Mihin menet evlut-kirkkomme

Eroamiettivä

Ihmeissäni olen katsellut ja kuunnellut nykyistä menoa evlut-kirkossamme. Kaikki alkoi siitä kun naispappeus hyväksyttiin. Naisia vastaan minulla ei ole mitään, mutta onko kirkolla enää perusteluihin varaa, jos asiat voi muuttua muutaman henkilön päätöksellä. Eihän silloin ole uskonnolla mitään tekemistä. Samaan kategoriaan kuuluu tämä homojen vihkiminen. Miksi kirkkomme pitää muuttua kaikkien muotivirtausten mukana. Ainut pysyvänä ollut pohja murenee. Miksi ortodoksinen kirkko ei ole rypemässä rähmällään näiden asioiden kanssa. Siellä onkin uskossaan vakaat henkilöt johtamassa, joiden ei tarvitse muodin mukana kulkea. Lisäksi en malta olla sanomatta evlut-kirkon jumalanpalveluksen kaavasta ja musiikista, joista on aina aikaajoin keskusteltu, että sitä pitää muuttaa, että saadaan uusia ihmisiä sanan kuulolle. No kuinkas on käynyt? Kyllä on silloin hukassa hanskat, jos luulee tuolla tempulla virtauksen kääntyvän. Minulla itsellä on käynyt niin, että jumalanpalvelus tuntuu niin oudolta ja samoin virret, että parempi pysyä kotona uskossaan eikä mennä mieltään pahoittamaan kirkkoon. Koulussa ulkoa opetetut virret on muisto vain. Väki vähenee kirkossa näiden nykyisten päätösten kanssa tulee vain vähenemään, valitettavasti. Keskustelin erään naispappin kanssa, hän sanoi että ei kaikkea voi perustella raamatulla ja minun pitää siirtyä ortodoksiseen kirkkoon, jos en koe evlutia oikeana. On tämä pannut kovastikin miettimään, olenko minä niin paljon hakoteillä tämän horjuvan uskoni kanssa että en enää kuulu siihen kirkkoon, johon ole aikanani kasteen saanut. Nimimerkki: Vakavasti kirkosta eroa miettivä

25

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaan.hellari

      Taidat olla pahainen laitalahko trolli.

      • Trolli kun trolli.


      • trolli.mikä.trolli

        Trolli mikä trolli, kirkon syöjä lapsellisilla perusteilla.


    • VIestistäsi käy täysin selvästi ilmi että luterilainen kirkko ei ole sinun kirkkosi ollut enää pitkään, pitkään aikaan.

      Oletko niin saamaton että et pysty eroamaan kirkosta jolloin sinun ei tarvitsisi asiaa enää päässäsi miettiä?

      Vai oletko niin typerä että et ymmärrä asiaa?

      No, et tietysti kumpaakaan, olet vain trolli joka kirjoittelee tänne vain ilkeyttään ja pahansuopuuttaan.

      • paljon.mahdollista

        Voipa olla multinikki-räyhis jälleen uudella nicillään.


    • Eroamiettivä

      Valitettavasti minun täytyy nyt todeta, että olen ihan elävä seurakuntalainen. Ero onkin siinä, että te ette näköjään ole kanssani samaa mieltä. Se teille sallittakoon. Asetin kysymyksen, että mihin kirkko on menossa? Teidän vastauksistanne kyllä huomaa, että mihin. Kirkossa n 5 kertaa vuodessa käyvä trolli. Hohhoi

      • Ei, olet trolli. Normaali trollin puolustus ja sitten syytetään muita kun paljastuit.


    • Ijijijijijiijj

      Kirkko on menossa liperlipalveljoineen ja jäsenineen helvetin tuleen.Raamattu varoittaa näin vakavasti,jos kirkko ei tee parannusta. Siunaus on samaa kuin vihkiminen. Kirkko hajoaa moniin ryhmittymiin.Se on varmaa.

    • kjhygtr6r

      Ei se ole naispappeuden syytä... Rikollisella kristinuskolla kohta 2000 vuoden saatanaan sen herra epäjumalia palvelevien rikollisten historia. Kristitty Paavali tapattivat Jeesuksen seuraajia ja Pietarinkin EIKÄ Jeesusta kristilliset tappaneet joten kyllä teidän pitäs oppia ymmärtämään, että saatana on todellinen herranne herra jumalineen!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
      kristityt tappoivat myös kristillisen Pietarin.
      Eikä Jeesusta Häntä seuranneet kristilliset tappaneen.

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historiannekin todistaa.

      kristitty EI OLE KRISTILLINEN EIKÄ JEESUKSEN PERUSTAMAN SEURAKUNNAN JÄSEN.
      uskovaisen rikollisen uskontunnustus...
      FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      TTTTTTTTTTTTTT

      Kristilliset = Jeesuksen opetuslapsineen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Näistä, KRISTILLISTEN; Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen kristittyjen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla kristityt verovapaan rahan keinottelijat.
      ----------

    • Oikein mielensäpahoittaja ;)

      Kaikki alkoi naispappeudesta, oliko tuo nyt 1986 ja et vieläkään ole siitä toipunut. Eihän sinulla tietenkään naisia vastaan ole mitään kuten ei varmaan seksuaalivähemmistöjäkään kunhan eivät vaan tasa-arvoisia kanssasi olisi. Onhan se nyt sanomattakin selvää jotta noin "oikea uskova" pitäisi siellä kirkossa huomioida ylen painavana äänenä ja vähintään sille pitäisi olla nimikoitu paikka eturivissä.

      Miksei ortodoksikirkossa käydä samaa keskustelua, koska ovat patavanhoillisia joten siinä mielessä sovitkin heidän porukkaan ja mikä parasta jos haluatte järjestää isompia kinkereitä niin mahdutte kevyesti pomppulinnoinneen, makkarapaistokojeineen, oluttelttoineen jne. vaikkapa Helsingin Olympiastadionille, eikä niissä ortodoksikirkoissa joissa olen käynnyt ole väkeä tunguksi asti ollut muutenkaan joten sinne todellakin sopii, tosin älä turhaan odota, että siellä mitään erityisasemia rivijäsenille jaetaisiin.

      Mitä tulee ev.lut.kirkon jumalanpalveluksiin, no tämänhän tietäisit jos niissä oikeasti olisit käynnyt, että papit ottavat mielellään vastaan ehdotuksia musiikista .

      • Ja yli 30v on miettinyt eroaako kirkosta vai ei.

        Tekeekö normaali ihminen niin? Vai onko aloittaja trolli?

        :-)


    • luteraani

      Piispat ja kirkkoherrat mielellään löhöilevät hyvin palkatuissa viroissaan, mutta alempaa papistoa on alkanut tympimään tekopyhien seurakuntalaisten puuhastelu ja siksi kirkon tiloissa järjestetään vaikka mitä kissanristiäistä ja rokkikonserttia.
      Nasaretilainen itse olisi järkyttynyt tästä menosta.

      • Nasaretilaisen puolesta et tietysti voi puhua yhtään mitään.

        Vai kuvitteletko olevasi ko. Nasaretilainen?

        :-)


      • Todennäköisesti olisi siellä itse myymässä villasukkia ja limsaa jos siinä hyvään tarkoitukseen kerättäisiin rahaa. Hänhän nimenomaan oli hyväntekeväisyyden puolesta.


      • >Nasaretilainen itse olisi järkyttynyt tästä menosta.

        Hän järkyttyisi hengiltä jo nähdessään Ladan.


      • luteraani
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Nasaretilaisen puolesta et tietysti voi puhua yhtään mitään.

        Vai kuvitteletko olevasi ko. Nasaretilainen?

        :-)

        Käsitykseni Nasaretilaisesta perustuvat jo kansakoulussa alkaneesta perehdytyksestä hänen mielipiteisiinsä, joita on useamman kerran käännöksinä kirkollispoliittisten päätösten jälkeen meille luettavaksi annettu.
        Yksinkertainen on tämän saman tiedon varassa, eikö vain?


      • luteraani kirjoitti:

        Käsitykseni Nasaretilaisesta perustuvat jo kansakoulussa alkaneesta perehdytyksestä hänen mielipiteisiinsä, joita on useamman kerran käännöksinä kirkollispoliittisten päätösten jälkeen meille luettavaksi annettu.
        Yksinkertainen on tämän saman tiedon varassa, eikö vain?

        Tietysti on. Tosin yksinkertaisenkin pitäisi ymmärtää että ei voi noiden pohjalta puhua toisen nimissä.


    • heippavaanhei

      Aloittaja poistuu keskustelusta lopullisesti. Unohdamme tämän jutun täällä. Seta miehittänyt tämän sivuston. Kiitos

      • perässätullaan

        Miksi oikeuslaitos suosii ateisteja? Vai onko kysymyksessä muslimien suosiminen kristittyjen kustannuksella? Teuvo Hakkarainen sanoi, että kristittyjen loukkaaminen on Suomessa sallittua, mutta muiden ei. Onko TH väärässä? Sakot tuli.


      • Mistäs sinä aloittajan asiat tiedät?


      • perässätullaan kirjoitti:

        Miksi oikeuslaitos suosii ateisteja? Vai onko kysymyksessä muslimien suosiminen kristittyjen kustannuksella? Teuvo Hakkarainen sanoi, että kristittyjen loukkaaminen on Suomessa sallittua, mutta muiden ei. Onko TH väärässä? Sakot tuli.

        "Miksi oikeuslaitos suosii ateisteja? "

        Miten oikeuslaitois suosii ateisteja? Esitä tästä faktat.

        " Vai onko kysymyksessä muslimien suosiminen kristittyjen kustannuksella? "

        Esitä tästäkin toki ne faktat.

        "Teuvo Hakkarainen sanoi, että kristittyjen loukkaaminen on Suomessa sallittua, mutta muiden ei."

        Esittikö Teuvo jotain faktoja tuon väitteen tueksi? Ei tainut esittää. Onko sinulla niitä faktoja?


    • qwertyilija

      >> jos asiat voi muuttua muutaman henkilön päätöksellä. <<
      Se naispappeuspäätös tehtiin kylläkin kirkolliskokouksen 3/4 enemmistöpäätöksellä.

      >> Miksi ortodoksinen kirkko ei ole rypemässä rähmällään näiden asioiden kanssa. <<

      Mene ihmeessä sinne kun siellä on paremmat rypemiset. Soinikin karkasi katoliseen kirkkoon. Ortodokseilla on ne savut ja kaikki.

      >> Väki vähenee kirkossa näiden nykyisten päätösten kanssa tulee vain vähenemään, valitettavasti. <<

      Sama meno on kaikissa protestanttisissa kirkoissa, aivan sama.

      >> Keskustelin erään naispappin kanssa, hän sanoi että ei kaikkea voi perustella raamatulla ja minun pitää siirtyä ortodoksiseen kirkkoon, jos en koe evlutia oikeana. <<

      Hyvä ohje, noudata sitä.

      >> On tämä pannut kovastikin miettimään, olenko minä niin paljon hakoteillä tämän horjuvan uskoni kanssa että en enää kuulu siihen kirkkoon, johon ole aikanani kasteen saanut. <<

      Mitä ilmeisemmin et eli eroa tuosta kirkosta. Tässä linkki.

      http://eroakirkosta.fi/

      >> Nimimerkki: Vakavasti kirkosta eroa miettivä <<

      Älä enää mieti vaan eroa vai voisitko enää negatiivisempaa komppia erollesi toivoa.

    • JeesusPottonen

      Kirkko on hitaasti hiipumassa. Jäsenistöä eroaa tasaisella %-yksikön vuosivauhdilla, eikä kirkko asialle oikein mitään mahda. Yhä useampi myös jättää lapsensa kastamatta. Vuosi vuodelta harvempi uskoo jumalaan, osoittavat kirkon omatkin tutkimukset. Kun uskoa taikuuteen ja poppamiesinsituuution tarpeelliseen ei ole, on aivan sama, vihitäänkö kirkossa homoja tai heteroita vai peräti lampaita ja koiria, löytyykö papistolta kivekset, ja minkälaisella kaavalla viikottaiset sunnuntaibakkanaalit pidetään.

      Väkikadon syyt löytyvät siitä, että kirkkoon kuulumista ei koeta enää samanlaisena itsestäänselvyytenä ja liki kansalaisvelvollisuutena kuin menneinä vuosikymmeninä, vaan ihmiset ovat alkaneet ajatella omilla aivoillaan. Yhä useampi on tullut siihen tulokseen, ettei ole mitään syytä maksaa satasiin kohoavaa vuosittaista jäsenmaksua yhteisölle, jonka oppia ei kannata.

    • Näinononon

      Siihen ovat syyllisiä nimenomaan maamme liperaalipiispat ja ateistiprfessori heikki räisäsen opit teologisessa tiedekunnanssa ja kaikki jotka luulevat olevanssa Jumalan pyhyyden ja Hänen sanansa yläpuolella

      • Annoit väärän todistuksen. Jos Jumala on olemassa, hän määrittää kuka hänen pyhyttään loukkaa ja kuka on hänen sanansa yläpuolella. Et sinä.
        Heikki Räisänen ei ollut ateisti, korkeintaan hän oli agnostikko. Tosin hänen jumalsuhteensa oli, niinkuin kaikilla on, käsittääkseni kahdenvälinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1980
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1275
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1121
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1057
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1032
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      861
    Aihe