Eroa miettivä mies

tuskainenmies

Olen pohtinut eroa parisen vuotta syystä että olen ollut välillä täysin kyllästynyt elämäämme puolison kanssa kun mikään ei tuota hyvää oloa eikä iloa. Kaikki on jotenkin tasaisen harmaata kuukaudesta toiseen. Tuntuu kuin eläisi puoliteholla ja samalla elämä tuntuu valuvan jotenkin ihan hukkaan. Meillä on pitkä liitto takana ja lapset maailmalla. Yhteistä tekemistä ei juurikaan ole ja tuntuu että molemmat sitä melkein vältteleekin ja tarve omalle ajalle vaan lisääntyy mitä enemmän tunnumme "kasvavan erilleen". Myös hellyys ja seksi on aivan kuollutta. En koe että puolisoni on halukas tekemään mitään vuokseni eikä edes ajattele että tekisi niin. Ja en koe että omia tekojani arvostetaan lainkaan. Normi kotiaskareet hoidetaan tasapuolisesti mutta siinäpä se sitten onkin. Asioista ollaan keskusteltu mutta ei tunnu liekki syttyvän toisella mihinkään yrittämiseen, jotenkin vaimo tyytyy tähän mitä on ja sillä hyvä.

Tutustuin vuosi sitten ihastuttavaan naiseen jonka kanssa meillä ei ole missään nimessä suhdetta mutta henkinen yhteys ja ystävyyys. Eroajatukseni ovat siis voimistuneet viimeisen vuoden aikana ja tuntuu että en löydä enää edes sitä mielenrauhaa avioliitossani, minkä joten kuten sain löydettyä vielä vuosi kaksi taaksepäin. Tällä hetkellä kaipaan vain omaa tilaa ajatuksilleni.

Onko kohtalotovereita ja miten tästä eteenpäin?

254

8116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaimoykx

      Oisko sulla se kuuluisa keski-iänkriisi ja se toinen uusi nainen sitä vauhdittamassa. Tee kuitenkin tunteesi vaimolle selväksi, jottei vaimo liikoja joudu kärsimään.

      • mekkk

        Jos vaimo ei puheesta huolimatta panosta seksiin niin minka takia sitä sitten yhdessä ollaan jos naista ei seksi kiinosta niin vaimonhan tässä on jotain tehtävä ja jos seksiä ei tule niin silloin kannattaa erota tai hommata vakipano koska kuka mies voi olla viikkoa pidempään ilman seksiä.


      • Reissutyöt
        mekkk kirjoitti:

        Jos vaimo ei puheesta huolimatta panosta seksiin niin minka takia sitä sitten yhdessä ollaan jos naista ei seksi kiinosta niin vaimonhan tässä on jotain tehtävä ja jos seksiä ei tule niin silloin kannattaa erota tai hommata vakipano koska kuka mies voi olla viikkoa pidempään ilman seksiä.

        Kyllä sitä töiden takia joutuu ilman olemaan.


      • mekkk
        Reissutyöt kirjoitti:

        Kyllä sitä töiden takia joutuu ilman olemaan.

        Jos olet vk toisella paikkakunnalla niin ekö vkl loppuna kerkiä sekstailemaan että taas seuraavana vkl kerkiään niin ei se vk niin pitkä aika ole.


    • 34vuotta_aviossa

      Ap oletko koskaan miettinyt, että pitkässä avioliitossa pitäisi koko parisuhteen ajan ajatella tulevaisuutta ja sitä aikaa kun lapset lähtevät kotoa ja jäädään kaksin. Sitä yhteistä tekemistä, joustoa puolin ja toisin, pitäisi olla matkan varrella päivittäin.

      Aivan varmasti sinusta tuntuu siltä, että on helpompi aloittaa uuden ihmisen kanssa alusta kuin paikata vuosien aikana tekemiään virheitä ja korjailla omia jälkiään.

      Koskee tietysti teitä molempia, vaimoasi ja sinua.
      Kannattaa miettiä onko yhdessä eletyt vuodet korjaamisen arvoisia vai onko teidän helpompi erota. Jos ero houkuttaa, kannattaa asiasta puhua mieluummin vaimon kanssa kuin jo valmiiksi katsotun uuden naisen.

      Meinaan itseäni ainakin vituttaisi jos vaimoni keskustelisi meidän parisuhteen tilasta jonkun mahdollisen uuden kumppanin kanssa eikä minun.
      Eipä muuta sanottavaa.

      • afroDitee

        "Aivan varmasti sinusta tuntuu siltä, että on helpompi aloittaa uuden ihmisen kanssa alusta kuin paikata vuosien aikana tekemiään virheitä ja korjailla omia jälkiään."

        Epärealistista yltiöoptimismia. Liittoa, joka on pystyyn kuollut ei voi paikata ja korjata. Kuollut mikä kuollut. Ja kuoleman tietää siitä, että toinen on tuskainen liitossa, joka puolison mielestä on ok.


      • Kerrankin_näin

        No, olipa hyvä kerrankin hyvä kommentti (34 vuotta_aviossa). Näitä miehiä, jotka eivät keskustele vaimonsa kanssa avioerosta, vaikka itse on jo menossa avioliitosta ulos, on aivan liikaa. Todellaa loukkaavaa ja itsekästä.


    • tuskainenmies

      Vaimon kanssa tästä parisuhteesta nimeen omaan on keskusteltu mutta vaimon mielestä meillä on kaikki ihan hyvin. Tuttavuuteni kanssa emme siitä puhu tai jos olen edes sivulauseessa maininnut jotain sen suuntaista, ei hän korrektina ihmisenä ole siihen tarttunut vaikka varmasti ymmärtääkin viestini. Enkä tiedä onko kriisi vai mikä mutta ei tällaiseen kämppissuhteeseen saa enää edes taikomalla romantiikkaa mukaan. Tuntuu että puolisona rooleihimme ei kuulu mikään romantiikka tai tunteet ja näin on ollut jo vuosia. Kaipaisin huomiota ja välittämistä ja tunnetta että olen tärkeä toiselle mutta ihan turha toivo. Ei ole vaikutusta sillä yritänkö tai annanko itse, kyyti on yhtä "kylmää". En tiedä miten tähän tilaan ollaan tultukkin ja miten emme asioita ole yhdessä huomanneet. Ehkä elämä on enemmän pyörinyt lasten ja töiden ympärillä. Mutta tällä hetkellä ainakin itse tiedostan tarpeeni mitä haluan ja en edes tiedä saisinko tunteeni vaimoon takaisin vaikka häneltä yhtäkkiä saisinkin kaiken sen, mitä olen vailla.

      • mekkk

        Seuraavan kerrna kun ehdotat seksiä ja vaimosi kieltäytyy niin kerroppa samalla että eiköhän erota kun tämä suhde ei toimi seksin osalta ja minkään muun takia ei yhdessä kannata tai tarvitse olla.


      • Sexiyksiosasuhdetta

        Juu, turpiinsakin voi ottaa muutaman kerran ,mitäs siitä kunhan sexi pelaa......


    • Naakkaparvet

      Niin, tämä on kai se tyypillinen kasvoimme erilleen-tilanne.
      Voihan tästäkin liitosta vielä saada toimivan, mutta luultavasti siihen tarvitaan terapeutin apuja. Silloinkin myös miehen ja vaimon molempien täysi panostus parisuhteen parantamiseen. Parhainkaan terapeutti ei ihmeitä tee.
      Onko teillä ollut esim. kymmenisen vuotta sitten, millainen liitto?
      Onko ollut romantiikkaa vielä silloin, yhteistä tekemistä. Vai onko aina ollut sellainen enemmän kaveri kuin naisen-miehen välinen suhde.

      Iän myötä, ihminen voi halutakin jotain muuta eikä enää tyydy siihen mitä aina on ollut.
      Muutos pelottaa ja kun on pitkä suhde takana, ei ole helppoa lähteä uudelle tielle.
      Ei sittenkään, vaikka elämä tuntuu tyhjältä.

      Ehdota vaimolle, että menisitte terapeutille. Mikäli ei siihen suostu, on kissa nostettava jämerämmin pöydälle.
      Kämppäkaveriliitossakin voi elää ja ilmeisesti vaimollesi se riittää.

      • Muutosta

        Hei Tuskainen :)
        Olisikohan näin, että tuskastut siihen, että tuskastut vaimoosi, kun sinun pitäisi miettiä, mitä sinä haluat elämältäsi. Eihän eron syy ole se, että vaimosi pitää tehdä sinut onnelliseksi. Sinä itse olet nyt siinä pisteessä että mietit syitä siihen, kun mikään ei tunnu miltään. Mitkä asiat saavat sinut elämässäsi onnelliseksi eikä sen tarvitse olla yksipuolisesti aina parisuhde. Ihmissuhteita on muitakin. Elämä avautuu uudella tavalla kun näkee mitä kaikkia mahdollisuuksia elämässä on. Ilo syntyy tekemisestä, ja siitä, että saat toteuttaa itseäsi. Kuitenkin teillä on monta yhteistä vuotta yhdessä, ja varmasti tiedät, että ei se aina ole yhtä riemua, mutta se että on joku, joka tuntee sinut, se on hyvin arvokasta. Se, että pystytte puhumaan on aina positiivista ja minusta sinun pitäisi hyvin avoimesti puhua tuntemuksistasi. Minä näkisin nyt et sinussa on tapahtumassa muutosta, ja et oikein tiedä, mistä alakuloisuutesi johtuu. Sanot että, et saa osaksi läheisyyttä,
        mutta usein, me itse myös viestitämme toiselle olemuksella, älä tule lähelleni.
        Muutos lähtee siitä kun sinä muutat käyttäytymistä vaimoasi kohtaa , Lähde siitä :)

        Kevät on tulossa ja muista , mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi. Ole Kiitollinen niistä , sillä hyvin äkkiä elämä voi kääntyä toisenlaiseksi, ja tulet silloin ajatelleeksi, mistä kaikesta turhasta ihminen valittaa.

        Jaksamisia teille molemmille :)


      • toiminnallisuus

        Eihän me tiedetä millainen ap:n vaimo on, miten hän on ottanut ap:n kertomat asiat, mitä vaimo on tehnyt, mitä ap on tehnyt. Terapiaa suosittelisin, sillä siitä on aina apua riippumatta siitä eroatteko te vai ette. Jos ap:n elämä on kurjaa huonon suhteen vuoksi niin eipä siinä mukavat kevään toivottelut auta.


      • Entämuijanmielipide
        toiminnallisuus kirjoitti:

        Eihän me tiedetä millainen ap:n vaimo on, miten hän on ottanut ap:n kertomat asiat, mitä vaimo on tehnyt, mitä ap on tehnyt. Terapiaa suosittelisin, sillä siitä on aina apua riippumatta siitä eroatteko te vai ette. Jos ap:n elämä on kurjaa huonon suhteen vuoksi niin eipä siinä mukavat kevään toivottelut auta.

        Eikä me olla kuultu mitä vaimo sanoo, vaan vain aapeen näkemyksen asiasta, jokainen puhuu aina omaan pussiinsa.


      • dfgdfd
        Entämuijanmielipide kirjoitti:

        Eikä me olla kuultu mitä vaimo sanoo, vaan vain aapeen näkemyksen asiasta, jokainen puhuu aina omaan pussiinsa.

        Tuo on tärkeä pointti, jota tulisi tarkemmin tarkastella. Jokainen puhuu omaan pussiinsa ja omia etujaan kalastellen, on niin totta kuin olla voi. Harvoin se suhteen ulkopuolinen ihminen edes tajuaa sitä, kun hänelle jollain tasolla avautuu tai on avautunut omasta mielestään viallisesta suhteestaan, jonka vuoksi on ns. hakusessa toinen. Turha kieltää, ettei olisi suhteestaan jotain, ainakin sivulauseessa maininnut sille ulkoupuoliselle, sillä miten hän muuten olisi kiinnostunut terapoimaan.


    • tuskainenmies

      Kun en rehellisyyden nimissä edes tiedä haluanko tämän liiton jatkuvan! Pariterapia ei innosta millään tapaa. 10 v sitten elettiin lapsien kanssa perhe-elämää, en osaa oikein muuta siitä ajasta sanoa. Olen jopa ottanut etäisyyttä tuttavaanikin sen vuoksi että pystyisin ajattelemaan tätä kaikkea. Tämä käytökseni häntä kohtaan ihmetyttää tuttavaani luonnollisesti, mutta en nyt vaan kykene muuhun kuin ottamaan tilaa itselleni. Mietinkin että olenko jotenkin hullu kun työnnän pois luotani tärkeän ihmisen? Onko tämäkään ihan normaalia käytöstä tässä tilanteessa olevalta mieheltä?

      • klsfjhlsf

        Pariterapiahan ei ole välttämättä sitä, että keinolla millä hyvänsä yritetään saada suhde jatkumaan. Se on tapa saada ulkopuolisen ammattilaisen avulla omat ja yhteiset ajatukset selviksi. Ja terapeutin juttusilla voi käydä yksinkin, jos haluaa jutella jonkun kanssa esim. siitä, mikä on normaalia käytöstä tässä tilanteessa...


      • Naakkaparvet

        Parisuhteen todellinen tilanne tulee usein esille juuri siinä kohtaa kun lapset on muuttanut pois.
        Onhan sitä touhua paljon vähemmän kahden aikuisen taloudessa.
        On aikaa miettiäkin enemmän.

        Ei siinä ole mitään ihmeellistä, että otat etäisyyttä ystävääsi. Kun on mietittävää, ei silloin pysty keskittymään kaikkeen. Ehkä etäisyyden ottaminen on helpompaa, kun teillä ei ole fyysistä suhdetta. Se "liimaa" ihmiset jollakin tapaa tiiviimmin yhteen.

        Näitä kämppisliittoja on varmasti suomenmaassakin ihan riittävästi.
        Toiset tyytyvät siihen, mutta toiset haluavat jotain muutakin.
        Ketjun aloittaja on nyt siinä tienristeyksessä.

        Etukäteen ei voi tietää, mitä se sitten olisi jos eroaisi. Sen tietää sitten vasta kun ollaan muutettu omiin asuntoihin ja lähdetään elämään ihan uutta settiä.


      • miesminäkin

        Varo vain ettei tämä ystäväsi katoa kokonaan, kun ei ymmärrä käytöstäsi.


    • qazwsxedcrfv

      Ennen kuin eroat nykyisestä niin tutustu siihen uuteen tuttavuuteen paremmin. Vaikka joku varmaan moralisoi, että ensin pitäisi erota nykyisestä niin älä vaan missään nimessä tee niin. Kerro uudelle missä mennään ja miksi haluat tutustua häneen paremmin. Älä lähde hänelle valehtelemaan, jos oikeasti mietit tulevaisuutta hänen kanssaan. Testaa kaikin mahdollisin tavoin miltä parisuhde uuden kanssa tuntuisi, koska mitä paremmin opit tuntemaan niin voi myös tulla sellainen tunne, että haluatkin jatkaa liittoa mieluummin vaimosi kanssa (minulla ei kyllä tullut...päinvastoin).

      Mitä terapiaan tulee niin se auttaa vain jos molemmat ovat valmiita tekemään työtä suhteen eteen. Kävin aikanaan exän kanssa kahdella eri parisuhdeterapeutilla ja siitä ei kyllä ollut mitään hyötyä. Puoliso lupasi terapeutille kaikenlaista ja kotona meno jatkui niin kuin ennenkin. Kannattaahan sitä varmaan testata, mutta esimerkiksi meillä puolisoni oli sitä mieltä, että meillä oli jo kaikki hyvin niin hankala sitä on lähteä toista muuttamaan kun tämä ei itse sitä halua.

      Ja jos jotakuta nyt kiinnostaa niin meillä exän kanssa ongelmana oli puolison alkoholinkäyttö, juhliminen, harvoin viikonloppuisin kotona.

    • aswqew

      Kuulostaa masentavalta. Aivan kuin poikalapsi olisi muuttamassa kotoaan jo toisen kerran. Onkohan vaimosi muuttunut sun äidiksi. Olet jo päättänyt ettet jää parisuhteeseen vaimosi kanssa, miksi sitten epäröit. Ehkäpä vaimo, jolla lapset on jo lähtenyt kotoa, ei jaksa enää ketään paapoa. Romantiikkaa naiset kyllä haluavat, muttei aina miehen ehdoilla. Se kahdenkeskinen mukava tekeminen ja asioista sopiminen ja puhuminen pitää ihmisiä yhdessä. Rakkaus myös. Yhteiset suunnitelmat esim. matkat ym. piristää avioliittoa. Toisaalta kuten kirjoitit et halua yhteistä elämää enää vaimon kanssa kun olet ihastunut korviasi myöten toiseen naiseen. Siksi teet viisaasti kun otat aikaa.

      • tuskainenmies

        En tiedä miksi on tarve kommentoida mollaamismielessä?? No lienee syynsä kullakin. Tosiaan on ymmärretty että kahdenkeskeinen mukava tekeminen ja puhuminen ym on suhteen liima vaan kun sellaista ei ole ollut vuosiin. Se ei ole palannut yrittämällä eikä puhumalla. Sitä ei vaan ole ja sitä tässä juuri kaipaisi, sitä kumppanuutta. Enkä halua siksi jatkaa yhteistä elämää vaimon kanssa kun ei löydy häneen tunteita.


    • LaitaVipinaa

      Kuule aloita vaikka joku repäisevä harrastus, vaikka vuorikiipeily koska ei tuossa iässä ole enää mitään menetettävää. Pistä kamat reppuun ja lähde vaeltamaan hetkeksi tai mene laskuvarjohyppy porukkaan. Elämästä pitää tehdä itselle mielenkiintoinen jota seuraa usein se että vaimokin voi taas innostua tai sitten ei. Mutta ainakin sinä elät.

    • Syvällä

      No ei missään nimessä niin, että testataan uusi ja sovitaan hääpäivä, ja sitten aletaan pitkäaikaiselle kumppanille avaamaan asioita.

    • nomenom

      Minusta taas tollanen ohje, että tutustu uuteen naiseen ja aloita suhde, on rehellisesti sanottuna perseestä. Pelkurin hommaa!
      Ei uskalleta kohdata faktoja, eikä ottaa parisuhteessa hiertäviä ongelmia edes puheeksi vaan paetaan päätä pahkaa jonkun uuden ihmisen kainaloon.

      Siis pitäähän sinussa olla edes sen verran miestä, että istutat vaimosi sohvalle tai keittiön pöydän ääreen ja sanot, että tää ei voi jatkua näin. Ja sitten kerrot hänelle suoraan mitä olet ajatellut, eromietteet ja kaikki.
      Kai sun vaimos, lastesi äiti, on ainakin tämän verran ansainnut rehellisyyttä sinulta?
      Vai oletko eri mieltä?
      Ja tarkoitan suoraa, rehellistä puhetta sun tunteistasi vaimoasi kohtaan ja siitä tyytymättömyydestä mitä koet parisuhdettanne kohtaan, en mitään vätystelyä, että kulta oon aatellu... no ei tässä mitään...

      Rinnakkaisuhteen aloittamalla todistat vaimollesi ja lapsillesi että sinä olet pelkkä paskahousu, vässykkä, joka ei hoitaa ikävät asiat pakenemalla kakkosnaisen selän taakse.

      Jos vaikka sun vaimo on samaa mieltä, että teidän parisuhde oli tässä, hänkin haluaa uuden elämän, eli erootte, niin onko se pakko rynnätä heti jonkun toisen naisen syliin?
      Minusta tollanen heti eron jälkeen uuteen sitoutuminen kertoo tosi pahasta läheisriippuvuudesta. Ei osata olla sekuntiikaa yksin, aina pitää olla joku.

      • aszqwdxerg

        Arvaa vaan tehoaako tuo jos toinen osapuoli on tyytyväinen parisuhteeseen. Ei toimi. Tein omaa eroa kaksi vuotta ja toinen osapuoli tiesi koko sen ajan, että en ole onnellinen. Mikä oli mieheni vastaus, kun kerroin, etten voi elää loppuelämääni tällaisessa liitossa? Kaikissa liitoissa on joskus ongelmia ja parisuhde on aina kompromissi. Tekikö hän mitään auttaakseen meidän liittoa tai halusiko hän viedä suhdetta siihen suuntaan johon olisin halunnut? Ei. Miksi? Koska hänestä ei meidän parisuhteessa ollut mitään ongelmaa. Aina kun otin asian puheeksi....joka kerta sama juttu. Kaikissa liitoissa on joskus ongelmia....blaa blaa blaaaaa.
        Nykyisen miehen kanssa ollut yhdessä 10 vuotta. Ei päivääkään niitä ongelmia kuin exän kanssa. Exän kanssa taidettiin olla noin 8 vuotta yhdessä.


    • tuskainenmies

      Siis edelleen toistan, tästä on puhuttu juurikin vaimon kanssa mutta kun ei vaimolla ole avioliitossaan mitään ongelmaa !!!! Minulla taas on ihan siinä samassa avioliitossa !!! Vaimo ei siis ota kuuleviin korviin asiaa!!! Ja juurikin tuossa sanoin että ei ole suhdetta, on tärkeä ihminen jonka olen pistänyt kauas itsestäni tällä hetkellä. Miksi täällä jauhetaan aina joka ketjussa tätä samaa mantraa? Ei se auta ketään missään

      • yhdessämuttayksin

        Harvemmin avioero onkaan yhteinen päätös. Eiköhän se jompikumpi halua erota. Ota ero puheeksi, asukaa vaikka kokeeksi erillänne niin saatte ajatuksenne järjestykseen. Anna sen tärkeän ihmisen odottaa taustalla edelleen kunnes saat asiasi kuntoon. Kuulostaa että olet jo eropäätöksesi tehnytkin, olenko oikeassa..?


      • tuskainenmies

        Kyllä niin taidan olla. Rokeus vain vielä on keräyksessä varsinaiseen toimintaan. Kiitos muuten monelle varsin asiallisista kommenteista ja näkemyksistä!


      • nomenom

        älä minulle huuda. Olen yhä sitä mieltä että sinä et ole puhunut vaimollesi oikeista asioista etkä tunteistasi.

        Mietipä vielä kerran.

        " Enkä halua siksi jatkaa yhteistä elämää vaimon kanssa kun ei löydy häneen tunteita." omia sanojasi, oletko sanonut näin vaimollesi päin naamaa?

        Oletko tosiaan ollut rehellinen vaimollesi ja puhunut asioista niiden oikeilla nimillä ja sanonut suoraan, että et tunne enää rakkautta häntä kohtaan ja haluat uittaa melaasi jatkossa toisen, jo valmiiksi katsotun, henkisesti tilanteeseen lämmitellyn uuden lammen vesillä?

        Jos tosiaan olet kertonut rehellisesti vaimollesi yllämainitut seikat ja vaimosi toteaa sinulle että, ai jaa, eipä siinä mitään, ei haittaa, jatketaan kuten ennenkin, niin johan tuosta tyhmempikin tajuaa, että teet niin kuin itsellesi on paras.

        Mutta jos et ole rehellisesti asioista vaimollesi kertonut, niin ei vaimosi mikään ajatusten lukija ole. Kun sinä mariset, vaimosi kuvittelee että kitinäsi ovat samaa tyytymättömyyttä mitä sinulla on ollut ehkä koko parisuhteen ajan, joten mitä sitä reagoimaan, ne reagoinnit on olleet ja menneet, vaimosi on sopeutunut mielialojesi vaihteluun ja odottaa kitinän menevän ohi niin kuin on aina ennenkin mennyt.


      • yhdessämuttayksin
        tuskainenmies kirjoitti:

        Kyllä niin taidan olla. Rokeus vain vielä on keräyksessä varsinaiseen toimintaan. Kiitos muuten monelle varsin asiallisista kommenteista ja näkemyksistä!

        Asia on reilusti ja suoraan otettava esille. Kerro että oot miettiny ja yrittäny puhua mutta ei oo tilanne muuttunu, mitä mieltä vaimosi on.. jne. Kerro mielipiteesi jos haluat että asutte erillään. Suoraan, ei mitään entä ehkä jospa miten olisi vaan minun mielestä. Piste. Etsi vuokra-asunto, sisusta se kodiksesi ja anna itsellesi aikaa miettiä. Tärkee henkilö sivussa kyllä pysyy ja odottaa sinua kun näkee tilanteen. Mikäli sillä on mitään tunteita sinua kohtaan. Ainahan voitte vaimon palata takasin yhteen jos liekki roihahtaa uudestaan. Rohkeutta, paska tilanne -satun tietämään- mutta pakko selvittää. Tsemppiä!


      • sekinvielä

        Elämän realiteetit tulee yleensä tuossa asuntoasiassa vastaan. Harvempi pystyy eri asuntoja liiton aikana pitämään lisäksi toinen saattaa laittaa kampoihin tuollaisessa asiassa. Itse aikoinaan ehdotin kumppanille, että oltaisiin eri kämpissä, mutta hän ei suostunut. Eli kyllä ne kaksi kämppää yleensä hankitaan, kun ero on todellinen eikä sekään välttämättä onnistu heti kun eroa on haettu, sillä vanha asuntokin on monesti myytävä, harvalla on rahaa jäädä vanhaan kämppään. Asuntojen myyntikin saattaa kestää ja monilla on jo uusia suhteitakin ennen omaan kämppään muuttamista. Kyllä minusta ainakin eropäätöksen jättäminen on pitkään harkittu juttu ja oikeutus aloittaa uusi elämä, uudet kuviot ja osin ihmiset.
        Ihanne olisi varmaan itsekseen asuminen, mutta todellisuus monella muuta. Ja kyllä asioita pystyy saman katonkin alla miettimään. Harva nykypäivänä paljon yhdessä kyhnyttää. Mutta ajatuksille kannattaa antaa tilaa ja aikaa.


      • yhdessämuttayksin

        Jos yhteinen omistusasunto, se maksaa siitä kulut joka jää siihen asumaan. Toiselle vuokra-asunto. Siihen asti kun asunto myyty. Tarvittaessa molemmat vuokralle ja kämppä myyntiin. Pankin kanssa voi sopia lainasta jos sitä on. Onhan eron jälkeenkin pystyttävä itse vastaamaan asumiskuluistaan. Erillään asuminen selkiyttää ajatuksia ja nopeuttaa asioiden selvittelyä. Ja erossahan halutaan elämän jatkamista erillään. Jos välit tulehtuneet on järjetöntä jäädä kärvistelemään saman katon alle. Harvemminhan välit on hirveen lämpimät kun eropäätös on tehty. Ja todellinen ero on harkittu, niinkun sanoit sekinvielä, niin itse kukin on jo mielessään suunnitellut mitä tekee. Eteenpäin vaan! On siitä muutkin selvinny.


      • sekinvielä

        Minä vastasinkin lähinnä tuohon kommenttiin, että liiton aikana mietitään suhdetta ja asutaan erillään. Ei pankit muuten tuosta vaan anna lyhennysvapaita aikoja, että pelkät korot vaan maksetaan,toki erotilanteissa saa sovittua, mutta eipä toimi aina tuollaisissa itsensä tai liittonsa tutkimistilanteissa.
        Toki eron jälkeen tilanne on eri. Mutta minä ymmärsin, että aloittaja miettii tilannetta.


      • yksinmuttayhdessä

        tuskaisenmiehen sanoin tulla ylempänä "Enkä halua yhteistä elämää vaimon kanssa kun ei löydy häneen tunteita". On tainnut jo miettiä. Eipä jää paljon vaihtoehtoja. Olisikohan vaimollakin oikeus tietää miehen tunteet...?


      • mekkk
        tuskainenmies kirjoitti:

        Kyllä niin taidan olla. Rokeus vain vielä on keräyksessä varsinaiseen toimintaan. Kiitos muuten monelle varsin asiallisista kommenteista ja näkemyksistä!

        Jos et uskalla niin laita avioero vireille niin vaimosi saa siitä tiedon postin välityksellä ja varmaan rupeaa kyselemään ettäs mikäs tämä on niin silloin voit seleittää aisan kun ei aikaisemmin ole kunnellut sinua suhteen tilasta.


    • afroDitee

      Noinhan se kuule useinkin menee. Erkaannutaan toisista. Kumppani sanoo, ettei mitään ongelmaa, kaikki ok ja hyvin. Tämän vuoksi itsekin yrittää miettiä pitkään parhain päin, kaunistellen totuutta, joka sisimmässä tuntuu pahalta.

      Sehän on selvää, ettei suhteessa ole kaikki hyvin, jos toinen voi huonosti. Ja kun toinen voi huonosti, tulee enemmin tai myöhemmin eteen ihminen, jonka seurassa on pakko myöntää itselleen totuus "liitoni on tullut määränpäähänsä".

    • Muuttuiko.tahtominen

      Uudessa naisessa on uutuuden viehätys. Kun tunnet hänet paremmin ja arki astuu mukaan suhteeseen ymmärrät että kyllästyminen voi tulla myös uudessa suhteessa. Ajatteletko että hän olisi jotenkin parempi kuin vaimosi? Ystävänä häntä nyt pidät mutta sinulle lienee salaisia toiveita hänen suhteensa ja tämä on se joka saa sinut yhä kauemmas vaimostasi ajatusten tasolla. Omat unelmasi ja kyllästyneisyytesi, siinä kaksi asiaa jotka nyt "riitelee" mielessäsi. Et koe olevasi onnellinen. Näin käy hyvin monille, parisuhde on kuitenkin joskus myös "tarpomista" eteenpäin.
      Onni, mitä se lopulta on? Kaipaat läheisyyttä ja romantiikkaa, yhdessä olemista ja tekemistä, toisiko se sinulle onnellisuutta. Elämä soljuu kyllästyneisyyden tilassa eteenpäin. Juuri keski iässä tulee ajatukset tässäkö tämä elämä oli ja on. Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä ja miettiä mitä elämältä haluaa ja mitä voi tehdä.
      Vaikuttaa siltä kuin pitäisitte toisianne itsestäänselvyytenä liitossanne. Näin ainakin vaimosi jos olet yrittänyt tilannetta korjata yksin. Tunteet voi palata jos yhdessä molemmat sitä haluaa mutta haluatko edes, tai haluaako vaimosi? Kämppiskaveruus riittää ja haasteeton elämä? Haluaminen lähtee itsestä, sitä ei voi toinen muuttaa muulla tavalla kuin kuuntelemalla toista ja tekemällä puolison kanssa yhteisiä asioita jotka miellyttää molempia. Pappikin kysyy vihkiessä "tahdotko sinä....? mitä hänelle vastasit?

      • erässivusta

        Toisaalta meillä on vain yksi elämä ja vaihtamalla suhde voi parantua. Aika monet ihmiset menevät alunperin yhteen ja perustavat perheen muista syistä kuin rakkaudesta. Sitten kun ollaan parisuhteessa ja arki on tullut vastaan voidaan yhtäkkiä sattumalta löytää se elämän rakkaus. Pitäisikö se unohtaa ja kituuttaa loppuelämä hiipuneessa suhteessa? Tai odottaa ja lähteä sitten kun lapset ovat kasvaneet isoiksi? Tottakai on riski, että jos vaihtaa niin jää yksin, jos toisen kanssa ei onnistukkaan, mutta en tiedä kumpi sitten on kamalampaa. Ottaa riski vai jäädä toimimattomaan suhteeseen.


      • erässivusta

        Jatkan vielä, että voihan se uusi suhde tuoda elämään myös paljon uutta ja hyvää. Mistä sitä voi kukaan koskaan etukäteen tietää? Ja jos on jo kaksi vuotta miettinyt eroa niin eiköhän siinä ajassa ole jo ehtinyt pohtia suhteen hyviä ja huonoja puolia.


      • Uusperheellinen
        erässivusta kirjoitti:

        Toisaalta meillä on vain yksi elämä ja vaihtamalla suhde voi parantua. Aika monet ihmiset menevät alunperin yhteen ja perustavat perheen muista syistä kuin rakkaudesta. Sitten kun ollaan parisuhteessa ja arki on tullut vastaan voidaan yhtäkkiä sattumalta löytää se elämän rakkaus. Pitäisikö se unohtaa ja kituuttaa loppuelämä hiipuneessa suhteessa? Tai odottaa ja lähteä sitten kun lapset ovat kasvaneet isoiksi? Tottakai on riski, että jos vaihtaa niin jää yksin, jos toisen kanssa ei onnistukkaan, mutta en tiedä kumpi sitten on kamalampaa. Ottaa riski vai jäädä toimimattomaan suhteeseen.

        Kaikkein parasta on ottaa se ero tehdä ositus ja muuttaa omilleen ihan yksikseen vähäksi aikaa eikä suinpäin uuteen liittoon.
        Siinä yksin ollessa voi miettiä sitä mikä meni vikaan ja myös omaa osuuttaan siinä liitossa.
        Vuoden päästä voi jo olla paljon .viisaampi ja voi alkaa hakea sitä kumppania ,kun kaikki on vanhasta käsitelty.
        Sillon se uusikin suhde onnistuu paremmin ,kun aloittaa ihan puhtaalta pöydältä.


    • sivustahuutelija

      Minusta nuo muutama viesti tuolla aiemmin, jos kehoitettiin tutustumaan siihen toiseen paremmin oli ihan hyviä neuvoja. Tosin kuvailit teillä henkisen yhteyden jo olevan ja ystävinä varmaan jotain osviitta toisesta olet saanut ja yhdessä tekemistäkin ollut. Tuli aloituksesta mieleen tänään iltiksestä, täältä netistä lukemani juttu Sami Kapasesta, joka uuteen kihlattuunsa tutustui ja tekstiviestejä lähettelivät vielä kun kumpikin oli suhteissa tahoillaan. Lopettivat viestittelyn, lasten vuoksi halusivat jatkaa suhteitaan. Pian kuitenkin viestittelivät uudelleen ja sitten myöhemmin erosivat tahoillaan ja päätyivät yhteen. Eli kyllähän tuollaista tapahtuu, mutta täällä ei taida paljon itsesi kanssa samassa tilanteessa olevia olla. Paljon tietty riippuu siitä mitä tuo toinen sinusta ajattelee eli tiedätkö hänen tunteensa. Kuten joku tuolla totesi nikn voihan se uusikin suhde katketa, mutta niin voi tietysti mikä tahansa uusi suhde, vaikka sitten vuoden päästä sinkkuilun aloitettuasi katketa, syystä tai toisesta.
      Jos teillä suhteen ongelma on vain tasaisuus niin siihenhän voi vaikuttaa, jos molemmat haluaa niin. Monesti suhteissa vaan tuppaa olemaan vakavampia ongelmia, jotka eivät välttämättä ratkea, vaikka molemmat päällä seisoisivat.

      • Syvällä

        Se neuvo, että tutustu uuteen ja eroa vasta sitten on sille toiselle liiton osapuolelle helvetti. Jos suhteessa on vikaa, etkä halua edes yrittää korjata, niin parempi on, että eroat. Minusta tuo on sellaista myöhemmän keski-iän laskevan hormonitoiminnan aikaansaamaa väsymystä, johon uusi suhde toki tuo piristystä. Vanhalla suhteella on tuskin mitään mahdollisuutta nyt enää, kun olet jo ihastunut uuteen. Kerro sille puolisollesi, että olet päättänyt erota, ettet halua enää elää nykyisenkaltaisessa liitossa, etkä koe enää sellaisia tunteita, että jaksaisit yrittää korjata suhteen. Eroa, tutustu siihen uuteen, ja jos tunnutte oikeita toisillenne, niin siitä vaan. Jos ei, tulee niitä seuraavia uusia vastaan.


      • jeejeejepulista

        Minusta hormonihuuruiset ihmiset pettävät, eivät eroa. Haloo, miksi lähteä toimivasta suhteesta. Ja jos ei pysty nykypäiväisen moodin vuoksi pettämään niin se on, voi, voi. Mutta jos suhteesta mietitään lähtemistä on suhteessa yleensä enempi vikaa. Ja sitä voi yritt korjata kumpainenkin, mutta toisen puolesta ei voi toimia. Ja mistä me tiedetn vaikka ap olisi kertonut jo tunteistaan johonkin toiseen. Mitä siinä tilanteessa sitten tehdään. Fiksusti voi yrittää lähentyä tai lapsellisesti testata, että paljonko tuo toinen minua nyt sitten rakastaa tai funtsia, että tuossahan tuo toinen on iät ja ajat ollut mihinkähän se nyt lähtisi. Aika monet yrittää pysyä viimeiseen asti yhdessä lasten vuoksi.
        Ystävinä ap oppii tuntemaankin toista paremmin kuin vaikka satunnaisesti nähtävänä tuttuna ja suutelu kertoo paljon, samoin kuin toisen huomaavaisuus. Ja ihan niinkuin edellinen kirjoitraja totesi tulee uusi ihastus, joka natsaa jos tuo ei natsaa. Tsemppiä ap:lle.


    • oscarpatsaita

      Mielestäni viestiketjun aloittaja pohtii nimenomaan sitä, että erotako vai ei.
      Se ei ole pointti, aloittaako uuden suhteen vai ei. Ystävyys toiseen naiseen ei myöskään ole eron syy.
      Mahdollisen eron syy ja syyt on ihan jossain muualla.

      Erilleen muuttaminen voisi tässä kohtaa olla hyvä.
      Vaikeaa on tunteitakaan enää saada takaisin jos ne on jo useamman vuoden ollut hukassa. Joskus vain suhde tulee tiensä päähän.

      Sanotaan aina, että suhdetta pitäisi huoltaa, varsinkin kun eletään lapsiperheaikaa.
      Itse olen sitä mieltä, että jos suhde on hyvällä pohjalla, vuorovaikutus toimii ja tunteita on, ei siinä sen kummempaa huoltamista tarvita, vaikka arki onkin melkomoista hyörinää.

    • tunteetpyhhyh

      Kaiken pahan alku ja juuri on tasa-arvo tai oikeammin se, että naiset ei osaa siihen sopeutua. Miehet ovat jo tunkeutuneet koteihin, valloittaneet osan keittiötä ja lasten hoitoa ja ajaneet naiset ulos kodeista. Mutta naisten aivot eivät ole vielä sopeutuneet yksiavioisuudesta pettämään ja ehkä tän vaikuttaa osaltaan naisten sukuelinten rakenne ja aivolohkojen yhteispelin tuoma liika tunteellisuus. Ehkä evoluutio vie eteenpäin naisten aivojen kehittymisessä miehisempään suuntaan ja noissa rakenteellisissakin aIsioissa.

      • Uujl

        Koetapa nyt räähkä kontata tälle vuosituhannelle! Naiset ovat vallanneet kaikki miesten turvapaikat, jopa pappeutta myöten. Miehet ovat opetelleet ''naisellisuutta'' kuten itse sanot, keittiötöitä, lastenhoitoa.... Ja myös tunteellisuutta, miehet yhä useammin itķevät kun naìsèt ovat '' kylmiä''.
        Evoluutio kehittyy siihen suuntaan että miehet naisellistuu koska se on välttämätöntä, miehille tyypillinen aggressiivisuus karsiutuu vähitellen pois että ihmiskunta säilyisi.


    • näitämietin

      Tää on aika selvää pässinlihaa:

      Kyllästymistä, tasapaksua elämää, ei mielenkiintoa mihinkään, vaimo ikävä tyyppi, ei halua mitään samaa mitä kirjoittaja itse jne.

      Ja sitten:
      "Tutustuin vuosi sitten ihastuttavaan naiseen jonka kanssa meillä ei ole missään nimessä suhdetta mutta henkinen yhteys ja ystävyyys. Eroajatukseni ovat siis voimistuneet viimeisen vuoden aikana ja tuntuu että en löydä enää edes sitä mielenrauhaa avioliitossani, minkä joten kuten sain löydettyä vielä vuosi kaksi taaksepäin. Tällä hetkellä kaipaan vain omaa tilaa ajatuksilleni. "

      Tämä kertoo ihan kaiken. Kas ihmettä, että se uusi tuttavuus, jonka kanssa on henkinen yhteys ja ystävyys, ei sattumalta ole kukaan miespuolinen tuttavuus. Ei koskaan näissä tapauksissa. Vaikka miehetkin tietääkseni pystyvät syvään ystävyyteen ja sielunkumppanuuteen keskenänsä, ihan siis ilman mitään homoajatteluja, vaan reilusti kaveripohjalta. Mutta näissä tilanteissa ei jostain syystä koskaan osu kohdalle sitä samaa sukupuolta olevaa ystävää. Vaikkakin epäilen, että se olisi ihan mahdollista, mutta siihen ei olla valmiita. Vain naispuolinen kelpaa ja jostain syystä aina löytyy.

      Uusi nainen, joka on alkanut kiehtoa, koska jotain uutta ja jännää säpinää kaivataan elämään.

      Tämä ap kirjoittaa keskustelleensa vaimonsa kanssa, mutta ei missään anna ymmärtää, että olisi keskustellut nimenomaan siitä, että nyt voisi olla avioeron paikka. Kyllä sen esilletuominen saisi vaimossakin muita reaktioita aikaan, kuin vain että "kaikki on hyvin." Jos toinen haluaa lähteä liitosta, silloin kaikki ei ole hyvin, eikä voi olla siis vaimonkaan mielestä.

      Sen kun pistät eropaperin vaimon nenän eteen. Eiköhän siitä muutakin keskustelua aikaan jo saisi, kuin vain turhaa hymistelyä.

      Epäilen suuresti, että tämä ap ei ole ihan rehellinen tännekään kirjoittaessaan. Kyllä tuo toinen nainen on enemmän kuvioissa kuin vain muka jossain taustalla piilossa, koska hänet on täytynyt kuitenkin tänne kirjoituksiin esille tuoda. Ja sillä asialla on suuri merkitys tässä kuviossa. Eikö ap saa sanotuksi vaimolleen, että on tavannut toisen naisen, joka on mielenkiintoinen ja jonka kanssa ap:lla tuntuu olevan enemmän yhteistä kuin vaimon? Varmasti vaimostakin on hauskaa saada sitten joskus jostain kuitenkin kuulla, että häntä petettiin jo kauan sitten, mutta pidettiin pimennossa. Eikö ap:lla ole kanttia olla vaimolle tässä asiassa rehti ja rehellinen? Eikö vaimolla kaikkien menneitten vuosien ja yhteisten lapsien ym:n takia olisi oikeus saada osakseen rehellisyyttä ja reiluutta? Miesten ajatuksissa mitään ei ole tapahtunut, kun ei ole välttämättä menty intiimiin suhteeseen, mutta naiset kokevat pettämiseksi jo henkisen petoksen, jopa pahemmaksi kuin fyysisen. Kannattaa miettiä sitä.

      En usko terapioihin, niissä helposti vain siirretään ongelmia eteenpäin. Kun rakkaus kuolee, se on kuollut eikä henkiin herää.

      • sanoirakas

        Ei siihen terapiaa aina tarvita. Riittää, kun sattuman kaupalla kokee hetken jolloin ymmätää rastavansa puolisoaan. Jos on joskus rakastanut, niin riittää.


    • Teese

      Kerro tää stoori myös vaimollesi, hänellä on oikeus tietää , että sulla on jo vuoden ollut suhde toiseen naiseen ,johon vaikutat olevan rakastunut.
      Tuollainen toisen seljän takana venkoilu on epärehellistä ja itsekästä, ota se ero ja lakkaa jahkailemasta anna vaimollesi vapaus, että hänkin pääsee hakeen uutta miestä.

    • Näitäniinriittää

      Roikotat kahta naista.

      • Mielensäpahoittajat

        On se niin väärin, kun toisilla on kaksi muijaa ja toisilla ei ollenkaan, kyl taas niin mieleni pahoitin😝😝😝😝😝😝


    • eikandeaptännelaittaa

      Siis mikä ihme täällä palstalla vaivaa? Aloittajahan kertoi ihan selkeästi ettei ole pettänyt vaan ystävystynyt jonkun kanssa. Kuule aloittaja täällä kaikki haluaa, että petät sitä vaimoasi (miksi et niin tekisi, kun kaikki epäilee) ja jatkat liitossasi kuin ei mitään. Ongelmana aloittaja sinulla on se, että olet ääneen sanonut mitä tunnet ja ajattelet. Monet pitää sisällään tuollaiset asiat ja siinä pannessaan miettii sitten sitä toista tai kolmatta. Jos eroaisit olisit myös luuseri. Teet mitä tahansa niin jonkun mielestä se on väärin. Sinun pitää asianosaisten kanssa miettiä mitä tehdä, täältä saat suurimmaksi osaksi vittuilua osaksesi.

      • mustaajavaaleanpunaista

        Monet joo näköjään vetää herneen nenäänsä ap:n jutussa(kin). Se puolestaan johtuu siitä ettei "hernenenät" osaa ajatella ja tulkita ap:n asiaa oikein. He tulkitsevat sen kukin omien täysin suodattamattomien tunteidensa ja traumojensa kautta. Ap:n tai kenenkään muun ongelman kohtaaminen on monelle ylitsepääsemättömän vaikeaa.


    • eikandeaptännelaittaa

      Tai oikeastaan täällä olijoiden mielestä sinulle on oikein, että kärsit erosta ja vietät loppuelämäsi yksin. Katsot peiliin, kun sinussa on se kaikki vika avioliittosi tuhoamiseksi. Kärsit, koska se jätettykin kärsii. Sinullehan avioero on varmasti mukava ja toivottu ratkaisu, jota vuosikausia odotit.

    • Epkdeifhrjfhlszk

      Joo tää on kyllä harvinaisen paska palsta ja mitään ei muuta saa kuin turpaansa, syyllistämistä ja nimittelyä oot sä sitten joko se lähtijä tai se jätetty. Harvinaisen agressiivisia on ihmiset vai onko usealla niinpaha olla että pitää sitä täällä nimettömänä purkaa tuomitsemalla, arvostelemalla ja haukkumalla. Voi itku !! Tsemppiä ap !

    • mustaajavaaleanpunaista

      Kun on kasvettu erilleen, en oikein näe muuta vaihtoehtoa kuin ero. On täysin turhaa jäädä avioliittoon kärsimään. Etenkin, jos tuntuu siltä, että kaikki mitä voidaan tehdä on tehty. Ja niinhän asia on, jos liitto on toisesta ihan jees, jo pelkästään se on este suhteen kehittymiselle parempaan suuntaan. Kun toinen ei suostu näkemään kumppania, hänen ajatuksiaan ja tunteita, liitto kuolee, ellei se ole jo kuollut. Henkinen yhteys ei säily ilman oikeanlaista kommunikaatiota ja tunneilmapiiriä. Niitä ei tunnetusti kukaan voi yksin luoda.

      Muista, että kyseessä on sinun elämä. Jos tai kun parisuhde ei tyydytä sinua, on suorastaan velvollisuus itseäsi kohtaan ottaa vastuu asiasta ja hakea eroa. Muuten jäät ikään kuin uhriksi kärsimään liittoosi. Siitä ei mitään hyvää seuraa, mutta katkeraksi tulee jossain vaiheessa.

      Joten tsemppiä sinulle! Vaikeat päätökset vaativat rohkeutta. Eipä sellaista itsellänikään aikoinaan eroa miettiessäni ollut. Siksi eroon meni yli viisi vuotta (ensimmäisestä ajatuksesta varmaan yhdeksän). Ystävien lisäksi kävin myös psykologin ja muiden asiantuntijoiden kanssa puhumassa tilanteestani.

      • Villijavapaaa

        On myös kysymys hänen puolisonsa elämästä ,hänenkin on hyvä päästä elämään sitä omaa elämäänsä etenkin, kun nyt on autuaan tietämätön puolisonsa kakkosnaisesta.
        Antais vapauden molemmille ja ukko pääsis alkamaan uutta liittoa.


    • plkoji

      Kovinpa hanakasti täällä tuota eroa kaupataan, vaikka mies kertoo olevan kyllästynyt heidän elämään. Elämäähän voi aina muuttaa, molempia mielyttäväksi. Eri asia on jos tunteet on sammuneet aikoja sitten itse vaimoon. Tämän takia itsekin aikoinaan erosin, kun en voinut asua yhdessä ventovieraan kanssa. Elämäntyyli on kaiketi eri asia kuin ihminen jota rakastaa/tai ei.

      • oliupg

        "Asioista ollaan keskusteltu mutta ei tunnu liekki syttyvän toisella mihinkään yrittämiseen, jotenkin vaimo tyytyy tähän mitä on ja sillä hyvä. "

        Eikös tuo ap:n vaimon "tyytyy mitä on ja sillä hyvä" tarkoita varsin suorasanaisesti, ettei elää voi muuttaa ap:tä miellyttäväksi?


    • ei_oo_kauheen_viisasta

      mustaajavaaleenpunasta plkoji, eihän teidän sepustuksissa oo mitään järkee.
      Oottekste tosiaan niin vanhoja kuin mitä annatte ymmärtää olevanne? Luulisi että 40-50 vuotiaat osais jo kattoo pikkasen peiliinki ja miettii sitä omaa osuuttaan siitä parisuhteen tilasta.

      Tota se pakkoavioliitto siis tarkottaa, ei kiinnosta oikeesti paskan vertaa se kumppani, mutta ei uskalleta ääneen sanoo, että sä oot mulle yhdentekevä, pidetään yllä kulisseja, esitetään vuodesta toiseen sille toiselle muuta ku mitä mietitään, ja samalla kela jauhaa omassa päässä koko ajan miten helvetissä tosta taakasta päästäis eroon.

      Sä vaaleenpunanen sanot pohtineesi eroa about 9 vuotta. Ilmeisesti kuiteski seurustelitte jonkun aikaa ennen avioo, tästä vois olettaa, että olitte kimpassa enemmän ku 10 vuotta. Ja hups, ton yheksän vuoden aikana sun puolisosta tuli sulle täysin ventovieras ihminen. Miten helvetissä se on mahdollista?

      Etteks te sekstanneet kertaakaan tona aikana, etkö sä kysyny siltä mikä siitä tuntuu hyvältä tai mä tykkään tästä, etkö sä hieronu sun puolison hartioita tai jalkoja iltasin telkkaa kattoessa, keittäny sille teetä tai kahvii sillon tällön, vieny aamiaista sänkyyn, pussannu, halannu, suudellu kunnolla päivittäin, kysyny mitä sille kuuluu, hoitanu sillon kun se oli sairas, tehny jotain hyvää ruokaa ylläriks, ostanu lahjoja, menny kainaloon, pitäny hyvänä, lohduttanu jos sillä oli työtressiä tai muita murheita, etteks te viettäny yhtään kesälomaa yhessä, tehny mitään kivaa kaksisteen keskenänne, jos teillä oli lapsia kai te nyt lasten kanssa yhdessä koko perheenä istuitte samassa ruokapöydässä ainaksi muutaman kerran joka ikinen viikko ja juttelitte siinä samalla päivän kuulumiset, kävitte ystävillänne kylässä, sukuloitte perheen kanssa yhdessä, vietitte aikaa ulkona ja telkkarin ääressä kimpassa, kai te muutitte tai sisustitte kämppäänne kimpassa, ostitte huonekaluja, kävitte ruokakaupassa.. Siis on vaikka kuinka helvetisti näitä juttuja joita parisuhteessa tehdään normaalisti yhdessä ja siinä samalla pidetään yllä sitä henkistä puolta ja luodaan kimppaelämän sisältöö ja lujitetaan parisuhdetta.

      Vai oliks paremminki niin että sinä aloit itte ulkoistaa ittees sun puolison elämästä kun tajusit ettei se ollutkaa just sellanen kuin mitä sä olisit halunnu sen olevan?
      Petyit siihen ja päätit, että hitto, siinähän on tota ja tätä vikaa, yritit muuttaa sitä mieleisekses siitä alko riitelyt ja sitten sä aloit kasvattaa ittees erilleen ulkostamalla sen sun elämästä pihalle.

      Mä tajuun tän eroamisen jos puoliso on alkkis, narkkari, väkivaltanen tai muuten psyko, of course tunteet voi kuolla vuosien saatossa, mutta tollanen kommentti että siitä tuli vuosien saatossa ventovieras... ei se voi mitenkään olla mahdollista jos samassa taloudessa asutaan koko aika.
      Tai siis voihan se olla totta sillon kun sua ittees ei tippaakaa kiinnosta se toinen.

      Mutt täähän on just tätä sillon kun alun alkaenkin on menty avioon väärin perustein.

      • sanonvielä

        Eiköhän aika moni mene rakkaudesta naimisiin, ei kai se ole väärä syy? Miten ylipäätään voi sanoa mikä on oikea syy mennä naimisiin. Mutta rakkaus voi liiton aikana kuolla. Ihmisis voi aikaa myöden tulla esiin uusia puolia, joita ei alkuunsa havaitse ja oikeastaan koko pariutumisen kannalta onkin tärkeää, että ylipäätään ihmiset pariutuu, että ihmisestä nähdään alkuunsa ne hyvät puolet, tämä on ihan biologian sanelemaakin. Sitän sanotaankin, että se suurin mielenkiinto häviää muutaman vuoden kuluttua rakastumisesta ja tällöin myös pudotaan siihen suurimpaan kuoppaan eli enää ei ehkä olla niin epävarmoja kuin aluksi toisesta ei pelätä toisen menettämistä ja hupsista toisesta tulee itsestnselvyys, johon ei tarvitse enää panosta. Jokaisessa on vikoja, jotka voi paljastua vasta myöhemmin ja joskus ne voi olla niin suuria, että ne ajaa ihan ymmärretysti erilleen siis muutakin kuin päihteet tai suoranainen väkivalta. Ihmiset myös muuttuu ajansaatossa ja voivat todellakin kasvaa erilleen. Samoin kommunikaatio-ongelmat, epärehellisyys, pettäminen voi johtaa eroon. Sinä ei oo kauheen viisasta mitätöit näitä ongelmia eron syinä. Nuo antamasi esimerkit ovat hienoja toimivasta suhteesta, noin moni varmaan haluaisi olevan, mutta aina se ei syystä tai toisesta toteudu.
        Erojutut on hankalia, sillä ne koskettaaa syvästi niin jättäjää kuin jätettyä. Jättäjä kokee monesti syyllisyyttä ja erityisesti, jos toinen vahvasti kiinnittyy ja kokee tunteita häneen. Onhan se selvä, että aloittajakin varmasti miettii oikeutustaan teolle. Hänellä on kohde, joka häneen on ihastunut ja rakastunut, mutta monella on tilanne, jossa ei ole ketään ja siknä varmasti miettii, et onko aivan pöhkö, kun jättää ihmisen joka rakastaa kovasti, vaikka tietäisi tuon toisen ihmisen tekevän huonoa. Uskallan väittää, että näin sinkkuaikaakin arvostavana aikana ihmisillä on silti tarve tulla rakastetuksi ja antaa rakkautta.


      • mustaajavaaleanpunaista

        ei_oo_kauheen_viisasta

        Katsos kun ihmiset muuttuu, kaikki muuttuu, mikään ei pysy samanlaisena vuodesta toiseen. Sitä, esimerkiksi rakkautta, mitä oli joskus, ei välttämättä ole enää maailmaan tappiin asti. En minäkään voinut tietää vuonna 1984 että mies muuttuisi vastakohdakseen reilussa 20 vuodessa.

        Muutos/joustavuus, huom! puolin ja toisin, on edellytys elävälle parisuhteelle. Yhteispeli ja toimiva vuorovaikutus on elävän suhteen elinehto. Parisuhteen vuorovaikutukselle puolestaan on erittäin haitallista, jos toinen tekee vääriä valintoja. Esim. loistamalla poissaolollaan, karttamalla vastuuta kaikessa. Tai on paikalla, muttei koskaan läsnä; etenkään myönteisessä mielessä. Ei näe oman käytöksensä ja sanojensa vaikutuksia puolisoon ja lapsiin. Sellainen tappaa suhteen kuin suhteen.

        Liittoni aikana, vuosien varrella ihmisiä erosi, olin tyytyväinen liitossani. Ajattelin vielä, että jos jostain kumman syystä joskus eroaisimme, eroaisimme sovussa, yhteisestä päätöksestä ja välimme säilyisivät lämpiminä, ystävyys varmasti jatkuisi. Nyt tiedän, ettei niin käynyt. Ei aina, läheskään, käy niin kuin toivoo. Hyvän toivominen on kuitenkin hyvin inhimillistä, lisäksi jopa ihanteellista. Mitä järkeä olisikaan mennä naimisiin, rakastaa, voida hyvin ja ajatella, että kyllä tämä vielä joskus päättyy eroon ja kyyneliin, aivan varmasti väärä päätös?

        Koska osasin olla kärsivällinen ja hienotunteinen, ja taas kärsivällinen, ero sujui jotenkin exän kapuloista huolimatta. Mahdumme myös saman katon alle sukujuhliin/tapaamisiin, jopa istumaan vierekkäin/vastakkain ruokapöytään. Se onkin jo paljon se.


      • Ititititt
        mustaajavaaleanpunaista kirjoitti:

        ei_oo_kauheen_viisasta

        Katsos kun ihmiset muuttuu, kaikki muuttuu, mikään ei pysy samanlaisena vuodesta toiseen. Sitä, esimerkiksi rakkautta, mitä oli joskus, ei välttämättä ole enää maailmaan tappiin asti. En minäkään voinut tietää vuonna 1984 että mies muuttuisi vastakohdakseen reilussa 20 vuodessa.

        Muutos/joustavuus, huom! puolin ja toisin, on edellytys elävälle parisuhteelle. Yhteispeli ja toimiva vuorovaikutus on elävän suhteen elinehto. Parisuhteen vuorovaikutukselle puolestaan on erittäin haitallista, jos toinen tekee vääriä valintoja. Esim. loistamalla poissaolollaan, karttamalla vastuuta kaikessa. Tai on paikalla, muttei koskaan läsnä; etenkään myönteisessä mielessä. Ei näe oman käytöksensä ja sanojensa vaikutuksia puolisoon ja lapsiin. Sellainen tappaa suhteen kuin suhteen.

        Liittoni aikana, vuosien varrella ihmisiä erosi, olin tyytyväinen liitossani. Ajattelin vielä, että jos jostain kumman syystä joskus eroaisimme, eroaisimme sovussa, yhteisestä päätöksestä ja välimme säilyisivät lämpiminä, ystävyys varmasti jatkuisi. Nyt tiedän, ettei niin käynyt. Ei aina, läheskään, käy niin kuin toivoo. Hyvän toivominen on kuitenkin hyvin inhimillistä, lisäksi jopa ihanteellista. Mitä järkeä olisikaan mennä naimisiin, rakastaa, voida hyvin ja ajatella, että kyllä tämä vielä joskus päättyy eroon ja kyyneliin, aivan varmasti väärä päätös?

        Koska osasin olla kärsivällinen ja hienotunteinen, ja taas kärsivällinen, ero sujui jotenkin exän kapuloista huolimatta. Mahdumme myös saman katon alle sukujuhliin/tapaamisiin, jopa istumaan vierekkäin/vastakkain ruokapöytään. Se onkin jo paljon se.

        Myös maailma muuttuu ja siinä samassa ihmisten arvot ja asenteet.


    • tapperman

      Nyt sitten syyllistetään vastaajia, jotka ehdottaa selkeästi eroamista. Että "kovin hanakasti täällä tuota eroa kaupataan, vaikka mies kertoo olevansa kyllästynyt heidän elämäänsä."

      Hohhoijaa. Tuolla alkupäässä ap ITSE kirjoittaa, että ei halua jatkaa yhteiselämää vaimon kanssa, kun ei häneen löydy tunteita.

      Eikö tuo ole häneltä aika selkeästi tuotu esille, että haluaa erota vaimostaan? Vai miten tuo sitten pitäisi tulkita? Minä kyllä uskoisin miehen omaa sanaa. No, onhan sitten se mahdollisuus, että pysyvät avioliitossa, mutta asuvat erillään, jos se yhteinen elämä on toiselle pakkopullaa. Tai sitten jatkavat yhdessä elämistä joko entiseen malliin tai yrittävät yrittämästä päästyäänkin saada kipinän välilleen ja rakkauden ja harmonian kukoistamaan, tavalla tai toisella. Eli näistä vaihtoehdoista on valittava.

      • näitäriittää

        "Nyt sitten syyllistetään vastaajia, jotka ehdottaa selkeästi eroamista" ...se kun tässä tapauksessa sattumoisin on vain mies joka haluaa omalla tavallaan eroa kun se kirvoittaa monia etenkin naisia kirjoittamaan omia mielipiteitään kun näkevät oman parisuhteensa ap:n tapauksessa.

        Eroistahan 70% on naisten aloittamia ja se nähdään aina oikeutettuna.

        Tässä tapauksessa mies on alkanut katselemaan aidan toiselle puolelle onko vihreämpää mutta onko se tuomittavaa kun selkeästi mies on ilmaissut puolisolleen että nyt on keskustelun paikka ja aivan syystäkin (seksi, arvostus ja toisen huomioiminen...) mutta nainen ei edes halua keskustella rakentavasti ja tehdä puolin ja toisin suunnanmuutosta.

        Tässä vain monet naiset näkevät oman parisuhteensa ja siitä ammentavat omia mielipiteitään ja mieshän ei voi saada ja hakea eroa kun se on silloin täysi SIKA ja etenkin jos ajattelee ilman tekoja noita vihreitä niittyjä.


      • Kylläseerotulee
        näitäriittää kirjoitti:

        "Nyt sitten syyllistetään vastaajia, jotka ehdottaa selkeästi eroamista" ...se kun tässä tapauksessa sattumoisin on vain mies joka haluaa omalla tavallaan eroa kun se kirvoittaa monia etenkin naisia kirjoittamaan omia mielipiteitään kun näkevät oman parisuhteensa ap:n tapauksessa.

        Eroistahan 70% on naisten aloittamia ja se nähdään aina oikeutettuna.

        Tässä tapauksessa mies on alkanut katselemaan aidan toiselle puolelle onko vihreämpää mutta onko se tuomittavaa kun selkeästi mies on ilmaissut puolisolleen että nyt on keskustelun paikka ja aivan syystäkin (seksi, arvostus ja toisen huomioiminen...) mutta nainen ei edes halua keskustella rakentavasti ja tehdä puolin ja toisin suunnanmuutosta.

        Tässä vain monet naiset näkevät oman parisuhteensa ja siitä ammentavat omia mielipiteitään ja mieshän ei voi saada ja hakea eroa kun se on silloin täysi SIKA ja etenkin jos ajattelee ilman tekoja noita vihreitä niittyjä.

        Äijä erotetaan heti , kunhan narahtaa sivusuhteestaan ,sitte ei tarvii enää jahkailla erota tai ei😄😄😄😄😄


      • yyolhj

        Ne jotka on jätetty ovat usein loppuelämänsä muiden ihmisten eroa vastaan.

        "Eroistahan 70% on naisten aloittamia ja se nähdään aina oikeutettuna."

        Kenenkään ei ole pakko jatkaa vastentahtoisesti liittoa, ei edes miesten ;).


    • Elllinooora

      Tämä onkin mielenkiintoinen ketju kuulla miehen aatteita eroa pohtiessa. Itse olen taas "se ystävä-nainen" mistä ap tässä puhuu. Tarina voisi olla kuin "ystävä-mieheni" kirjoittama. Meillä sen sijaan on tunteet toisillemme tunnustettu ja samoin kuin ap, mies pisti minut "ulos elämästään" kun on niin paljon asioita käsiteltävänä. Itselläni on luonnollisesti tuhat kysymystä hänelle, johon en saa vastauksia. Haluaisin ymmärtää että oliko tämä meidän "juttu" nyt tässä vai ottaako mies tällaisessa tilanteessa vain aikalisän että saa ajatuksensa selväksi? Kertokaa eroa pohtivat mitä minun pitää ymmärtää tilanteesta! Eihän tunteet kuitenkaan kuole kuin seinään.

      • vaikeitajuttuja

        Tilanne on varmaan sinulle hankala. Toisaalta tiedätte toistenne tunteet, mikä on äärimmäisen tärkeää, sillä tuollaisissa tilanteissa avoimuus ja rehellisyys missä mennään ihan kummankin osalta on äärimmäisen tärkeää, jotta kukaan ei joutuisi käyttämään voimiaan ylimääräiseen epätietoisuuteen.
        Itse en osaa sanoa onko juttunne tuossa, sillä en ole tuollaisessa tilanteessa. Avoimuudella varmaan pääsette eteenpäin ja riippuu niin paljon siitä kuinka tärkeänä tuo toinen ihminen tunteita ja sinua pitää ja entä millainen on suhteensa. Jos täysin pimennossa olette toisiltanne niin sinullahan on sinkkuna oikeus mennä ja olla toisten kanssa aivan niinkuin tuo toinenkin viimeistään eropäätöksensä jälkeen.


      • Vapaajavilli

        Jätä se paskiainen ja hae vapaa mies.


      • Mämääämä

        Kyllähän se usein niin on ettei rakkaus rauhaan jätä vaikka nyt teillä onkin tauko


      • Äitipuolikas
        Mämääämä kirjoitti:

        Kyllähän se usein niin on ettei rakkaus rauhaan jätä vaikka nyt teillä onkin tauko

        Sellaisella suhteella on aina huono alku, kun se alkaa kolmiodraamalla, ja jos vielä toisella tai molemmilla on alaikäisiä lapsia ,nekin on otettava suhteeseen ja tultava toimeen niin lasten ,kun exien kanssa.


      • muttanytbaanalle

        EEn näe tuossa kolmiodraamaa, jos ei kummankin kanssa vehtaa tai jopa kummankaan kanssa. Ei eron jälkeen muutenkaan uusia kumppaneita voi heti lapsille esitellä tai riippuu tietty ihmisistä ja kuinka satavarma on suhteesta.


      • Sattuusitä
        muttanytbaanalle kirjoitti:

        EEn näe tuossa kolmiodraamaa, jos ei kummankin kanssa vehtaa tai jopa kummankaan kanssa. Ei eron jälkeen muutenkaan uusia kumppaneita voi heti lapsille esitellä tai riippuu tietty ihmisistä ja kuinka satavarma on suhteesta.

        Hui hai ,toiset esittelee uuden kumppanin vielä ollessaan naimisissa entisen kanssa.
        Näin mulle kävi, teinit ihmetteli ja kertoivat mulle isänsä uudesta naisesta, no seuraavana päivänä hain eron.


    • Naisnäkökulmaa

      Minun mielestäni aloittajan on mietittävä ainoastaan omaa parisuhdettaan ja siirtää sivuun ajatus ystävänaisesta. Tämä nainen ei saa olla pelkästään syy eroon vaan ongelma on avioliitossa joka ei ystävänaiselle kuulu. Mikäli hän todella on ystäväsi, hän ymmärtää että sinun on selvitettävä tilanne vaimosi kanssa. Fiksuna miehenä et tietenkään jätä häntä hiljaisuuteen, vaan kerrot rehellisesti myös naiselle syyn käytökseesi. Aloituksesta ei saa selvää oletko vain vetäytynyt ilman selitystä jolloin nainen saattaa syyttää itseään tilanteestasi.

      Vaikka eroaisitte ei se tarkoita, että suhde ystävänaiseen toteutuu. Ja jos toteutuukin niin se ei välttämättä onnistu. Silloin ainakin voi aloittaa puhtaalta pöydältä ja katsoa rehellisenä miehenä mihin suuntaan viitta näyttää ilman syytöksiä kenellekään.

      • yyolhj

        Naisnäkökulmaa
        Sanoit "siirtää sivuun ajatus ystävänaisesta"

        Mitä?! Olipa hassu kehotus, se kun ei keneltäkään voi onnistua. Ihan mahdotonta olla ajattelematta mitään muuta kuin oman liiton tilannetta ja sen "selvittämistä" (esimerkiksi). Eikä liiton tilannetta välttämättä koskaan voi selvittää sen enempää. On vain katsottava ja mietittävä. Sitten päätettävä mitä tekee.

        AP: sanoit kaipaavasi tilaa omille ajatuksillesi. Varsin yleistä tuossa tilanteessa. Silti kehottaisin sinua elämään uteliaasti, en vetäytymään. Vaikka miettisit rauhassa vuosia, se ei auta liittosi tilannetta. Et myöskään saa mitalia, et papukaijamerkkiä, eikä liittosi parane yhtään, että jätät viettämättä aikaa tuon ihastuttavan naisen kanssa. Ihmisillä on usein kummallinen käsitys parisuhteista. Toinen ei voi syttyä, ennen kuin toinen on kuollut ja kuopattu. Välillä täytyy vielä mahdollisesti olla "riittävästi" aikaa. Sitten ihmetellään, kun ollaan yksin. Ei ole parisuhdetta eikä ystävyyssuhdetta; juna meni jo. Joten tartu hetkeen. Muuten et elä, olet ainoastaan hengissä.


      • Naisnäkökulmaa
        yyolhj kirjoitti:

        Naisnäkökulmaa
        Sanoit "siirtää sivuun ajatus ystävänaisesta"

        Mitä?! Olipa hassu kehotus, se kun ei keneltäkään voi onnistua. Ihan mahdotonta olla ajattelematta mitään muuta kuin oman liiton tilannetta ja sen "selvittämistä" (esimerkiksi). Eikä liiton tilannetta välttämättä koskaan voi selvittää sen enempää. On vain katsottava ja mietittävä. Sitten päätettävä mitä tekee.

        AP: sanoit kaipaavasi tilaa omille ajatuksillesi. Varsin yleistä tuossa tilanteessa. Silti kehottaisin sinua elämään uteliaasti, en vetäytymään. Vaikka miettisit rauhassa vuosia, se ei auta liittosi tilannetta. Et myöskään saa mitalia, et papukaijamerkkiä, eikä liittosi parane yhtään, että jätät viettämättä aikaa tuon ihastuttavan naisen kanssa. Ihmisillä on usein kummallinen käsitys parisuhteista. Toinen ei voi syttyä, ennen kuin toinen on kuollut ja kuopattu. Välillä täytyy vielä mahdollisesti olla "riittävästi" aikaa. Sitten ihmetellään, kun ollaan yksin. Ei ole parisuhdetta eikä ystävyyssuhdetta; juna meni jo. Joten tartu hetkeen. Muuten et elä, olet ainoastaan hengissä.

        Se on kehoitus omalta kantiltani katsottuna. Olen vähän samanlaisessa tilanteessa ystävänaisen ominaisuudessa. En ole kakkonen eikä meillä ole kuin syvä henkinen yhteys ja ystävyys.
        En kuvittele että toisen voi noin vain unohtaa eikä se ollut kirjoituksen pointti. Omassa tilanteessani näen että mies ei ole onnellinen omassa liitossaan mutta koen sen olevan minulle kuulumaton asia ja heidän on selvitettävä suhteensa keskenään. Tiedän kyllä syyt miksi liitto voi huonosti enkä ole liittynyt asiaan mitenkään.

        Olisi painava taakka tietää, että on ollut syy eroon kun suhdetta ei ole. Mieluummin sivussa tilanteesta mutta tietoisena. Silloin miehellä on selkeämpi kuva. Sen jälkeen joko liitto jatkuu tai päättyy mutta heidän päätöksestä, ei minun.


      • åppåo
        Naisnäkökulmaa kirjoitti:

        Se on kehoitus omalta kantiltani katsottuna. Olen vähän samanlaisessa tilanteessa ystävänaisen ominaisuudessa. En ole kakkonen eikä meillä ole kuin syvä henkinen yhteys ja ystävyys.
        En kuvittele että toisen voi noin vain unohtaa eikä se ollut kirjoituksen pointti. Omassa tilanteessani näen että mies ei ole onnellinen omassa liitossaan mutta koen sen olevan minulle kuulumaton asia ja heidän on selvitettävä suhteensa keskenään. Tiedän kyllä syyt miksi liitto voi huonosti enkä ole liittynyt asiaan mitenkään.

        Olisi painava taakka tietää, että on ollut syy eroon kun suhdetta ei ole. Mieluummin sivussa tilanteesta mutta tietoisena. Silloin miehellä on selkeämpi kuva. Sen jälkeen joko liitto jatkuu tai päättyy mutta heidän päätöksestä, ei minun.

        "Olisi painava taakka tietää, että on ollut syy eroon kun suhdetta ei ole"

        Mielestäni jokaisella on omat, täysin henkilökohtaiset syyt eroonsa. Niistä on turha vierittää syytä kenenkään toisen niskoille. Itsellänikin on ystäviä, myös miespuolisia, joiden kanssa on pohdittu kunkin omaa parisuhdetta tai/ja eroa. Suoraan sanottuna olisi ollut aika lapsellista väittää, että näiden pohdintojen vuoksi olisin syy ystävien eroon tai ystävät olisi syy omaan erooni.

        Monesti myös, kuten minullakin, tein yksin eropäätöksen liitostani. Ja korostan vielä, että se oli yksinomaan minun päätös. Tietysti päätökseen vaikutti monet, toisistakin ihmisistä lähtöisin olevat, asiat.


      • Naisnäkökulmaa
        åppåo kirjoitti:

        "Olisi painava taakka tietää, että on ollut syy eroon kun suhdetta ei ole"

        Mielestäni jokaisella on omat, täysin henkilökohtaiset syyt eroonsa. Niistä on turha vierittää syytä kenenkään toisen niskoille. Itsellänikin on ystäviä, myös miespuolisia, joiden kanssa on pohdittu kunkin omaa parisuhdetta tai/ja eroa. Suoraan sanottuna olisi ollut aika lapsellista väittää, että näiden pohdintojen vuoksi olisin syy ystävien eroon tai ystävät olisi syy omaan erooni.

        Monesti myös, kuten minullakin, tein yksin eropäätöksen liitostani. Ja korostan vielä, että se oli yksinomaan minun päätös. Tietysti päätökseen vaikutti monet, toisistakin ihmisistä lähtöisin olevat, asiat.

        Silloin kun molemmilla on tunteita ja tietää niiden heijastuvan avioliittoon, on siitä lapsellisuus kaukana.


    • pitääksuskoo

      Ystävänaiselle. Onko tämä mies kertonut sinulle kirjoittaneensa tänne palstalle, vai ihan muuten vaan sattumaltako osuit tänne ja huomasit tuon aloituksen ja totesit sen olevan sinusta ja tuosta eroa miettivästä miehestä? Jos niin on, niin miten voit olla varma, että se on juuri tämä sinun ystävä-tuttava - mies? Tällaisia tarinoita on tässäkin maassa vaikka millä mitalla, eikä tuosta miehen kirjoituksesta tule ilmi mitään sellaista, mistä kenetkään voisi tunnistaa, edes tuttava tai sukulainen.

      Joko sinun on täytynyt olla mieheen yhteydessä ja hän on kertonut kirjoittaneensa suomi24 -palstalle tilanteestaan, tai sitten olet vaan olettamuksesi varassa. Ja jos mies todella on sinulle tästä kertonut, hänen kirjoituksensa siitä, että on pitänyt sinut nyt elämästään loitolla, ei pidä paikkaansa.

      Joskus nämä jutut täällä on aivan uskomattomia. Niin tämäkin.

      • Naisnäkökulmaa

        Kenelle tämä mahtaa olla tarkoitettu? Itse en ole ainakaan ominut mitään enkä kuvittele olevani aloittajan tarkoittama nainen vaan perustelin omaa aiempaa näkökulmaa, kun siihen esitettiin vastanäkökulma. Sitähän keskustelu on.

        Ymmärtääkseni aiempi Elllinoooran nimimerkki puhuu vastaavasti pelkästään omasta kokemuksestaan vaikkakin on "me"-muodossa kirjoitettu.


      • Elllinooora

        Niin en tosiaankaan ole ap'n ystävä. Sanoin että heidän tilanne on vaataava kuin meillä ja että haluaisin ymmärtää miesten ajattelua erpohdinnoissa. Ja sitä miksi "ystäväni" laittoi minut syrjään vaikka meillä molemmilla on tunteita toisiimme ja ne on sanottu ääneen. En haluaisi että tarinamme päättyy tähän.


      • varoituksensanasinulle
        Elllinooora kirjoitti:

        Niin en tosiaankaan ole ap'n ystävä. Sanoin että heidän tilanne on vaataava kuin meillä ja että haluaisin ymmärtää miesten ajattelua erpohdinnoissa. Ja sitä miksi "ystäväni" laittoi minut syrjään vaikka meillä molemmilla on tunteita toisiimme ja ne on sanottu ääneen. En haluaisi että tarinamme päättyy tähän.

        Ethän sä missään kohtaa sanonut, että tunnet ap kirjoittajan. Kerroit vaan että sulla on vastaavanlainen tilanne. "pitääksuskoo" ymmärsi lukemansa ilmeisesti täysin väärin.
        Kertoiko mies sulle, että haluaa ajatella asioita yksikseen? Vai käviköhän niin, että vaimo sai tietää teidän ystävyydestä ja siksi mies katsoi parhaimmaksi vaieta? Itselläni samanlainen kokemus. Mies katosi kuin pieru saharaan pitkäksi aikaa. Ei vastannut puheluihin, viestiin tuli vastaus että älä laita viestejä. En laittanut. Ihmettelin vaan että mitä nyt on sattunut. Kunnes hän monen kuukauden jälkeen soitti, kertoi että vaimo oli saanut tietää minusta ja kotona tilanne on kaoottinen. Ei enää maininnut sanallakaan erohaluistaan. Ei kertonut, miten meinaa tilanteen selvittää.
        Mä yritin unohtaa miehen kokonaan. Meni pari vuotta. Olin jo poistanut kaikki hänen yhteystietonsa ja viestinsä kun puhelin soi. En vastannut tuntemattomaan numeroon. Perään tuli viesti että mitä kuuluu. Ja että keräsi rohkeutta ottaa minuun yhteyttä. Tuli sitten käymään ja kertoi, että avioliitto jatkuu entisellään ja voitaisiinko olla edelleen ystäviä, jotka myös harrastaisi seksiä. Mä torppasin ajatuksen heti.
        Jos mies roikottaa kahta naista vaikkapa vain ystävänä vuosi kausia, ei hän ole mua varten. Onkohan sun tapauksessa nyt käynyt noin?


      • zxcvvbqwrr

        Minusta Ellinoora kertoi,että hän ja tuo tuntemansa mies ovat kertoneet tunteensa toisilleen irl,niinkuin pitääkin ettei kenellekään tule tunnetta roikottamisesta.Ja kyllähän silloin pitääkin ottaa kantaa eroasiaan sukkelammin ettei kukaan tule roikotetuksi.Kuka täällä voi luottaa muutenkaan muka sopivansa asioita jonkun anonyymin kanssa.


    • siskoauttoi

      Tähän ystävä/kaveri juttuun on vain kommentoitava kun tätä hakevat niin naiset kuin miehetkin vastakkaiselta sukupuolelta eroa pohtiessaan erinäkökulmia kuuluu aika riskaabeliin toimintaan.
      Tämä eroa pohtiva saattaa tarttua tähän kuin viimeiseen oljenkorteen ja ihastua yksipuolisesti harhaluuloissaan ja silloin mennään metsään....KUUNTELIJAA hän kaipaa ja hyvä niin mutta jos mennään neuvomaan tai edes spekuloimaan eli arvailemaan (pettääkö yms.) erivaihtoehtoja niin pahasti jälleen mennään metsään.
      Tämä on hienovaraista toimintaa....

      • åppåo

        Paljon riskaabelimpaa on olla pohtimatta ongelman eri näkökulmia ystävien kanssa. Ihmisillä on usein vain erittäin suppea oma putkinäkökulma.


    • en_välillä_ymmärrä

      Paras kaverini on hyvä kuuntelija miehille ja on asunut yhdessä jo kahden eronneen miehen kanssa. Molemmat suhteet päättyivät parissa vuodessa, mies on muuttunut ikäväksi ihmiseksi.
      Puolisen vuotta sitten kaverini ihastui yhteen mieheen, varattuun tietysti.
      Yritin toppuutella ystävääni, että kannattaako sitä enää kolmatta kertaa samaa polkua kulkea, mutta mies on kuulemma täysi kymppi, huippu.
      Ymmärsin, että miehen vaimo käy töissä, niillä on kolme lasta, osa alle kouluikäisiä, mies on paljon poissa kotoa työnsä vuoksi ja nyt viettää vielä aikaa ystäväni luona viikottain. Vaimo on kuulemma riitaisa eikä miehellä ole kivaa kotona.

      Kun kysyin kaveriltani, että eikö se ole aika ymmärrettävää, ettei miehen vaimo ole mikään miss päivänpaiste jos joutuu pyörittämään arkiruljanssia yksin kuukaudesta toiseen miehen huidellessa toisen naisen luona, kaverini sanoi, ettei se ole miehen vika. Kaverini mielestä mies ansaitsee rakkautta, hemmottelua ja huolenpitoa, kun se on niin ihana mies.

      Mitäpä tuohon enää lisäämään.

      • Lyöpäätässeinään

        Sun kaverisi on tyhmä.


      • åppåo

        Esimerkkisi on hyvä osoittamaan miten erilaiset käsitykset ihmisillä on suhteista toisiin. Joskaan tämä ei nyt mitenkään liittynyt ap:n juttuun :).


    • åppåo

      Silloin kun on kasvettu erilleen, niin suhteelle ei ole enää mitään tehtävissä, se on kuollut. Jokaisen aikuinen tai vähänkin elämää nähnyt tietää tämän. Yksin ei voi liittoa parantaa ja elävöittää, siihen tarvitaan kumppani mukaan. Ap:n puolison mielestä liitto on ok, mutta se on sitä vain hänelle. Ei ole mikään ihme, että ap haluaa liitolta jotain aivan muuta. Toisaalta vaikka ap:n puoliso ryhtyisikin tekemään muutoksia, juuri niitä mitä ap toivoo ja haluaisi, niin liitto ei sittenkään välttämättä onnistu, ellei puoliso ihan aikuisten oikeasti halua itse myös muuttua ja tehdä juuri niitä muutoksia. Kaiken pitäisi lähteä kumppanusten sisimmästä, ei ulkoa päin saneltuna.

      • yksinmuttayhdessä

        Samaa mieltä. Kun toinen puoliso on ollut tyytymätön suhteeseen jo vuosia, ei sitä saa korjattua. Vain suoranainen ihme palauttaisi tunteet vaikka miten molemmat yrittäisi. Erilleen kasvamista ei usko kuin sellaisen kokenut tai lähipiiristä nähnyt. Siihen ei kuulu viha tai inho toista kohtaan, vaan yksinkertaisesti ei ole mitään yhteistä. Kuin kaksi hyvän päivän tuttua saman katon alla. Tai rämpisi paikallaan suossa eikä pääse mihinkään suuntaan. Ei mitään yhteistä tavoitetta, ei haavetta, ei suunnitelmia, ei romanttisia koti-iltoja saunan jälkeen, ei kerta kaikkiaan mitään! Todella ahdistavaa.


      • faktaakehienulkopuolelta

        "Silloin kun on kasvettu erilleen, niin suhteelle ei ole enää mitään tehtävissä, se on kuollut."

        Ymmärsin aloituksesta että ap:llä on tavallinen arkipäiväinen puoliso, ei mikään pahoinpitelevä pettäjä, aloittajan avioliittoon on hiipinyt arki ja syttynyt halu toiseen ihmiseen.

        Tosiasiahan on, että kun väkisin yrittää puristaa puolisoa omaan muottiin sopivaksi ja kun hän ei siihen istu, niin kasvaa erilleen. Kun siihen lisätään halu toiseen naiseen, niin tyytymättömyys on tietenkin käsinkosketeltavaa ja sen arkipäiväisen puolison vika.

        On sellainenkin vaihtoehto, että hyväksyy toisen sellaisena kuin mitä hän on ja keskittyy hänessä ja elämässä jo olemassa oleviin hyviin puoliin.
        Eikä se ole edes vaikeaa silloin kun itsellä on siihen halua :).
        Painotus: kun itsellä on siihen halua.

        Mutta ainahan se uusi ihminen kiinnostaa enemmän kuin tylsä vanha.
        Jokainen elämää nähnyt aikuinen ihminen tajuaa tämän.


      • Näinseonn
        faktaakehienulkopuolelta kirjoitti:

        "Silloin kun on kasvettu erilleen, niin suhteelle ei ole enää mitään tehtävissä, se on kuollut."

        Ymmärsin aloituksesta että ap:llä on tavallinen arkipäiväinen puoliso, ei mikään pahoinpitelevä pettäjä, aloittajan avioliittoon on hiipinyt arki ja syttynyt halu toiseen ihmiseen.

        Tosiasiahan on, että kun väkisin yrittää puristaa puolisoa omaan muottiin sopivaksi ja kun hän ei siihen istu, niin kasvaa erilleen. Kun siihen lisätään halu toiseen naiseen, niin tyytymättömyys on tietenkin käsinkosketeltavaa ja sen arkipäiväisen puolison vika.

        On sellainenkin vaihtoehto, että hyväksyy toisen sellaisena kuin mitä hän on ja keskittyy hänessä ja elämässä jo olemassa oleviin hyviin puoliin.
        Eikä se ole edes vaikeaa silloin kun itsellä on siihen halua :).
        Painotus: kun itsellä on siihen halua.

        Mutta ainahan se uusi ihminen kiinnostaa enemmän kuin tylsä vanha.
        Jokainen elämää nähnyt aikuinen ihminen tajuaa tämän.

        Tuleehan siitä uudessakin ajan myötä tylsä vanha.


      • faktaakehienulkopuolelta
        Näinseonn kirjoitti:

        Tuleehan siitä uudessakin ajan myötä tylsä vanha.

        nimenomaan!! Ymmärsit pointtini täydellisesti.


    • Duookki

      Ei ole kohtalotovwreita. Olet maailmassa aivan yksin

    • naimatononhuoleton

      Ero on ihmisen parasta aikaa! Samalla hetkellä loppuu loputon kompromissien tekeminen joka ei koskaan mikään paras vaihtoehto ainoassa elämässä. Samoin loppuvat loputtomat sukulaisissa nyhräämisetkin ja voi alkaa hengittää vapaasti.
      Erossa pysyminen on myös oltava tavoite eli ei elä yhdenkään kanssa vaan omineen.

    • Kevätkin

      Ap ymmärrän täysin ajatuksesi. Olen itsekin samassa tilanteessa. Päätös liiton jatkamisesta tai lopettamisesta on sinulla itselläsi. On todella epämiellyttävää olla tilanteessa jossa toinen tyytyy olemassa olevaan ja toinen kaipaa jotain ihan muuta.

      Kahden ihmiden välistä ei kolmas löydä paikkaa jos siinä ei sitä hänelle ole. Olet jo siinä tilanteessa että tunteiden ja asioiden jakaminen liiton ulkopuolisen ihmisen kanssa on sinusta oikein. Painin saman ongelman kanssa myös tässä suhteessa.
      Olen aina sanonut etta entinen suhde ensin päätökseen ja sitten uutta kehiin kun on siihen valmis. No käytännössäpä se ei niin yksinkertaista olekaan. Valitettavasti.. on paljon helpompaa julistaa jotain kun ei itse elä sitä tilannetta. Teet varmasti oikean ratkaisun kun aika on sille kypsä.

      Muista, elämä on valintoja, niitä joita teemme ja niitä jotka jätämme tekemättä. Tsemppiä

    • tuskainenmies

      Kyllä ahdistaa niin helvetisti. Olen vakava ja totinen ja näin ystävänaiseni ohimennen eilen kaupan parkkiksella ja meidän ikkunasta vaihtama pitkä katse oli molemmilla niin täynnä tuskaa ja tunnetta. Miksi työnsin luotani pois ihmisen joka saa minut nauramaan ja tuntemaan olevani elossa? Miksi minun piti esittää asiani niin että parempi antaa nyt tämän asian olla? Näen kuinka paljon häneenkin tämä sattuu. Mitä oikein yritän itselleni tässä uskotella?

      • yksinmuttayhdessä

        1. Kerro vaimollesi että muutat pois kunhan asunnon saat. Nyt vaimosi tietää että olet tosissasi.

        2. Etsi vuokra-asunto ja tee kaikki paperi- ym. sopimukset valmiiksi.

        3. Ilmoita vaimollesi että olet saanut asunnon, muutat silloin ja silloin.

        4. Satu (vaikka vahingossa) ystävänaisesi kanssa samaan kauppajonoon, osta tiskiharjoja, verhonipsuja ym. sekalaista kodintarviketta. Saat tilaisuuden kertoa muuttopuuhistasi. Kierrellen että yksin muutan..

        5. Nyt ystävänaisesi nohevana tietää että olet eroamassa. Nainen odottaa jos on kiinnostunut sinusta. Fiksuna et aloita tai edes ehdota suhdetta ettei tule toinen nainen- draamaa.

        6. Anna ajan kulua, asiat menee omalla painollaan. Tunteet selkiytyy. Ja eikun Tervetuloa, Elämä!

        Itse tein noin, ilman kohtia 4 ja 5. Miten muut on eronsa puheeksi ottaneet?


      • ninjj

        "Miksi työnsin luotani pois ihmisen joka saa minut nauramaan ja tuntemaan olevani elossa? "

        Tuo liittyy syyllistymiseen. Sinussa on syvällä ajatus, ettet ansaitse olevasi elossa, et saisi nauttia elämästä, nauraa (hyvä tavaton!). Keskustele itsesi kanssa vakavasti. Mieti mistä moinen syyllisyys kumpuaa. Ja opettele hyväksymään myös ja etenkin myönteiset tunteesi. Niissähän on energia ja ilo.


    • Elllinooora

      Minä olen aivan surusta rikki kun meillä on täydellinen viestintähiljaisuus enkä tiedä mistään mitään. En tiedä mitä mies miettii ja missä menee tilanteensa kanssa. Itse en vaan voi ottaa yhteyttä kun toinen sanoi ettei nyt viestitä. Sitähän on uskottava. En vaan haluaisi menettää toivoa siihen että meillä vielä olisi mahdollisuus tulevassa kun kuviot on käsitelty. Huijaanko itseäni jos uskon rakkauteen joka minulle on tunnustettu ja vaikka nyt erossa ollaankin? Ikuinen romantikko tiedän kyllä olevani....

      • omaelämäreaalimaailmassa

        Sorry, ei heru sympatiaa minulta Ellinoora.
        Etkö sinä muka ymmärtänytt, että kun varatun miehen kanssa aloittaa suhteen, niin siinä voi käydä just noin, mies ei osaakaan päättää, tai päättää jatkaa vaimonsa kanssa?

        Parisuhteessa oleva mies voi luvata ihastukselleen vaikka kuun taivaalta, mutta on eri asia antaa se oikeesti...


      • eriosapuolet

        Minä ainakin ymmärrän Ellinooraa ja uskon, että hänellä on odottavan ikävä olo. Hänhän on tuon toisen kanssa ihastunut ja mies on asiaa miettimässä. Paljon epärehellisempää olisi ollut, jos he eivät puhuisi asioista, silloin asiat jäisivät herkästi kalvamaan. En saa tuosta noilla tiedoilla epärehellistä, toki ikävää puolisolle ja he ymmärtävästi asiasta täälläkin varmasti pillastuvat. Ihmisellä on joskus suuri tarve omistaa toinen, vaikka liitto olisi tunteeton. Moni voi kauhistella ja sanoa, että itse en koskaan eläisi tunteettomass liitossa enkä ihmisen kanssa, joka ei rakasta. Mutta kun tuo osuu omalle kohdalle voi ääni kellossa olla erilainen. Ei halutakaan eron uhatessa kohdata toisen kylmyyttä, lisäksi viha ettei liitto kestänytkään saa toivomaan puolisolle huonompaa ja se, että uusi onni olisi toisella on täysin sietämätöntä.
        Ei täällä kukaan pysty sanomaan onko mies sitten rehellinen lupauksineen(Ellinooralle ei luetun mukaan luvattu-mitään) vai epärehellinen. Epärehellisyys ihan kenellä osapuolella tahansa tuossa tilanteessa jättää pysyvät arvet toiselle myöhempiin suhteisiin. Mutta monestihan siinä mietitään vain itseä ja oman kärsimyksen minimointia, tuli ero tai ei.


    • Ihimettelenvaa

      Mun mielestä on kyllä aika outo käytöstä mieheltä että potkaisee ulos ihmisen joka on tärkeä ja joka tekee selvästi miehen onnelliseksi. Että miksi mies toimii nii?

    • uskallanelääyksin

      Mun mielestä taas on erittäin kummallista jos mies ei uskalla erota ennen kuin etsii rinnalleen uuden naisen.
      Mistä tuollainen käytös kertoo, läheisriippuvuudesta, yksinolemisen pelosta, ei uskalleta ottaa vastuuta omasta elämästä, ulkoistetaan osa vastuusta toiselle naiselle.

      • ninjj

        Minun mielestä taas on melkoisen epätervettä jättää iloa ja voimaa antava suhde, että voisi paremmin keskittyä vanhan suhteen hautaamiseen.

        Ja jos lähdetään siitä, ettei ihmisellä koskaan eikä milloinkaan saa olla rinnalla kuin yksi ihmissuhde, se on vielä enemmän epätervettä. Se että on monta ystävää, sellaista jonka kanssa jakaa asioita, kokea iloa, tuntea tunteita ei kerro läheisriippuvuudesta, vaan siitä, että sosiaaliset suhteet voivat hyvin.

        Eron harkinta ei myöskään ole läheisriippuvuutta. Sitä täytyy miettiä, monesti pitkäänkin, harkinta on fiksua. Mutta ei tällaisessakaan elämänvaiheessa voi ajatella vain ja pelkästään puolisoa ja liittoa. Muita ihmisiä, intressejä, harrastuksia ei saa eikä voi sulkea elämästä pois.

        Sen sijaan läheisriippuvuutta on, että jää liittoonsa, voi huonosti, valittaa, ahdistuu jne pitkiksi ajoiksi, vuosiksi, menettää elämänhallinnan, jää yksin (siis liitossa muutenkin) eikä tee mitään kunnes masentuu, eikä sitten enää jaksa edes erota. Jos juuri ennen masentumista kohtaa ihmisen, jonka kanssa viihtyy ja olo tuntuu hyvältä, se on luojan lykky, sillä silloin moni tajuaa ja jaksaa erota. Vaikkei tuosta suhteesta tulisi edes uutta kumppania.


      • uskallanelääyksin
        ninjj kirjoitti:

        Minun mielestä taas on melkoisen epätervettä jättää iloa ja voimaa antava suhde, että voisi paremmin keskittyä vanhan suhteen hautaamiseen.

        Ja jos lähdetään siitä, ettei ihmisellä koskaan eikä milloinkaan saa olla rinnalla kuin yksi ihmissuhde, se on vielä enemmän epätervettä. Se että on monta ystävää, sellaista jonka kanssa jakaa asioita, kokea iloa, tuntea tunteita ei kerro läheisriippuvuudesta, vaan siitä, että sosiaaliset suhteet voivat hyvin.

        Eron harkinta ei myöskään ole läheisriippuvuutta. Sitä täytyy miettiä, monesti pitkäänkin, harkinta on fiksua. Mutta ei tällaisessakaan elämänvaiheessa voi ajatella vain ja pelkästään puolisoa ja liittoa. Muita ihmisiä, intressejä, harrastuksia ei saa eikä voi sulkea elämästä pois.

        Sen sijaan läheisriippuvuutta on, että jää liittoonsa, voi huonosti, valittaa, ahdistuu jne pitkiksi ajoiksi, vuosiksi, menettää elämänhallinnan, jää yksin (siis liitossa muutenkin) eikä tee mitään kunnes masentuu, eikä sitten enää jaksa edes erota. Jos juuri ennen masentumista kohtaa ihmisen, jonka kanssa viihtyy ja olo tuntuu hyvältä, se on luojan lykky, sillä silloin moni tajuaa ja jaksaa erota. Vaikkei tuosta suhteesta tulisi edes uutta kumppania.

        kuule, ninjj: pitäisikö ensin määrittää minkälaisesta suhteesta on kyse.
        Tottakai ihmisellä saa ystäviä olla, mutta ystävyys ei ylitä normaalisti parisuhdetta.

        Apn tapauksessa: kysehän on hänen ihastumisestaan toiseen naiseen. Naisesta oli/on kehittymässä uusi rakkaus aviovaimon tilalle ja nämä tunteet uutta naista kohtaan vaikuttavat osaltaan negatiivisesti apn tunteisiin aviovaimoa kohtaan.

        Sanot: "Ja jos lähdetään siitä, ettei ihmisellä koskaan eikä milloinkaan saa olla rinnalla kuin yksi ihmissuhde, se on vielä enemmän epätervettä."
        Eli sinun logiikallasi, parisuhteelle olisi automaattisesti hyväksi jos ihmisellä on mahdollisimman monta romanttista (ja jos painotus olisi seksin puolella, seksisuhdetta) viritystä samanaikaisesti päällä.

        Sanot myös:
        " menettää elämänhallinnan, jää yksin (siis liitossa muutenkin) eikä tee mitään kunnes masentuu, eikä sitten enää jaksa edes erota. Jos juuri ennen masentumista kohtaa ihmisen, jonka kanssa viihtyy ja olo tuntuu hyvältä, se on luojan lykky, sillä silloin moni tajuaa ja jaksaa erota. Vaikkei tuosta suhteesta tulisi edes uutta kumppania."

        Tämähän kertoo juuri laiskuudesta ja läheisriippuvuudesta.
        Roikutaan huonossa suhteessa kun ei uskalleta erota eikä viitsitä tehdä asian eteen mitään.
        Vasta sitten kun kohdalle osuu joku ihastus, aletaan toimiin.
        Tottakai sitä uskaltaa erota kun on uusi ihminen jo valmiiksi katsottuna, ei edes yritetä kantaa itse huolta omasta henkisestä hyvinvoinnista ja elämästä, ollaan läheisriippuvaisia.


      • kaija.51v
        uskallanelääyksin kirjoitti:

        kuule, ninjj: pitäisikö ensin määrittää minkälaisesta suhteesta on kyse.
        Tottakai ihmisellä saa ystäviä olla, mutta ystävyys ei ylitä normaalisti parisuhdetta.

        Apn tapauksessa: kysehän on hänen ihastumisestaan toiseen naiseen. Naisesta oli/on kehittymässä uusi rakkaus aviovaimon tilalle ja nämä tunteet uutta naista kohtaan vaikuttavat osaltaan negatiivisesti apn tunteisiin aviovaimoa kohtaan.

        Sanot: "Ja jos lähdetään siitä, ettei ihmisellä koskaan eikä milloinkaan saa olla rinnalla kuin yksi ihmissuhde, se on vielä enemmän epätervettä."
        Eli sinun logiikallasi, parisuhteelle olisi automaattisesti hyväksi jos ihmisellä on mahdollisimman monta romanttista (ja jos painotus olisi seksin puolella, seksisuhdetta) viritystä samanaikaisesti päällä.

        Sanot myös:
        " menettää elämänhallinnan, jää yksin (siis liitossa muutenkin) eikä tee mitään kunnes masentuu, eikä sitten enää jaksa edes erota. Jos juuri ennen masentumista kohtaa ihmisen, jonka kanssa viihtyy ja olo tuntuu hyvältä, se on luojan lykky, sillä silloin moni tajuaa ja jaksaa erota. Vaikkei tuosta suhteesta tulisi edes uutta kumppania."

        Tämähän kertoo juuri laiskuudesta ja läheisriippuvuudesta.
        Roikutaan huonossa suhteessa kun ei uskalleta erota eikä viitsitä tehdä asian eteen mitään.
        Vasta sitten kun kohdalle osuu joku ihastus, aletaan toimiin.
        Tottakai sitä uskaltaa erota kun on uusi ihminen jo valmiiksi katsottuna, ei edes yritetä kantaa itse huolta omasta henkisestä hyvinvoinnista ja elämästä, ollaan läheisriippuvaisia.

        "ystävyys ei ylitä normaalisti parisuhdetta"

        Aika usein juuri ystävyys, ihastus tai mikä vaan ylittää parisuhteen, roimasti. Tämä ei tapahdu kuitenkaan hetkessä, vaan vähitellen.JUURI tästä ylittämisen oivalluksesta alkaakin valjeta, ettei parisuhde ole ihan kohdallaan. Tai lopulta ollenkaan. Harva kuitenkaan alkaa heti tuumasta toimeen ja puuhaamaan eroa. Ensin on kärvisteltävä, oltava tuskainen ja yritettävä keskustella puolison kanssa. Pitkässä liitossa siihen voi kulua pitkänkin aikaa ennen kuin oman tuskaisuuden raja ylittyy, ja tajuaa eron olevan ainoa vaihtoehto.

        "Roikutaan huonossa suhteessa kun ei uskalleta erota eikä viitsitä tehdä asian eteen mitään."

        KAIKKI suhteet jatkuvat, oli niissä läheisriippuvuutta tai ei, aina siihen asti, kunnes jommankumman RAJA ylittyy. On täysin normaalia ja odotettavaakin, ettei erota ennen kuin on tapahtuu jotain poikkeuksellista. Kuten esim. toteaa saavansa ystävyyssuhteista 100 kertaa enemmän kaikkea kuin parisuhteestaan. Hyvin tavallista on ihastua toiseen. Ja kaikki kenelle noin on käynyt, ovat sanoneet eroavansa, vaikkei uusi suhde jatkuisi. Kukaan ei ole sanonut, että ihastuksen (tai vielä vähemmän ystävien!) vuoksi erosivat. Kyllä se syy miksi eroaa on juuri tuo rajan ylitys. Kun ei katso voivansa elää suhteessa, josta ei saa mitään, tai josta on vain harmia.

        Läheisriippuvuus parisuhteissa on eritoten parillista. Erittäin harvoin etenkin pitkissä parisuhteissa vain toinen on läheisriippuvainen. Tietystikään läheisriippuvaisia ei olla samalla tavalla. Mikään ei ole myöskään niin ikävää, kuin se että toinen haluaa erota lr puolisosta. Se kolahtaa kumppaniin aika tavalla.

        Jos joku kerran (tai parikin, mikäli on iäkkäämpi hlö kysymyksessä) elämässään eroaa ja aloittaa lennosta uuden parisuhteen, niin se ei ole vielä mikään todistus läheisriippuvuudesta, todellakaan. Ja miksi meidän ylipäänsä pitäisi täällä osoitella läheisriippuvaisia ihmisiä?


    • eroehkäparas

      Sanoisin vielä sen verran, että tunteetkin kannattaa ap huomioida. Lapsiperheessä on tärkeä miettiä lasten kannaltakin asiaa. Jos ap:lla ei olisi lapsia niin silloinhan asia on helpompi ja silloin mielestäni ei olisi mitään järkeä jäädä suhteeseen, jossa ei tunne rakkautta. Se on reilua kaikkia osapuolia kohtaan. Lapset kuitenkin ytyy mahdollisessa erossa isänkin ottaa huomioon.

      • Järkikäteenjatoimeen

        Unohtakaa nyt ne tunteet ja käyttäkää tervettä järkeä.


    • Pattteri

      Itseensä sitä vaan pettää jos kuvittelee että avioliittoa voi jatkaa sen jälkeen kun on eroa alkanut pohtimaan. Ja jos miettii ettei halua toisia satuttaa, nii itseensä sitä siinä satuttaa kaikista eniten. Eikä elämäänsä voi elää niin että aina vaan miettii ettei satuta ketään. Ei ketään voi hyysätä eikä vetää perässään tai elää jotain varten tai jonkun puolesta.

      • uloio

        "Ei ketään voi hyysätä eikä vetää perässään tai elää jotain varten tai jonkun puolesta"

        Harvinaisen fiksusti sanottu Pattteri. Tällä palstalla usein vain odotetaan, että jokainen eläisi niin kuin muut haluavat. Tarkoitus on juuri, että jokaisella on oma elämä elettävänään.


    • Vinkkknä

      Itselläni tulee 19-vuotta liittoa takana ja samoja mietteitä oli. Suhde oli pystyyn kuollut ja mies pettikin lopulta. Erosimme ja palasimme yhteen taas pitkän kivuliaan prosessin kautta. Väittäisin, että kyse on lopulta halusta. Voit tahtoa alkaa haluta tehdä suhteen eteen jotain. Asiasta pitää tietysti keskustella ja molemmilta pitää löytyä tuo halu. Jos keskustelu ei edelleenkään tuota tulosta, kokeilkaa erossa olemista.

    • kaija.51v

      Parisuhde on molemmin puolin tunteen, järjen, ja tahdon asia. Jotenkin jäi kirjoituksestasi sellainen mielipuoli, että tunne puuttuu, etkä oikein enää tahdokaan jatkaa. Ja kukapa sitä tahtoisikaan pidemmän päälle jatkaa liittoa, jolta ei saa mitään? On selvää, että jossain vaiheessa tulee kuvaamasi tuska ja ahdistus. Ne häviää siinä hetkessä, kun vihdoin tajuat, ettei ole muuta mahdollisuutta kuin erota. Tai voit tietysti jäädä kitumaan kurjaan liittoon, mutta se ei ole hyvinvointiasi ajatellen ollenkaan hyvä vaihtoehto.

      • tajutavoimuutakin

        Tuollaisella ajattelutavalla: jää kitumaan kurjaan liittoon, ei ole muuta mahdollisuutta kuin erota tulee vain sortuneeksi sellaiseen ajatteluun, että ongelmien syy on aina itsensä ulkopuolella. Että itse olisi täysin syytön siihen kurjaan kitumistilaansa ja tuo ohjenuorana joutuu vaihtokierteeseen eli aina kun tulee kitumisen fiilikset, niin ainoa ratkaisu on ero. En oikeastaan ihmettelekään sitä, että ahdistaa ja on yhtä tuskaa. Alkaa selkiämään se pahoinvoinninmäärä, joka ihmisissä on, jos ajattelutapa on tuo.


    • elämässäyksin

      Itselleni ei löytynyt rakkautta joka olisi vienyt jalat alta, joten olen elänyt yksin lähes koko elämäni, hakenut sisällön olemassa ololleni työstä ja vapaaehtoishommista, ystävistä.
      Sen vuoksi en ehkä ole oikea ihminen kommentoimaan muiden avioeroja, mutta näin vuosikymmeniä sivusta seuranneena useampaa avioliittoa, minusta tämä keski-ikäisten eroaminen on enemmänkin trendi. Sellaisetkin parit eroavat joista näkee, että nyt mennään metsään ja lujaa, mutta eipähän siinä voi kauheasti järkeä puhua.

      Samaan aikaan mediassa hypetetään miten ihanaa on kun löytää uuden rakkauden aikuisiällä, voi onnea ja autuutta, uutta nuoruutta. Siihen verrattuna, onhan se oma puoliso tylsä ja kun seksikin on - kuulemma- aina sitä yhtä ja samaa, niin totta kai se houkuttaa.

      Pitkä avioliitto on näköjään kuin juna. Se puksuttaa samalla raiteella päivästä toiseen, joka vuosi tulee kilometri lisää pituutta. Tietää mitä seuraavan mutkan takana on, ei mitään yllätyksiä.

      Jostain syystä minun tuntemille eronneille pariskunnille ei ole löytynyt eron jälkeen kuin ensimmäiseksi kilometriksi sitä uutta ja ihanaa. Kaikki niiden viritykset eron jälkeen ovat kariutuneet mikä mihinkin syyhyn, mutta eivät he viihdy yksinkään.
      Moni eroa halunneista ystävistäni ja tuttavistani on pyrkinyt takaisin vanhoille raiteille mutta eivätpä ole enää päässeet takaisin kyytiin. Se juna meni lopullisesti. Välillä on käynyt sääliksi itseruoskintaa harjoittaneet jotka kännissä ovat hokeneet miksi minun piti olla hölmö, mutta jokainen tekee valinnan ja elää sen kanssa.

      Vastaavasti olen huomannut, että ne pariskunnat joissa toinen on sairastunut vakavasti tai on ollut jotain häikkää jossain elämänvaiheessa esim. lasten terveyden kanssa tms. pysyvät yhdessä ja näyttävät viihtyvän keskenään lasten pois muutettuakin.

      • Huhhhhei

        Se on nii helppo sivusta seuranneena kommentoida toisten elämää


      • jokaisenomasia

        Niinpä. Oman liittonsa parhaat asiantuntijat ovat ne kaksi jotka siinä ovat. Ulkopuolinen ei todellakaan voi tietää mitä kaikkea vuosien varrella on tapahtunut tai millainen tunneilmapiiri suhteessa on ollut. Minä tiedän tosi paljon kauan naimisissa olleita ja eronneita ja ovat pelkästään tyytyväisiä eroonsa.


      • aikakettua

        Parhaat asiantuntijat? Ei todellakaan, vaan ne sokeimmat. "elämässäyksin" kertoi kuulleensa vuodatuksia. Itsekin olen niitä kuullut. Pelkästään tyytyväisiä tuskin onkaan, vaikka haluat väittää sellaista. Tosin perin oudolta vaikuttaa riekkumisesi täällä. Ketä haluat vakuuttaa ja keneen vaikuttaa? Entä miksi?


      • yksinEIyksinäinen

        Asiaa nimimerkki elämässäyksin kirjoittaa mutta tietty tulee tuonlaisia vastauksia kuin "Se on nii helppo sivusta seuranneena kommentoida toisten elämää" kun aika moni kaveripiirissäni niin naiset kuin miehetkin on eropäätöksen ja sen konkreettisesti tehneet tulleet katumapäälle kun se vanha "junakin raiteineen" oli parempi kuin tuo kilometrin pätkä uusilla raiteilla ja nyt ollaan sivuraiteella ja yksin.

        Kyllä ovat sanoneet että kun olisi wanhan junan olisi vähän kiillottanut ja puunannut niin hyvin menisi.


      • rrronja

        elämässäyksin
        Hahaa,minulla on juuri päinvastoin. Olen löytänyt pari kolme miestä, jotka ovat kyllä vieneet ns. jalat alta, mutta päättänyt olla ryhtymättä/jatkamatta parisuhdetta heidän kanssaan. Tuollaiset miehet pidän ystävänä, mutta parisuhdetta varten pitää olla toisenlainen mies.


    • Ruispalat

      Toiset eroavat lapsettomuuden takia ja toisten liitto taas lujittuu.
      Toisten parisuhde kestää, sen että lapsi onkin vammainen. Mutta kaikkien liitot ei tätä kestä.

      Mitään ei voi yleistää. Varmasti jotkut katuvat keski-iässä tehtyä eroa, mutta moni on tyytyväinen.

      Tuskin kukaan menee avioliittoon sillä ajatuksella, että eroaa viimeistään kahdenkymmenen vuoden päästä. Useimmiten ero koetaan epäonnistumisena.

      Mutta kukaan meistä ei ole täydellinen.
      Elokuvissa voidaan tehdä käsikirjoitus ja mennä sen mukaan.
      Tosi elämässä matkaan tulee muuttuvia tekijöitä.

    • Pupppeli

      Mietin vaan semmoista että kuinka mies, joka on noin syvän suhteen aloittanut, kertonut tunteensakin sille toiselle ja miettii eroa, voi laittaa sen ihastuksensa kanssa suhteen katki?? Kyllähän hänen on pitänyt tietää tunteidensa voimakkuus ja merkitys itselleen niin eihän se suhde ole voinut olla vaan huvitusta kun kerran erokin on mielessä ja varmasti mielessä on ollut tuleva elämä sen uuden kanssa! Se on kyllä itsepetosta jos itselleen tuon kaiken jälkeen vähättelee sitä uutta suhdetta. On tainnut vain tosiasiassa mennä pupu pöksyyn kun oman liiton huomaakin oikeasti olevan karilla ja eropäätös pitäisi uskaltaa tehdä. Paniikissa kai sen toisen lykkää elämästään ulos kun luulee sen olevan ratkaisu tilanteeseen!

      • yhdessämuttayksin

        Luulen että ap ei halua että ystävänainen joutuu syylliseksi eroon. Erossahan etsitään aina joku syy: tässä tapauksessa se olisi `toinen nainen`. Tai ap ajattelee vaimoa jonka olisi julmaa kuulla erosta ja nähdä heti miehen kainalossa uusi. Kun ero ja muu hoidettu voi suhteen aloittaa reilusti ja puhtaalta pöydältä. Näin käsitän miksi ap lykkää toistaiseksi ystävänaisen sivuun. Hienosti ajateltu jos näin on.

        Exään joutuu kuitenkin törmäämään jatkossakin jos on yhteisiä lapsia. Lasten häät, lastenlasten syntymät, ristiäiset jne. Kurjaa jos ero olisi niin riitaisa ettei samaan perhejuhlaan sovittaisi.


      • Elllinooora

        Eli tunteita on edelleen vaikka ne käytöksellään yrittää peittää ! Niin, mielestänikään ei ne tunnustetut tunteet noin vaan sammu ja katoa.


      • liikaasaippuasarjoja
        Elllinooora kirjoitti:

        Eli tunteita on edelleen vaikka ne käytöksellään yrittää peittää ! Niin, mielestänikään ei ne tunnustetut tunteet noin vaan sammu ja katoa.

        Miksei sammu, varmasti sammuu. Sammuihan ne vaimoakin kohtaan vieläpä niin, että samaan aikaan muhii toisaalla. Sellaista kakkosta ei ole vielä maa päällään kantanut, kenelle ei voi käydä aivan samoin kuin vaimolle. Selvää kuin pläkki, ettekö ymmärrä vai oletteko keskinkertaista tyhmempiä? Suorastaan huvittavaa, kun monia kertoja parisuhteessa mokaillut ja useita puolisoita kuluttanut, saa koukutettua jonkun liekaansa muka niin puhtaana ja hyveellisenä.


      • Saippuatmyass

        Kaunareitako oot kattonu kun nyt tässä on jo mukaan vedetty monta kertaa parisuhteessa moikallut ja useita puolisoita kuluttaneen. On tää luova ketju kyllä! Onko ihan mahdotonta kommentoida siten että kannustettaisiin mollaamisen sijaan?


      • ettiedätoisista

        Et voi sanoa noin tietämättä toisen tilannetta. Ei rakastavassa, onnellisessaettä, rehellisessä suhteessa, jossa ei ole toisella mielenvikaisuutta, alkoholismia tai väkivaltaa välttämättä tunteet sammu ja jos rakkautta vaalitaan. Ja mätsin osuessa ihan sama omko kakkonen, kolmonen tai viitonen.


      • rrronja
        liikaasaippuasarjoja kirjoitti:

        Miksei sammu, varmasti sammuu. Sammuihan ne vaimoakin kohtaan vieläpä niin, että samaan aikaan muhii toisaalla. Sellaista kakkosta ei ole vielä maa päällään kantanut, kenelle ei voi käydä aivan samoin kuin vaimolle. Selvää kuin pläkki, ettekö ymmärrä vai oletteko keskinkertaista tyhmempiä? Suorastaan huvittavaa, kun monia kertoja parisuhteessa mokaillut ja useita puolisoita kuluttanut, saa koukutettua jonkun liekaansa muka niin puhtaana ja hyveellisenä.

        "varmasti sammuu. Sammuihan ne vaimoakin "

        Älä nyt ole hölmö!!!!!

        Itselläni on ollut kauheasti tunteita monia miehiä kohtaan, mutta etenkin viittä miestä kohtaan. Ihan samaan aikaisestikin. Olen edelleen, ollut yli 30 hyvä ystävä (tms) nuoruuden rakkauden kanssa. Sopuero, vaikka minä olin se aktiiviosapuoli. Hieman eron jälkeen kohtaisin tulevan puolisoni. Seurustimme pitkään, menimme naimisiin, saimme lapset. Miehellä tuli ongelmaa jos kaikenlaista. Niistä ei sen enempää. Mutta nuo ongelmat kääntyivät kuitenkin sekä parisuhteen että koko perheen yhteistoimintaa vastaan. Meidän perhe oli lopulta minä lapset. Miehellä ei ollut aikaa muille kuin omille hommilleen. Arvaas sammuiko rakkaus? Kyllä vaan, mutta olin niin hölmö, että pitkään kuuntelin miehen valheita "kyllä tämä vielä iloksi muuttuu". Jotenkin meni aina täydestä, hyväuskoinen kun olen. Ahdisti kuitenkin huolella, kun asiat tuli puheeksi aina ja aina vaan uudestaan. Ja sitten taas "kyllä tämä vielä iloksi muuttuu". Sitten aloin ihastua ja rakastuakin. Ensin ihastuin, n. 10 v ennen eroa liitosta mieheen jonka sattumalta kohtasin. Hänestä tuli nuoruuden rakkauden kanssa ystäväni. Oli kaikenlaisia tunteita, mutta joo, tiesin jo alusta, että parisuhde tämän(kin) miehen kanssa on mahdoton. Vaikka en tiedä tänäkään päivänä mihin suhteemme pitäisi lokeroida. Joten jääköön tekemättä.

        Että olisi enemmän kuten elokuvissa, ihastuin taas mieheen (kolmonen). Hänen kanssaan oli oikea suhdekin. Tämän miehen vuoksi ymmärsin, että avioliitostani minun oli PAKKO erota. Muuten en pysyisi järjissäni. Hyvä ratkaisu se olikin. Muutama kuukausi jäi mies kolmonen. Sitten tuli mies nelonen, jonka kanssa olen yhä vieläkin. Silti tapailen epäsäännöllisen säännöllisesti nuoruuden rakkautta ja miestä nro 2. Jälkimmäistä useasti.

        Sanottakoon vielä, että kaikki nämä miehet kyllä tiesivät/tietävät toistensa olemassaolosta elämässäni. Mutta tunteistani muihin en tietenkään puhu. Enhän ole niistä itsekään täysin selvillä :D. Tunteita voi olla, hyvinkin pehmoisia ja kiihkeitäkin, mutta parisuhde on ihan eri juttu.


    • Salaasuhteillenko

      Kai olet keskustellut vaimosi kanssa miten teillä menee? Onko vaimosi miettinyt samoja ajatuksia? Tiedän yhden ukkomiehen joka raukkamaista ei uskalla kertoa vaimolleen tuosta uudesta rakkaudestaan. Ettet vain olisi se kyseinen mies. On tapaillut eronnutta YH ja kulkenut sen tykönä jo pitkään. Vaimo ei taas tiedä mitään. Onnellisena kehuu miestään ja elämästään. Eivät ole eronneet eikä kumpikaan näytä meille muille että olisi ongelmia aviossa. Eli jos yksinään vain pohdit kertomatta puolisolle on tuo sinun kerrottava sille jos eron haluat. Hiukan narsistiksi tunnut olevan kun täällä pohdit etkä vaimosi kanssa. Ole mies ja kerro puolisollesi mitä pohdit ja tuosta uudesta ihastuksesta ei kannata mainita. Koska puolisosi miettii varmaan eri syitä eroon.

      • huihaisentäs

        Tämä ketju on mennyt saman jankuttamiseksi. Ap toteaa jo alussa puhuneensa vaimonsa kanssa. Lisäksi se miten ihmisten elämä ylipäätään menee ei välttämättä vastaa lainkaan sitä mitä ulospäin halutaan näyttää. Itsekin tunnen pareja/perheitä joilla ulospäin näyttää olevan kaikki hyvin, mutta todellisuudessa kaikki päin p:tä. En minä kuten moni muukaan edes hevillä näytä kaikkia tunnetiloja muille. Lisäksi olen aina ihmetellyt sellaisia ihmisiä, jotka esim,paska fiiliksen purkaa kaikkiin muihin voimallisesti esim.työpaikalla. Mietipä, jos sillä toisella on vaikka viikon ainoa hyvä päivä niin pilaapa se sitten vaikka omalla pahalla ololla.


      • rrronja

        Aika dorka kirjoitus Salaasuhteillenko. Vaikka ihminen on avioliitossa ei hän ole mitenkään tilivelvollinen tunteistaan kumppanille. Suorastaan TYHMÄÄ olisi ap:n tapauksessa kertoa vaimolle tunteista toiseen. Sillä ei tehtäisi mitään muuta kuin pahoitettaisi vaimon mieli ja tehtäisiin erosta vieläkin ikävämpi.


      • qwerrrtty
        rrronja kirjoitti:

        Aika dorka kirjoitus Salaasuhteillenko. Vaikka ihminen on avioliitossa ei hän ole mitenkään tilivelvollinen tunteistaan kumppanille. Suorastaan TYHMÄÄ olisi ap:n tapauksessa kertoa vaimolle tunteista toiseen. Sillä ei tehtäisi mitään muuta kuin pahoitettaisi vaimon mieli ja tehtäisiin erosta vieläkin ikävämpi.

        "Sillä ei tehtäisi mitään muuta kuin pahoitettaisi vaimon mieli ja tehtäisiin erosta vieläkin ikävämpi. "

        Niinpä, ja ellei erottaisi, niin tehtäisiin liitosta ikävämpi. Onko kukaan koskaan miettinyt miten omiin tunteisiin vaikuttaisi se, että puoliso kovin hanakasti kertoisi kaikista positiivisista tunteista etenkin vastakkaisen sukupuolen edustajiin (hetero-oletus suhteessa tässä)? Miltä tuntuisi, miten vaikuttaisi? Itse menettäisin varmaan arvostusta puolisoa kohtaan. Sitä enemmän mitä useammin tuollainen toistuisi.


    • elämässäyksin

      kiitos kaikille minua kommentoineille.
      Kuten sanoin, olen kuunnellut vuosikymmenien ajan parisuhdetilityksiä ystäviltäni ja monesti olen miettinyt, että onneksi itselläni ei ole puolisoa, niissä ei ole mitään muuta kuin vikoja :).

      Näin sivusta seuranneena olen tullut sellaiseen tulokseen, että monen ystäväni kohdalla vanhassa olisi ollut vara parempi. Minun mielestäni hyvinkin pienellä kehumisella ystävä saisi vanhan kumppanin kanssa hyvän elämän, mutta mikäpä minä olen ketään neuvomaan. Kun vati on täynnä niin se on ilmeisesti täynnä.
      Olen oppinut lukemaan ystävän ilmeistä, eleistä, käytöksestä missä milloinkin mennään ja annan sen mukaan sellaisen vastauksen minkä ystävä haluaa kulloinkin kuulla :).

      • ultloxt

        elämässäyksin
        Juuri noin. Ne, joilla parisuhdetta ei ole tietävät parhaiten miten niissä kuuluu elää :D. Etkä mitenkään voi tietää miksi, millaisista syistä jotkut ovat eroon päätyneet. Etenkin molempien version erosta. Vaikkei sitä edes tarvita. Yksi päätös riittää. Ja se päätös on aina paras. Kyllähän sitä voi elämänsä tuhrata jossitteluun ja haikailla menneitä, mutta kaikki sellainen on turhaa. Estää elämästä.

        Itse olen vallan erinomaisen tyytyväinen erooni. Exällä menee aina vain huonommin. Siitä en ole tyytyväinen, mutta en minä, ei aikuiset lapsetkaan, sille mitään mahda.


    • Mitä tuota enää mietit.Kun miehen mieli on tullut siihen pisteeseen,että näkee toisen nasen miellyttävämpänä ja ihanampana,kuin oma vaimo,niin ota ero. Mutta älä syöksy heti uuteen suhteeseen. Asu yksin ja tutkiskele itseäsi,mitä haluat oikeasti loppuelämältä.Saattaahan se olla,että elätkin yksin loppuelämäsi. Sekin on vaihtoehto.

    • rrronja

      Ero on paljon parempi vaihtoehto kuin yksin liitossa. Hyvänä puolena vielä se, että on vapaa tekemään päätöksiä uusista suhteista, ja ihan kaikesta. Järjestele elämäsi niin, että se on enemmän sinun näköinen.

    • Eroksvaan

      Kyllähän se asia on vaan niin, että kun eroa on alkanut mielessään pohtimaan ja jos sen ajatuksen on vielä jo sanonut jollekin ääneen, niin eihän sitä liittoa pelasta enää mikään. Hetken voi itseään vielä huijata ajatuksella että kyllä tämä vielä tästä mutta ero on väistämätön tosiseikka!

      • yhdessämuttayksin

        Aivan totta. Eikä siinä tarvita kakkosia tai kolmosia. Itseni piiiitkä avioliitto mureni just tähän erilleen kasvamiseen. Nyt siis erillään, yhteyttä pidetään silloin tällöin, asioillakin käydään yhtä matkaa joskus. Kuin sinkkuystävät, johon ei seksi kuulu. Kummallakin menee paremmin menee kuin yhdessä asuessa. Lapset aikuisia, ja kaikki ok. Että näinkin voi käydä.


    • Syvällä

      Tuohan on ihan ok, eikä siinä jää isompia kaunoja kummallekaan toisin kuin pettäjä/petos-kuvioissa.

      • kiinnostaisitietäätää

        Muistanko oiken syvällä, että sinut on jätetty? Löysikö kumppanisi uuden ja jättikö uuden kumppanin myötä? Kiinnostaisi tietää, että olisitko onnellisempi ja hyvillä mielin, josettä kumppanisi olisi eronnut, hänellä ei olisi uutta onnea vaan olisi vaikka onneton yksinäinen?
        Itse menin naimisiin ja lapsia tein ajatuksella tässä ollaan loppuelämä. Ilmeni kuitenkin suuria ongelmia ja valehtelua liitossa. Apua haettiin, mutta ei toisella tarve toimia asioiden eteen. Rehellisesti käyty läpi asioita ja tuntemuksia muallekin joskus puhuttu, mutta ei vaikutusta ja toisen mielestä kaikki ihan suht ok. En pystyisi pettämään, mutta anteeksi vaan kaiken kokemani jälkeen en kokisi pahana vääryytenä rakkautta johonkin toiseen, jos sellainen syntyisi ja saattaisin hyvin lähteä liitosta, tosin todennäköisesti lähden muutenkin.


      • Syvällä
        kiinnostaisitietäätää kirjoitti:

        Muistanko oiken syvällä, että sinut on jätetty? Löysikö kumppanisi uuden ja jättikö uuden kumppanin myötä? Kiinnostaisi tietää, että olisitko onnellisempi ja hyvillä mielin, josettä kumppanisi olisi eronnut, hänellä ei olisi uutta onnea vaan olisi vaikka onneton yksinäinen?
        Itse menin naimisiin ja lapsia tein ajatuksella tässä ollaan loppuelämä. Ilmeni kuitenkin suuria ongelmia ja valehtelua liitossa. Apua haettiin, mutta ei toisella tarve toimia asioiden eteen. Rehellisesti käyty läpi asioita ja tuntemuksia muallekin joskus puhuttu, mutta ei vaikutusta ja toisen mielestä kaikki ihan suht ok. En pystyisi pettämään, mutta anteeksi vaan kaiken kokemani jälkeen en kokisi pahana vääryytenä rakkautta johonkin toiseen, jos sellainen syntyisi ja saattaisin hyvin lähteä liitosta, tosin todennäköisesti lähden muutenkin.

        Näin sen koen, että minut jätettiin, vaikka avioerossa olinkin aktiivisempi. Se mikä aikanaan tuntui pahalta, oli kaksinaamaisuus, eli eksä sanoi rakastavansa, vaikka näin ei enää ollut vaan samalla petasi uutta elämää uuden rakkaan kanssa (joka siis myös naimisissa). Ei rakkauden loppu, ei uusi nainen, vaan ennen kaikkea luottamuksen pettäminen aiheutti syvät haavat. Huomasin kyllä etäisyyden, ja kyselin syitä useammankin kerran, mutta exä ei halunnut puhua - ei silloin eikä missään vaiheessa. Alussa luulin, että exällä oli muistisairaus (suvussa sitäkin), jonka vuoksi jutut olivat ristiriitaisia. Sekin huolestustti. No jälkeenpäin paljastui, että ne olivat valhetta, ja ei sitten muistanut, minkä valheen oli edellisellä kertaa kertonut. Valehtelua oli kaikenlaisissa asioissa, ei vaan tuohon ihastukseen liittyvässä. Ei se, onko hänellä nyt uusi onni tai ei, vaikuta minuun, kun emme ole enää yhdessä. En edes tiedä hänen nykyisestä elämästään muuta kuin että missä asuu - onneksi riittävän kaukana. Lapset ovat aikuisia, joten heidän vuokseen ei tarvitse yhteyttä pitää.

        Jos tunnet, että haluat lähteä liitosta, sinun täytyy se kertoa, ja riittävän konkreettisesti rauhallisessa tilanteessa, ei riidan tiuskintana. Puolisosi ei voi nähdä sisällesi. Tai sitten yrittää korjata vaikka terapeutin avulla. Voit käydä myös yksin avaamassa tuntemuksiasi. Ja miettiä, onko vika suhteessa alkuunkaan, vai kyvyttömyydessäsi nauttia elämästä.


      • upipui

        "eksä sanoi rakastavansa, vaikka näin ei enää ollut vaan samalla petasi uutta elämää uuden rakkaan kanssa (joka siis myös naimisissa)."

        Oletko koskaan miettinyt miksi ajattelet asiaa negaation kautta? Eli miksi et halua uskoa sitä, että miehesi rakasti? Itseasiassa kuulostaa kovin pöljältä ajatus, että toinen valehtelisi rakastavansa, etenkin pitkässä avioliitossa. Hyvin monesti ihastumisia yms. toiseen pidetään ohimenevänä tunteena, ja ihastuja ihan tosissaan itsekin ajattelee rakastavansa puolisoaan. Mutta ajan kuluessa myös tuota toista. Konfliktitilanne. Ihastuja vain ei välttämättä tule ajatelleeksi, ettei kumppanin rakkaus tai edes tahto rakastaa välttämättä kestä kovin pitkää tuota toista suhdetta.


      • Syvällä

        Älä jaksa, en minäkään enää...


    • jahkailueiauta

      Ap:lle!
      En lukenut kaikkia viestiketjuja.
      Mutta hyvä olis ottaa härkää sarvesta ja keskustella asia halki.
      Jos jättää asiat selvittämättä ja tekee päätöksiä sen perusteella.
      Niin ajan myötä voi tulla katuumus päälle,kun sen täällä palstalla huomanut ja sen,että miten moni on katunut myöhemmin,että ei tullut asioita selvittettyä kunnolla.
      Ja jos on arvot kohdallaan niin normi ihminen selvittää asiat huolella,eikä lähde varsinkin sotkemaan muita ihmisiä tälläiseen. Sillä se on kahden ihmisen välinen asia.
      Joten eikun vain kissa pöydälle ja selvittämään asia,jonka myötä on otettava vastuu asioista kävi miten sit kävi.
      Itse olin noin 10v sit tuossa tilassa ja otin härkää sarvesta,joka sitten helpotti oman päätöksen tekoa,enkä ole katunut yhtään!

      • jyjuds

        "Mutta hyvä olis ottaa härkää sarvesta ja keskustella asia halki.
        Jos jättää asiat selvittämättä ja tekee päätöksiä sen perusteella"

        Asioita kannattaa toki selvitellä, jos molemmat sitä haluaa. Mutta mitä selvittämistä ap:lla on? Ei ap:n vaimo voi kertoa mitä AP tuntee ja miten ikäväksi tms. ap liittonsa kokee. Sen tietää ainoastaan ap, joka tekee päätöksensä omien ajatustensa, tunteiden, järjen ja tahdon pohjalta. Usein tuollaisissa "selvittelyissä" toinen johtaa harhaan omilla ajatuksillaan. Liitto jatkuu, ja pian toinen miettii eroa uudelleen. Entistä ahdistuneempana.


    • Roksi

      Jotenkin ap tunnut ihmiseltä joka vaan jahkailee vuodesta toiseen eikä saa mitään päätettyä.
      Entä jos vaimo elää omasta mielestään tarpeeksi hyvää elämää, ja siksi hän on tyytyväinen. Sinä taas et ole, ja tunnut moitiskelevan vaimoa että ''kun vaimo on vaan tyytyväinen vaikka mä en oo''!
      Vaimolla on oikèus omiin tuntemuksiin eikä sinulla ole mitään oikeutta tartuttaa omiasi häneen. Sinulla myös on oikeus omiin tuntemuksiin ja siksi täysi oikeus toimia niiden pohjalta, esim ilmoittaa avioerosta.

      Miksi siis et tee mitään asiasi eteen, mitään ratkaisua puoleen tai toiseen? Sinä vain olla möllötät ja odotat että vaimo tekee valintoja puolestasi. Vastuutat vaimon raskaisiin päätöksiin eron suhteen.
      Juttu on vain niin että se joka on tyytymätön, laittaa eron vireille. Se taas joka on tyytyväinen liittoon, joutuu sopeutumaan tyytymättömän päätökseen ja toteamaan että näinkö tässä kävi.
      Niin se vain menee.

      Et ole saanut mitään aikaseksi myöskään ihastuksesi suhteen. Sekin kertoo jotain sinusta. Nimittäin että olet laiska päätöksien tekemisessä. Laiska möllöttäjä.
      Varo ettet möllötä vielä vuosien päästä saman ongelman äärellä ja ihmettele että miksi vaimo ei tee mitään asian suhteen!

      Ehkäpä on niin että näet elämäsi niin että ''jotain tärkeää'' on jäänyt kokematta ja olet sen ikäinen että jos et tee jotain niin se jääkin kokematta.
      Kun tuntee että ''jotain tärkeää'' on jäänyt kokematta silloin kun ei enää ole nuori, ja kun elämä ''tuntuu jotenkin tyhjältä'' ja alkaa fantasioida että mikä toisi huikean parannuksen asiaan, täytyy varoa ettei se olekin vain pelkkä tyhjä haavekuva jolla ei ole elinkelpoisuutta todellisuudessa.

      • ultloxt

        Roksi. Vähän enempi empatiaa ja ymmärrystä pliis, äläkä hauku ap:tä. Ei kaksi vuotta eron miettimistä ole vielä pitkään, etenkään introverteille, joka ilmiselvästi ap on. Kyllä se eropäätös sieltä aikanaan tulee.


    • Lellu_5671

      Eroa pohtivalle miehelle sanoisin, että sinun kannattaa lähteä selvittämään asiantuntijan kanssa tilannettasi (kunnan perheneuvonta tms) , jos keskustelut vaimon kanssa eivät johda mihinkään.

      Ellinooralle sanoisin, että radiohiljaisuuden takana olevalla miehellä on paljon pelissä. Miehellä voi olla ihan asiallista kotona. Mahdollinen ero vaikuttaa hänen lähipiirissä monen ihmisen elämään; vaimoon , lapsiin, omiin vanhempiin, appivanhempiin. Eropäätös voi suistaa ne raiteiltaan ja siksi sitä ei ole helppo tehdä. Neuvon sinua aktiivisesti unohtamaan tämän miehen. Jatka omaa elämääsi ja älä jää roikkumaan löysään hirteen. Radiohiljaisuus voi johtua myös siitä, että vaimo on saanut vihiä sinusta ja vaatii totaalista yhteyksien katkaisua.

    • Kerrohetimitätunnet

      Jo kaksi vuotta olet kyllästynyt avioosi. Kai ymmärrät että teet väärin myös puolisoasi kohtaan. Kerro ihmeessä sille miksi kyllästyttää onko teidän avio pelastettavissa. Olet jo katsellut muita ja iHastunut joten päätä nyt mitä teet sinullakin on jo ikää tullut. Sanon vain ettet eläke iässä katkerana muistele vaimoasi.

      • siltiterapiaan

        Te olette selvästi eläneet helpoissa suhteissa. Ap:n päätös lienee helpohko, jos tietää toisen tunteet ja oman suhteen ongelmat ovat vain kyllästyminen. Harvemmin tilanne niin on. Kannattaa oikeasti mennä terapiaan vaikkei suhde pelastuisi, sillä saat apuja ettet vie vanhoja virheitä uuteen suhteeseen.


    • diiiipadaaaa

      Ellinooran puolesta sanoisin että "aktiivinen unohtaminen" ei ole tehty niin helposti kuin se on sanottu. Tunteet ovat tunteita eikä niitä järjellä sammuteta.

      Eroavalle ap'lle sanoisin että ei mitkään terapiat pystyynkuollutta suhdetta pelasta. Eron lähtölaskenta on jo pitkällä !

    • Satutettuminäkin

      Ap'n kannattaisi hieman miettiä myös sitä, kuinka paljon ystäväänsä satuttaa tuolla käytöksellään että ensin osoittaa tunteensa ja sitten vetäytyy pois. Ei naimisissa olevilla ole sen suurempi oikeus leikkiä toisen tunteilla sen varjolla että on naimisissa !

      • ultloxt

        Tunteistaan kertominen ei ole leikkimistä toisen tunteilla. Usein, hyvin usein myös vaikkei kertoisi tunteistaan ystävälle/tuttavalle, toinen kyllä tuntee ne. Sellaisia ne tunteet ovat.


      • Warstrtr

        Taisi tuo satutettuminäkin - nimimerkki tarkoittaa sitä että jos kertoo toiselle tunteensa niin ei sen päälle vetäydytä pois


      • straat
        Warstrtr kirjoitti:

        Taisi tuo satutettuminäkin - nimimerkki tarkoittaa sitä että jos kertoo toiselle tunteensa niin ei sen päälle vetäydytä pois

        Ai miten niin? Eikö aikuiset ihmiset ymmärrä, että silloin kun on vetäydyttävä, niin on vetäydyttävä? Syystä tai toisesta. Mutta etenkin tässä ap:n tapauksessa. Ap on kuitenkin yhä naimisissa.


      • täsilantees

        Niin kai se tilanne pakottaa vetäytymään kun eroa miettii. Ja käytöksellään pitää koittaa sille uudelle ihastukselle viestimään että oon kylmä ja mulla ei oo tunteita suhun vaikka olenkin ne sulle aikaisemmin kertonut. Mutta hölmön peliä sinänsä tollainen kun eleillään kuitenkin paljastaa että niitä tunteita on edelleen vaikka kuinka paljon. Miksi siis huijaa itseään tuo eroa pohtiva? Vai onko joku itsesuojeluvaisto että pystyy jotenkin tilanteen hanskaamaan?


      • cvbc
        täsilantees kirjoitti:

        Niin kai se tilanne pakottaa vetäytymään kun eroa miettii. Ja käytöksellään pitää koittaa sille uudelle ihastukselle viestimään että oon kylmä ja mulla ei oo tunteita suhun vaikka olenkin ne sulle aikaisemmin kertonut. Mutta hölmön peliä sinänsä tollainen kun eleillään kuitenkin paljastaa että niitä tunteita on edelleen vaikka kuinka paljon. Miksi siis huijaa itseään tuo eroa pohtiva? Vai onko joku itsesuojeluvaisto että pystyy jotenkin tilanteen hanskaamaan?

        "käytöksellään pitää koittaa sille uudelle ihastukselle viestimään että oon kylmä ja mulla ei oo tunteita suhun "

        Tä? Jos on kertonut tunteistaan, ja sen jälkeen tilanteen vuoksi vetäytyy, niin mikä ihmeen tulkinta tuo on? No, oli mikä oli, mutta ihan pieleenhän se menee. On täysin ymmärrettävää, että tunteet ihastukselle pitää jättää syrjään, ainakin vähäksi aikaa, jos miettii eroa tai muuta suurta muutosta. Tai on muuten kriisissä.

        Mielestäni monet ihmiset antavat sanoille liikaa painoarvoa. Pitäisi luottaa omaan vaistoon. Kuten ultloxt kirjoitti "hyvin usein myös vaikkei kertoisi tunteistaan ystävälle/tuttavalle, toinen kyllä tuntee ne. Sellaisia ne tunteet ovat. "


    • vjofdanpfd

      Taisi ap säikähtää suomi24-raadin kommentteja. Jospa sai vastauksia kysymyksiinsä. Onnea!

    • kahtaenvaihda

      Kuinka todenmukaisia noi uuden rakkauden jättämiset on sen vuoksi että miettii eroa? Niinku "tästilantees" kyselee että onko se eroa miettivän puolusutuskeino vai mitä? Koska jos liitto on paskaa ja siihen on joku uusi ihminen "päässyt jo väliin", niin ei se uusikaan ihastus voi olla vaan jotain kevyttä huvia jos kerran hänen kanssa on jotain suurta tunnetta syttynyt! Että kuinka monella täällä on kokemusta siitä että ensin yritetään katkaista tuo uusi suhde mutta kuitenkin se aloitetaan uudelleen jonkin ajan kuluttua? Minulla ainakin siitä on kokemusta ja parisuhteemme voi edelleenkin hyvin tämän "uuden" kanssa.

      • cvbc

        Voiko rakkauden jättää ennen kuin suhde alkoikaan? Onko tauko ihastukselle varatussa ajassa "rakkauden jättämistä"? Kuulutan ihmisten tilanteentajun perään. Missä se on?


      • sssannna

        Ihmiset ovat joskus vähän hupsuja ihastuksen ja rakkauden tunteiden kanssa. Jos ihastus ei kestä muutaman viikon tai kuukauden breikkiä sen vuoksi, että toinen miettii eroa/eroaa, niin sitten ei kestä! Näin on tarkoitettu.


      • Ölpohubj

        Jos suhde alkoi ja se päätettiin sen vuoksi että mies miettii eroaan ja ilman lupausta tulevasta, epämääräisellä ehkä, en tiedä -meiningillä niin mitä siitä pitää tilannetajua etsiä? Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta. Nii mitä tilannetajua tässä haetaan, kysyn vaan?


      • järkeevaiei_
        Ölpohubj kirjoitti:

        Jos suhde alkoi ja se päätettiin sen vuoksi että mies miettii eroaan ja ilman lupausta tulevasta, epämääräisellä ehkä, en tiedä -meiningillä niin mitä siitä pitää tilannetajua etsiä? Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta. Nii mitä tilannetajua tässä haetaan, kysyn vaan?

        Eikö ap sanonut, että otti suhteeseen etäisyyttä? Etäisyys on ihan eri juttu kuin ero.

        "Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta"

        Eikö tuo juuri ole sitä tilannetajua, sinun omalla kohdallasi? Esität uskovasi miehen esittämisen ja sanomiset. Niinhän sitä tilannetajuinen ihminen luonnollisesti tekee. Eikä ala vänkäämään, että suhdetta pitää väkisin jatkaa jollain sellaisella sapluunalla, jolla toinen ei halua.

        Välillä oikein naurattaa, kun ihmisten mielestä toisten suhteet pitäisi hoitaa aina jollain toisella tavalla. Taitaa kuitenkin olla niin, että nämä ihmiset ole tyytyväisiä omaan elämäänsä .


      • glkhjl
        Ölpohubj kirjoitti:

        Jos suhde alkoi ja se päätettiin sen vuoksi että mies miettii eroaan ja ilman lupausta tulevasta, epämääräisellä ehkä, en tiedä -meiningillä niin mitä siitä pitää tilannetajua etsiä? Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta. Nii mitä tilannetajua tässä haetaan, kysyn vaan?

        " Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta."

        Harva suhde, lyhyempi tai pidempi, on mitään "kevyttä huvia" vaan juuri silloin ja siinä tilanteessa aitoa. Mutta silti on täysin tapauskohtaista miten suhteelle käy, jatkuuko se vai ei, ja jos jatkuu niin millaisena.

        Useinhan, tai onhan se odotettavissakin, että liittoonsa tyytymätön ihastuu toiseen ennemmin tai myöhemmin. Ihastus, niin ihanaa kuin se onkin, vie kuitenkin osan ihastujan energiasta. Monet ei kestä alkua pidemmälle mielentilansa äkillisiä muutoksia laidasta toiseen. Ihastuksen kanssa on ihanaa ja antoisaa ihan täysillä. Ja kotiin tullessa puolison kohdatessa mieliala tipahtaa rankasti miinukselle. Monet ihmiset eivät silti normaalioloissa edes odota kumppanilta jatkuvaa antoisaa ja ihanaa elämää. Jo senkin vuoksi, että tietävät sen olevan mahdotonta... Kun ihastuu ja yrittää toista suhdetta parisuhteen rinnalla, seuraa usein pattitilanne: ihastus ei kehity ja parisuhde junnaa edelleen vain paikoillaan. Melko usein käy niin hullusti, että parisuhdetta kestää jatkaa vain ihastuksen voimalla. Kun eroaa viimein parisuhteesta, niin huomaa, että ihastuksen tunteet toiseen ovat myös vaimentuneet. Vaikka ne olivat erittäin aitoja oikeita parisuhteen aikana.


      • Ölpohubj
        järkeevaiei_ kirjoitti:

        Eikö ap sanonut, että otti suhteeseen etäisyyttä? Etäisyys on ihan eri juttu kuin ero.

        "Mä tiedän etten ollu kevyttä huvia ja miehen käytös kertoo että kaipaa vaikka yrittää sanoa ja esittää muuta"

        Eikö tuo juuri ole sitä tilannetajua, sinun omalla kohdallasi? Esität uskovasi miehen esittämisen ja sanomiset. Niinhän sitä tilannetajuinen ihminen luonnollisesti tekee. Eikä ala vänkäämään, että suhdetta pitää väkisin jatkaa jollain sellaisella sapluunalla, jolla toinen ei halua.

        Välillä oikein naurattaa, kun ihmisten mielestä toisten suhteet pitäisi hoitaa aina jollain toisella tavalla. Taitaa kuitenkin olla niin, että nämä ihmiset ole tyytyväisiä omaan elämäänsä .

        Hei kiitos sulle,mä tajusin tän :) ja arvaa helpottiko itseäni !!! Iso kiitos !


      • kohtelujatahto

        Tuokin on ihan tapauskohtaista. Tiedän pareja, joiden ihastus on oikeineri kunnolla roihahtanut eron jälkeen, kun ei ole sivusuhteiltu liiton aikana ja kun sitten voi paremmin tunteille antaa vallan ja on noin helpompaa. Luottamus voi olla vaikeampi juttu, joko sillä eronneella tai sinkulla, riippuen paljon miten ystävyyttä on liiton aikana hoidettu.


    • sssannna

      Kyllä se kuule niin on, että kun kerran alkaa eroa miettiä, tilanteeseen ei auta kuin ero. Siitä huolimatta, että vuosi, pari, kolmekin menee joutuisaan odotellessa "kylläpä tämä tästä vielä iloksi muuttuu". Siinä vaiheessa, kun olo on tuskainen eikä millään tiedä "mitä ihmettä tässä nyt tekisi" (vaikka vastaus on ilmeinen > ei uskalla myöntää) yrittää selitellä itselleen asiaa edelleen parhain päin. Kunnes jonain päivänä huomaa, että asiat ovat ehdottomasti tänään vielä surkeammin kuin koskaan. Olo aivan mahdottoman ahdistunut ja tuskainen. Silloin tajuaa täyttää erohakemuksen ja lähettää sen käräjäoikeuteen.

    • tuskainenmies

      Ollut hyvä lukea ketjun kommentteja. Täällä tilanne vaan edelleen jatkuu. 'Yritän' elää arkea vaimon kanssa normaalisti, käydä kävelyllä ja kaupassa jne mutta on tää kaikki elämä nii raskasta ja ilotonta. En edes muista koska viimeksi oon nauranut tai edes hymyillyt. Enkä saa ystävääni pois mielestä vaikk miten yritän unohtaa. Ei tässä ole mitään järkeä.

      • Oletkokokeillut

        Mitä jos tekisitte yhdessä jotain arjesta poikkeavaa vaimon kanssa?


      • järkeevaiei_

        " Ei tässä ole mitään järkeä. "

        Eihän siinä ole. Alat varmaan pikkuhiljaa olla valmis eroon. Ihmisellä on useinkin aika syvällä takaraivossa ajatus, ettei erota saa. Siksi ottaa aikansa käsitellä asiaa ja todeta, ettei muuta mahdollisuutta ole kuin ero. Jos haluaa pysyä järjissään ja elää oman näköistä elämää.


      • yhdessämuttayksin

        Oleppa rehellinen itsellesi ja ennen kaikkea vaimollesi. Kerro että ei ole tunteita, et halua jatkaa onnetonta avioliittoa ja erota haluat. Mistä tiedät vaikka vaimo miettinyt samaa? Jospa onkin vaan tyytyväinen että asia tulee ilmi. Ei sen niin tyhmä voi olla ettei huomaa ettet rakasta enää. Tai sanomistasi tulisikin hetki jonka myötä kumpikin saisi sanottua nekin ikävät asiat jota seuraisikin uusi alku.

        Voit tietenkin jatkaa löyhässä hirressäsi roikkumista. Saattaapi käydä että viime lopussa oletkin yksin, ystäväsi ja vaimosi menettäneenä. Ystäväsi tuskin kauaa kehtaa päättämätöntä miestä (/hiirtä) kattoo. Itse teet tilanteestasi järjettömän.


      • sellattii

        AP on mies, mutta jos olisi nainen niin sanoisin, että kantsii tosiaan miettiä, että on myös sellaisia kieroja, mitään sanomattomia miehiä, jotka haluaa vaan naisen hoitavan koko homman. Eli erojärjestelyt ja eron, vaikka itse ajattelisi myös niin.


      • glkhjl

        Miksi "yrität" elää ilotonta arkea vaimosi kanssa? Mikä on se juttu, joka saa sinut niin tekemään? Kuvitteletko vielä tosissasi, että parisuhde vaimon kanssa saa uuden paremman käänteen, ja ilo humpsahtaa jostain suhteeseenne takaisin? (voin kertoa, niin ei käy). Vai onko ajatuksena takaraivossasi, että liittoa on pakko jatkettava ihan viime sekunnille asti, niin kauan kuin sitä vain suinkin kärsii? Viis siitä tunteeko tuskaa, ahdistusta jne. Ei oikein hyvä juttu tuollainen, sillä itseäsihän siinä kiusaat, et kuuntele. Uhraudut.


      • asennevammainen

        Ilottomuus, asennevamma on oman pääsi sisällä. Kun sen tajuat, niin heti helpottaa ja alat nähdä nykyisessäkin elämässä niitä iloisempia värejä.


      • ppiopio
        asennevammainen kirjoitti:

        Ilottomuus, asennevamma on oman pääsi sisällä. Kun sen tajuat, niin heti helpottaa ja alat nähdä nykyisessäkin elämässä niitä iloisempia värejä.

        No ei pidä paikkaansa. Kun suhde kuollut, se on iloton, vaikka mitä tekisi.


      • Jujlo
        sellattii kirjoitti:

        AP on mies, mutta jos olisi nainen niin sanoisin, että kantsii tosiaan miettiä, että on myös sellaisia kieroja, mitään sanomattomia miehiä, jotka haluaa vaan naisen hoitavan koko homman. Eli erojärjestelyt ja eron, vaikka itse ajattelisi myös niin.

        Tuo on totta että miehet usein odottavat että vaimo tekee ratkaisun erosta. Nimenomaan silloin kun äijällä on uusi valmiiksi katsottuna niinkuin apllä on.
        Ap väittää ettei ihastuksen kannsa ole ollut muuta kuin vain ystävyyttä. Luulen että valehtelee koska haluaa pitää oman julkisivunsa puhtoisena.
        Ap tietää että jos hakee eroa, niin lapset , sukulaiset ja muut kysyy että miksi eroatte. Silloin on vaara että paljastuu että uusi rakkaus on ollut jo pitkän aikaa. Mikä häpeä!!
        Vaimo saa kaikki sympatiat!

        Jos taas vaimoa väsyttää vuodesta toiseen jatkuvalla nalkutuksella ja tuskaisella ololla ja hokee että erotaanko erotaanko, niin sitten vaimo ehkä uupuu ja hakee sitä eroa. Sitten mies voi julistaa että vaimo otti ja lähti! Mies voi paistatella sympatialla jota saa osakseen kunhan pitää salarakkaan jonkin aikaa piilossa. Sitten myöhemmin voi onnellisena esitellä sen uuden läheisille että nyt olen toipunut erosta ja tunnelin päässä näkyy kirkas aurinko ja tässä uusi rakkaani johon olen hiljattain tutustunut!

        Apn vaimo taitaa olla viisas kun ei suostu vedätettäväksi. Todennäköisesti hän tietää siitä toisesta mutta ei suostu tekemään eroon liittyviä töitä miehen puolesta.


    • Kulissitkunnossa

      On miehiä jotka kokevat, että heidän velvollisuutensa on pysyä liitossa, vaikka se olisi ilotonta ja kämppäkaverit-suhde. Mies ei saa repäistyä, eikä saa aikaiseksi eroa.

      Toki poikkeuksia on aina. Mies hakee eroa, mutta usein on myös jo toinen odottamassa. Nainenkin voi olla haluton eroamaan, vaikka suhde on kaikkea muuta kuin hyvä.
      Tässä ap.n tapauksessa vaimolle riittää tämä kattaus. Sosiaalinen status pidetään samana, eikä missään nimessä haluta sinkuksi.
      Inhimillistä sekin. Onhan muutos ja aivan uusi elämäntilanne pelottavaakin.

      Tosiasia on, että ei niitä tunteita saa takaisin, jos ei niitä enää ole.
      Kyllähän sitä välittää, mutta niinhän välitetään monista muistakin ihmisistä, sukulaisista ja työkavereista.
      Parisuhteessa kai pitäisi enemmänkin kuin välittää.

      • eipuhutatoisensuulla

        Kulissitkunnossa-nikille: sanot: "Tässä ap.n tapauksessa vaimolle riittää tämä kattaus. Sosiaalinen status pidetään samana, eikä missään nimessä haluta sinkuksi".
        Mistä sinä sen tiedät?

        Et sinä voi puhua apn vaimon suulla! Vai oletko sinä apn vaimo?
        Vain apn vaimo tietää mitä hän ap:tä kohtaan tuntee. Ehkä se apn vaimo rakastaa ap:tä syvästi ja haluaa sen takia pysyä yhdessä!


      • Kulissitkunnossa
        eipuhutatoisensuulla kirjoitti:

        Kulissitkunnossa-nikille: sanot: "Tässä ap.n tapauksessa vaimolle riittää tämä kattaus. Sosiaalinen status pidetään samana, eikä missään nimessä haluta sinkuksi".
        Mistä sinä sen tiedät?

        Et sinä voi puhua apn vaimon suulla! Vai oletko sinä apn vaimo?
        Vain apn vaimo tietää mitä hän ap:tä kohtaan tuntee. Ehkä se apn vaimo rakastaa ap:tä syvästi ja haluaa sen takia pysyä yhdessä!

        En minä sitä tiedäkään, olettamus tietenkin. Eihän meistä kukaan kai livenä tätä ketjun aloittaja tunne tai hänen vaimoaan.
        Voi vaimo rakastaa, mutta voi olla että ei.
        Jos sille linjalle lähtee, että näissä keskusteluketjuissa ei voi olettaa mitään, on parempi pysyä palstoilta pois.
        Mutta, tarkennuksena vielä, en ole ap.n vaimo...
        Hienoa, että romanttinen rakkaus on vielä voimissaan.


    • Naisnäkökulmaa

      Näin pitkän yrittämisen jälkeen aloittajan paikalla eroaisin. Tuossa tulee vain harmittamaan ajan kanssa enemmän ja enemmän. Tulee katkeraksi. Pitkässä liitossa on ylä- ja alamäkiä mutta ei sen kuulu maistua kokoajan kylmältä puurolta.

    • omakohtaisestikoettu

      Ttuskaisuutesi jo paljastaa tärkeimmän. Mielenterveyttä ei pitäisi lääkitä seksillä eikä vieraalla ihastuksella. Lääkäri ymmärtää lääkitä oikein. Käy vain todella paljon pahemmin ja paljon raskaammat ongelmat, jos et tasapainota itseäsi.

      • hhhöööpöö

        Päinvastoin. Mielenterveyttä juuri lääkitään hyvillä ihmissuhteilla, joksi ap ihastuksensa kokee. Siksi hänen kannattaisi erota pikimmiten. Kuollut suhde keneen tahansa vie vain voimia eikä anna mitään. Vielä enemmän näin kun kyse puolisosta. Hyvin terveellistä ap:lle olisi erota. Muuten käy vain todella paljon pahemmin.


      • kaikkeapaskaa

        Juu niin väärässä olet kuin vain mahdollista. Salasuhde ja naiminen tuo hyvää oloa, mutta saa toimimaan harvinaisen typerästi, ajattelemattomasti ja kylmästi. Hän joutuu monet kerrat katumaan järkyttäviä tekojaan, syyttämään niistä vaimoaan tai yrittää unohtaa kaiken entisen. Mutta niin sitä vaan menneään maanis-vaiheesta depressioon. Eli taivaasta helvettiin. Ja arvaappa mitä - taivasta ei ole maan päällä kuin loppuelämän helvettiä varten, kun emamunauksen tekee petteän läheisiään.


      • ollaanelukoita

        Edellisellä kirjoittajalla kuten monella muullakin täällä näyttää olevan ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa tai sitten minulla vippaa. Edellinen kirjoittaja kertoo salasuhteen ja naimisen olevan ap:lle pahasta. Minä en kylläkään aloituksessa näe mitään salasuhteesta enkä naimisesta ap:lla, päinvastoin hän tuntuu miettivän pitäisikö reilusti erota ja alkaa olemaan uuden rakkautensa kanssa. Minä en näe tuossa salasuhdetta, mitä sen sijaan monet suhteeseen jäävät miehet pettäessään tekevät. Kun tuomitsette tunteet liiton aikana noin kovasti niin mitenkäs sitten tämä: tutkimusten mukaan yli 20% ihmisistä miettii seksin aikana jotain muuta ihmistä kuin kumppaniaan, vaikkapa ihastustaan. Törkeää pettämistä sanon minä. Niin se naapurin Penakin kumppanin kanssa sekstatessaan miettii panevansa naapurin Irmeliä. Niin mitä mieltä olette, onko pettämistä? Eihän mielikuvitusrikkaan ihmisen tartte tuolloin erota, jos kumppani vaan osaa oikean panotekniikan, eiks yeah. Mitäpä niistä tunteista.


      • rakkauslässytys

        Valitettavasti kaikki kielletty on kiihottavampaa. Voit varmaan selittää, miksi pelkkä rakastaminen ei takaa yhtä kiihkeää panoa, mutta minä en!? Tai ehkäpä sinulla on pomminvarma keino elvyttää vanhan parisuhteen intohimo.. pelkään vain, että kissa vei nyt kielesi.

        Siksi ihastumiselle ei kannata laittaa niin paljon painoarvoa, kuin pitkäaikaiselle suhteelle.


      • ollaanelukoita

        Vastasit varmaan kaikkea paskaa nimimerkille ja pidät kiellettyä parempana ja kiihottavampana vaihtoehtona. Sinun mielestäsi ap:n pitää mielummin toimia kielletysti eli pettää eik ottaa eroa ja ollaon reilusti toisen kanssa, koska silloin ei olisi rakkautta ja intohimoa siihen uuteen. Tässä ap:lle edellisen kirjoittajan neuvo siis: petä on jännempää.


      • johannythelvetti

        Ja sinun mielestä mielenterveysongelmista kärsivän pitäisi ottaa ero ja kertoa rakastavansa jotain horoa. Samalla menee perhe, puoliso ja koti. Joskus myös työpaikka. Onko hyvä silloin, onko????????.


      • ollaanelukoita

        Tunnet siis ap:n. Hän ei viestiensä perusteella täällä vaikuta mielenterveysongelmaiselta. Jos sinulla on omakohtaisia kokemuksia tuollaisesta niin sesilloinhan on ikävääeri, mutta älä yleistä. Joitakin ihmisiä pettäminen saattaa satuttaa perkeleesti enemmän kuin ero!!!


      • johannythelvetti

        Mitäpä jos palaisit aiheeseen, jota tämän kommentin aloitus käsittelee: jos kärsii voimakkaasta mielialanvaihtelusta, ahdistuksesta, haluttomuudesta ja ilottomuudesta, niin LÄÄKÄRIIN, ennen kuin on sotkenut koko elämänsä. Ja nyt kerron sinullle, ettei petetyksi joutumisesi liikauta minua nyt millään tavalla.


      • allegro_
        kaikkeapaskaa kirjoitti:

        Juu niin väärässä olet kuin vain mahdollista. Salasuhde ja naiminen tuo hyvää oloa, mutta saa toimimaan harvinaisen typerästi, ajattelemattomasti ja kylmästi. Hän joutuu monet kerrat katumaan järkyttäviä tekojaan, syyttämään niistä vaimoaan tai yrittää unohtaa kaiken entisen. Mutta niin sitä vaan menneään maanis-vaiheesta depressioon. Eli taivaasta helvettiin. Ja arvaappa mitä - taivasta ei ole maan päällä kuin loppuelämän helvettiä varten, kun emamunauksen tekee petteän läheisiään.

        kaikkeapaskaa

        Onko sinulla käynyt salasuhteesi kanssa noin; olet toiminut typerästi, ajattelemattomasti, kylmästi salasuhteesi ja naimisesi vuoksi? Oletko maanis depressiivinen? Onko mieleesi myöskään tullut, ettei kaikilla salasuhteet ja seksi toisen kanssa johda tuollaiseen "pudotukseen" taivaasta helvettiin (jonne myös jäädään)? Useat ihmiset osaavat hoitaa suhteensa, vaikka ne olisivat kuinka solmussakin.

        Vuodatuksesi oli pimeä myös siksi, ettei se liipannut läheltäkään ap:n aihetta. Salasuhteesta ei ollut kysymys, sen enempää kuin seksistäkään. Vaikkakin niitä on ollut maailman sivu ja varmasti tulee aina olemaan. Tiedän itsekin useita salasuhteilijoita, eikä kukaan heistä ole saanut elämäänsä täysin sekaisin. Ei, vaikka muutamalla heistä onkin kaksisuuntainen mielialahäiriö...


      • toimituksenhuomautus

        Tirlittan lorttolle ei kannata vastata, jollei halua syöttää trollia. Natsisti mikä narsisti taas kerran paskakallaan leikkimässä - vanha kuin mikä ja lehmä.


      • Fuhjjkxhkbg

        Huomasin vasts, että tuntee ap: n ajatukset kuin omansa.


    • jahkatavoikokoelämänsä

      Ap kuuluu niihin miehiin jotka haluavat, että joku toinen (lue vaimo) ottaa aina sen ensimmäisen askeleen muutokseen. Vaimo taas ei halua erota koska hänellä ei ole mitään tarvetta nykytilannetta sekoittaa, joten tottakai siinä ap:llä on pattitilanne käsissä.


      On uusi nainen katsottuna, mutta ap ei uskalla hypätä senkään kelkkaan, entä jos tuleekin tehtyä väärä valinta ja elämästä tuleekin alkuhuuman jälkeen vielä kamalampaa, entä jos lapset suuttuvat, entä jos eksällä meneekin eron jälkeen huomattavasti paremmin kuin ap:n kanssa koskaan, syitä eron lykkäämiseen löytyy kymmeniä, eikä mikään niistä ole edes oikea syy.
      Suoraan sanottuna ap on jossittelija ja pelkuri joka kuvittelee että hänen onni on jonkun toisen ihmisen taskussa.

      • allegro_

        "ap on jossittelija ja pelkuri joka kuvittelee että hänen onni on jonkun toisen ihmisen taskussa. "
        Mikäs ihme juttu tuokin oli? Aika tylyä, kaiken lisäksi turhaa. Mikä ihmeen vimma ihmisillä on tehdä nopeita päätöksiä näinkin tärkeässä asiassa kuin avioero? Nopeahko päätös on toki joskus paikallaan, esim. väkivalta (ml. henkinen) tapauksissa, tai jos oma terveys on muuten uhattuna. Mutta tässä ap:n tapauksessa ei varmaankaan ole mitään sellaisesta kyse. Vaan se on nimenomaan varsin tyylipuhdas "erilleen kasvu" -tapaus. Ja tuo kasvu erilleen ei käy käden käänteessä. Ap:lläkin se on vaiheessa, ap ei ole kasvanut vielä riittävän erilleen erotakseen. Olen varma, että eron aika kuitenkin tulee.

        Suhteen alussa ollaan hissuksiin kasvettu yhteen. Sekään ei käy sormia napsauttamalla. Ymmärrän oikein hyvin, ettei ap hihku onnesta ja tapaile kiihkeästi uutta ihastustaan. On todella vaikeaa pysyä itselleen uskollisena itsekunnioituksensa säilyttäen, ja rakentaa samalla uutta suhdetta kuin "purkaa" vanhaa.


      • Tirlorto

        Tekopyytsi oikein hyppää silmille. Sinä tunnut olean se, joka tietää ap:n perinpohjin. Ettei vain olisi jälleen samasta kynästä. Sen verran herhiläisenä pörräät, et enemmä n kuin todennäköistä tirlittania, ronjaa ja satutätivanhusta.


    • yykaakolineli

      Kaikella on aikansa. Haluat erota, se on täysin selvää. Mutta ajankohtaa mietit vielä. Iso päätös.

      Itse työstin aikanaan eroa mm. psykologin juttusilla. Olin muuten tosi tyytyväinen ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan (suosittelen). Muutama käynti, ja ajatukset selvisivät.

      Yleensäkin olen melkoisen intuitiivinen ihminen. Varsin varhaisessa vaiheessa tiedän, mihin asiat johtavat, mutten sitä milloin ja miten. Kuten juuri avioerossani. Kaikenlaista sattui ja tapahtui. Psykologi kysyi heti ensi tapaamisella miksen ole jo eronnut. Vastasin, että odotan sopivaa hetkeä "merkkiä" :). Ja lopulta merkki tuli - sekä minun että yhden lapsen tunteista - mitta oli täysi. Parempi erota kuin jatkaa kärsimistä ja antaa vielä lapsenkin kärsiä.

      • paskamaistakin

        Aika erikoista, josettä psykologi ottaa kantaa eron puolesta heti alkuunsa ellei ole suoranaista väkivaltaa. Yleensä psykologi saa asiakkaan havaitsemaan itse, että kannattaa erota. Helppoa tietty jättäjälle, ei valehtelevan tai sen joka liittoa pidä riittävä huonona tarvitsekaan haluta erota, kyllä jättäjä monesti joutuu sen koko kuorman kestämään.


      • yykaakolineli

        "paskamaistakin "
        Täsmennys: AIVAN aluksi kerroin psykologille tietysti miksi tulin, mitä haluan pohtia, minkälaista apua kaipaan. Mietitäänkö käyntieni runkona eroa, vai miten liittoa voisi jatkaa, vaiko molempia. Eli olin jo itse havainnut eron välttämättömyyden ja tehnyt päätöksen erosta siinä vaiheessa, kun psykologille astelin. Siksi psykologin kysymys oli hyvin looginen, kun hän mietti mistä viidellä tapaamiskerralla jutustelemme.


    • EronnutjaYksin

      Minä harkitsin vuosia eroamista miehestä, jonka kanssa olin ollut parikymmentä vuotta yksin. Mies ei kuunnellut, vaikka yritin puhua. Lopulta kirjoitin kirjeen ja kerroin, että haluan muuttaa ainakin muutamaksi kuukaudeksi pois yhteiseen kotiimme. Vasta se laukaisi miehessä ymmärryksen, että olen tosissani. Muutin pois vuokralle (kaupungilta sai ainakin silloin melko nopeasti vuokra-asunnon kun oli valmis maksamaan vähän enemmän).

      Kävin miehen kanssa pari kertaa psykologin juttusilla, sillä meillä kummallakin työnantajan yksityinen sairaanhoitosopimus kattoi yhden käynnin erikoislääkärillä. Siitä oli kovasti apua ja se selvitti meidän tulehtuneita välejämme.

      Lopullisen päätöksen tein, kun vuokra-asunnon vuokra-aika umpeutui. Kriittinen kysymys oli se, että olenko valmis eroamaan, vaikka en koskaan enää löytäisi parisuhdetta itselleni. Koska vastaukseni oli kyllä, päätin jättää avioeropaperit.

      Olen edelleen sinkkuna. Miehen löytäminen on ollut vaikeaa ja olenkin siitä jo luopunut. Nautin eri tavalla vapaudesta, mutta myönnän, että kaipaan miestä seksiin, ystävyyteen, kotitöiden jakamiseen, asuinkulujen jakamiseen ja ennen kaikkea yhteisen ajan jakamiseen arjessa. Yllättävää on ollut se, että vuosia eron jälkeen tunteet neutralisoituivat ja näen taas exässä niitä hyviä puolia ja arvostan suuresti sitä, missä hän on hyvä. Negatiivisella puolella yllätys on ollut se, että moni ystäväperhe ei enää kutsu illanviettoihin, kaveripiiri on jakaantunut ja monikaan vakiintunut ei jaksa/halua lähteä enää viikonloppuisin viettämään tyttöjen iltaa teatteriin, ravintolaan, leffaan jne, vaan he tekevät niitä asioita puolisonsa kanssa.

      Älä tee hätiköityä päätöstä eroamisesta. Käykää psykologilla joka tapauksessa, jos vaimosi siihen suostuu. Tee kuitenkin selväksi vaimollesi, että harkitset vakavasti eroamista. Sitä ennen selvitä asuntotilanne, arvioituta asuntonne kiinteistönvälittäjällä, varaa aika oikeusaputoimistoon tai perheasioiden hoitamiseen erikoistuneeseen lakiasiaintoimistoon omaisuuden ositusta varten. Voit miettiä jo etukäteen, että mikä on sinun omaisuuttasi ja mikä menee ehkä jakoon. Jääkö sinulle auto töihin menoa varten jne.

      • erostamieleentuli

        Tässä oli hyvä ja realistinenon kirjoitus. Tosin itse tietäisin, että eron jälkeen en tulisi näkemään niitä hyviä puolia toisessa, sillä me olemme pitkään apua hakeneet ja minulle on asiantuntijakin sanonut, että vaikka olisin millainen ja tekisin mitä niin puolisoni toiminta ei sen vuoksi muuttuisi. Kyllä se valitettavasti niin on, että jos on paskan valinnan perheen perustamisvaiheessa tehnyt niin loppuelämän yksinäisyys eroamisen myötä on taattu. Parhaat on varattuja ja muille olet pelkkä yh-panopuu. Ei kiitos. Itse olen parisuhdeihminen, en mitenkään riippuvainen, mutta melko sosiaalisenakin en halua nähdä loppuelämää yksinäisenä. Joskus mietin, että ehkä sairastumisen myötä hengen menettäminen voisi olla pelastus. Toisaalta, tiedän että lasten vuoksi on jaksettava siihen asti kun ovat omillaan ja pärjäävät. Tiedän, ehkä ajattelen itsekkäästi, mutta itselleni ei riitä pelkkä lasten elämän seuraaminen jaa muu yksinäisyys.
        Tiedän, että jotkut löytävät kumppanin eron jälkeen. Itse en näe sitä mahdollisuutta. Minulla on painolastia menneisyydestä ja ennakko-oletuksia minua kohtaan löytyy ym. En vaan jaksa pitää puolia jatkuvasti. Olen positiivinen ihminen ja asioissa yritän nähdä hyviä juttuja, valitettavasti eipä ne paljoa näytä missään auttavan.


      • erostailoinenmieli
        erostamieleentuli kirjoitti:

        Tässä oli hyvä ja realistinenon kirjoitus. Tosin itse tietäisin, että eron jälkeen en tulisi näkemään niitä hyviä puolia toisessa, sillä me olemme pitkään apua hakeneet ja minulle on asiantuntijakin sanonut, että vaikka olisin millainen ja tekisin mitä niin puolisoni toiminta ei sen vuoksi muuttuisi. Kyllä se valitettavasti niin on, että jos on paskan valinnan perheen perustamisvaiheessa tehnyt niin loppuelämän yksinäisyys eroamisen myötä on taattu. Parhaat on varattuja ja muille olet pelkkä yh-panopuu. Ei kiitos. Itse olen parisuhdeihminen, en mitenkään riippuvainen, mutta melko sosiaalisenakin en halua nähdä loppuelämää yksinäisenä. Joskus mietin, että ehkä sairastumisen myötä hengen menettäminen voisi olla pelastus. Toisaalta, tiedän että lasten vuoksi on jaksettava siihen asti kun ovat omillaan ja pärjäävät. Tiedän, ehkä ajattelen itsekkäästi, mutta itselleni ei riitä pelkkä lasten elämän seuraaminen jaa muu yksinäisyys.
        Tiedän, että jotkut löytävät kumppanin eron jälkeen. Itse en näe sitä mahdollisuutta. Minulla on painolastia menneisyydestä ja ennakko-oletuksia minua kohtaan löytyy ym. En vaan jaksa pitää puolia jatkuvasti. Olen positiivinen ihminen ja asioissa yritän nähdä hyviä juttuja, valitettavasti eipä ne paljoa näytä missään auttavan.

        Edellinen kirjoitus oli realistinen edelliselle kirjoittajalle, mutta ei se siitä. Minulle teidän molempien, EronnutjaYksin ja sinun erostatulimieleen kirjoitukset olivat täysin epärealistisia.

        Olin ollut myös pitkään yksin yli 20v liitossa. Asioista oli puhuttu ja puhuttu, ei mitään hyötyä. Miehen mielestä kaikki oli hyvin (on sekin yksi tapa olla kohtaamatta totuutta). Viimein vein erohakemuksen yksin. Kävin myös terapiassa - siitä oli hyötyä. Pian eron jälkeen löysin nykyisen mieheni.

        Jos ajattelet, että loppuelämäsi yksinäisyys on taattu, niin se on. On melko outoa, että väität itseäsi positiiviseksi ihmiseksi ja kirjoitat " Joskus mietin, että ehkä sairastumisen myötä hengen menettäminen voisi olla pelastus". Haloo! Tarvitset ehdottomasti terapiaa. Olet syvästi masentunut.


      • erostatulimieleen

        Hienoa, jos olet kumppanin tavannut erosi jälkeen, mutta lähellekään kaikille ei näin käy, eikä sekään kuule välttämättä riipu tippaakaan siitä kuinka paljon siihen uskot. Kyllä täällä elämässä aika paljon asiat on myös tuurista kiinni, millaisiin mulkvisteihin milloinkin törmäät ym. Ja kiitos terapiaehdotuksesta, tullut jokseenkin tutuksi. Positiivisuus niin itsekin uskoin siihen, miksi? Ilkeitä, kyynerpäitä käyttäviä ihmisiä, kateutta. Itse olen hyvin kiitollinen monista kokemuksista mitä elämän aikana olen saanut, varmasti jopa enemmän kuin moni muu. Toisaalta kohtuuttoman paljonkin moniin asioihin joutunut työtä tekemään ja paljon paskaakin osunut kohdalle. Mutta loppujen lopuksi minkä takia? Saman olisi saanut vähemmälläkin, eli ei millään. Heikkous, sepä se ei toimi nykypäivän ihmissuhderintamalla, aitous ei väliä, typerää naiviutta, että silleen.


      • yykaakolineli
        erostatulimieleen kirjoitti:

        Hienoa, jos olet kumppanin tavannut erosi jälkeen, mutta lähellekään kaikille ei näin käy, eikä sekään kuule välttämättä riipu tippaakaan siitä kuinka paljon siihen uskot. Kyllä täällä elämässä aika paljon asiat on myös tuurista kiinni, millaisiin mulkvisteihin milloinkin törmäät ym. Ja kiitos terapiaehdotuksesta, tullut jokseenkin tutuksi. Positiivisuus niin itsekin uskoin siihen, miksi? Ilkeitä, kyynerpäitä käyttäviä ihmisiä, kateutta. Itse olen hyvin kiitollinen monista kokemuksista mitä elämän aikana olen saanut, varmasti jopa enemmän kuin moni muu. Toisaalta kohtuuttoman paljonkin moniin asioihin joutunut työtä tekemään ja paljon paskaakin osunut kohdalle. Mutta loppujen lopuksi minkä takia? Saman olisi saanut vähemmälläkin, eli ei millään. Heikkous, sepä se ei toimi nykypäivän ihmissuhderintamalla, aitous ei väliä, typerää naiviutta, että silleen.

        Toki ihmiselämässä tarvitaan ripaus onneakin. Mutta muu on omissa käsissä, ja etenkin siinä intuitiossa, jonka perustella ihmissuhteisiin ryhtyy ja siinä sosiaalisessa ympäristössä, jonka valitsee/jossa elää.

        "Heikkous, sepä se ei toimi nykypäivän ihmissuhderintamalla, aitous ei väliä, typerää naiviutta, että silleen."

        Tuota en voi allekirjoittaa mitenkään. Lapsesta lähtien olen väistellyt epäaitoja, jotain roolia esittäviä ihmisiä. Tosin vanhempana olen todennut, että ihmiset tekevät usein itselleen naamioita ja rooleja, koska eivät uskalla toimia mitenkään muuten. Monesti he myös ovat joutuneet selviytymään yksin tai liian yksin elämän kiemuroista.

        Todella vahva ihminen myöntää olevansa joskus heikko, ja hakee silloin apua.


      • love_peace_love.52
        erostamieleentuli kirjoitti:

        Tässä oli hyvä ja realistinenon kirjoitus. Tosin itse tietäisin, että eron jälkeen en tulisi näkemään niitä hyviä puolia toisessa, sillä me olemme pitkään apua hakeneet ja minulle on asiantuntijakin sanonut, että vaikka olisin millainen ja tekisin mitä niin puolisoni toiminta ei sen vuoksi muuttuisi. Kyllä se valitettavasti niin on, että jos on paskan valinnan perheen perustamisvaiheessa tehnyt niin loppuelämän yksinäisyys eroamisen myötä on taattu. Parhaat on varattuja ja muille olet pelkkä yh-panopuu. Ei kiitos. Itse olen parisuhdeihminen, en mitenkään riippuvainen, mutta melko sosiaalisenakin en halua nähdä loppuelämää yksinäisenä. Joskus mietin, että ehkä sairastumisen myötä hengen menettäminen voisi olla pelastus. Toisaalta, tiedän että lasten vuoksi on jaksettava siihen asti kun ovat omillaan ja pärjäävät. Tiedän, ehkä ajattelen itsekkäästi, mutta itselleni ei riitä pelkkä lasten elämän seuraaminen jaa muu yksinäisyys.
        Tiedän, että jotkut löytävät kumppanin eron jälkeen. Itse en näe sitä mahdollisuutta. Minulla on painolastia menneisyydestä ja ennakko-oletuksia minua kohtaan löytyy ym. En vaan jaksa pitää puolia jatkuvasti. Olen positiivinen ihminen ja asioissa yritän nähdä hyviä juttuja, valitettavasti eipä ne paljoa näytä missään auttavan.

        Aika katkera kirjoituksesi. Elämässä on aika moni asia kiinni tuurista, kuten esim. lottovoitto. Mutta omaan elämään vaikuttaminen ei ole tuurista kiinni. Loppuviimein on kyse on ainoastaan siitä mitä ajattelet itsestäsi ja muista ihmisistä. Jos ajattelet, että itse et ole kovin kummoinen ja toiset ihmiset (etenkin vapaat) ovat mulkvisteja, ilkeitä, kateellisia ja kyynärpäitä käyttäviä ihmisiä niin sehän on selvä, ettet ikinä päädy antoisaan suhteeseen kenenkään kanssa. Itsensä ja toisten näkeminen negatiivisesti on silti vain oma valinta. Samoin kuin itsensä ja toisten näkeminen positiivisesti. Toisilla on paremmat geenit ja he pääsevät ongelmistaan ja negatiivisesta ajattelustaan paremmin yli kuin toiset. Mutta kiveen hakattu juttu se ei ole. Tarvitaan vain asian tiedostamista, toimintaa ja tahtoa muuttua toiseen suuntaan.


    • Jhpooud

      Jos ap nyt aloittaisi seksisuhteen tuon ystävättärensä kanssa niin auttaisiko se eropäätöksen tekoon? Eikö suhteen aloittaminen olisi jo itessään yksi vahva päätös siihen että eroon päätyy? Vai olisko suhteen aloitus vaan jotain ei-merkityksellistä? Voiko tuossa tilanteessa edes aloittaa suhteen ilman että sillä olisi itselle isoa merkitystä ja odotusta paremmasta tulevasta sen toisen kanssa? Mielipiteitä ??

      • kyseisetihmisetvastatkoo

        Minusta tuo riippuu niin noista ihmisistä, joista tuossa on kyse. Eli ensinnäkin millainen ystävyyssuhde ap:lla on tuohon ystävättäreen? Tietävätkö he toistensa tunteista ja toiveista tulevaisuuden suhteen? Eli niinkuin joku ylempänä mainitsi fiksusti, että kannattaa tutustua toisiinsa paremmin. Olen itse ehkä huono neuvoja, sillä itse en aloita ihmiseen tutustumista seksin kautta enkä usko sen vievän pitkälle. Mutta seksisuhde mitä se on sekin voi olla eri määritelmä eri ihmisille. Minusta seksisuhteen aloitus suhteen aikana on väärin niin tuota kolmatta ihmistä, parisuhdekumppania kuin ap:tä itsenkin kohtaan. Kumppani kärsisi pettämisen aiheuttamista traumoista ehkä pitkäänkin eron jälkeen, kolmas osapuoli saattaisi herkästi epäillä omaa asemaansa ja ap tuntisi varmasti syyllisyyttä (tai näinhän se ihanteellisesti olisi kaikilla noilla esimerkin ihmisillä, jos ihmisillä olisi empatiakykyä). Eli tuo olisi melko huono alku suhteelle, jos haluaisikin siitä kestävän. Mutta puhukaa, puhukaa ja jos ap:n rakkaus uuteen on molemminpuolusta ja todellista ja vanha suhde yrityksistä huolimatta toimimaton niin ap ja ystävätär voivat yhdessä ensin jonkin aikaa aikaa viettää ja sänkyyn hyppääminen vasta eropapereiden jättämisen myötä. Mutta kuten sanottua ihmiset on erilaisia, osalla pettämistä jo liitossa ja osalla ihan luvan kanssa (ei se sit edes ole pettämistä).
        Mutta edelliselle vielä varmaan tuossa tilanteessa suhteella olisi suuri merkitys, vaikka olisi seksisuhde, tai tietty edelleen riippuu ihmisistä ja heidän tunteistaan.


      • love_peace_love.52

        Jhpooud
        Ei voi tietää mitenkään miten juuri ap:n kävisi. Se on niin ihmisen arvoista sun muusta kiinni. Aika usein JOS ihminen aloittaa seksisuhteen jonkun toisen kanssa liiton aikana, niin suhde jumittuu seksiin, lohtuun, sivukumppanin arvostus laskee jo pelkästään sen vuoksi, että tämä aloitti suhteen varatun kanssa. Samoin liittoon voi jäädä pidemmäksi aikaa, kun sivusuhde helpottaa oloa. Vaikka ero tulisikin, niin samassa rytäkässä voi jäädä sivukumppanikin.


      • Reipska

        Helpottaako tosiaan sivusuhde oloa?? Ei itselläni ainakaan ole kokemusta siitä tai jumiutumisesta, päin vastoin se sai vaan eroajatukset isommin mieleen. Toki ensin alkuun omatunto kolkutti.


      • ytkyu
        Reipska kirjoitti:

        Helpottaako tosiaan sivusuhde oloa?? Ei itselläni ainakaan ole kokemusta siitä tai jumiutumisesta, päin vastoin se sai vaan eroajatukset isommin mieleen. Toki ensin alkuun omatunto kolkutti.

        Monia tosiaan sivusuhde helpottaa jatkamaan liittoa, vai pitäisikö sanoa paremmin "pitkittämään eroa". Siitä huolimatta, vaikka on täysin vakuuttunut erosta. Liitothan ovat erilaisia ja parien taustat. Joillekin "sopii" pikaisempi ero, mutta toiset haluavat sinnitellä liitossa pidempään. Esimerkiksi puolison (siis toisen vanhemman) huonoista väleistä lapsiinsa.


      • minunlukemana

        Aloittajan tekstistä ei kylläpyydä millään ilveellä lukenut, että hän olion kiinnostunut pelkästä seksisuhteesta vaan hän näytti olevan kiinnostunut ihmisestä muutoinkin.


    • niljakasta

      Vaimoa kustaan silmään kaikista pahiten, kun ap kerro ei ettei rakasta enää.
      Ystävä roikkuu epätietoisuudessa.
      Ap istuu kahdella jakkaralla leikkien Jumalaa, joka päättää kummin tekee.

      Eli kaikki kärsii aapeen päättämättömyyden takia. Jättäminen satuttaa vähemmän kuin valheessa eläminen.Selkärangatonta touhua.
      Hyi hyi.

      • hämäränpeitossa

        Osin samaa mieltä, sillä ap tekee kyllä ikävästi, jos vaimo ei tiedä mitään suhteensa tilasta eikä ap:n tunteista toiseen ja jos ap ja ystävättärensä tietävät ja tunnustavat rakkauttaan toisille. Mutta se ei ihan aukee mulle ainaskaan ketjusta.


      • n53

        niljakasta
        Ei ollenkaan noin. On täysin itsestään selvää, että ap miettii eroa tarkkaan ja pitkään. Onhan hänellä pitkä liittokin takana. Ihmisen vain on elettävä tunteensa läpi ja tarpeeksi kauan. Siinä ei menetä yhtään mitään, päinvastoin. Ja aliarvioit ap:n parisuhteen tosi pahasti. Sillä aniharvoin puoliso täysin tietämätön on suhteen tilasta, kuten tässäkään. Vaimo on sanonut "tyytyvänsä" liittoon, suhteessa ei ole hellyyttä, läheisyyttä eikä seksiäkään. Vaikka ap miettisi vielä eroa pari vuotta, niin se ei haittaa mitään. Itseasiassa usein kun toinen miettii eroa, niin miettii toinenkin. Ja kun toinen viimein saa kakistetuksi asian ulos, toinen sanoo silti haluavansa jatkaa, vaikka on itsekin eroa miettinyt ja jopa haluaisi sitä. Se vaan on erittäin vaikea asia, puolin ja toisin. Molemmat tuntevat pettäneensä toisen, koska suhteesta on ilo kadonnut, se on kuollut. Mikään ei ole niin vaikeaa parisuhteessa kuin huomata OMAT tunteensa kuolleen. Tilanne on juuri tämä ja sama, oli toisella (tai molemmilla) tunteita toiseen.


      • niljaksta

        Tiedän, omasta kokemuksesta puhunkin.


    • dyggt

      Vai jättäminen satuttaa vähemmän, tiedätkö mistä puhut.

      • joopasjooo

        Kyllä muuten jättäminen fiksusti satuttaa vähemmän. Mutta sitten on tosiaan noita toisinajattelijoita, joiden mukaan ylipäätään valehteleminen ja huijaaminen toisen suojelemiseksi ja parhaaksi suhteessa satuttaa vähemmän. Ja vitut sanon minä, se jos joku satuttaa ettei voi olla rehellinen.


    • kijhu

      Sitähän tarkoitin molemmat sattuu varmasti itsemurhiin asti.

    • Helskuttivieköön

      Ja se lisäksi jos ap vielä soutaa ja huopaa ystävättärensä kanssa oman tunnon tuskiensa tai ties minkä vuoksi nii siinäpä on mies itselleen sopan keittänyt. Mikä siinä on ettei uskaltaisi sille vaimolle sanoa että hommasta ei tule mitään ja uus on kehissä? Itseensähän ap tuossa pettää kaikista pahiten !!

    • Miettinyt

      Hyvä ei ole aina yksin eikä kaksinkaan. Uusi suhdekin tuo monenlaista ongelmaa jos tuonee iloa ja jännitystäkin. Uuteen suhteeseenkin liittyy haasteita, uuden opettelu, toisen vähemmän kivojen piirteiden hyväksyminen ja sopeutuminen, sairaudet ja muut vaikeudet kun tahtoo kulkea aina ihmisten mukana onnen kuvitelmissakin.
      Jokaisessa on myös ne hankalat puolensa, kestääkö niitä vai ovatko omat odotukset vain liian suuria. Itsessäkin on paljon parantamisen varaa ja vikaa, odotetaanko toiselta aina enemmän.
      Lopulta kysymys on vain siitä miten on taitoa ratkoa ongelmia ratkoa ja hoitaa asioita. Onnistuuko se uudessakaan liitossa jos ei kykene entisessäkään noita ratkomaan. Ne vain muuttaa muotoaan ja mitä tahansa voi tulla eteen. Itse elämällä on jo ihmisille paljon erilaisia ratkottavia tilanteita miten mennä eteenpäin.

      Usein kysymys onkin toisen huomioon ottamisesta ja hellyyden puutteesta. Pitkässä suhteessa toisesta tulee helposti itsestäänselvyys joka pysyy uskollisesti rinnalla. Toinen tarvitsee huomiota, on hellyydenkipeä ja riippuvainen enemmän ja toinen pärjää vähemmälläkin ja on siihen tyytyväinen. Seksin tarvekin on erilaista. Yksi saa muusta elämästä tyydytystä enemmän, toiselle se voi merkitä seksin vähyyttä ja voi tulla kokemus että ei saa tarpeeksi. Jos pitää pelkästään seksiä parisuhteen mittarina on yleensä väärässä. Parisuhteessa toista voi huomioida monella tapaa, eikä se aina ole seksuaalista.

      Onko elämän oltava rätinää ja räiskettä vaiko tasaista ja turvallista päivästä toiseen. Tasainen parisuhde on joskus puuduttavaa ja kyllästyttävää, kun taas räiskyvä suhde vie voimia ja enemmän uuvuttaa.
      Puolisolta voi aina kysyä mikä häntä kiinnostaa, mikä motivoi ja mitä voisi yhdessä tehdä. Yksin ei kukaan voi ja samat harrastukset ei aina kiinnosta molempia. Arkeen olisi keksittävä vaihtelua, sitä tuo joskus erilläänkin oleminen. Hyvään harrastukseen ei tarvita välttämättä molempia. Joskus on hyvä olla ilman puolisoa yksinkin. Viekö se erilleen vai ei riippuu itsestä ja omista tekemisistä.
      Lopulta kysymys on vain siitä, mitä omalta elämältään haluaa että se toisi tyydytystä arkeen. Ei puolisosta ole aina iloa ja onnea toiselle antamaan niin että elämä näyttää vain hyvät kasvonsa, ei niin liene tarkoitettukaan. Ei sellaisia parisuhteita olekaan jossa on aina vain onnea ja iloa. Elämään kun kuuluu myös ne harmaat ja ikävät päivät joista pitää vain selvitä.

      • jasilleenvaan

        Hieonja ja ihanan idealistisia kommentteja. Noin minäkin nuorempana ajattelin suhteiden kulkevan, että vaan rakastetaan, puhutaan ongelmista ja suhteisiin kuuluu ylä-ja alamäkiä, että vain huonot jasuhteet luuserit tyypit eroaa. Sillä onhan se toki myös sen toisenkin vika, jos toinen juo tai onhan se vaan sen toisen vika, kun toinen lyö. Mitäs on niin ärsyttävä tai saamaton. Tai onhan se vaan sen toisen vika, kun on niin kiltti tai hyväuskoinen, kun uskoo ihmisten tahtovan toiselle pelkkää hyvää tai olevan rehellinen parisuhteessa.
        Kaikissa meissä on vikamme ja yhteiselämä vaatii kompromisseja. On kuitenkin hieman eri asia puristaako hammastahnatuubia väärästä kohdasta kuin että onko vaikkapa rehellinen toiselle. Arvostus, kunnioitus, yhteiset elämänarvot ovat keskeinen asia parisuhteen onnistumisen kannalta ja tietty kommunikaatio. On varsin ikävää tuomita ihmisen seuraavaakin suhdetta epäonnistuneeksi eron vuoksi.


      • n53

        Parempi erota kuin jatkaa yksin suhteessa! Ei ole edes mielekästä vain sinnitellä kuolleessa parisuhteessa.


    • Lintuparvet

      Joskus tunteet vaan loppuvat. Klassinen sanonta, kasvoimme eri suuntiin, käy todeksi.
      Siinä ei auta vaikka yökaudet keskusteltaisiin ja keskityttäisiin suhteen erityiseen hoitamiseen. Tykätään, mutta niin kuin kaverista, naapurista.
      Senkin varassa voi suhdetta jatkaa, mutta se on silloin kämppäkaverit-liitto. Toiset tyytyy siihen ja toisille se ei riitä.

    • Samankokenutnainen

      Hei,toivottavasti olet jättänyt eropaperit.
      Älä työnnä uurtavaa ystävääsi pois äläkä anna tämän arvailla tunteitasi, kerro niistä!Voimia

      • kanarialint

        Nimenomaan näin! On luvattu myötä- ja vastamäessä. Kannattako jatkaa jos yhteiselo on pelkkää vastamäkeä paskan sataessa niskaan?


    • Miettijä

      Meidän jokaisen on helpointa syyttää toista osapuolta kaikesta ikävästä, omasta onnellisuudestakin. Voimme aloittaa muutoksen muuttamalla vain itseämme tekojen ja sanojen kautta joka voi muuttaa myöhemmin myös toista. Helposti ajattelemme että minä olen oikeassa ja tuo toinen on väärässä tässä asiassa. Vaikka olisimmekin oikeassa ei toinen muutu toisenlaiseksi syyttelemällä. Hän voi enemmänkin sulkeutua ja "sulkea ovensa" syyttelijältä.
      Toiset ihmiset ei voi aina tehdä meitä onnelliseksi. Onnellisuus lähtee itsestä, omien ajatusten asenteista ja tunteiden voimasta. Helpoin tie ei ole muuttaa asenteitaan etenkään silloin kun kokee että syy on toisessa, mutta se kasvattaa ymmärtämään toisen ihmisen ajatuksia ja siihen vaikuttavia tekoja jopa lapsuudesta asti.
      Omien asenteiden muuttaminen ja erilaisten ratkaisujen hakeminen voi korjata tilannetta, syyttely ei sitä koskaan tee vaan se saa toisen puolustautumaan joskus väärilläkin tavoilla.
      Voimme muuttaa aina vain itseämme, ei koskaan toista. Toinenkin voi muuttua kun ensin kiinnitämme huomiota omaan käyttäytymiseen ja tapoihin lähestyä häntä.
      Varmastikin meissä kaikissa on myös ärsyttäviä piirteitä. Keskitytään ongelmaan ja muutetaan se mikä meissä toista ärsyttää, puhumalla ja yrittämällä ymmärtää. Se vaatii nöyrempää asennetta ja omien vaatimusten punnitsemista.

      • realismiakin

        On aivan totta, että omasta onnellisuudesta on itse vastuussa, mutta me emme kuitenkaan ole mitään muista ihmisistä erillään olevia saarekkeita, joten kyllä ne lähellä olevat ihmisetkin vaikuttaa asiaan. Ajattelepa tilanne missä vaikkapa sinulla on työtiimissäsi ihminen, joka ei koskaan innostu mistään, eiettä koskaan näe mahdollisuuksia missään tai näkee kaikista asioista ne huonot puolet. On siinä varmaan kiva mennä sitten töihin aamulla. Entäpä kuvittele, että asut ihmisen kanssa, joka ei muutakuin marise tai negatiivisuudella tekee ilmapiiristä raskaan. Siinä kuule herkästi käy niin, että se toinenkin ihminen muuttuu alakuloiseksi. Elämän ikävät tapahtumat, vastoinkäymiset ym voivat saada kenen tahansa masentumaan, mutta.tähänkin voi hakea apua ja kuuluukin hakea apua, jos yhtään ajattelee lähipiiriään.
        Se mitä onnellisuus on, vaihtelee myös eri ihmisillä. Minulle se on tasapainoa ja hyvää oloa arjessa ja kyllä sitä tadapainoa heilauttaa huono ihmissuhde. Samoin kuin ainakin minulla onnellisuutta lisää hyvät ihmissuhteet. Kyllä rakkaus, hellyys ja lämpö lisäisi onnellisuutta ja se, että on kiva tehdä juttuja muiden kanssa. Osa voi olla erakkomaisempia luonteeltaan, mutta väitän että kyllä heidänkin onnellisuuteen muut ihmiset jollakin, edes pikkuriikkisellä tavalla vaikuttaa.


      • ghkgk

        Jokainen on vastuussa omasta onnesta, kyllä, näin on. Silti on turha kuvitella, että onnellisuus, etenkin parisuhteessa, lähtee ainoastaan itsestä, omien ajatusten asenteista ja tunteiden voimasta. Näin ei ole, todellakaan. Parisuhteessa on täysin mahdotonta olla onnellinen, jos kumppani on onneton, tai parisuhde jostain muusta syystä tökkii eikä ole lähelläkään tasapainoa, MOLEMPIEN mielestä. Niinikään onni on kaukana, jos parisuhteessa kokee olevansa yksin. Ei ole mitään mieltä yksin ponnistella suhteen eteen, jos toinen vain on. Vaikka toinen sanoisi olevansa suhteeseen tyytyväinen, niin se ei paljon auta sitä osapuolta, joka on suhteeseen tyytymätön. Siksi jokaisen pitäisi suhteessaan huomioida ja selvittää omat faktat: mikä suhteessa omasta mielestä mättää? Miten kumppani suhtautuu siihen? Onko halukas tekemään mitään asian hyväksi? Jne jne. Itse on sitten vedettävä johtopäätökset, eli voiko jatkaa onnettomassa suhteessa ja mihin asti.


      • mikseihyväksytämitään
        realismiakin kirjoitti:

        On aivan totta, että omasta onnellisuudesta on itse vastuussa, mutta me emme kuitenkaan ole mitään muista ihmisistä erillään olevia saarekkeita, joten kyllä ne lähellä olevat ihmisetkin vaikuttaa asiaan. Ajattelepa tilanne missä vaikkapa sinulla on työtiimissäsi ihminen, joka ei koskaan innostu mistään, eiettä koskaan näe mahdollisuuksia missään tai näkee kaikista asioista ne huonot puolet. On siinä varmaan kiva mennä sitten töihin aamulla. Entäpä kuvittele, että asut ihmisen kanssa, joka ei muutakuin marise tai negatiivisuudella tekee ilmapiiristä raskaan. Siinä kuule herkästi käy niin, että se toinenkin ihminen muuttuu alakuloiseksi. Elämän ikävät tapahtumat, vastoinkäymiset ym voivat saada kenen tahansa masentumaan, mutta.tähänkin voi hakea apua ja kuuluukin hakea apua, jos yhtään ajattelee lähipiiriään.
        Se mitä onnellisuus on, vaihtelee myös eri ihmisillä. Minulle se on tasapainoa ja hyvää oloa arjessa ja kyllä sitä tadapainoa heilauttaa huono ihmissuhde. Samoin kuin ainakin minulla onnellisuutta lisää hyvät ihmissuhteet. Kyllä rakkaus, hellyys ja lämpö lisäisi onnellisuutta ja se, että on kiva tehdä juttuja muiden kanssa. Osa voi olla erakkomaisempia luonteeltaan, mutta väitän että kyllä heidänkin onnellisuuteen muut ihmiset jollakin, edes pikkuriikkisellä tavalla vaikuttaa.

        "Entäpä kuvittele, että asut ihmisen kanssa, joka ei muutakuin marise tai negatiivisuudella tekee ilmapiiristä raskaan. "
        Alkoi hymyilyttää tuo, koska se marisija voi olla myös se pettäjä. Sikäli ontuu esimerkkisi. Marisee ulkonäöstäsi, vaatteistasi, näppylöistä naamallasi, jos meikkaat on se huono ja et meikkaa et pidä itsestäsi huolta, milloin pömpöttää mikäkin kehon osa liikaa ja milloin kävelytyylisi on arvosteltavana jne.


      • påpååå
        mikseihyväksytämitään kirjoitti:

        "Entäpä kuvittele, että asut ihmisen kanssa, joka ei muutakuin marise tai negatiivisuudella tekee ilmapiiristä raskaan. "
        Alkoi hymyilyttää tuo, koska se marisija voi olla myös se pettäjä. Sikäli ontuu esimerkkisi. Marisee ulkonäöstäsi, vaatteistasi, näppylöistä naamallasi, jos meikkaat on se huono ja et meikkaa et pidä itsestäsi huolta, milloin pömpöttää mikäkin kehon osa liikaa ja milloin kävelytyylisi on arvosteltavana jne.

        Kumppani voi narista oli pettäjä tai ei. Mutta sitä ihmettelen miten joku SIETÄÄ marisevaa, arvostelevaa kumppania. Tosi epätervettä touhua, puolin ja toisin. Itse en sietäisi hetkeäkään.


    • Kukintyylillään

      Jos nyt olet mies joka on samassa tilanteessa kuten minä mutta minä vaimona. Kerro rohkeasti ero toiveesi. Ei tuolla ajattelulla saa mitään aikaiseksi. Kuten tuossa aiemmin mainitussa tapauksessa näkyy tuo sun kakkonen odottelevan kieli pitkällä. Joten ole rohkea ja perustele hyvin minulle miksi päästit tilanteen tähän? Olenko koskaan kieltänyt tai edes vaatinut seksiä? Mielestäni en mutta katsotaan nyt illalla pyydän seksiä ja jos kieltäydyt niin ehkä sun on paras pyytää se ero. Että tuo kakkonen joka sua odottaa niin saa haluamansa.

    • Shiiiiieetttt

      Varmaan vaikea tilanne, ehdottomasti aina ennen eroamista tulisi yrittää tosissaan ja vielä tärkeämpää on yrittäminen kun teillä on lapsia. Jotta suhdettanne voisi parantaa teidän molempien tulee yrittää, niin sinun kuin vaimosi. Suosittelen hakemaan ulkopuolista apua.. Kannattaa muistaa että teillä on paljon historiaa takana ja mikä arvokkainta yhteiset lapset..Teidän historiaan on pakko liittyä hyviä asioita ja muistoja olettehan te joskus toisiinne rakastuneet, menneet naimisiin jne. Kannattaa yrittää muistella niitä asioita. Eroaminen vaikuttaisi lapsienne elämään myös paljon...Itsellä on omat vanhemmat eronneet noin 2 vuotta sitten eikä se ole vieläkään helppoa enkä ole vieläkään kunnolla päässyt yli. Vuosi meni kun oli vähänniinkuin
      järkyttynyt ja nyt siihen ajatukseen koittaa tottua. En tarkoita että älkää erotko ja se on väärä vaihtoehto, mutta oikeasti kannattaa ottaa huomioon myös teidän lapset. Tottakai eroaminen on joskus ainut hyvä vaihtoehto kun ei parisuhteesta tule mitään enään..

      • minunajatuksia

        Minäpä kävin itse terapeutilla niin ettei ollut pariterapeuttimme vaan ihan sain purkaa omaa oloani ja eroajatuksia, joita on pidemmään ollut ja hän kuunteli minua, kyseli ja totesi, että minä mietin vain miltä lapsista asia tuntuu ja mitenesim he senovat ottaa sekä yritän ymmärtää miestäni, mutta en ajattele omia tunteitani ja omaa oloani lainkaan. Selviäisin eron jälkeen, sillä olen selvinnyt vaikeista paikoista tähänkin asti. Eikä ero tarkoittaisi etten ottaisi lapsia huomioon ja olisi täysin itsekäs ja että lapset kyllä yleensä selviää erosta. Avasi jotakin minussa tämä.


      • påpååå
        minunajatuksia kirjoitti:

        Minäpä kävin itse terapeutilla niin ettei ollut pariterapeuttimme vaan ihan sain purkaa omaa oloani ja eroajatuksia, joita on pidemmään ollut ja hän kuunteli minua, kyseli ja totesi, että minä mietin vain miltä lapsista asia tuntuu ja mitenesim he senovat ottaa sekä yritän ymmärtää miestäni, mutta en ajattele omia tunteitani ja omaa oloani lainkaan. Selviäisin eron jälkeen, sillä olen selvinnyt vaikeista paikoista tähänkin asti. Eikä ero tarkoittaisi etten ottaisi lapsia huomioon ja olisi täysin itsekäs ja että lapset kyllä yleensä selviää erosta. Avasi jotakin minussa tämä.

        Noinhan se menee. Parisuhteessa (tai erossa) pitää ajatella juuri sitä miltä itsestä tuntuu. Eihän sitä kukaan muukaan voi tehdä. Juuri se on vastuunottoa itsestä ja omasta onnellisuudesta.


    • missssa

      olet jo niin pitkälle työstänyt eroa henkisesti,että ei ole enää syytä pitkittää asioita.Voimia ja rohkeutta tulevaan.Erossa on ihan hyvä olla joku josta haaveilee,joku jonka hymy saa jaksamaan, liitto kun on kaikesta huolimatta jo tullut tiensä päähän ja yritetty on.Älä työnnä tuttavaasi pois,meille on annettu vain yksi elämä.Saman olen kokenut,mutta olin niin typerä että palasin eksän luo,siitä lähtien kaikki onkin ollut helvettiä

    • kjhvbh

      Vaimona sanoisin, että eroa pois ja nopsaa. Saat täältä suoli24 palstalta hyviä neuvoja ja kannustusta. Siitä se uusi elämä alkaa. Jätä ongelmat taakse, niin ne edestäsi taas löydät. Vaimossahan se vika on.

    • tuskainemies

      Päivitän tilannettani kun tätä ketjua edelleen luetaan. Lähennyimme ystävättäreni kanssa ja aloitimme myös fyysisen suhteen minun aloitteesta. Ja seksi on ollut elämäni parasta. Olen kuitenkin laittanut katkolle parikin kertaa tätä suhdetta, kai omatuntoni kolkuttaa tai jotain...siis en ymmärrä itsekkään miksi en uskalla täysillä heittäytyä tähän uuteen ihanaan suhteeseen, miksi päätöksien teko on niin vaikeaa?? Sitten kaiken lisäksi sairastuin vähän vakavammin, en kuitenkaan kuoleman vakavasti mutta tässä on joutunut punnita elämää ja asioita. Vaimo on ollut tukena ja jotenkin koen että ollaan tultu läheisemmäksi. Ja nyt kaikki on entistä sekavampaa. Sattuu nähdä kun ystävättäreeni sattuu kun taas jälleen otin hänestä etäisyyttä.. kaipaan häntä vaikka yritän olla kaipaamatta. Vaimon kanssa menee paremmin mutta onko tää vain harhaa kun ei meidän muu elämä ole mitenkään entisestä muuttunut. Kusetanko tässä vaan itseäni ennen kaikkea?

      • aikamoistajuttua

        Minulla käväisi jo tosiaan mielessä, että tämän on pakko olla trolli. Trolli tai ei niin kyllä sinä itseäsi huijaat, tiedät varmaan sen. Jos sinulla on fyysinen suhde ystävääsi, joka sinut haluaa ja näet ystäväsi kärsivän tästä pompottelusta niin miksi et eroa ja mene oikeasti kimppaan ystäväsi kanssa. Kun sinulla meni huonosti ja vaimo empaattisesti oli rinnallasiliikuttava niin kyllä se varmaan tuntui hyvältä, mutta se ei ole todellisuuttaa, kun olette normielämässä, jos et vaimoasi rakasta.


      • Ooooooooo888

        Yritähän tehdä päätöksesi äläkä käytä heitä hyväksesi. Käännyt vaimosi puoleen kun tukea tarvitset, ystäväsi kanssa koette iloa ja hellyyttä silloin kun sinä haluat. Aika ilkeää. Mikäpä kieltää elämästä noinkaan, jos se kaikille kolmelle sopii. Tietääkö vaimosi ystävästäsi ja suhteestanne?
        Jos olisin vaimosi, hakisin eroa. Jos ystäväsi, en suostuisi pompoteltavaksi. Toivottavasti et loppupeleissä menetä molempia.


      • oela

        "Kusetanko tässä vaan itseäni ennen kaikkea? "

        KYLLÄ, ja siinä sivussa vaimoa ja toista naista.


      • oela
        Ooooooooo888 kirjoitti:

        Yritähän tehdä päätöksesi äläkä käytä heitä hyväksesi. Käännyt vaimosi puoleen kun tukea tarvitset, ystäväsi kanssa koette iloa ja hellyyttä silloin kun sinä haluat. Aika ilkeää. Mikäpä kieltää elämästä noinkaan, jos se kaikille kolmelle sopii. Tietääkö vaimosi ystävästäsi ja suhteestanne?
        Jos olisin vaimosi, hakisin eroa. Jos ystäväsi, en suostuisi pompoteltavaksi. Toivottavasti et loppupeleissä menetä molempia.

        "Toivottavasti et loppupeleissä menetä molempia. "

        Niinhän siinä voi ap:lle käydä, jos turhan kauan miettii. Tosin voi käydä niinkin, että ap itse jättää sekä vaimon että toisen naisen ja etsii kolmannen, jonka kanssa aloittaa suhteen ns. puhtaalta pöydältä.


    • Koetapäättää

      Ajattele asiaa vaimosi kannalta. Tarkoitan sitä, että jos asia olisi toisinpäin. Vaimosi olisi ihastunut/rakastunut toiseen mieheen ja tuskaisena miettisi eroa sinusta. Sinä et kuitenkaan tiedä asiasta varmasti, voit ehkä aavistella jotain, mutta luulet kuitenkin parisuhteen olevan kunnossa. Sinun vaimosi sairastuisi ja olisit tukena. Vaimosi lähentyisi sinua, mutta miettisi kuitenkin koko ajan eroa. Siis asia toisinpäin. Mitäpä tuumaisit kun vaimosi sanoisi, et mulla on toinen ja olen hänen kanssaan jo seksisuhteessakin. Nyt tuskaisena mietin otanko sinusta eron vai jatkanko sinun kanssa.

    • Lopseriäijät

      Kerroppa vaimolle suoraan rinnakkaissuhteestasi.Et oo kyllä tosissasi.kaikkea et voi saada.

      • oela

        No eiköhän ap ole täysin selvillä, ettei kaikkea voi saada, eikä hän sellaista haluakaan. Kunhan vain löytäisi itsestään rohkeutta lähteä... Pitkistä suhteista lähteminen ei ole kuitenkaan helppoa. aika ymmärrettävää tuollainen jahkailu.


      • joseroamiettiivaimokin

        Kunhan ei vaimo valmistele avioeroa miehen takana. Yksi kaunis päivä ilmoittaisikin että se oli siinä. Ei olisikaan miehen päätettävissä. Mitä sanoisit ap?


      • olettekoedesaikuisia

        Ettekö te oikeasti ollenkaan puhu toistenne kanssa? Ihan aikuisiako olette? Eiköhän ap:n vaimokin tiedä avioliiton ongelmista ja hänestä itsestäänkin tuntuu varmasti pahalta ja yhtälailla hänkin voi miettiä eroa vaikkei nyt tässä ketjussa kirjoita. Itse voisin sanoa, että eniten itse inhottaa sellaiset vastuunpakoilijat, tiedättekö ja ihan kaikissa jutuissa, ei puhuta pelkistä parisuhteista. Semmoisia ihmisiä ei mielellään lähelle haluaisi, mutta valitettavasti joskus sellaisen tajuaa vasta myöhemmin. Täälläkin monesti neuvotaan, että jos esim.petät niin älä kerro puolisolle ja perustellaan, että se loukkaa turhaan hänen mieltään. Paskan marjat sanon minä, ihminen suojelee tuolloin vain raukkamaisesti itseään, kun ei ota vastuuta tekemisestään. Tottakai se puoliso loukkaantuu ja suuttuu ja voi jättää, mutta puolisollakin pitää olla oikeus tietää, jos toinen pettää ja itse sitten päättää haluaako jatkaa suhdetta. Lisäksi nuo pettämiset yleensä muutenkin tulee tietoon ja tuollain salaillen tietoon tullen ne loukkaa huomattavasti enenmmän. Sama pätee kaikkeen valehtelemiseen ja huijaamiseen. Se on pelkkää oman nahan suojelemista, laitetaan toinen kärsimään ja selitellään ties millä.


      • dtjhfs
        olettekoedesaikuisia kirjoitti:

        Ettekö te oikeasti ollenkaan puhu toistenne kanssa? Ihan aikuisiako olette? Eiköhän ap:n vaimokin tiedä avioliiton ongelmista ja hänestä itsestäänkin tuntuu varmasti pahalta ja yhtälailla hänkin voi miettiä eroa vaikkei nyt tässä ketjussa kirjoita. Itse voisin sanoa, että eniten itse inhottaa sellaiset vastuunpakoilijat, tiedättekö ja ihan kaikissa jutuissa, ei puhuta pelkistä parisuhteista. Semmoisia ihmisiä ei mielellään lähelle haluaisi, mutta valitettavasti joskus sellaisen tajuaa vasta myöhemmin. Täälläkin monesti neuvotaan, että jos esim.petät niin älä kerro puolisolle ja perustellaan, että se loukkaa turhaan hänen mieltään. Paskan marjat sanon minä, ihminen suojelee tuolloin vain raukkamaisesti itseään, kun ei ota vastuuta tekemisestään. Tottakai se puoliso loukkaantuu ja suuttuu ja voi jättää, mutta puolisollakin pitää olla oikeus tietää, jos toinen pettää ja itse sitten päättää haluaako jatkaa suhdetta. Lisäksi nuo pettämiset yleensä muutenkin tulee tietoon ja tuollain salaillen tietoon tullen ne loukkaa huomattavasti enenmmän. Sama pätee kaikkeen valehtelemiseen ja huijaamiseen. Se on pelkkää oman nahan suojelemista, laitetaan toinen kärsimään ja selitellään ties millä.

        "Täälläkin monesti neuvotaan, että jos esim.petät niin älä kerro puolisolle ja perustellaan, että se loukkaa turhaan hänen mieltään. Paskan marjat sanon minä, ihminen suojelee tuolloin vain raukkamaisesti itseään"

        On todella tyhmää olla ymmärtämättä ihmisten ja heidän suhteiden erilaisuutta. Jotkut puhua pälättävät kokoajan (paskaa), toisilta ei saa sanaa suusta (koskaan). Ei ole olemassa mitään oikeutta tietää tai velvollisuutta kertoa, ei minkäänlaista sääntöä edes. Jokainen kertoo tai on kertomatta täysin OMAN harkintansa mukaan. On suorastaan hullua kertoa, jos epäilee kertomisesta olevan harmia/haittaa - tai jopa vaarallinen uhka itselle tai toiselle, muille. Omaa nahkaa PITÄÄKIN suojella. Itsesuojelu kuuluu jokaisen ihmisen perussettiin. Vuorovaikutuksessa on niinikään tärkeää tuntea toinen, tietää kannattaako hänelle avautua asiasta, ja jos niin miten. Se on kaiken a ja o. Vain kontrollifriikit eivät ymmärrä tätä. Ihmiselle, oli sitten puoliso tai ei, johon ei luota, ei kannata avautua - ikinä.


    • Kesähelmat

      Ap.n sairaus voi tietysti lähentääkin vaimon kanssa, niin metkalta kuin se kuulostaakin. Se, että onko se pysyvää ja poistuuko ne ongelmat jotka aloittaja kokee olevan, se on kokonaan toinen juttu.

      Tosi vaikea tilanne, kaikki tässä kärsii tai ainakin mies ja ystävätär tällä hetkellä.
      Ehkä salasuhde pitäisi nyt laittaa ihan kokonaan jäähylle. Katsoa miten vaimon kanssa sujuu. Aluksi varmaan sujuukin, mutta entäs puolen vuoden päästä. Onko vaimon kanssa lähentyminen jatkunut. Sitä ei tietysti varmasti tiedä, ennen kuin kokeilee.
      Ystävättärelle tällainen haitariliike on repivää. Mutta ei suhdetta voi rakentaa ihmisen kanssa, joka tuntee olevansa vielä kiinni vanhassa asetelmassa.

      Jos vaan pystyt, laita salasuhde nyt täysin katkolle, esim 3-4 kuukaudeksi.
      Et pysty nyt kuitenkaan tekemään lopullisia päätöksiä.
      Tai edes ylläpitämään suhdetta, olkoonkin että on salainen, suhde kumminkin.

    • H5hire

      Tällaisissa kuvioissa pettäjä jää vaimon nurkkiin seuraamaan kuinka käy. Käy salarakkaan luona välilĺä ja palaa kotiin. Mies odottaa vesi kielellä että koska vaimo päättää että nyt en kestä enää vaan otan eron.
      Sillä jos mies rehellisesti ilmoittaa uudesta rakkaudesta ja haluaa eron, silloin hän joutuu ilmoittamaan lapsille ja sukulaisille ja yhteisille ystäville että löysin uuden naisen ja olèn pettänyt jo kauan sillä usein kysytään eron tullessa että MIKSI.

      Mutta jos mies jää kyttäilemään vaimon luo - ehkä vuosiksi - ja vaimo ottaa eron, voi mies julistaa että en ymmärrä mutta vaimo jättää minut, en tiedä missä vika, en ainakaan minä ole tehnyt mitään....!
      Mies saa säälittelyt osakseen ja sympatiat myös.
      Sitten vähän myöhemmin mies voi esitellä uuden vaimon onnellisena että paistaa se aurinko risukasaankin....

    • surkeaatuollainen

      Minulla onei kaveri, joka fiksusti totesi uskovansa kenen tahansa pystyvän pettämään tietyissä tilanteissa tai olosuhteissa. Itse en ole pettänyt koskaan, mutta osin taidan ruveta jopa uskomaan tuohon. Kaverini mies oli pettänyt ja kaveri oli valmis antamaan anteeksi tämän, näin ainakin ymmärsin mutta mies ei vaan osannut lopettaa.
      Minua itseäni erossa kauhistuttaa myös tutkimustulos, josta luin. Nimittäin viisikymppisten ja näitä vanhempien keskuudessa on hiv lisntymässä hurjaa vauhtia erojen yleistyessä ja kun ajattelevat ettei ehkäisyä enää tarvita. Itse reilu nelikymppisenä olenkin sitten päättänyt kumppanin etsiä ikäisistäni tai nuoremmista.

      • piupg

        Se on juuri noin. Ja niinkin, ettei kaikille sellaisia tiettyjä tilanteita tule. Joka tapauksessa moni, ihan hirveän moni, joka on vuosiakin, jopa vuosikymmeniä vannonut rakkauttaan puolisoonsa, sanonut "en ikinä eroa" "en ikinä voisi pettää" yms. on pettänyt, kun tuollainen tilanne/olosuhde/henkilö on tupsahtanut eteen.

        Ap:lle sanon: parisuhde on merkityksellinen parisuhde ainoastaan silloin, kun molemmat ovat siinä tyytyväisinä mukana. Parisuhteessa voi olla kaksi yksinäistäkin, tai sitä voi jatkaa tapasuhteena, jos kumpikaan ei muusta perusta. MUTTA, kuten sinä ap, sinä haluat tuota toista ja muunlaista elämää, et vaimoasi. Silloin on parempi laittaa pillit pussiin, erota. Ja jatkaa elämää tuon toisen, jonkun muun kanssa, tai itsekseen.


    • TJ-Paljon

      Kadehdin AP:tä. Meillä on vielä lapset pieniä, ja odotan sitä aikaa että lentävät pois kotoa ja minä pääsen vihdoin eroon vaimosta. En meinaan suurin surminkaan aio enää yhdessä eloa jatkaa, jos niin onnellisesti käy että lapset kotoa lähtevät maailmalle.

    • Anonyymi

      äijä nyt tosta on menny yli 6 vuotta ja jos et oo viäkää eronnu tosta psykopaatista nii 🙏

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe