Millaisia kokemuksia työsuojeluviranomaisesta?

Työlä1nen

Millaisia kokemuksia täällä on työsuojeluviranomaisen toiminnasta? Oletteko työntekijät saaneet asioitanne eteenpäin työsuojelun avustuksella ja valvonnalla? Prosessit tuntuvat olevan hyvin pitkäkestoisia erilaisten kuulemis- ja kehotuskirjeiden lähettelyiden takia, vaikka kyse olisi yksinkertaisen ja myös lakisääteisen asian noudattamisesta. Työnantajan suojelutoiminta on ilmeisesti myös tärkeää.

5

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsfsdfsdf

      Sellaisessa selvässä tapauksessa kuin työtodistuksen saaminen ja se mitä siihen toditukseen saa kirjata, niin siinä kyllä saa heti apua ja myös toimivaa apua.

      Mutta sitten joissakin muissa asioissa, sanotaan nyt vaikka niin, että työnantaja työnhakijan mielestä lähtee levittelemään hakemuksen tietoja niin siinä taas kommentti oli, että joo, kyllä näin saa tehdä.

      Ne auttavat, jos asia on selvä ja lain kirjaimeen voi selkeästi tukeutua. Mutta jos on jokin vähemmän selkeästi sanottavissa oleva asia, niin aika turha odottaa mitään apua!

      Niin, joo ja tietty sellaiset kuin työntekijän fyysisen terveyden turvaamiseksi säädetyt asiat, niin niitten puutteellisuuteen tartutaan myös heti ja oitis, mutta sehän kuuluukin tähän selvät tapaukset kategoriaan.

    • turhiaviranomaisia

      Kirjoitinkin tästä joskus tänne. Meidän työpaikalla käynyt työsuojeluviranomainen _nauroi_, kuin kerroin yhden työntekijän olevan täysin burnoutiin menossa ja masentunut (pomo ei suhtaudu vakavasti ko. työntekijän jaksamisongelmiin, joten ajattelinpa vinkata asiasta työsuojeluviranomaiselle, jonka toivoin edes neuvovan, minkä tahon puoleen sen työntekijän kannattaisi kääntyä saadakseen asiaankuuluvaa apua. Plussaa olisi ollut, jos viranomainen olisi pistänyt pomon ruotuun ja kertonut tälle, ettei työntekijöitä saa polttaa loppuun).

      Olen kaiken kaikkiaan hyvin pettynyt työsuojeluviranomaisten suhtautumiseen. Siitä kyllä pidetään huoli, että on kaiken maailman turvateipit lattioissa ja suojavälinekyltit seinissä, mutta jos jollakulla on oikeasti ongelmia jaksamisen tai kiusaamisen tai muun tuollaisen kanssa, sille sitten levitellään käsiä ja naureskellaan ja todetaan, että ei kuulu heille. Joo, ei ehkä kuulukaan, mutta voisiko edes vinkata, KENELLE se sitten kuuluu?! Minusta on hyvin kyseenalaista nauraa toisen ihmisen masennukselle. Masennus on kuitenkin vakava asia. Tiedän muutaman, jotka ovat tappaneet itsensä joko masennuksen tai yleisesti henkisen uupumuksen takia. Sitäkö ne työsuojeluviranomaiset haluavat? Että "heikkö yksilö" listii itsensä, jotta "päästään siitäkin eroon ja saadaan tilalle joku vahvempi=parempi yksilö"?

      Lähinnä pistää vihaksi se _asenne_. Ehkei se kuulu heidän toimialaansa tehdä mitään henkiselle uupumukselle tai työpaikkakiusaamiselle (tosin voisivat he sentään valvoa, että työpaikan esimies sitten tekee noille asioille jotain? Ohjeistaa pomoa, että hänen täytyy puuttua esim. kiusaamiseen?), mutta ei kai sitä nyt sentään tarvitse niin helvetin KEVYESTI suhtautua siihen, jos toinen ihminen on burnoutissa? Voisi edes esittää myötätuntoa.....

      • sinne_kuuluu

        Työterveyshuolto.
        Työterveyteen kuuluu myös työpaikalla työntekijää kuormittavien asioiden keventäminen jos siihen on aihetta ja ainahan sinne kuuluu työntekijän auttaminen.


      • ei-kuulu-tthlle

        Eipä ainakaan tässä meidän työpaikan tapauksessa tunnu kuuluvan edes tth:lle mitkään asiat. Meidän työpaikka ei halua maksaa sairaanhoidosta, joten tth:hon päästäkseen täytyy erikseen laittaa pomo soittamaan sinne ajanvaraukseen, koska ne kysyvät pomolta, haluaako hän kustantaa tutkimuksesta/hoidosta/tms. aiheutuvat kulut tth:lle. Yleensä on aika selvää, että jos on käsi poikki, pomo soittaa ajan, mutta jos kyse jostain "ei-oikeasta" ongelmasta (kuten työuupumus), pomo ei soita sitä aikaa sinne.

        Pakollisissa työterveystarkastuksissa olen itse sanonut hoitajalle esim. masennuksestani, mutta hän vain sanoo, ettei tth tee asialle mitään, koska yritys ei maksa sairaanhoidosta. Eivät kirjoita edes lähetettä muualle. Jos kysyy, voiko sitten mennä terveyskeskukseen hakemaan apua, totesivat ainakin minulle, että yksityiselle voi mennä. Mutteivat mitenkään päin kyllä suositelleet ketään tai vinkanneet mihinkään suuntaan. Minulla ei ole kokemusta yksityisestä mielenterveyshuollosta (tai siihen hakeutumisesta, siis), joten olisi ollut kiva saada vastauksia, kun kyselin, miten se yleensä tapahtuu, että löytää ensinnäkään niitä lääkäreitä, jotka tarjoavat vastaanottopalveluita. Konsultointi oli luokkaa "kato googlesta".

        Omassa tapauksessani masennus on vain puolittain töistä johtuvaa ja puolittain ihan muista asioista, mutta kyllä se silti _haittaa_ työntekoani. Olisi kiva päästä siitä eroon, jotta työtkin alkaisi sujua kunnolla.


    • Kaiken-kokenut

      Olin 12 vuotta valtuutettuna, ja kyllä minä sain sieltä apua moneen asiaan Minä sain hoitaa itse asiat viranomaisiin jos oli jotain aihetta parannuksiin niin kerroin puutteet työnantajalle, koskaan ei jääneet asiat korjaamatta. valtuutettuna myös tilasin työterveyshuollon henkilöt paikalle kun oli jotain ongelmaa vaikka työolosuhteissa.
      Paikalla oli lääkäri työterveyshoitaja sekä useasti myös työfysioterepautti.
      Myös vakuutusyhtiön edustajaa käytin useasti paikalla.
      Näin pystyy toimiin kun työantaja on myötämielinen työturvallisuuden parantamiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      203
      2412
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      62
      2308
    3. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      71
      2053
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1891
    5. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1495
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1404
    7. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1245
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1176
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1166
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1112
    Aihe