Terve sielu terveessä ruumiissa

Seksuaali.Terapeutti

Olen sattumalta päätynyt seuraamaan palstaa ja hämmentynyt joidenkin uskovien seksikielteisyydestä. Eikö jokaiselle nykyihmiselle pitäisi olla itsestäänselvää, että oman seksuaalisuuden toteuttaminen on yhtä luonnollinen asia kuin syöminen tai juominen. Ai niin koska paasto ja juomisestakin taitaa tulla ryyppääminen mieleen.

Ymmärrättekö ollenkaan, että neuroottinen itsensä ja elämän kieltäminen aiheuttaa merkittäviä psyykkisiä ja ruumiillisia sairauksia? Jopa hallusinaatioita ja vielä huomattavasti pahempia oireita kuin mitä tuollaisella käytöksellä mahdollisesti pyritään estämään?

Patoutunut, paatunut ja tunnoton ihminen on todella vaarallinen niin itselleen kuin ympäristölleenkin. Kaiken lisäksi ns. tuiki tavallisten ja normaalien asioiden kieltäminen vain entisestään lisää houkutusta langeta niihin esim. jokainen, joka vapaasta tahdostaan saa harrastaa seksiä niin paljon kuin huvittaa ja kenen kanssa tahtoo, huomaa hyvin pian miten tylsäksi ja mekaaniseksi homma kääntyy uutuudenviehätyksen karistua. En ihmettele, että porno on nimenomaan ongelma kiihkouskovaisille. Aivot ovat tärkein sukupuolielin ja niitä tulee ja pitääkin käyttää. Tärkeintä on nähdä toinen ihminen ainutlaatuisena, persoonallisena olentona ja kunnioittaa toisen rajoja sukupuolesta ja sukupuolirooleista riippumatta.

Seksi on iloinen ja hauska asia. Nauttikaamme hyvällä omallatunnolla niin itsestämme kuin muistakin. :)

34

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei siitä minullekaan mitään haittaa ole ollut, että en totteuta häpeällisiä himojani, vaan päinvastoin, pystyn tuntemaan pajon terveempää läheisyyttä ihmisiin, kun siihen ei liity omien himojeni tyydytys.

      • Mitä__Tapahtuu

        Entäs esim. naisviha ja jäykät käsitykset sukupuolirooleista? Mustavalkoinen maailmankuva? Kun omaan itseen ei ole luonnollista suhdetta, vaikeat ja ristiriitaiset tunteet siirretään uskonnolliseen fanatismiin? Sekö ei ole häpeällisen himon täyttämistä?


      • Mitä__Tapahtuu kirjoitti:

        Entäs esim. naisviha ja jäykät käsitykset sukupuolirooleista? Mustavalkoinen maailmankuva? Kun omaan itseen ei ole luonnollista suhdetta, vaikeat ja ristiriitaiset tunteet siirretään uskonnolliseen fanatismiin? Sekö ei ole häpeällisen himon täyttämistä?

        Noin se varmaan jotenkin tapahtuu. Kun ihan sellaisesta jopa avioliitossa tapahtuvasta seksistä tehdään niin sairaalanloista hommaa, että sitä saa vaan harjottaa lisääntymistarkotuksessa muutoin se on irstailua. Jonnekkin se turhautuminen täytyy kanavoida, mikä siitä jatkuvasta vuosikymmeniä kestävästä puutteessa tulee.


      • Seksi onkin parasta silloin kun saa tehdä kumppanille hyvää, ja nähdä hänen nauttivan. Myös itse saa vastaavasti jotain hyvää. Ei seksin tarvitse olla itsekästä itsensä tyydyttämistä.


      • Vaikka oikeasti se taitaa olla toisin päin?
        Jolla on tyydyttävä seksuaalielämä, ei enää tarvitse erityisesti ”hillitä” – koska tarpeet ovat jo tyydytetyt” – ja kykenee todelliseen läheisyyteen muiden kanssa.

        Kun se vain on niin, että sitä mitä kieltää edes ajattelevansa, sitä enemmän se hallitsee ajatuksia. Käykin täysin päinvastoin. Se puolestaan saattaa johtaa mitä ihmeellisimpiin sijaistyydytyksen etsimiseen sekä moraalittomuuteen.


    • Tätäminäkinkysyn

      Aloittaja ei ole mikään Seksualliterapeutti. Kirjoitustyyli paljastaa sen.
      Mutta miksi homot ja lespot haluvat nimityksen avioliitto, kun se kahden samaa sukupuolen liitto ei ole avioliitto?
      Avioliitto on nimenomaan miehen ja naisen kahden välinen liitto, joka Jumalan sanalla voidaan siunata.

      • tätäihmettelen

        Mitä viestilläsi ja siinä esitetyssä kysymyksessä on tekemistä aloittajan viestin kanssa?


      • Mitä__Tapahtuu

        "Aloittaja ei ole mikään Seksualliterapeutti. Kirjoitustyyli paljastaa sen."

        Millä tavalla seksuaaliterapeutti kirjoittaa? :D Opetetaanko sellaista jossain? Entä tunnistaako pätevän seksuaaliterapeutin oikeanlaisesta kirjoitustyylistä. Entä, jos onkin vain valeseksuaaliterapeutti mutta osaa vain esiintyä tarpeeksi vakuuttavasti? Sekö riittää? Voi teitä...


      • "Mutta miksi homot ja lespot haluvat nimityksen avioliitto, kun se kahden samaa sukupuolen liitto ei ole avioliitto?"

        Avioliitto on, kuten sinulle selviää jos luet avioliittolain, kahden aikuisen välinen sopimus. Miksi siis kaksi täysi-ikäistä eivät saisi solmia avioliittoa Suomessa?

        Se mitä kukakin teke ja kenen kanssa seksuaalisesti ei ole asia jota määritellään avioliittolaissa.

        Ja korjauksena: kahden samaa sukupuolta olevan välinen liitto on nimeltään avioliitto jo useissa maissa, kohta myös Suomessa.

        Suomessa on myös uskonnonvapaus, joten sinun Jumalasi sinuakset eivät ole mitään lakeja tai ohjeita muille kun niille jotka tuon uskonnonvapauden antaman oikeuden mukaan haluavat niin uskoa.


      • Ei kai tässä mikään terapeutti tarvitse ollakaan?


      • Kysymys.on.rakkaudesta

        Mikä on oma koulutuksesi? Et edes ymmärtänyt, mistä aloittaja puhuu.


    • Mitä__Tapahtuu

      Lahkojen ja muiden kulttien etu on kontrolloida jäsentensä sekuaalisuutta, jotta se saadaan kanavoitua yhteisön palvelemiseen esim. käännyttämisen (evankelioinnin) kautta. Mitä palavampi julistaja, sitä suuremmat ongelmat oman seksuaalisuuden kanssa.

      Oman seksuaalisuuden pelko tai kieltäminen voi myös johtaa siihen, että murrosikä jää ikään kuin elämättä. Lisäksi ahdasmieliseen uskonnollisuuteen liittyy lapsenkaltaisuuden ihannointia mikä jo sinänsä altistaa pedofilialle ja muille vaihtoehdoille vastuullisen aikuistenvälisen seksin sijaan.

      On myös havaittu, että fundamentalismi suosii naisten alistamista ja heidän näkemistään ns. huora-madonna-akselilla mikä entisestään vääristää tasapainoisen seksuaalisuuden kehittymistä. Uskikset ovat siis muuta väestöä seksuaali- ja himokeskeisempää väkeä koska nuo asiat pyörivät pakonomaisesti heidän mielessään. Heidän on esim. lähes mahdotonta nähdä naista muuten kuin sukupuolen kautta - ammatti, kiinnostuksenkohteet, persoona, taidot, ajattelu jne. ovat aina alisteisia sukupuolelle.

      Me muut, joita uskonto ei kahlitse, voimme keskittyä täysillä asiallisten asioiden hoitamiseen, järjen käyttöön tunteiden sijaan ja järjen ja tunteiden analyyttiseen erottamiseen toisistaan aina tilanteen vaatimalla tavalla. Lyhyesti sanottuna: kykenemme sisäiseen itseohjautuvuuteen, asettamaan itse rajoja itsellemme ja ottamaan vastuun teoistamme. Toisin kuin kiihkouskovaiset, jotka tarvitsevat Pyhää Henkeä seksuaalienergian kanavoimiseen (ns. Hengestä juopuminen), Saatanaa itsekontrollin menettämisen, viettien tai himojen syyksi sekä Jumalaa asettamaan heille rajat ulkopuolelta kun eivät ole tarpeeksi kypsiä niistä itse huolehtimaan.

      • tosiontosi

        "Me muut, joita uskonto ei kahlitse, voimme keskittyä täysillä asiallisten asioiden hoitamiseen, järjen käyttöön tunteiden sijaan"

        No tässä se nyt näkyy kun pääministerinä on tunteidensa armoilla oleva uskova mies!!!!!! KYLLÄ HIRVITTÄÄ! :(

        "Lähettämissään viesteissä Sipilä kertoi luottamuksensa Yleä kohtaan olevan täysi nolla. Nyt hän myöntää reagoineensa asiaan tunteellisesti. Sipilä sanoo pahoitelleensa kommenttiaan Jääskeläiselle."

        http://yle.fi/uutiset/3-9325315


      • MistäOnKyse
        tosiontosi kirjoitti:

        "Me muut, joita uskonto ei kahlitse, voimme keskittyä täysillä asiallisten asioiden hoitamiseen, järjen käyttöön tunteiden sijaan"

        No tässä se nyt näkyy kun pääministerinä on tunteidensa armoilla oleva uskova mies!!!!!! KYLLÄ HIRVITTÄÄ! :(

        "Lähettämissään viesteissä Sipilä kertoi luottamuksensa Yleä kohtaan olevan täysi nolla. Nyt hän myöntää reagoineensa asiaan tunteellisesti. Sipilä sanoo pahoitelleensa kommenttiaan Jääskeläiselle."

        http://yle.fi/uutiset/3-9325315

        No jo on! Kyllä maan asioista päättävällä virkamiehellä pitäis pysyä pää kylmänä ja järjen toimia ennen mitään tunteenpurkauksia. Hämmentävää kerta kaikkiaan... millaista mallia tässä oikein annetaan? Entä johtuuko tämä jotenkin Sipilän uskonnollisesta taustasta vai mistä ihmeestä?

        "Ylen toimittaja hämmästyi Sipilän poikkeuksellisesta tunteenpurkauksesta – ”Epäilin hetken, että pääministerin tili on kaapattu”

        Yleisradion ajankohtais- ja featuretoimituksen toimittaja Salla Vuorikoski ehti viime perjantaina jopa epäillä, että Suomen pääministerin Juha Sipilän (kesk) sähköpostitili oli kaapattu.

        Vuorikoski alkoi illalla saada Sipilän välittäminä omaan sähköpostiinsa suomalaisten Sipilälle lähettämiä yksityisiä sähköposteja.

        – Olin aluksi ihan kysymysmerkkinä, hän kertoo Ilta-Sanomille.

        Jo aikaisemmin samana päivänä Sipilä oli lähettänyt Vuorikoskelle sähköpostin, jossa arvosteli tämän työtä liittyen Ylen uutiseen Sipilästä ja tämän sukulaisten roolista Katera Steel -yhtiössä, joka oli saanut urakan Terrafamen kaivoksesta.

        Sähköposteja tuli ja tuli pitkin iltaa, lopulta yhteensä 17, joista viimeinen kello 23.

        – Ensimmäisen luulin tulleen vahingossa väärään osoitteeseen sellaistahan sattuu joskus.

        – Sitten kun niitä alkoi tippua lisää, epäilin hetken jopa, että pääministerin tili on kaapattu, Vuorikoski kertoo.

        – Vähitellen tajusin kyllä, mistä oli kyse."

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004887806.html


      • "Me muut, joita uskonto ei kahlitse..."

        Ei uskonto kahlitse vaikka uskova onkin. Väittämäsi käyvät ahdasmieliseen fundamentalismiin kyllä.


    • Jumalan.Sana

      Matt. 5:

      28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.

      29 Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.

      30 Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee helvettiin.

      Ilm. 21:

      8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema.

      1. Kor. 7:

      2 mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä.

      1. Kor. 6:

      9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, 10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
      ...
      15 Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäseniä? Ottaisinko siis Kristuksen jäsenet ja tekisin ne porton jäseniksi? Pois se!

      16 Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: "Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi".

      17 Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan.

      18 Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan.

      19 Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?

      20 Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.

      Hepr. 13:

      4 Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.

      2. Kor. 5:11

      Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.

      Ilm. 22:

      15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

      • MistäOnKyse

        Miten sovellat näitä omassa elämässäsi? Saisko käytännön esimerkkejä?


      • MistäOnKyse

        Entä kuinka ahdistuneeksi tunnet itsesi? Podetko jatkuvaa syyllisyyttä, huonoa itsetuntoa, riittämättömyyttä tai tuntuuko sinusta, että joku tarkkailee jatkuvasti ajatuksiasi / tekojasi?

        Koetko kaunaa elämäniloisia, rentoja ja huolettomia ihmisiä kohtaan? Koetko pakottavaa tarvetta evankelioida heille?


      • Niinpä, niin.

        Tässä nähdään taas hyvä esimerkki siitä kuinka aloittajan pointti menee täysin osalta ohi. Kopioidaan vaan äkkiä jotain Raamatun pätkiä, no enää tästä puuttuisi , että joku pertsa tulee heittämään ne Mooseksen lait tähän ja homma olisi heidän mielestään paketissa. Tuo oli siis sarkasmia .


      • sydänsydänsydän
        MistäOnKyse kirjoitti:

        Entä kuinka ahdistuneeksi tunnet itsesi? Podetko jatkuvaa syyllisyyttä, huonoa itsetuntoa, riittämättömyyttä tai tuntuuko sinusta, että joku tarkkailee jatkuvasti ajatuksiasi / tekojasi?

        Koetko kaunaa elämäniloisia, rentoja ja huolettomia ihmisiä kohtaan? Koetko pakottavaa tarvetta evankelioida heille?

        Elämäniloa on:

        "Elämänilo on sitä, että suhtautuu yleensä myönteisesti asioihin ja ihmisiin. Silloin uskaltaa suunnitella tulevaisuuttaan ja lähteä toteuttamaan haaveitaan. Kukaan ei ole joka päivä aamusta iltaan ikionnellinen, mutta ihminen voi olla suurimman osan aikaa tyytyväinen elämäänsä. Asenne on tärkein lähtökohta elämäniloon!

        Koska olemme kaikki erilaisia, iloitsemme vähän erilaisista jutuista, mutta tässä muutamia vinkkejä:

        Iloitse pienistä asioista. Kivanvärinen kynsilakka, ohikulkijan hymy, kehräävä kissa sylissä, hyvin sujuneet lätkätreenit… Mistä sinä olet tänään iloinnut?

        Huomaa hyvät hetket. Onnellisuus ei aina liity jonkin asian saavuttamiseen, vaan voit olla tyytyväinen siihen, miten asiat ovat juuri nyt. Elämäniloon kuuluu taito huomata tällaiset hetket ja nauttia niistä.

        Unelmoi. On tärkeää pysähtyä välillä ja miettiä, mitä oikeasti haluaa. Haaveile rauhassa! Unelmasi voi olla aluksi epämääräinen haave jostain paremmasta. Seuraavan kerran kun unelmoit jostakin, mieti, mikä voisi olla ensimmäinen askel sen saavuttamiseksi!

        Anna aikaa itsellesi. Älä täytä kalenteriasi kokonaan harrastuksilla ja muilla menoilla, vaan jätä itsellesi välillä vapaata aikaa. Kuuntele musiikkia, lue kirjaa, katsele televisiota – rentoudu!

        Nuku riittävästi. Väsymys aiheuttaa muun muassa pahantuulisuutta, lyhytpinnaisuutta ja hermostuneisuutta sekä mielialan laskua.

        Hiljennä tahtia. Vauhdissa ja melussa eläminen voi olla kivaa, mutta parhaat päätökset ja oivallukset syntyvät usein hiljaisuudessa ja omassa rauhassa. Kun rauhoittuu hetkeksi, antaa tärkeille mielessä liikkuville asioille mahdollisuuden nousta esille.

        Älä jää vellomaan epäonnistumisiin. Ajattele esimerkiksi huippu-urheilijoita: he eivät murehdi epäonnistumisiaan viikkotolkulla, vaan pohtivat, mikä meni pieleen ja mitä voisi tehdä seuraavalla kerralla toisin.

        Tunnista ja pura tunteesi. Älä tukahduta tunteitasi esimerkiksi alkoholilla, vaan anna tunteiden tulla. Opettele ilmaisemaan tunteesi, sillä tunteiden patoaminen vain lisää pahaa oloa. Muistathan, että kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta tunteiden vallassa tehdyt teot eivät aina ole fiksuja. Pura tunteesi, mutta älä muihin ihmisiin.

        Ole luova. Piirrä, kirjoita, soita. Käytä kielteinen tunne-energia myönteiseen tekemiseen.

        Ole aktiivinen. Pelaa jalkapalloa, lenkkeile, tanssi, lähde kuntosalille. Vaikka aloittaminen voi olla vaikeaa, se kannattaa! Säännöllinen liikunta auttaa jaksamaan ja antaa myös paremmat yöunet.

        Tapaa tuttuja. Kavereilta saa voimaa arkeen. Mukavat hetket tuntuvat entistäkin mukavammilta, kun ne jakaa jonkun kanssa. Olet onnellisempi silloin, kun olet hyvissä väleissä muiden ihmisten kanssa. Jos mahdollista, vaihda mesekeskustelu kasvokkaiseen tapaamiseen kaverin kanssa.

        Älä vertaile itseäsi toisiin. Aina löytyy joku, joka on sinua rikkaampi, kauniimpi ja menestyneempi. Mutta mitä sitten?! Juuri sinä olet paras sinä. Haluaisitko oikeasti olla joku toinen kaikkine virheineen?

        Älä syytä itseäsi suotta. Kun epäonnistut, mieti, mistä se johtui. Osa takaiskuista johtuu siitä, että olosuhteet eivät olleet hyvät tai tuuria ei ollut mukana.

        Analysoi onnistumistasi. Olet siis onnistunut jossakin, hieno juttu! Mieti, mitkä asiat johtivat onnistumiseen. Mitä taitoja käytit? Miten voisit hyödyntää näitä taitojasi myös jossakin toisessa tilanteessa? Päätä onnistua toistekin, sillä onnistuminen kehittää itsetuntoa.

        Naura – myös itsellesi. Se, että osaamme nauraa myös itsellemme lieventää pettymyksiä ja kasvattaa itsetuntoa, joka on osaltaan tärkeä mielenterveyden tukipilari."

        http://www.mll.fi/nuortennetti/mielenterveys/terve-mieli/elamaniloa/


      • Niin, mitähän nuo sitten sinulle merkitsee`?


      • >15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

        Koira ei osaa valehdella vaan on aina rehellinen, mutta uskovapa osaa, tosin niin toivottoman kömpelösti että vaaraa aiheutuu vain hyvin yksinkertaisille.


      • sydänsydänsydän kirjoitti:

        Elämäniloa on:

        "Elämänilo on sitä, että suhtautuu yleensä myönteisesti asioihin ja ihmisiin. Silloin uskaltaa suunnitella tulevaisuuttaan ja lähteä toteuttamaan haaveitaan. Kukaan ei ole joka päivä aamusta iltaan ikionnellinen, mutta ihminen voi olla suurimman osan aikaa tyytyväinen elämäänsä. Asenne on tärkein lähtökohta elämäniloon!

        Koska olemme kaikki erilaisia, iloitsemme vähän erilaisista jutuista, mutta tässä muutamia vinkkejä:

        Iloitse pienistä asioista. Kivanvärinen kynsilakka, ohikulkijan hymy, kehräävä kissa sylissä, hyvin sujuneet lätkätreenit… Mistä sinä olet tänään iloinnut?

        Huomaa hyvät hetket. Onnellisuus ei aina liity jonkin asian saavuttamiseen, vaan voit olla tyytyväinen siihen, miten asiat ovat juuri nyt. Elämäniloon kuuluu taito huomata tällaiset hetket ja nauttia niistä.

        Unelmoi. On tärkeää pysähtyä välillä ja miettiä, mitä oikeasti haluaa. Haaveile rauhassa! Unelmasi voi olla aluksi epämääräinen haave jostain paremmasta. Seuraavan kerran kun unelmoit jostakin, mieti, mikä voisi olla ensimmäinen askel sen saavuttamiseksi!

        Anna aikaa itsellesi. Älä täytä kalenteriasi kokonaan harrastuksilla ja muilla menoilla, vaan jätä itsellesi välillä vapaata aikaa. Kuuntele musiikkia, lue kirjaa, katsele televisiota – rentoudu!

        Nuku riittävästi. Väsymys aiheuttaa muun muassa pahantuulisuutta, lyhytpinnaisuutta ja hermostuneisuutta sekä mielialan laskua.

        Hiljennä tahtia. Vauhdissa ja melussa eläminen voi olla kivaa, mutta parhaat päätökset ja oivallukset syntyvät usein hiljaisuudessa ja omassa rauhassa. Kun rauhoittuu hetkeksi, antaa tärkeille mielessä liikkuville asioille mahdollisuuden nousta esille.

        Älä jää vellomaan epäonnistumisiin. Ajattele esimerkiksi huippu-urheilijoita: he eivät murehdi epäonnistumisiaan viikkotolkulla, vaan pohtivat, mikä meni pieleen ja mitä voisi tehdä seuraavalla kerralla toisin.

        Tunnista ja pura tunteesi. Älä tukahduta tunteitasi esimerkiksi alkoholilla, vaan anna tunteiden tulla. Opettele ilmaisemaan tunteesi, sillä tunteiden patoaminen vain lisää pahaa oloa. Muistathan, että kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta tunteiden vallassa tehdyt teot eivät aina ole fiksuja. Pura tunteesi, mutta älä muihin ihmisiin.

        Ole luova. Piirrä, kirjoita, soita. Käytä kielteinen tunne-energia myönteiseen tekemiseen.

        Ole aktiivinen. Pelaa jalkapalloa, lenkkeile, tanssi, lähde kuntosalille. Vaikka aloittaminen voi olla vaikeaa, se kannattaa! Säännöllinen liikunta auttaa jaksamaan ja antaa myös paremmat yöunet.

        Tapaa tuttuja. Kavereilta saa voimaa arkeen. Mukavat hetket tuntuvat entistäkin mukavammilta, kun ne jakaa jonkun kanssa. Olet onnellisempi silloin, kun olet hyvissä väleissä muiden ihmisten kanssa. Jos mahdollista, vaihda mesekeskustelu kasvokkaiseen tapaamiseen kaverin kanssa.

        Älä vertaile itseäsi toisiin. Aina löytyy joku, joka on sinua rikkaampi, kauniimpi ja menestyneempi. Mutta mitä sitten?! Juuri sinä olet paras sinä. Haluaisitko oikeasti olla joku toinen kaikkine virheineen?

        Älä syytä itseäsi suotta. Kun epäonnistut, mieti, mistä se johtui. Osa takaiskuista johtuu siitä, että olosuhteet eivät olleet hyvät tai tuuria ei ollut mukana.

        Analysoi onnistumistasi. Olet siis onnistunut jossakin, hieno juttu! Mieti, mitkä asiat johtivat onnistumiseen. Mitä taitoja käytit? Miten voisit hyödyntää näitä taitojasi myös jossakin toisessa tilanteessa? Päätä onnistua toistekin, sillä onnistuminen kehittää itsetuntoa.

        Naura – myös itsellesi. Se, että osaamme nauraa myös itsellemme lieventää pettymyksiä ja kasvattaa itsetuntoa, joka on osaltaan tärkeä mielenterveyden tukipilari."

        http://www.mll.fi/nuortennetti/mielenterveys/terve-mieli/elamaniloa/

        >Älä tukahduta tunteitasi esimerkiksi alkoholilla, vaan anna tunteiden tulla.

        Mitähän ihmettä tämä mahtaa tarkoittaa? Kovin moni suomalainen osaa puhua tuntemuksistaan vain juovuksissa, ja sitten tavaraa tuleekin kehonkielen voimakkaasti komppaamana kuin turkin hihasta ja suljetuin korvin.

        Kirjoittaja lienee raivoraitis, ja piirit joissa liikkuu suunnilleen samaa merkkiä.

        Oikea kehotus olisi kuulunut: älä käsittele tunteitasi alkoholilla.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Älä tukahduta tunteitasi esimerkiksi alkoholilla, vaan anna tunteiden tulla.

        Mitähän ihmettä tämä mahtaa tarkoittaa? Kovin moni suomalainen osaa puhua tuntemuksistaan vain juovuksissa, ja sitten tavaraa tuleekin kehonkielen voimakkaasti komppaamana kuin turkin hihasta ja suljetuin korvin.

        Kirjoittaja lienee raivoraitis, ja piirit joissa liikkuu suunnilleen samaa merkkiä.

        Oikea kehotus olisi kuulunut: älä käsittele tunteitasi alkoholilla.

        "Kovin moni suomalainen osaa puhua tuntemuksistaan vain juovuksissa..."
        Ehkä vanhemmassa ikäpolvessa noin voi ollakin, tosin epäilen ettei nuoria enää kasvateta tukahduttamaan kaikki tunteensa.


    • karirunkk

      Moni joutuu runkkaamaan ja katsomaan pornoa kun puoliso puuttuu tai on joku sairaus. Toiset saa orgasmeja unissaan. Että sillee..

      • Ei kukaan joudu... Mutta etkä osaa asiallisesti kirjoittaa tästä aiheesta? Miksi käytät pelkkää alatyylistä kieltä?


    • seksionlikaista

      Entäs kehitysvammaisten tai vanhusten seksi? Hyi kauheaa.

    • jeesusfani1

      Olet siis hämmentynyt joidenkin palstauskovaisten seksikielteisyydestä toteamalla, että "Eikö jokaiselle nykyihmiselle pitäisi olla itsestäänselvää, että oman seksuaalisuuden toteuttaminen on yhtä luonnollinen asia kuin syöminen tai juominen" ja, että "Ymmärrättekö ollenkaan, että neuroottinen itsensä ja elämän kieltäminen aiheuttaa merkittäviä psyykkisiä ja ruumiillisia sairauksia? Jopa hallusinaatioita ja vielä huomattavasti pahempia oireita kuin mitä tuollaisella käytöksellä mahdollisesti pyritään estämään?".

      Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka rumuutensa, vammaisuutensa, tai jonkin muun syyn takia eivät kelpaa seksikumppaneiksi kenellekään, eikä heidän piirissään ole havaittavissa tilastollisesti sen enempää psyykkisiä ja ruumiillisia sairauksia, puhumattakaan hallusinaatioista, kuin taviväestölläkään.

      Kun näytät olevan huolissasi seksin puutteesta ihmisen elämässä, niin mitä olet mieltä olisiko markkinataloudella aika astua kehiin perustamalla Suomeenkin bordelleja joissa jokaisen saisi seksitarpeensa tyydytetyksi veronmaksajien tuella mikäli ei pysty maksamaan itse tuon tarpeen tyydyttämisestä?

      Suomessa ei ole tilastoja siitä kuinka paljon seksi ja seksirakkaus aiheuttaa niin suurta henkistä kärsimystä, että tuon kärsimyksen takia joudutaan veronmaksajien kustantamana kääntymään ammattiauttajien ja/tai oikeuslaitoksen puoleen.
      Ei ole myöskään saatavina tilastoja siitä kuinka paljon veronmaksajat joutuvat kustantamaan vuosittain seksisairauksien tutkimusta ja hoitoa, joka hoito voi olla elinikäistä, mukaanlukien abortit.

      Mikäli aikoo ryhtyä seksisuhteeseen, niin tieteellisesti valveutunut nykyihminen poissulkee testauttamalla seksikumppaninsa mahdollisten sukupuolitautien poissulkemiseksi, koskien myös genitaaliherpestä, joka sekin on elinikäinen vaiva ja jota tartuntaa kondomi ei edes pysty ehkäisemään.
      Mm. USA:ssa väestöstä sairastaa jo genitaaliherpestä yksi neljästä naisesta ja yksi kahdeksasta miehestä. Genitaaliherpes näyttää tarttuvan herkemmin naisiin kuin miehiin.

      Kun Suomessa Kelan maksamat sairausvakuutuskustannukset nousevat nousemistaan, niin on alettu keskustelemaan omatuottamuksesta tiettyjen sairauksien syntymekanismeihin koskien mm. tupakanpolttoa, liiallista alkoholikäyttöä, liikasyömistä, puutteellista liikuntaa, motiivina supistaa ko. käyttäytymisilmiöden synnyttämien sairauksien sairaanhoitokorvauksia, joita sairauksia onkin lääketieteen mukaan melkoinen joukko.
      Luettelosta näyttää puuttuvan omatuottamusseksisairaudet sekä abortti, jotka nekin tulisi kuulua sairaanhoitokorvauksia vähentävään omatuottamusluetteloon. Kun esim. Hivn tutkinta on vielä ilmaista, niin senkin tutkinta tulisi saattaa maksulliseksi.

      • >Kun esim. Hivn tutkinta on vielä ilmaista, niin senkin tutkinta tulisi saattaa maksulliseksi.

        No jopas on! Ettäkö tarttuvien ja hoitamattomina tappavien sairauksien tutkimisesta pitäisi periä sellaisia maksuja, että tartunnat varmasti lisääntyvät? Tämäkö on Jeesuksen linja?


      • ”…jonkin muun syyn takia eivät kelpaa seksikumppaneiksi kenellekään, eikä heidän piirissään ole havaittavissa tilastollisesti sen enempää psyykkisiä ja ruumiillisia sairauksia…”

        Tilastoja ei luonnollisesti ole, sillä asian tutkiminen on monimutkaista. Mutta luikuisissa muissa tutkimuksissa on tullut esiin se, että pakonomainen pidättäytyminen seksistä pahentaa mm. masennusta sekä on monien fyysisten vaivojen taustalla. Kun luonnollinen tarve estetään, se purkautuu jossain toisessa muodossa, joka voi olla mm- ihan fyysinenkin tauti ja monien autoimmuunitautien taustalla.
        Samoin parafilioiden taustalla on havaittu olevan häiriintynyt vuorovaikutus lasten ja vanhempien kesken, lapsi ei ole oppinut esim. ottamaan vastaan hellyyttä ja läheisyyttä normaalilla tavalla.
        Jokaisen elämänlaatu ja elämänhalu parantuvat tuntuvasti, kun hän voi toteuttaa seksuaalisuuttaan luonnollisella tavalla. Sitä voi olla mm. itsetyydytys ja jopa ammattilaisten käyttäminen.

        ”…saatavina tilastoja siitä kuinka paljon veronmaksajat joutuvat kustantamaan vuosittain seksisairauksien tutkimusta ja hoitoa, joka hoito voi olla elinikäistä, mukaanlukien abortit.”

        Ellet tunne tämän (kään ?) asian historiaa, en hahmota kokonaisuutta. Kun esim. sotien aikana alkoi kuppa ja tippuri levitä, se sairauden hoito maksoi yhteiskunnalle paljon. Luonnollisesti nämä leviävät myös niihin, jotka eivät sitä saa seksin kautta – kuten syntyviin lapsiin – ja aiheutti paljon kärsimystä.
        Samoin laittomissa aborteissa (abortteja siis tehdään, oli se kiellettyä) menehtyi niin paljon naisia, jotta vaikutti moneen muuhun seikkaan niin paljon, niin halvempaa on tehdä abortit sairaaloissa.

        ”…koskien myös genitaaliherpestä, joka sekin on elinikäinen vaiva ja jota tartuntaa kondomi ei edes pysty ehkäisemään.”

        Totta, ja näitä virusperäisiä tauteja tulee aina vain lisää. Suuherpes on jo tavallinen:
        ”Suun alueen herpesinfektio voi tarttua suuseksin välityksellä kumppanin genitaaleihin. Noin 20 % suomalaisista on saanut HSV-2-tartunnan, mutta vain pieni osa heistä oireilee.”
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00713

        ”…on alettu keskustelemaan omatuottamuksesta tiettyjen sairauksien syntymekanismeihin koskien mm. tupakanpolttoa, liiallista alkoholikäyttöä, liikasyömistä, puutteellista liikuntaa…”

        On alettu joo. Idea on, että ne jotka ovat terveitä, saavat enemmän ja laadukkaampia terveyspalveluja kuin ne, jotka ovat sairaita tai joilla on terveysongelmia. Kun joutuu taloudellisiin ongelmiin terveytensä kanssa, se ”opettaa” ihmisiä elämän terveellisemmin. Kansanomainen sanonta on, että ”Siperia opettaa”.
        Idea tuntuu lähinnä uudenlaiselta ”rodun jalostukselta” jossa sivistyneesti annetaan ”huonomman” aineksen menehtyä pikkuhiljaa.

        Miten voi jostain päätellä, että sairaus tai vamma on itseaiheutettu? Jako on vaikeaa tai täysin mielivaltista. Ajatellaan vaikka urheilijoiden sairauksia, jotka johtuvat siitä että urheilee? Miten voidaan välttää esim. reumaatikkojen yms. puutteellisen liikunnan ongelma?

        Mihin siis menevät ne, joilla on esittämisiä ”pahoja tapoja” ja jotka sairastuvat? Miten he voivat välttää sen, että heidän saatetaan jättää hoitamatta pelkän rahan puutteen vuoksi?
        Aikoinaan yritettiin käyttää tätä rangaistusjärjestelmää mm. sukupuolitautien osalta siten, että pidetiin vain synnin tuomina rangaistuksena ja annettiin heidän menehtyä sen vuoksi. Pelko tartunnasta hillitsi vähän aikaa, mutta ei riittävästi. Eikä sekään auttanut, että seksityöläisiä eli prostituoidut jahdattiin ja laitetiin rangaistuslaitoksiin. Näin siksi, että ne ”hyvät” aviomiehet ja perheenisät vain sitkeästi ostivat ja ostavat näitä palveluja.


      • jeesusfani1
        mummomuori kirjoitti:

        ”…jonkin muun syyn takia eivät kelpaa seksikumppaneiksi kenellekään, eikä heidän piirissään ole havaittavissa tilastollisesti sen enempää psyykkisiä ja ruumiillisia sairauksia…”

        Tilastoja ei luonnollisesti ole, sillä asian tutkiminen on monimutkaista. Mutta luikuisissa muissa tutkimuksissa on tullut esiin se, että pakonomainen pidättäytyminen seksistä pahentaa mm. masennusta sekä on monien fyysisten vaivojen taustalla. Kun luonnollinen tarve estetään, se purkautuu jossain toisessa muodossa, joka voi olla mm- ihan fyysinenkin tauti ja monien autoimmuunitautien taustalla.
        Samoin parafilioiden taustalla on havaittu olevan häiriintynyt vuorovaikutus lasten ja vanhempien kesken, lapsi ei ole oppinut esim. ottamaan vastaan hellyyttä ja läheisyyttä normaalilla tavalla.
        Jokaisen elämänlaatu ja elämänhalu parantuvat tuntuvasti, kun hän voi toteuttaa seksuaalisuuttaan luonnollisella tavalla. Sitä voi olla mm. itsetyydytys ja jopa ammattilaisten käyttäminen.

        ”…saatavina tilastoja siitä kuinka paljon veronmaksajat joutuvat kustantamaan vuosittain seksisairauksien tutkimusta ja hoitoa, joka hoito voi olla elinikäistä, mukaanlukien abortit.”

        Ellet tunne tämän (kään ?) asian historiaa, en hahmota kokonaisuutta. Kun esim. sotien aikana alkoi kuppa ja tippuri levitä, se sairauden hoito maksoi yhteiskunnalle paljon. Luonnollisesti nämä leviävät myös niihin, jotka eivät sitä saa seksin kautta – kuten syntyviin lapsiin – ja aiheutti paljon kärsimystä.
        Samoin laittomissa aborteissa (abortteja siis tehdään, oli se kiellettyä) menehtyi niin paljon naisia, jotta vaikutti moneen muuhun seikkaan niin paljon, niin halvempaa on tehdä abortit sairaaloissa.

        ”…koskien myös genitaaliherpestä, joka sekin on elinikäinen vaiva ja jota tartuntaa kondomi ei edes pysty ehkäisemään.”

        Totta, ja näitä virusperäisiä tauteja tulee aina vain lisää. Suuherpes on jo tavallinen:
        ”Suun alueen herpesinfektio voi tarttua suuseksin välityksellä kumppanin genitaaleihin. Noin 20 % suomalaisista on saanut HSV-2-tartunnan, mutta vain pieni osa heistä oireilee.”
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00713

        ”…on alettu keskustelemaan omatuottamuksesta tiettyjen sairauksien syntymekanismeihin koskien mm. tupakanpolttoa, liiallista alkoholikäyttöä, liikasyömistä, puutteellista liikuntaa…”

        On alettu joo. Idea on, että ne jotka ovat terveitä, saavat enemmän ja laadukkaampia terveyspalveluja kuin ne, jotka ovat sairaita tai joilla on terveysongelmia. Kun joutuu taloudellisiin ongelmiin terveytensä kanssa, se ”opettaa” ihmisiä elämän terveellisemmin. Kansanomainen sanonta on, että ”Siperia opettaa”.
        Idea tuntuu lähinnä uudenlaiselta ”rodun jalostukselta” jossa sivistyneesti annetaan ”huonomman” aineksen menehtyä pikkuhiljaa.

        Miten voi jostain päätellä, että sairaus tai vamma on itseaiheutettu? Jako on vaikeaa tai täysin mielivaltista. Ajatellaan vaikka urheilijoiden sairauksia, jotka johtuvat siitä että urheilee? Miten voidaan välttää esim. reumaatikkojen yms. puutteellisen liikunnan ongelma?

        Mihin siis menevät ne, joilla on esittämisiä ”pahoja tapoja” ja jotka sairastuvat? Miten he voivat välttää sen, että heidän saatetaan jättää hoitamatta pelkän rahan puutteen vuoksi?
        Aikoinaan yritettiin käyttää tätä rangaistusjärjestelmää mm. sukupuolitautien osalta siten, että pidetiin vain synnin tuomina rangaistuksena ja annettiin heidän menehtyä sen vuoksi. Pelko tartunnasta hillitsi vähän aikaa, mutta ei riittävästi. Eikä sekään auttanut, että seksityöläisiä eli prostituoidut jahdattiin ja laitetiin rangaistuslaitoksiin. Näin siksi, että ne ”hyvät” aviomiehet ja perheenisät vain sitkeästi ostivat ja ostavat näitä palveluja.

        Kirjoitit, että "luikuisissa muissa tutkimuksissa on tullut esiin se, että pakonomainen pidättäytyminen seksistä pahentaa mm. masennusta sekä on monien fyysisten vaivojen taustalla. Kun luonnollinen tarve estetään, se purkautuu jossain toisessa muodossa, joka voi olla mm- ihan fyysinenkin tauti ja monien autoimmuunitautien taustalla".

        Kertoisitko lisää?

        Olen kuullut monesti toisen osapuolen valitusta siitä, kun sitä masentunutta osapuolta seksi ei enää kiinnosta ollenkaan.

        Kun lääketieteellisistä julkaisuista silmiini ei ole sattunut seksistä pakonomaisesti pidättyvälle aiheutuvan sen paremmin jotain fyysistä sairautta puhumattakaan autoimmiinisairauksista, niin linkittäisitkö tiedefaktaa niistä fyysisistä ja autoimmiinisairauksista joita pakonomainen pidättäytyminen seksistä laukaisee?

        Lääketiede toteaa autoimmuunisairauksista näin:
        "Autoimmuunisairauksiin ei tunneta ehkäisyä eikä niiden syntyyn voida elintavoilla vaikuttaa."

        Kun antibioottien liikakäytön takia on yhä enemmän bakteereita, joihin antibioottihoito ei enää pure koskien myös bakteerisukupuolitauteja, niin jokainen on yhä enemmän itse vastuussa seksiterveydestään.


    • bhbgvfcdc

      Kyllä se on niin, että uskovaisten ruumiissa on saatanallisuuden sairas ikuisin rikollinen sielu!

      Kristitty ei ole Jumalaa ja Jeesusta palveleva kristillinen.
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.

      kristityistä EI SAA USKOMALLAKAAN KRISTILLISIÄ!

      Kristilliset = Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Näistä, Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla verovapaan rahan keinottelijat.

    • uuvueugr

      Elävällä ihmisellä on keho ja hengellisyys mutta uskontunnustuksen kaltaisilla ollenee raadon ruumis ja hengettömyys.

    • joulutullajollottaa

      Hellurei!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      270
      6505
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3753
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      146
      2668
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      84
      1669
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1506
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1321
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      109
      1178
    Aihe