Terveisiä JC:lle: Jumalusko hiipuu Suomessa.

Tässä suora lainaus umpikreationistisen JC:n hiljattain kirjoittamasta viestistä:

"Onneksi kaikki ateistit eivät ole uttin kaltaisia kiihkoilijoita, vaan moni heistä osaa käyttäytyä ja myös kunnioittaa uskoa Jumalaan. He ymmärtävät että kyse on heistä itsestään, heillä vain ei ole sitä uskoa mikä enemmistöllä on ja tulee aina olemaan."
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14634104/palstan-ateistien-pelkurimainen-kaytos-#comment-87939316

Siinä JC viittaa siihen että Jumalaan uskovia on enemmistö ja niitä jotka eivät usko Jumalaan vähemmän. Ja että Jumalusko olisi jotain pysyvää, vankkumatonta. Näin ei ole esim. Suomessa.

Jumalusko rapisee kansasta kiihtyvällä tahdilla:

"Alle puolet suomalaisista uskoo jumalaan: ”Ihmisillä ei ole käsitystä siitä, mitä kirkko opettaa”
Alma-tutkimus: Jumalaan uskovia ei ollut missään päin Suomea yli 50 prosenttia. Varsinais-Suomessa oli eniten niitä, jotka eivät usko jumalaan tai muuhun korkeampaan voimaan."
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/alle-puolet-suomalaisista-uskoo-jumalaan-ihmisilla-ei-ole-kasitysta-siita-mita-kirkko-opettaa-24160601/

13

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Ihmisillä ei ole käsitystä siitä, mitä kirkko opettaa"

      Miten ihmisillä voisi edes olla, kun kirkolla itsellään ei näytä olevan sellaista käsitystä, tai eivät halua edes oikeasti kertoa käsityksiään?

      Case in point:

      "Periaatteessa demonologia kuuluu angelologian tavoin luterilaisen kirkon oppiin, joskaan se ei ole keskeisellä sijalla"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Demonologia

      Mikähän osuus kirkon jäsenistä edes tietää kirkkonsa uskovan demoneihin, yhä vuonna 2016? Nuohan olivat raamatunaikaisessa takapajuisessa ajattelussa mm. lähin vastine viruksille. Kirkko ei kuitenkaan kykene sanomaan noistakaan suoraan, että Raamattu (mukaanlukien Jeesus) julisti huuhaata, vaan että "puheet on syytä jättää pois":

      "Demoneista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä yliluonnollista persoonallista henkiolentoa, joka on pahantahtoinen. Raamatussa pahat henget ja riivaajat esiintyvät sairauksien aiheuttajina. Uuden testamentin kirjoittamisen aikaan vallalla oli antiikin maailmankuva. Monet sairaudet ja vaivat ymmärrettiin ympäröivässä kulttuurissa pahojen henkien aiheuttamiksi."
      ...
      "Paha on yhä olemassa, mutta kun puhutaan hauraiden ja heikkojen tai vakavasti sairaiden elämän edellytyksistä tai mielisairauden syistä on puheet pahoista hengistä ja riivaajista syytä jättää kokonaan pois."

      http://evl.fi/sanasto/-/glossary/word/Demoni

      Pelkurit pakoilevat omia oppejaan.

      • "Pelkurit pakoilevat omia oppejaan."

        Kirkko taitaa itsekin olla heräilemässä siihen todellisuuteen että enkelistrooreja eivät usko enää kun lapset. Eikä tarinoita veden päällä kävelyistä ym. ajan myötä paisuteltuja legendoja.

        Jäljelle jää läheisestä huolehtiminen ja avun antaminen, mikä on minusta ihan jees. Tuupataan suosiolla se teologinen paska mappi Ö:hön ja keskitytään oleelliseen, siihen mikä on totta tässä ja nyt.


      • Taikauskonnoton
        bg-ope kirjoitti:

        "Pelkurit pakoilevat omia oppejaan."

        Kirkko taitaa itsekin olla heräilemässä siihen todellisuuteen että enkelistrooreja eivät usko enää kun lapset. Eikä tarinoita veden päällä kävelyistä ym. ajan myötä paisuteltuja legendoja.

        Jäljelle jää läheisestä huolehtiminen ja avun antaminen, mikä on minusta ihan jees. Tuupataan suosiolla se teologinen paska mappi Ö:hön ja keskitytään oleelliseen, siihen mikä on totta tässä ja nyt.

        Ja eikös VT:kin olisi kaikkein viisainta jättää pois, sillä sen opetukset esimerkiksi moraalista eivät kyllä sovi kuin kaikkein takapajuisimpien nykyihmisten moraalikäsityksiin.


    • JC_____

      Pitäisiköhän minun aloittaa toteamalla bg-ope kovan linjan ateistiksi ja umpievolutionistiksi?

      Ottaen huomioon kuinka vahvaa ja pitkäaikaista evojen työ maallistumisen puolesta ja Raamatun kertomaa vastaan on ollut, ei ole ihme jos uskovien määrä on vähentynyt. Tällöin epävarmat ja uskossaan vähemmän lujat yksilöt saattavat tulla johdatelluiksi ja lopulta jopa kieltää Jumalan - eivät niinkään omasta tahdostaan vaan painostuksen uhreina.

      Sen toki myönnän, että valtiokirkkomme on epäonnistunut. Se on lähtenyt mukaan sellaisiin asioihin jotka sen olisi tullut selväsanaisesti tuomita. Kirkkomme on ollut aivan liian vähän uskollinen omalle sisimmälleen, eli sille kuinka Jumala on kertonut ja opettanut. Kirkkomme on kadottanut fokuksensa, se on todellakin ollut tuuliajolla.

      Voidaan varmasti todeta että Suomen evlut kirkko on kipeästi uuden uskonpuhdistuksen tarpeessa.

      Gallupeista sanon sen verran että niitä ei kannata ottaa kovin vakavasti. Jos evo ryhtyy tutkimaan evoluutioteorian ja ateisimin kannatusta, hän varmasti osaa muotoilla kysymyksensä niin että saa haluamansa tulokset. Mutta jos evo kysyisi suomalaisilta uskovatko he olevansa apinoiden jälkeläisiä, ylivoimainen enemmistö vastaisi kieltävästi ja olisi lopulta hyvinkin samaa mieltä luomisopin kertoman kanssa ihmisen alkuperästä.

      • "Pitäisiköhän minun aloittaa toteamalla bg-ope kovan linjan ateistiksi ja umpievolutionistiksi?"

        Vain jos ymmärrät mitä ateismi tarkoittaa, ja varsinkin mitä se ei tarkoita. Ja mitähän mahtaa olla tuo "evolutionisti"? Onko ihminen joka ymmärtää syyn sille miksi lehtipuut tiputtavat syksyllä lehtensä "lehdentiputtamisnisti", ja liitetäänkö tuohon nimitykseen jotain moraaliin liittyviä arvolatauksia, niin kuin sinä todennäköisesti "evolutionistiin" liität?

        "Ottaen huomioon kuinka vahvaa ja pitkäaikaista evojen työ maallistumisen puolesta ja Raamatun kertomaa vastaan on ollut, ei ole ihme jos uskovien määrä on vähentynyt. Tällöin epävarmat ja uskossaan vähemmän lujat yksilöt saattavat tulla johdatelluiksi ja lopulta jopa kieltää Jumalan - eivät niinkään omasta tahdostaan vaan painostuksen uhreina."

        Voi voi. Olet sen verran irtaantunut todellisuudesta ettet ymmärrä että Raamattu on se mikä kristinuskon upottaa. Ihmiset eivät suostu enää uskomaan Raamatun epäuskottaviin ja lapsellisen tyhmiin tarinoihin. Eikä siinä auta helvetillä pelottelut, päin vastoin.

        Mitä enemmän demonisoit ja pelottelet, sitä luotaantyöntävämmän ja jämähtäneemmän kaupittelemastasi uskostasi teet. Näin kävi myös minulle: ei minua kristinuskosta kääntänyt pois evoluutio tai mikään muu mitä hourit, vaan umpiuskovainen helvetilläpelottelija ja Raamattu tarinoineen.

        Kiitos siis tekemästäsi työstä. Jokainen jakamasi Raamattu ja helvettiuhkaus jouduttaa kristinuskon matkaa historiaan.

        "Sen toki myönnän, että valtiokirkkomme on epäonnistunut. Se on lähtenyt mukaan sellaisiin asioihin jotka sen olisi tullut selväsanaisesti tuomita. Kirkkomme on ollut aivan liian vähän uskollinen omalle sisimmälleen, eli sille kuinka Jumala on kertonut ja opettanut. Kirkkomme on kadottanut fokuksensa, se on todellakin ollut tuuliajolla."

        Sinun Jumalasi on niin onneton tumpelo, ettei onnistunut saamaan sanomaansa sellaiseen muotoon että maailmasta löytyisi kahta kristittyä jotka olisivat samaa mieltä kaikista uskonnon dogmeista. Todellinen syy hajaannukseen: Raamattu on vanhoista uskomuksista ja festarihuhuista koottu kasa keskenään ristiriitaista fiktiivistä potaskaa. Ei sellaisesta saa Erkkikään selvää, vaan jokaisen on tulkittava se ihan ikioma "Oikea Totuus". Sitähän sinäkin toitotat.

        "Voidaan varmasti todeta että Suomen evlut kirkko on kipeästi uuden uskonpuhdistuksen tarpeessa."

        Eli olisi mitä pikimmiten palattava vähemmistöjen, kuten saamelaisten, homojen ja vammaisten väheksymisen ja vainoamisen tielle. Ja akat turpa kiinni seurakunnassa.

        "Gallupeista sanon sen verran että niitä ei kannata ottaa kovin vakavasti. Jos evo ryhtyy tutkimaan evoluutioteorian ja ateisimin kannatusta, hän varmasti osaa muotoilla kysymyksensä niin että saa haluamansa tulokset. Mutta jos evo kysyisi suomalaisilta uskovatko he olevansa apinoiden jälkeläisiä, ylivoimainen enemmistö vastaisi kieltävästi ja olisi lopulta hyvinkin samaa mieltä luomisopin kertoman kanssa ihmisen alkuperästä."

        Noin, umpidenialisti yrittää kieltää tuloksen oli se kuinka selkeä tahansa.

        Houri mitä hourit, fantasioi mitä fantasioit, luulevainen. Todellisuus on muuta.


      • Väitätkö JC tosissasi, että uskot Raamatun naiiveihin, tietämättömien muinaisten ihmisten keksimiin myytteihin? Vai oletko vain kreationistia näyttelevä trolli?

        Oli niin tai näin on selvää että tietämyksesi ja vähäinen älykkyytesi ei riitä syvälliseen teologiseen keskusteluun.


      • Taikauskonnoton

        Mua ainakaan ei ole kukaan painostanut olemaan uskomatta Jumalaan.
        En yksinkertaisesti ole koskaan uskonut sellaiseen.

        En kyllä muista että olisin koskaan uskonut joulupukkiinkaan. Ehken ole ikinä uskonut mihinkään satuihin.


      • JärkiEiTunteet

        "Mutta jos evo kysyisi suomalaisilta uskovatko he olevansa apinoiden jälkeläisiä, ylivoimainen enemmistö vastaisi kieltävästi ja olisi lopulta hyvinkin samaa mieltä luomisopin kertoman kanssa ihmisen alkuperästä. "

        Suomalaisista yli 65 % uskoo ihmisen polveutuneen alemmista eläimistä. Esität väitteitä, joille ei ole mitään pohjaa.


    • Jumalan olemassaolo ei ole riippuvainen gallupeista eikä siitä kuinka moni Häneen uskoo tai ei usko. Koska maailmankaikkeus on olemassa, niin silloin on myös maailmankaikkeuden luoja olemassa.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

      • "Jumalan olemassaolo ei ole riippuvainen gallupeista eikä siitä kuinka moni Häneen uskoo tai ei usko."

        Mielikuvitusjumala jää historiaan häneen uskovien ihmisten myötä. Näin kävi Zeukselle ja Odinille, niin käy myös Allahille, Jeesukselle Jumalalle.


      • Knark5

        "Koska maailmankaikkeus on olemassa, niin silloin on myös maailmankaikkeuden luoja olemassa."

        Ja maailmankaikkeuden luojan luoja. Ja Ja maailmankaikkeuden luojan luojan luoja. Ja niin edelleen, kunnes päästään yliluonnolliseen pierevään marsuun jonka 488386020867:nnestä pöräyksestä maailma syntyi. Näkemys on yhtä pätevä kuin sinunkin fantasiasi, koska yliluonnollisen pierevän marsun pöräyksessä on yliluonnollinen luomisen energia, jota ei ole missään muussa kaasupurkauksessa.


      • Taikauskonnoton

        Tietystikään Jumalan olemassaolo tai olemassaolemattomuus ei riipu gallupeista. Gallupit kuitenkin kertovat selkeästi, että mitä korkeampi sivistystaso kansalla on, sen pienempi osa kansasta uskoo muinaisiin satuihin.
        Tämä on aika loogista, sillä uskonnollisuus korreloi käänteisesti sekä älykkyyden että etenkin koulutuksen kanssa.

        "Koska maailmankaikkeus on olemassa, niin silloin on myös maailmankaikkeuden luoja olemassa."

        Ei ole mitään syytä olettaa, että maailmankaikkeuden olisi taikonut jokin koskaanhavaitsematon taikahenki. Kaikella ei yksinkertaisesti tarvitse olla persoonallista tekijää tai suunnittelijaa.


    • Kuplapuhkeaa

      Sananl.8:22. Herra loi minut töittensä esikoiseksi, ensimmäiseksi teoistaan, ennen aikojen alkua. Biblia (1776). Minä olen ollut Herran oma hänen teidensä alussa: ennenkuin mitään tehty oli, olin minä. Kirjoitetaan: Utin ei Uttin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe