MicroRNA:t kaatavat evoluutioteorian

Merkittävä molekyylibiologi Kevin Peterson, joka on vuosikausia tutkinut microRNA-molekyylejä, totesi niistä seuraavaa:

http://www.nature.com/news/phylogeny-rewriting-evolution-1.10885

"Olen tutkinut tuhansia microRNA-molekyylejä enkä voi löytää ainuttakaan esimerkkiä, joka tukisi vanhaa elämänpuuta, hän toteaa."

MicroRNA:t eivät sovellu evolutiiviseen iltasatuun, koska niitä ei saada asettumaan fylogeneettiseen järjestelmään, ns. darwinistiseen elämänpuuhun. Vielä vuosi sitten pseudotieteilijät pitivät microRNA-molekyylejä roskana, koska ne koodataan genomin alueesta, jota evolutionistit kutsuvat roskaksi (junk-DNA). Tiede on vastikään kuitenkin havainnut, että roska-DNA -teoria ei pidä paikkansa, koska tämä proteiineja koodaamaton genomin alue on osoittautunut äärimmäisen tärkeäksi alueeksi solun säätelytehtävien kannalta. MicroRNA:t vaikuttavat merkittävästi mm. proteiinituotantoon hienosäätämällä proteiinin valmistusta ja paikkaamalla DNA:ssa olevia virheitä (esim. laktoosin sietokyky vastasyntyneillä, joilla on ns. mutaatio LCT-geenissä). Ne myös asettavat epigeneettiset markkerit paikalleen kantasoluvaiheessa olevassa alkiossa. Epigeneettisillä markkereilla määritetään solujen erilaistuminen (kaikissa soluissasi on sama geenisekvenssi) ja ne myös säätelevät yksilön ominaisuudet. Esimerkkinä muurahaisten koko, joka säädellään epigeneettisesti:

http://www.whatisepigenetics.com/dna-methylation-influences-continuous-variation-in-ant-worker-size/

Jos evolutionistit ottaisivat microRNA:t tosissaan, heidän tulisi rakentaa koko darwinistinen elämänpuu uusiksi, kuten ensinmainitusta tiedeartikkelista voimme lukea. Ja jos elämänpuu menisi uusiksi, niin tarinat fossiileistakin tulisi laittaa uusiksi. Sen jälkeen heille jäisi vielä mysteeri DNA:sta. Mihin se tulisi sijoittaa? Evolutionisteilla on siis vakava ongelma. Siksi he vaikenevat puhuttaessa microRNA:sta. Tai trollaavat.

DNA:ta ei siis suoraan kopioida microRNA-molekyyleiksi. Tällä palstalla muutamat tyhmyytensä osoittaneet trollit, kuten utti ja bg-ope, ovat yrittäneet väittää, että 'No kun microRNA:t tehdään DNA:sta'. Todellisuudessa microRNA:t prosessoidaan monimutkaisella mekanismilla, johon vaikuttavat useat genomin osatekijät. Mm. DNA:n metylaatiotaso vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaisiksi microRNA:t ohjelmoidaan:

http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2017/01/microrna-expression-is-regulated-by-dna.html

Kannattaa lukea lisää näistä Jumalan suunnittelemista hämmästyttävistä mekanismeista. Yksi pienenpieni microRNA-molekyyli voi vastata jopa satojen geenien ekspressiosta. Mutaatiot niitä koodaavissa alueissa johtavat yleensä sairauksiin, kuten syöpään, koska solun erilaistumiseen tarvittava informaatiorakenne vääristyy. Evoluutioteoria on satua. Geenisekvenssit eivät määritä ominaisuuksia.

33

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DRHouse

      Niin, petersonhan ei sitten kyseenalaista evoluutiota lainkaan, joten taas kerran kretardi-bibbeli valehtelee ja kunnolla...

      • kretuilu.pelkkä-valhe

        Eipä Tomi voi muutakuin valehdella, kun hellari-uskonsakin perustuu puhtaaseen valheeseen.

        Petersonin tutkimus mahdollisesti auttaa rakentamaan entistä tarkemman mallin evoluutiopuusta ja eläinlajien välisistä lajiutumissuhteista.

        Tomi on kieroileva ja typerä paskanjauhaja, joka jollain tasolla tiedostaa kyllä kreationisminsa olevan pelkkää kusetusta, mutta taistelee tuota epäuskoaan vastaan katkerana.


    • Ja taaskaan emme saaneet ainuttakaan tieteellistä artikkelia, jolla väitteeni olisi edes yritetty kumota. Mitä voimme päätellä? Tämän palstan evoluutiouskovaiset ovat pelkkiä trolleja. On suorastaan ikävä solon:ia. Hän sentään yritti, vaikkei kovin vakuuttava ollutkaan.

      • "Ja taaskaan emme saaneet ainuttakaan tieteellistä artikkelia, jolla väitteeni olisi edes yritetty kumota"

        Kokeiles lukea heti ensimmäisessä vastauksessa linkattu viesti, niin voit huomata että kuvitelmasi oli kaadettu jo valmiiksi.

        Ja kun taas yrität nolosti projisoida kyvyttömyyttäsi, niin kerro yksikin aloituksesi jota ei olisi täällä kumottu. Eikö löydy?

        Oih voih, taisit taas valehdella.


      • Tomille

        Miksi sinä Tomi Aalto kuvittelet, että voit yhtäkkiä lyhyen häpeäloman jälkeen jatkaa samaa älyvapaata linjaa, millä nolasit itsesi täällä viime vuoden puolella jo moneen kertaan? Kuvitteletko sinä, että täällä vaihtuu väki niin vilkkaasti, että voit vain palata tänne pienen taon jälkeen jankuttamaan samaa paskaa, mikä taannoin osoitettiin aivan täydeksi ja silkaksi paskaksi?

        Kreationisteille on aina huomauteltu, että heidän väitteensä eivät perustu tieteellisiin näkemyksiin, eivätkä he tarjoa tieteellisiä viitteitä. No nyt sinä jatkat huijausyritystäsi, että tarjoat tieteellisiä viitteitä, mutta kun ne eivät ole viitteitä johtopäätöksiisi! TUOLLAINEN EI MENE LÄPI. Koita jotain muuta, pölvästi.


      • Et esittänyt ainoatakaan sellaista väitettä, joka ei olisi a) tarkoituksellinen valhe, b) vääristely, c) kreationistien levittämä disinformaatio tai d) väärinymmärrys.

        Emme ole sinulta nähneet pyynnöistämme huolimatta yhtään tieteellistä vertaisarvioitua julkaisua, joka tukisi väitteitäsi.

        MicroRNA:n olemassaolo havaittiin ensimmäisen kerran Victor Ambrosin toimesta vuonna 1993 ja termi MicroRNA (miRNA) lanseerattiin vuonna 2001.

        Eläimillä miRNA havaittiin vuonna 2001. Siitä lähtien tiede on tutkinut miRNA:ta ja selvittänyt sen vaikutusta, merkitystä ja roolia geeniekspression säätelyssä. miRNA:n on todettu ihmisillä vaikuttavan ainakin 30% koko genomin sisältämistä geeneistä.

        Tänä aikana tiedeyhteisössä ei ole kukaan esittänyt minkäänlaista väitettä siitä, että miRNA kumoaisi evoluutioteorian evoluution selitysmallina tai että miRNA osoittaisi että eliön genomi ei määrittele eliön ominaisuuksia. Et ole kyennyt esittelemään meille ainoatakaan tieteellistä julkaisua, jotka esittäisivät johtopäätöksenään miRNA:n kumoavan evoluutioteorian tai sen että genomi ei määrittele eliön ominaisuuksia.

        Keskeisin valheellinen väitteesi on se, että eliöiden genomit (geenisekvenssit) eivät määrittele eliöiden ominaisuuksia. Kenellekään, joka tuntee biologian perusteet ei ole mitään epäselvää siinä että väitteesi on täydellinen valhe. Mutta koska nyt peräänkuulutat väitteidesi kumoamista niin tehdään se perusteellisesti.

        Lähdetään liikkeelle siitä missä miRNA syntyy aitotumallisten eliöiden soluissa. Olet varmaan samaa mieltä siitä, että eukaryoottisilla eliöillä miRNA syntyy solun tumassa? Vastaa seuraavaan kahteen kysymykseen niin jatketaan:

        1. Missä sijaitsee aitotumallisten eliöiden miRNA:n tuottamiseen tarvittava informaatio?

        2. Pitääkö seuraava väite paikkansa: Se informaatio, jota tuma käyttää MicroRNA:n tuottamiseen geeniekspression ensimmäisessä vaiheessa eli transkriptiossa, sijaitsee aitotumallisissa soluissa tuman sisältämässä DNA:ssa?

        Ellet kykene näihin kahteen kysymykseen vastaamaan sekä tarvittaessa vastauksesi tieteellisellä tutkimustiedolla paikkansa pitäviksi osoittamaan, todistaa sen, että et yritäkään käydä rehellistä keskustelua täällä palstalla vaan pyrit ainoastaan tarkoituksellisesti levittämään kreationismin valheita.

        Ja jos kykenet vastaamaan oikein edellä esitettyihin kahteen kysymykseen, jatkan kanssasi avauksesi käsittelyä.


      • HeikkiMela

        Missä muuten Solon on?


      • Voimakanssasi

        Raamattu on satua.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Ja taaskaan emme saaneet ainuttakaan tieteellistä artikkelia, jolla väitteeni olisi edes yritetty kumota. Mitä voimme päätellä?>>

        Kumoavia artikkeleita ei tarvita, koska linkitit itse artikkeleita, joilla ei ole mitään tekemistä höpötyksiesi kanssa. Esimerkki ensimmäisestä artikkelista:

        "Peterson has been RESHAPING phylogenetic trees for the past few years, ever since he pioneered a technique that uses short molecules called microRNAs to work out EVOLUTIONARY BRANCHINGS."

        Mitä tarkoittaa "RESHAPING phylogenetic trees"? Se tarkoittaa lajien evoluutioon perustuvan luokituksen uudelleenmuotoilua. Esimerkiksi Peterson haluaa tarkentaa sitä, koska norsueläimet evoluutiohistoriassaan erkaantuivat omaksi ryhmäkseen. Kyse on siis siitä miten istukallisten nisäkkäiden evoluutio on yksityiskohdissaan edennyt eikä esimerkiksi siitä, etteikö istukallisilla nisäkkäillä olisi yhteinen kantamuoto.

        Mitä tarkoittaa "EVOLUTIONARY BRANCHINGS."? Tätä voit yrittää itse. Mikä on sinusta hyvä käännös?


      • hellari-kieroilee
        Ultron kirjoitti:

        Et esittänyt ainoatakaan sellaista väitettä, joka ei olisi a) tarkoituksellinen valhe, b) vääristely, c) kreationistien levittämä disinformaatio tai d) väärinymmärrys.

        Emme ole sinulta nähneet pyynnöistämme huolimatta yhtään tieteellistä vertaisarvioitua julkaisua, joka tukisi väitteitäsi.

        MicroRNA:n olemassaolo havaittiin ensimmäisen kerran Victor Ambrosin toimesta vuonna 1993 ja termi MicroRNA (miRNA) lanseerattiin vuonna 2001.

        Eläimillä miRNA havaittiin vuonna 2001. Siitä lähtien tiede on tutkinut miRNA:ta ja selvittänyt sen vaikutusta, merkitystä ja roolia geeniekspression säätelyssä. miRNA:n on todettu ihmisillä vaikuttavan ainakin 30% koko genomin sisältämistä geeneistä.

        Tänä aikana tiedeyhteisössä ei ole kukaan esittänyt minkäänlaista väitettä siitä, että miRNA kumoaisi evoluutioteorian evoluution selitysmallina tai että miRNA osoittaisi että eliön genomi ei määrittele eliön ominaisuuksia. Et ole kyennyt esittelemään meille ainoatakaan tieteellistä julkaisua, jotka esittäisivät johtopäätöksenään miRNA:n kumoavan evoluutioteorian tai sen että genomi ei määrittele eliön ominaisuuksia.

        Keskeisin valheellinen väitteesi on se, että eliöiden genomit (geenisekvenssit) eivät määrittele eliöiden ominaisuuksia. Kenellekään, joka tuntee biologian perusteet ei ole mitään epäselvää siinä että väitteesi on täydellinen valhe. Mutta koska nyt peräänkuulutat väitteidesi kumoamista niin tehdään se perusteellisesti.

        Lähdetään liikkeelle siitä missä miRNA syntyy aitotumallisten eliöiden soluissa. Olet varmaan samaa mieltä siitä, että eukaryoottisilla eliöillä miRNA syntyy solun tumassa? Vastaa seuraavaan kahteen kysymykseen niin jatketaan:

        1. Missä sijaitsee aitotumallisten eliöiden miRNA:n tuottamiseen tarvittava informaatio?

        2. Pitääkö seuraava väite paikkansa: Se informaatio, jota tuma käyttää MicroRNA:n tuottamiseen geeniekspression ensimmäisessä vaiheessa eli transkriptiossa, sijaitsee aitotumallisissa soluissa tuman sisältämässä DNA:ssa?

        Ellet kykene näihin kahteen kysymykseen vastaamaan sekä tarvittaessa vastauksesi tieteellisellä tutkimustiedolla paikkansa pitäviksi osoittamaan, todistaa sen, että et yritäkään käydä rehellistä keskustelua täällä palstalla vaan pyrit ainoastaan tarkoituksellisesti levittämään kreationismin valheita.

        Ja jos kykenet vastaamaan oikein edellä esitettyihin kahteen kysymykseen, jatkan kanssasi avauksesi käsittelyä.

        Eipä kykyne hörhö-hellari vastaamaan kysymyksiin. Umpiliero valehtelija. Kretuilu perustuu vain ja ainoastaan härskiin kieroiluun ja valehteluun.


      • Kreationismi.valhetta

        Etkö Tomi kykene vastaamaan sinulle esitettyihin kysymyksiin? Ei ole kieroilevalla ja valehtelemalla hellarilla mitään selkärankaa eikä rehellisyyttä. Mutta hei sellaisia kreationisti-hellarit ovat.

        Kreationismi on ihmiskunnan suurin kusetus ja valhe.


    • EiVaanOnnistu

      "MicroRNA:t eivät sovellu evolutiiviseen iltasatuun, koska niitä ei saada asettumaan fylogeneettiseen järjestelmään, ns. darwinistiseen elämänpuuhun. Vielä vuosi sitten pseudotieteilijät pitivät microRNA-molekyylejä roskana... "

      Taisi olla vähän enemmän kuin vuosi, kun tutkijat selvittivät sen toiminnallisen funktion. Eikö niin.
      Mutta siinä olet oikeassa, että mikroDNA:n (ei micro kun kirjoitetaan suomea) tutkimus on varsin tuoretta. Ja se selittää myös sen, ettei mikroDNA:n tarkaa evolutiivista kehittymistä vielä tunneta.
      Kevin Peterson ei tietääkseni ole koskaan kieltänyt evoluutiota eikä väitä artikkelissaan, että evoluutio ei toimisi. Sinä luet tiedeartikkeleja ymmärtämättä niitä ja väität niiden kaatavan evoluution. Oletko laskenut monesko kerta tämä oli ja monesko uusi syy? Ja joka ainoa kerta paattisi on karahtanut kivikkoon.

      Iltasatusi lueskelet kreationistien sivustoilta ja sen huomaa ulosannistasi.

      • Suomenkielinen tieteellinen termistö:
        microRNA

        ei mikroDNA

        Idiootti. Ei siis itiootti.


      • Jobhjv

      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Suomenkielinen tieteellinen termistö:
        microRNA

        ei mikroDNA

        Idiootti. Ei siis itiootti.

        Odotettavissa olevan kaltainen virhe omahyväiseltä kreationistilta joka on jo todistanut tietämättömyytensä ja ymmärryskyvyttömyytensä tieteessä sekä äärimmäisen epärehellisyytensä.

        Virallinen termi suomenkielisessä tekstissä on kylläkin: mikro-RNA

        Lähde: http://tieteentermipankki.fi/wiki/Nimitys:mikro-RNA


      • olet.IDIOOTTI
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Suomenkielinen tieteellinen termistö:
        microRNA

        ei mikroDNA

        Idiootti. Ei siis itiootti.

        Voi kristus mikä hellari-pelle olet. Etkö nyt missään asiassa kykene olemaan kuin väärässä?

        Lässytät pikkuasiasta ja siinäkin olet väärässä.

        Jos et olisi noin umpiliero ja akkamainen luuseri niin vastaisit tuolla yllä esitettyihin kysymyksiin. Mutta kun ei niin ei. Olet mieluummin kieroileva hörhö-hellari.


      • Olet-Iriootti
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Suomenkielinen tieteellinen termistö:
        microRNA

        ei mikroDNA

        Idiootti. Ei siis itiootti.

        "Suomenkielinen tieteellinen termistö:
        "microRNA
        ei mikroDNA
        Idiootti. Ei siis itiootti. "

        Tästä huomaa, että kreationisti lainaa juttunsa jenkkisivustolta. Aivan samaa tekevät ne salaliittopellet, jotka kirjoittavat Jemenin Y:llä. Toivottavasti ROT ei opeta ainakaan fysiikkaa.


      • IhankoOpettaja

    • Epäjumalienkieltäjä

      Kuinka monta kertaa se ROT:n evo-oppi voi oikein kaatua. Se tuntuu kaatuvan viikottain eikä yksikään tiedejulkaisu noteeraa tapahtumaa.

      Kumma juttu.

      Jokainen auttavan englanninkielen luetunymmärtämisen omaava pystyy lukemaan, että Kevin Petersonin "evo-opin kumoaminen" on sitä, että hänellä on perustelut piirtää istukallisten nisäkkäiden sukupuu vähän eri tavalla, kuin se on tähän mennessä piirretty. Peterson ei siis kiistä evoluutiota, vaan tuo uuden näkemyksen siihen, miten yksityiskohdissaan istukallisten nisäkkäiden evoluutio on tapahtunut.

      • Sitä minäkin olen ihmetellyt. Uskovatko nämä ROT:t ja reinikaiset itse siihen, että heillä olisi aivan aikuisten oikeasti kompetenssia kaataa evoluutioteoria? Luetaan tiedeartikkeleja ja vedetään niistä johtopäätöksiä, jotka ylittävät huimasti sen, mitä artikkelin kirjoittajat ovat väittäneet.


      • Epäjumalienkieltäjä

        On aikamoinen overstatement väittää, että esimerkiksi ROT "vetäisi johtopäätöksiä" tiedeartikkeleista. Tässäkin tapauksessa niiden sisällöstä suoraan valehdellaan. Pitkälti niiden sisältö käännetään päinvastaiseksi.

        ROT väittää, että Kevin Petersonin microRNA -tutkimukset kumoavat evoluutioteorian, mutta Kevin Peterson itse väittää artikkelissaan, että microRNA kertoo evolution kulun paremmin ja tarkemmin kuin aiemmin käytetyt menetelmät.

        Jos Peterson esittää eri ajoituksen sille koska norsueläinten lahko erkaantui omaksi haarakseen istukallisten nisäkkäiden sukupuussa, niin eihän se evoluutioteoriaa kumoa, vaan siinä viilataan yksityiskohtia siitä miten evoluutio on edennyt. Aivan kuten linkatussa artikkelissa sanotaan: "Peterson has been RESHAPING phylogenetic trees for the past few years, ever since he pioneered a technique that uses short molecules called microRNAs to work out EVOLUTIONARY BRANCHINGS."

        Ymmärtääköhän ROT mitä tarkoittaa "reshaping" tai "evolutionary branchings"? Joko hän on ihan pihalla tai hänellä on patologiselta vaikuttava tarve valehdella lukemiensa artikkelien sisällöstä.

        On surullista, että nämä Jeesuksella päänsä sotkeneet käyttävät ilmiselvästi aikaa ja vaivaa tutustuakseen (kaiken uskonnollisen roskan lisäksi) ihan laadukkaisiinkin tieteellisiin artikkeleihin, mutta he eivät pysty oppimaan niistä mitään, koska he pakkomielteensä takia vääristävät artikkelien sisällön sopimaan omiin kuvitelmiinsa.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        On aikamoinen overstatement väittää, että esimerkiksi ROT "vetäisi johtopäätöksiä" tiedeartikkeleista. Tässäkin tapauksessa niiden sisällöstä suoraan valehdellaan. Pitkälti niiden sisältö käännetään päinvastaiseksi.

        ROT väittää, että Kevin Petersonin microRNA -tutkimukset kumoavat evoluutioteorian, mutta Kevin Peterson itse väittää artikkelissaan, että microRNA kertoo evolution kulun paremmin ja tarkemmin kuin aiemmin käytetyt menetelmät.

        Jos Peterson esittää eri ajoituksen sille koska norsueläinten lahko erkaantui omaksi haarakseen istukallisten nisäkkäiden sukupuussa, niin eihän se evoluutioteoriaa kumoa, vaan siinä viilataan yksityiskohtia siitä miten evoluutio on edennyt. Aivan kuten linkatussa artikkelissa sanotaan: "Peterson has been RESHAPING phylogenetic trees for the past few years, ever since he pioneered a technique that uses short molecules called microRNAs to work out EVOLUTIONARY BRANCHINGS."

        Ymmärtääköhän ROT mitä tarkoittaa "reshaping" tai "evolutionary branchings"? Joko hän on ihan pihalla tai hänellä on patologiselta vaikuttava tarve valehdella lukemiensa artikkelien sisällöstä.

        On surullista, että nämä Jeesuksella päänsä sotkeneet käyttävät ilmiselvästi aikaa ja vaivaa tutustuakseen (kaiken uskonnollisen roskan lisäksi) ihan laadukkaisiinkin tieteellisiin artikkeleihin, mutta he eivät pysty oppimaan niistä mitään, koska he pakkomielteensä takia vääristävät artikkelien sisällön sopimaan omiin kuvitelmiinsa.

        Olen täsmälleen samaa mieltä. Olin aikeissa kommentoida tätä ROT:in avausta hyvin pitkälle samoja seikkoja esiin tuoden kuin sinäkin, mutta onneksi ehdin lukea kommenttisi niin ei minun toistaa samoja asioita.


    • 234343

      Sait minut vakuuttuneeksi! Hylkäsin evoluutioteorian ja alan nyt uskomaan jumalaan. en tarvitse muita todisteita.

      • 343432

        Ai sinulle kävi niin? Minä kun puolestani aloin uskomaan maahisiin. Tai uskoinhan minä maahisiin sellaisen "aivouskon" tasolla jo aiemmin, mutta nyt olen elävässä maahisuskossa, minkä kautta TIEDÄN, että maahiset ovat totta.


      • Älä.lässytä.pelle

        Miksi kreationistit aina valehtelevat? Ethän sinä hihupelle ole koskaan evoluution taikauskosi ja typeryytesi vuoksi uskonut.


    • Laitetaas tämä nyt vielä uusiksi tänne, kun nähtävästi kukaan ei ole lukenut heti alkuun linkkaamaani viestiä (joka oli alunperin vastauksena tämän ketjun ensimmäiseen versioon, mutta poistoautomaatti otti sen ensimmäisen ketjun pois).

      Samaisessa Naturessa kaksi vuotta myöhemmin julkaistussa jutussa kerrotaan miten niistä Petersonin menetelmistä paljastui useita virheitä:

      http://www.nature.com/news/flaws-emerge-in-rna-method-to-build-tree-of-life-1.15625

      ROT siis levitteli taas vanhaa tietoa, joka ei tietenkään alunperinkään ollut kumoamassa mitään evoluutiota, vaan sen vain toivottiin olevan uusi tapa tutkia miten evoluutio on edennyt.

      Loppuosa tuosta horinastaan on taas sitä samaa vanhaa "miRNA on taikuutta koska en ymmärrä sen monimutkaisuutta" -osastoa. Biologia on sotku, koska mitään siitä ei ole koskaan suunniteltu, vaan sokeat prosessit ovat muovanneet tarpeettoman monimutkaisia, moninkertaisia, virheherkkiä jne. mekanismeja pieni askel kerrallaan välittäen vain siitä mikä kulloinkin sattuu toimimaan. Seurauksena noissakin tapahtuu mm. vastaavia pätkimisiä ja jollekin murto-osalle myös joitain sekvenssimuutoksiakin, vastaavasti mitä DNA:n prosessoinnissa yleensäkin.

      ROT vaan ei kykene tuolla loputtomalla paskanjauhannallaan kiertämään mitenkään sitä tosiasiaa, että miRNA rakentuu niiden samaisten DNA-sekvenssien pohjalta kuin kaikki muukin, ja ne määrittävät keskeisiltä osin sekä miRNA:n sisällöt että eliöiden ominaisuudet yleensäkin. Ja jos valehtelija muuta väittää, niin siitä vain kertomaan saatko tuloksena samat miRNA:t ja eliöt jos vaihdat nuo sekvenssit ihan toisiksi. Eipä onnistu, eihän? Joten miksi valehtelet?

    • ROTvalehtelee

      Summa Summarum.
      Taas kerran näennäistieteelliseen kaapuun verhottu kreationistinen väite, joka osoitettiin; ei ainoastaan erehdykseksi, vaan suoranaiseksi valheeksi.

    • HeikkiMela

      Muuten, ROT lainasi Kevin Petersonia, joka on tehnyt myös seuraavanlaisen tutkimuksen: Do miRNAs have a deep evolutionary history?[1] Jo kyseisen tutkimuksen johdannossa sanotaan näin:

      "The recent discovery of microRNAs (miRNAs) in unicellular eukaryotes, including miRNAs known previously only from animals or plants, implies that miRNAs have a deep evolutionary history among eukaryotes.

      - -

      Therefore, at present only five groups of eukaryotes are known to possess miRNAs, indicating that miRNAs have evolved independently within eukaryotes through exaptation of their shared inherited RNAi machinery."

      Ei nyt kauheasti kuulosta siltä, että Peterson epäilisi evoluutiota tai "darwinistista elämänpuuta"

      [1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22847169

      • Nähtyjä_juttuja

        Niin mutta noissa ROT:in jutuissa on aina sama kaava. Ei hän siitä välitä, ettei hänen käyttämänsä viite vihjaakaan darwinismin kumoutumiseen. ROT olettaa, ettei kukaan lue alkuperäistä viitetää tai jos lukee niin ei ymmärrä sitä. Kenties hän opettajana luulee kuuluvansa sellaiseen sivistyneistöön, jolla olisi valmiudet jallittaa sokeana vaeltelevia laumoja. Hän ei tajua sitä, että häntä itseään enemmän lukeneita ja paremmin koulutettujakin selailee näitä palstoja.

        Hänen toimintatapansa on siis vain epäonnistunut yritys vastata siihen kreationismin aina saamaan kritiikkiin, että kreationistit eivät viittaa tieteellisiin lähteisiin vaan vetelevät juttuja hatustaan. ROT ei tajua sitä, että se kyllä huomataan kun hän "viittaa" tieteelliseen artikkeliin, mutta laittaakin perään vain ja ainoastaan omasta hatustaan vetämiään johtopäätöksiä (tai Kohlilta plagioituja), jotka eivät siis liity itse artikkeliin mitenkään.

        Elikkä tässä ei nyt näytä olevan mistään muusta kyse kuin siitä, että ROT luulee olevansa tavallista fiksumpi, ja siten luulee olevansa askeleen edellä tässä keskustelussa. Hän on aikanaan ihastunut tuohon tekniikkaan niin kovasti, ettei pysty käsittämään sen olevan pelkkä kananlento. Pekka Reinikainen tekee tätä ihan samaa, vuosittain raportoidessaan jonkin Nobel-palkinnon osoittavan darwinismin kumoutumista, vaikka nämä päätelmät ovatkin Reinikaisen omaa apologeettista sepitettä, joka ei perustu itse tieteeseen mitenkään.


      • "Ei nyt kauheasti kuulosta siltä, että Peterson epäilisi evoluutiota"

        Ei tietenkään epäile, yksikään täyspäinen tutkija ei ole epäillyt piiiiitkiin aikoihin. Evoluutio on luonnontieteellinen fakta, jonka todellisia toimintaperiaatteita kretut eivät kykene kiistämään millään:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14437999/evoluutio-on-mahdotonta-kiistaa

        ROT ei ole uskaltautunut tuonnekaan edes yrittämään, vaikka olen useamman kerran usuttanut.

        Tuollainen oikeiden tieteentekijöiden työn louhinta ja vääristely on tosiaan sitä ihan perinteistä kretuilua, jota nähdään tälläkin palstalla paljon. Sitä sopii miettiä, miten törkeää tuollainen toiminta on noiden tutkimusten tekijöitä kohtaan.

        Petersonin ja työtoveriensa kannaltahan tämä tapaus on sitäkin ikävämpi, koska tuo ROTin linkkaama hypetys tosiaan osoittautui pahasti virheelliseksi. Jo silloin Petersonin kollega totesi näin:

        "If we get this wrong, all faith that anyone has in microRNAs [for phylogenetics] will be lost" ... "It could well be the end of all our careers"

        Ja edellälinkkaamassani noista virheistä kertovassa jutussa toinen Petersonin kollega totesi näin:

        "Why did microRNAs get so much attention? Because we are hopeful"

        Pieleen meni, mutta sitä sattuu. Siksi on aina hyvä suhtautua pienellä varauksella uusiin mullistaviin tuloksiin, ennenkuin muut ehtivät tarkistaa pitävätkö ne paikkaansa. Ja etenkin on syytä suhtautua varauksella kaikenmaailman helppoheikkeihin, kuten ROT, jotka yrittävät kaapata epigenetiikan kaltaisia uudehkoja tutkimusaloja levittääkseen jotain puutaheinää huuhaata:

        https://www.theguardian.com/science/2015/jul/19/epigenetics-dna--darwin-adam-rutherford


    • kpkkp

      VAIN KORVAAVA TEORIA VOI KAATAA EVOLUUTIOTEORIAN! tuoko micrornat uuden teorian sen tilalle?

      • Epäjumalienkieltäjä

        Ja kaiken lisäksi ROT uskonsokeudessaan linkitti artikkelin joka TODISTAA evoluutioteorian pitävän paikkansa.

        Kevin Peterson sanoo artikkelissaan, että microRNA kertoo evolution kulun paremmin ja tarkemmin kuin aiemmin käytetyt menetelmät.

        "Peterson has been RESHAPING phylogenetic trees for the past few years, ever since he pioneered a technique that uses short molecules called microRNAs to work out EVOLUTIONARY BRANCHINGS."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe