaiseksi, kun sitä riittävästi somessa rummuttaa. Tavallinen kuluttaja ei erota kiinalaista ja aidosti kotimaista tuotetta toisistaan. Tällainen toiminta on valitettavan yleistä.

  • Kovin on laskelmoitua touhua Aarni woodin toiminta, mielikuvamarkkinointi ainakin on hallussa ja hyvin pitkälle vietyä. Sen varaan taitavat paljonkin laskea, että alaan perehtymättömälle asiakkaalle voi kertoa minkälaisia satuja tahansa.

  • Taisi linnanjuhlissakin näkyä Aarni woodin kello.
   Isänmaallista toimintaa tukea Suomalaista brändiä :)

   • Ja ihan avoimestihan tuolla kerrotaan että kellot valmistetaan Kiinassa, niinkuin melkein kaikki nykypäivänä, ja koneistot Sveitsistä. https://aarniwood.com/fi/ukk/


   • Kellomiäs kirjoitti:

    Ja ihan avoimestihan tuolla kerrotaan että kellot valmistetaan Kiinassa, niinkuin melkein kaikki nykypäivänä, ja koneistot Sveitsistä. https://aarniwood.com/fi/ukk/

    Juu, nykyaikaa tämä.


   • Ei kiinalaisten kellojen maahantuonnissa mitään väärää ole, mutta niiden markkinoiminen suomalaisina tuotteina on kuluttajien tietoista harhaanjohtamista.


   • Vai on Aarnin kellojen ostaminen isänmaallista toimintaa??? Tän täytyy olla vitsi tai sitten kirjoittaja on kiinalainen, jolle Aarnin kellojen ostaminen on todellakin isänmaallista toimintaa!!!


  • Todella surullista, jos kiinalaisen krääsän ostamisen mieltää isänmaallisena toimintana. Ja kaikkea ei todellakaan valmisteta Kiinassa, onneksi on vielä aitoa suomalaista designia ja kotimaisia tuotteita. Sellaisten tuotteiden ostaminen on isänmaallista toimintaa.
   Hyvin on piilotettu valmistusmaa sivustolle, jotta jäisi mahdollisimman monelta huomaamatta.

   Ilmeisesti suomalaiseksi muotoiluksi riittää se, että kiinalaisella tehtaalla laittavat Aarni-nimen kellotauluun. Hävettää suomalaisen muotoilun puolesta.

   • Voiko suomalainen muotoilu enää alemmaksi vajota! Todella törkeetä!


   • Kaipa nyt jokainen ymmärtää että Design from Finland ei tarkoita valmistettu Suomessa? Ja mainitseppa yksi kohtuuhintainen kellomerkki jota ei valmisteta Kiinassa?


  • Valitettavasti ei ymmärrä ja sen varaan onkin helppo rakentaa valheellista mielikuvaa, kun vielä Aarnin tarinassakin kerrotaan kuinka kaverukset keksivät ryhtyä valmistamaan puisia kelloja. Valitettavasti täysin samanlaisia kelloja on valmistettu Kiinassa lukuisissa tehtaissa jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista.

   Aikanaan kiinalaiset kopioivat länsimaisia tuotteita, mutta nykyään kopiointi tapahtuu jo toisin päin. Kuka tahansa voi ostaa kiinalaisesta tehtaasta omalla nimellään brändättyjä kelloja. Jos Aarni Woodin kaverit olisivat ihan oikeasti itse ideoineet puisen rannekellon, niin tuskin se olisi täysin identtinen kiinalaisten kellojen kanssa. Kiinalainen design on vain kääntynyt suomalaiseksi ja sillä on helpompi myydä kelloja suomalaisille.

  • Ystäväni osti miehelleen Aarnin kellon ja kuvitteli ostaneensa täysin kotimaisen tuotteen. Pettymys oli melkoinen, kun sai kuulla kellon todellisen valmistusmaan. Oli siinä vähän aikaa nielemistä. Kaupat olisivat jääneet tekemättä, jos olisi tiennyt kellon olevan kiinalaista "käsityötä"
   Nykyään pitää olla todella tarkkana mitä ostaa

   • Oulun seksuaalirikoksesta etsitty epäilty jäi kiinni – oli ehtinyt Saksaan
    Tiesitkö tätä: Suomalainen design valmistetaan usein ulkomailla
    tuotteidenvalmistusmaa
    Iittalan Teema-kannut valmistetaan Helsingin Arabiassa.
    Lehtikuva
    Mainos

    JULKAISTU 30.01.2015 11:01
    Monesta suomalaisesta kodista löytyviä esineitä tuotetaan ympäri maailmaa.

    Suomalaisiksi miellettyjä tuotteita tehdään laajalti kotimaisten tehtaiden lisäksi ulkomailla sopimusvalmistajien toimesta. Yksittäisen brändin sisällä valmistus on saatettu jakaa useammalle tehtaalle Aasiaan ja Eurooppaan.

    Mainos

    Esimerkiksi Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Design from Finland -merkki kertoo, että suunnittelu ja muotoilu tapahtuvat kotimaassa, mutta usein tuotannosta vähintäänkin osa tulee ulkomailta. Kyseisen merkki on annettu myös kaikille alla mainituille tuotteille.

    Tiesitkö, mistä Unikko-kuosiset pussilakanasi tai oranssikahvaiset saksesi tulevat?

    Arabia
    Keramiikkatuotteita valmistetaan pääosin Arabian keramiikkatehtaalla Helsingissä, mutta tuotantoa on myös Thaimaassa ja Indonesiassa. Aasiasta tulee muun muassa kuppeja, mukeja, tarjoiluosia ja kaatimia sekä osa Muumi-tuotteista. Helsingissä valmistetaan esimerkiksi Runo-, Paratiisi-, Arctica-, Lumi- ja KoKo- sarjojen lautasia.

    Fiskars
    Fiskarsin tuotteita saadaan laajalta sopimusvalmistajaverkostolta. Sopimusvalmistajia on muun muassa Indonesiassa, Thaimaassa ja Kiinassa. Fiskars valmistaa tuotteitaan myös Suomessa. Billnäsin tehtaalla tehdään muun muassa saksia ja kirveitä sekä muita puutarhatyökaluja.

    Hackman
    Suurin osa Hackmannin keitto- ja paistoastioista sekä kaikki All Steel -sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa Sorsakoskella. Valurautatuotteet ja Kajsa-leivontatuotteet tulevat Kiinasta. Suomessa ei ole aterinvalmistusta ollenkaan, vaan kaikki Hackmannin aterimet tulevat eri puolilta Eurooppaa ja Aasiaa.

    Iittala
    Iittalan lasituotteet, kuten Mariskoolit ja Aalto-maljakot valmistetaan Iittalan ja Nuutajärven lasitehtailla, mutta joitakin sarjoja tehdään Aasiassa ja Euroopassa. Esimerkiksi Essence- ja Tsaikka-lasit valmistetaan Saksassa. Osa Muumi-mukeista tulee Thaimaasta. Iittalan aterimet ja Collective Tools -tuotteet valmistetaan Kiinassa ja Vietnamissa. Tools-tuotteista osa tulee Etelä-Koreasta. Tekstiilien tuotanto tapahtuu Liettuassa ja Portugalissa. Kiinasta tulevat puolestaan Sarpaneva-padat.

    Marimekko
    Suomessa valmistetaan noin kolmannes kaikista Marimekon tuotteista. EU:n alueella valmistetaan yhteensä lähes 80 prosenttia tuotteista. Suurimpia valmistusmaita EU:n sisällä ovat Suomi, Viro, Liettua ja Portugali. EU:n ulkopuolella suurimmat valmistusmaat ovat Kiina, Thaimaa ja Intia.

    Vallila
    Vallilan kankaat ja verhot sekä suurin osa kankaisista valmistuotteista, kuten tyynynpäälliset ja kappaverhot painetaan Turkissa. Ompelutyötä tehdään Suomen lisäksi esimerkiksi Virossa. Mattoja kudotaan puolestaan Belgiassa. Vallilan tapetit tuotetaan alusta loppuun Suomessa.


  • Kellomies, kun kerran rinnastat Aarni woodin näihin suuryrityksiin, niin olet varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että myös jokaisessa Aarni woodin kellossa pitäisi olla selkeästi merkattuna valmistusmaa, eli kellon pohjassa pitäisi lukea MADE IN CHINA, jolloin kenellekään ei jäisi epäselväksi missä kello on valmistettu. Olemmehan samaa mieltä asiasta?
   Jokaisessa Vallilan lakanassa, Iittalan lautasessa tai Marimekon kankaassa näkyy selkeästi valmistusmaa, jolloin asiakas tietää jo ostopäätöstä tehdessään, että tuote ei ole valmistettu Suomessa

   • Jos lait ja määräykset näin käskevät tehdä niin olen kanssasi samaa mieltä.


   • Eli olet siis sitä mieltä, että Aarni woodin asiakkaiden ei tarvitsekaan tietää kellojen todellista valmistusmaata, jos lait ja määräykset eivät velvoita tämän tärkeän tiedon selkeää esittämistä myytävässä tuotteessa. Kyseisistä määräyksistä minulla ei ole tietoa, mutta mainitsemasi suuryritykset ainakin arvostavat asiakkaitaan niin paljon, ettei heillä ole tarvetta piilottaa tietoa valmistusmaasta nettisivuston syöveriin.


  • Kaverille sanottiin Suomen Kultapörssissä, että Aarni Woodin kellot valmistetaan Suomessa. Siis kuinka kauan tällaisia valheita sallitaan Suomessa. Nyt pitäisi jo jonkin virallisen tahon puuttua tähän toimintaan. Todella törkeetä kusetusta.

  • Kusetus jatkuu niin kauan kun ihmiset uskovat ostavansa suomalaisen kellon, joka on vieläpä tehtykin suomessa. Se että jälleenmyyjät väittävät kellojen valmistusmaaksi Suomen ei ilmeisesti Aarni woodia haittaa, kun lisäähän se vain kellojen myyntiä.

  • Kuinka moni suomalainen joutuu vielä huijatuksi ennen kuin viranomaiset puuttuvat asiaan. Lehtimainoksissakin väitetään, että Aarni Woodin kellot valmistetaan Suomessa.

  • Valheellinen ja harhaan johtava markkinointi on kuluttajasuojalain vastaista toimintaa. Siitä on selkeät säännöt.

  • Ei ole kellosepänliikkeiden ja muiden jälleenmyyjien etujen mukaista, että myyvät valheellisin tiedoin näitä Aarni woodin kelloja. Kun valehtelevat asiakkailleen, vaikkakin tietämättään, niin mainehan heiltä menee, kun asiakkaille selviää mistä kellot ovat peräisin. Jos jälleenmyyjät tietäisivät myyvänsä suomalaisiksi brändättyjä kiinalaisia halpiskelloja, niin silloin eivät ainakaan valehtelisi asiakkailleen. Se on tietenkin jokaisen oma asia haluaako maksaa 200€ kiinalaisesta rihkamasta, kun saman saisi 15 eurolla.

   • Aarni -kelloissa on SWISS MADE -koneisto, eli koneistot tuodaan Sveitsistä kiinaan jossa ne kasataan puukoteloihin. Halvoissa kelloissa sen sijaan on kiinassa valmistetut koneistot.


   • koneisto_sveitsissä kirjoitti:

    Aarni -kelloissa on SWISS MADE -koneisto, eli koneistot tuodaan Sveitsistä kiinaan jossa ne kasataan puukoteloihin. Halvoissa kelloissa sen sijaan on kiinassa valmistetut koneistot.

    Eli aarni-kelloissa käytetään sveitsissä valmistettuja ETA-koneistoja. Se lukee samalla aarnin faq-sivulla jossa myös mainitaan että kellot valmistetaan kiinassa.   • Siinä on yksi lukuisista kiinalaistehtaista, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden "suunnitella" oman kellon. Valitset vain lukuisista, kellotauluista, viisareista, rannekkeista, kellolaseista, mekanismeista ja puumateriaaleista omasi, ja näin syntyy selkeää ajatonta suomalaista DESIGNIA. Kaiken tietysti kruunaa kellotauluun printattu logosi.


   • Chinamade kirjoitti:

    No johan on väite, että halvoissa kelloissa olisi kiinalaiset koneistot. Tässäkin halpiskellossa sattuu olemaan SWISS MADE koneisto. Koneistot ovat yleisesti joko sveitsiläisiä tai japanilaisia quartzeja aivan kuten Aarni woodin kelloissa

    https://m.alibaba.com/product/60572758388/2017-hot-selling-custom-brand-wood.html?spm=a2706.7835515.0.0.58e462885zx1pv

    "Tässäkin halpiskellossa sattuu olemaan SWISS MADE koneisto"

    Älä puhu paskaa. Eihän tuolla sinun linkissä ole mitään mainintaa sveitsiläisestä koneistosta. Katsopa sen sijaan mitä Aarnin kellotaulujen alareunassa lukee.
    Aarnin kellot oikeasti ovat sveitsiläisiä, ja ihan kohtuuhintaisia sveitsiläiseksi kelloksi.   • Kiinalaiset printtaavat tuotteisiinsa minkä tahansa logon tai nimen, jonka asiakas haluaa. Se voi olla Rolex, Seiko, AARNI tai vaikkapa asiakkaan oma nimi. Ei heitä kiinnosta, mitä kelloissa tai muissa tuotteissa lukee, kunhan kauppa käy.


   • Kuka haluaa kiinalaista piraattikelloa? Jos tilaa suoraan aarniwood -verkkokaupasta, voi olla varma että saa aidon tuotteen jossa on ETA 902 sveitsiläinen koneisto ja ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka. Ainoastaan puinen kuori kiinassa kaiverrettu.


   • Eipä sillä ole merkitystä onko sveitsiläinen kellomekanismi 5,10,15 tai 20€ (ETA 902 listahinta) hintainen, mutta sillä on, että jälleenmyyjien toimesta näitä Aarni woodin kelloja markkinoidaan suomalaisina ja Suomessa tehtyinä. Se on todella törkeää kusetusta, jonka toivoisi loppuvan.


   • Gelloseppä kirjoitti:

    Eipä sillä ole merkitystä onko sveitsiläinen kellomekanismi 5,10,15 tai 20€ (ETA 902 listahinta) hintainen, mutta sillä on, että jälleenmyyjien toimesta näitä Aarni woodin kelloja markkinoidaan suomalaisina ja Suomessa tehtyinä. Se on todella törkeää kusetusta, jonka toivoisi loppuvan.

    Ja kyseessä on puisella rannekkeella oleva kello


   • "Ja kyseessä on puisella rannekkeella oleva kello"

    Ei ole, vaan nahkarannekkeella.
    Aarniwood-kelloissa on useimmissa malleissa kotimainen hirvennahkaranneke. Saako kiinasta tilattua puukuorikelloa jossa olisi suomalaista hirvennahkaa ranneke?


   • Väitteesi ei pidä paikkansa. Esim Lahdessa kelloliike K.J.Kauko mainosti lehdessä Aarni Woodin kelloa, jossa puinen ranneke ja mainoksessa luki, että kello on tehty Suomessa. Kuinkahan moni on tuohonkin valheeseen uskonut.


   • ranneke_suomessa_tehty kirjoitti:

    Kuka haluaa kiinalaista piraattikelloa? Jos tilaa suoraan aarniwood -verkkokaupasta, voi olla varma että saa aidon tuotteen jossa on ETA 902 sveitsiläinen koneisto ja ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka. Ainoastaan puinen kuori kiinassa kaiverrettu.

    "ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka."

    Tunnut tietävän paljon Aarni Woodista, joten osaat varmaankin kertoa, missä nämä nahkaiset rannekkeet on valmistettu. Kokkolan nahka myy hirvennahkavuotia ja ymmärtääkseni he eivät valmista rannekkeita. Jos kerran ranneke on kokonaan Suomessa valmistettu kuten kirjoitit, niin missä tapahtuu rannekkeiden leikkuu, ompelu, reitys, liimaus ja solkien asennus, eli varsinainen valmistus?


   • Nahkaranneke kirjoitti:

    "ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka."

    Tunnut tietävän paljon Aarni Woodista, joten osaat varmaankin kertoa, missä nämä nahkaiset rannekkeet on valmistettu. Kokkolan nahka myy hirvennahkavuotia ja ymmärtääkseni he eivät valmista rannekkeita. Jos kerran ranneke on kokonaan Suomessa valmistettu kuten kirjoitit, niin missä tapahtuu rannekkeiden leikkuu, ompelu, reitys, liimaus ja solkien asennus, eli varsinainen valmistus?

    Olisi ihan kiva tietää missä nämä "kokonaan Suomessa valmistetut" nahkarannekkeet valmistetaan. Tuskin se mikään salaisuus on?


  • Myös Suomen Kultapörssissä väitettiin, että Aarni Woodin rannekello, jossa on puinen ranneke, on valmistettu Suomessa. Aarni Wood on vastuussa näistä valheista, jos ei kerran informoi jälleenmyyjiään riittävästi. Turha on vedota siihen, että FAQissa lukee , että kellot valmistetaan Kiinassa, jos eivät edes jälleenmyyjätkään tätä tiedä.

  • Watches are manufactured according to our design in the factory that meets our high standards in China. We visit the factory on a regular basis to ensure the production quality and development. The Design from Finland mark has been granted for our watches as a symbol of Finnish design.

   • Kiinassa teettävät puisia kelloja ja jälleenmyyjät väittävät niitä Suomessa tehdyiksi. Täysin samanlaisia kelloja on Kiinassa tehty jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. On siinä meillä suomalaista designia kerrakseen.


   • Kannattaisiko sitten ottaa yhteyttä suomalaisen työn liittoon täällä meuhkaamisen sijasta?


   • Tyhmiä-huijataan kirjoitti:

    Kiinassa teettävät puisia kelloja ja jälleenmyyjät väittävät niitä Suomessa tehdyiksi. Täysin samanlaisia kelloja on Kiinassa tehty jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. On siinä meillä suomalaista designia kerrakseen.

    https://suomalainentyo.fi/yrityksille/design-from-finland
    .   • MadeinChina kirjoitti:

    Se on vain hyvä, että asiasta keskustellaan. Jokainen asiakas, jolle on myyty Aarni woodin kello suomalaisena ja Suomessa tehtynä, on tullut huijatuksi.

    Mitään lähteitä ei ole sen väitteen tueksi että Aarni ei olisi suomalaista designia. Sen puolesta on tuo suomalaisen työn liiton myöntämä merkki.


   • DesignFromFinland kirjoitti:

    Mitään lähteitä ei ole sen väitteen tueksi että Aarni ei olisi suomalaista designia. Sen puolesta on tuo suomalaisen työn liiton myöntämä merkki.

    Kiistämätön tosiasia on se, että Kiinassa on tehty lukuisissa tehtaissa täysin samanlaisia kelloja jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä , varsinkin kun Aarnin kellot valmistetaan Kiinassa.

    Pahin valhe on kuitenkin se, että jälleenmyyjät väittävät kellojen valmistusmaaksi Suomen ja tästä valheellisesta markkinoinnista on vastuussa Aarni wood.


   • Ja kun kerran Aarni woodin asioista niin paljon tiedätte, niin kertokaa nyt ihmeessä missä nämä nahkarannekkeet tehdään, kun väitätte niiden olevan kokonaan Suomessa tehtyjä. Nahka tulee Kokkolasta, mutta missä tapahtuu valmistus??


   • Mielenkiintoista! Kovasti nämä Aarnin "kaverit" täällä väittävät, että nahkarannekkeet tehtäisiin Suomessa, mutta kun kysytään missä, niin ei tule mitään vastausta. Siitä voinee jokainen päätellä miten asian laita oikeasti on.


   • Ei kai kukaan edes usko, että nahkarannekkeet valmistettaisiin Suomessa. Hirvennahka voi hyvinkin olla Suomesta. Veikkaisin että lähettävät nahat Kiinaan, jossa rannekkeet valmistetaan kiinalaisena käsityönä.


   • Kovin hiljaisia ovat olleet Aarni woodin "kaverit". Vinkkinä vaan heille, ettei kannattaisi väittää mitään sellaista, mikä ei pidä paikkansa.


   • Riitta20200 kirjoitti:

    Mielenkiintoista! Kovasti nämä Aarnin "kaverit" täällä väittävät, että nahkarannekkeet tehtäisiin Suomessa, mutta kun kysytään missä, niin ei tule mitään vastausta. Siitä voinee jokainen päätellä miten asian laita oikeasti on.

    En tiedä missä Kokkolassa nykyään on nahkaompelimo, mutta kyseisessä kaupungissa on ollut pitkät perinteet nahkatuotteiden valmistuksessa. Kokkolalaisia nahkakäsineitä myydään esimerkiksi Halpa-Hallissa.


  • Rehellisesti vaan MADE IN CHINA kelloihin, niin jälleenmyyjätkin tietävät mitä myyvät eikä asiakkaatkaan tule petetyiksi

   • Juurikin näin. Kyllä kiinalaisia kelloja voi myydä, mutta ei niitä pitäisi väittää suomalaisiksi saatika Suomessa tehdyiksi. Asiakkaan pitää pystyä luottamaan siihen, mitä myyjä tai jälleenmyyjä tuotteesta kertoo. On päivän selvä asia, että kun riittävän moni asiakas huomaa tulleensa huijatuksi, niin jossain vaiheessa tämäkin "kupla" puhkeaa. Näin on aina käynyt. Rehellinen kaupankäynti kantaa pitkälle.


  • jaa empä tienä

   • Niinpä, tyhmiltä ja tietämättömiltä vain rahat pois.


  • No jo on härskiä toimintaa

   • Kyllä kotisivuillaan ilmoittavat materiaalien lähteet. Mm. Suomalaista visakoivua


   • Asdfgsdn kirjoitti:

    Kyllä kotisivuillaan ilmoittavat materiaalien lähteet. Mm. Suomalaista visakoivua

    Juu, suomalaiset materiaalit ja design :)


  • Kun itse ei osaa mitään tehdä, niin kannattaa ostaa halpaa Kiinan roinaa ja myydä omana suomalaisena designina. Näin härskisti toimii Aarni wood, kuten myös Woobs. On aikamoinen yhteensattuma, että nämä kummatkin firmat ovat suunnitelleet samanlaiset kellot ja vieläpä sellaiset, joita on Kiinassa tehty jo vuosikymmenet.

   • Urbaani legenda joka on alkanut elämään omaa elämäänsä Suomi24 kellot palstalla. Todellisuuden kanssa väitteilläsi tuskin on paljon tekemistä. Todisteiden puuttuessa käy vanha sananlasku tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.


   • No, kerrohan sitten kuka on kopioinut ja ketä? Ovatko lukuisat kiinalaistehtaat kopioineet Aarni woodin suunnittelemia kelloja ja vieläpä ennen Aarni woodin perustamista? Onko Whoobs kopioinut Aarni woodia, kun kellot ovat samanlaisia?

    Ja kun kerran tunnut olevan Aarni woodin "kavereita", niin kerrohan nyt rehellisesti missä nämä nahkarannekkeet valmistetaan, kun väitätte niiden olevan kokonaan Suomessa valmistettuja.


   • Todellakin, tyhjinä kolisevat Aarnin "kavereiden" tynnyrit, kun eivät pysty selkeisiin kysymyksiin vastaamaan. Tästä voinee jokainen vetää omat johtopäätökset.


   • Mielummin vastauksia, kiitos!


  • Joo, turha edes odottaa Aarnin kavereilta vastausta, koska he itsekin tietävät totuuden, joka ei kestä päivänvaloa. Jos heidän väitteensä pitäisivät paikkansa, niin ei olisi syytä olla vastaamatta.

  • No onpa todella törkeetä, minulle myytiin Aarnin kello suomalaisena ja Suomessa tehtynä käsityönä. Eikö jälleenmyyjille voisi kertoa, että kellot tehdään Kiinassa

  • Ei ole Aarni Woodin etujen mukaista, jos jälleenmyyjät ja asiakkaat tietäisivät kellojen tulevan Kiinasta. Harva olisi valmis maksamaan paria sataa euroa kiinalaisesta halpiskellosta, jossa on muutaman euron quartz koneisto.

  • Niinpä, quartz koneistoja "Swiss movement" lisällä. Myös maailmalla myydän tuotteita mielikuvilla ja nämä sveitsiläiset halvat quartz mekanismit kuuluvat siihen sarjaan, eli ratsastetaan maan kuululla kellomaineella. Sveitsin lain mukaan kelloissa saa lukea Swiss movement, jos koneistot on kasattu ja tarkistettu Sveitsissä, ja vähintään 60% komponenttien arvosta on Sveitsistä. Valitettavasti laki on kuitenkin kierrettävissä niin, että koneiston osat tuodaan Kauko-Idän halpamaista ja lopuksi koneistoon laitetaan sveitsiläinen ruuvi, joka on kalliimpi kuin koneiston osat yhteensä, ja näin voidaan koneisto myydä sveitsiläisenä. Koneistojen kasaus tapahtuu automaattikoneilla eikä kalliiden sveitsiläistyöntekijöiden tarvitse niihin juurikaan koskea. Toki laaduntarkkailu on Sveitsissä korkeammalla tasolla kuin esim. Kiinassa, mutta kyse on kuitenkin halvoista massatuotteista, joista kiinalaiset puukellojen valmistajat eivät maksa montaakaan euroa.

  • No johan vitsin murjasit! Kyllä nämä Aarnin äijät ovat taitavia, kun osaavat suomalaista lehmusta lähettää kiinalaiselle kellotehtaalle työstettäväksi.

  • Valitettavasti lehmus on puumateriaalina erittäin pehmeää ja siten mekaaninen kestävyys on todella heikko, joten tarkkana kannattaa olla näiden kellojen kanssa. Jo pelkkä kynnen painallus jättää lehmukseen jäljen toisin kuin tammeen tai ebeniin, jotka ovat kovia puita.

  • Niinpä, kertoo kaiken Aarnin äijien ammattitaidosta, kun teettävät kelloja niinkin pehmeästä puusta kuin lehmuksesta. Suosittelen näitä äijiä edes vähän opiskelemaan puusepän alaa, jotta tietäisivät mihin mikäkin puulaji soveltuu. Jos tätä 300€ kelloa ei juurikaan käytä, niin varmaan pysyy hyvässä kunnossa, mutta normaalissa arkikäytössä, jossa kolhuilta ei voi välttyä, niin lehmus ei todellakaan ole hyvä valinta.

  • Lyhyesti sanottuna, kaikki Aarnin kellot ovat kiinan katalogikamaa tekaistulla Eurooppalaisella/suomalaisella tarinalla ja moninkertaisella hinnalla.
   Kellon todellinen hinta on jossain 20-30 euron kieppeillä, joten ovat kyllä laatuun nähden aivan ylihinnoiteltuja. Ystäväni tuttu maksoi Aarnin kellosta muistaakseni 230 euroa, joka alkoi hiljalleen ns. "hajota käsiin", puu kellon materiaalina ei ole hyvä juttu Suomen ilmastossa jossa ilmankosteus ja lämpö vaihtelee rajusti.
   Jos välttämättä haluaa puukellon ostaa, niin ei muuta kun tilaamaan Aliexpressistä sellainen 15 dollarilla. Ja kun vertailee näitä 15 dollarin kelloja Aarnin kelloihin huomaa hyvin nopeasti, että tismalleen samasta muotista ovat kellot tehty.

   • Kello hajoaa käsiin jos siitä ei pidä huolta.


   • Koko Aarnin tarina ja samalla myös heidän liikeideansa perustuvat täysin tietoiseen ja laskelmoituun huijaukseen. Luulisi näitä kavereita edes vähän hävettävän, kun myyvät järkyttävällä katteella kiinalaisia halpiskelloja. Tietenkin voi sanoa, että tyhmä on se, joka maksaa eikä se, joka pyytää, mutta ihmisten huijaaminen on kuitenkin ala-arvoista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koko Aarnin tarina ja samalla myös heidän liikeideansa perustuvat täysin tietoiseen ja laskelmoituun huijaukseen. Luulisi näitä kavereita edes vähän hävettävän, kun myyvät järkyttävällä katteella kiinalaisia halpiskelloja. Tietenkin voi sanoa, että tyhmä on se, joka maksaa eikä se, joka pyytää, mutta ihmisten huijaaminen on kuitenkin ala-arvoista.

    Kateelliset jaksaa panetella kun suomessa joku menestyy itseä paremmin. Laadukkaita ajannäyttäjiä vastuullisista materiaaleista tuotettuna.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kateelliset jaksaa panetella kun suomessa joku menestyy itseä paremmin. Laadukkaita ajannäyttäjiä vastuullisista materiaaleista tuotettuna.

    No joo, kiinalaista laatutyötä muutaman dollarin ETA koneistolla höystettynä. Kyllä sellaisesta yhdistelmästä saakin jo maksaa 200-300€ .


   • Miten on mahdollista että tuo Aarni Wood saa edelleen toimia? Täyttä huijausta!
    Facebookistakin ovat estäneet arvostelut koska tulisi huonoja arvosteluita, ja kun niitä ei saa poistettua. Naurettavaa ettei kukaan puutu tuon yrityksen toimintaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No joo, kiinalaista laatutyötä muutaman dollarin ETA koneistolla höystettynä. Kyllä sellaisesta yhdistelmästä saakin jo maksaa 200-300€ .

    Niin 80-lukulaista tuo kiinalaisen työn haukkuminen. Moni tunnetumpikin brändi valmistuttaa tuotteitaan kiinanmaalla. Kiinalaiset ovat ahkeria ja tunnokkaita työntekijöitä, laatu ei poikkea juurikaan länsimaisesta enää nykypäivänä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin 80-lukulaista tuo kiinalaisen työn haukkuminen. Moni tunnetumpikin brändi valmistuttaa tuotteitaan kiinanmaalla. Kiinalaiset ovat ahkeria ja tunnokkaita työntekijöitä, laatu ei poikkea juurikaan länsimaisesta enää nykypäivänä.

    Se on totta, että Kiinassa tehdään nykyään ihan laadukastakin työtä. Nämä puiset kellot ovat kuitenkin halpoja muutaman euron massatuotteita ja kun niihin laitetaan parin euron quartz koneistot, niin on todella irvokasta, että niitä myydään 200 eurolla suomalaisina kelloina. ETA:lla sattuu olemaan tehtaat niin Kiinassa kuin Thaimaassakin, jossa näiden halpojen koneistojen osat valmistetaan. Koneistot vain kierrätetään Sveitsin kautta, jotta niihin saadaan laittaa Swiss movement. Sveitsin lainsäätäjät ovat jo pitkään yrittäneet estää kyseistä huijausta, koska tällainen toiminta vain romuttaa sveitsiläisen laadun ja ammattitaidon uskottavuutta.


  • Eikä se tietenkään mikään rikos ole myydä kiinalaisia15€ kelloja 200 eurolla, mutta kun kelloja markkinoidaan suomalaisina ja jälleenmyyjien taholta jopa Suomessa valmistettuina, niin silloin voidaan puhua jo härskistä kusetuksesta ja siihen pitäisi jo jonkin tahon puuttua

   • Aivan kuten jotain tekstiiltuotteita tai astioita myydään suomalaisina vaikka ne on valmistettu kaukomailla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aivan kuten jotain tekstiiltuotteita tai astioita myydään suomalaisina vaikka ne on valmistettu kaukomailla.

    Niissä sentään lukee valmistusmaa eivätkä jälleenmyyjät väitä niitä Suomessa tehdyiksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niissä sentään lukee valmistusmaa eivätkä jälleenmyyjät väitä niitä Suomessa tehdyiksi

    Ei se ole Aarnin vika jos jälleenmyyjät perseilevät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se ole Aarnin vika jos jälleenmyyjät perseilevät.

    Aarnin velvollisuus kellojen maahantuojana on informoida jälleenmyyjiään niin etteivät he myy kelloja valheellisin tiedoin. Valmistusmaa on yksi tärkeimmistä tiedoista, jota ei saisi missään tapauksessa kertoa väärin ja siksi Aarni on vastuussa tämän valheellisen tiedon leviämisestä. Jos kelloissa ja pakkauksissa lukisi valmistusmaa, niin kenellekään ei jäisi tämä tieto epäselväksi. On tietenkin ymmärrettävää, että kellot myyvät paremmin, kun niitä myydään ja mainostetaan Suomessa tehtyinä. Tämä on kuitenkin hyvin lyhytnäköistä markkinointia ja kostautuu ajan myötä, kun yhä useampi asiakas huomaa tulleensa huijatuksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarnin velvollisuus kellojen maahantuojana on informoida jälleenmyyjiään niin etteivät he myy kelloja valheellisin tiedoin. Valmistusmaa on yksi tärkeimmistä tiedoista, jota ei saisi missään tapauksessa kertoa väärin ja siksi Aarni on vastuussa tämän valheellisen tiedon leviämisestä. Jos kelloissa ja pakkauksissa lukisi valmistusmaa, niin kenellekään ei jäisi tämä tieto epäselväksi. On tietenkin ymmärrettävää, että kellot myyvät paremmin, kun niitä myydään ja mainostetaan Suomessa tehtyinä. Tämä on kuitenkin hyvin lyhytnäköistä markkinointia ja kostautuu ajan myötä, kun yhä useampi asiakas huomaa tulleensa huijatuksi.

    https://aarniwood.com/reviews-of-aarni-watches/
    Aika hyvää asiakaspalautetta näyttää olevan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://aarniwood.com/reviews-of-aarni-watches/
    Aika hyvää asiakaspalautetta näyttää olevan?

    No todellakin. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on uskottavampi tarina kuin moiset tekaistut somesadut. Valitettavasti on heitäkin, joilla ei ole minkäänlaista medianlukutaitoa ja heitä varten nuo sadut onkin kirjoitettu


   • Anonyymi kirjoitti:

    No todellakin. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on uskottavampi tarina kuin moiset tekaistut somesadut. Valitettavasti on heitäkin, joilla ei ole minkäänlaista medianlukutaitoa ja heitä varten nuo sadut onkin kirjoitettu

    Kyllä nuo ihan oikeiden ihmisten Instagram tilejä ovat. Taitavat enemmän satua olla ne sinun kertomasi huonot palautteet mistä et ole ensimmäistäkään todistetta esittänyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä nuo ihan oikeiden ihmisten Instagram tilejä ovat. Taitavat enemmän satua olla ne sinun kertomasi huonot palautteet mistä et ole ensimmäistäkään todistetta esittänyt.

    Avatkaapa Aarnin miehet se Facebook kommentointi mahdollisuus niin katsotaan miten positiivista palautetta saatte. Niitä kommentteja kun ette pääse poistamaan. 😁


  • Jos joku on kiinnostunut puisista kelloista, niin miksi tyytyä Aarnin kelloihin, jotka ovat suoraan kiinalaistehtaan katalogista. Markkinoilta löytyy samalla hinnalla paljon mielenkiintoisempiakin vaihtoehtoja kuten Holzkernin laajasta valikoimasta. On myös muita koneistoja kuin ETA:n parin euron quarzeja, esim Citizenin automaattikoneistoja.

   https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.holzkern.com/en/&ved=2ahUKEwjWgsLG8qLnAhXul4sKHSbADoEQFjAAegQIBRAD&usg=AOvVaw04eSRZxNJtNNohFU87IGBC&cshid=1580098284951

   • Aarnin kellon ostaessa tuet suomalaista yrittäjyyttä. Aarnin tarina on kaunis ja kotimainen design näyttäytyy hyvin Aarnin logossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarnin kellon ostaessa tuet suomalaista yrittäjyyttä. Aarnin tarina on kaunis ja kotimainen design näyttäytyy hyvin Aarnin logossa.

    Joo, totta totisesti, siihen logoon se kotimainen design jääkin😂😂😂😂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarnin kellon ostaessa tuet suomalaista yrittäjyyttä. Aarnin tarina on kaunis ja kotimainen design näyttäytyy hyvin Aarnin logossa.

    Onhan niitä satuja. :)
    Mitä väliä tuotteen designilla, kunhan logo on suomalainen :)
    Herätys hoi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan niitä satuja. :)
    Mitä väliä tuotteen designilla, kunhan logo on suomalainen :)
    Herätys hoi!

    Todella kauniita kelloja ovat, kuka sitten onkaan suunnittelut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Todella kauniita kelloja ovat, kuka sitten onkaan suunnittelut.

    Oma veikkaukseni on Li, Wang, Zhang tai Liu🤔


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oma veikkaukseni on Li, Wang, Zhang tai Liu🤔

    Mielenkiintoista kun heille on Design from Finland osoitus myönnetty. Eiköhän se osoitus pitäisi lähettää Wangille tai Liulle Kiinaan. 😁


  • On aivan käsittämätöntä kuinka suomalaisen työn liitto on mennyt myöntämään Design from Finland merkin Aarnin woodin kaltaiselle yritykselle, jonka kellot ovat suoraan kiinalaistehtaan mallistosta. Tällainen toiminta ainoastaan murentaa kyseisen liiton uskottavuutta ja sehän on pahinta, mitä heille voi tapahtua. Kuka enää luottaa suomalaisen työn liittoon saatika Design from Finland merkkiin.

   Youtubesta löytyy runsaasti "How to create your own watch brand in China" videoita ja kellotehtaiden sivuilta löytyy yksinkertaiset ohjeet kuinka suunnitella oma kello lukuisista eri osavaihtoehdoista. Ja kun kelloon laitetaan suomalaista designia oleva logo, niin saadaan "aito" suomalainen kello, jonka suomalaisen työn liitto vielä suuressa tyhmyydessään siunaa.
   DW tämän aloitti vuosia sitten ja nyt suomalaiset onnen onkijat seuraavat tätä edellä kävijää.
   Jos herätystä tarvitaan niin se pitää tapahtua suomalaisen työn liitossa, joka on täysin pihalla siitä, mikä on suomalaista designia ja mikä ei

   • Suunnittelu on englannin kielellä design, eli Finnish design täysin validi termi käyttää selittämässäsi tapauksessa. Miksi keksiä pyörää uudestaan? Upeita kelloja millintarkalla kvartsikoneistolla. Suomalainen menestystarina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suunnittelu on englannin kielellä design, eli Finnish design täysin validi termi käyttää selittämässäsi tapauksessa. Miksi keksiä pyörää uudestaan? Upeita kelloja millintarkalla kvartsikoneistolla. Suomalainen menestystarina.

    Suomalaisen työn liiton sivulta: " Design from Finland Merkistä tunnistat tuotteen tai palvelun, joka on muotoiltu Suomessa ja muotoiluun on investoitu". Siis muotoiltu eikä suunniteltu kuten kirjoitit. Ja myös muotoilu sattuu olemaan englanniksi design. Todella mielenkiintoista, jos olet sitä mieltä, että suomalaisen muotoilun kriteerit täyttyvät Aarnin kohdalla, kun heidän kellonsa ovat suoraan kellotehtaan katalogista.

    Siinä olet ihan oikeassa, että kvartsikoneistot ovat tarkkoja.......jopa Aarnin kellojen parin euron hintainen ETA


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaisen työn liiton sivulta: " Design from Finland Merkistä tunnistat tuotteen tai palvelun, joka on muotoiltu Suomessa ja muotoiluun on investoitu". Siis muotoiltu eikä suunniteltu kuten kirjoitit. Ja myös muotoilu sattuu olemaan englanniksi design. Todella mielenkiintoista, jos olet sitä mieltä, että suomalaisen muotoilun kriteerit täyttyvät Aarnin kohdalla, kun heidän kellonsa ovat suoraan kellotehtaan katalogista.

    Siinä olet ihan oikeassa, että kvartsikoneistot ovat tarkkoja.......jopa Aarnin kellojen parin euron hintainen ETA

    Rolexit jäävät kun laitetaan kellot viivalle mitaten niiden perimmäistä tarkoitusta eli ajan mittaamista ja sen tarkkuutta :)
    Kvartsi on kuningas!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rolexit jäävät kun laitetaan kellot viivalle mitaten niiden perimmäistä tarkoitusta eli ajan mittaamista ja sen tarkkuutta :)
    Kvartsi on kuningas!

    Kvartsin tarkkuus on aika epäolennaista, kun keskustellaan Aarnin kellojen muotoilun suomalaisuudesta. Ei kukaan kelloharrastaja yritä edes väittää, että mekaaniset kellot olisivat kvartseja tarkempia. Kvartsit vaan ovat hyvin halpoja koneistoja oli sitten kyseessä kiinalaiset kvartsit tai sveitsiläisinä myytävät ETA:t, jotka nekin ovat alunperin Kiinasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kvartsin tarkkuus on aika epäolennaista, kun keskustellaan Aarnin kellojen muotoilun suomalaisuudesta. Ei kukaan kelloharrastaja yritä edes väittää, että mekaaniset kellot olisivat kvartseja tarkempia. Kvartsit vaan ovat hyvin halpoja koneistoja oli sitten kyseessä kiinalaiset kvartsit tai sveitsiläisinä myytävät ETA:t, jotka nekin ovat alunperin Kiinasta.

    Kiinassa tehdään ihan yhtä hyvää laatua kuin länsimaissa. Täällä korkeammista elinkustannuksista johtuva suurempi tulotaso antaa valheellisen kuvan siitä että työn laatu olisi parempaa.


  • Tuskin näin halpoihin kelloihin sveitsiläistä koneistoa laitetaan. Sveitsiläisissäkin arvokkaissa kellomerkeissä kvartsikoneistot ja monesti mekaanisetkin ovat lähtöisin Kaukoidästä.

   • Kyllä kvartsikoneistoistakin löytyy yli 1000€ hintaisia, mutta nämä Aarnin puukellojen ETA 902 koneistot ovat hintahaitarin toisesta päästä.


  • Onkohan tuo Rohje kellot samaa Kiina kastia? Vai onko siinä jotain suomalaistakin? Ainakin väittävät että rannekkeet tehtäisi käsityönä Suomessa.
   Koneistona niissä japanilainen Miyota.

   • Upeita tiukuja eikä hinta päätä huimaa. Kiitos vinkistä, tässähän pitää vetää ostohousut jalkaan ja klikkailla verkkokaupasta kello kätevästi 😊


   • Anonyymi kirjoitti:

    Upeita tiukuja eikä hinta päätä huimaa. Kiitos vinkistä, tässähän pitää vetää ostohousut jalkaan ja klikkailla verkkokaupasta kello kätevästi 😊

    Älä muuta sano, nyt saa aitoja kiinan kelloja halvalla.

    Aika identtiset tarinat näillä firmoilla. Aarnin nuoret kaverukset istuivat saunan lauteilla ja saivat kuningasidean ryhtyä valmistamaan puisia rannekelloja. Eikä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on, kun homman osaa ja tuntee tekniikat ja materiaalit.

    Rohjen kaverukset taasen saivat Sveitsin vuoristossa ahaaelämyksen ja päättivät ryhtyä kellotehtailijoiksi. Eipä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on.

    Nettisivujen mukaan nämä kummatkin yritykset hakevat inspiraationsa pohjoisen jylhästä luonnosta ja kummallekin on tärkeää scandinaavinen puhdaslinjainen ajaton muotoilu.

    Näiden nuorten "design nerojen" kannattaisikin konsultoida Sarpanevan ja Voutilaisen kaltaisia kalkkiksia, jotka eivät ole vielä ymmärtäneet, että suunnittelussa pääsee helpoimmalla avaamalla kiinalaisen kellotehtaan katalogi ja klikkaamalla sieltä sopivat komponentit.

    Siis ihan rehellisesti sanottuna, mitä mahtavat miettiä todelliset pitkän linjan koulutetut kellosuunnittelijat siitä, että tänä päivänä suomalainen kellodesign tulee suoraan kiinalaistehtaan mallistosta. Toki nämä kellot ovat aivan eri kategoriassa eivätkä siten kilpaile samasta asiakaskunnasta, mutta kyse on kuitenkin suomalaisuudesta.

    Eivätkä nämä kaksi ole ainoita, jotka matkivat Daniel Wellingtonia. Anthony North ja Woobs toimivat samalla periaatteella, ja aivan varmasti lisää on tulossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä muuta sano, nyt saa aitoja kiinan kelloja halvalla.

    Aika identtiset tarinat näillä firmoilla. Aarnin nuoret kaverukset istuivat saunan lauteilla ja saivat kuningasidean ryhtyä valmistamaan puisia rannekelloja. Eikä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on, kun homman osaa ja tuntee tekniikat ja materiaalit.

    Rohjen kaverukset taasen saivat Sveitsin vuoristossa ahaaelämyksen ja päättivät ryhtyä kellotehtailijoiksi. Eipä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on.

    Nettisivujen mukaan nämä kummatkin yritykset hakevat inspiraationsa pohjoisen jylhästä luonnosta ja kummallekin on tärkeää scandinaavinen puhdaslinjainen ajaton muotoilu.

    Näiden nuorten "design nerojen" kannattaisikin konsultoida Sarpanevan ja Voutilaisen kaltaisia kalkkiksia, jotka eivät ole vielä ymmärtäneet, että suunnittelussa pääsee helpoimmalla avaamalla kiinalaisen kellotehtaan katalogi ja klikkaamalla sieltä sopivat komponentit.

    Siis ihan rehellisesti sanottuna, mitä mahtavat miettiä todelliset pitkän linjan koulutetut kellosuunnittelijat siitä, että tänä päivänä suomalainen kellodesign tulee suoraan kiinalaistehtaan mallistosta. Toki nämä kellot ovat aivan eri kategoriassa eivätkä siten kilpaile samasta asiakaskunnasta, mutta kyse on kuitenkin suomalaisuudesta.

    Eivätkä nämä kaksi ole ainoita, jotka matkivat Daniel Wellingtonia. Anthony North ja Woobs toimivat samalla periaatteella, ja aivan varmasti lisää on tulossa.

    Totta, ihan turha enää kouluttaa suomalaisia muotoilijoita, kun suomalaisen muotoilun saa kätevästi Kiinasta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä muuta sano, nyt saa aitoja kiinan kelloja halvalla.

    Aika identtiset tarinat näillä firmoilla. Aarnin nuoret kaverukset istuivat saunan lauteilla ja saivat kuningasidean ryhtyä valmistamaan puisia rannekelloja. Eikä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on, kun homman osaa ja tuntee tekniikat ja materiaalit.

    Rohjen kaverukset taasen saivat Sveitsin vuoristossa ahaaelämyksen ja päättivät ryhtyä kellotehtailijoiksi. Eipä aikaakaan, kun heillä oli jo mallisto valmiina. Niin helppoa se on.

    Nettisivujen mukaan nämä kummatkin yritykset hakevat inspiraationsa pohjoisen jylhästä luonnosta ja kummallekin on tärkeää scandinaavinen puhdaslinjainen ajaton muotoilu.

    Näiden nuorten "design nerojen" kannattaisikin konsultoida Sarpanevan ja Voutilaisen kaltaisia kalkkiksia, jotka eivät ole vielä ymmärtäneet, että suunnittelussa pääsee helpoimmalla avaamalla kiinalaisen kellotehtaan katalogi ja klikkaamalla sieltä sopivat komponentit.

    Siis ihan rehellisesti sanottuna, mitä mahtavat miettiä todelliset pitkän linjan koulutetut kellosuunnittelijat siitä, että tänä päivänä suomalainen kellodesign tulee suoraan kiinalaistehtaan mallistosta. Toki nämä kellot ovat aivan eri kategoriassa eivätkä siten kilpaile samasta asiakaskunnasta, mutta kyse on kuitenkin suomalaisuudesta.

    Eivätkä nämä kaksi ole ainoita, jotka matkivat Daniel Wellingtonia. Anthony North ja Woobs toimivat samalla periaatteella, ja aivan varmasti lisää on tulossa.

    Katkeraa tekstiä, vituttaako toisten luoma menestystarina noin suurissa määrin?
    PS. Kiinasta ei saa suomalaisia nahkarannekkeita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katkeraa tekstiä, vituttaako toisten luoma menestystarina noin suurissa määrin?
    PS. Kiinasta ei saa suomalaisia nahkarannekkeita.

    Niin, ovatko rannekkeet suomalaisia, jos suomalaista hirven nahkaa lähetetään Kiinaan työstettäväksi. Viimeksi väititte, että Aarnin rannekkeet tehdään kokonaan Suomessa, mutta kun kysyttiin missä, niin ei tullut mitään vastausta.
    Rohjen poronnahkaiset rannekkeet ilmeisesti valmistetaan Suomessa, mutta siihen se suomalaisuus sitten jääkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, ovatko rannekkeet suomalaisia, jos suomalaista hirven nahkaa lähetetään Kiinaan työstettäväksi. Viimeksi väititte, että Aarnin rannekkeet tehdään kokonaan Suomessa, mutta kun kysyttiin missä, niin ei tullut mitään vastausta.
    Rohjen poronnahkaiset rannekkeet ilmeisesti valmistetaan Suomessa, mutta siihen se suomalaisuus sitten jääkin.

    Kerroppas mitä kelloja täällä Suomessa valmistetaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerroppas mitä kelloja täällä Suomessa valmistetaan?

    Ja mitenköhän kysymyksesi mahtaa liittyä Aarnin kellojen nahkarannekkeiden suomalaisuuteen?
    Oletko todellakin sitä mieltä, että nahkarannekkeet ovat suomalaisia, jos ne valmistetaan Kiinassa Suomesta lähetetystä hirvennahasta? Jos ne oikeasti valmistetaan Suomessa, kuten olette väittäneet, niin kerro nyt vihdoinkin missä valmistus tapahtuu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja mitenköhän kysymyksesi mahtaa liittyä Aarnin kellojen nahkarannekkeiden suomalaisuuteen?
    Oletko todellakin sitä mieltä, että nahkarannekkeet ovat suomalaisia, jos ne valmistetaan Kiinassa Suomesta lähetetystä hirvennahasta? Jos ne oikeasti valmistetaan Suomessa, kuten olette väittäneet, niin kerro nyt vihdoinkin missä valmistus tapahtuu

    Ylempänä kerrotaan Suomessa valmistetuista poron nahkaisista rannekkeista ja sinä jankkaat hirven nahasta. Onko proloquestasi paristo tyhjentynyt vai mikä mättää?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylempänä kerrotaan Suomessa valmistetuista poron nahkaisista rannekkeista ja sinä jankkaat hirven nahasta. Onko proloquestasi paristo tyhjentynyt vai mikä mättää?

    Kuten hyvin tiedät, niin kyse on Aarnin nahkarannekkeista ja niiden valmistusmaasta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylempänä kerrotaan Suomessa valmistetuista poron nahkaisista rannekkeista ja sinä jankkaat hirven nahasta. Onko proloquestasi paristo tyhjentynyt vai mikä mättää?

    Voi jessus mitä saivartelua!

    Eiköhän kaikille ole tullut jo selväksi, että Aarni Woodin kellot ovat juuri sitä "kiinahalpista",
    jota Aliexpress on pullollaan. Kellot on vain brändätty suomalaisiksi ja ekologisiksi, kuten keskustelun aloittaja aikanaan epäilikin.


  • Se mikä tässä on hauskinta; yksikään näistä Aarniwood tyypeistä EI ole koulutukseltaan muotoilija, kelloseppä eikä puuseppä. Joten on kyllä todellista ihmeellistä miten nämä henkilöt pystyvät myymään suomessa suunniteltua puukelloa :D

   • Niinpä, koko Aarni woodin liikeidea perustuu täysin laskelmoituun ja härskiin huijaukseen, joka on onnistunut niinkin hyvin, että ovat pystyneet huijaamaan myös Suomalaisen työn liiton.

    Mitä mahtavat asiasta ajatella oikeat muotoilijat ja kellosepät, joille tällainen toiminta on vain haitaksi. Veikkaanpa vaan, että jossain vaiheessa asiaan tarttuvat sen verran vaikutusvaltaiset tahot, että Suomalaisen työn liitossakin herätään


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä, koko Aarni woodin liikeidea perustuu täysin laskelmoituun ja härskiin huijaukseen, joka on onnistunut niinkin hyvin, että ovat pystyneet huijaamaan myös Suomalaisen työn liiton.

    Mitä mahtavat asiasta ajatella oikeat muotoilijat ja kellosepät, joille tällainen toiminta on vain haitaksi. Veikkaanpa vaan, että jossain vaiheessa asiaan tarttuvat sen verran vaikutusvaltaiset tahot, että Suomalaisen työn liitossakin herätään

    Kauppiksessa oppii kaikkea, mm. kellomuotoilijaksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kauppiksessa oppii kaikkea, mm. kellomuotoilijaksi

    Aarni wood mainostaa kellojaan "maailman parhaina puukelloina", joka onkin melkoinen väite. Olisikin mukava kuulla näiltä Aarnin kavereilta, että mihin tällainen väite oikein perustuu. Muutaman euron ETA 902 ei voi olla peruste, koska markkinoilta löytyy puukelloja paremmillakin koneistoilla. Suomesta lähetetyt hirvennahat ja visakoivut eivät myöskään tee kelloista sen parempia. Eli kertokaa nyt rehellisesti miksi maailmalta ei löydy parempia puukelloja kuin Aarnin kellot?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarni wood mainostaa kellojaan "maailman parhaina puukelloina", joka onkin melkoinen väite. Olisikin mukava kuulla näiltä Aarnin kavereilta, että mihin tällainen väite oikein perustuu. Muutaman euron ETA 902 ei voi olla peruste, koska markkinoilta löytyy puukelloja paremmillakin koneistoilla. Suomesta lähetetyt hirvennahat ja visakoivut eivät myöskään tee kelloista sen parempia. Eli kertokaa nyt rehellisesti miksi maailmalta ei löydy parempia puukelloja kuin Aarnin kellot?

    https://naturalife.org/reviews/best-wood-watches
    https://nextluxury.com/mens-style-and-fashion/best-wood-watches-for-men/
    Noissa artikkelissa pitäisi olla maailman parhaat puukellot, mutta niissä kaikissa on kiinalaiset halvat mekaaniset- tai kvartsikoneistot. Ei edes ensimmäistäkään ETA-koneistoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://naturalife.org/reviews/best-wood-watches
    https://nextluxury.com/mens-style-and-fashion/best-wood-watches-for-men/
    Noissa artikkelissa pitäisi olla maailman parhaat puukellot, mutta niissä kaikissa on kiinalaiset halvat mekaaniset- tai kvartsikoneistot. Ei edes ensimmäistäkään ETA-koneistoa.

    Artikkelisi on yhtä uskottava kuin Aarni Woodin väitteetkin, joten se ei todista yhtään mitään. Aliexpressistä löytyy lukematon määrä puukelloja, joissa on japanilainen tai sveitsiläinen koneisto. Yritätkö todellakin väittää, että Aarnin puukellot olisivat maailmassa ainoita, joissa on ETA-koneisto. Sellaisella parin euron halpiskoneistolla ei kannattaisi liikoja kehuskella


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://naturalife.org/reviews/best-wood-watches
    https://nextluxury.com/mens-style-and-fashion/best-wood-watches-for-men/
    Noissa artikkelissa pitäisi olla maailman parhaat puukellot, mutta niissä kaikissa on kiinalaiset halvat mekaaniset- tai kvartsikoneistot. Ei edes ensimmäistäkään ETA-koneistoa.

    Vai on artikkelisi kelloissa kaikissa kiinalaiset halvat mekanismit? Sveitsiläisiä ja japanilaisia niissä näyttäisi ainakin teknisten tietojen mukaan olevan, niin automaatti- kuin kvartsikoneistojakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai on artikkelisi kelloissa kaikissa kiinalaiset halvat mekanismit? Sveitsiläisiä ja japanilaisia niissä näyttäisi ainakin teknisten tietojen mukaan olevan, niin automaatti- kuin kvartsikoneistojakin.

    Väitteet maailman parhaasta puukellosta on samanlaista sontaa kuin koko Aarni woodin tarina


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai on artikkelisi kelloissa kaikissa kiinalaiset halvat mekanismit? Sveitsiläisiä ja japanilaisia niissä näyttäisi ainakin teknisten tietojen mukaan olevan, niin automaatti- kuin kvartsikoneistojakin.

    Noissa kelloissa ei ollut yhtäkään "swiss made", tai edes "swiss mvmt" kelloa.

    "Sveitsiläinen puukello" taitaa olla pelkkää toiveajattelua. Ei löydy yhtäkään konkreettista linkkiä tuollaiseen kelloon joka todistaisi että niitä olisi myynnissä ja olemassa, tietysti lukuunottamatta Aarni Wood -kelloja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noissa kelloissa ei ollut yhtäkään "swiss made", tai edes "swiss mvmt" kelloa.

    "Sveitsiläinen puukello" taitaa olla pelkkää toiveajattelua. Ei löydy yhtäkään konkreettista linkkiä tuollaiseen kelloon joka todistaisi että niitä olisi myynnissä ja olemassa, tietysti lukuunottamatta Aarni Wood -kelloja.

    Siinä teille Swiss Made puristeille liikeidea, sveitsiläinen puukello 😊


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noissa kelloissa ei ollut yhtäkään "swiss made", tai edes "swiss mvmt" kelloa.

    "Sveitsiläinen puukello" taitaa olla pelkkää toiveajattelua. Ei löydy yhtäkään konkreettista linkkiä tuollaiseen kelloon joka todistaisi että niitä olisi myynnissä ja olemassa, tietysti lukuunottamatta Aarni Wood -kelloja.

    Se on varma, että swiss made kelloja ei tuolta listalta löydy, mutta niinhän ei ole kukaan väittänytkään. Eikä Aarninkaan kellot ole swiss made. Ainakin Mistura merkkisessä näytti olevan swiss movement ja useimmissa Miyotan automaatit tai kvartsit


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noissa kelloissa ei ollut yhtäkään "swiss made", tai edes "swiss mvmt" kelloa.

    "Sveitsiläinen puukello" taitaa olla pelkkää toiveajattelua. Ei löydy yhtäkään konkreettista linkkiä tuollaiseen kelloon joka todistaisi että niitä olisi myynnissä ja olemassa, tietysti lukuunottamatta Aarni Wood -kelloja.

    https://salastores.com/products/einstoffen-automatic-wood-swiss-made-watches

    Tässä on ainakin yksi puinen kello, joka täyttää Swiss Made kriteerit. Kelloissa myöskin sveitsiläiset koneistot. Aarnin kellot eivät ole Swiss Made, koska ne valmistetaan Kiinassa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se on varma, että swiss made kelloja ei tuolta listalta löydy, mutta niinhän ei ole kukaan väittänytkään. Eikä Aarninkaan kellot ole swiss made. Ainakin Mistura merkkisessä näytti olevan swiss movement ja useimmissa Miyotan automaatit tai kvartsit

    Mistura Infinitessä on Ronda 763 kvartsikoneisto:
    https://mistura.com/products/infinite-swiss-watch

    Aarni-kellot kuuluvat myös tuohon samaan maailman parhaaseen kärkikastiin puukelloissa. Ei voi sanoa että Aarni sveitsiläisellä ETA-koneistolla olisi huonompi kuin ronda-puukello. Suomalainen hirvennahkaranneke ja eta-koneisto tekevät siitä jopa kilpailijoitaan paremman.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noissa kelloissa ei ollut yhtäkään "swiss made", tai edes "swiss mvmt" kelloa.

    "Sveitsiläinen puukello" taitaa olla pelkkää toiveajattelua. Ei löydy yhtäkään konkreettista linkkiä tuollaiseen kelloon joka todistaisi että niitä olisi myynnissä ja olemassa, tietysti lukuunottamatta Aarni Wood -kelloja.

    Todella säälittävää edes väittääkkään Aarnin kelloja maailman parhaiksi, kun markkinoilta löytyy vaikka kuinka paljon parempia, jos puiset kellot kiinnostavat. Pelkästään Holzkernilta löytyy yli 500 mallia, joissa kelloihin on yhdistetty kiveä ja puuta. Aarnin kiinalaisista massatuotteista ei voi edes puhua samana päivänä


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://salastores.com/products/einstoffen-automatic-wood-swiss-made-watches

    Tässä on ainakin yksi puinen kello, joka täyttää Swiss Made kriteerit. Kelloissa myöskin sveitsiläiset koneistot. Aarnin kellot eivät ole Swiss Made, koska ne valmistetaan Kiinassa

    Einstoffen on 2012 perustettu brändi joka myy "swiss design" aurinkolaseja, ja pari vuotta sitten alkoi myydä myös kelloja. Brändin perusti 4 kaverusta jotka eivät ole sen enempää optikkoja kuin kelloseppiäkään. Tavara tulee kiinasta, eivät he omin käsin mitään valmista tai hio linssejä laseihin. Kellot ehkä kiillotetaan Sveitsissä märällä rätillä jolloin hintaa voi nostaa 40 -> 80 euroon ja sanoa että nyt se on "swiss made" kriteerit täyttävä.
    Ei ole kovin kummoinen kilpailija Aarni-kelloille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Todella säälittävää edes väittääkkään Aarnin kelloja maailman parhaiksi, kun markkinoilta löytyy vaikka kuinka paljon parempia, jos puiset kellot kiinnostavat. Pelkästään Holzkernilta löytyy yli 500 mallia, joissa kelloihin on yhdistetty kiveä ja puuta. Aarnin kiinalaisista massatuotteista ei voi edes puhua samana päivänä

    Holzkern in itävalvalainen Wienissä 2016 perustettu muotimerkki. Yrittänyt ryhtyä Aarnin kilpailijaksi halvoissa puukelloissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Holzkern in itävalvalainen Wienissä 2016 perustettu muotimerkki. Yrittänyt ryhtyä Aarnin kilpailijaksi halvoissa puukelloissa.

    Nämä Aarnin kaverit tietävät itsekin, että heidän väitteensä maailman parhaasta puukellosta on täysin absurdi ja tarkoitettu ainoastaan huijaamaan sellaisia asiakkaita, joilla ei ole mitään tietämystä alasta. Sen kyllä kaikki ymmärtävät, että suomalainen hirvennahka ei tee kelloista maailman parhaimpia eikä Etan halvimmat kiinalaisvalmisteiset kvartsit tee kelloista yhtään laadukkaampia kuin muidenkaan valmistajien kellot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nämä Aarnin kaverit tietävät itsekin, että heidän väitteensä maailman parhaasta puukellosta on täysin absurdi ja tarkoitettu ainoastaan huijaamaan sellaisia asiakkaita, joilla ei ole mitään tietämystä alasta. Sen kyllä kaikki ymmärtävät, että suomalainen hirvennahka ei tee kelloista maailman parhaimpia eikä Etan halvimmat kiinalaisvalmisteiset kvartsit tee kelloista yhtään laadukkaampia kuin muidenkaan valmistajien kellot.

    Aarni mainostaa näin:
    "MAAILMAN PARAS PUINEN KELLO
    Yhdistämme kaikki parhaat ominaisuudet yhdeksi paketiksi - Elegantti design, huikea käyttömukavuus sekä markkinoiden parhaat koneistot ja osat. Ei kompromisseja. "

    Noista väitteistä osa on subjektiivisia (kuten kilpailijoita parempi käyttömukavuus), ja osa on objektiivisia faktoja. Objektiivinen fakta on, että kilpailijoiden kelloista löytyvät kvartsi-rondat ja japanilaiset koneistot eivät ole parempia kuin Aarni-kellojen ETA 902.002-koneistot.


  • Upean näköisiä Aarnin uudet Sirius ja Saga miestenkellot 😊

   • Aarnin kaverukset taas kehuvat omia kellojaan😂😂...todella uskottavaa brändäystä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarnin kaverukset taas kehuvat omia kellojaan😂😂...todella uskottavaa brändäystä

    Samalla lailla täällä muiden kellovalmistajien edustajat kehuvat omia merkkejään sekä aidot ™️ kellosepät arvostelevat "kyläseppien" ammattitaitoa 🙄


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samalla lailla täällä muiden kellovalmistajien edustajat kehuvat omia merkkejään sekä aidot ™️ kellosepät arvostelevat "kyläseppien" ammattitaitoa 🙄

    Vai oikein "kyläseppiä" ovat😂

    Nämä täällä kirjoittavat Aarnin "kaverit" tuntuvat tietävän jostain syystä kaiken Aarni Woodista, niin voisivatkin nyt kertoa millaisella ammattitaidolla, kokemuksella ja etenkin alan koulutuksella näitä maailman parhaiksi väitettyjä puisia kelloja oikein syntyy. Se on jo ainakin tullut selväksi, että puualan tuntemusta heillä ei ole, kun teettivät kelloja lehmuksesta, joka on erittäin pehmeää puuta. Jotta pystyisi ihan oikeasti suunnittelemaan ja muotoilemaan puisia kelloja, niin siihen tarvitaan vankkaa ammattitaitoa niin puun- kuin metallien työstötekniikoista ja myös kellosepän alasta.


  • Nyt näyttää Woobs mainostavan netissä "Oikeasti maailman paras puinen kello"
   eli vastavetona Aarnin väitteelle. Kummatkin myyvät täysin samanlaisia kiinalaisten suunnittelemia ja valmistamia puisia kelloja, joita itse hehkuttavat valheellisesti skandinaavisella muotoilulla. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta valitettavasti oikealle suomalaiselle muotoilulle tämä on todella surullista.

   • Mä luulin aluksi että Aarni ja Woobs ovat samaa yritystä kun myyvät samanlaisia puisia kelloja ja aurinkolaseja. Eli täyttä kiinan roinaa. Sehän selittääkin kaiken. Aikamoista kusetusta


  • Aarnin kelloihin ja aurinkolaseihin käyttämä visakoivu on Suomen Hartolasta 😊

   • Ei ole todellakaan ekologista lähettää suomalaista visakoivua kiinaan työstettäväksi ja takaisin Suomeen. Viimeistään nyt koronaepidemian viedessä suomalaisia työpaikkoja kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka ovat ihan oikeasti suomalaisia ja Suomessa valmistettuja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole todellakaan ekologista lähettää suomalaista visakoivua kiinaan työstettäväksi ja takaisin Suomeen. Viimeistään nyt koronaepidemian viedessä suomalaisia työpaikkoja kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka ovat ihan oikeasti suomalaisia ja Suomessa valmistettuja.

    Nyt olisikin Aarni Woodilla hyvä sauma siirtää tuotanto Kiinasta Suomeen kuten moni muukin yritys on tekemässä. Kun kerran osaavat tehdä puisia kelloja, niin onnistuu se tuotanto Suomessakin. Ei tarvitsisi lähetellä visakoivuja ympäri maailmaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole todellakaan ekologista lähettää suomalaista visakoivua kiinaan työstettäväksi ja takaisin Suomeen. Viimeistään nyt koronaepidemian viedessä suomalaisia työpaikkoja kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka ovat ihan oikeasti suomalaisia ja Suomessa valmistettuja.

    Viitsisitkö listata Suomessa valmistettuja kellomerkki, Aarnin hintaluokassa eli sellaisia mitkä ovat tavan kansalaisen budjettiin sopivia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viitsisitkö listata Suomessa valmistettuja kellomerkki, Aarnin hintaluokassa eli sellaisia mitkä ovat tavan kansalaisen budjettiin sopivia?

    Ei kai kukaan ole väittänytkään, että näitä parin kymmenen euron halpiskelloja kukaan Suomessa valmistaisikaan ( tosin Aarnin jälleenmyyjät näin väittävät). Nyt jos koska olisi syytä ostaa aidosti suomalaisia Suomessa valmistettuja tuotteita. Jos kuitenkin katsoo tärkeäksi tukea Kiinan kansantaloutta, niin Aarnin kellot ovat oiva valinta kuten kaikki muukin Kiinan rihkama. On todella hienoa, että monet vastuulliset yritykset ovat siirtämässä tuotantoaan takaisin Suomeen ja Aarnikin voisi tässä näyttää mallia. Olisi todella mahtavaa ostaa oikeasti suomalainen puinen kello.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kai kukaan ole väittänytkään, että näitä parin kymmenen euron halpiskelloja kukaan Suomessa valmistaisikaan ( tosin Aarnin jälleenmyyjät näin väittävät). Nyt jos koska olisi syytä ostaa aidosti suomalaisia Suomessa valmistettuja tuotteita. Jos kuitenkin katsoo tärkeäksi tukea Kiinan kansantaloutta, niin Aarnin kellot ovat oiva valinta kuten kaikki muukin Kiinan rihkama. On todella hienoa, että monet vastuulliset yritykset ovat siirtämässä tuotantoaan takaisin Suomeen ja Aarnikin voisi tässä näyttää mallia. Olisi todella mahtavaa ostaa oikeasti suomalainen puinen kello.

    Löytyykö Suomesta tahoa mikä valmistaa parin sadan hintaluokan kelloihin koneistoja? Eikai se koneistojen roudaaminen ulkomailta ole sen ekologisempaa kuin suomalaisen puun kuljettaminen toiseen suuntaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Löytyykö Suomesta tahoa mikä valmistaa parin sadan hintaluokan kelloihin koneistoja? Eikai se koneistojen roudaaminen ulkomailta ole sen ekologisempaa kuin suomalaisen puun kuljettaminen toiseen suuntaan.

    Ihan oikeassa olet, ei taida Suomesta löytyä tahoa, joka valmistaisi muutaman euron koneistoja Aarnin 200€ kelloihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt olisikin Aarni Woodilla hyvä sauma siirtää tuotanto Kiinasta Suomeen kuten moni muukin yritys on tekemässä. Kun kerran osaavat tehdä puisia kelloja, niin onnistuu se tuotanto Suomessakin. Ei tarvitsisi lähetellä visakoivuja ympäri maailmaa.

    Ja milläköhän ammattitaidolla kuvittelit Aarnin siirtävän tuotantonsa Suomeen. Kun ainoa taito on osata tilata puisia kelloja kiinalaiselta kellotehtaalta, niin ei sillä taidolla vielä kelloja valmisteta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja milläköhän ammattitaidolla kuvittelit Aarnin siirtävän tuotantonsa Suomeen. Kun ainoa taito on osata tilata puisia kelloja kiinalaiselta kellotehtaalta, niin ei sillä taidolla vielä kelloja valmisteta

    "Ja milläköhän ammattitaidolla kuvittelit Aarnin siirtävän tuotantonsa Suomeen. "

    Aarni voisi palkata muutaman tyypin valmistamaan kelloja ja aurinkolasien sankoja.
    Nythän on satojatuhansia tyyppejä lomautettuna, jotka ovat ilmoittautuneet TE-toimistoon, ja joukossa varmasti on paljon niitä joilla on myös puusepänkoulutus ja jotka voisivat ryhtyä kelloja ja sankoja valmistamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Ja milläköhän ammattitaidolla kuvittelit Aarnin siirtävän tuotantonsa Suomeen. "

    Aarni voisi palkata muutaman tyypin valmistamaan kelloja ja aurinkolasien sankoja.
    Nythän on satojatuhansia tyyppejä lomautettuna, jotka ovat ilmoittautuneet TE-toimistoon, ja joukossa varmasti on paljon niitä joilla on myös puusepänkoulutus ja jotka voisivat ryhtyä kelloja ja sankoja valmistamaan.

    Olisihan se hienoa ja hatun noston arvoinen suoritus, jos näin pystyisivät tekemään. Veikkaanpa vaan ettei Suomesta löydy juurikaan sellaisia työttömiä puuseppiä, jotka pystyisivät tuosta vaan valmistamaan puisia kelloja. Kiinassa on osaaminen ja vielä nykyäänkin halpa työvoima, jos vertaa esim suomalaiseen. Aarnin on huomattavasti kannattavampaa ostaa halpoja kiinalaisia kelloja ja myydä niitä suomalaisina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisihan se hienoa ja hatun noston arvoinen suoritus, jos näin pystyisivät tekemään. Veikkaanpa vaan ettei Suomesta löydy juurikaan sellaisia työttömiä puuseppiä, jotka pystyisivät tuosta vaan valmistamaan puisia kelloja. Kiinassa on osaaminen ja vielä nykyäänkin halpa työvoima, jos vertaa esim suomalaiseen. Aarnin on huomattavasti kannattavampaa ostaa halpoja kiinalaisia kelloja ja myydä niitä suomalaisina.

    Missäköhän Aarni väittää kellojensa olevan Suomessa valmistettuja? Laita linkki tai kuvan kaappaus niin uskomme, muuten emme.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missäköhän Aarni väittää kellojensa olevan Suomessa valmistettuja? Laita linkki tai kuvan kaappaus niin uskomme, muuten emme.

    Ja missäköhän kohtaa viestissä lukee "Suomessa valmistettuja". Aarnin jälleenmyyjät tosin näin väittävät ja valitettavasti moni on uskonut niitäkin valheita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja missäköhän kohtaa viestissä lukee "Suomessa valmistettuja". Aarnin jälleenmyyjät tosin näin väittävät ja valitettavasti moni on uskonut niitäkin valheita.

    Olen minäkin nähnyt suomalaisen kellokauppiaan mainoksen missä kehuttiin erään tunnetun arvokellomerkin tuotteiden kestävän saunomista mutta en silti ala väittämään että se olisi kyseisen kello
    valmistajan virallisia myynti puheita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen minäkin nähnyt suomalaisen kellokauppiaan mainoksen missä kehuttiin erään tunnetun arvokellomerkin tuotteiden kestävän saunomista mutta en silti ala väittämään että se olisi kyseisen kello
    valmistajan virallisia myynti puheita.

    Ei täällä kukaan ole väittänyt, että kyseessä olisi Aarni woodin virallisia myyntipuheita. Kellojen maahantuojana Aarnilla on kuitenkin velvollisuus informoida jälleenmyyjiään niin selkeästi, ettei missään tapauksessa kelloja myytäisi Suomessa valmistettuina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei täällä kukaan ole väittänyt, että kyseessä olisi Aarni woodin virallisia myyntipuheita. Kellojen maahantuojana Aarnilla on kuitenkin velvollisuus informoida jälleenmyyjiään niin selkeästi, ettei missään tapauksessa kelloja myytäisi Suomessa valmistettuina.

    Oletko Aarnin jälleenmyyjä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisihan se hienoa ja hatun noston arvoinen suoritus, jos näin pystyisivät tekemään. Veikkaanpa vaan ettei Suomesta löydy juurikaan sellaisia työttömiä puuseppiä, jotka pystyisivät tuosta vaan valmistamaan puisia kelloja. Kiinassa on osaaminen ja vielä nykyäänkin halpa työvoima, jos vertaa esim suomalaiseen. Aarnin on huomattavasti kannattavampaa ostaa halpoja kiinalaisia kelloja ja myydä niitä suomalaisina.

    "Veikkaanpa vaan ettei Suomesta löydy juurikaan sellaisia työttömiä puuseppiä, jotka pystyisivät tuosta vaan valmistamaan puisia kelloja. "

    Puusepän peruskoulutukseen kuuluu myös CNC-työstö:
    https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/ammatilliset-koulutukset/perustutkinto/puuseppa

    Kyllä tällä hetkellä on TE-toimistoon ilmoittautuneena varmasti kymmeniätuhansia tyyppejä, jotka ovat myös puusepän perustutkinnon suorittaneet ja osaavat puuteollisuutta sen verran että pystyisivät käden käänteessä valmistamaan suuret määrät kelloja ja sankoja. Aarni saisi heidät palkattua edullisesti töihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Veikkaanpa vaan ettei Suomesta löydy juurikaan sellaisia työttömiä puuseppiä, jotka pystyisivät tuosta vaan valmistamaan puisia kelloja. "

    Puusepän peruskoulutukseen kuuluu myös CNC-työstö:
    https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/ammatilliset-koulutukset/perustutkinto/puuseppa

    Kyllä tällä hetkellä on TE-toimistoon ilmoittautuneena varmasti kymmeniätuhansia tyyppejä, jotka ovat myös puusepän perustutkinnon suorittaneet ja osaavat puuteollisuutta sen verran että pystyisivät käden käänteessä valmistamaan suuret määrät kelloja ja sankoja. Aarni saisi heidät palkattua edullisesti töihin.

    Se on ihan totta, että CNC-koneilla kellojen puuosat työstetään ja sellainen onnistuisi myös täällä Suomessa. Kellojen kasaaminen on kuitenkin käsityötä, joka tulisi melkoisen kalliiksi, ainakin jos vertaa kiinalaiseen käsityöhön.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se on ihan totta, että CNC-koneilla kellojen puuosat työstetään ja sellainen onnistuisi myös täällä Suomessa. Kellojen kasaaminen on kuitenkin käsityötä, joka tulisi melkoisen kalliiksi, ainakin jos vertaa kiinalaiseen käsityöhön.

    "Kellojen kasaaminen on kuitenkin käsityötä, joka tulisi melkoisen kalliiksi"

    Koneiston vaihdosta kellosepät laskuttavat 65€, mutta ei kellojen valmistus (eli koneiston ja lasin kiinnitys runkoon) edes suomen palkoilla noin kallista ole. Palkkatyön osuus 200€ kellossa ei montaa euroa ole jos kelloja valmistetaan paljon.

    Valmistetaanhan Suomessa käsityönä esim. Kuoma-kenkiä. Eivät ne kuitenkaan maksa 50€ enempää, ja kenkien valmistuksessa käsityövaiheita on huomattavasti enemmän kuin kelloissa joihin valmiit eta-koneistot tulevat sveitsistä. Koneiston hinta valmistajille oli alle 20€.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Kellojen kasaaminen on kuitenkin käsityötä, joka tulisi melkoisen kalliiksi"

    Koneiston vaihdosta kellosepät laskuttavat 65€, mutta ei kellojen valmistus (eli koneiston ja lasin kiinnitys runkoon) edes suomen palkoilla noin kallista ole. Palkkatyön osuus 200€ kellossa ei montaa euroa ole jos kelloja valmistetaan paljon.

    Valmistetaanhan Suomessa käsityönä esim. Kuoma-kenkiä. Eivät ne kuitenkaan maksa 50€ enempää, ja kenkien valmistuksessa käsityövaiheita on huomattavasti enemmän kuin kelloissa joihin valmiit eta-koneistot tulevat sveitsistä. Koneiston hinta valmistajille oli alle 20€.

    Totta. Nyt kun näitä puisten kiinan kellojen maahantuojia rupee olemaan jo joka pitäjässä, enkä yhtään ihmettelisi vaikka kohta niitä löytyisi Tokmannin hyllyltä kuten myös puisia aurinkolaseja, niin nyt olisikin oiva aika aloittaa puisten kellojen ja aurinkolasien valmistus kotimaassa, jolloin niitä voisi oikeasti kutsua suomalaisiksi. Mitäs mieltä ovat Aarnin kaverit?


   • Aliexpressistä löytyy replikoita esim. Rollen Daytonan kopio ~60€


   • Ei näitä samanlaisia aurinkolaseja tarvitse edes alibabasta etsiä. Useimmat puisia kelloja myyvät firmat myyvät myös näitä samoja kiinalaisia aurinkolaseja kuten Suomessakin Woobs.
    https://woobs.fi/products/retrowalnutm
    Nämä Aarnin kaverit voisivatkin nyt kertoa, että onko Woobs kopioinut Aarnin aurinkolasit vai Aarni Woobsin. Vai onko kenties täysin sattumaa, että kummatkin suomalaiset yritykset ovat suunnitelleet tismalleen samanlaiset puiset aurinkolasit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei näitä samanlaisia aurinkolaseja tarvitse edes alibabasta etsiä. Useimmat puisia kelloja myyvät firmat myyvät myös näitä samoja kiinalaisia aurinkolaseja kuten Suomessakin Woobs.
    https://woobs.fi/products/retrowalnutm
    Nämä Aarnin kaverit voisivatkin nyt kertoa, että onko Woobs kopioinut Aarnin aurinkolasit vai Aarni Woobsin. Vai onko kenties täysin sattumaa, että kummatkin suomalaiset yritykset ovat suunnitelleet tismalleen samanlaiset puiset aurinkolasit.

    Löytyykö visakoivusta valmistettuja laseja muualta?
    PS. Tämä on kelloille pyhitetty keskustelualue 🙂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Löytyykö visakoivusta valmistettuja laseja muualta?
    PS. Tämä on kelloille pyhitetty keskustelualue 🙂

    Niinpä, eihän nämä Aarnin kaverit tietenkään suostu vastaamaan vaikka tietävätkin totuuden, jota ei soisi mahdollisille asiakkaille kertoa, oli sitten kyseessä kellot tai aurinkolasit.


  • Puiset kellonlasit,puiset aurinkolasien linssit.D:D

  • Voi jessus😂. Nyt näitä tulee kuin sieniä sateella. Taas uusi suomalainen kellomerkki, puiset kellot ja samat puiset aurinkolasit kuin muillakin. Samaa kiinan tuotantoa kuin muutkin ja hehkutetaan taas niin ekologisena.
   https://konegear.fi/collections/puiset-rannekellot

  • Aattelinpa laittaa itsekin "kotimaisen" kellomerkin pystyyn.

   Laitetaan omat merkit, niin saadaan kunnon kilpailu ja "design from Finland"-luokitus tottakai. Onhan se Suomessa Kiinalaisen kellotehtaan nettisivuilla suunniteltu, toki valmiista mallista mutta kuitenkin.

   • Kannattaa muistaa myös puiset aurinkolasit, niin erottuu joukosta😎


   • Aarnin kellot ovat astetta näyttävään näköisiä 🙂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aarnin kellot ovat astetta näyttävään näköisiä 🙂

    Ja neljä kertaa kalliimpia, vaikka samaa kiinan rihkamaa kuin kaikilla muillakin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja neljä kertaa kalliimpia, vaikka samaa kiinan rihkamaa kuin kaikilla muillakin

    Suomessa kasvava visakoivu Kiinan rihkamaa sekä muut Suomi24 kellopalstan asian tuntijoiden parhaat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa kasvava visakoivu Kiinan rihkamaa sekä muut Suomi24 kellopalstan asian tuntijoiden parhaat.

    Kyllä tammisesta, oliivipuisesta tai pähkinäpuisesta kellosta kannattaakin maksaa roimaa ylihintaa jo senkin takia, että jossain muussa kellomallissa käytetään suomalaista visakoivua. Aika vaikea ymmärtää moista logiikkaa.


  • Visakoivu on kaunista kotimaista puuta, mutta valitettavasti rannekellossa se ei todellakaan tule oikeuksiinsa. Kun katsoo Aarnin visakoivuisia kelloja, niin varsinaista visakuviota niissä on hyvin vähän ja se onkin ymmärrettävää, koska visakoivu on sellaista, että ruskean visakuvion kohdalta puuaines on poikki ja lohkeaa helposti, joten tälläiset osat olisivat hyvin heikkoja esim rannekkeessa tai kellorungon heikoimmissa kohdissa

   • Rymykelloksi sitten joku kestävämpi kun nuo on tuollaisia trendikkäitä show you are cool kelloja


  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   49
   2431
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2308
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   73
   1773
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   47
   1389
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1195