Kvtes lomaraha työsuhteen päättyessä

Hei,

Vuoden määräaikainen työsuhteeni päättyy 31.12. Olen pitänyt käyttämättömät lomani joulukuun aikana 22pv. Pitäisikö nyt joulukuun palkan yhteydessä tullu myös lomaraha tavallisen palkan lisäksi? eli se 4% vuoden palkoista vai 50% kk palkasta miten nyt meneekään
58397
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 5

Vanhimmat

Lomaraha+KVTES:n+mukaan+lasketaan+niin,+että+4+%+varsinaisesta+kk-palkasta+kerrotaan+lomanmäärätymiskuukausien+määrällä.++Lomaraha+maksetaan+lopputilissä.+Sen+saat+joko+työsuhteen+päättyessä+tai+myöhemmin,+jos+olet+sopinut+työsopimuksessa+lopputilin+maksamisesta+esim.+vasta+seuraavan+palkamaksun+yhteydessä.+Lue+siis+työsopimuksesi.

Äänestä
  • Työsuhteen+päättyessä+palkka+ja+muut+työsuhteen+päättyessä+maksettavat+erät+maksetaan+samoina+normaaleina+palkanmaksupäivinä+kuin+työsuhteen+kestäessä.Näin+verkkopankista+jo+palkkakuitin,+mutta+siinä+oli+vain+normaali+kkpalkka.+työsuhteeni+loppuu+28.12.+Olen+pitänyt+kaikki+lomani+siihen+mennessä.+Mutta+eikö+minulle+kuuluisi+myös+tuo+4+%:n+lomaraha?+Vai+enkö+saa+sitä+kun+työsuhteeni+loppuu?+Soitan+kyllä+palkanlaskentaan+myös+mutta+olisi+kiva+tietää+olenko+aivan+hakoteillä+kun+luulin+että+minulle+kuuluisi+se+vaikka+työsuhde+loppuu.+Kvtesiä+koitin+lukea+mutta+en+löytänyt.

    Äänestä

Tässä on syyt milloin lomarahaa ei makseta.
IV luku 18 § 3 mom. Lomarahaa ei makseta lomalta tai sen osalta, jos viranhaltija/työntekijä on välittömästi ennen loman tai sen osan alkamista tai välittömästi loman tai sen osan päätyttyä ollut lakossa tai muuten virantoimituksesta/työstä poissa luvattomasti tai ilman pätevää syytä. Lomarahaa ei myöskään makseta lomakorvaukseen, jos viranhaltija/työntekijä jättää irtisanomisajan noudattamatta, viranhaltija on pantu viralta, viranhaltija/työntekijä purkaa määräaikaisen palvelussuhteen tärkeän syyn sitä vaatimatta tai palvelussuhde puretaan tai työsuhde purkautuu.

Ja tässä lomarahan maksamisesta työsuhteen päättyessä.
19 § 2 mom. ... Jos palvelussuhde päättyy ennen elokuun palkanmaksun ajankohtaa, lomaraha maksetaan lomapalkan tai lomakorvauksen maksamisen yhteydessä.

Äänestä
  • Eli kun sain potkut ,varoitus alla,niin lomarahaa ei tule?

    Äänestä

  • Jos työsuhteesi purettiin, niin ei tule. Jos irtisanottiin ja noudatat irtisanomisaikaa, niin pitäisi tulla.

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


miqmiq kirjoitti:

Hei,

Vuoden määräaikainen työsuhteeni päättyy 31.12. Olen pitänyt käyttämättömät lomani joulukuun aikana 22pv. Pitäisikö nyt joulukuun palkan yhteydessä tullu myös lomaraha tavallisen palkan lisäksi? eli se 4% vuoden palkoista vai 50% kk palkasta miten nyt meneekään

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu