Mitä työtä haluaisit tehdä?

mietintässä

Mitä hommia teet tällä hetkellä? ja mitä hommia haluaisit tehdä, jos saisit rajoituksetta valita minkä tahansa ammatin?
Mikä estää sinua tekemästä sitä, mitä haluaisit oikeasti tehdä?

13

1617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1117

      Minä haluaisin opettaa teknisessä yliopistossa. Sellaisessa jossa multimedia pistettäisiin sivuun ja otettaisiin jälleen lyijykynä ja paperia, liitu ja taulu. Ja sen jälkeen opiskeltaisiin perusteet ja sitten opetettaisiin oppilaat ajattelemaan. Sielä ei räplättäisi kännyköitä eikä tabletteja. Sielä keskusteltaisiin ja ratkottaisiin ongelmat yhdessä. Kasvettaisiin ja kehityttäisiin maailman pohjasakasta maailman johtavaksi tekniseksi kansaksi. Ohitettaisiin Saksalaisetkin.

      Jaa että mikä estää... Suomessa ei ole sellaista yliopistoa eikä korkeakoulua joka ajattelisi oppilaiden opetustason nostamista. Päinvastoin. Oppilaat nähdään raha tuottavina yksiköinä jolloin tehdään kaikkensa että he viihtyisivät kouluissa ja valmistuisivat minimaalisin tiedoin. Mutta valmistuisivat. Kouluissa hallinto ja erilaiset johtokunnat kuluttavat ne rahat jotka on tarkoitettu opetukseen. Missään koululaitoksessa ei ole varaa opettaa. Mutta kaikissa oppilaitoksissa on varaa laittaa rahaa seiniin ja remontteihin.

      Meidän opetustaso on tällä hetkellä luokattoman huono. Teknisistä yliopistoista valmistuu henkilöitä jotka tietävät vähemmän teoriaa kuin entiset teknnikot. Ja tämä on tosi. Meillä on tällä hetkellä työrintamalla insinöörilauma jolla on enemmän todistuksia ja tutkintoja useammasta aihealueesta kuin koskaan. Silti he tietävät vähemmän kuin koskaan. Ja suurin osa heistä ei koskaan ole ollut työelämässä. He eivät koskaan ole tehneet töitä jolloin heidän osaamisensa teoria yhteenlaskettuna on vähemmän kuin ammattikoulusta valmistuneella. Ja näiden henkilöiden pitäisi johtaa Suomea kohti parempaa tulevaisuutta.

      Mietitäämpä hetki. Kohta tulee tilanne jossa "vanha koulukunta" siirtyy kokonaan eläkkeelle. Kuka tätä maata johtaa ja pyörittää parin vuoden päästä? Minua hirvittää.

      Toivottavasti vastasi aloittajan kysymykseen.

      • Keski-ikäistynyt

        Taidat olla urasi ehtoopuolella?

        Oletko ajatellut, että työelämässä ei välttämättä enää tarvita perustason teoriaa hallitsevien armeijaa? Ehkä soveltavampi osaaminen on nykyään tärkeämpää.

        Toinen seikka: mitä tekemistä teknisillä yliopistoilla on Suomen johtamisen kanssa? Arvostan kyllä asiaosaamista etenkin matemaattisilla aloilla, mutta en haluaisi sellaista omaksi tai maani johtajaksi. Pysykööt teollisuudessa, tuotannossa ja liike-elämässä, jossa heistä on enemmän hyötyäkin.


      • PuuCee55

        Uskomatonta höpötystä. Hyvä oppilas voi korkeakoulussa 4 tai 5 vuoden aikana oppia suunnattoman suuren määrän asioita. Lähes kaikki tarpeellinen kyllä opetetaan, mutta kuka sen kaiken itseensä imee? Pitäisi olla sitten jokainen arvosanaksi kiitettävä? Toisaalta jotkut tekee niin, eikä pelkkä koulutodistus kokonaisuus ole. Moni työpaikka voi olla semmoinen persläpi että ei mitään tolkkua, ja johtajat joita ei kukaan valvo, tekevät ja sanovat mitä tahansa ja voivat olla kuinka sekaisin tahansa. Näkyy sitten missä näkyy...


    • McLuuseri

      Pakko vastata, osuvia kysymyksiä. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena alkutuotannon puolella, palkka on huono. Aiemmin olin talkkarina jonka voisi sanoa olleen unelma-ammattini, tykkäsin teknisistä hommista erityisesti mutta se mureni wittumaisiin ihmisiin, kyllästyin totaalisesti. Kärsin jo aiemmin tietynlaisesta ihmispelosta / epäluuloisuudesta ja nähtyäni riittävästi kaksinaamaisia pasciaisia epäilykseni ihmisten hyvyyttä kohtaan vahvistuivat, olen nykyään entistäkin kyynisempi ja vihamielisempi ihmisiä kohtaan. Nykyään ei enää ole unelmia kuin selvitä ja elää vähemmällä rahalla mutta onnellisempana.
      Monesti melkein toivon että kunpa olisin itse sellainen mulkku, johtajatyyppi joka ei pelkää mitään ja voi tehdä mitä haluaa ja pyrkiä yhä haastavampiin hommiin, mutta toisaalta parempi näin. Elelen huomaamattomana, unohdettuna ja vähällä rahalla.
      Onnea kaikille jotka vielä pystyvät aidosti hymyilemään.

    • Mudbeard

      en mitään.

    • kaikkitaieimitään

      Haluaisin käydä töissä vain silloin kun sattuisi huvittamaan, esim. muutaman tunnin päivässä mutta sellaista työpaikkaa ei ole olemassakaan. Perkele kun se on pakko aina olla se 8h päivässä tai ei mitään, kyllä on perkele joustamaton systeemi!!

    • faktat_esiin

      Suomessa on kaikista duunarin töistä tehty halpatyötä millä ei tule toimeen joten en tee mitään töitä enää ikinä, haistakoon suomalainen yrittäjä ja vuokrafirmat pitkän paskan ja vittumaista vuotta 2017 sekä toivottavasti firmanne vihdoinkin menevät konkkkaan kun kulutus sakkaa entistä enemmin ensi vuonna.

    • tärkeilijäpomoksi

      Haluaisin sellaisen työn, jossa voin nuoleskella ylempiä ja morkata alaisia! Mieluusti niin, ettei tarvitse kouluttautua näiden kesken jääneiden kaikkien opintojen vuoksi. Ja tuota, voisin hoitaa erilaisia hankintoja, koska tykkään tavaroista, ruoasta ja juomasta. Hirveästi en välitä aikatauluista, joten säätäisin mielelläni vain kaikkea mahdollista ja esittäisin tärkeää. - No, en mä tätä mun esarin duunia koskaan saa. Nyyh.

    • nainen57vee

      Olen henkilöstöhallinnossa.

      Haluaisin tehdä jotain sellaista työtä jossa heti näkee työn jäljen; esim. raksalla jotain. Maalari tai laatoitushommia. Tai huonekalujen verhoilua. Kun työn lopettaa, se jää siihen ja siitä samasta taas jatketaan. Työt ei lisäänny sillä välin kun olet poissa. Bussikuski olisi kanssa mukava homma. Nuorempana haaveilin sairaanhoitajan työstä mutta en kyllä olisi siihen pystynyt. Onneksi en aikanaan päässyt sairaanhoito-opistoon.

      Nykyisessä työssä työt kulkee vapaa-ajallakin koko ajan mukana, työtahti on ihan mahdotonta. Jos olet päivän lomalla, seuraavana päivänä saat kuroa hommia kiinni kaksin verroin - kukaan ei tee töitä kun olet poissa ja ne kasaantuu sähköpostiin. Ja läppäri on aina ja kaikkialla mukana, samoin känny. Toisaalta helppoa että työtä pystyy tekemään missä vaan mutta on siinä ongelmansa; vapaa-aikaa ei erota työstä.

    • Nainen37vee

      Haluaisin tehdä työtä, joka on älykästä, henkisesti haastavaa ja motivoivaa. Jotain akateemista, jossa hyvä palkka ja älykkäät, mukavat työkaverit, liukuvat työajat. Työtoverit olisivat henkisesti vahvoja, itsevarmoja, fiksuja akateemisia. Kateus, mustasukkaisuus, katkeruus ja kostonhalu loistaisi poissaolollaan. Kaikki tsemppaisivat toisiaan ja kukaan ei ikinä ever never kirjoittelisi kenestäkään mitään pahaa Suomi24, nettiin tai intranettiin tai savustaisi ketään ikinä. Kaikki olisivat onnellisia ja tyytyväisiä. Kaikki olisivat omassa työssään päteviä, motivoituneita oman alan ammattilaisia.

      Ei mitään alemman tason duunaritöitä, niissä aina runsaasti heikkoitsetuntoisia, kateellisia, katkeria elämänkoululaisia pönkittämässä heikkoa itsetuntoaan toisten ihmisten kustannuksella, kiusaamassa ja lyttäämässä. Lisäksi niissä on niin huono palkkakin ja epäammattimainen, hyvin usein surkea johtaminen.

      • Nainen37vee

        Lisään tähän, että arvostan ammattitaitoista, kannustavaa johtamista.

        Jos itse olisin johtaja, tekisin kaikkeni hyvän työilmapiirin saavuttamiseksi. Selän takana tai netissä pahan olon purkaminen ei tulisi kuulonkaan, vaan jos sydämellä olisi jotain siitä uskaltaisi kuka tahansa avautua kasvotusten reilusti ja avoimesti oli asia mikä hyvänsä, myös ne ujoimmat. Suuret möröt pystyy jo näin useimmiten ennaltaehkäisemään. Reiluus, tasa-arvo, kannustus ja positiivisuus, ei vain pelkkiä korusanoja vaan oikeasti totta. Näin on helppo ja kiva tulla töihin, vaihtuvuus on pienempää ja töitäkin tehdään aikuisten oikeasti.


      • HeippaMääLähren

        Voithan tehdä vapaa ajallasikin jotain vaativaa ja älykkyyttä vaativaa projektia, esim. itse teen rakenteluprojektia tälläkin hetkellä, mihin uppoaa joka päivä 3-8 tuntia. Tunteja en laske, enkä rahaa mikä menee tarvikkeisiin... Alle parilla sadalla pitäisi kyllä selvitä loppuun saakka... Valmis ehkä kesään mennessä...

        Kateus ehkä eniten pahaa teettää työyhteisöissä. Lisäksi myös ehkä ujous. Kolmanneksi asioiden väärin tulkinta. (Tai ehkä se kuuluisi ensimmäiseksi ja ainoaksi syyksi?) Nämä yhdessä taikka erikseen riittää jo moneen "dynamiittipötköön". Usein ihminen ei edes ymmärrä olevansa kateellinen... Omia vikoja ei voi nähdä... Joskus kyllä on parempi vain paeta tiettömän taipaleen taakse ja jättää ne muut latelemaan niitä neuvojaan ja mielipiteitään yksikseen omiin korviinsa, jos luulevat niillä johonkin pääsevänsä...


    • Vinkkivinkki

      Jos yritykseni nimi olisi jotenkin trumpfhahtava, vaihtaisin pikapikaa yrityksen nimeä joksikin toiseksi. Ihan jo pelkästään imagosyistä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe