Sipilän YLE-gate jatkuu...

..Pääminitserimme on koko ajan pyrkinyt vaientamaan YLE uutisointia.
YLE:ssä keskustalainen päätoimittaja vaati jopa tarpeettomasti MOT ohjelman jutusta anteeksi pyyntöä Pääministeriltä.
.."Yleisradiossa pidettiin keskiviikkona kriisipalaveri, johon osallistui noin 100 Ylen toimittajaa. Palaverissa käsiteltiin kohua, joka oli syntynyt Suomen Kuvalehden paljastuksesta, jossa kerrottiin pääministeri Juha Sipilän vaientaneen Ylen jatkamasta Terrafame-kytköksiin liittyvää uutisointia.

Kriisipalaverissa nousivat esiin keväiset tapahtumat, jolloin pääministeri Sipilä oli myös innostunut lähettämään sähköpostikritiikkiä Ylelle.

Kyse oli MOT-ohjelmasta, jossa oli 16 sekunnin maininta Sipilän käyttämästä vakuutuskuoresta ja siitä, kuinka pääministeri ei maksa veroa kevään osingoista.

Helsingin Sanomat paljasti torstaina Sipilän arvostelleen kovasanaisesti sähköpostitse kyseistä MOT-jaksoa. HS:n mukaan tämän jälkeen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kielsi Sipilän vakuutuskuoren käsittelyn muissa kuin puhtaasti uutisellisissa jutuissa.

Lisäksi MOT-ohjelmasta poistettiin kyseiset 16 sekuntia ja Ylen illan pääuutislähetyksessä luettiin oikaisu liittyen ohjelmassa käsiteltyihin Sipilän vakuutuskuoriin.

Iltalehden tietojen mukaan kyseisen ohjelman tehnyt toimittaja Magnus Berglund avautui kriisipalaverissa suorasukaisesti asiasta. Berglund totesi palaverissa, että Yle on "luopunut riippumattomuudestaan Sipilän suhteen".

Berglund kertoi kokouksessa vakuutuskuoriasiaa käsitelleestä ohjelmasta ja Sipilän sekä Ylen esimiesten reaktioista. IL:n tietojen mukaan Berglund totesi palaverissa, että "Yle on opettanut pääministerille, miten hän pystyy vaikuttamaan juttuihin".

Toimittaja kertoi kriisikokouksessa vaikuttamiskeinojen olleen vakuutuskuoriasiassa juuri samanlaiset kuin Terrafame-uutisoinnissa. Myös tuolloin pääministerin sähköpostirumba alkoi perjantai-iltana ja asiaa puitiin esimiesten kanssa viikonlopun yli.

Lopulta esimiehet taipuivat pyytämään anteeksi ja oikaisemaan asian, vaikka MOT-ohjelman tekijöiden mukaan virhettä ei ollut tapahtunut.

Hän kertoo seisovansa edelleen sanojensa takana. Berglund ei hyväksy Atte Jääskeläisen väitettä siitä, että MOT olisi tehnyt virheen maaliskuussa liittyen Sipilän vakuutuskuoreen.

- Olen edelleen sitä mieltä, että MOT:n jutussa ei ollut virhettä ja sitä pyydettiin silti anteeksi. Tästä asiasta olen edelleen täysin eri mieltä Ylen johdon kanssa, Berglund toteaa...."

36

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..miksi kukaan ei tee mitään. YLE:n hallinto neuvosto tai mikä siellä nyt onkaan, miljoona palkoilla määräämässä asioista, heti kokoukseen.
      Asia listalla on Päätoimittaja Atte Jääskeläisen irtisanominen.
      YLE:ssä selkeästi keskustalainen päätoimittaja pyrkinyt toimimaan Pääministerin apulaisena ja hiljentänyt keskustaa ja pääministeriä kritisoivia juttuja.
      YLE on nyt politiikkojen suojelijana, ja se maksaa yli 500 miljoonaa vuodessa!

      Kansalaiset ansaitsevat sitä riippumattomuutta ja puoleettomuutta! väkisin otettua rahoitusta vastaan, edes! Kepulainen törkeily on nyt saatava loppumaan. Ja pääminiasterii ei saa jäädä ilman rangaistusta. Pääministerin mies, Jääskeläinen, on saatava ulos YLE:stä sananvapauden uskottavuuden tähden...

    • rouvaTappinen

      Berglund rehtinä toimittajana ottakoon yhteytta Salla Vuorikoskeen ja selvittäköön yhdessä koko Suomen kansalle miksi Petteri Kotteri teki itsemurhan.

      Paljastelu voi vaihteeksi keskittyä lähihistoriaan vakavalla pohjalla.

    • demarienvihollno1

      ..niin siis pääministeri painostaa ja pyrkii diktatuurimaisesti YLE:ssä työskentelevän keskustalaisen päätoimittaja-apurinsa kautta vaientamaan julkista keskustelua ja vapaata tiedonvälitystä....

    • Lesta_taas_asialla

      Jatkossa siis YLE-vero voisi olla oikeammin Sipilä-vero?

    • Lestakyrvänagenda

      Lestakultti on aina perustunut ihmisten puheiden vaientamiseen, varsinkin sikamaisuuksiensa kohdalla.

      Miksi tuon lestakyrvän koplauksien kohdalla olisi mitään poikkeusta odotettavissakaan..?

    • Ylevecks

      Vois lakkauttaa koko yle ja tai myydäse
      Loppuis yle vero

      • Älä myy ennen kuin olen katsonut tämäniltaisen pressiklubin.


    • EkonomistiX

      Berglundin ammattitaidon puutetta tässä nyt todella joutuu ihmettelemään. Miten tällainen osaamaton voi toimia YLEn toimittajana. Osinkoveroa ei makseta, jos ei saada osinkoa. Näin on osakerahastoissa ja erilaisissa sijoituskuorissa. Verot maksetaan sitten, kun tuotot realisoidaan. Niiltä ei välty edes pääministeri. Miksi toimittaja ei ymmärrä, vaikka asia on monta kertaa rautalangasta väännetty.

      • jotakinhämärää

        Miten verottaja saa tietoa pankkisalaisuuden piirissä olevasta vakuuskuoresta ja sen tuotosta? Mihin lakiin perustuu oikeus piilottaa omistukset tällä tavalla?


      • EkonomistiX

        Verottaja saa tiedon suoraan pankista, kun Sipilä myy omistuksiaan. Myyntivoitosta Sipilä maksaa sitten veron. Tämä on aivan alkeellisen selvää. Aivan tavallisilla kansalaisilla on pankissa esim. osakerahasto-osuuksia, joissa on sama systeemi. Onko tällä palstalla vain sellaisia, joilla ei ole mitään säästöjä pahan päivän varalle.


      • väärä.tieto.harhauttaa
        EkonomistiX kirjoitti:

        Verottaja saa tiedon suoraan pankista, kun Sipilä myy omistuksiaan. Myyntivoitosta Sipilä maksaa sitten veron. Tämä on aivan alkeellisen selvää. Aivan tavallisilla kansalaisilla on pankissa esim. osakerahasto-osuuksia, joissa on sama systeemi. Onko tällä palstalla vain sellaisia, joilla ei ole mitään säästöjä pahan päivän varalle.

        Berglund opiskelemaan pankkirutiineja.


    • demarienvihollno1

      ..miksi ihmeessä tällaista aika salamyhkäistä verokierto bisnestä ei saa julkisuudessa ruotia? kun sitä puuhaa teltta uskovainen pääministeri. Nämä maitomiehet ovat aina vähän sellaisia mukavasti myhäileviä kavereita jotka eivät tee asioita reilun pelin sääntöjen mukaan. Viisi lakimiestä saattaa saada sen näyttämään lakien mukaiselta touhulta.
      Onhan nyt kummaa, jos toimittaja ei saa asiasta tehdä juttua. On käsittämätöntä, että kesken kaiken pääministeri kieltää jutun teon alaisensa avulla ,joka toimii kätyrinä YLE:ssä.
      Nyt kun juttua olisi tehty ja pohdittu, olisi paljon selvempää tulla johonkin ohjelmaan selittelemään tai pitää tiedotustilaisuuksia.

      Älytöntä on myös se, että pitää tiedotustilaisuuden, jossa intää kuin apina, sitä samaa. Ei vieläkään vastaa mihinkään!

      Pääministerin käytös on ihmeen törkeää ja tökeröä. Koko hallitus ajan alusta alkaen Sipilä on uhkaillut, osoitellut syyllisiä sormella, pyrkinyt tekemään pakkolakeja,älyttömiä asioita, perunut niitä ja vatkannut edestakaisin.
      STUBB oli sentään herrasväkeä verrattuna Sipilän touhuun. STUBBin olisi pitänyt vaan heti kaataa hallitus jne. ei siis osannut hänkään pääministerin tehtäviä.
      Mutta Sipilä ei osaa pääministerin tehtäviä.Sipilä ulos politiikasta..

      • Ei.Stubbia.enää

        Ei missään nimessä Stubb. Me ei haluta Euro-neuvostoliiton jatkumista. Stubb on suomi-syöjä. Miksi se on täällä, koska ei pitäisi olla mitään intressejä. Rahan perässä ja oikein malliesimerkki tyypistä, joka voidellaan rahalla, muuta ei ole, vihaa Suomea, liian junttilaa sille. Lontoo olisi niille hyvä paikka.


    • VEROPARATIISITKIINNIVAS1

      Bilderberg-Yle:n äärioikeisto, koettaa luistaa vastuustaan, uutisoida verojenkierrosta, veropakolaisyrityksien rahoittamisesta verovaroilla, ministerien poliittisten virka-asemien väärinkäytöstä, omien lähisukulaisten konkurssikypsien veronkiertoyrityksien yritystukiin verovaroista.

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3637302-uusin-sipila-gate-suomea-verrataan-berlusconin-italiaan-ja-puolaan

      Talvivaara / Terrafame - rikoksia, ei tutki poliisin talousrikosyksikkö, ei verohallinto, ei Yleisradio, ei mikään taho, koska niiden johdossa on äärioikeistoporvareita.

      • sdfdssd

        Koittihan sss kopla vähentää talousrikostutkijoita. Sss kun silloin vielä stubido veteli lukuja hatustaan. Vertailun vuoksi ruotsissa on kymmenkertainen määrä talousrikostutkijoita. Melekoosia venkuloita nämä jallituspuolueiden ministerit.


    • Möllilandia

      Tällaiset ihmiset saavat nykyään palkintoja ja kunniamerkkejä. MÄTÄÄ!

    • Ylen_uskottavuus

      Haloo ! jos Ylen puolettomuus alkaa olla jo vitsi kansan ja pääministerinkin mielestä ymmärrän täysin Atte Jääskeläisen huolen ja linjauksen suitsia vähän innokkaimpia "hallituksenkaatajia"

    • munnäkemys

      Toimittajilla PITÄÄ olla oikeus tehdä uutisia vallanpitäjistä. Sipilän arvostus on Yleen nolla, miten jos YLE vain ylistäisi Sipilän olisi kansalaisten arvostus yleen nolla.

    • totuus_selviää

      Kyllä se tästä alkaa selvitä kun ensin Nuasjärvi on saatu pilattua.
      Silloin asukkaat alkavat vaatia oikeuksiaan ja totuus selviää.
      Sipilä voi tosin olla jo silloin ulkomailla pakolaisena.

    • RAUHAEINATOLLEVASL
    • LaittomatPakkomaksut

      Tänään ollaan täysin samassa tilanteessa - Sipilä-uutisointi jatkuu Yle:ssä.

    • valemeedia

      puolue joka vaijentaa punikki valeylen ,voittaa seuraavat eduskunta vaalit.

    • VEROPARATIISITKIINNIVASL

      Vkl:n media-anti on ollut, suoraa painajaista, jokaiselle pieni- ja keskituloiselle ihmiselle Suomessa.


      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3704646-tyovaenliikkeen-heikkous-murentaa-keskiluokkaa


      On vaikea käsittää, kuinka Pohjanmaan Helluntailaisten jumppavideot, uskonnon tuputtaminen, Veroparatiisi-sotabisneksien mainostaminen, korruptio-pääministerin osakekuorien suojeleminen, markkinaviihderoska ym ala-arvoinen mediatilan täyttäminen, liittyisi millään tavalla TIEDONVÄLITYKSEEN. - Ei siis mitenkään.

    • TrueFin60

      Sipilän pitää ottaa täysi vastuu YLE-sotkusta sekä sekä Suomen putoamista tomittajien listauksesta.. https://rsf.org/en/ranking . Nyt pudottiin Venäjän ( Mainila , Molotov-Ribbentrob -39) tasolle... tai alemmaksikin
      Sipilä ei voi jatkaa päämisterinä! Ja niinkuin -91.. pankkien "toimituskuntia" pantiin maksamaan tappioita...!
      Talvivaarassakin haalariväen rahoittamana pyörii 3:ssa vuorossa 24 dumpperia.. jokainen 800l dieseliä vuorossa.. kolme säiliö-autoa ajaa niille mehua..niin tosiaan .. maksumieshän on selvä!
      Oiskoo joku Sipilän lähipiiristä.. tuskin....

      • TrueFin60

        Krimi jäi...


      • TrueFin60

        Miksi jollekin Terraframelle myytiin ympäristölle "vapaa" toiminta ja veronmaksajat saa maksaa Talvivaarasta ja "paskojen puhdistuksesta"?
        Kysyn vaan?


      • Josko.vaikka
        TrueFin60 kirjoitti:

        Miksi jollekin Terraframelle myytiin ympäristölle "vapaa" toiminta ja veronmaksajat saa maksaa Talvivaarasta ja "paskojen puhdistuksesta"?
        Kysyn vaan?

        Olin tuon jo "ratkaissut", en enää muistakaan sitä. Siinä voisi olla sellainen ajatusrunko, että Talvivaara (verovaroin tuettu) saisi vähän siistimmän imagon, jos se ulkoistaisi lokatoiminnan. Siis palikoidaan Talvivaaran asiat, osa on riskitekijöitä mm. rahoistukselle. Palkit käsitellään yksi kerrallaan kukin sopivaan sapulaan. Lokatekijä myydään, ja myyjä on ulkomaalainen. Päätelkää itse, netistä voi tehdä hakuja, tuli mielen mm. laivojen kierrätys ja ongelmajäte.


    • Kokkelitanssit

      Sopulit ovat hämmästyttävän kiltisti noudattaneet ohjausta, vaikka ovatkin kokoomuslaisia valtaosin, mutta aitoa sympatiaa S ei koskaan tule enää saamaan.

    • Sinne_vaan

      Juur kattelin tota jutsku juttua keskitysleireistä yle teemalta, ja ton sipilän & kumppanit voisi kans pistää saman linjan läpi. Ensin tehdä vähän eläinkokeita näille, sitte suihkuun ja uuniin.

    • KÖYHYYSUUTISTABU
    • ..YLE johtajien palkat satumaisia. Eiköhän Niitäkin olisi syytä laskea 50% , jotta "ulkomaankauppa paranee"...

    • LaittomatPakkomaksut

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      351
      633
    Aihe