surkeita kurveissa

ariari2

Miksi ihmiset ostavat ökymaastureita audi q7 v12 mb 63 amg. Mutkissa kömpelöitä kuin roska-autot. Pikku 10te suzukikin omaa kovemmat kaarrenopeudet. Lukekaa vaikka tm yms. Mitä kalliimpi auto, niin yleensä sen huonompi kierrosaika radalla!!

15

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joulupukkivanhaukki

      Kokoomuslaisten vaikea ymmärtää. TOtuus tulee vastaan radalla, kun m5 bemu häviää pikku golf gti:lle mennen tullen. Kokkaria hävettää!

      • Niiiiin

        Rata ajolla onkin ihan hirveästi painoarvoa normaaliliikenteessä. Radalla nopea auto on aina huono valinta normaaliliikenteeseen ellei pidä sitten kidutuslaitteista? En ole ikinä ymmärtänyt miksi jotain rata aikoja edes mainitaan kun puhutaan normaaliautoista? Niillä ei ole väliä. Sen sijaan joku tehoka M5 tai amg mersu varsinkin on usein myös todella hyvä normaaliajossa. Ne on mukavia ja nopeita tarvittaessa. Mutta nää luokan type R, focus RS, cupra jne on aivan naurettavia melutoosia ja kidutuslaitteita ja muuten olen kokeillut kaikkia uusimpia versioita noista....niillä ei todellakaan ole kiva ajaa arkiajos kuin se hetki kun kokeilet sitä. Arkikäyttö on sitä mukavuuden hakemista lopulta kuitenkin eikä kuppipenkit ja manuaalivaihteisto sekö moottorin äänimaailma sovi todellakaan kenellekkään paljon ajavalle. Tehokkaat autot on hyviä ja vaikka joku 330d bemari on esim ihan riittävän tehokas mutta silti mukava...ja pääseehän silläkin päälle 5 sek sataseen tarvittaessa joka jo riittää useimmille.


    • OletNoloSpede

      Onhan yleiset tiet toki kilparatoja.....Ainakin mistään mitään tietämättömän teinipippelin mielestä.......

    • Kiikkerätmaasturi

      Minulla oli monta maasturia. Juuri näitä isoja saksalaisia ja yksi pienempi Q5 audi. Kaikki muuttui kun kokeilin uutta A4 audia. Se oli menoa sitten. En ole tajunnut ettei noissa maastureissa ole mitään ominaisuuksia ja ajettavuutta. Matalampi auto ja pienempi tekee heti ajettavuuden ja toki pitää olla saksalainen merkki. Maasturit on kömpelöitä, tunnottomia, meluisia. Möhköjen suorituskyky on surkea kun painoa on niin paljon eikä mutkaan voi ajaa auton kllistumatta. Minulle juuri ne mutkat tuottaa iloa ja niihin on kiva välillä ajaa kovaa kun ei ole ketään muita edessä esim motarin rampit. Kunnon bensakone ja sopivan sporttinen alusta ja leveät renkaat tekee paljon ajettavuutta. Nykyautot ei vetele leveillä kumeilla eikä melua tule kun on äänieristelasia ja ilmajousitusta. En voi enää ymmärtää kiikkerän maasturin ostajaa.

      • onkhelmia_monia

        Auton vallinan ratkaisee käyttötarpeet ja henkilökotaiset mieltymykset ja markkinoilta jokainen löytää sen omansa ja kukkaroaan vastaavan.

        Vain henkisesti keskenkasvuiset kertovat erilaisia yleistyksinä "ainoita oikeita totuuksia" sillä ajokokemuskin on osin subjektiivinen.

        Ainakaan uusi Q7 ilmajousilla ei ole kuvaamasi kaltainen ajo-ominaisuuksiltaan.

        "New Audi Q7 SUV review – Carbuyer"

        - https://www.youtube.com/watch?v=H0TyzCXYSIQ

        Itse tavitsisin seuraavaksi käytetyksi suhteellisen tilavaa autoa (perinteisellä) automaatilla ja itselleni mukavalla istuinkorkeudella niin, ettei tarvitse limbota päästäkseen liian matalasta autosta pois ja niin, että autoon voi sujahtaa mukavasti suunnilleen omalle istuinkorkeudelleen ilman laskeutumista tai kiipeämistä.

        Tuossa kategoriassa ei sitten niin hurjasti tarjontaa olekaan ja Q7-kategorian autot ovat jo turhankin suuria ja käyttökuluiltaan kohtuuttomia.

        Ja jotta valinta ei muodostusi liian helpoksi, niin nykyisin alkaa mm. dieseleihin kohdistua erilaisia uhkia niiden ajokieltoineen eri kaupungeissa tai jopa kokonaisissa maissa. Säännöt muuttuvat kaiken aikaa eri maissa.

        Tai sitten tulisi hommata jokin kokonan erilainen rakkine, kuten Ford Connect-paku Power Shiftillä, joka ei ole perinteinen automaatti, mutta sekin on diesel eikä bensalla menisi edes kaupaksi.


      • 102030405060

        Ei Saksalaiset tee maastureita, poislukien G mersu. :)


      • Ldlfflf

        Harva muukaan tekee, tai myy suomessa aitoa maasturia.


      • 102030405060
        Ldlfflf kirjoitti:

        Harva muukaan tekee, tai myy suomessa aitoa maasturia.

        Ehkä, mutta Suomessakin muut tarjoaa selvästi pätevämpiä autoja kuin Saksalaiset maastoajon kannalta, poislukien ne mersun muutamat mallit.

        Q7, X5, ML jne. ovat kaikki alunperinkin 100% kaupunkimaastureita. Q7 tai ML:ssä :ssa ei ole vakiona edes alennusvaihdetta.

        Katso niitä maita missä uusilla autoilla ajetaan paljon maastossa, vaikka Australia tai Etelä Afrikka.

        Myydyimpiä varsinaisessa maastokäytössä siellä on Toyota, Land Rover, Jeep, Mitsubishi, Nissan, jne.


      • Pilipalimaastureita

        Juuri näin. Sanoisin Juppimaastureiksi noita Audeja ym. itsensätehostusökymaastureita.
        Myöhemmin luetellut ovat enemmän oikeita maastureita, joilla uskaltaa mennä myös asfaltilta pois. Nelivetokin on jotain muuta kuin em. sakemannien etuvetoiset, joissa vain joku Haldex tyyppinen takavetoavustus.
        Ja näiden "preemiumien" luotettavuuskin on vähän niin ja näin japseihin verrattuna.


    • Pelleautoja

      Noi ei ole mitään maastureita. Outoja ilmestyksiä matalaprofiilisine renkaineen ja onnettomine maavaroineen. Tuollaisella ei voi ajaa edes kanttikiven yli ettei ole vanne soikeena tai ota pohjasta kiinni.
      Ps. Mitä väliä jollain kilparata-ajoilla.

    • surkeita

      Ja huono pito talvikumeissa ei tee ajamisesta iloista tapahtumaa!

    • Nähty_on

      Toistaiseksi olen korkealla ja kiikkerällä maasturillani tullut ulos kurveista yhtä lujaa kuin olen niihin ajanutkin. Samaa ei voi sanoa kaikista urheilullisista spoilerikipoista, joita näkee ulkokaarteissa puitten ja kaiteitten ympäri kiedottuina tai katollaan pientareella poliisin lahjapakettinauhaa ympärilleen sidottuna.

    • heh-heh-hee

      Jos maasturit ovat surkeita kurveissa, niin miksi sitten maastureita näkee harvoin jos koskaan kumollaan tienposkessa? Käytännössä kaikki kurveista ulos menneet autot näkyvät olevan juuri näitä aloittajan kaipaamia matalaprofiilirenkailla (kaarreominaisuudet!) ja spoilerilla (imeytyy asfalttiin!) varustettuja ajo-ominaisuushirmuja.

    • SUV_30

      Vaikkapa Belgiassa jo noin kolmasosa mydyistä autoista on SUV-malleja ja kiinnostus niihin ei ota lantuakseen.

      Mutta hyvä, että markinoilla on paljon valinnavaraa kunkin tarpeisiin, mieltymyksiin ja kukkarolle.

      Suurin ongelma autoa valitessa on pitkin EU-maita ja kaupunkeja alati kiristyvät päästönormit ja niiden soveltamiset.

      On alueita ja kaupunkeja joissa uhataan kieltää kokonaan polttomootoriautot ja tämä jopa överiksi menevän tiukoilla aikataulutavoitteilla.

    • troilliTrollerson

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe