Tulisielukonferenssin "anteeksipyytelystä"

SuosittelenTutustumaan

(Tulisielukonferenssi on yksi Vapaakirkon toimintamuotoja. Konferenssin hallinnollisena järjestäjänä toimi Suomen Vapaakirkon Nuoret ry.

http://www.vapis.fi/tulisielu-2016-toi-lapimurron )

Tulisielukonferenssi on huomattu myös blogimaailmassa.

Blogissaan "Kaupungin ainoa kalvinisti" bloggari kirjoittaa kiintoisasti viime kesän 2016 Tulisielukonferenssista mm seuraavaa:

"Puhujina tapahtumassa olivat muun muassa Juha Lehtonen, Patrick Tiainen, Ville Pitkänen, Leena Lehtinen, Mika Jantunen sekä Cathy ja Gordon Harris. Tämä konferenssin johtajan Henna Saarisen lausunto kiinnitti huomioni aivan erityisellä tavalla:

– Puhujat ja tiimi edustivat laajasti Suomen kristillistä kenttää, ja jopa tahoja, jotka olivat aiemmin tuominneet toisiaan. Muutamassa tilanteessa tapahtui julkista anteeksipyytämistä, mikä oli erityisen koskettavaa.

Minusta olisi hyvin mielenkiintoista tietää, kuka pyysi anteeksi, keneltä ja mitä? Anteeksipyynnön konteksti tuntuu nimittäin olevan juurikin tuo mainittu tuomitseminen. Luulen, että on toiveajattelua, että joko Mika Jantunen olisi pyytänyt anteeksi David Herzogin pyytämistä Suomeen, tai että Patrick Tiainen olisi pyytänyt anteeksi haginististen huuhaaoppiensa propagointia. Luulenkin (ja tämä on pelkkä arvaus), että tilanne oli täysin päinvastainen: anteeksipyyntöjen kohde taisi olla ainakin Patrick Tiainen. Pyydettiin anteeksi kriittistä suhtautumista opetuksiin, jolle ei enää ollut aihetta, kun opetusten takana oleva henkilö tuli tutuksi.

Lihavoin edellisessä kappaleessa nuo sanat, koska nämä kaksi asiaa menevät nykyään rattoisasti sekaisin, kun aletaan arvioida jonkun oppeja. Itsekuri ei pidä; oppien arvioimisen sijaan helposti mennään ad hominem -osastolle opettajan karaktääriä arvostelemaan, vaikkei henkilöä edes tunneta. Mutta toisaalta sitten kun henkilö opitaan tuntemaan, henkilön luonne ja olemus jostakin syystä pyyhkivät täysin pois viitteetkin siihen, että hän olisi opettanut vääriä oppeja. Sehän on ihan mukava tyyppi, kuinka sen opetuksissa muka voi olla jotakin vikaa? Sellainen on melkoisen häkellyttävää.

Kritisointi on siitä syystä nykyään kiellettyä. Ei nähdä sitä, että todellakin jotakuta arvostellessa kyse ei ole henkilökohtaisuuksista, vaan asia-argumenteista."

Lainaus päättyy tähän.

Bloggari kirjoittaa fiksusti ja kiinnittää huomion erittäin tärkeään asiaan! Vaikka opettaja/julistaja olisi kuinka mukava ihminen tahansa, on aivan oikein ja järkevää koetella ja tarvittaessa kritisoidakin hänen opetuksiaan Raamatun valossa.

Kannattaa lukea koko kiintoisa kirjoitus "Anteeksi, että kritisoin"!

https://kaupunginainoakalvinisti.wordpress.com/2016/07/06/anteeksi-etta-kritisoin/

1

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luin kirjoituksen. Siinä oli asioita, joihin voin yhtyä, kuten siihen, että tulee ajatella kriittisesti. Mietin kuitenkin, että toisilla harhaoppitutka on niin herkäksi viritetty, että menee toisinaan "vehnän mukana rikkaviljaa" (Jeesuksen vertaus, Matteus 13).

      Jos muotoilisin seuraavasti: "Voiko harhaoppinen pelastua?" Mielestäni voi, ellei harhaoppi ole niin vakavaa, että kyseenalaistetaan pelastuksen perusta. Esim. kristitty, joka kyseenalaistaa Raamatun jumalallisen inspiraation, on harhaoppinen. Jos hän kuitenkin uskoo Kristukseen pelastajanaan, uskon, että hän pelastuu. Sen sijaan henkilö, joka kieltää Kristuksen ristinkuoleman tuovan syntien sovituksen, on harhaoppinen, joka kieltää pelastuksen perustan.

      En ole perehtynyt Tiaiseen, mutta mikäli hänellä on menestysteologisia sävyjä ajattelussaan ja julistuksessaan, kuten väitetään, pidän häntä uskonveljenä, jonka kanssa olen eri mieltä. Se, että hän seuraisi Kenneth Hagin-nimisen harhaopettajan oppeja, on jo vakavampi syytös. On eri asia ottaa vaikutteita menestysteologiasta (ei niitäkään vaikutteita tarvitsisi ottaa) ja ostaa koko sanoma (huomattavasti vakavampaa ja ongelmallisempaa).

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

      En ole lukenut vielä muita Kaupungin ainoan kalvinistin kirjoituksia. Tuo, että hän linkittää Paul Washerin vanhempaan puheeseen, voi kertoa siitä, että tuo kalvinistikaveri voi olla aika jyrkkä kannoissaan. Paul Washer on itsekin todennut, että oli liian jyrkkä nuorena. Joitakin Washerin puheita olen kuunnellut. Uskon, että on julistajana hän on ollut vilpitön, mutta ei nuorempana kovin sielunhoidollinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2032
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1755
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1644
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1567
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    10. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      71
      1173
    Aihe