Miehen vankilassa istunut pikkuveli

dfdklknbmlgfnbklmndgsln

palasi kuvioihin ja nyt koko perhe on sekaisin.

En oikein edes tiedä, mistä aloittaisin. Kirjoittamisen helpottamiseksi on ehkä järkevää puhua ihmisistä keksityillä nimillä, joten kutsutaan miestäni nyt vaikka Pekaksi ja tätä veljeä Matiksi. Pekalla ja Matilla oli aika rankka lapsuus. Ikäeroa on yli 10 vuotta eivätkä he olleet lapsina kovin läheisiä. Pekka ei kuullut Matista varmaan melkein 20 vuoteen mitään.

Kunnes viime kesänä Matti yllättäen ilmaantui kuin tyhjästä. Olimme silloin lomamatkalla ja 20-vuotias adoptiotyttäremme, sanon häntä tässä vaikka Emmaksi, oli kotona 13-vuotiaan pikkuveljensä kanssa koska olimme sopineet että hän vahtii poikaa matkamme ajan. Emme ole voineet saada biologisia lapsia, joten tyttäremme on adoptoitu ja pojan olemme saaneet luovutettujen sukusolujen avulla. Joten, reissusta palatessamme meitä siis odotti aikamoinen yllätys.

Pekan ja Matin välit ovat alusta saakka olleet huonot. Pekka syyllistää Mattia jatkuvasti hänen menneisyydestään. Matti taas tuntuu olevan ihminen, joka ei pidä kenestäkään, ei luota ihmisiin. Siksi olimmekin ihmeissämme siitä kuinka hyvin hän tuntui tulevan toimeen Emman kanssa. Ajattelimme tietenkin sen olevan vain pelkkää sukulaisten välistä tutustumista, eihän Matti edes tiennyt että Pekalla on lapsia ennen kuin vasta saapuessaan ovellemme ja tavatessaan tyttäremme. No, viime viikolla tuli sitten ilmi aikamoinen pommi. Matilla ja Emmalla on ollut suhde jo jonkun aikaa. Moni asia sai selityksen.

Voitte vain kuvitella, mikä helvetti täällä on nyt irti. Varsinkin Pekan ja Matin välillä. Matin mukaan siinä vaiheessa kun hän tajusi kuka Emma on, oli jo liian myöhäistä. Itse en ollut järkyttynyt pelkästään kieroutuneen perhekuvion takia, vaan myös ikäeron. Matti on nimittäin 35-vuotias. Emman mukaan Matti on "ainoa joka ymmärtää mua". Tyttö joka on elämänsä aikana seurustellut tasan kerran ja jolle kukaan poika/mies ei ole tuntunut kelpaavan, on täysin tämän ex-vangin lumoissa. Eikä tunne todellakaan ole yksipuolinen.

Tilanne on nyt se, että Pekka haluaa Matin häipyvän maisemista mahdollisimman kauas etenkin Emmasta ja on suutuspäissään jopa uhannut soittaa poliisille. Emma on tietenkin eri mieltä ja sanonut että katkaisee välit isäänsä jos tämä pakottaa Matin häipymään. Matti puolestaan on yrittänyt vakuuttaa veljeään siitä, että mieluummin kuolisi ennen kuin antaisi tyttärellemme tapahtua mitään pahaa.

Tavallaan ymmärrän myös Emman näkökulman sillä silloin viime kesänä Matti joutui pelastamaan hänet aika tukalasta tilanteesta. Eräs mies ns. ei toivottu ihailija, oli vainonnut Emmaa jonkun aikaa. Saimme tietää siitä vasta nyt, kun Emma kertoi asiasta yrittäessään saada meitä hyväksymään heidän suhteensa. Ilmeisesti kyseinen vainoaja oli seurannut Emmaa kotiimme hänen tullessaan vahtimaan veljeään silloin kesällä.

Mutta voiko rakastuneen 20-vuotiaan tytön arvostelukykyyn luottaa? Puhumattakaan siitä, että voiko entinen vakilakundi muuttua. Mitään laillista tietä lopettaa suhdetta ei ole, sillä Emma on täysi-ikäinen ja he eivät ole verisukulaisia. Joten ajan vietto "sedän" kanssa jatkuu. Hyvä puoli on se, että ainakin tähän saakka Matti on vaikuttanut täysin normaalilta.

Matti on toistellut myös monta kertaa, että syy paluuseen on edelleen Pekka ja halu korjata veljesten välit eikä hän missään nimessä odottanut rakastuvansa. Tässä nyt vain kävi näin.

7

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • betonimylläri

      Voihan tähän monikin alkaa sepustella vastauksia, mutta miten vaan musta tuntuu, että tämä on keksitty juttu. Se tuli mulle heti mieleen, kun piti korostaa, että tytär on adoptoitu, eli että vastaajat ei voi käyttää sukulaisuutta tässä esteellisenä tekijänä. Sehän olisi kuitenkin heti se asia, johon joka ikinen tarttuisi ja satelisi vain neuvoja, miten tämän takia pitäisi "Matti" häätää kuvioista välittömästi ja jopa sukurutsaukseen vedoten. Eli tehdään tyttärestä adoptoptoitu, niin saadaan muunlaista keskustelua aikaan. Nuoremman lapsen syntyperän esittelyä tähän ei olisi tarvinnut liittää lainkaan, mitä se tähän asiaan kuuluu.

      Kaikenlaistahan sitä maailmaan mahtuu että ei sen puoleen. Siihen voin vastata minäkin, kun kysytään, että voiko 20-vuotiaan rakastuneen tytön arvostelukykyyn luottaa. Vastaan, että ei voi.

      • Figjcjckvkvkvkvkv

        Ei vanhemmilla ole oikeutta päättää kenen kanssa aikuinen täysi-ikäinen lapsi seurustelee. 20-vuotiaalla on oikeus valita kumppaninsa ihan itse.


    • Maariankämmekkäinen

      Tää kuulostaa ihan keksaistulta, palstalla on uudet aiheet aika vähissä. Henkilökunta asialla?

    • asiat_asioina

      20 vuotias saa päättää itse kehen rakastuu, kenen kanssa haluaa elämänsä viettää, ei kuulu sinulle eikä kuulu "isällekään".

      Toisekseen menneet ovat menneitä. Miehesi ja hänen veljensä väliset jutut eivät kuulu sinulle. Mennyttä ei meistä kukaan voi muuttaa, joten jos väärin tehnyt yrittää korjata virheet, pitäisi osata antaa anteeksi tai ainakin ruveta käyttäytymään kuin ihmiset toisiaan kohtaan.

    • Oot.toimittaja-ainesta

      Ap, onko miehelläsi vankila, jossa pikkuveljesi istui? Soita poliisi!

    • höpölöpsis

      Joo keksitty juttu, liian seliseli. Vähempikin jaaritus riittäis, ei uppoa.

    • juupatijuujoo

      Onnea vaan romaaninkirjoittelulle! Vai novellikos toi on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe