Alkossa alkoi YT:t - koskee noin 210 henkilöä

AlkoYTt

8

663

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • AlkoOnMuinaisJäänne

   Kaikki alkot voitaisiin hyvin sulkea ja siirtää viinakset, viinit, oluet yms. ruokakauppoihin niinkuin muissakin maissa on aina tehty.

   • Melkeinabsolutisti

    Pohjoismainen hyvinvointi on aina verottanut rankasti ylellisyyttä ja tarpeettomia tavaroita. Tämä on Pohjoismaisen hyvinvoinnin perusta.
    Esim. Norja ja Ruotsi pitävät kiinni tiukasti siitä, että alkoholin myynti pysyy valtion monopolina. Heille alkoholin myynti tulee aina olemaan varmaa tuottoa.

    Alko kerää ison osan valtion alkoholiverosta. Tämän tietenkin voi tehdä myös ruokakaupparyhmät.
    Faktaa on, että Alko kyllä tuottaa myöskin voittoa ja tulouttaa n. 50 miljoonaa euroa vuodessa valtiolle osinkoina. Myynnin vapauttamisen myötä tämä 50 milj jäisi pois valtion kassasta ja siirtyisi muille kaupparyhmittymille. Tämä tässä onkin tarkoitus ja kansaa viedään taas kun pässiä narussa.
    Päättäjämmehän ovat tehneet jo vuosia työtä sen eteen, että kaikki mikä valtiolle tuo varmaa tuottoa, annetaan yksityisille (viimeisin moka Fortumin sähkönsiirto).

    Asioista tietämätön uskoo vakaasti, että alkoholi tulisi halvemmaksi ruokakaupassa. Yhtä suuri se alkoholivero olisi myös heidän tuotteissaan ja voittoa tavoittelevina yrityksinä ottaisivat kunnon "katteet" vielä päälle.

    Viro ja Latvia ovat jo nostamassa alkoholiveroa kun ymmärtävät varman tuoton päälle.

    Meillä uskotaan sokeasti näihin muutamiin "lobbaaviin" päättäjiin.
    He kertovat kansalle, että eurooppalaiseen kulttuuriin päästään vain sillä, että esim. limuviinat, vahvat lonkerot, A-olut yms. tuodaan K-ryhmän, S-ryhmän ja muiden hyllyille.

    Jos valittavissa on tämänkaltainen eurooppalaisuus tai pohjoismainen hyvinvointi, niin itse valitsen tuon jälkimmäisen.


  • Eläkealkolainen

   Kukaan Alkolainen uskalla kommentoida tänne koska Alkon sisällä on kielletty puhumasta yhtään mitään ja missään yhteydessä. Alkon kulttuuriin kuuluu henkilökunnan hienotunteinen hiillostaminen ja piilouhkailu. Sisäiset ohjeet tiukat. Ulospäin pitää näyttää vastuullista alkolaisuutta ja tehdä tulosta. Sisäinen hierarkia pitää huolen siitä, että pysyy ruodussa. Ulospäin pitää näyttää vastuullisuutta ja great place to work. Myymälöitä on liikaa ja pomoja. Myymäläpäälliköitä on kuin sieniä sateella. Kalliita työntekijöitä.

  • tilaaon

   Keskolle siirretään alkohoolin välitys, niin ei tartte turhia buulaakeja rakentaa?

  • trrrrrrrrrtttttttrrrrr

   Tottakai alkoholijuomien myynnin vapauttaminen menee suomalaiselle, kuin veitsi voihin. Suurin osa ajattelee omaa napaansa ja kuinka ihkua on hakea pullo kaupasta samalla, kun ostaa sen HKn sinisen käyränsä.

   Nyt siis nähdään jo taas yksi joukkoirtisanominen lisää. Liitetään alkon henkilökunta samaan päähänpotkittavien työttömien laumaan ja menetetään valtiolta vielä päälle iso tulonlähde. Sehän koskee sitten vain leikkauksina niitä samoja alkoholin säännöllisiä kuluttajia, jotka luulevat saavansa tästä hankkeesta jonkun suurenkin hyödyn.

   Kivat sitten, kun terveydenhoitokin on yksityistetty kokonaan ja sen maksakirroosin hoitoon ei työttömältä juoppopummilta löydykään sitä kaikkea katetta, jota alkoholin hoito todellisuudessa tulee kustantamaan.

   Ja arvatkaas mitä. Ketään ei siinä vaiheessa enää kiinnosta joku pummi katuojassa. Yksityinen kauppa on tehnyt pummilla tilinsä joutaakin mokoma roska, vaikka kaatopaikalle.

  • kylläsuomalainenmaksaa

   Muualla Euroopassa ei ole juoppo-ongelmaa vaikka kirkasta saa lähikaupoistakin. Suomalaiset on aivopesty monopolien orjiksi, suomalainen maksaa mielellään törkeää ylihintaa tuotteesta kuin tuotteesta kunhan naapurin yrittäjä ei rikastu. Alkoholi-, taksi- ja apteekkialan monopoliasemat eivät ole järjellä perusteltavia mutta siitä huolimatta suomalainen tuulipuku puolustaa oikeutta ylihintaisiin tuotteisiin ja palveluihin viimeiseen asti.

   • Anonyymi

    Nimimerkki kylläsuomalainenmaksaa kirjoitti viestissään täyttä asiaa. Vaikka allekirjoittaneen viesti ei liity täysin aiheiseen niin kerron sen kuitenkin. Kun Ruotsi ja Suomi kävivät 1990-luvun alussa EU-jäsenyysneuvotteluja saivat he poikkeusluvalla pitää kansallisen alkoholimonopolinsa perustellessaan sitä ns. kansanterveydellisillä haittavaikutuksilla. Viime vaalikaudella tehty prosenttirajan korotus oli ns. kompromissi EU:lle, että asia hyväksyttiin poikkeusluvan ehtojen puitteissa. Kevättalven aikoihin vuonna 2016 silloinen Alkon pääjohtaja Hille Korhonen kertoi Ylen haastattelussa, että viinien ja muiden mietojen juomien siirto pois Alkosta laskisi sen liikevaihtoa merkittävästi, että Alkolle jäisi laskentatavasta riippuen n. 50-70 myymälää eri puolille maata eikä Alko esim. pystyisi pitämään nykyisenkään kaltaista myymälä verkostoa myymällä vain yli 22 % väkeviä alkoholijuomia. Siis vielä kertauksena, että viinien ja muiden mietojen juomien siirtäminen pois Alkosta = Alkon vähittäismyyntimonopolin purku EU:lta saadun poikkeusluvan vastaisena!

    Eräässä aiemmassa viestissä kerrottiin, että Alkon maksamat vuosittaiset osingot muutamia kymmeniä miljoonia euroja vuodessa jäävät saamatta jos Alkoholin vähittäismyyntimonopoli purettaisiin yli 5,5 % juomien osalta. Tähän vastaan, että se on pieni rahamäärä, mikä jäisi saamatta, kun esim. kaikki vähittäiskaupoista ja MaRa-alalla myydystä/ostetusta alkoholista verot tilitetään nytkin suoraan valtiolle ilman kallista/tehotonta Alkoa.

    Allekirjoittanutkin kannattaa Alkon vähittäismyyntimonopolin tuhoamista. Tästä malliesimekkinä EU:ssa ovat Itävalta, Saksa ja Tanska, jossa mietoja alkoholijuomia saa ostaa jo 16-vuotiaana ja väkeviä 18-vuotiaana ilman erillisiä monopoleja. Tätä samaa mallia kannatan täälläkin ilman idioottimaisia pelkoja alkoholiin liittyen.


  • kjköjöjö

   Jokos se Alkokin tuottaa tappiota vai perustuuko nuo irtisanomiset johonkin muuhun kuin tuotannollistaloudellisin seikkoihin?

   En ole muuten koskaan vielä kuullut että näiden tuotannollistaloudellisten irtisanomisen tarpeellisuutta olisi tarkastettu kirjanpidon kautta tai yhtiön talous käyty läpi ja arvioitu tarpeellisuus. Onko joku muu kuullut että näin olisi toimittu.

   Yt:t on mielestäni muodostuneet maantavaksi,jonka kautta on heppo sanoutua irti velvoitteista työntekijöitä kohtaan. Toisissa maissa on irtisanoommiset sanktioitu,jotta vältytään turhien irtisanomisten aiheuttamilta sosiaalisilta kuluilta ,jotka rasittvat veropohjaa ja toisaalta aiheuttavat palkkatasojen putoamista ja tuonmyötä lisäävät toimeentulovaikeuksia.

   Suomessa tulisi vakavasti ottaa esille irtisanomisien sanktioiminen lisääntyneiden sosiaalikulujen rasittamassa tilanteessa.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   91
   4286
  2. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   43
   4202
  3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   612
   3966
  4. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   2807
  5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   79
   2521
  6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   128
   2108
  7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   340
   2084
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   195
   2003
  9. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   28
   1649
  10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   66
   1442
  Aihe