Alkossa alkoi YT:t - koskee noin 210 henkilöä

AlkoYTt

8

736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlkoOnMuinaisJäänne

      Kaikki alkot voitaisiin hyvin sulkea ja siirtää viinakset, viinit, oluet yms. ruokakauppoihin niinkuin muissakin maissa on aina tehty.

      • Melkeinabsolutisti

        Pohjoismainen hyvinvointi on aina verottanut rankasti ylellisyyttä ja tarpeettomia tavaroita. Tämä on Pohjoismaisen hyvinvoinnin perusta.
        Esim. Norja ja Ruotsi pitävät kiinni tiukasti siitä, että alkoholin myynti pysyy valtion monopolina. Heille alkoholin myynti tulee aina olemaan varmaa tuottoa.

        Alko kerää ison osan valtion alkoholiverosta. Tämän tietenkin voi tehdä myös ruokakaupparyhmät.
        Faktaa on, että Alko kyllä tuottaa myöskin voittoa ja tulouttaa n. 50 miljoonaa euroa vuodessa valtiolle osinkoina. Myynnin vapauttamisen myötä tämä 50 milj jäisi pois valtion kassasta ja siirtyisi muille kaupparyhmittymille. Tämä tässä onkin tarkoitus ja kansaa viedään taas kun pässiä narussa.
        Päättäjämmehän ovat tehneet jo vuosia työtä sen eteen, että kaikki mikä valtiolle tuo varmaa tuottoa, annetaan yksityisille (viimeisin moka Fortumin sähkönsiirto).

        Asioista tietämätön uskoo vakaasti, että alkoholi tulisi halvemmaksi ruokakaupassa. Yhtä suuri se alkoholivero olisi myös heidän tuotteissaan ja voittoa tavoittelevina yrityksinä ottaisivat kunnon "katteet" vielä päälle.

        Viro ja Latvia ovat jo nostamassa alkoholiveroa kun ymmärtävät varman tuoton päälle.

        Meillä uskotaan sokeasti näihin muutamiin "lobbaaviin" päättäjiin.
        He kertovat kansalle, että eurooppalaiseen kulttuuriin päästään vain sillä, että esim. limuviinat, vahvat lonkerot, A-olut yms. tuodaan K-ryhmän, S-ryhmän ja muiden hyllyille.

        Jos valittavissa on tämänkaltainen eurooppalaisuus tai pohjoismainen hyvinvointi, niin itse valitsen tuon jälkimmäisen.


    • Eläkealkolainen

      Kukaan Alkolainen uskalla kommentoida tänne koska Alkon sisällä on kielletty puhumasta yhtään mitään ja missään yhteydessä. Alkon kulttuuriin kuuluu henkilökunnan hienotunteinen hiillostaminen ja piilouhkailu. Sisäiset ohjeet tiukat. Ulospäin pitää näyttää vastuullista alkolaisuutta ja tehdä tulosta. Sisäinen hierarkia pitää huolen siitä, että pysyy ruodussa. Ulospäin pitää näyttää vastuullisuutta ja great place to work. Myymälöitä on liikaa ja pomoja. Myymäläpäälliköitä on kuin sieniä sateella. Kalliita työntekijöitä.

    • tilaaon

      Keskolle siirretään alkohoolin välitys, niin ei tartte turhia buulaakeja rakentaa?

    • trrrrrrrrrtttttttrrrrr

      Tottakai alkoholijuomien myynnin vapauttaminen menee suomalaiselle, kuin veitsi voihin. Suurin osa ajattelee omaa napaansa ja kuinka ihkua on hakea pullo kaupasta samalla, kun ostaa sen HKn sinisen käyränsä.

      Nyt siis nähdään jo taas yksi joukkoirtisanominen lisää. Liitetään alkon henkilökunta samaan päähänpotkittavien työttömien laumaan ja menetetään valtiolta vielä päälle iso tulonlähde. Sehän koskee sitten vain leikkauksina niitä samoja alkoholin säännöllisiä kuluttajia, jotka luulevat saavansa tästä hankkeesta jonkun suurenkin hyödyn.

      Kivat sitten, kun terveydenhoitokin on yksityistetty kokonaan ja sen maksakirroosin hoitoon ei työttömältä juoppopummilta löydykään sitä kaikkea katetta, jota alkoholin hoito todellisuudessa tulee kustantamaan.

      Ja arvatkaas mitä. Ketään ei siinä vaiheessa enää kiinnosta joku pummi katuojassa. Yksityinen kauppa on tehnyt pummilla tilinsä joutaakin mokoma roska, vaikka kaatopaikalle.

    • kylläsuomalainenmaksaa

      Muualla Euroopassa ei ole juoppo-ongelmaa vaikka kirkasta saa lähikaupoistakin. Suomalaiset on aivopesty monopolien orjiksi, suomalainen maksaa mielellään törkeää ylihintaa tuotteesta kuin tuotteesta kunhan naapurin yrittäjä ei rikastu. Alkoholi-, taksi- ja apteekkialan monopoliasemat eivät ole järjellä perusteltavia mutta siitä huolimatta suomalainen tuulipuku puolustaa oikeutta ylihintaisiin tuotteisiin ja palveluihin viimeiseen asti.

      • Anonyymi

        Nimimerkki kylläsuomalainenmaksaa kirjoitti viestissään täyttä asiaa. Vaikka allekirjoittaneen viesti ei liity täysin aiheiseen niin kerron sen kuitenkin. Kun Ruotsi ja Suomi kävivät 1990-luvun alussa EU-jäsenyysneuvotteluja saivat he poikkeusluvalla pitää kansallisen alkoholimonopolinsa perustellessaan sitä ns. kansanterveydellisillä haittavaikutuksilla. Viime vaalikaudella tehty prosenttirajan korotus oli ns. kompromissi EU:lle, että asia hyväksyttiin poikkeusluvan ehtojen puitteissa. Kevättalven aikoihin vuonna 2016 silloinen Alkon pääjohtaja Hille Korhonen kertoi Ylen haastattelussa, että viinien ja muiden mietojen juomien siirto pois Alkosta laskisi sen liikevaihtoa merkittävästi, että Alkolle jäisi laskentatavasta riippuen n. 50-70 myymälää eri puolille maata eikä Alko esim. pystyisi pitämään nykyisenkään kaltaista myymälä verkostoa myymällä vain yli 22 % väkeviä alkoholijuomia. Siis vielä kertauksena, että viinien ja muiden mietojen juomien siirtäminen pois Alkosta = Alkon vähittäismyyntimonopolin purku EU:lta saadun poikkeusluvan vastaisena!

        Eräässä aiemmassa viestissä kerrottiin, että Alkon maksamat vuosittaiset osingot muutamia kymmeniä miljoonia euroja vuodessa jäävät saamatta jos Alkoholin vähittäismyyntimonopoli purettaisiin yli 5,5 % juomien osalta. Tähän vastaan, että se on pieni rahamäärä, mikä jäisi saamatta, kun esim. kaikki vähittäiskaupoista ja MaRa-alalla myydystä/ostetusta alkoholista verot tilitetään nytkin suoraan valtiolle ilman kallista/tehotonta Alkoa.

        Allekirjoittanutkin kannattaa Alkon vähittäismyyntimonopolin tuhoamista. Tästä malliesimekkinä EU:ssa ovat Itävalta, Saksa ja Tanska, jossa mietoja alkoholijuomia saa ostaa jo 16-vuotiaana ja väkeviä 18-vuotiaana ilman erillisiä monopoleja. Tätä samaa mallia kannatan täälläkin ilman idioottimaisia pelkoja alkoholiin liittyen.


    • kjköjöjö

      Jokos se Alkokin tuottaa tappiota vai perustuuko nuo irtisanomiset johonkin muuhun kuin tuotannollistaloudellisin seikkoihin?

      En ole muuten koskaan vielä kuullut että näiden tuotannollistaloudellisten irtisanomisen tarpeellisuutta olisi tarkastettu kirjanpidon kautta tai yhtiön talous käyty läpi ja arvioitu tarpeellisuus. Onko joku muu kuullut että näin olisi toimittu.

      Yt:t on mielestäni muodostuneet maantavaksi,jonka kautta on heppo sanoutua irti velvoitteista työntekijöitä kohtaan. Toisissa maissa on irtisanoommiset sanktioitu,jotta vältytään turhien irtisanomisten aiheuttamilta sosiaalisilta kuluilta ,jotka rasittvat veropohjaa ja toisaalta aiheuttavat palkkatasojen putoamista ja tuonmyötä lisäävät toimeentulovaikeuksia.

      Suomessa tulisi vakavasti ottaa esille irtisanomisien sanktioiminen lisääntyneiden sosiaalikulujen rasittamassa tilanteessa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe