Pyhäjoki odottaa käsi jarrulla

Perutaanko

Ydinvoimalan rakennuslupaa. RAKENNUSLUPAA SIIS EI OLE. Kuuluuko Kunnan toimialaan järjestää lainarahalla lisätiloja sentakia, että paikkakunnalle mahdollisesti tulee ydinvoimala. Usko laitoksen tuloon on näemmä enemmän kuin epävarmaa. Neuvostoliiton aikana tuotantolaitosten tehtäviin kuului velvollisuus järjestää myös päiväkodit ja kulttuuritalot, eiköhän sama koskene myös venäläistä laitosta.

15

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmasti Fennovoima toimii lain mukaan, ja ehkä taustalla on se ajatus, että rakentamisluvan saamista saattaa helpottaa kummasti tieto siitä, että yhtiö on jo sijoittanut alueen rakentamiseen rahaa.

    • Työllisyystöinä

      Nyt olisi sopiva hetki louhia peruskallioon VÄESTÖNSUOJIA mahdollisen Ydinvoimalan tulon varalle. Suojat pitää rakentaa KAIKILLE 200.km säteellä Ydinvoimalasta. Suojat tulee varustaa 3kk oleskelua varten ja omilla voimaloilla sillä rikkoutuneista ydinvoimaloista ei sähköä tule. Suojien rakentaminen säteilytiiveiksi on tosin lähes mahdotonta Pyhäjoen alueen rikkonaisen kallioperän takia. Voimalan sijainti merenrannalla aiheuttaa sen, että evakuointi ei tule onnistumaan kaikissa sääoloissa, sitäpaitsi tutkimuksissa on todettu, että pelastushenkilökunta rientää ensimmäiseksi pelastamaan läheisensä ja itsensä.

    • FaktaaKehiin

      Eiköhän voimalaitos ole saanut kunnalta rakennusluvat niille rakennuksille jotka on jo pystytetty. Ydinenergialain mukainen rakentamislupa on eri asia. Laki määrittelee millaisia aluetöitä voi tehdä ennen rakentamisluvan myöntämistä.

      • TottakinMukaan

        Valtioneuvosto myöntää voimalalle rakennusluvan asiaa harkittuaan kun sitä aikanaan haetaan. Tiestölle ja muille rakenteille luvat myöntää ja on myöntänyt kunta tai tieviranomainen. Olet siis täysin oikeassa.


    • K.Late

      Rakennuslupaa pidetään tavallisesti läpihuutojuttuna ja sitä se on tässä Fennovoiman tapauksessa erityisesti, koska pelipöydällä on mm ulkopolitiikka. Areva sai aikanaan rakennusluvan, vaikka senkin dokumentit olivat puutteellisia ja automaatiosuunnitelmat vasta suunnittelupöydällä. Tosin Stuk välillä vähän uhkaili, mutta nieli sitten kalkkinsa.

      • FaktaaKehiin

        Tarkoitat varmaan rakentamislupaa. Jos vaatimukset täytetään, sen epääminen valtioneuvostossa on vaikeaa joutumatta korvauksiin.


      • TottakinMukaan
        FaktaaKehiin kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan rakentamislupaa. Jos vaatimukset täytetään, sen epääminen valtioneuvostossa on vaikeaa joutumatta korvauksiin.

        Valtioneuvostolla on käytettävissään paras ammatillinen tietous mitä Suomesta löytyy lupaa käsitellessään, STUK ym. Turha siihen on eri trollien mennä huutelemaan olettamuksiaan. Oletettavasti piipertäjät ja terroristijärjestöt pitävät toistuvia mielenosoituksiaan päätöshetken lähestyessä. Heillä kun sitä aikaa riittää työpäivinä vetelehtiä.


    • K.Late

      Vaatimuksia ei tyypillisesti täytetä, mutta lupa tulee luin Manulle illallinen. Sama perinne oli jo 70-luvun lopulta, kun Olkiluodolla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa loppusijoituksesta.

      • TottakinMukaan

        Sekin suunnitelma ja sijoituspaikka on hyvin ehtinyt, koska vieläkään ei ole tarvinnut Posivaan luolaan viedä käytettyä polttoainetta. Täysin turhaa meteliä aiheesta näkyy riittävän poliittisten tarkoitusperien takia.


      • Ydinvoima on poliittinen asia.


    • FaktaaKehiin

      TEM on Fennoivoiman tapauksessa esittänyt vaatimukset loppusijoituksen osalta: YVA joka on tekeillä. Eiköhän FV tule ennenpitkää Posivan osakkaaksi.

    • ei.kiirettää

      Loppusijoituksen suhteen ei ole mitään kiirettä, eikä syytä vaatia vielä tarkennuksia. Loppusijoituksen aika tulee olemaan 2070 - 2080 luvulla. Saattaa olla, että monelta tämän palstan lukijalla tulee oma loppusijoitus vastaan ennen Pyhäjoen polttoaineita.

      • TottakinMukaan

        Tuo oli todella hyvä kommentti. Kiitos asiallisesta viestistä.


    • FennoJees

      Niin, tuskinpa kukaan meistä on toteamassa, kun Pyhäjoen ydinjätettä aletaan loppusijoittaa 2090-luvulla.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13060299/fennovoiman-hanke-jatkuu#comment-87856169

      " Fennovoima jätti Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle vuonna 2015, ja lupahakemus tulee valtioneuvoston päätettäväksi aikaisintaan vuonna 2018.

      Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen on tarkoitus alkaa 2090-luvulla."

    • Anonyymi

      Ydinvoimalaa ei koskaan tule Pyhäjoelle, uskokaa nyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe