Miksi en saa töitä.

Mikä-mättää

Suomessa on kuulemma työvoimapula ja itse olen työtön 55 vuotias. Ollut 35 vuotta työelämässä ja kokemusta on niin mm. hitsaustöistä, CNC-sorvaamisesta,varastotöistä, tuotannonsuunnitelusta,esimiestehtävistä ym. joita en jaksa luetella. Olen hakenut aktiivisesti pari vuotta töitä mutta en ole päässyt kuin yhteen työhaastatteluun ja sanoivat suoraan että jos nuorempia löytyy, heitä otetaan ensisijaisesti. En ymmärrä oikein sitä logiikkaa että samaan aikaan työantajat valittaa ja ruikuttaa lehtien palstoilla ja muutenkin noin yleisesti työvoimapulaa, mutta töitä ei siltikään saa. Palkkatoive olisi sellainen että sillä nyt jotenkin tulisi toimeen. Suoraan sanoen vituttaa kuunnella tätä valittamista ja syyllistämistä ja pian on edessä kuten Sipilä sanoi, pitäkää tunkkinne ja nostan kytkintä lopullisesti.

10

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VakuutusYhtiöidenMalli

      Useissa yrityksissä on kileto palkata vanhoja.
      Vanha on taloudelien uhka, vanha on yrityksen imagolel huono juttu. Vanha ei kelpaa.

    • Gbjhgjhn

      Työnantajilla on nykyään tietynlainen ihannemuotti työntekijöilleen. Monet eivät siihen sovi, en minäkään, 25-vuotias. Ei ole tarpeeksi kokemusta eikä uskottavuutta. Sihteerin apulaiseksi voisin varmaan päästä, vaikka koulutus on esimiestyöhön, ja osa kavereista on toiminut niissä hommissa jo ennen valmistumistaan. Minä en. Ja nielin jo vuosia selitykset, "ei vielä, et ole valmis". Viisikymppisen tilanne tietysti siinä mielessä pahempi, että on päivä päivältä kauempana ihanteesta :( No työvoimapulaa ei ole, sehän on selvää. Työnantajilla on varaa valita, ja yksikin mitätön piirre voi jättää hakijan ulkopuolelle.

    • Työnantajainen

      Sinulla on liian korkea palkkatoive. Osaamisesi ja palkan pitää olla oikeassa suhteessa. Koska ole niin vanha, ei osaamisesi ole ajan tasalla. Et myöskään enää opi oikein uusia asioita. Ehdotan, että seuraavaan hakemukseen laitat 10% pienemmän toiveen ja jatkat pudottamista niin kauan, että sinut palkataan. Sillä se ratkeaa.

      • Vanha_pieru_kertoo

        Tekeekö silloin tarmokkaasti töitä oma-aloitteisesti, jos palkkapyyntö on liian vaatimaton. Tuskinpa vain. Uutta työntekijää hakeva työnantaja kun funderaa varmasti tekeekö vanhempi työntekijä töitä antaumuksella vaatimattomalla palkalla, kun on parempaan tottunut. Jos taas palkka olisi vanhemmalla ihmisellä kohdallansa, niin silloin on aivan liian kallis työntekijä työnantajalle. Nuoremman kun saa edullisemmin markkinoilta.

        Liian pitkä työkokemus/ura on klisee. Ei työnantajaa hirveästi kiinnosta työnhakijan vanhat saavutukset "ennen sotia" vaan se miten osaa hoitaa nyt tarjolla olevan uuden työn. Työhistoria happanee vauhdilla. Kaikki yli 10v työuran saavutukset ovat enempi nostalgiaa. Pappa kertoo lapsenlapsillensa miten ennen muinoin hommat tehtiin. Itse olen 60 v työtön, ja 80 ja 90 lukujeni erilaiset ammatit ja työt ovat vain muistoja.

        Yli 50 v voi saada uuden työn jos on jo töissä jossakin. Työpaikan vaihtajana. Jos sen sijaan on valmiiksi työtön, niin uuden työn saaminen on ison tempun takana.


      • wfwfwfw2

        Hemmetin palkanmaksu haluttomat yrittäjätät. Teille sitä keppiä pitäisi anataa.


    • Briksus

      Vaikeata vastata kysymykseen "miksi en saa työtä" ilman tietoja mitä työtä on hakenut ja mikälaisen koulutuksen, työkokemuksen ja persoonan omaa.

      On hyvin paljon paikkoja johon palkataan ennen kaikkea työantajan mielestä oikeanlaisessa elämän tilanteessa elävä, oikean ikäinen henkilö joka on palkkaus ratkaisun tekijän mielestä myös oikeanlainen hyvä / sopiva tyyppi. Koulutuksella ja työkokemuksella ei välttämättä ole merkitystä, mutta kokemuksen tai koulutuksen / osaamisen puute mainitaan usein syyksi miksi ei tiettyä henkilöä palkata, koska ne ovat hyväksyttäviä syitä jättää jokin henkilö palkaamatta.

      Esim: kun TE-toimistossa on avoimena työpaikkoja TE -toimiston työntejäksi niin hakijat jotka omaavat henkilöstöalaan sekä muuten rekrytointi liittyvää koulutusta sekä kokemusta esimiehenä sekä työantajana niin työsuhteessa kuin mahdollisesti myös yrittäjä työnantajana, ei saa kutsua haastatteluun . Haastatteluun siis kutsutaan henkilö joka ei koskaan ole itse rekrytoinut tai toiminut työnantajan eikä omaa minkäänlaista liikeenjohtoon ja rekrytointiin liittyvää koulusta tai kokemusta. Haastateluun kutsutaan vain TE- toimiston johtajan mielestä sopivia virkamiestyypejä.

      Nämä sopivat virkamiestyypit ovat yleensä Peruskoulupohjan omaavia merkonomeja jotka omaavat pääasiallisesti vain työkokemusta julkiselta alalta . Nämä ovat siis nöyriä, sopeutuvia, virkamiesmäisiä perussuorittajia jotka eivät myöskään ole yleensä kovin luovia ja ajattelukykyisiä mutta ovat sopivia ja "tehokkaista" saamaan TE-toimiston johtajan ( yleensä sosiologin) näyttämään johtamiskykyiseltä.

      TE toimistoonkaan ei pääse töihin sellaiset henkilöt jotka taustansa , koulutuksen ja työkokemuksen kautta olisivat pätevimpiä ja tarkoituksen mukaisempia työntekijöitä TE-toimiston asiakkaiden näkökulmasta vaan sellaiset tyypit ja persoonat jotka ovat hyviä alaisia virkamiesjohdolle .

      • Virkapummit

        Mielisairaus, sekakäyttö, perverssiot ja rikollinen loisluonne takaa viran TE-toimistosta.


      • mikä-mätttää

        Ihan kaikkia töitä olen hakenut mutta kun ei kelpaa edes ABC:n pöytiä pyyhkimään. Palkkatoiveita en ole esittänyt, pääasia että töitä löytyy. Edes 40% palkkatuella ei saa töitä. Kyllä mielessä pyörii vaikka mitä yön pimeinä tunteina. En ole nukkunut vuoteen enää kun 2-3 tunnin pätkiä ja pää alkaa hajota. Olishan tuo poltto itsemurha eduskuntatalon edessä jotain, ainakin pääsisi otsikoihin. Taidan kuitenkin vaan roiskia aivot talitinteille metsän siimeksessä, menee nekin tarpeseen..


    • sianpääsyltty

      Hitsaamishommiin ymmärtääkseni ottavat jo alalla ennenkin olleita. Syy: nuorten perehdyttäminen riittävän hyvin, vie aikaa. Ja aika taas on rahaa, silloin kun on isoja hankalia tilauksia.

    • masamatkaaja

      Virolaiset ovat naapuritaloyhtiön kattoa uusimassa ja työ käy kadehdittavan hyvin, ja urakkahinta noin 40% edullisempi kuin suomalaisen hiellä rakennettu! Tosin ei tuosta mitään verotulojakaan suomeen jää!
      Tämmöistä on meno Suomessa tänään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe