Aarni Wood kellot

Tänään jossain joulumyyjäisissä törmäsin Aarni Wood -kelloihin. Ovatko nämä jotain kiinahalpista, joka on brändätty "kotimaiseksi" ja somessa rummutettu.
Ilmoita


81 Vastausta

Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.


Suomalainen idea ja design, mutta hyvin todennäköisesti kuoret (kin) valmistetaan jossain halvalla aasian maissa ja koneinahan noissa on halpis quarzeja tai kalleimmat jotain japanilaista tai ns sveitsiläisiä quartzia, eli quartz=halpa, koneiston hinta 5eur. Puu on muutenkin helvetin heikko materiaali, rannekkeet kuluu varmasti aika nopeasti käyttökelvottomaksi jne.
Ilmoita
Joulumyyjäiskamaa.
Ilmoita
Hyvä vain jos kiinalaiset käyttävät suomalaista puuta kellojen raaka-aineena.
Ilmoita
Menkää alibaba.com sivustolle ja laittakaa hakusanaksi wooden watch, sieltä tulee näitä tismalleen samanlaisia kelloja vastaan hintana 10-15 dollaria.
Ilmoita
Aika epäekologista, kun raahaavat suomalaista puuta Kiinaan ja sitten takaisin..
Ilmoita
Aarni woodin kellot selkeetä Kiina-rihkamaa. Brändätty vaan "ekologisena" ja "laadukkaana" tuotteena. Törkeää
Ilmoita
Näin meitä suomalaisia huijataan, kun kiinalaista rihkamaa myydään 20 kertaisella hinnalla suomalaisena designina. Kuka tahansa voi ostaa samanlaisen kellon suoraan kiinalaisesta nettikaupasta 10 dollarilla. Jos suomalaista maahantuojaa haluaa tukea 190 eurolla, niin se on tietenkin jokaisen oma valinta.
Ilmoita
On aika käsittämätöntä, että Aarni woodin kaverit mainostavat kiinassa teettämiään kelloja heidän itsensä suunnittelemiksi, kun täysin samanlaisia kelloja on kiinassa tehty jo ainakin 20 vuoden ajan.
Ilmoita
Kovin ovat tutun näköisiä nämäkin puiset kiinalaiset kellot, joissa japanilaiset tai sveitsiläiset koneistot

https://www.alibaba.com/products/wooden_watches_for_men_and_women.html?spm=a2700.galleryofferlist.pagination.2.67106aa4N9OZ5A&IndexArea=product_en&page=1
Ilmoita
Tuolta löytyy kaikenlaista tutun näköistä. Ovat halpoja kopioita joihin ei kannata haksahtaa.
https://wholesaler.alibaba.com/product-detail/China-watch-supplier-classic-automatic-rollex_60706358564.html
Ilmoita
Niinpä niin, muuttuuko kiinalainen rihkama aidoksi, jos sen ostaa suomalaiselta maahantuojalta. Ei löydy Aarni Woodin sivuilta tietoa kellojen valmistusmaasta ja se onkin hyvin ymmärrettävää, koska eihän kiinalaisuus ole mikään myyntivaltti.
Ilmoita
Samaa olen itsekin miettinyt, että miksi ei Aarniwoodin nettisivuilta löydy kellojen valmistusmaata. Se on kuitenkin tärkeä tieto, joka kiinnostaa mahdollista ostajaa. Kovasti rummuttavat suomalaisuutta, mutta taitaa olla vain markkinointikikka.
Ilmoita
"Kellomies" yritätkö todellakin väittää, että alibabassa myytävät puiset rannekellot olisivat kopioita Aarni Woodin "aidoista" kelloista. Vuosikymmenet alalla olleena voin kertoa, että asia on juurin toisin päin. Aarni Wood on perustettu vain muutama vuosi sitten ja aivan samanlaisia puisia rannekelloja on tuotu Suomeen jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. Väite siitä, että Aarni Woodin kaverukset olisivat ideoineet puisen rannekellon on puhdasta puppua.
Ilmoita
Huijausta on valitettavasti kaikkialla ja some-maailma on tehnyt siitä vain helpompaa. Kiinalainen design muuttuu helposti suomalaiseksi, kun sitä riittävästi somessa rummuttaa. Tavallinen kuluttaja ei erota kiinalaista ja aidosti kotimaista tuotetta toisistaan. Tällainen toiminta on valitettavan yleistä.
Ilmoita
Kovin on laskelmoitua touhua Aarni woodin toiminta, mielikuvamarkkinointi ainakin on hallussa ja hyvin pitkälle vietyä. Sen varaan taitavat paljonkin laskea, että alaan perehtymättömälle asiakkaalle voi kertoa minkälaisia satuja tahansa.
Ilmoita
Taisi linnanjuhlissakin näkyä Aarni woodin kello.
Isänmaallista toimintaa tukea Suomalaista brändiä :)
3 VASTAUSTA:
Ja ihan avoimestihan tuolla kerrotaan että kellot valmistetaan Kiinassa, niinkuin melkein kaikki nykypäivänä, ja koneistot Sveitsistä. https://aarniwood.com/fi/ukk/
Kellomiäs kirjoitti:
Ja ihan avoimestihan tuolla kerrotaan että kellot valmistetaan Kiinassa, niinkuin melkein kaikki nykypäivänä, ja koneistot Sveitsistä. https://aarniwood.com/fi/ukk/
Juu, nykyaikaa tämä.
Ei kiinalaisten kellojen maahantuonnissa mitään väärää ole, mutta niiden markkinoiminen suomalaisina tuotteina on kuluttajien tietoista harhaanjohtamista.
+Lisää kommentti
Todella surullista, jos kiinalaisen krääsän ostamisen mieltää isänmaallisena toimintana. Ja kaikkea ei todellakaan valmisteta Kiinassa, onneksi on vielä aitoa suomalaista designia ja kotimaisia tuotteita. Sellaisten tuotteiden ostaminen on isänmaallista toimintaa.
Hyvin on piilotettu valmistusmaa sivustolle, jotta jäisi mahdollisimman monelta huomaamatta.

Ilmeisesti suomalaiseksi muotoiluksi riittää se, että kiinalaisella tehtaalla laittavat Aarni-nimen kellotauluun. Hävettää suomalaisen muotoilun puolesta.
2 VASTAUSTA:
Voiko suomalainen muotoilu enää alemmaksi vajota! Todella törkeetä!
Kaipa nyt jokainen ymmärtää että Design from Finland ei tarkoita valmistettu Suomessa? Ja mainitseppa yksi kohtuuhintainen kellomerkki jota ei valmisteta Kiinassa?
+Lisää kommentti
Valitettavasti ei ymmärrä ja sen varaan onkin helppo rakentaa valheellista mielikuvaa, kun vielä Aarnin tarinassakin kerrotaan kuinka kaverukset keksivät ryhtyä valmistamaan puisia kelloja. Valitettavasti täysin samanlaisia kelloja on valmistettu Kiinassa lukuisissa tehtaissa jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista.

Aikanaan kiinalaiset kopioivat länsimaisia tuotteita, mutta nykyään kopiointi tapahtuu jo toisin päin. Kuka tahansa voi ostaa kiinalaisesta tehtaasta omalla nimellään brändättyjä kelloja. Jos Aarni Woodin kaverit olisivat ihan oikeasti itse ideoineet puisen rannekellon, niin tuskin se olisi täysin identtinen kiinalaisten kellojen kanssa. Kiinalainen design on vain kääntynyt suomalaiseksi ja sillä on helpompi myydä kelloja suomalaisille.
Ilmoita
Ystäväni osti miehelleen Aarnin kellon ja kuvitteli ostaneensa täysin kotimaisen tuotteen. Pettymys oli melkoinen, kun sai kuulla kellon todellisen valmistusmaan. Oli siinä vähän aikaa nielemistä. Kaupat olisivat jääneet tekemättä, jos olisi tiennyt kellon olevan kiinalaista "käsityötä"
Nykyään pitää olla todella tarkkana mitä ostaa
2 VASTAUSTA:
Oulun seksuaalirikoksesta etsitty epäilty jäi kiinni – oli ehtinyt Saksaan
Tiesitkö tätä: Suomalainen design valmistetaan usein ulkomailla
tuotteidenvalmistusmaa
Iittalan Teema-kannut valmistetaan Helsingin Arabiassa.
Lehtikuva
Mainos

JULKAISTU 30.01.2015 11:01
Monesta suomalaisesta kodista löytyviä esineitä tuotetaan ympäri maailmaa.

Suomalaisiksi miellettyjä tuotteita tehdään laajalti kotimaisten tehtaiden lisäksi ulkomailla sopimusvalmistajien toimesta. Yksittäisen brändin sisällä valmistus on saatettu jakaa useammalle tehtaalle Aasiaan ja Eurooppaan.

Mainos

Esimerkiksi Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Design from Finland -merkki kertoo, että suunnittelu ja muotoilu tapahtuvat kotimaassa, mutta usein tuotannosta vähintäänkin osa tulee ulkomailta. Kyseisen merkki on annettu myös kaikille alla mainituille tuotteille.

Tiesitkö, mistä Unikko-kuosiset pussilakanasi tai oranssikahvaiset saksesi tulevat?

Arabia
Keramiikkatuotteita valmistetaan pääosin Arabian keramiikkatehtaalla Helsingissä, mutta tuotantoa on myös Thaimaassa ja Indonesiassa. Aasiasta tulee muun muassa kuppeja, mukeja, tarjoiluosia ja kaatimia sekä osa Muumi-tuotteista. Helsingissä valmistetaan esimerkiksi Runo-, Paratiisi-, Arctica-, Lumi- ja KoKo- sarjojen lautasia.

Fiskars
Fiskarsin tuotteita saadaan laajalta sopimusvalmistajaverkostolta. Sopimusvalmistajia on muun muassa Indonesiassa, Thaimaassa ja Kiinassa. Fiskars valmistaa tuotteitaan myös Suomessa. Billnäsin tehtaalla tehdään muun muassa saksia ja kirveitä sekä muita puutarhatyökaluja.

Hackman
Suurin osa Hackmannin keitto- ja paistoastioista sekä kaikki All Steel -sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa Sorsakoskella. Valurautatuotteet ja Kajsa-leivontatuotteet tulevat Kiinasta. Suomessa ei ole aterinvalmistusta ollenkaan, vaan kaikki Hackmannin aterimet tulevat eri puolilta Eurooppaa ja Aasiaa.

Iittala
Iittalan lasituotteet, kuten Mariskoolit ja Aalto-maljakot valmistetaan Iittalan ja Nuutajärven lasitehtailla, mutta joitakin sarjoja tehdään Aasiassa ja Euroopassa. Esimerkiksi Essence- ja Tsaikka-lasit valmistetaan Saksassa. Osa Muumi-mukeista tulee Thaimaasta. Iittalan aterimet ja Collective Tools -tuotteet valmistetaan Kiinassa ja Vietnamissa. Tools-tuotteista osa tulee Etelä-Koreasta. Tekstiilien tuotanto tapahtuu Liettuassa ja Portugalissa. Kiinasta tulevat puolestaan Sarpaneva-padat.

Marimekko
Suomessa valmistetaan noin kolmannes kaikista Marimekon tuotteista. EU:n alueella valmistetaan yhteensä lähes 80 prosenttia tuotteista. Suurimpia valmistusmaita EU:n sisällä ovat Suomi, Viro, Liettua ja Portugali. EU:n ulkopuolella suurimmat valmistusmaat ovat Kiina, Thaimaa ja Intia.

Vallila
Vallilan kankaat ja verhot sekä suurin osa kankaisista valmistuotteista, kuten tyynynpäälliset ja kappaverhot painetaan Turkissa. Ompelutyötä tehdään Suomen lisäksi esimerkiksi Virossa. Mattoja kudotaan puolestaan Belgiassa. Vallilan tapetit tuotetaan alusta loppuun Suomessa.
+Lisää kommentti
Kellomies, kun kerran rinnastat Aarni woodin näihin suuryrityksiin, niin olet varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että myös jokaisessa Aarni woodin kellossa pitäisi olla selkeästi merkattuna valmistusmaa, eli kellon pohjassa pitäisi lukea MADE IN CHINA, jolloin kenellekään ei jäisi epäselväksi missä kello on valmistettu. Olemmehan samaa mieltä asiasta?
Jokaisessa Vallilan lakanassa, Iittalan lautasessa tai Marimekon kankaassa näkyy selkeästi valmistusmaa, jolloin asiakas tietää jo ostopäätöstä tehdessään, että tuote ei ole valmistettu Suomessa
2 VASTAUSTA:
Jos lait ja määräykset näin käskevät tehdä niin olen kanssasi samaa mieltä.
Eli olet siis sitä mieltä, että Aarni woodin asiakkaiden ei tarvitsekaan tietää kellojen todellista valmistusmaata, jos lait ja määräykset eivät velvoita tämän tärkeän tiedon selkeää esittämistä myytävässä tuotteessa. Kyseisistä määräyksistä minulla ei ole tietoa, mutta mainitsemasi suuryritykset ainakin arvostavat asiakkaitaan niin paljon, ettei heillä ole tarvetta piilottaa tietoa valmistusmaasta nettisivuston syöveriin.
+Lisää kommentti
Kaverille sanottiin Suomen Kultapörssissä, että Aarni Woodin kellot valmistetaan Suomessa. Siis kuinka kauan tällaisia valheita sallitaan Suomessa. Nyt pitäisi jo jonkin virallisen tahon puuttua tähän toimintaan. Todella törkeetä kusetusta.
Ilmoita
Kusetus jatkuu niin kauan kun ihmiset uskovat ostavansa suomalaisen kellon, joka on vieläpä tehtykin suomessa. Se että jälleenmyyjät väittävät kellojen valmistusmaaksi Suomen ei ilmeisesti Aarni woodia haittaa, kun lisäähän se vain kellojen myyntiä.
Ilmoita
Kuinka moni suomalainen joutuu vielä huijatuksi ennen kuin viranomaiset puuttuvat asiaan. Lehtimainoksissakin väitetään, että Aarni Woodin kellot valmistetaan Suomessa.
Ilmoita
Valheellinen ja harhaan johtava markkinointi on kuluttajasuojalain vastaista toimintaa. Siitä on selkeät säännöt.
Ilmoita
Ei ole kellosepänliikkeiden ja muiden jälleenmyyjien etujen mukaista, että myyvät valheellisin tiedoin näitä Aarni woodin kelloja. Kun valehtelevat asiakkailleen, vaikkakin tietämättään, niin mainehan heiltä menee, kun asiakkaille selviää mistä kellot ovat peräisin. Jos jälleenmyyjät tietäisivät myyvänsä suomalaisiksi brändättyjä kiinalaisia halpiskelloja, niin silloin eivät ainakaan valehtelisi asiakkailleen. Se on tietenkin jokaisen oma asia haluaako maksaa 200€ kiinalaisesta rihkamasta, kun saman saisi 15 eurolla.
6 VASTAUSTA:
Aarni -kelloissa on SWISS MADE -koneisto, eli koneistot tuodaan Sveitsistä kiinaan jossa ne kasataan puukoteloihin. Halvoissa kelloissa sen sijaan on kiinassa valmistetut koneistot.
koneisto_sveitsissä kirjoitti:
Aarni -kelloissa on SWISS MADE -koneisto, eli koneistot tuodaan Sveitsistä kiinaan jossa ne kasataan puukoteloihin. Halvoissa kelloissa sen sijaan on kiinassa valmistetut koneistot.
Eli aarni-kelloissa käytetään sveitsissä valmistettuja ETA-koneistoja. Se lukee samalla aarnin faq-sivulla jossa myös mainitaan että kellot valmistetaan kiinassa.
No johan on väite, että halvoissa kelloissa olisi kiinalaiset koneistot. Tässäkin halpiskellossa sattuu olemaan SWISS MADE koneisto. Koneistot ovat yleisesti joko sveitsiläisiä tai japanilaisia quartzeja aivan kuten Aarni woodin kelloissa

https://m.alibaba.com/product/60572758388/2017-hot-selling-custom-brand-wood.html?spm=a2706.7835515.0.0.58e462885zx1pv
Siinä on yksi lukuisista kiinalaistehtaista, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden "suunnitella" oman kellon. Valitset vain lukuisista, kellotauluista, viisareista, rannekkeista, kellolaseista, mekanismeista ja puumateriaaleista omasi, ja näin syntyy selkeää ajatonta suomalaista DESIGNIA. Kaiken tietysti kruunaa kellotauluun printattu logosi.
Chinamade kirjoitti:
No johan on väite, että halvoissa kelloissa olisi kiinalaiset koneistot. Tässäkin halpiskellossa sattuu olemaan SWISS MADE koneisto. Koneistot ovat yleisesti joko sveitsiläisiä tai japanilaisia quartzeja aivan kuten Aarni woodin kelloissa

https://m.alibaba.com/product/60572758388/2017-hot-selling-custom-brand-wood.html?spm=a2706.7835515.0.0.58e462885zx1pv
"Tässäkin halpiskellossa sattuu olemaan SWISS MADE koneisto"

Älä puhu paskaa. Eihän tuolla sinun linkissä ole mitään mainintaa sveitsiläisestä koneistosta. Katsopa sen sijaan mitä Aarnin kellotaulujen alareunassa lukee.
Aarnin kellot oikeasti ovat sveitsiläisiä, ja ihan kohtuuhintaisia sveitsiläiseksi kelloksi.
Kuules paskan puhuja, kannattaisi vaikka katsoa kohtaa Materials custom, niin selviäisi, mistä koneistot ovat.

Ja tässä kellossa taasen japanilainen quartz koneisto. https://m.alibaba.com/product/60746348393/Wholesale-China-wrist-wooden-watches-for.html?s=p&spm=a2706.7843299.1998817009.34.5d803710Aw7bIJ

Ja tällä tehtaalla on selkeät ohjeet kuinka "suunnitella" oma kello. Löytyy japanilaista ja sveitsiläistä quartz koneistoa. Klikkaa "view more"
+Lisää kommentti
Niinpä, kyllähän Kiinassa osataan puisia aurinkolaseja tehdä. Kannattaako niistä maksaa 10 kertainen hinta onkin jo toinen asia.

https://m.alibaba.com/product/60769765456/Handmade-natural-bamboo-polarized-classic-style.html?s=p&spm=a2706.7843299.1998817009.30.212748ecR8MeMI

Tosin ainahan pitää muistaa, ettei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa.
8 VASTAUSTA:
Kiinalaiset printtaavat tuotteisiinsa minkä tahansa logon tai nimen, jonka asiakas haluaa. Se voi olla Rolex, Seiko, AARNI tai vaikkapa asiakkaan oma nimi. Ei heitä kiinnosta, mitä kelloissa tai muissa tuotteissa lukee, kunhan kauppa käy.
Kuka haluaa kiinalaista piraattikelloa? Jos tilaa suoraan aarniwood -verkkokaupasta, voi olla varma että saa aidon tuotteen jossa on ETA 902 sveitsiläinen koneisto ja ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka. Ainoastaan puinen kuori kiinassa kaiverrettu.
Eipä sillä ole merkitystä onko sveitsiläinen kellomekanismi 5,10,15 tai 20€ (ETA 902 listahinta) hintainen, mutta sillä on, että jälleenmyyjien toimesta näitä Aarni woodin kelloja markkinoidaan suomalaisina ja Suomessa tehtyinä. Se on todella törkeää kusetusta, jonka toivoisi loppuvan.
Gelloseppä kirjoitti:
Eipä sillä ole merkitystä onko sveitsiläinen kellomekanismi 5,10,15 tai 20€ (ETA 902 listahinta) hintainen, mutta sillä on, että jälleenmyyjien toimesta näitä Aarni woodin kelloja markkinoidaan suomalaisina ja Suomessa tehtyinä. Se on todella törkeää kusetusta, jonka toivoisi loppuvan.
Ja kyseessä on puisella rannekkeella oleva kello
"Ja kyseessä on puisella rannekkeella oleva kello"

Ei ole, vaan nahkarannekkeella.
Aarniwood-kelloissa on useimmissa malleissa kotimainen hirvennahkaranneke. Saako kiinasta tilattua puukuorikelloa jossa olisi suomalaista hirvennahkaa ranneke?
Väitteesi ei pidä paikkansa. Esim Lahdessa kelloliike K.J.Kauko mainosti lehdessä Aarni Woodin kelloa, jossa puinen ranneke ja mainoksessa luki, että kello on tehty Suomessa. Kuinkahan moni on tuohonkin valheeseen uskonut.
ranneke_suomessa_tehty kirjoitti:
Kuka haluaa kiinalaista piraattikelloa? Jos tilaa suoraan aarniwood -verkkokaupasta, voi olla varma että saa aidon tuotteen jossa on ETA 902 sveitsiläinen koneisto ja ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka. Ainoastaan puinen kuori kiinassa kaiverrettu.
"ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka."

Tunnut tietävän paljon Aarni Woodista, joten osaat varmaankin kertoa, missä nämä nahkaiset rannekkeet on valmistettu. Kokkolan nahka myy hirvennahkavuotia ja ymmärtääkseni he eivät valmista rannekkeita. Jos kerran ranneke on kokonaan Suomessa valmistettu kuten kirjoitit, niin missä tapahtuu rannekkeiden leikkuu, ompelu, reitys, liimaus ja solkien asennus, eli varsinainen valmistus?
Nahkaranneke kirjoitti:
"ranneke on kokonaan suomessa valmistettu, suomalaista hirvennahkaa jonka valmistaa Kokkolan nahka."

Tunnut tietävän paljon Aarni Woodista, joten osaat varmaankin kertoa, missä nämä nahkaiset rannekkeet on valmistettu. Kokkolan nahka myy hirvennahkavuotia ja ymmärtääkseni he eivät valmista rannekkeita. Jos kerran ranneke on kokonaan Suomessa valmistettu kuten kirjoitit, niin missä tapahtuu rannekkeiden leikkuu, ompelu, reitys, liimaus ja solkien asennus, eli varsinainen valmistus?
Olisi ihan kiva tietää missä nämä "kokonaan Suomessa valmistetut" nahkarannekkeet valmistetaan. Tuskin se mikään salaisuus on?
+Lisää kommentti
Myös Suomen Kultapörssissä väitettiin, että Aarni Woodin rannekello, jossa on puinen ranneke, on valmistettu Suomessa. Aarni Wood on vastuussa näistä valheista, jos ei kerran informoi jälleenmyyjiään riittävästi. Turha on vedota siihen, että FAQissa lukee , että kellot valmistetaan Kiinassa, jos eivät edes jälleenmyyjätkään tätä tiedä.
Ilmoita
Watches are manufactured according to our design in the factory that meets our high standards in China. We visit the factory on a regular basis to ensure the production quality and development. The Design from Finland mark has been granted for our watches as a symbol of Finnish design.
10 VASTAUSTA:
Kiinassa teettävät puisia kelloja ja jälleenmyyjät väittävät niitä Suomessa tehdyiksi. Täysin samanlaisia kelloja on Kiinassa tehty jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. On siinä meillä suomalaista designia kerrakseen.
Kannattaisiko sitten ottaa yhteyttä suomalaisen työn liittoon täällä meuhkaamisen sijasta?
Tyhmiä-huijataan kirjoitti:
Kiinassa teettävät puisia kelloja ja jälleenmyyjät väittävät niitä Suomessa tehdyiksi. Täysin samanlaisia kelloja on Kiinassa tehty jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. On siinä meillä suomalaista designia kerrakseen.
https://suomalainentyo.fi/yrityksille/design-from-finland
.
DesignFromFinland kirjoitti:
Se on vain hyvä, että asiasta keskustellaan. Jokainen asiakas, jolle on myyty Aarni woodin kello suomalaisena ja Suomessa tehtynä, on tullut huijatuksi.
MadeinChina kirjoitti:
Se on vain hyvä, että asiasta keskustellaan. Jokainen asiakas, jolle on myyty Aarni woodin kello suomalaisena ja Suomessa tehtynä, on tullut huijatuksi.
Mitään lähteitä ei ole sen väitteen tueksi että Aarni ei olisi suomalaista designia. Sen puolesta on tuo suomalaisen työn liiton myöntämä merkki.
DesignFromFinland kirjoitti:
Mitään lähteitä ei ole sen väitteen tueksi että Aarni ei olisi suomalaista designia. Sen puolesta on tuo suomalaisen työn liiton myöntämä merkki.
Kiistämätön tosiasia on se, että Kiinassa on tehty lukuisissa tehtaissa täysin samanlaisia kelloja jo kauan ennen Aarni Woodin perustamista. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä , varsinkin kun Aarnin kellot valmistetaan Kiinassa.

Pahin valhe on kuitenkin se, että jälleenmyyjät väittävät kellojen valmistusmaaksi Suomen ja tästä valheellisesta markkinoinnista on vastuussa Aarni wood.
Ja kun kerran Aarni woodin asioista niin paljon tiedätte, niin kertokaa nyt ihmeessä missä nämä nahkarannekkeet tehdään, kun väitätte niiden olevan kokonaan Suomessa tehtyjä. Nahka tulee Kokkolasta, mutta missä tapahtuu valmistus??
Mielenkiintoista! Kovasti nämä Aarnin "kaverit" täällä väittävät, että nahkarannekkeet tehtäisiin Suomessa, mutta kun kysytään missä, niin ei tule mitään vastausta. Siitä voinee jokainen päätellä miten asian laita oikeasti on.
Ei kai kukaan edes usko, että nahkarannekkeet valmistettaisiin Suomessa. Hirvennahka voi hyvinkin olla Suomesta. Veikkaisin että lähettävät nahat Kiinaan, jossa rannekkeet valmistetaan kiinalaisena käsityönä.
Kovin hiljaisia ovat olleet Aarni woodin "kaverit". Vinkkinä vaan heille, ettei kannattaisi väittää mitään sellaista, mikä ei pidä paikkansa.
+Lisää kommentti
Rehellisesti vaan MADE IN CHINA kelloihin, niin jälleenmyyjätkin tietävät mitä myyvät eikä asiakkaatkaan tule petetyiksi
1 VASTAUS:
Juurikin näin. Kyllä kiinalaisia kelloja voi myydä, mutta ei niitä pitäisi väittää suomalaisiksi saatika Suomessa tehdyiksi. Asiakkaan pitää pystyä luottamaan siihen, mitä myyjä tai jälleenmyyjä tuotteesta kertoo. On päivän selvä asia, että kun riittävän moni asiakas huomaa tulleensa huijatuksi, niin jossain vaiheessa tämäkin "kupla" puhkeaa. Näin on aina käynyt. Rehellinen kaupankäynti kantaa pitkälle.
+Lisää kommentti
jaa empä tienä
1 VASTAUS:
Niinpä, tyhmiltä ja tietämättömiltä vain rahat pois.
+Lisää kommentti
No jo on härskiä toimintaa
2 VASTAUSTA:
Kyllä kotisivuillaan ilmoittavat materiaalien lähteet. Mm. Suomalaista visakoivua
Asdfgsdn kirjoitti:
Kyllä kotisivuillaan ilmoittavat materiaalien lähteet. Mm. Suomalaista visakoivua
Juu, suomalaiset materiaalit ja design :)
+Lisää kommentti
Kun itse ei osaa mitään tehdä, niin kannattaa ostaa halpaa Kiinan roinaa ja myydä omana suomalaisena designina. Näin härskisti toimii Aarni wood, kuten myös Woobs. On aikamoinen yhteensattuma, että nämä kummatkin firmat ovat suunnitelleet samanlaiset kellot ja vieläpä sellaiset, joita on Kiinassa tehty jo vuosikymmenet.
4 VASTAUSTA:
Urbaani legenda joka on alkanut elämään omaa elämäänsä Suomi24 kellot palstalla. Todellisuuden kanssa väitteilläsi tuskin on paljon tekemistä. Todisteiden puuttuessa käy vanha sananlasku tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.
No, kerrohan sitten kuka on kopioinut ja ketä? Ovatko lukuisat kiinalaistehtaat kopioineet Aarni woodin suunnittelemia kelloja ja vieläpä ennen Aarni woodin perustamista? Onko Whoobs kopioinut Aarni woodia, kun kellot ovat samanlaisia?

Ja kun kerran tunnut olevan Aarni woodin "kavereita", niin kerrohan nyt rehellisesti missä nämä nahkarannekkeet valmistetaan, kun väitätte niiden olevan kokonaan Suomessa valmistettuja.
Todellakin, tyhjinä kolisevat Aarnin "kavereiden" tynnyrit, kun eivät pysty selkeisiin kysymyksiin vastaamaan. Tästä voinee jokainen vetää omat johtopäätökset.
Mielummin vastauksia, kiitos!
+Lisää kommentti
Joo, turha edes odottaa Aarnin kavereilta vastausta, koska he itsekin tietävät totuuden, joka ei kestä päivänvaloa. Jos heidän väitteensä pitäisivät paikkansa, niin ei olisi syytä olla vastaamatta.
Ilmoita
No onpa todella törkeetä, minulle myytiin Aarnin kello suomalaisena ja Suomessa tehtynä käsityönä. Eikö jälleenmyyjille voisi kertoa, että kellot tehdään Kiinassa
Ilmoita
Ei ole Aarni Woodin etujen mukaista, jos jälleenmyyjät ja asiakkaat tietäisivät kellojen tulevan Kiinasta. Harva olisi valmis maksamaan paria sataa euroa kiinalaisesta halpiskellosta, jossa on muutaman euron quartz koneisto.
Ilmoita
Niinpä, quartz koneistoja "Swiss movement" lisällä. Myös maailmalla myydän tuotteita mielikuvilla ja nämä sveitsiläiset halvat quartz mekanismit kuuluvat siihen sarjaan, eli ratsastetaan maan kuululla kellomaineella. Sveitsin lain mukaan kelloissa saa lukea Swiss movement, jos koneistot on kasattu ja tarkistettu Sveitsissä, ja vähintään 60% komponenttien arvosta on Sveitsistä. Valitettavasti laki on kuitenkin kierrettävissä niin, että koneiston osat tuodaan Kauko-Idän halpamaista ja lopuksi koneistoon laitetaan sveitsiläinen ruuvi, joka on kalliimpi kuin koneiston osat yhteensä, ja näin voidaan koneisto myydä sveitsiläisenä. Koneistojen kasaus tapahtuu automaattikoneilla eikä kalliiden sveitsiläistyöntekijöiden tarvitse niihin juurikaan koskea. Toki laaduntarkkailu on Sveitsissä korkeammalla tasolla kuin esim. Kiinassa, mutta kyse on kuitenkin halvoista massatuotteista, joista kiinalaiset puukellojen valmistajat eivät maksa montaakaan euroa.
Ilmoita
Ei nää ihan turhia äijiä oo!

"Helsingin Mechelinin­kadulta kaadetuista lehmuksista tehtiin rannekelloja"

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006166260.html?ref=rss
Ilmoita
No johan vitsin murjasit! Kyllä nämä Aarnin äijät ovat taitavia, kun osaavat suomalaista lehmusta lähettää kiinalaiselle kellotehtaalle työstettäväksi.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Valitettavasti lehmus on puumateriaalina erittäin pehmeää ja siten mekaaninen kestävyys on todella heikko, joten tarkkana kannattaa olla näiden kellojen kanssa. Jo pelkkä kynnen painallus jättää lehmukseen jäljen toisin kuin tammeen tai ebeniin, jotka ovat kovia puita.
Ilmoita
Niinpä, kertoo kaiken Aarnin äijien ammattitaidosta, kun teettävät kelloja niinkin pehmeästä puusta kuin lehmuksesta. Suosittelen näitä äijiä edes vähän opiskelemaan puusepän alaa, jotta tietäisivät mihin mikäkin puulaji soveltuu. Jos tätä 300€ kelloa ei juurikaan käytä, niin varmaan pysyy hyvässä kunnossa, mutta normaalissa arkikäytössä, jossa kolhuilta ei voi välttyä, niin lehmus ei todellakaan ole hyvä valinta.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Aarni Wood kellot

Tänään jossain joulumyyjäisissä törmäsin Aarni Wood -kelloihin. Ovatko nämä jotain kiinahalpista, joka on brändätty "kotimaiseksi" ja somessa rummutettu.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta