Olenko erityisherkkä ja toista kunnioittamaton??

huhuhuhuh

Erosin vastikään 1,5 vuoden suhteesta.Alku oli huumaavaa aikaa.Tavattiin ja ihastuttiin poikaystäväni kanssa heti alkumetreillä.Vietettiin yhdessä paljon aikaa,oltiin toistemme kanssa päivittäin koska se vaan tuntu oikeelta. Alkuhuumaa kesti n.2kk kun jo otettiin yhteen aika värikkäästi.Poikaystäväni asui omakotitalossa jonka oli itse rakentanut ja saattoi valittaa pienimmästäkin asiasta.esim.ettei vessapaperia kannata kuluttaa niin paljoa kun putket voi mennä taas tukkoon (meillä oli kerran käynyt jo niin ja jouduttiin maa avaamaan sen takia).Silloin sai kaamean raivarin ja huusi pää punaisena kun tehtiin töitä iltaan asti et putket oli taas kunnossa.Silloin olin ihan kauhuissani reaktiosta mutta illalla oli jo rauhottunut.Alkuun mua nauratti sen reaktio koska olin jotenkin niin järkyttynyt kaikesta.Syytin tapahtuneesta itseäni kun olin jokusen talouspaperinpalan ajattelematta pönttöön heittänyt ja myönsinkin sen kun poikaystävä kysyi et en kai vaan heittänyt talouspaperia sinne kun hän on kattonut kuinka paljon paperia käytänja talouspaperiakin. Meillä tuli kinaa muistakin pienistä seikoista esim.kylppärissä multa tippu joku shamppoopullo lattialle ja se meni rikki ja siitäkin piti raivota et se voi tehdä naarmuja laattoihin ja kaikki maksaa,ei mulla ole varaa kaikkea korjauttaa.Näitä tilanteita riittää ja usein aina niin et kun oltiin poikaystävän luona (se harva kerta).

Mun luona tilanne usein oli se et saatoin muutaman kertaa sanoa et voitko pyyhkiä noi vedet tiskipöydältä (kun pesi silmälaseja).Mielestäni sanoin ihan normi äkäsesti enkä mielestäni mitenkään riehunut.
Eniten mua harmitti se et kun vietettiin arkea pääsääntöisesti mun luona niin usein olin se joka meille käy kaupassa(koska poikaystävää se ahdisti).Tein ruoat ja tiskasin ja saatoin kuulla välillä et ruoasta puuttuu jotain tai se maistuu oudolle.Tästä pahoitin mieleni ja annoin toisen kuulla kunniansa et ei noin toiselle sanota kun toinen nähnyt vaivaa jne. Oppi kyllä ajan mittaan kehumaan ruokaa mutta usein se latisti tunnelmaa jos toinen ei kehunut ruokaa tai piti jotenkin itsestäänselvyytenä sitä että kun mun luo tullaan niin on heti ruoka valmiina tai ainakin myöhemmin tulossa.(koska poikaystäväni ei tykännyt tehdä ruokaa saati osallistua sen tekemiseen)
Joskus tehtiin muutamia kertoja sit yhdessä kun olin aikani asiasta valittanut.
Mun luona oli helppoa kun poikaystävä usein nukku töiden jälkeen ja pysty vaan ottaa rennosti olemalla netissä,juttelemalla kavereiden kanssa puhelimessa ja mä aina vaan stressasin enkä osannut rentoutua.Totta helvetissä olin äkäinen ja turhautunut siitä että koin et asiat ei hoidu tasan. Olisin kaivannut vastavuoroisuutta ja enemmän toimintaa toisen osalta.
Poikaystävällä oli rahahuolia ja mulla kans kun tavattiin.Hällä suurin osa asumiseen liittyviä kun pitää yksin maksaa isoa asuntolainaa omakotitalosta ja mulla oli omia rahatörttöilyjä alla. Poikaystävällä oli vielä auto ja prätkäkulut siihen päälle.Mulla ei ollut moisia.
Sain perintöä joka helpotti siinä mielessä että sain rahahuolet pois päiväjärjestyksestä joka auttoi siinä määrin että mun ei tarvinnut kantaa huolta joka eurosta.Kävikin se sitten niin et meillä kustannukset ei ihan tasan mennyt.Maksoin meidän menoista suurimman osan,ruoka yms ylimääräisistä siihen asti et koin et en voi elää koko aikaa näin vaan toisellakin pitäis olla joku panostus esim laittaa ruokamenot puoliksi.Usein sain vaan kuulla et syön liikaa,liian kalliita ruokia et ei hän pysty tommoseen.Olisin ollut kiitollinen vaikka sitten siitä et ois istunut mun kanssa ja ehdottanut jotain tilalle.

Meidän yhteinen viikonloppu päättyi eroon koska sama niuhotus jatkui poikaystävän luona.Voinko jättää vessaan valot päälle ja wc oven kiinni,katonko et ruoantähteet menee roskikseen eikä ohi jne.Poikaystävän mielestä kyse oli hänen periaatteistaan eikä valittamisesta.Mulla rehellisesti sanottuna flippas päästä kun näitä asioita aina vaan tuli kerta toisensa jälkeen enkä välittänyt enää s iitä et satutan jättämällä poikaystäväni jo taas n.kymmenennen kerran.Mä sekosin täysin kun ne valitukset tuli kiukulla ja koin et mulle puhuttiin rumasti.

Olenko ylireagoija,toista ihmistä kunnioimaton ja kompromisseihin taipumaton???? Auttakaa,pliis!

12

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älämeetakasinsille

      "Olenko ylireagoija,toista ihmistä kunnioimaton ja kompromisseihin taipumaton???? "

      Et ole, poikaystäväsi on.

    • Woooot

      Erityisherkkyydestä ei ole mainittu sanallakaan aloituksessasi, en ymmärrä miksi se sana edes on otsikossasi. Erityisherkkyys ei liity mitenkään siihen ettei kunnioittaisi toista.

    • Jeparmesani

      Oot koska muistit tuon kaiken

    • Ei_onnistuisi_meillä

      Kysyt oletko erityisherkkä?
      Mitä ilmeisimmin olet ja sen lisäksi olet myös täysi sottapytty.

    • jgfggfg

      Ehkä sinulle sopisi paremmin todella kiltti mies? Joka ei pikkuasioista valita ja kehuu paljon. Itse olen luonteeltani juuri tuollainen. Hyvin harvoin valitan kumppanilleni jostakin ja silloinkin kun valitan yleensä sanon sen ystävällisesti ja ilman syyttelyä. Mutta hän taas helpostikin huomauttelee asioista. Tuttu tilanne toi, että kokkaan hänelle ja hän sanoo esimerkiksi että liian vähän mausteita tai ettei ole hirveän hyvää. Ei koskaan kehu, jollei sitä todella tarkoita ja arvostan sitä hänessä todella paljon. Ja sanoo asiat suoraan, vaikka ne ei olisi kivaa kuultavaa, toinen asia jota arvostan hänessä hirveästi. Siinä itselläni taas olisi kehityttävää. En ole ikinä loukkaantunut siitä, ettei hän tykkääkään ruoastani tai jos käy lisäämässä siihen mausteita. Mutta en ole hirveän herkkä. Siksi sovimmekin yhteen. Mielestäni tarvitset kumppanin, jolle voi kerran sanoa, että asiat ei hoidu tasan, joka samantien yhden huomautuksen jälkeen alkaa enemmän ostamaan ruokaa ja ottamaan enemmän vastuuta asioista. Tuollaisessa suhteessa sinulla vain on jatkuvasti huono olla, ellet opi kasvattamaan huomattavasti paksumpaa kuorta, mitä kertomuksesi perusteella pidän aika mahdottomana. Maailma on pullollaan kilttejä miehiä, miksi olet ihmisen kanssa, joka saa sinulle huonon mielen ja stressaa sinua ja jonka kanssa suhteen näät epäreiluna?

    • VaikeaSanoa

      Mielestäni poikaystäväsi on maininnut asioista, joista kuuluukin mainita jos aikuisena et ole niitä jo oppinut. Talouspaperia vessanpönnttöön? Haloo. Valot päälle tyhjään vessaan? -Miksi ihmeessä?
      Ruokamenojen osalta olet oikeassa,yksin ei kuuluisi kaikkea hoitaa. Kaupassa olisi hyvä käydä yhdessä ja tehdä lappu ennakkoon, jotta ei tule ylilyöntejä ostoksissa.

    • huhuhuhuh

      Kiitos vastauksista.Ollaan siis jo erottu mutta vaikeaksi eron tekee sen,että toinen kokee mut siksi "oikeaksi" hänelle.Haluaisi vielä yrittää.
      Tiedän,että meidän suhteesta ei rakkautta puuttunut.
      Se mikä suhdetta söi oli:
      Rähjääminen(hänen luonaan) pikku asioista.(näitä riittää niinkuin aiemmin kirjoitinkin mutta tässä vähän lisää: miten laitan jääkaapin oven kiinni,tuikkua ei voi laittaa olohuoneen pöydälle koska se haittaa tv:n katselua ja näkyvyyttä, ulko-ovet oltava aina lukittuna varkaiden varalta (kerran käynyt varkaita)sinällään ymmärrettävää. Kun keittiökaappeja avataan vain kaksi kerrallaan koska ikea ohjeissa oli tästä maininta.Pyysin ohjeita mutten koskaan saanut niitä..jnejne

      Sitten arjen rutiinit jäi suurimmaksi osaksi mun kontolle kun mun luona oltiin koska hänen mielestään kun hällä oma koti jossa samat askareet ei hän rupea enää toisella niitä tekemään. Vaikka koetin selittää,että tarjoudunhan mäkin hänen luonaan kuitenkin aina auttamaan vaikka mulla oma koti onkin kun se on toisen huomioonottamista.
      Toki välillä tiskasi mutta harvemmin.
      Plus vielä hermoilua liikenteessä ja aikatauluista esim.menemisistä ja tulemisista (kun lähdetään niin sitten tasan silloin kun ollaan sovittu eikä minuuttiakaan myöhempään)tai sai raivareita...
      Välillä ihan pelkäsinkin suhteen alussa niitä mut suhteessa tottu aika nopeasti toisen impulsiivisuuteen.Itsekin olen impulsiivinen ja osaan kyllä raivota provosoitumalla toisen sanomisista.Herkkä olen myönnän sen mutta olenko herkistynyt liikaa asioille ois kiva tietää?
      Mun on vaikea kunnioittaa toista jos toinenkaan ei osaa.Saati arvostaa.
      Paljon ollaan puhuttu ja mietitty asioita monelta eri kantilta ja neuvoton olo,että luovutinko liian herkästi (käytiin pariterapiassa n5krt,jäi kesken),joka kyllä ajoittain auttoi.
      Molemmat rakasti ja rakastaa edelleen mut tuntu et saadaan jokatoisesta asiasta kina aikaiseksi ja se raastoi hermoja.Sen takia koki että mitem me osataan elää toistemme kanssa esim.saman katon alla?

    • huhuhuhuh

      Kylläpä kuullostan katkeralta akalta...vaikka nainen parhaassa iässä olenkin.Kirjoitin vähän tuplana nyt edellistä mutta otan mielellään mielipiteitä vastaan.

      • en.jatkaisi

        Kuulostaa sitä, että poikaystäväsi harjoittaa henkistä ja taloudellista väkivaltaa.

        Annapa ajan kulua..ja jos palaatte yhteen, katso että hän ei ruokaile sinun laskuusi, vaan maksaa puolet. Jos se ei hänelle käy, niin tiedät että olen oikeassa.

        Hänelle on ilmeisen tärkeää pitää yllä sekä autoa että moottoripyörää? Vaikka rahasta on tiukkaa? Ilmankos kaipaa elämäänsä naista, joka tarjoaa ilmaisen ylöspidon!

        Näitä on niin nähty, muuttuvat sitä röyhkeämmiksi, mitä enemmän aikaa kuluu. Ja kiitosta on turha odottaa, sitä ei tule. Tuollaiset ihmiset eivät ikinä ole aidosti vastavuoroisia. He vain ottavat.


    • No yksinkertaisesti olette vaan toisillenne sopimattomia. Harvoin ero tapahtuu yhteisymmärryksessa. Miksi tuhlata elämäänsä tuollaiseen tappeluun.

      Loppuviimein on vaikea sanoa, kumpi asioissa on ollut oikeassa, kun ei tiedä poikaystäväsi versiota asioista. Yhdessäolonne kuulostaa melko tyypilliseltä miehen elämältä; nainen kotona kulkee perässä ja nalkuttaa, kun on sottaista ja sekaista.

      Raivoaminen on kuitenkin sellainen jota ei kannata sietää.

    • huhuhuhuh

      Kiitos näistä.

      Annan ajan kulua ja pysyn edelleen eropäätöksessäni.

      Viimeisimpään vastaukseen:nalkutin ja turhauduin siitä toimettomuudesta (hänen osaltaan )mun luona.Vastavuoroisuus puuttu eli ois ollut kiva tehdä yhdessä ruokaa jne.ettei tunne semmoista et toinen odottaa että palvelen vain häntä. Olinhan mäkin väsynyt töistä ja nälkäinen mutta ei ruoka pöytään kävele.

      Plääh,ei helvetti että voikin olla niin typeriä huolia meillä ihmisillä mutta kyl mielenrauha on tärkeetä ja se et perusasiat (miten kukin ne nyt kokee) on pääsääntöisesti kunnossa.Tai ainakin kohtaa.

    • huhuhuhuh

      Niin ja muuten prätkiä on 2 (toinen museoitu) siis että arvoa nostetaan...muistaakseni tätä tarkoitti. Ja veneen meille hommasi ja moottorin siihen että päästään veneilemään (se oli kiltisti tehty mutta sen takia rahat entistä tiukemmalla) ja ei ole varaa panostaa yhteisiin menoihin kuin vaan 1/3.

      Ja räyhääminen on tosi ikävä tapa vai onko teidän mielestänne osa ihmisen luonnetta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe