Kromosomifuusiot aiheuttavat sairauksia

Tieteellinen fakta kromosomihäviöistä on evoluutioteorialle vakava ongelma. Siksi evolutionistit haluavat ylläpitää illuusiota kromosomien fuusioitumisesta, eli yhteenliittymisestä. Tunnetuin väite kromosomien kuvitteellisesta fuusioitumisesta liittyy ihmisen kromosomimäärään. Meillä on 23 paria kromosomeja, kun taas esim. simpansseilla niitä on 24 paria. Evolutionistit väittävät, että jossain vaiheessa kehitystä ihmisen esi-isän kaksi kromosomia olisi yhdistynyt ja siksi ihmisillä olisi yksi kromosomipari vähemmän kuin apinoilla. On aika selvittää totuus.

Väitetty kromosomien liitoskohta sattuu olemaan keskellä DDX11L2 -geenin intronia. Intronit ovat välttämättömiä tunnisteita mekanismille (vaihtoehtoinen silmukointi), jolla solu voi rakentaa jopa tuhansia erilaisia proteiineja yhden geenin tietorakennetta modifioimalla, mutta muuttamatta geenisekvenssiä. Jos tällainen enhancer-introni poistetaan, häiritsee se vakavasti koko solun genomista eheyttä ja geenien säätelyverkostoa. Näin radikaali virhe johtaa joko vakaviin sairauksiin tai solun kuolemaan.

Nykyaikainen tiede ei tunne ainuttakaan tapausta nisäkkäillä, jossa geenien tai kromosomien yhteenliittyminen olisi johtanut eliön adaptoitumiseen. Sen sijaan tunnetaan useita tapauksia, jossa kromosomaalinen häiriö on johtanut sairauksiin, tyypillisesti syöpään:

http://www.pnas.org/content/101/36/13257.full.pdf

Kasvien ja muiden polyploidien eliöiden (mm. kalat, hyönteiset) kohdalla kromosomifuusiot ovat enemmän tai vähemmän tulkinnanvaraisia johtuen siitä, että niillä on valmiiksi genomissaan useampia kopioita samoista geeneistä.

Kromatiini pakkautuu, koska geeneissä on virheitä. Näin solu voi estää viallisen geenin päätymisen transkriptioon ja proteiinituotantoon. Pakkaaminen tapahtuu histoneja metyloimalla, jolla geenit voidaan vaimentaa. Metyyliryhmät (CH3) ovat energiaa, jota mm. virukset tarvitsevat omaan lisääntymiseensä ja geenisäätelyynsä. Koska niiltä puuttuu mekanismi metyylin tuotantoon, ottavat ne tarvitsemansa energian isäntäsolultaan. Jos tämä kohdistuu vaimennettuun vialliseen geeniin, voi seurauksena olla syöpäkasvaimen muodostuminen. Lääketiede on viime vuosina tutkinut paljon virusten ja syöpien yhteyksiä. Aiemmin puhuttiin paljon hypometylaation aiheuttamasta syövästä, koska hypometylaatio tarkoittaa nimenomaan liian alhaista metylaatiotasoa, joka saa aikaiseksi geenin aktivoitumisen. Nykytiede jo ymmärtää, että aktiivinen geeni ei aiheuta syöpää, vaan viallinen aktiivinen geeni.

Hakusanat:
cancer hypomethylation
cancer virus
faulty genes histone methylation

26

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HataraKuinSeula

      On tuo evoluutioteoria hatara. Tomi löytää lähes joka päivä pari todistetta evoluutioteorian toimimattomuudesta ja vielä evoluutiotutkijoiden omista papereista. Miten tuosta lukuisasta tutkijajoukosta kukaan ei ole ymmärtänyt ajatella ohi karsinansa ja kumota evoluutioteoriaa? Siitä saisi nimensä ikuisiksi ajoiksi tieteen hiostoriaan. (tai ainakin niin pitkäksi aikaa, kun ihmiskunnan historiaa vielä kirjoitetussa muodossa löytyy)

      Keskuudessamme on ylivertainen nero ja näkijä. Hänen kykynsä menevät peruskouluopettajana totaalisesti hukkaan. Jopa ilman alan yliopistokoulutusta Tomi kykenee kaatamaan yhden luonnontieteen paradigmoista. Huikeaa, viiltävän terävää älykkyyttä, jollaista tiedemaailma ei ole ennen nähnyt ja tuskinTomin jälkeen tulee näkemäänkään.

      Vai voisiko kuitenkin kyseessä olla oman uskontonsa totaalisesti sokaisema Dunning-Kruger oireyhtymästä kärsivä ihmisparka, jonka suuret uskonnolliset kuvitelmat ajavat kaiken terveen itsekritiikin yli?

      • Ylivertaisuusvinoumaan viittaa myös se, että

        "Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän tämä yliarvoi osaamistaan."

        Tämähän on tuttua juuri yleisnero Tomin käytöksestä.


      • tämmöistäarvelua

        "Miten tuosta lukuisasta tutkijajoukosta kukaan ei ole ymmärtänyt ajatella ohi karsinansa ja kumota evoluutioteoriaa? Siitä saisi nimensä ikuisiksi ajoiksi tieteen hiostoriaan. "

        Ei se ole sopivaa tiedemiehelle, eikä helppoa, jos on koko ikänsä siihen uskonut. Yhteisön paine on kova.


      • VääräTaisiOllaArvelu
        tämmöistäarvelua kirjoitti:

        "Miten tuosta lukuisasta tutkijajoukosta kukaan ei ole ymmärtänyt ajatella ohi karsinansa ja kumota evoluutioteoriaa? Siitä saisi nimensä ikuisiksi ajoiksi tieteen hiostoriaan. "

        Ei se ole sopivaa tiedemiehelle, eikä helppoa, jos on koko ikänsä siihen uskonut. Yhteisön paine on kova.

        Vaan kun arvelusi ei ole oikea. Tiedeyhteisössä on varsin paljon vapautta potkia aisan yli, kunhan kykenee osoittamaan väitteensä oikeaksi. Suurin haave useille nuorile tutkijoille olisi kaataa jokin tieteen paradigmoista, mutta nykyään se on luonnontieteissä enemmän kuin vaikeaa. Nykyistä käsitystä tukevat kymmenettuhannet tutkimustulokset ja ROT:n väitteistä huolimatta todisteita siitä, ettei evoluutio toimisi, ei ole.


    • luovuta_jo

      >Meillä on 23 paria kromosomeja, kun taas esim. simpansseilla niitä on 24 paria. Evolutionistit väittävät, että jossain vaiheessa kehitystä ihmisen esi-isän kaksi kromosomia olisi yhdistynyt ja siksi ihmisillä olisi yksi kromosomipari vähemmän kuin apinoilla. On aika selvittää totuus.

      Se on jo selvitetty. Esim. tässä viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa käydään todisteet yksityiskohtaisesti lävitse ja lisäksi selvitetään milloin kyseinen fuusio on tapahtunut kehityslinjassamme.

      https://academic.oup.com/jhered/article/108/1/45/2631421/Chromosome-Specific-Centromere-Sequences-Provide

      >Nykyaikainen tiede ei tunne ainuttakaan tapausta nisäkkäillä, jossa geenien tai kromosomien yhteenliittyminen olisi johtanut eliön adaptoitumiseen.

      Tietenkin tuntee. Annoithan itse linkin Madeiran hiiristä kertovaan uutiseen. Tässä on tarkempi tutkimus miten ne fuusiot ovat tapahtuneet.

      http://www.nature.com/hdy/journal/v110/n4/full/hdy2012107a.html

      Tietenkin häiriöt kromosomien vakaudessa aiheuttaa myös ongelmia yksilöissä, mutta selittelysi on vain ja ainoastaan epätoivoista.

    • Jälleen kerran evolutionistit tuijottavat samankaltaisuuksia, eli homologioita simpanssin ja ihmisen DNA:ssa. Mutta siitä he eivät tietenkään puhu mitään, että samainen Ddx11 -geeni voidaan löytää mm. seuraavilta eliöiltä:

      Drosophila melanogaster (Hedelmäkärpänen)
      Caenorhabditis elegans (Sukkulamato)
      Rattus norvegicus (Isorotta)
      Mus musculus (Kotihiiri)
      Gallus gallus (Punaviidakkokana)
      Pan troglodytes (Simpanssi)
      Canis lupus familiaris (Koira)
      Danio rerio (Seeprakala)
      Arabidopsis thaliana (Lituruoho)
      Saccharomyces cerevisiae (Leivinhiiva)
      Anopheles gambiae (Malariasääski)
      Schizosaccharomyces pombe (Halkihiiva)
      Neurospora crassa (punaleipäsieni)
      Kluyveromyces lactis (hiivasieni)
      Oryza sativa (Riisi)
      Eremothecium gossypii (filamenttisieni?)
      Magnaporthe grisea (riisisieni)

      Mikähän mahtaa olla näiden eliöiden yhteinen kantamuoto, josta geeni olisi peräisin, siis evoluutioteorian mukaan? No, sellaista ei ole olemassa. On vain tarinoita. Ateistien toiveunta.

      Toiseksi, DDx -geenejä on genomissamme todella paljon. DDx11 -geeni on merkitykseltään yksi vähäisimmistä. Esim. Ddx5 -geenin ekspressiota tapahtuu 400 kertaa useammin kuin DDx11L -geenin ekspressiota. Ja koska geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia, niin vaikka apinan kromosomit fuusioituisivat, se ei johtaisi ihmisen kehitykseen. Evoluutiolle ei löydy mekanismeja.

      • Genomissa eri lajien välillä on hämmästyttävästi samankaltaisuutta. Olisko sillä vaikusta että kaikki mainitsemasi lajit perustuvat samaan biokemiaan ja elävät samalla planeetalla. Kemosynteesiin energiataloutensa perustavat elämänmuodot lienevätkin jo erilaisempia...?


      • Ja moneltako noista löydät tuon DDX11L2:n (eli yhden DDX11-geenin pätkästä syntyneistä pseudogeenikopioista)? Se onkin kiusallinen kysymys, eikö olekin?


      • Epäjumalienkieltäjä
        ravenlored kirjoitti:

        Genomissa eri lajien välillä on hämmästyttävästi samankaltaisuutta. Olisko sillä vaikusta että kaikki mainitsemasi lajit perustuvat samaan biokemiaan ja elävät samalla planeetalla. Kemosynteesiin energiataloutensa perustavat elämänmuodot lienevätkin jo erilaisempia...?

        Ja olisiko yksi syy yhteisille geeneille se, että kaikki aitotumalliset periytyvät yhteisestä kantamuodosta?


      • mistäs.sen.tiedät
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Ja olisiko yksi syy yhteisille geeneille se, että kaikki aitotumalliset periytyvät yhteisestä kantamuodosta?

        Voihan se olla suunnittelukin.


    • luovuta_jo

      >Jälleen kerran evolutionistit tuijottavat samankaltaisuuksia, eli homologioita simpanssin ja ihmisen DNA:ssa.

      Esitätkö täydellistä idioottia vai oletko oikeasti noin tyhmä? Jos pitää tunnistaa kromosomin fuusio niin tietenkin se tehdään etsimällä homologisia sekvenssejä genomista. Mikään muu ei katsos todellisuudessa selitä sitä.

      > Mutta siitä he eivät tietenkään puhu mitään, että samainen Ddx11 -geeni voidaan löytää mm. seuraavilta eliöiltä:

      Onko sinulle yllätys, että kaikki elämä jakaa satoja yheisiä geenejä?

      >Mikähän mahtaa olla näiden eliöiden yhteinen kantamuoto, josta geeni olisi peräisin, siis evoluutioteorian mukaan?

      LECA eli eukaryoottien yhteinen kantamuoto

      http://www.genecards.org/cgi-bin/carddisp.pl?gene=DDX11

      >Toiseksi, DDx -geenejä on genomissamme todella paljon. DDx11 -geeni on merkitykseltään yksi vähäisimmistä. Esim. Ddx5 -geenin ekspressiota tapahtuu 400 kertaa useammin kuin DDx11L -geenin ekspressiota. Ja koska geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia, niin vaikka apinan kromosomit fuusioituisivat, se ei johtaisi ihmisen kehitykseen.

      Mikä ihmeen avuton parkaisu tämä on? Onko joku väittänyt tuon geenin olevan syy ihmisen kehitykseen tai edes olevan tärkeimpiä DDx-geenejä? Se vain kertoo vastaansanomattomasti että kaksi kromosomia on fuusioitunut. Etkö ymmärrä mitään?

      • Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä. Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu. Nykytiede kun ei sellaisia tunne. Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon.


      • luovuta_jo
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä. Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu. Nykytiede kun ei sellaisia tunne. Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon.

        Eli älykäs suunnittelija pirstaloi isoille ihmisapinoille suunnittelemansa kromosomin osiin ja sijoitti ne osat ihmisen yhteen kromosomiin telomeereineen ja sentromeereineen? Make sense...


      • SekaisinKuinSeinäkello
        luovuta_jo kirjoitti:

        Eli älykäs suunnittelija pirstaloi isoille ihmisapinoille suunnittelemansa kromosomin osiin ja sijoitti ne osat ihmisen yhteen kromosomiin telomeereineen ja sentromeereineen? Make sense...

        Ja aiheutti vain ihmisapinoille kaikista nisäkkäistä saan geenivirheen, joka estää muuten valmista c-vitamiinin tuottoprosessia toimimasta.
        Evoluutioteoria selittää asian helposti. Suunnittelijalta olisi tökerö virhe asentaa sama viallinen yksikkö useisiin eri lajeihin.

        Evoluutiolle löytyy mekanismit ja luonnossa tapahtunut ja tapahtuva evoluutio on jo järjellisen epäilyn ulkopuolella.

        "Nykytiede kun ei sellaisia tunne. Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon. "

        Tuo oli jo kornia. Hemppa löytää ilman alan koulutusta nykytieteen tutkimuksista asioita, joita tutkijat eivät itse niistä löydä. Raamattua luonnontieteiden ylimpänä auktoriteettina pitävä kreationisti väittää lisäksi, ettei evoluutioteoria perustu tieteeseen vaan uskontoon. Kaikki maailman johtavat yliopistot taitavat olla asiasta eri mieltä.

        Jos ennen ei jollekin ollut selvää, että uskontosi on sumentanut ajattelusi perin pohjin, niin ainakin nyt. Ei häivääkään itsekritiikistä. Miten hemmetissä tuollainen ihminen voi opettaa lapsia?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä. Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu. Nykytiede kun ei sellaisia tunne. Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon.

        "Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä."

        Miksikäs se älytön suunnittelijasi sijoittikaan noita vastaavia DDX11L-kopioita vain lähisukulaisillemme muttei enää esim. orangeille? Se älytön suunnittelijasiko sijoitteli viruksia, itseään toistelevia elementtejä, geenejä rikkovia mutaatioita yms. muuta kuonaa samoihin kohtiin lähisukulaistemme DNA:ta?

        Tuskin itsekään enää uskot juttujasi. Olet vain niin epätoivoinen, ettet voi lopettaa sanaripulointiasi.

        "Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu."

        Ketjussa on mainittu jo koko joukko niitä mekanismeja. Mm. duplikaatiot, kromosomifuusiot ja vaihtoehtoinen silmukointi. Etkö osaa lukea?


      • Epäjumalienkieltäjä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä. Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu. Nykytiede kun ei sellaisia tunne. Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon.

        <<Homologiat eivät ole todiste evoluutiosta. Se on yhtälailla todiste älykkäästä suunnittelusta, samojen mekanismien ja elementtien käytöstä.>>

        Älykäs suunnittelu ja samojen elementtien uusiokäyttö johtaisi homologioiden verkkoon. Vaiheittainen polveutuminen yhteisistä kantamuodoista on johtanut homologioiden hierarkiaan. Se, että ihmisellä ja kädellisillä sukulaisillamme on samalla tavalla oleva C-vitamiinin syntetisointiin osallistuva geeni täsmälleen samassa kohtaa perimäämme selittyy periytymisellä yhteisestä kantamuodosta, mutta ei mitenkään älykkäällä suunnittelulla. Sama koskee yhteisiä ERV:jä jne.

        <<Jos haluat todistaa evoluutiota tapahtuvan, ole hyvä ja osoita ne mekanismit, joilla se tapahtuu.>>

        Evoluution mekanismit pitäisi kuulua jo lastentarhan opettajan yleissivistykseen.

        Miten peltokaalista on saatu nauris, kiinankaali ja rypsi? Kasvilaji on alunperin sama eikä geenimanipulointia ole käytetty. Kuitenkin tuloksena on juures, vihannes ja öljykasvi.

        <<Mutta sinun maailmankatsomuksesi ei perustukaan tieteeseen, vaan ateistiuskoon.>>

        Voisitko osoittaa ne väitöskirjat joissa on osoitettu merkittäviä ongelmakohtia evoluutioteoriassa. Et voi. Sinä joka luulet muulia "rappeutuneeksi" hevokseksi ja aasia "rappetuneeksi" muuliksi kuvittelet näkeväsi tukea fundementtalistiselle uskollesi ties missä tutkimuksissa, mutta mitkä ovatnoiden tutkimusten tekijöiden johtopäätökset (ja tutkimuksella en tarkoita mitään ICR:n tai vastaavien propagandatoimistojen trollauksia).


    • Huvittavaa sekoilua taas. Muut ovat jo sanoneetkin oleelliset mutta poimitaas vielä malliksi miten ROT taas ampui itseään moneen kertaan jalkaan, kun ei kyennyt päättämään miten tällä kertaa vastustaisi tiedettä ja todellisuutta.

      Ensin ROT yritti inttää miten geenisekvenssi on niin tärkeä, ettei sitä voisi katkaista, ja veteli taas päästään tuubaa vaihtoehtoisesta silmukoinnista:

      "Väitetty kromosomien liitoskohta sattuu olemaan keskellä DDX11L2 -geenin intronia. Intronit ovat välttämättömiä tunnisteita mekanismille (vaihtoehtoinen silmukointi), jolla solu voi rakentaa jopa tuhansia erilaisia proteiineja yhden geenin tietorakennetta modifioimalla, mutta muuttamatta geenisekvenssiä. Jos tällainen enhancer-introni poistetaan, häiritsee se vakavasti koko solun genomista eheyttä ja geenien säätelyverkostoa. Näin radikaali virhe johtaa joko vakaviin sairauksiin tai solun kuolemaan."

      Kuinka ollakaan, kyseisestä geenistä generoituu nähtävästi 6 varianttia, joista vain 3 tuottaa mahdollisesti toiminnallisen proteiinin:

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/IEB/Research/Acembly/av.cgi?db=human&c=Gene&l=DDX11L2

      Sitten taas geenisekvenssit eivät olekaan oleellisia ja perään vielä joku käsittämätön väärinymmärrys siitä että fuusio itsessään olisi jotenkin ratkaiseva ihmisen kehitykselle:

      "DDx11 -geeni on merkitykseltään yksi vähäisimmistä."
      ...
      "koska geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia, niin vaikka apinan kromosomit fuusioituisivat, se ei johtaisi ihmisen kehitykseen."

      ROT ampui itseään jalkaan myös tuon DDX11L-geeniperheen esiintuonilla. Kas kun tuo nimenomaan on aiempien duplikaatiotapahtumien tuottama geeniperhe, ja DDX11L löytyy vaihtelevasti 16-19 toisiaan muistuttavina kopioina, joista tuo katkennut DDX11L2 on vain yksi. Noille löytyy vastineita simpansseilta ja reesusapinoilta mutta ei orangeilta, joka jälleen nätisti kertoo missä kohtaa sukupuuta nuo ovat ilmaantuneet.

      Nuo taas esittelevät hyvin niitä mekanismeja joilla evoluutio toimii:

      "Processes of exon shuffling (i.e. alternative splicing), retro-transposition, and gene duplication are the major mechanisms for generating novel genes, fixating the advantageous novelties."

      http://bmcgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2164-10-250

      • klnknl

        "Noille löytyy vastineita simpansseilta ja reesusapinoilta mutta ei orangeilta, joka jälleen nätisti kertoo missä kohtaa sukupuuta nuo ovat ilmaantuneet."

        Multa meni vissiin jotain nyt ohi niin tarkennakko vähän. Reesusapinat jakoi kantamuodon ihmisen kanssa n. 25 miljoonaa vuotta sitten ja orangit 15 miljoonaa vuotta sitten. Onko orangeilta hävinnyt toi jossain vaiheessa?


      • klnknl kirjoitti:

        "Noille löytyy vastineita simpansseilta ja reesusapinoilta mutta ei orangeilta, joka jälleen nätisti kertoo missä kohtaa sukupuuta nuo ovat ilmaantuneet."

        Multa meni vissiin jotain nyt ohi niin tarkennakko vähän. Reesusapinat jakoi kantamuodon ihmisen kanssa n. 25 miljoonaa vuotta sitten ja orangit 15 miljoonaa vuotta sitten. Onko orangeilta hävinnyt toi jossain vaiheessa?

        Hyvä huomio. Kirjoitin tuon tosiaan turhan hätäisesti sen enempiä ajattelematta, eli noiden ilmaantumisen ajankohta kädellisten sukupuun sisällä ei ole tosiaan niin tarkkaan nähtävissä. Tuolla tutkimuksessa kerrotaan tuon DDX11L geeniperheen edustajien löytyneet määrät eri lajeilla tarkemmin näin:

        Ihminen: 16-19
        Simpanssi: 6
        Gorilla: 4
        Oranki: 0
        Reesusapina: 2

        DDX11L (pseudo)geenejä on löydetty siis ainoastaan kädellisiltä. Nuo ovat kuitenkin (sijainnistaan johtuen) alttiita muutoksille ja tutkittujen ihmistenkin joukosta löytyi heti noinkin paljon variaatiota. Lisäksi muiden kädellisten osalta ei ole saatavilla yhtä kattavia sekvenssitietoja, joten joitain esiintymisiä on voitu missata. Eli ei voida sanoa varmaksi ovatko nuo kadonneet orankien sukulinjasta vai jäikö sieltä jotain löytämättä.

        Tutkimuksessa mainitaan tarkempia esimerkkejä tiettyjen kopioiden yhtäläisyyksistä noiden erinäisten sukulaistemme kanssa, joista voidaan päätellä tapahtumien kulkua tarkemmin.

        Mutta noiden tiedetään siis tosiaan löytyvän vain kädellisiltä mutta tarkempaa ajankohtaa ei voida määrittää niin hyvin kuin hätäisesti ajattelin.


      • taas.se.nähtiin
        utti kirjoitti:

        Hyvä huomio. Kirjoitin tuon tosiaan turhan hätäisesti sen enempiä ajattelematta, eli noiden ilmaantumisen ajankohta kädellisten sukupuun sisällä ei ole tosiaan niin tarkkaan nähtävissä. Tuolla tutkimuksessa kerrotaan tuon DDX11L geeniperheen edustajien löytyneet määrät eri lajeilla tarkemmin näin:

        Ihminen: 16-19
        Simpanssi: 6
        Gorilla: 4
        Oranki: 0
        Reesusapina: 2

        DDX11L (pseudo)geenejä on löydetty siis ainoastaan kädellisiltä. Nuo ovat kuitenkin (sijainnistaan johtuen) alttiita muutoksille ja tutkittujen ihmistenkin joukosta löytyi heti noinkin paljon variaatiota. Lisäksi muiden kädellisten osalta ei ole saatavilla yhtä kattavia sekvenssitietoja, joten joitain esiintymisiä on voitu missata. Eli ei voida sanoa varmaksi ovatko nuo kadonneet orankien sukulinjasta vai jäikö sieltä jotain löytämättä.

        Tutkimuksessa mainitaan tarkempia esimerkkejä tiettyjen kopioiden yhtäläisyyksistä noiden erinäisten sukulaistemme kanssa, joista voidaan päätellä tapahtumien kulkua tarkemmin.

        Mutta noiden tiedetään siis tosiaan löytyvän vain kädellisiltä mutta tarkempaa ajankohtaa ei voida määrittää niin hyvin kuin hätäisesti ajattelin.

        "Lisäksi muiden kädellisten osalta ei ole saatavilla yhtä kattavia sekvenssitietoja, joten joitain esiintymisiä on voitu missata. Eli ei voida sanoa varmaksi ovatko nuo kadonneet orankien sukulinjasta vai jäikö sieltä jotain löytämättä."

        Tätähän se evoluutiotiede on: pelkkää arvailua ja toiveajatteluun perustuvaa teorian rakentelua. Ei ole muuttunut Haeckelin päivistä sitten yhtään.

        Ilmanko se on utti tuohon haksahtanutkin.


      • taas.se.nähtiin kirjoitti:

        "Lisäksi muiden kädellisten osalta ei ole saatavilla yhtä kattavia sekvenssitietoja, joten joitain esiintymisiä on voitu missata. Eli ei voida sanoa varmaksi ovatko nuo kadonneet orankien sukulinjasta vai jäikö sieltä jotain löytämättä."

        Tätähän se evoluutiotiede on: pelkkää arvailua ja toiveajatteluun perustuvaa teorian rakentelua. Ei ole muuttunut Haeckelin päivistä sitten yhtään.

        Ilmanko se on utti tuohon haksahtanutkin.

        Ei siinä ole mitään arvailua, jos tutkijat tietävät että tiettyjen lajien osalta saatavilla olevissa sekvenssitiedoissa on puutteita. Samoin tietävät, että etsityssä on tunnetuista syistä johtuen tunnetusti variaatiota muillakin lajeilla. Silloin todetaan se tosiasia, että tämän tietyn yksittäisen asian kohdalla tarkkaa tietoa ei ole.

        Teille kretupelleillehän taas on tunnetusti aivan se ja sama mitä suustanne päästätte ettekä välitä yhtään perustuuko se yhtään mihinkään, ja valehtelette ihan tietoisesti päivästä toiseen, moraalittomia kun olette.


    • Olisikos nyt muuten hyvä aika nostaa samalla esiin sukupuumme aiempi kromosomit 14 ja 15 tuottanut fissiotapahtuma tässä käsitellyn fuusion lisäksi? (vastaavat yhdessä esim. makakien kromosomia 7)

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814877/

      Vai annetaanko ROTin kärvistellä ensin fuusioiden kanssa ennenkuin lyödään fissioilla? Ja sitten ehkä genomin duplikaatioilla? Hankalaa kun näitä kretujen kannalta kiusallisia ongelmia on niin loputtomiin. Niin vaikea valita...

    • Knark5

      Kyllä se on ihan tosiasia että ihminen on rappeutunut gorillasta. Olemme menettäneet suuren osan koosta ja karvapeitteestä eikä meillä herra nähköön ole edes siitinluuta!

    • smör.sentään

      "Tieteellinen fakta kromosomihäviöistä on evoluutioteorialle vakava ongelma."

      Heti ensimmäinen lauseesi meni päin veetä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe