Söpö vai kaunis

JäinMiettimään

Eräs ystäväni voivotteli yhtenä päivänä että miehet ovat kehuneet häntä söpöksi mutta kukaan ei ole koskaan kehunut kauniiksi . Hänen mielestä söpö on rumempi versio . Onko todella näin ? Onko kaunis sama kuin arvosana 10 ja söpö on vaan arvosana 6 tai 7 ?

16

1896

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • söpöys

      Kauneus on usein maalattua ulkokuorta, söpöys on esiintymistä (imago/sisäistä kauneutta).

    • Jghkölhgrm

      Kaunis on kylmä ja jykevä.
      Söpö on kaunis ja söpö.

    • Jokunimimerkki2

      Söpöön liittyy tietty herttaisuus ja kömpelyys. Kissanpennut ja koiranpennut ovat söpöjä. Antiikin veistoksissa on kauniita ihmisiä, mutta ei mitään herttaista eikä mitään kömpelöä. Söpöjä asioita rakastetaan, kauniita palvotaan. Naiset jotka haluavat olla ennemmin kauniita kuin söpöjä haluavat olla palvottuja ennemmin kuin rakastettuja.

      • Hjklhffkl

        Kaunis on kasvoiltaan miehekäs, pakkelilla tehty.
        Kasvot pitkähköt, kulmikkaat. Harvoin söpöt. Jättää kylmäksi


      • Omatulkintasi
        Hjklhffkl kirjoitti:

        Kaunis on kasvoiltaan miehekäs, pakkelilla tehty.
        Kasvot pitkähköt, kulmikkaat. Harvoin söpöt. Jättää kylmäksi

        No tuo nyt on vain sinun mielipide siitä, mitä kaunis tarkoittaa. Kukaan muu tuskin määrittelee kaunista naista tuolla tavalla kuin sinä. Jo googlen kuvahaulla ensimmäisten joukossa hakusanoilla "beautiful woman" tulee esim. tämä kuva:

        http://vividscreen.info/pic/beautiful-face/16703/for-2880x1920

        Veikkaan että suurimmalle osalle juuri tuon kaltaiset kasvot ovat kauniit, eli pehmeät piirteet, nykerönenä, isot silmät ja täyteläiset huulet.


      • Anonyymi
        Omatulkintasi kirjoitti:

        No tuo nyt on vain sinun mielipide siitä, mitä kaunis tarkoittaa. Kukaan muu tuskin määrittelee kaunista naista tuolla tavalla kuin sinä. Jo googlen kuvahaulla ensimmäisten joukossa hakusanoilla "beautiful woman" tulee esim. tämä kuva:

        http://vividscreen.info/pic/beautiful-face/16703/for-2880x1920

        Veikkaan että suurimmalle osalle juuri tuon kaltaiset kasvot ovat kauniit, eli pehmeät piirteet, nykerönenä, isot silmät ja täyteläiset huulet.

        Höpöhöpö. Ei tuo sinun määritelmäsi ole yhtään sen oikeampi kuin sen jota kritisoit, harva pitää mitään nykerönenää kauniina.


    • tämäköonTärkeää

      Kaunis on jotakin universaalia sopusuhtaisuutta, luonnon omia salaisia kultaisia leikkauksia, jotka aikaansaavat erityisen puhdaspiirteisen lopputuloksen, jota on erityisen miellyttävä katsoa. Sama myös miehillä, vaikka heistä ei käytetä sanaa 'kaunis' (liian homoa). Vaikka afrikkalainen 'kaunis' on erinäköinen kuin aasialainen 'kaunis', molemmat tunnistaa kauniiksi välittömästi. Kaunis on Platonin maailmasta, ajaton ideaali.

      Söpö on persoonallisempi. Söpössä voi olla jotakin hassua ja omaperäistä, mutta kokonaisuus viehättää katsojaa. Söpöjä onkin enemmän kuin kauniita. Jos ihminen elää hyvin vanhaksi, luultavasti yhä useammat nuoret ihmiset alkavat näyttää heistä söpöiltä ihan vain nuoruuttaan.

      Jos vertaat 'kaunis nukke' - 'söpö nukke'... Kaunis on eteerinen, puhdaspiirteinen, täydellinen, ideaali. Söpöllä voi olla vaikka paksut punaiset posket, tai lautasenkokoiset silmät, paljon pisamia, saparot jne. Söpö saa hymyilemään ja söpöä kohtaan tunnetaan sympatiaa.

    • TämäköOnNytTärkeää

      Myös osa ihmisistä sanoo 'kaunis' silloin kun joku herättää heissä söpöyden tuoman sympatiareaktion. Jotkut sanovat 'kaunis' heti kun joku on pornahtava eli herättää seksuaalisen reaktion. Ihmiset käyttävät sanoja eri tavalla. Siitäkin syystä kauneus olkoon edelleen katsojan takaraivossa.

    • TurhanPäteväKommentti

      Söpöys on semmoista kissamaista
      Kauneus on sellaista tiikerimäistä

    • misseissä
    • mielipiteeni

      Missikisoihin osallistuvat on ollut 99% sen näköisiä ettei viisari värähdä tai kadulla nähdessä kiinnittäisi huomiota. Perusnättejä :)
      Lola odusoka ja pohtamo omaan makuun, toi karvinenkin on semmonen mikä jääny mieleen. Tuossapa ainoat mitä muistan missikisoita :D

      Muutenkin. Turha kilpailu.. tuon bikinikierroksen voisi lakkauttaa! Eihän missin tehtäviin ilmeisesti kuulu rantavahtina toimiminen tai vähissä vaatteissa esiintyminen muutenkaan.. stripparit on erikseen!

      • naistuomari

        Bikinikierros minustakin turha. Nykyään kun julkkikset esiintyvät paljon vähemmissä vaatteissa tai kokonaan ilman. Siis nakukierros, jossa tytöt kävelisivät keimaillen ja tissejään peitellen kameran edessä lähikuvissa. Kauniista haarokarvoituksesta saisi lisäpisteitä!


    • Anonyymi

      Ehkä se menee niin että "söpö" on niinkuin naapurintyttö mutta "kaunis" on sellainen joka saa sydämen pamppailemaan.

      Itselleni kumpikin on toisarvoisia asioita. Minista henkinen puoli on seksikkäintä ja se saa hullaantumaan. Ihminen joka on samalla aaltopituudella ja ajattelee samalla tavalla on se joka saa haluamaan loppuelämän viettämistä kanssaan ja perheen perustamista.

      itse löysin henkilön joka vei jalat alta, toisesta euroopan maasta. Valkoista rotua, ei seksikäs mutta hitto miten samaan suuntaan ajatellaan.

    • Anonyymi

      Söpöys on kauneuden yksi laatu ja hyvin miellyttävä sellainen kaikenlisäksi. Söpö tuo
      ikäänkuin hyvin vahvan positiivisen ja pehmeän latauksen henkilökohtaisella tasolla. Se ei ole myöskään tätä yleismaailmallista kauneutta poissulkeva ominaisuus, söpöys on enemmän sitä henkilökohtaista mieltymystä myötäävä.

      Ainakin jos minä sanon jollekulle että hän on söpö tarkoitan että hänestä tulee hyvin vahva positiivinen lataus ulkoisesti. Jos sanon jollekulle että hän on kaunis tarkoitan että hän on nimenomaan kaunis, mutta se ei tarkoita ettenkö voisi ajatella hänen olevan myös täysin poissuljettu vittupää, mutta oikein hyvännäköinen vittupää toki.

      Jos haluaa henkilökohtaisen suhteen minuun niin söpöllä on oikeasti enemmän edellytyksiä kuin kauniilla; kummatkin ovat jo riman yli ulkonäön puolesta mutta söpöllä on henkilökohtainen etu jo myönnetty.

      Eli jos arvot ovat vain ulkoiset ja yleismaailmalliset on ehkä parempi olla kaunis aivan kuin matemaattisena ja tilastollisena todennäköisyytenä. Mutta jos lasketaan myös henkilökohtaisia arvoja ja nimenomaan suhdetta ihmisten välillä niin söpöys on enemmän voittoa.

    • Anonyymi

      Minä tykkään enemmän söpöistä kuin kauniista naisista. Esim. Proncess Pumpkins on söpö ( https://www.babepedia.com/pics/Princess Pumpkins3.jpg ), Aletta Ocean taas kaunis ( https://lastfm.freetls.fastly.net/i/u/770x0/7fb0b25cdb6d0cc063627edf3164fdf7.jpg#7fb0b25cdb6d0cc063627edf3164fdf7 ). Söpöys on jotenkin ... no, söpömpää!

    • Anonyymi

      Söpö on katsojan silmään sopiva,eli enemmän kuin
      kaunis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe