Missä maassa ja mihin sukuun Jeesus syntyi?

wrerrr

A. juutalaiseen sukuun juutalaiseksi.
B. muslimisukuun muslimiksi.
C. ylläpidon sukuun ??????

9

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missäs_vaihtoehto

      D. kristittyyn sukuun kristityksi.

      Ohjelma on tietysti "Haluatko uskovaksi?"

      • rterety

        Jeesus juutalainen.

        Peruslakinsa mukaan Israel on juutalainen valtio. Sinne, Öljymäelle, Jeesus saapuu pian taivaasta samalla tavalla kuin Hän sinne meni (Apt. 1:9-11): Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.
        Jeesus sanoi samarialaiselle naiselle (Joh. 4:22b): "Sillä pelastus on juutalaisista". Se on tosi: Jeesus itse oli lihan puolesta juutalainen, ja Hänesta on pelastus. Benjaminin sukuinen Paavali kirjoittaa (Room. 9:3b-5): veljieni hyväksi, jotka ovat minun sukulaisiani lihan puolesta,ovat israelilaisia: heidän on lapseus ja kirkkaus ja liitot ja lain antaminen ja jumalanpalvelus ja lupaukset; heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen!
        Jeesuksen ja Paavalin aikaan tilanne oli jo sellainen, että ainoa jäljitettävissä ollut Israelin heimo oli juutalaiset, joihin olivat liittyneenä Benjaminin jälkeläiset. Osa Leevin jälkeläisistä oli myös joukossa, sillä leeviläiset asuivat varsinaista omaa aluetta vaille jääneinä Herran palvelijoina myös juutalaisten joukossa. Tänä päivänä kaikkien edellä mainittujen perillisiä kutsutaan juutalaisiksi. Lisäksi joukkoon on liittynyt paljon käännynnäisiä, lihan puolesta ei-juutalaisia (eli pakanoita Raamatun kielellä). Muut Jaakobin jälkeläiset olivat kadonneet kansojen sekaan (ns. kymmenen kadonnutta heimoa). On tietysti otettava huomioon myös pieni mahdollisuus, että heidän jäännöksensä on piilotettuna juutalaisten sekaan aivan kuten benjaminilaiset. Raamattu lupaa, että kaikki heimot tulevat kootuksi Israeliin (Jes. 43:1-7): Mutta nyt, näin sanoo Herra, joka loi sinut, Jaakob, joka valmisti sinut, Israel: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen Herra, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun vapahtajasi: minä annan sinun lunnaiksesi Egyptin, sinun sijastasi Etiopian ja Seban. Koska sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen ja koska minä sinua rakastan, annan minä ihmisiä sinun sijastasi ja kansakuntia sinun hengestäsi. Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; minä tuon sinun siemenesi päivänkoiton ääriltä, päivän laskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä - kaikki, jotka ovat otetut minun nimiini ja jotka minä olen kunniakseni luonut, jotka minä olen valmistanut ja tehnyt.
        Herra tietää, kuinka jäljitys tapahtuu ja milloin tämä tapahtuu. Myös Israelin alueet jaetaan uudestaan silloin jo messiaanisten, Jeesukseen uskovien Israelin heimojen kesken (Jes. 49:8b): kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat (Hes. 37:20-22) Ja kun sauvat, joihin olet kirjoittanut, ovat sinun kädessäsi, heidän silmäinsä edessä, niin puhu heille: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä otan israelilaiset pois pakanakansojen keskuudesta, minne vain he ovat kulkeutuneet, kokoan heidät joka taholta ja tuon heidät omaan maahansa. Minä teen heidät yhdeksi kansaksi siinä maassa, Israelin vuorilla, ja yksi kuningas on oleva kuninkaana heillä kaikilla. Eivätkä he enää ole kahtena kansana eivätkä enää jakaantuneina kahdeksi valtakunnaksi.
        Jeesus, Daavidin juurivesa, syntyi ja eli Juudeassa ja Galileassa juutalaisen elämän Rooman miehitysvallan keskellä. Tänä päivänä Jeesus elää ja istuu edelleen juutalaisena (tietysti messiaanisena juutalaisena eli itseensä maailman Vapahtajana uskovana) Isä Jumalan oikealla puolella ja siunaa evankeliumin saarnaamista maailman ääriin.
        http://www.sananjarunontuoksua.fi/sananrunontuoksuausein.htm


    • Tunnetusti_Raamatussa

      paljon profetaalisuutta ja voidakseen vastata oikein kysymykseen on hyvä tuntea myös Raamattua eikä vain ihmisten perinnäissääntöjä.

    • benpantera

      D. Ei mihinkään näistä.

    • Beetlehem_on

      Juudan aluetta ja Daavidin kotikaupunki ja toki myös Jerusalemissa oli Daavidin asuinsija ja Jeesus myös Jerusalemin Juutalainen Kuningas, toki Uudessa eli taivaallisessa vielä tässä vaiheessa ja vasta seitsemännen vuosituhannen on Uusi Jerusalem maan päällä kuten myös Jeesus palaa taivaasta maan päälle.

    • Eiköhän ne kaikki, osa jo kaksituhatta vuotta maan alla muhineet ole muuttuneet kukiksi ja puiksi, eikä niistä ole ylösnousemaan.
      Missä lie sielutkin vaeltaa, ei kukaan tiedä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      188
      1512
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1237
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1153
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1094
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      967
    6. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      105
      950
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      948
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      932
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      61
      910
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      885
    Aihe