Porsche design kellot

Utelias876

Onko muilla kokemusta Porsche design kelloista? Törmäsin vastikään niihin Saksassa ja tykästyin heti. Hinta on kyl kova (4000€-5000€) mut on ne kyllä hienoja! Onko tietoa, et mistä niitä kelloja voisi Suomessa löytää?

44

1440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JostainKuullu

      En o kuullu, et niitä mikään liike toisi Suomeen. Hintakin on tosiaan aika suolainen ku on päälle 4000€ kaikki kellot. Mut pitkä historia ja aina tehny laatu valmistajien kanssa yhteistyötä. Joskus muinoin taisi muistaakseni IWC tehdä Porsche designin kellot ja sittemmin Porsche design osti eternan joka sen jälkeen valmisti kellot. Jos itellä ois noin paljon rahaa ni varmaan ostaisin. Laatu kapineita!

    • googlentaikaa

      Eterna teki aikanaan myös koneistoja Porschelle ja ihan netistä löytyy tietoa asiasta.

    • Kelloasiantuntija1

      Paljon järkevämpää ostaa tuolla rahalla oikesti merkki, joka säilyttää arvonsa. Onhan Jopa kiintolevykoteloita Porche-designillä ja niissä se porche lisä. Mutta samaa tavaraa sisällä.

      Etkö oikeasti löydä Mukavaa mallia Omegalta? Tudor(Rolex), etkä certinalta? Oris? Nämä sveitsiläisiä. Myös Seikolla ja Orientilla on huippulaadukkaita kelloja halvempaan hintaan, upeina automaattikoneina. Miksi maksaa Porche-lisää? Se ei nosta kellon arvoa.

      • Youknowit

        Pääosin mikään tuote, joka kantaa Porsche design nimeä ei ole sama tuote. Nyt julkistettiin huawei mate 9 Porsche designin tekemänä. Näyttö tarkempi, kaareva, eri kokoinen, isompi muisti, tehokkaampi sisusta... Porsche designin kanssa ostat nimenomaan loppuun asti viimeisteltyä laatua etkä bulkki tavaraa. Se että kellot maksavat yli 4000€ on syynsä eikä niitä ole tarkoitettukaan persaukisille peräkammarin pojille!


    • porcheturha

      Porche on turhake, se on muotikello jossa maksaa pelkkä merkki vaikka kello ei mitenkään ihmeellinen sinänsä olekaan. Suosittelisin ihan oikeaa kelloa, vaikkapa Seikolta, Casiolta, tai joltakin muulta ihan oikealta kellomerkiltä.

    • tietoJaHuuteluHuhuu

      Väärin. Porsche kellot ov todella laadukkaita kaikessa. Koneistot laadukkaita sveitsiläisiä mm. Eternaa, Etaa jne... Muotikellot on sitten ihan muita merkkejä kuten mm. Gant ja Boss jne..
      Ilman tietoja ei kannattaisi huudella tyhmyyksiä.

      • muotikellot_samaa

        Kyllä Bossiltakin löytyy mekaanisia kelloja ETA-koneistolla, kuten Armaniltakin (armani meccanico-kellot).

        Porsche-kellot ovat myös sitä samaa tavaraa kuin nuo muotimerkkien kellot. Perus-ETA tavaraa, jota ovat myös swatch groupin omistamat brändit (aiemmin arvostetut kellovalmistajat, joista on jäljellä enää pelkkä brändi jonka nimikkeellä eta-tusinatavaraa myydään kalliiseen hintaan).


      • äläOleNoinTyhmäpoika
        muotikellot_samaa kirjoitti:

        Kyllä Bossiltakin löytyy mekaanisia kelloja ETA-koneistolla, kuten Armaniltakin (armani meccanico-kellot).

        Porsche-kellot ovat myös sitä samaa tavaraa kuin nuo muotimerkkien kellot. Perus-ETA tavaraa, jota ovat myös swatch groupin omistamat brändit (aiemmin arvostetut kellovalmistajat, joista on jäljellä enää pelkkä brändi jonka nimikkeellä eta-tusinatavaraa myydään kalliiseen hintaan).

        Porchella on Eternan koneistoja ja parempia Etan koneistoja ja Bossilla voi olla niitä halpoja Eta koneistoja. Lopeta jo itsesi nolaaminen kun et kelloista mitään tiedä.


      • muotikoneisto_SW200

        Porsche design käyttää Sellitan muotikellokoneistoa - reilun 3 tonnin malleissa on ihan tavallinen Sellita SW200. Sen näkee Porsce designin sivuilta jossa eri kellomallit on esitelty. Se on eta2824-2 klooni, jota käytetään myös kaikissa muotikelloissakin silloin kun ne eivät ole halvimpia kvartseja (boss, armani, sun muut muotitalot myös käyttävät täsmälleen samaa Sellita SW200 koneistoa).

        "Lopeta jo itsesi nolaaminen kun et kelloista mitään tiedä. "

        Taidat itse olla vähän tietämätön, hyvä nimim. äläOleNoinTyhmäpoika. Noudattaisit vain itse omia ohjeitasi, ja opettelisit käyttämään googlea ja lukemaan asioista oikeaa tietoa, ennen kuin muita viisaampia yrität neuvoa.


    • Kellomies2132

      Komppaan vahvasti edellistä. Jos ei ole tietoa niin ei kannata huudella. Porsche design on äärettömän laadukas merkki kelloissa. Design aina viimeistä huutoa ja valmistajina IWC, Orfina, Eterna...

      Suomessa nyt on enemmän totuttu käyttämään noita 200€ Casioita, Seikoja ym. ettei ihmisillä ole mitään hajua oikeasti arvokelloista. Eipä se Applekaan tuotteitaan itse valmista.

    • Ihmiseteitajuu

      Porsche designilla ja itse Porschella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa kun puhutaan kelloista. Ne ovat täysin erillisiä yhtiöitä ja kaikki , jotka kelloista tietää yhtään mitään tietävät, että Porsche design mm. Omisti eternan melkein 20-vuotta. Jos seuraavaksi mietit mikä on eterna...ei ehkä kannata luopua siitä omasta Casiosta!

      • invictan_tasoinen

        Porsche design myi Eternan jo kauan aikaa sitten kiinalaiselle Haidian Groupille, ja on 3 vuotta sitten lopettanut kaiken yhteistyön Eternan kanssa. Nykyiset kellot ovat aika perus-brändikelloja SW200-koneistolla, ja osassa kronografeja on SW500.
        Vastaavantasoisen Invictan kellon saa paljon halvemmalla, mutta onhan Porschella brändiarvo jonka takia kellot voi hinnoitella paljon korkeammalle. Brändiuskovaiset niitä kuitenkin ostavat.

        Tälläkin palstalla monet hehkuttavat Porschen brändiä ja kellonvalmistusta joskus 80-luvulla, ja nämä samat asioista vähemmän perillä olevat tyypit herkästi luikauttavat 4 tonnia kelloon, vaikka ihan vastaavan invictan saa parilla satasella.


      • YmmärräJo

        Siellä taas kateelliset huutelee. Pidä sinä se Invicta vaan ranteessa ja ole tyytyväinen paskaan sekunda kelloon paskalla laadulla. Vaikka sä kuin sitä Invictaa hehkutat ni se on yhtä kuraa silti. Porsche design puolestaan tekee loistavia innovointeja tunnettujen valmistajien kanssa. Kuten mm. aiemmin omistamalla Eternan. Nyt tekee kellot itse ja parhaimmat 7750-koneistolla. Jokaisella merkillä Tag Heur, Omega, Longiness ym. löytyy ei niin tasokkaita kelloja niiden halvimmista kelloista. Kalliimmissa sit taas löytyy 7750-koneisto huippuunsa viilattuina. Se että kellot maksavat 4000-6000€ on syynsä. Ja se että Invictaa haukutaan kaikkialla on myös syynsä. Lueppa kerrankin ulkomaisia arvosteluita niin opit oikeasti jotain näistä kelloista.


      • brändi_maksaa

        "Pidä sinä se Invicta vaan ranteessa"

        Ei itsellä ole mitään kiinnostusta mihinkään sellitan (eikä kyllä etankaan) koneistolla oleviin kelloihin. SW200 ja SW500 kellot eivät kiinnosta vaikka maksaisi miten paljon, tai saisi miten halvalla tahansa. Ei vain ole tarvetta tuollaisille rojuille.

        "Se että kellot maksavat 4000-6000€ on syynsä."

        Porschella maksaa se brändi. Kumiranneke ja titaanikuoret nyt eivät voi montaa tonnia maksaa kun niitä on parin kympin kelloissakin. Mutta sillä tuntuu olevan paljon merkitystä, lukeeko siinä kuoressa invicta vai Porsche.


    • haluisiKellon

      Varsinkin Flat Six P6360 chronograf on huippu hieno ja laadukas kello. Oon sitä ihaillut jo pari vuotta mutta Suomesta ei taida saada ja ulkomaillakin hinnat pyörii yli 3000 dollaria. Siihen kun lyö vielä alv:t ja tullit päälle niin ollaankin siellä 5000€ tienoilla. Ei ole näillä palkoilla vielä Porsche Designin kelloihin varaa :) Ehkä sit joskus.... hienoja ja laadukkaita arvokelloja.

      • Jossukassu

        Itse olen tykästynyt vanhempiin, jotka IWC aikoinaan valmisti. Kaikki mallit silti miellyttää silmää ja laatu on aivan uskomaton.


    • parin_satasen_kello

      Porsce designit ovat ylihinnoiteltuja, lähes 4 tonnin kelloja ihan tavallisella Sellita SW200 koneistolla. Samanlaisia ylihinnoiteltuja rojuja kuin muotitalojen kellotkin - niissä on todella paljon ilmaa hinnassa ja brändilisää.

      Esim. Invicta 9937 Pro Diver SW200 koneistolla maksaa $260 Amazonissa ja on ihan yhtä korkealaatuinen ja täsmälleen samalla koneistolla varustettu kuin 4 tonnin porsche-brändikellot. Nuo SW200-kellot eivät oikeasti ole paria satasta arvokkaampia, riippumatta mikä brändinimi siihen kelloon on lätkäisty.

      • svfeqavf

        No kun ei ole noin.


      • etTaasTajua

        No ei tosiaan ole noin. Taas huomaa ettei ole kelloista mitään tietoa kommentoijalla. Jokainen chronograf taitaa toimia 7750 valjoux-koneistolla. Ja mistä ihmeestä sä ton Invictan oot repäissyt? Ne on täysin sekunda kelloja. ETA:n koneita on neljällä eri laadulla ja Porsche design tilaa niitä korkeimmalla laadulla. Invictan kelloissa ei ole edes safiirilasia.


      • parin_satasen_kello

        Tiedot on otettu Porsche designin omilta kotisivuilta, joissa heidän tämänhetkiset kellomallit esitellään ja mainitaan koneistot (valtaosassa SW200 ja ainakin yhdessä SW330). Porschen sivuilla tiedot ovat oikein eikä niissä ole virheitä. Ne ovat ylihinnoiteltuja brändikelloja budjettikellon koneistolla.


      • sellitan_koneistot
        etTaasTajua kirjoitti:

        No ei tosiaan ole noin. Taas huomaa ettei ole kelloista mitään tietoa kommentoijalla. Jokainen chronograf taitaa toimia 7750 valjoux-koneistolla. Ja mistä ihmeestä sä ton Invictan oot repäissyt? Ne on täysin sekunda kelloja. ETA:n koneita on neljällä eri laadulla ja Porsche design tilaa niitä korkeimmalla laadulla. Invictan kelloissa ei ole edes safiirilasia.

        "Jokainen chronograf taitaa toimia 7750 valjoux-koneistolla."

        Uudemmat kronografimallit ovat SW500-koneistolla, esim. tuossa:
        http://www.porsche-design.com/en/For-Men/Timepieces/1919-Chronotimer-Titanium-Rubber.html

        Siellä on myös vanhaa varastoa ja vanhoja kellomalleja jäljellä valjouxilla, joita ei ole vielä myyty loppuun, mutta jatkossa kyllä nekin vaihtuvat SW500-koneistolla varustettuihin malleihin - hinta kuitenkaan ei laske vaan uusia sellita kelloja myydään yhtä kallilla kuin vanhoja eta-kelloja joissa ilmeisesti koneisto on maksanut valmistajalle paljon enemmän.

        "ETA:n koneita on neljällä eri laadulla ja Porsche design tilaa niitä korkeimmalla laadulla."

        Porsche design ei enää käytä ETA:n koneistoja, vaan niissä on ihan samat Sellitan koneistot joita on myös parin satasen Invictassa.


      • KatoppaToi

        "Chronotimer Series 1 Sportive Black & Gold
        Article number: 4046901408794

        Timepiece of the first series made by Porsche Design. Sevenfold coated Sapphire crystal. Sapphire case back. Automatic chronograph (caliber ETA-Valjoux 7750) with Porsche Design Icon rotor. Titanium case with matt black titanium carbide coating. Bezel in 18 ct. rose gold. Black caoutchouc strap. 100% Swiss Made."

        Siinä sulle suora lainaus Porsche designin sivuilta.


      • hiukanper

        Komppaan edellistä. 1919 sarja on tosiaan sellitan koneistolla mutta vastaavasti koko Chronotimer Series 1 on ETA 7750-koneistolla. Sellitan koneistoissa on ihan samat laatuerot kuin ETA:llakin eli porrastettu. Harva valmistaja tekee enää ns in house koneistoja. Kaikki tulee joko ETA:lta tai Sellitalta, jonka jälkeen ne modifioidaan omiksi. Kummallakin on siis niin sanottua halpaa koneistoa ja sit kalliimpaa viimeisteltyä koneistoa.


      • faktat_oikein

        " Invictan kelloissa ei ole edes safiirilasia. "

        Invictan ko. kellossa (se 260$ malli Amazonissa) kellotaulun lasi on safiirilasia, mutta takakannen lasi on mineraalilasia.
        Porschella takakansi on monissa malleissa titaania, joka naarmuuntuu vielä herkemmin kuin mineraalilasi. Ei takalasia ollenkaan.
        Kaiken kaikkiaan nuo Porschen sellita-kellot vastaavat kyllä parin satasen invictaa laadultaan.


      • hankiHarrastusJooko
        faktat_oikein kirjoitti:

        " Invictan kelloissa ei ole edes safiirilasia. "

        Invictan ko. kellossa (se 260$ malli Amazonissa) kellotaulun lasi on safiirilasia, mutta takakannen lasi on mineraalilasia.
        Porschella takakansi on monissa malleissa titaania, joka naarmuuntuu vielä herkemmin kuin mineraalilasi. Ei takalasia ollenkaan.
        Kaiken kaikkiaan nuo Porschen sellita-kellot vastaavat kyllä parin satasen invictaa laadultaan.

        Lopeta jo dorka jos et mitään ymmärrä ja haluat vaan härnätä väkeä.
        Aika harvoin takakansi naarmuuntuu kun kello on kuitenkin rannetta vasten.
        Ei takakannen materiaali kerro kellon laadusta mitään, ellei se on mineraalilasia, joka on halpismateriaalin malliesimerkki rannekelloissa.
        Porsche on keventänyt kellomallejaan ja jättänyt näköjään arvokkaimmat pois nykymallistostaan, mutta kyllä nuo Sellitan ja Etan koneistoilla olevat ovat ihan eri laatua ja viimeistelyä kuin nuo halpikset. Viimeistely laadun ratkaisee. Brändimerkistä tietenkin joutuu aina maksamaan ja siksi Porschen tuotteita ostetaan.


      • on_safiirilasi

        Päinvastoin sitä Itse yrität härnätä ja valheellisesti väitit että Invictan kellossa ei ole safiirilasia ollenkaan (siis kellotaulussa), ja että sillä perusteella porschen kellot olisivat jotenkin laadukkaampia kuin Invictan.

        Lopeta itse se virheellisten tietojen levittäminen - materiaalien puolesta Invictan kello on myös ihan vastaavantasoinen kuin Porschekin. On kellotaulussa safiirilasi jne., vastoin kuin täällä innokkaimmat brändiuskovaiset väittävät.


      • Ärsyttää-nää-provot

        Ihmeissäni seurannut tätä jonkun provoa Porsche Designin ja Invictan välillä. Koita rauhassa etsiä ja linkitä tänne edes yksi arvostetusta lähteestä oleva arvostelu invictan kelloista. Ja sit voit samaan aikaan katsoa kello arvosteluita Porsche Designin kelloista ja toivottavasti huomaat kuinka väärässä olet.


      • satasen_kellot

        Kyseessä on aivan samantasoiset ja valmistuskustannuksiltaan yhtä kalliit kellot.
        Invicta vain maksaa pari satasta, mutta Porsche 4 tonnia vaikka siinä on täsmälleen sama alle satasen maksava sellita sw200-koneisto.


      • poikaOpiskeleViisastu
        satasen_kellot kirjoitti:

        Kyseessä on aivan samantasoiset ja valmistuskustannuksiltaan yhtä kalliit kellot.
        Invicta vain maksaa pari satasta, mutta Porsche 4 tonnia vaikka siinä on täsmälleen sama alle satasen maksava sellita sw200-koneisto.

        Jospa poika tietäisit mistä puhut, niin olisit kovin hiljaa ja nolona.
        Kuten aiemmin on todettu, niin laatumerkit ottavat joskus koneistopohjaksi jonkun peruskoneiston ja modaavat ja viimeistelevät sen tärkeiltä osin jotka vaikuttavat laatuun ja hintaan. Mm, IWC käyttää Vajoux 7750 peruskoneistoa ja rakentaa sen pohjalle perpetual kalenterikellon ja siinä on sellaista osaamista jota ei halvalla ja helpolla tehdä.
        Koneistojen valmistajillakin on useita laatutasoja mitä he valmistavat, raakakoneistosta chronometriluokiteltuihin ja skeletoineihin jne...
        Ei ne autojen renkaatkaan samoja ole, vaikka kaikki ovat mustaa kumia ja pyöreitä.


      • ei_modifioitu

        Porsche on pelkkä brändirahastus, eikä mikään IWC:n kalenterikello.

        Muutenhan porschen kannattaisi mainostaa ja kotisivuillaan kertoa mitä modifikaatioita koneistoon on tehty ja montako työtuntia siihen on käytetty.
        Niissä kuitenkaan ei ole yhtään mitään modifikaatioita. Perus-brändikelloja perus sellitan koneistolla, ja niiden valmistuskustannukset ovat naurettavan matalat - kellon hinta pitäisi olla korkeintaan pari satasta.


    • yksivaantässä

      Mä en ymmärrä tätä koko keskustelua. Oliko edes kyse siitä kumpi on parempi Porsche design vai invicta? Kaikki nyt tietää mikä on Invicta ja onko se koskaan saanut yhtään mitään aikaan. Niiden kellon maksaa sen 200€ ja se on ihan ok kello siinä hintaluokassa. Ei yhtään enempää kuuluisikaan maksaa. Sitten siitä voi loputtomasti kiistellä että onko joku 4000€ maksava Porsche design sen erikoisempi tai huonompi kuin joku muut sveitsiläinen kello joka maksaa vaikka 20 000€. Jonkun mielestä nekin on varmaan ihan yhtä hyviä.

      Ja ihan pienenä kommenttina edelliseen, että vertaatko nyt ihan tosissasi mineraalilasia ja titaani takaosaa keskenään? Mieti nyt titaania ihan materiaalihintanakin. Takaosan tarkoitus on suojata. Eiköhän se titaani kotelo suojaa todella paljon paremmin kuin mineraalilasi.

      Taas on provoja liikkeellä.

      • titaani_halpaa

        "Ja ihan pienenä kommenttina edelliseen, että vertaatko nyt ihan tosissasi mineraalilasia ja titaani takaosaa keskenään? Mieti nyt titaania ihan materiaalihintanakin."

        Titaanin hinta tällä hetkellä on 3,65 USD/kg. Vuosi sitten se oli 5 usd. Se on aika paljon halvempaa tavaraa kuin kulta (yli 1000$/kg) tai hopea (n. 16$/kg). Kilosta titaania saa aika ison kasan kellonkuoria ja yhden kuoren materiaalikustannukset tuskin ovat montaa senttiä.

        Takakannen lasista on myös tarkoitus nähdä läpi, jotta näkisi sen SW200 automaattikoneiston. Porschen kelloista sitä ei näe. Titaaninen takakansi kylläkin yksinkertaistaa ja laskee valmistuskustannuksia ja nostaa muotitalon keräämiä voittoja.


      • otaselvääasioista

        Titaani ei olekaan samalla tavalla arvometalli kuin kulta tai hopea. kysehän on enemmänkin sen käyttötarkoituksesta. titaani kovana materiaalina on hankalasti muokattavissa, josta myös syntyy sen kustannukset käyttömateriaalina. Enkä nyt tiedä mihin porschen mallistoon tällä hetkellä viittaat? ota huomioon, että kyseinen talo on tehnyt jo 40-vuotta kelloja. Kuinka kauan Invicta? ja jokainen porschen kello jossa on lasikansi takana...on poikkeuksetta safiirilasia. ei omegallakaan esimerkiksi kaikissa kelloissa ole lasikansi takana.


      • samakuinedellä

        ja jos olet sen verran ottanut selvää, että titaanin hinta on 3,65 usd/kg niin viestiisi viitaten...paljon mineraalilasi maksaa kilohinnalta???


    • UpeitaOvat

      Olen ihastellut Porsche Designin mallistoja jo vuosia. Todella upeita ja laatu on hämmästyttävä. Vielä ei ole ollut rahaa hankkia sellaista mutta ehdottomasti tulevaisuudessa.

    • MinäVain_tässä

      Mulla ei ole henkilökohtaista kokemusta kyseisestä kellosta mutta maailmalla käsittääkseni painii samassa luokassa Omegan, Tag Heurin ja Breitlingin kanssa.

      • Kellojen_wikipedia_A-Z

        Kyllä.


    • 98_prosenttia_ilmaa

      Noissa kelloissa käytettyjen SW200-koneistojen hinta ei mikään salaisuus ole. Yksittäin ostettuna maksavat vähän yli 100$/kpl, mutta Porsche saa niitä varmasti tuntuvasti halvemmallakin kun tilaa enemmän kerralla.
      Kellon valmistuskustannukset kaiken kaikkiaan ovat noin 100€ luokkaa sisältäen halvat Sellitan koneistot, titaanikuoret ja rannekkeet. Jälleenmyyntihinta kuitenkin on lähemmäs 4 tonnia.
      Harvassa tuotteessa on ilmaa noin paljon. Esim. applen puhelimissa valmistuskustannukset vähän alle pari satasta ja hinta reilu 8 satasta ja niissäkin on olevinaan paljon ilmaa (ja onkin muihin puhelinvalmistajiin verrattuna), mutta ihan toista luokkaa on tuo porschen kellobrändillä rahastus, kun ei kelloihin tarvitse edes mitään softaa kehittää ja tietoturvapäivityksiä tms. jolla korkeaa katetta voisi perustella.

      • kuisNytLaadunKanssa

      • typerien_symboli

        Ei porsche-kellon ostoon mitään poikkeuksellisen suurta varakkuuttakaan tarvita - se ei ole statussymboli vaan ennemmin harkintakyvyttömän mäntin merkki.
        Yleensä porsche ranteessa tyyppeihin suhtaudutaan vähän samalla tavalla kuin kehitysvammaisiin, säälien tai halveksien.


      • ProlopoikaAmmuIttes

        Kateus ei pue ketään, ei sinuakaan.
        Porsche omisti vielä muutama vuosi sitten ikonisen kellomerkin Eternan, joten heillä on kompetenssia kellojen suhteen.


      • Kellojen_wikipedia_A-Z
        ProlopoikaAmmuIttes kirjoitti:

        Kateus ei pue ketään, ei sinuakaan.
        Porsche omisti vielä muutama vuosi sitten ikonisen kellomerkin Eternan, joten heillä on kompetenssia kellojen suhteen.

        Agreed.


    • Anonyymi

      Onko kenelläkään kokemusta Eterna Porsche design P6500.10 Automaatti Cronograph kellosta? Olisi kiva kuulla kun olen kaupoissa ko. kellosta

      • Anonyymi

        Eternan kellot laatutavaraa, mutta ko. firma on kiinalaisomistuksessa ja jotenkin hiipunut vaikka heillä on uusia koneistoja jne. ja varaosien saannissa on hankaluuksia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe