Lasten terveellinen aamupala.

ÄitiTamara

Hellalle unohtunut pata siivitti maailmanmaineeseen
Syvästi uskovaiset yhdysvaltalaiset John Harvey ja Will Keith Kellogg pitivät itsetyydytystä suurena syntinä.

He uskoivat, että terveellinen ja yksinkertainen ruoka hillitsisi himoja, ja kehittivät sitä varten kuitupitoisia, kasvispohjaisia aamiaistuotteita.

Eräänä päivänä vuonna 1894 heidän vehnätaikinansa kiehui liikaa, ja kun taikinaa sen jälkeen yritettiin kaulia ohuksi kekseiksi, se murenikin hiutaleiksi. Will Keith keitti tästä innostuneena kokeeksi myös maissia maltaan, suolan ja sokerin kanssa, jolloin syntyivät nykyään tunnetut maissihiutaleet.

51

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samanimimerkki

      Terveelliseksi tätä ei voi sanoa parhaimmalla tahdollakaan Ehkä asia oli toisin 1800-1900 lukujen vaihteessa, jolloin, vilja, maissi eivät vielä olleet pahemmin monopoloituna. Nykyisin nämä tuotteet sisältävät paljon sokeria. Kuten tiedämme, niin sokeri ei ole terveystuote.

      • hpv16

        Maissi ei sisällä juurikaan sokeria eikä sen koostumus ole muuttunut noin 100 vuodessa. Kuivatussa maississa on 1 g sokeria per 100 g eli 1% sokeria. Sokerimaississa on sitten hiukan enemmän sokeria eli jotain 4% tms..

        Maissihiutaleisiin sen sijaan lisätään sokeria noin 10%. Muroista kylläkin paremmasta päästä mutta puurot ovat huomattavasti terveellisempiä.

        Pöytäsokeri ei ole terveystuote mutta täysjyvävilja on.


      • Pontikkapoika
        hpv16 kirjoitti:

        Maissi ei sisällä juurikaan sokeria eikä sen koostumus ole muuttunut noin 100 vuodessa. Kuivatussa maississa on 1 g sokeria per 100 g eli 1% sokeria. Sokerimaississa on sitten hiukan enemmän sokeria eli jotain 4% tms..

        Maissihiutaleisiin sen sijaan lisätään sokeria noin 10%. Muroista kylläkin paremmasta päästä mutta puurot ovat huomattavasti terveellisempiä.

        Pöytäsokeri ei ole terveystuote mutta täysjyvävilja on.

        Kun olette oppinut niin mikä njin lajin tavaraksi se tärkkelys muuttuu kuhan suolistoon joutuu? Muuttuuko se jonkinlaiseksi sokeriksi?

        Sokerit käyvät hiivan avulla alkoholiksi ja perunastakin saahan kilijua kunhan se ensin palellutetaan. Eli tärkkelys muuttuu sokereiksi.


      • hpv16
        Pontikkapoika kirjoitti:

        Kun olette oppinut niin mikä njin lajin tavaraksi se tärkkelys muuttuu kuhan suolistoon joutuu? Muuttuuko se jonkinlaiseksi sokeriksi?

        Sokerit käyvät hiivan avulla alkoholiksi ja perunastakin saahan kilijua kunhan se ensin palellutetaan. Eli tärkkelys muuttuu sokereiksi.

        Tärkkelys muuttuu glukoosiksi eikä pöytäsokeriksi. Täysjyvävilja edistää terveyttä siitä huolimatta, että se muuttuu glukoosiksi mutta sokeri on vahingollista terveydelle.

        Perunasta ei saa kiljua pakastamalla. Siinä on vain 13% tärkkelystä eikä tarpeeksi amylaasia konvertoimaan edes sitä glukoosiksi. Vaikka olisikin niin lopputuotteessa olisi vain 6.5% alkoholia. Viinatehtaissa käytetään siksi perunajauhoa ja maltaita tai beettaamylaasia.


      • Pontikkapoika
        hpv16 kirjoitti:

        Tärkkelys muuttuu glukoosiksi eikä pöytäsokeriksi. Täysjyvävilja edistää terveyttä siitä huolimatta, että se muuttuu glukoosiksi mutta sokeri on vahingollista terveydelle.

        Perunasta ei saa kiljua pakastamalla. Siinä on vain 13% tärkkelystä eikä tarpeeksi amylaasia konvertoimaan edes sitä glukoosiksi. Vaikka olisikin niin lopputuotteessa olisi vain 6.5% alkoholia. Viinatehtaissa käytetään siksi perunajauhoa ja maltaita tai beettaamylaasia.

        Et suitten tajunnut tahi et lukenut. Paskaksi se tietenkin muuttuu, mutta se joka verenkiertoon nii juu glukoosina. Tarviaako se insuliinia sitten?

        Niin pakkasessa se perunan tärkkelys muuttuu sokereiksi ja sitten niskaperse kiinni ja käymisastiaan hiivaa Ja vettä mukavassa lämpötilassa. Puutenttukin tislattiin liuoksesta joka oli vain yksi prossasta. Eli teillä ei ole ollut tämän lakin kemian harrastuksia.


      • hpv16
        Pontikkapoika kirjoitti:

        Et suitten tajunnut tahi et lukenut. Paskaksi se tietenkin muuttuu, mutta se joka verenkiertoon nii juu glukoosina. Tarviaako se insuliinia sitten?

        Niin pakkasessa se perunan tärkkelys muuttuu sokereiksi ja sitten niskaperse kiinni ja käymisastiaan hiivaa Ja vettä mukavassa lämpötilassa. Puutenttukin tislattiin liuoksesta joka oli vain yksi prossasta. Eli teillä ei ole ollut tämän lakin kemian harrastuksia.

        Ihmisen keho kuluttaa sitä glukoosia ja se on elämälle sen verran tarpeellinen aine että tarvittaessa sisäelimetkin muutetaan glukoosiksi jollei sitä muualta saada.

        oleellista on se, että täysjyvävilja edistää terveyttä ja pöytäsokeri hunontaa sitä. Oleellista ei siis ole se, että tärkkelys muuttuu glukoosiksi.

        Perunan jäädyttäminen ei muuta sen tärkkelystä sokeriksi vaan rikkoo ison osan perunan soluista. Vapautuva amylaasientsyymi muuttaa pienen määrän tärkkelystä glukoosiksi mutta käymisen jälkeen alkoholipitoisuus jää hyvin pieneksi, ehkä yhteen prosenttiin. Keittämällä peruna ja käyttämällä hiivaa, joka pilkkoo gelatinoitunutta tärkkelystä päästään muutamaan prosenttiin alkoholia. 6.5% kun käytetään entsyymejä. Rajamäen tehtaalla käytettiin aikoinaan ohramallasta ja keitettyä perunaa koska perunatärkkelys on halvempaa kuin mallas.

        Sulfiittisprii hävisi markkinoilta koska sen tislaus oli liian kallista vaikka raaka-aine oli ilmaista. Noin heikon rankin tislaus vaatii vieläpä tislauskolonnin, pannu ei oikein alkoholia erottele noin matalista pitoisuuksista. Viinatehtaissa pyritään noin 15% rankkiin. Onnistuu perunatärkkelyksestä mutta ei perunasta.


    • sama_nimimerkki

      Millä perusteella kokojyväleipä edistää terveyttä? Kokojyväleivän ravintoarvot ovat melko mitättömät.eli pääasiassa tärkkelystä joka muuttuu, kuten totesit elimistössä sokeriksi. Elimistö ei eroita minkä nimisestä sokerista on kysymys.
      Viljatuotteet ovat jo sinällään terveysriski.
      Ruis kuten vehnä sisältä lektiinejä, joita voivat rikkoa suolistoa ja sen vuoksi monilla on suolisto-ongelmia.
      Kuitenkin, kun ostat ruisleipää, niin tutustu ensin tuoteselostukseen , kuinka paljon siihen on sekoitettu vehnää?

      • A-H-J

        Kylläpä junttia rouvaa taas ahdistaa.


      • hpv16

        Kokojyväviljan ravintoarvot ovat kaikkea muuta kuin mitättömät. Esimerkiksi täysjyvärukiissa on paljon rautaa, fosforia, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä ja seleeniä ja B-ryhmän vitamiineja. Sen sijaan laardissa eikä kookosrasvassa ei ole käytännöllisesti katsoen mitään muuta kuin energiaa ja maitorasvassakin on merkittävästi vain A-vitamiinia. Esimerkiksi voita pitäisi syödä 500 g päivässä saadakseen välttämättömät rasvahapot. Vertailun vuoksi rypsiöljyä riittää yksi ruokalusikallinen. Olet siis varmaan lopettanut maitorasvan, laardin ja kookosrasvan käytön kun ravinteet ovat sinulle tärkeitä?

        Elimistö erottaa sokerit toisistaan varsin hyvin. Glukoosi kelpaa soluille suoraan energiaksi ja jollei sitä saada ravinnosta suoraan niin se tehdään tarvittaessa vaikka sisäelimistä. Fruktoosi (50% ruokosokerista) ja galaktoosi (50% maitosokerista) taas muutetaan rasvaksi maksassa ja ne lisäävät maksan rasvoittumista.

        Gluteeniviljat eivät sovi keliaatikoille. Lektiineistä (proteiineja kun ovat) ei ole haittaa kun tuhoutuvat kuumennettaessa.

        Syömissäni ruisleivissä on 100% täysjyväruista. Kannattaa vilkaista vaikkapa Oululaisen sivuja niin huomaa ettei kovin moneen ruisleipään lisätä vehnää. Ei vehnästäkään haittaa ole mutta kuitua ja ravinteita on puhdistetuissa viljassa vähemmän mutta vehnää lisätään tyypillisesti vain 20%.

        Täysjyväviljat ovat terveellisiä etenevien väestötutkimusten perusteella. Samojen tutkimusten mukaan eniten eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin keskivertoväestön.


    • hpv16

      Pistetään Artolle vielä kansantajuinen artikkeli (vaimo voi suomentaa) äskettäisestä Harvardissa tehdystä meta-tutkimukssta:
      https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/whole-grains-lower-mortality-rates/

      Ja sieltä ote:
      'The results showed that people who ate 70 grams/day of whole grains, compared with those who ate little or no whole grains, had a 22% lower risk of total mortality, a 23% lower risk of CVD mortality, and a 20% lower risk of cancer mortality.'

      70g kokojyväviljaa päivittäin syövien kokonaiskuolleisuus oli 22% pienempää kuin vähän tai ei ollenkaan kokojyväviljaa syövien.

      Kaiken kaikkiaan tutkittavia oli noissa 12 tutkimuksessa vajaat 800 000.

    • sama_nimimerkki

      Kirjassa USKONKO
      alkulauseessa santaan.
      Uskonko siihen, että se mihin uskon,
      vaikuttaa elämääni enemrnän kuin uskonkaan?
      Miten on sinun kohdalla.

      Tutkimuksia löytyy rahoittajan mukaan.
      Toki ruis on kohtuullisena syötynä ok, mutta jos on suolisto ongelmia, niin syyllinen on 99 prosenttisesti viljatuotteiden aiheuttamat ongelmat ja näitä ongelmia on nykyisin paljona. Tähän lisätään tuntemattomien sairauksien määrä, kuten epämääräiset säryt jne. Hoitoon määrätään aina lääkkeitä paitsi toisin ajattelevat lääkärit suosii ensin kokeilla ruokavaliota, josta saa useimmiten helpotusta.
      No antoihan Schwab juuri lausunnon ettei gluteeniton ruoka välttämättä laihduta.
      Eli niin sanottuja typeriä lausuntoja. Sitkolla ei ole laihtumisen kanssa mitään tekemistä vaan sokerilla on.
      Tästä huolimatta uusissa kouluruokailua koskevissa suosituksissa ei mainita sanallakaan sokerin rajoittamisesta rasvan kylläkin.
      Ruis on pääasiassa tärkkelystä, jos et sattunut sitä tietämään.

      • hpv16

        Isojen ravitsemustutkimusten rahoittajana on aina julkinen valta joten on aika vaikea kuvitella miksi se teettäisi tutkimuksia joissa lopputulos olisi ennalta päätetty. Esimerkiksi tuo Harvardin tutkimus on rahoitettu julkisista varoista.

        Jos löytyy todisteita tutkimusten vääristelystä niin todisteet vaan pöytään. Tutkijayhteisö tekee sen jälkeen niihin syyllistyneen tutkijan uran mahdottomaksi.

        Suolisto-ongelmia aiheutuu pienelle osalle ihmisistä kuidusta ja gluteenista.

        Suolisto-ongelmiin voi ruokavaliohoito auttaakin, mutta viljoilla ei ole osoitettu yhteyttä kuin muutamaan sairauteen. Sen sijaan täysjyvävilja vähentää erittäin tehokkaasti kahta merkittävimmistä kuolinsyystä länsimaissa eli sydäntauteja ja syöpää. Siksi fiksu lääkäri suosittaakin niitä. Vaihtoehtolääkäreiden hoitotulokset ovat erinomaisia vain heidän omasta mielestään, vaihtoehtohoitoja (joita pitäisi nimittää uskomushoidoiksi koska niiden teho perustuu pelkkään uskoon) ei käytetä koska niiden tehoa ei ole voitu osoittaa.

        No iso osa gluteenittomalla ruokavaliolla olevista kuvittelee sen laihduttavan. Täysjyvävilja vaan pitää erinomaisesti nälkää joten tuossakaan ei ole perää.

        Tiesitkö, että laardi on 100% rasvaa ilman hivenaineita? 400 g laardia päivittäin tuottaa välttämättömät rasvahapot muttei mitään muita suojaravinteita. Valitettavasti tuossa määrässä rasvaa on liki 200% päivän energiantarpeesta. Rukiissa on sitten tärkkelyksen lisäksi merkittävästi hivenaineita ja noin 15% kuitua.

        Kouluruokailussa sokerin rajana on 10E% ja kouluruuassa on sokeria yleensä paljon vähemmän jos jätetään jälkiruuat pois. Uusissa suosituksissa pyritään vähentämään sokeria, eläinrasvoja, kookos- ja palmuöljyä, punaista lihaa ja lihajalosteita ja suolaa. Lisää halutaan kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, kasviöljyjä, siemeniä, kalaa ja palkokasveja. Asia selviää hyvin uudesta kouluruokailusuosituksesta (94 sivua, et varmaan ole lukenut?).


      • ölkjhgfdszsdfg
        hpv16 kirjoitti:

        Isojen ravitsemustutkimusten rahoittajana on aina julkinen valta joten on aika vaikea kuvitella miksi se teettäisi tutkimuksia joissa lopputulos olisi ennalta päätetty. Esimerkiksi tuo Harvardin tutkimus on rahoitettu julkisista varoista.

        Jos löytyy todisteita tutkimusten vääristelystä niin todisteet vaan pöytään. Tutkijayhteisö tekee sen jälkeen niihin syyllistyneen tutkijan uran mahdottomaksi.

        Suolisto-ongelmia aiheutuu pienelle osalle ihmisistä kuidusta ja gluteenista.

        Suolisto-ongelmiin voi ruokavaliohoito auttaakin, mutta viljoilla ei ole osoitettu yhteyttä kuin muutamaan sairauteen. Sen sijaan täysjyvävilja vähentää erittäin tehokkaasti kahta merkittävimmistä kuolinsyystä länsimaissa eli sydäntauteja ja syöpää. Siksi fiksu lääkäri suosittaakin niitä. Vaihtoehtolääkäreiden hoitotulokset ovat erinomaisia vain heidän omasta mielestään, vaihtoehtohoitoja (joita pitäisi nimittää uskomushoidoiksi koska niiden teho perustuu pelkkään uskoon) ei käytetä koska niiden tehoa ei ole voitu osoittaa.

        No iso osa gluteenittomalla ruokavaliolla olevista kuvittelee sen laihduttavan. Täysjyvävilja vaan pitää erinomaisesti nälkää joten tuossakaan ei ole perää.

        Tiesitkö, että laardi on 100% rasvaa ilman hivenaineita? 400 g laardia päivittäin tuottaa välttämättömät rasvahapot muttei mitään muita suojaravinteita. Valitettavasti tuossa määrässä rasvaa on liki 200% päivän energiantarpeesta. Rukiissa on sitten tärkkelyksen lisäksi merkittävästi hivenaineita ja noin 15% kuitua.

        Kouluruokailussa sokerin rajana on 10E% ja kouluruuassa on sokeria yleensä paljon vähemmän jos jätetään jälkiruuat pois. Uusissa suosituksissa pyritään vähentämään sokeria, eläinrasvoja, kookos- ja palmuöljyä, punaista lihaa ja lihajalosteita ja suolaa. Lisää halutaan kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, kasviöljyjä, siemeniä, kalaa ja palkokasveja. Asia selviää hyvin uudesta kouluruokailusuosituksesta (94 sivua, et varmaan ole lukenut?).

        Mikä nykyaikana on uskottavaa? Valemedia jyllää. Ja on noilla monella tutkijan titteliä käyttävillä suurin huoli ettei tule vanhat mokat esille.

        Mikä on suomalaisten ravitsemussuositusten tekijät taustaltaan?


      • 65678765

        Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat kansainvälisiin tutkimuksiin. Vaikka eipä niistä tämän palsta kirjoittajat mitään tiedä.


      • ölkjhgfdszsdfg
        65678765 kirjoitti:

        Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat kansainvälisiin tutkimuksiin. Vaikka eipä niistä tämän palsta kirjoittajat mitään tiedä.

        Karppaajat pitävät kansainvälisiä huuhaa tieteenä jota ne näyttäis olevan.

        Tuossa lienee ne parhaat suositukset?

        "Laitetaanpa muistiin tännekin uunituore vapaasti luettava tutkimus Euroopan eri maiden ruokatottumuksista ja niiden korrelaatiosta sydänkohtaukseen ja sydänkuolleisuuteen. ... Tekijät ovat tsekkiläisiä urheilututkijoita (mahtaako sielläkin varsinainen ravitsemustiede ja terveystiede olla hitaampia liikkumaan?).

        Tilastot puhuvat hyvin yksinkertaista kieltä: rasva (kaikki paitsi auringonkukkaöljy) yhdessä eläinperäisen proteiinin kanssa korreloi korkeampaan kolesteroliin JA matalampaan sydänkuolleisuuteen. Ja hiilarit, varsinkin viljan ja perunan kaltaiset nopeat hiilarit (ja juujoo, kokojyvä kuuluu tähän) korreloivat korkeampaan sydänkuolleisuuteen, vaikka kolesterolia tällöin laskevatkin. Suomeksi sen voisi sanoa h-y-v-i-n lyhyesti: elämä voittaa Euroopassa kun hiilarit korvataan rasvalla, eikä halveksuta eläinperäisiä tuotteita.

        Linkki juttuun, jossa on kuva kuvan jälkeen ja jopa faktrokenttiä ihmeteltäväksi
        Food consumption and the actual statistics of cardiovascular diseases: an epidemiological comparison of 42 European countries"


      • hpv16
        ölkjhgfdszsdfg kirjoitti:

        Karppaajat pitävät kansainvälisiä huuhaa tieteenä jota ne näyttäis olevan.

        Tuossa lienee ne parhaat suositukset?

        "Laitetaanpa muistiin tännekin uunituore vapaasti luettava tutkimus Euroopan eri maiden ruokatottumuksista ja niiden korrelaatiosta sydänkohtaukseen ja sydänkuolleisuuteen. ... Tekijät ovat tsekkiläisiä urheilututkijoita (mahtaako sielläkin varsinainen ravitsemustiede ja terveystiede olla hitaampia liikkumaan?).

        Tilastot puhuvat hyvin yksinkertaista kieltä: rasva (kaikki paitsi auringonkukkaöljy) yhdessä eläinperäisen proteiinin kanssa korreloi korkeampaan kolesteroliin JA matalampaan sydänkuolleisuuteen. Ja hiilarit, varsinkin viljan ja perunan kaltaiset nopeat hiilarit (ja juujoo, kokojyvä kuuluu tähän) korreloivat korkeampaan sydänkuolleisuuteen, vaikka kolesterolia tällöin laskevatkin. Suomeksi sen voisi sanoa h-y-v-i-n lyhyesti: elämä voittaa Euroopassa kun hiilarit korvataan rasvalla, eikä halveksuta eläinperäisiä tuotteita.

        Linkki juttuun, jossa on kuva kuvan jälkeen ja jopa faktrokenttiä ihmeteltäväksi
        Food consumption and the actual statistics of cardiovascular diseases: an epidemiological comparison of 42 European countries"

        Ja Suomessa ovat kolesteroliarvot tippuneet 40% 40 vuodessa ja ikävakioitu sydäntautikuolleisuus laskenut 80%. Ihan samanlainen koko väestöä koskeva tilasto. Ei juurikaan tieteellistä todistusarvoa kummallakaan.

        Framinghamin tutkijoilla on sen sijaan tiedossa tutkittavien kolesteroliarvot, sydäntautisairastuvuus ja -kuolleisuus. Loppupäätelmänä sitten se, että LDL-kolesteroli on merkittävin sydäntautien riskitekijä.


      • hpv16
        ölkjhgfdszsdfg kirjoitti:

        Mikä nykyaikana on uskottavaa? Valemedia jyllää. Ja on noilla monella tutkijan titteliä käyttävillä suurin huoli ettei tule vanhat mokat esille.

        Mikä on suomalaisten ravitsemussuositusten tekijät taustaltaan?

        Juu. Valemedia (Rasalas, hämärät blogit jne.) vaikuttaa nykyään aika paljon kun osa ihmisistä kuvittelee, että totuuden voi valita. Suurimmalla osalla ei ole valmiuksia tarkistaa näiden valemedioiden tietoja ja kun ne lupaavat kuun taivaalta niin niihin uskominen houkuttaa.

        Tieteessä tehdään mokia eikä tutkijoita pidetä kykenemättöminä sen takia. Teknologia ja tietämys paranevat koko ajan joten tieteen antama kuva asioista paranee myös. Ravitsemustieteissä esimerkiksi painopiste on muuttunut kovan rasvan vähentämisestä sen korvaamiseen pehmeällä rasvalla koska tutkimusnäyttö tukee sitä.


    • sama_nimimerkki

      Kuvitelmissa näkyy olevan uskomus, että vain Suomessa suoritetaan kunnollisia tutkimuksia, kuten esimerkiksi kolesterolista.
      Jos näin uskoon, niinhän se on.
      Vai onko?

      • tktkts

      • hpv16

        Merkittävimmät ravitsemustutkimukset on tehty USA:ssa. Suomi on väkilukuun suhteutettuna varsin merkittävä ravitsemustutkimusmaa mutta jenkeissä tutkimus aloitettiin varsin aikaisin ja siellä on asiaan käytetty paljon resursseja.

        Kolesterolin vaikutuksesta sydäntauteihin on merkittävin ehkä Framinghamin sydäntutkimus. Siinä on seurattu yli 10 000 geneettiseltä taustaltaan suhteellisen homogeenistä ihmistä yli 60 vuotta. Mitattujen kolesteroliarvojen ja sydänkohtausten välillä on hyvin selvä riippuvuus eli korkea LDL ja matala HDL ovat merkittäviä sydänsairauksien riskitekijöitä. Korkea LDL on selvästi merkittävin riskitekijä.


      • PiiparinenJaakko
        hpv16 kirjoitti:

        Merkittävimmät ravitsemustutkimukset on tehty USA:ssa. Suomi on väkilukuun suhteutettuna varsin merkittävä ravitsemustutkimusmaa mutta jenkeissä tutkimus aloitettiin varsin aikaisin ja siellä on asiaan käytetty paljon resursseja.

        Kolesterolin vaikutuksesta sydäntauteihin on merkittävin ehkä Framinghamin sydäntutkimus. Siinä on seurattu yli 10 000 geneettiseltä taustaltaan suhteellisen homogeenistä ihmistä yli 60 vuotta. Mitattujen kolesteroliarvojen ja sydänkohtausten välillä on hyvin selvä riippuvuus eli korkea LDL ja matala HDL ovat merkittäviä sydänsairauksien riskitekijöitä. Korkea LDL on selvästi merkittävin riskitekijä.

        Mutta minua ku ärsyttää miksi ihmeessä sitä kolesterolia kerääntyy vaikka kolesterolit olis alhaiset? Mielestäni elimmistö pitää sitä plakin kasaamista tärkeänä. Pätkätyöläisenä mulla on ollut joskus rahat vähissä joten olen joutunut harkitsemaan minne sen käytän. Pakolliset ensteks ja sitten ne paheet terassille oluelle. Eli mielestäni kolesterolin kerääntyminen plakkiin pakollinen ja muu kehon hyvinvointi on sivuseikka?


      • hpv16
        PiiparinenJaakko kirjoitti:

        Mutta minua ku ärsyttää miksi ihmeessä sitä kolesterolia kerääntyy vaikka kolesterolit olis alhaiset? Mielestäni elimmistö pitää sitä plakin kasaamista tärkeänä. Pätkätyöläisenä mulla on ollut joskus rahat vähissä joten olen joutunut harkitsemaan minne sen käytän. Pakolliset ensteks ja sitten ne paheet terassille oluelle. Eli mielestäni kolesterolin kerääntyminen plakkiin pakollinen ja muu kehon hyvinvointi on sivuseikka?

        Ihmisten kolesterolitasot ovat aika korkeat verrattuna luonnonkansoihin tai muihin kädellisiin. On tärkeää ymmärtää, että korkea LDL-kolesteroli on riskitekijä (ei siis kausaalinen syy) ja plakkia kertyy pienemmilläkin kolesteroliarvoilla. LDL-kolesterolin ollessa alle 1.8 mmol/l sydänkohtauksien määrät ovat todella pieniä ja toisaalta jos LDL-kolesteroli on 7 mmol/l niin sydänkohtaus tulee miehille tuossa 50-vuoden korvissa.

        Se plakki liittyy oleellisesti ikääntymiseen ja kertymisvauhtiin vaikuttaa riskitekijät.

        Pätkätyöläisenäkin voi elää suhteellisen terveellisesti. Juurekset, valkokaali, rypsiöljy, palkokasvit, maitotuotteet ovat edullisia ja täysjyväleipää voi leipoa itsekin.


      • sama_nimimerkki
        tktkts kirjoitti:

        Taas täällä hyökätään viljaa vastaan. Vilja ei aiheuta ongelmia. Ongelma löytyy suolistosta ja elimistöstä. Viljan poistaminen ruokavaliosta on oireiden piilottelua. Oireiden syy siis jää elimistöön. Siinä on tohtori John Douillardin artikkeleita vehnästä ja gluteenista. Kannataa lukea ja lopettaa väärän tiedon jakaminen.

        http://lifespa.com/dr-johns-wheat-belly-rebuttal/

        http://lifespa.com/dangers-gluten-free-diet/

        http://lifespa.com/5-things-never-knew-gluten-but-should/

        Jos viljatuotteet poistetaan ruokavaliosta, niin tietysti ongelma on jäljellä, mutta ei häiritsevänä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos on jokin terveydellinen ongelma ja tilanne paranee viljattomalla ruokavaliolla, näinpä ihminen ei siedä viljoja. Se on aivan sama mitä kirjoittelevat, jos eivät ole itse asiaa kokeneet.
        Monilla on esimerkiksi reumaa vanhemmiten. Kipu kuitenkin usein poistuu kun jättää viljat pois. Ongelmana on pikemminkin se, että välittömästi jos ottaa jotain viljatuotteita vaikkapa kaljapullon, niin kivut palaa, eli ongelma on edelleen kropassa. Nyt on kysymyksenä, haluaako lääkitykselle ja monimutkaisille tutkimuksille, jotka myös johtaa erilaisiin lääkityksiin. Lääkkeet yleensä ajan kuluessa aiheuttaa sivuoireita, joita taas lääkitään, että valinta on tietysti vapaa.

        Viljat sisältävät useita proteiineja, joista osaa kutsutaan lektiineiksi (joita ei pidä sekoittaa hormoniin nimeltä leptiini). Lektiinit kiinnittyvät tiettyihin molekyyleihin ja ovat siten “tunnistajan” roolissa biologisissa järjestelmässä. Katsotaan esimerkiksi vehnänalkion agglutiinia (WGA), joka on yksi ilkeimmistä lektiineistä, mutta myös yksi parhaiten tunnetuista. Muistakaa, että WGA:ta (tai vastaavia molekyylejä) on kaikissa viljoissa, mutta minun ja muiden tutkijoiden näkemyksen mukaan gluteenia sisältävät vehnä, ruis ja ohra ovat todennäköisesti terveyden kannalta pahimpia. Maissi ja riisi voivat olla ongelmallisia, mutta ne ovat turvallisempia silloin tällöin käytettyinä (palaamme tähän myöhemmin), toisin kuin gluteenipitoiset viljat. WGA ja samankaltaiset lektiinit ovat ongelmallisia monista syistä:
        Lähde:
        http://monkeyfood.net/2010/10/28/miksi-vilja-ei-sovi-ihmiselle/


      • hpv16
        sama_nimimerkki kirjoitti:

        Jos viljatuotteet poistetaan ruokavaliosta, niin tietysti ongelma on jäljellä, mutta ei häiritsevänä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos on jokin terveydellinen ongelma ja tilanne paranee viljattomalla ruokavaliolla, näinpä ihminen ei siedä viljoja. Se on aivan sama mitä kirjoittelevat, jos eivät ole itse asiaa kokeneet.
        Monilla on esimerkiksi reumaa vanhemmiten. Kipu kuitenkin usein poistuu kun jättää viljat pois. Ongelmana on pikemminkin se, että välittömästi jos ottaa jotain viljatuotteita vaikkapa kaljapullon, niin kivut palaa, eli ongelma on edelleen kropassa. Nyt on kysymyksenä, haluaako lääkitykselle ja monimutkaisille tutkimuksille, jotka myös johtaa erilaisiin lääkityksiin. Lääkkeet yleensä ajan kuluessa aiheuttaa sivuoireita, joita taas lääkitään, että valinta on tietysti vapaa.

        Viljat sisältävät useita proteiineja, joista osaa kutsutaan lektiineiksi (joita ei pidä sekoittaa hormoniin nimeltä leptiini). Lektiinit kiinnittyvät tiettyihin molekyyleihin ja ovat siten “tunnistajan” roolissa biologisissa järjestelmässä. Katsotaan esimerkiksi vehnänalkion agglutiinia (WGA), joka on yksi ilkeimmistä lektiineistä, mutta myös yksi parhaiten tunnetuista. Muistakaa, että WGA:ta (tai vastaavia molekyylejä) on kaikissa viljoissa, mutta minun ja muiden tutkijoiden näkemyksen mukaan gluteenia sisältävät vehnä, ruis ja ohra ovat todennäköisesti terveyden kannalta pahimpia. Maissi ja riisi voivat olla ongelmallisia, mutta ne ovat turvallisempia silloin tällöin käytettyinä (palaamme tähän myöhemmin), toisin kuin gluteenipitoiset viljat. WGA ja samankaltaiset lektiinit ovat ongelmallisia monista syistä:
        Lähde:
        http://monkeyfood.net/2010/10/28/miksi-vilja-ei-sovi-ihmiselle/

        Ihan höpöä.

        Lektiinit tuhoutuvat kuumennettaessa ja eniten täysjyvää syövien kuolleisuus on 20% pienempää kuin keskivertoihmisen.

        Reumojen syitä ei juurikaan tiedetä mutta geeneillä ja tulehdustaudeilla lienee osuutta asiaan

        Robb Wolf taas on pelkkä paleodieetillä rahastaja.


      • sama_nimimerkki

        ”]uuri noin se menee!" sanoo yksi.
        "Täyttä roskaa!” tietää toinen.


      • Eimuuta
        hpv16 kirjoitti:

        Ihmisten kolesterolitasot ovat aika korkeat verrattuna luonnonkansoihin tai muihin kädellisiin. On tärkeää ymmärtää, että korkea LDL-kolesteroli on riskitekijä (ei siis kausaalinen syy) ja plakkia kertyy pienemmilläkin kolesteroliarvoilla. LDL-kolesterolin ollessa alle 1.8 mmol/l sydänkohtauksien määrät ovat todella pieniä ja toisaalta jos LDL-kolesteroli on 7 mmol/l niin sydänkohtaus tulee miehille tuossa 50-vuoden korvissa.

        Se plakki liittyy oleellisesti ikääntymiseen ja kertymisvauhtiin vaikuttaa riskitekijät.

        Pätkätyöläisenäkin voi elää suhteellisen terveellisesti. Juurekset, valkokaali, rypsiöljy, palkokasvit, maitotuotteet ovat edullisia ja täysjyväleipää voi leipoa itsekin.

        Paskat sun vänkäämisestä. Miksi se kolesteroli kerääntyy vain yhteen paikkaan siellä valtimossa (tohtori Ohukainen kertoo kalkkeutimisesta ja moittien Taija Sompin kilistelyä)?

        Kalkkeutuuko ne kuten tohtori Ohukainen sanoo vai???

        Minkä takia se plakki syntyy?? Se on tärkein lähtökohta!!!


      • hpv16
        Eimuuta kirjoitti:

        Paskat sun vänkäämisestä. Miksi se kolesteroli kerääntyy vain yhteen paikkaan siellä valtimossa (tohtori Ohukainen kertoo kalkkeutimisesta ja moittien Taija Sompin kilistelyä)?

        Kalkkeutuuko ne kuten tohtori Ohukainen sanoo vai???

        Minkä takia se plakki syntyy?? Se on tärkein lähtökohta!!!

        Valtimoplakin syntyyn tarvitaan mm. verenpainetta. Täältä voi lukea valtimoplakin synnystä ja riskitekijöistä:
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00095


      • ölkjhgfvgb
        hpv16 kirjoitti:

        Valtimoplakin syntyyn tarvitaan mm. verenpainetta. Täältä voi lukea valtimoplakin synnystä ja riskitekijöistä:
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00095

        ""Kaikkia valtimotaudin syntyyn liittyviä tekijöitä ei tunneta. ""

        Näin siellä sanottiin. On helppo uskoa notta valtimon seinämässä on tulehdusvaurio jota kolesteroli yrittää korjata.

        "Kolesteroli on mustamaalattu aine, sydäntautien “syy”. Jos se olisi tällainen, sen olisi täytynyt tappaa miljardeja ihmisiä. Paljon enemmän kuin rutto, kaikki käydyt sodat, kaikki lentokone-, juna- ja auto-onnettomuudet yhteensä, kolmella kerrottuna.

        Mutta jos se aiheuttaa sydänsairauksia, niin kuinka se sen tekee? Yksinkertainen ”vastaus” on se, että jos syöt liikaa kolesterolia, veresi kolesterolitaso nousee, kolesteroli kulkeutuu valtimoiden seinämien läpi ja aiheuttaa kolesteroliplakkien muodostumista, jotka sitten repeävät ja tappavat sinut. Tämä on alkuperäinen kolesteroli-hypoteesi. Hyvin yksinkertaista. Voisi tuskin olla yksinkertaisempaa."


      • sama_nimimerkki
        ölkjhgfvgb kirjoitti:

        ""Kaikkia valtimotaudin syntyyn liittyviä tekijöitä ei tunneta. ""

        Näin siellä sanottiin. On helppo uskoa notta valtimon seinämässä on tulehdusvaurio jota kolesteroli yrittää korjata.

        "Kolesteroli on mustamaalattu aine, sydäntautien “syy”. Jos se olisi tällainen, sen olisi täytynyt tappaa miljardeja ihmisiä. Paljon enemmän kuin rutto, kaikki käydyt sodat, kaikki lentokone-, juna- ja auto-onnettomuudet yhteensä, kolmella kerrottuna.

        Mutta jos se aiheuttaa sydänsairauksia, niin kuinka se sen tekee? Yksinkertainen ”vastaus” on se, että jos syöt liikaa kolesterolia, veresi kolesterolitaso nousee, kolesteroli kulkeutuu valtimoiden seinämien läpi ja aiheuttaa kolesteroliplakkien muodostumista, jotka sitten repeävät ja tappavat sinut. Tämä on alkuperäinen kolesteroli-hypoteesi. Hyvin yksinkertaista. Voisi tuskin olla yksinkertaisempaa."

        Jos syöt liikaa kolesterolia? Miten sitä syödään liikaa.
        Elintarvikkeista saatu kolesteroli on minimaalista ja jos sitä tulee liikaa niin maksa valmistaa vastaavasti vähemmän kolesterolia. Kolesteroli tarve jokaisella ihmisellä on yksilöllistä, jota ei pidä mennä lääkkeillä laskemaan. Kolesteroli on tavallaan korjaus hormooni, joka yrittää korjata huonon ruokavalion aiheuttamia haittoja.
        Tämän vuoksi alkuperäiskansoilla on matala kolesterolitaso, koska heidän ruokavalioon ei kuulunut nykyaikaiset laajat valikoimat sokerista puhumattakaan.


      • tktktks
        sama_nimimerkki kirjoitti:

        Jos viljatuotteet poistetaan ruokavaliosta, niin tietysti ongelma on jäljellä, mutta ei häiritsevänä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos on jokin terveydellinen ongelma ja tilanne paranee viljattomalla ruokavaliolla, näinpä ihminen ei siedä viljoja. Se on aivan sama mitä kirjoittelevat, jos eivät ole itse asiaa kokeneet.
        Monilla on esimerkiksi reumaa vanhemmiten. Kipu kuitenkin usein poistuu kun jättää viljat pois. Ongelmana on pikemminkin se, että välittömästi jos ottaa jotain viljatuotteita vaikkapa kaljapullon, niin kivut palaa, eli ongelma on edelleen kropassa. Nyt on kysymyksenä, haluaako lääkitykselle ja monimutkaisille tutkimuksille, jotka myös johtaa erilaisiin lääkityksiin. Lääkkeet yleensä ajan kuluessa aiheuttaa sivuoireita, joita taas lääkitään, että valinta on tietysti vapaa.

        Viljat sisältävät useita proteiineja, joista osaa kutsutaan lektiineiksi (joita ei pidä sekoittaa hormoniin nimeltä leptiini). Lektiinit kiinnittyvät tiettyihin molekyyleihin ja ovat siten “tunnistajan” roolissa biologisissa järjestelmässä. Katsotaan esimerkiksi vehnänalkion agglutiinia (WGA), joka on yksi ilkeimmistä lektiineistä, mutta myös yksi parhaiten tunnetuista. Muistakaa, että WGA:ta (tai vastaavia molekyylejä) on kaikissa viljoissa, mutta minun ja muiden tutkijoiden näkemyksen mukaan gluteenia sisältävät vehnä, ruis ja ohra ovat todennäköisesti terveyden kannalta pahimpia. Maissi ja riisi voivat olla ongelmallisia, mutta ne ovat turvallisempia silloin tällöin käytettyinä (palaamme tähän myöhemmin), toisin kuin gluteenipitoiset viljat. WGA ja samankaltaiset lektiinit ovat ongelmallisia monista syistä:
        Lähde:
        http://monkeyfood.net/2010/10/28/miksi-vilja-ei-sovi-ihmiselle/

        Yksi syy viljan syönnin jälkeisiin oireisiin on se, että näillä ihmisillä ei ole tarpeeksi hyviä bakteereja suolistossa. Suoliston hyvät bakteerit tuottavat entsyymejä, jotka sulattavat gluteenia. Elimistöön kerääntyneet myrkyt hajottavat näitä entsyymejä, jonka seuruksena elimistö ei pysty sulattamaan gluteenia.

        Rice KM1, Walker EM Jr2, Wu M1, Gillette C3, Blough ER4. Environmental mercury and its toxic effects. J Prev Med Public Health. 2014 Mar;47(2):74-83. doi: 10.3961/jpmph.2014.47.2.74. Epub 2014 Mar 31.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24744824

        Täysjyvävilja sitoo karsinogeeneja sekä laskee glykeemistä indeksiä ja verensokeria:
        Slavin J1, Jacobs D, Marquart L. Whole-grain consumption and chronic disease: protective mechanisms. Nutr Cancer. 1997;27(1):14-21.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8970176

        Ruisleseleipä aiheuttaa apoptoosia eturauhassyövässsä:
        Bylund A1, Lundin E, Zhang JX, Nordin A, Kaaks R, Stenman UH, Aman P, Adlercreutz H, Nilsson TK, Hallmans G, Bergh A, Stattin P. Randomised controlled short-term intervention pilot study on rye bran bread in prostate cancer. Eur J Cancer Prev. 2003 Oct;12(5):407-15.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14512806

        Runsas täysjyvärukiin syöminen vähentää PSA-pitoisuuksia, paastoglukoosia, insuliinia, virtsan C-peptidiä ja C-reaktiivista proteiinia eturauhassyöpää sairastavilla miehillä:
        Landberg R1, Andersson SO, Zhang JX, Johansson JE, Stenman UH, Adlercreutz H, Kamal-Eldin A, Aman P, Hallmans G. Rye whole grain and bran intake compared with refined wheat decreases urinary C-peptide, plasma insulin, and prostate specific antigen in men with prostate cancer. J Nutr. 2010 Dec;140(12):2180-6. doi: 10.3945/jn.110.127688. Epub 2010 Oct 27.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20980650

        Täysjyvävehnä voi parantaa elimistön antioksidanttien puolustusmekanismia ja vähentää riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonisairauksiin ja muihin kroonisiin sairauksiin:
        Zhu Y1, Wang P1, Sha W2, Sang S1. Urinary Biomarkers of Whole Grain Wheat Intake Identified by Non-targeted and Targeted Metabolomics Approaches. Sci Rep. 2016 Nov 2;6:36278. doi: 10.1038/srep36278.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27805021


      • hpv16
        sama_nimimerkki kirjoitti:

        Jos syöt liikaa kolesterolia? Miten sitä syödään liikaa.
        Elintarvikkeista saatu kolesteroli on minimaalista ja jos sitä tulee liikaa niin maksa valmistaa vastaavasti vähemmän kolesterolia. Kolesteroli tarve jokaisella ihmisellä on yksilöllistä, jota ei pidä mennä lääkkeillä laskemaan. Kolesteroli on tavallaan korjaus hormooni, joka yrittää korjata huonon ruokavalion aiheuttamia haittoja.
        Tämän vuoksi alkuperäiskansoilla on matala kolesterolitaso, koska heidän ruokavalioon ei kuulunut nykyaikaiset laajat valikoimat sokerista puhumattakaan.

        Alkuperäiskansoilla on matala kolesterolitaso koska he eivät syö juurikaan kovaa rasvaa, syövät paljon kuitua ja liikkuvat paljon. Myös suolistoloisilla on osuutta asiaan.

        Täysjyvävilja laskee tehokkaasti kolesterolia, samaten pavut ja hedelmät. Vielä tehokkaammin kolesteroliarvoja parantaa rasvainen kala ja kasviöljyt.

        Matala-asteista tulehduksesta voi lukea objektiivista tekstiä täältä:
        http://www.pronutritionist.net/2012/06/matala-asteinen-tulehdus-ja-sen-osoittimet-osa-1/
        http://www.pronutritionist.net/2013/04/eri-ruokavaliot-ja-matala-asteinen-tulehdus-osa-8/
        http://www.pronutritionist.net/2012/08/ravinnon-rasva-ja-matala-asteinen-tulehdus-osa-2/

        Samat ruoka-aineet, jotka parantavat kolesteroliarvoja parantavat myös matala-asteista tulehdusta. Tyydyttynyt rasva sitten lisää matala-asteista tulehdusta.


      • vbvbvvvb
        hpv16 kirjoitti:

        Alkuperäiskansoilla on matala kolesterolitaso koska he eivät syö juurikaan kovaa rasvaa, syövät paljon kuitua ja liikkuvat paljon. Myös suolistoloisilla on osuutta asiaan.

        Täysjyvävilja laskee tehokkaasti kolesterolia, samaten pavut ja hedelmät. Vielä tehokkaammin kolesteroliarvoja parantaa rasvainen kala ja kasviöljyt.

        Matala-asteista tulehduksesta voi lukea objektiivista tekstiä täältä:
        http://www.pronutritionist.net/2012/06/matala-asteinen-tulehdus-ja-sen-osoittimet-osa-1/
        http://www.pronutritionist.net/2013/04/eri-ruokavaliot-ja-matala-asteinen-tulehdus-osa-8/
        http://www.pronutritionist.net/2012/08/ravinnon-rasva-ja-matala-asteinen-tulehdus-osa-2/

        Samat ruoka-aineet, jotka parantavat kolesteroliarvoja parantavat myös matala-asteista tulehdusta. Tyydyttynyt rasva sitten lisää matala-asteista tulehdusta.

        Kuinka se Tsekki tutkimus??? Ei kuitenkaan auringonkukkaöljy.

        Elät satujen maailmassa!


    • PellinginPuoskari

      Juntit ja muut rasvaajat uskoo ennemmin Rasalaksen satukirjoja ja blogisteja kuin oikeaa tieteellistä ja tutkittua tietoa. Helppoja höynäytettäviä ovat tyhmät junttimaiset karppaajat.

    • sama_nimimerkki

      On ihmisiä, jotka ovat ihastuneet lääkkeisiin.
      Tilanne monien kohdalla helpottuu typerien huomautuksen kera vai helpottuuko?.

    • sama_nimimerkki

      Runsas sokerin käyttö (jota ei rajoiteta Suomessa) aiheutta muun muassa rasvamaksa- ja syöpä riskiä.

      • vekunaureskeleejunteille

        Juntin logiikallahan sokeritauti johtuu sokerista sen nimen takia eli silloinhan rasvamaksa johtuu rasvasta ja vesirokko vedestä yms.


      • sama_nimimerkki
        vekunaureskeleejunteille kirjoitti:

        Juntin logiikallahan sokeritauti johtuu sokerista sen nimen takia eli silloinhan rasvamaksa johtuu rasvasta ja vesirokko vedestä yms.

        Kuinka ihminen voi olla noin typerä? Anteeksi sinuttelu.
        Hyvin on kuitenkin propaganda purrut ja siksi kärsit munuaissairaudesta.
        Aikaisempina aikoina rasvaa pidettiin syyllisen, mutta ei enään. Käsitykset ovat muuttuneet.
        Jos ihminen ei seuraa mitään, niin tulos on kaltaisesi.
        Sääli:
        Rasvamaksalla tarkoitetaan rasvan runsasta kertymistä maksasolujen sisään. Se on yleisin maksasairauksista, ja se todetaan aikuisista noin neljäsosalla. Sen yleisimpiä riskitekijöitä on vyötärölihavuus sekä liika alkoholin käyttö. Myös runsas fruktoosin ja nopeiden hiilihydraattien syöminen lisää maksan rasvoittumista.

        http://www.studio55.fi/terveys/article/vyotarolihavuus-vaarantaa-terveyden-voi-johtaa-rasvamaksaan-ja-valtimoiden-kalkkeutumiseen/6271720


      • nauraapartaansa

        Huvittavaa että luulet minun olevan Pekka.


      • tktktks

        Tohtori Mercola on tunnettu vähähiilihydraattisen ruokavalion kannattaja. Hän on myös tunnettu viljan vastustaja. Nyt on mieli muuttunut. Hän keskustelee videolla tohtori John Douillardin kanssa vehnästä:
        http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/01/22/how-to-safely-bring-wheat-back-into-your-diet.aspx

        Tohtori David Perlmutter kirjoitti kirjan Grain Brain, jossa hän syytti viljaa monista ongelmista. Hän keskustelee videolla tohtori John Douillardin kanssa vehnästä ja gluteenista:
        https://www.youtube.com/watch?v=8xy79L0hmnc


      • hpv16
        tktktks kirjoitti:

        Tohtori Mercola on tunnettu vähähiilihydraattisen ruokavalion kannattaja. Hän on myös tunnettu viljan vastustaja. Nyt on mieli muuttunut. Hän keskustelee videolla tohtori John Douillardin kanssa vehnästä:
        http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/01/22/how-to-safely-bring-wheat-back-into-your-diet.aspx

        Tohtori David Perlmutter kirjoitti kirjan Grain Brain, jossa hän syytti viljaa monista ongelmista. Hän keskustelee videolla tohtori John Douillardin kanssa vehnästä ja gluteenista:
        https://www.youtube.com/watch?v=8xy79L0hmnc

        Tohtori Mercola on osteopaatti ja mm. homeopatian kannattaja. Homeopatiasta antaa parhaan kuvan se, että homeopaattisessa valmisteessa ei ole valttämättä yhtään molekyyliä ainetta, josta sen valmistus on aloitettu.

        Perlmutterilla taas ei ole juurikaan kannattajia neurologian tutkijoiden piirissä.


      • hpv16

        THL (kuten WHO:kin) suosittaa sokerin maksimimääräksi 10E%. Tuosta määrästä ei ole juurikaan muuta haittaa kuin se, että se lihottaa.


      • sama_nimimerkki

        Käsittääkseni WHO puolitti sokeri määrän, mutta en löytänyt netistä mitään siihen viittaavaa, sillä netissä kaikki tiedot ovat vuodelta 2015.
        Oli miten oli, niin sokerista olisi hyvä pysyä erossa. Tämä vain neuvoksi.
        Muutama päivä sitten sain tiedon erään karppaavan tuttavan miehen luultavasti sairastavan syöpää.
        Hän ei vaimonsa tavoin ole suostunut noudattamaan VHH ruokavaliota. Voi olla, että joutuu nyt maksamaa menetettynä terveytenä, toivotaan silti parasta.


      • hpv16
        sama_nimimerkki kirjoitti:

        Käsittääkseni WHO puolitti sokeri määrän, mutta en löytänyt netistä mitään siihen viittaavaa, sillä netissä kaikki tiedot ovat vuodelta 2015.
        Oli miten oli, niin sokerista olisi hyvä pysyä erossa. Tämä vain neuvoksi.
        Muutama päivä sitten sain tiedon erään karppaavan tuttavan miehen luultavasti sairastavan syöpää.
        Hän ei vaimonsa tavoin ole suostunut noudattamaan VHH ruokavaliota. Voi olla, että joutuu nyt maksamaa menetettynä terveytenä, toivotaan silti parasta.

        Karppauksella ei ole vaikutusta syöpiin muuten kuin siinä mielessä, että eniten lihaa ja eläinrasvaa syövien sairastuvuus syöpiin on noin 20% suurempaa kuin keskivertoväestön. Karppauksen ei ole havaittu vähentävän syöpäkasvaimien kasvua, syynä ilmeisesti se ettei verensokeri karppaamalla juurikaan laske.

        WHO:n suositus on korkeintaan 10E% sokerista mutta se jatkuu suunnilleen näin 'Lisähyötyä (karies ym) voi olla jos käyttö laskee alle 5E%:iin'. Voi olla sitten tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että asiasta ei olla varmoja mutta viitteitä asiasta on. WHO:n kanta sokeriin on suunnilleen siis sama kuin tyydyttyneeseen rasvaan eli korkeintaan 10E% mutta yhtään ei tarvitse käyttää.


      • HÖPSISTÄHÖPÖÄ
        hpv16 kirjoitti:

        Karppauksella ei ole vaikutusta syöpiin muuten kuin siinä mielessä, että eniten lihaa ja eläinrasvaa syövien sairastuvuus syöpiin on noin 20% suurempaa kuin keskivertoväestön. Karppauksen ei ole havaittu vähentävän syöpäkasvaimien kasvua, syynä ilmeisesti se ettei verensokeri karppaamalla juurikaan laske.

        WHO:n suositus on korkeintaan 10E% sokerista mutta se jatkuu suunnilleen näin 'Lisähyötyä (karies ym) voi olla jos käyttö laskee alle 5E%:iin'. Voi olla sitten tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että asiasta ei olla varmoja mutta viitteitä asiasta on. WHO:n kanta sokeriin on suunnilleen siis sama kuin tyydyttyneeseen rasvaan eli korkeintaan 10E% mutta yhtään ei tarvitse käyttää.

        Tämä on taas niitä Harvardin yliopiston missioita. Harvard pönkittää näkemyksiään tekemällä lukemattomia tutkimuksia, jotka perustuvat tuohon vanhaan terveydenhoitohenkilökunnan (Nurses’ Health Study & Health Professionals Follow-up Study) kyselytutkimuksiin. Tuo kyselyaineisto on vääristynyt. Iso osa naisista ilmoitti syövänsä n. 1500 kaloria ja miehistä n. 1800 kaloria päivässä, vaikka BMI oli yli 25, eli eivät olleet hoikkia. Ei uskottavaa. Tod. näk juuri tupakoimattomat ja liikkuvat, eli terveemmät, jättivät punaisen lihan ja tyydyttyneen rasvan vähemmälle, niinkuin tunnetusti käy näissä kyselyissä. Lisäksi tutkimuksessa pisteytettiin kysellyt ruokavaliot erilaisten kriteerien mukaan kokonaisuudeksi, eli sieltä ei pysty sanomaan, että esim punainen liha aiheuttaa syöpää. Sokeria eikä passiivista tupakointia ei huomioitu, molemmat potentiaalisia riskitekijöitä, jotka saattavat olla yleisempiä lihansyöjien keskuudessa kuin lenkkeilevien täysjyväihmisten keskuudessa.


      • hpv16

        Kyseessähän ei ole mitkään vanhat tutkimukset vaan ne jatkuvat yhä. Nurses’ Health Study alkoi 1976 ja Health Professionals Follow-up Study 1986. Noihin liittyy myös mittavia verikoeseurantoja.

        Sekoittavat tekijät taas poistetaan tilastoanalyyseillä.

        Olet kylläkin oikeassa siinä, että eniten lihaa ja eläinrasvaa syövät liikkuvat vähän, eivät syö kasviksia, hedelmiä eikä täysjyvää, polttavat enemmän ja ryyppäävät enemmän.

        Tuossa tutkimusaqrtikkelissa mielenkiintoisin asia oli luonnollisesti se, että kasvirasvalla ja -proteiinilla karppaavien kuolleisuus oli 20% pienempää kuin keskivertoväestön. Eloa sianrasvakarppaajiin oli siis peräti 50%.

        Harvardin kansanterveystieteen laitos on alan laitoksista arvostetuin.


      • HÖPSISTÄHÖPÖÄ
        hpv16 kirjoitti:

        Kyseessähän ei ole mitkään vanhat tutkimukset vaan ne jatkuvat yhä. Nurses’ Health Study alkoi 1976 ja Health Professionals Follow-up Study 1986. Noihin liittyy myös mittavia verikoeseurantoja.

        Sekoittavat tekijät taas poistetaan tilastoanalyyseillä.

        Olet kylläkin oikeassa siinä, että eniten lihaa ja eläinrasvaa syövät liikkuvat vähän, eivät syö kasviksia, hedelmiä eikä täysjyvää, polttavat enemmän ja ryyppäävät enemmän.

        Tuossa tutkimusaqrtikkelissa mielenkiintoisin asia oli luonnollisesti se, että kasvirasvalla ja -proteiinilla karppaavien kuolleisuus oli 20% pienempää kuin keskivertoväestön. Eloa sianrasvakarppaajiin oli siis peräti 50%.

        Harvardin kansanterveystieteen laitos on alan laitoksista arvostetuin.

        Harvardin kansanterveystieteen laitos on joutumassa outoon valoon. Kyselytutkimus joka on aivan muuta kuin totuutta. Ehken he tekevät sen omien tuottavien rahoituskanaviensa takia. Sydneyn- Helsinginjohtajajuttu kertoo aivan muuta. Ai mikä taho vakuuttaa juttelee siitä asian irroittamisesta? Mikä taho piti piiloon laittaa osan tutkimuksista?

        Olet kepulisti lukenut alkuperäistutkimuksen koska väität punaisen lihan lisäävän syöpää.. niin se viralliserheellisten suomennus, mutta alkuperäinen kertoo notta pitkälle jalostetut. Niin myös pilkotut vihannekset eivät olleet syöpäterveyden puolesta jees.


      • hpv16
        HÖPSISTÄHÖPÖÄ kirjoitti:

        Harvardin kansanterveystieteen laitos on joutumassa outoon valoon. Kyselytutkimus joka on aivan muuta kuin totuutta. Ehken he tekevät sen omien tuottavien rahoituskanaviensa takia. Sydneyn- Helsinginjohtajajuttu kertoo aivan muuta. Ai mikä taho vakuuttaa juttelee siitä asian irroittamisesta? Mikä taho piti piiloon laittaa osan tutkimuksista?

        Olet kepulisti lukenut alkuperäistutkimuksen koska väität punaisen lihan lisäävän syöpää.. niin se viralliserheellisten suomennus, mutta alkuperäinen kertoo notta pitkälle jalostetut. Niin myös pilkotut vihannekset eivät olleet syöpäterveyden puolesta jees.

        Sekä punainen liha että lihajalosteet lisäävät syöpiä. Täältä voi lukea asiasta enemmän:
        https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/red-meat-consumption-linked-to-increased-risk-of-total-cardiovascular-and-cancer-mortality/

        'Our study adds more evidence to the health risks of eating high amounts of red meat, which has been associated with type 2 diabetes, coronary heart disease, stroke, and certain cancers in other studies,'


    • Virsut

      "Hellalle unohtunut pata siivitti maailmanmaineeseen
      Syvästi uskovaiset yhdysvaltalaiset John Harvey ja Will Keith Kellogg pitivät itsetyydytystä suurena syntinä.

      He uskoivat, että terveellinen ja yksinkertainen ruoka hillitsisi himoja, ja kehittivät sitä varten kuitupitoisia, kasvispohjaisia aamiaistuotteita."

      Jäin nyt kovasti epätietoiseksi tästä keskustelusta, että mikä näiden murojen vaikutus oli itsetyydytyksen ehkäisyyn. Löysikö Kelloggs näyttöä käytöksen muutoksesta vai oliko tarkoitus sokerisella ja lihottavalla ruokavaliolla muotoilla lapset siten, että itsetyydytys on vaikeaa suorittaa ehkä jopa mahdotonta. Mikähän oli "ÄitiTamaran" oma kokemus asiasta?

      • kjkliljiiuupp

        Mister Kelloggs oli harras uskovainen ja myös lääkäri. Lääkäriä on syytä uskoa?


    • Lapsista-huolehtija
      • hpv16

        Suomessa syödään sokeria noin 30 kg per vuosi ja jenkeissä jotain 50 kg. Meillä myös merkittävä osa hiilihydraatista tulee täysjyväviljasta. Todennäköisesti lapsetkin siis syövät meillä terveellisemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voit manipuloida katsojalukuja?

      Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj
      Ateismi
      26
      2545
    2. Vieläkö odotat että

      Näkisitte hänen kanssaan?
      Ikävä
      142
      1905
    3. Haluan sinun kanssa sänkyyn

      Ja läheisyyttä, koska rakastan sinua mies.
      Ikävä
      66
      1817
    4. Onkohan tämä jotain elämää suurempaa

      Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m
      Ikävä
      35
      1453
    5. KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa

      Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.
      Henkirikokset
      56
      1386
    6. Nainen sä olet

      arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r
      Ikävä
      77
      1249
    7. Kuinka paljon

      Olet tutustunut kaivattusi arvomaailmaan?
      Ikävä
      117
      1184
    8. Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa

      että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet
      Naisen logiikka
      58
      1177
    9. Voi kun pian voisi varmuudella sanoa

      mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(
      Ikävä
      59
      1122
    10. Jos olisin

      Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p
      Ikävä
      57
      1117
    Aihe