En etsi valtaa loistoa

beobachter

Kyllä alkoi harmittaa, melkein joulu meni pilalle, kun kirkon jouluaaton hartaudessa ei Sibelius/Topeliuksen kauniista laulusta tehtyä virttä 31 voinut laulaa sen alkuperäisillä sanoilla "En etsi valtaa loistoa", vaan hämärässä kirkossa piti yrittää tihrata virsikirjasta ihan outoa tekstiä, tekijä tietysti Niilo Rauhala. Yleensä tämä jatkuva virsikirjen uudistaminen ja laajentaminen on viemässä ilon virsien laulamisesta ja samalla alkanut vieraannuttaa kirkosta. Lapsena ja nuorena 60- ja 70 luvulla suurin osa virsistä tuli tutuiksi, mutta viimeisen 20v aikana näitä perinteisiä kauniita virsiä on veisattu yhä harvemmin ja kirkon pv-jumalanpalveluksessa enemmistönä laulettavista virsistä ovat , ilmeisesti "kansan opettamiseksi" olleet vuoden 1986 virsikisrjaan otetut uudet, yleensä Anna-Maija Raittilan ja Niilo Rauhalan virret. Varmaan hyviä virrentekijöitä, mutta oliko tarpeellista vain näiltä kahdelta ottaa niin monta virttä 1986 virsikirjaan. Ei niitä jaksa eikä viitsi opetella. Ja nyt on jälleen uusi virsikirja, noin 200 uuttaa pääosin tuntemaronta virttä, iso osa vieraskielisiä. Varsinainen kielten baabeli.

2

69

Vastaukset

  • anteeksi ...
    alkaa olla jo myöhäistä. Tulimme äsken kotiin. Hieno joulu aatto ollut. Odotan vielä puoli yötä ja tietysti radio päällä. Puoli yö ... joulu yö juhla yö radiosta .....

  • Ei ole uutta virsikirjaa, vaan vanhaan virsikirjaan on tehty lisäosa. Siellä on muuten aivan ihania virsiä, suosittelen tutustumaan!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.