Lisääntymisen fysiologia

Jouduin taas opastamaan bg-opea, koska hän ei vaivaudu lukemaan uusimpia tieteellisiä julkaisuja. Tässä mielenkiintoista tietoa:

Poista kaikki epigeneettiset markkerit geeneistä, niin sinulla on kantasolu. Siinä on vain digitaalinen informaatiokerros, joka tarvitaan alustaksi, jotta ihmisen solussa on käytössä tarvittavat kirjastot. Ominaisuuksiin tarvitaan epigeneettiset markkerit.

Epigeneettisten markkereiden avulla määritetään solun tehtävä eli erikoistuminen. Jos tehtävä halutaan muuttaa esim. sairauden aiheuttaman kudosvaurion vuoksi, niin immuunipuolustusjärjestelmä voi ohjelmoida solun epigeneettiset markkerit uudelleen, jolloin solun tehtävä vaihtuu.

Ihmisen kantasolu voidaan istuttaa hiiren alkioon ja se alkaa erikoistua määrättyyn tehtävään. Tämä on mahdollista, koska ihmisen ja hiiren geenisekvenssit ovat riittävän lähellä toisiaan, jotta epigeneettinen uudelleenohjelmointi onnistuu.

Alkion solujen epigeneettinen ohjelmointi tapahtuu alkion ulkopuolelta, äidiltä ja isältä saatavien microRNA- ja muiden koodaamattomien RNA-molekyylien avulla. Äidin ja alkion/sikiön miRNA -molekyylien (signaalien) tiedonsiirto on kaksisuuntaista. Istukkaverenkierron käynnistyttyä alkion RNA-molekyylejä alkaa kulkeutua äidin aivoihin, jossa ne tarkistetaan. Tarkistuksen jälkeen aivoista lähtee paluusignaali alkiolle ohjaamaan kehitystä oikeaan suuntaan. Uskomaton mekanismi, joka todistaa Suunnittelusta!

Siksi geneettisesti sekvensseiltään identtisillä kaksosilla voi olla erivärinen iho, silmät ja hiukset. Heidän epigenominsa on erilainen.

Geenisekvenssit periytyvät, mikä tarkoittaa sitä, että geneettiset virheet periytyvät. Ominaisuudet periytyvät epigeneettisesti lisääntymisen fysiologiassa.

Geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia. Tämä olisi jo syytä ymmärtää. Mutta suurin osa ihmisistä ei ymmärrä eikä edes halua ymmärtää. Siksi populaatiogenetiikka, joka tuijottaa vain geenisekvensseihin, on jäänyt jälkeen vakavasti otettavasta tieteestä todistaen ihmisten älykkyyden laskua.

16

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämä ohjaa geenejä, koska kaikki mitä syömme, juomme, koemme ja hoemme, vaikuttaa epigenomimme tasapainoon. Häiriöt epigenomissamme laukaisevat sekvenssimuutoksia (esim. oksidaatio laukaisee deaminaation). Sekvenssimuutokset ovat pääasiassa virheitä lukuunottamatta immuunipuolustusjärjestelmän aikaansaamia tarkoituksellisia sekvenssimuutoksia. Virheet aiheuttavat viallisia geenejä. Vialliset geenit on pakattava ja piilotettava. Kromatiinin alueet, joissa on paljon pakattua ainesta, karsitaan viim. meioosissa pois. Tapahtuu geneettistä ja kromosomaalista rekombinaatiota, koska solun mekanismit yrittävät pitää huolta siitä, että yhtään geeniä ei katoa. Siksi RNA-välitteiset mekanismit saattavat jopa luoda geeniduplikaatioita. Kaikki tapahtuu sen vuoksi, että genominen eheys säilyisi ja elämä jatkuisi ainakin niin pitkälle, kuin Jumala on sen suunnitellut jatkuvan.

      Yksi on varmaa: Evoluutiota ei tapahdu. Devoluutiota kylläkin. Voimme itse vaikuttaa genomimme kuntoon.


      • Prööp

        vastaa miten sinä voit olla opettaja kun elät omassa harhaisessa fantasiamaailmassasI?
        Varmaan oppilaat ja heidän vanhempansa ovat huomanneet millainen ihminen olet ja minkälainen on henkinen hyvinvointisi.


      • IlkimyksenTeologitäti

        "Yksi on varmaa: Evoluutiota ei tapahdu. Devoluutiota kylläkin."

        No niin, ethän sinä ole ensimmäinen kretu, joka yrittää määritellä tieteen termejä uudelleen...


      • IlkimyksenTeologitäti kirjoitti:

        "Yksi on varmaa: Evoluutiota ei tapahdu. Devoluutiota kylläkin."

        No niin, ethän sinä ole ensimmäinen kretu, joka yrittää määritellä tieteen termejä uudelleen...

        Ja "devoluutiohan" tarkoittaa nyt nähtävästi siis esim. sitä, että jokin nykyisin ilmeisen kadoksissa oleva/sukupuuttoon jo kuollut susien&kettujen kantalaji on lajiutunut suureksi monimuotoiseksi joukoksi, jonka "rappeutuneimmat" edustajat ovat vahvimpia:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14756206/rot-maarita-kettujen-kantalaji

        Devoluutio on siis evoluutio ja rappeutuminen on kehitystä.

        ROT on kussut tuossa kohtaa jo niin pahasti omiin muroihinsa, että nyt on enää toivotonta yrittää käännellä asioita ylösalaisin pelkkiä sanoja vaihtelemalla. ROTin peli alkaa olla pelattu.


    • "Geenitekniikan tärkeimmät menetelmät ovat DNA:n eristäminen ja pilkkominen, emäsjärjestyksen tunnistus, perintöaineksen yhdistäminen uudelleen halutulla tavalla ja lopulta sen monistaminen. Tällä tavoin eliön ominaisuuksia voidaan kehittää ihmiselle hyödyllisempään suuntaan (viljalajikkeesta voidaan esimerkiksi saada runsassatoisempi) tai jopa saada aikaan kokonaan uusia ominaisuuksia. Voidaan myös tuottaa uudenlaisia entsyymejä ja proteiineja, tästä esimerkkinä ihmisen insuliinin tuottaminen muunneltujen bakteerien avulla.

      Läpimurtona geeniteknologian menetelmien kehityksessä voidaan pitää ns. katkaisu- eli restriktioentsyymien eristämistä. Nämä entsyymit ovat luonnon väline DNA-rihman pilkkomiseen. Daniel Nathans ja Hamilton Smith saivat restriktioentsyymien eristyksestä Nobelin lääketieteen palkinnon vuonna 1978. Vastaavasti tarvitaan keino DNA:n palasten liittämiseksi uudelleen yhteen: sen hoitavat ligaasit, jotka toimivat liittäjäentsyymeinä. Tätä DNA:n katkomista ja uudelleen kokoamista kutsutaan yhdistelmä-DNA-tekniikaksi."

      Geenit ohjaavat elämää. Kiusallista?

      • Höpöhöpö. Kasvien DNA:sta n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua kertoen valtavasta muuntelupotentiaalista yhdessä polyploidian kanssa.

        Geenimuokkaus perustuu geenien poistoon ja mahdolliseen uuden geenin istuttamiseen poistetun tilalle. Kun geeni poistetaan, niin samalla poistetaan epigeneettiset markkerit. Jos geeni on ollut aktiivinen, niin tietysti geenin poisto vaikuttaa kasvin ominaisuuksiin.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Höpöhöpö. Kasvien DNA:sta n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua kertoen valtavasta muuntelupotentiaalista yhdessä polyploidian kanssa.

        Geenimuokkaus perustuu geenien poistoon ja mahdolliseen uuden geenin istuttamiseen poistetun tilalle. Kun geeni poistetaan, niin samalla poistetaan epigeneettiset markkerit. Jos geeni on ollut aktiivinen, niin tietysti geenin poisto vaikuttaa kasvin ominaisuuksiin.

        "Geenimuokkaus perustuu geenien poistoon ja mahdolliseen uuden geenin istuttamiseen poistetun tilalle."

        Kas edistystä, olet vihdoin myöntänyt toivottoman inttämisesi jälkeen että geenimuokkauksessa myös lisätään materiaalia.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Höpöhöpö. Kasvien DNA:sta n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua kertoen valtavasta muuntelupotentiaalista yhdessä polyploidian kanssa.

        Geenimuokkaus perustuu geenien poistoon ja mahdolliseen uuden geenin istuttamiseen poistetun tilalle. Kun geeni poistetaan, niin samalla poistetaan epigeneettiset markkerit. Jos geeni on ollut aktiivinen, niin tietysti geenin poisto vaikuttaa kasvin ominaisuuksiin.

        Ja miten selittelet sen asian että miten tälläisiä labraolosuhteissa tehtyjä muutoksia ei voisi tapahtua luonnossa spontaanisti ilman ihmisen vaikutusta?


    • Epäjumalienkieltäjä

      <<Poista kaikki epigeneettiset markkerit geeneistä, niin sinulla on kantasolu.>>

      Tämä on kantasolun määritelmä. Se on vielä erikoistumaton solu. Useimmilla monisoluisilla eliöillä kaikki solut eivät ole samanlaisia. Tämä on aika lailla biologian alkeita, joten on jotenkin huvittavaa kun touhotat tästä kuin se olisi joku uusi mullistava keksintö. No ehkä sinulle onkin?

      <<Tämä on mahdollista, koska ihmisen ja hiiren geenisekvenssit ovat riittävän lähellä toisiaan,...>>

      Ja ainoa selitys sille on taas evoluutioteoria. Hiiri ja ihminen ovat koko elämän historian valossa hyvin läheisiä sukulaisia.

      <<Geenisekvenssit periytyvät, mikä tarkoittaa sitä, että geneettiset virheet periytyvät. ... Geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia.>>

      Jos et olisi korvannut loogista ajattelua Jeesuksella, niin ymmärtäisit että tuossa lausumassasi ei ole mitään järkeä. Miten ihmeessä määrittelet jokun geenin "virheelliseksi", jos se ei kuitenkaan sanele mitään ominaisuutta? Sinun mukaasi "virheetön" geenisekvenssi voi olla pohja mille tahansa ominaisuuksille ja samoin "virheellinen", koska sinun mukaasi (sanatarkka lainaus) "geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia." Silloin ne eivät sanelisi virheitäkään.

    • varoituksen-sana

      ROTin tekstien mukaan hänellä on ilmeisesti käsissään biologian ja genetiikan merkittävin keksintö... no, ehkä DNA:n keksimisen jälkeen.

      Tunsin erään opettajan, joka alkoi kärsiä keski-iässä erilaisten syiden takia mielenterveysongelmista. Vuosien aikana hän omasta mielestään onnistui keksimään kokonaan uuden fysiikan. Tähän liittyi paranoidisuutta ja lopulta harhoja, ja uutta fysiikkaansa hän esitteli kaikille loputtoman pitkiä luentoja paasaten. Siinä ei ollut mitään järkeä, kuten arvata saattaa. Ei yhtään mitään. Tien lopussa oli potkut koulusta ja sairaseläkeläisyys viisikymppisenä.

      Mietityttää vaan, kun lukee tiettyjä juttuja täältä. Mahtipontinen asenne, radikaalit tulkinnat valtavirran tiedettä vastaan, luulot siitä että on kotona tietokoneen ääressä keksinyt jotain äärettömän merkittävää. Tällaiset ilmaisut kuin "olen tutkinut viime ajat tätä asiaa", vaikka oikeasti henkilö ei tutki yhtään mitään...

      • Tuosta tulee myös mieleen muuan ROTille tuttu feromonikauppias. Ettei vain tuollainen olisi Internetin kautta tarttuvaa.


      • "Jouduin taas opastamaan" kielii jo JC:n kaltaisesta suuruudenhulluudesta. Jos oletetaan että kumpikin on aito, JC näyttää dementoituvan ja ROT tuntuu menevän manian suuntaan. (Anteeksi karkeuteni, mutta pahempaakin on nähty.)


    • "Jouduin taas opastamaan bg-opea, koska hän ei vaivaudu lukemaan uusimpia tieteellisiä julkaisuja. Tässä mielenkiintoista tietoa:"

      Ethän sinä mitää opastanut vaan puhuit asin vierestä: Kysyin että miksi Jumala loi eliöille erilaiset genomit, jos geenit eivät kerran vaikuta ominaisuuksiin millään tavalla (paitsi tietysti aiheuttamalla sairauksia)?

      Yritän jotenkin hahmottaa että millainen tämä ROT-jeesustelijan luoma illuusio oikein yrittää kaikessa sekavuudessaan olla: Jotakuinkin ilmeisesti niin että pelkästään sairaudet periytyvät geneettisesti (ja niitä onkin sitten niin perkeleesti), ja kaikki muut ominaisuudet ovat Jeesuksen hyväksymällä tavalla ilmeneviä, sopivan ravinnon ja feromonihuurujen aikaansaamia epigeneettisiä muutoksia genomissa ja sitä myöten fenotyypissä. Ei tarvita kuin Jeesus, monipuolista ruokaa ja feromonihuuruja, niin eliöltä ei tipahtele kromosomit kesken matkan, eikä kromosomien loputtua uhkaava maailmanloppu ole ihan niin lähellä, vaikka ihan koht' sillään kuitenkin tulossa.

      Menikö sinne päin, Tomi? Korjaa toki jos jotain meni pieleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      331
      7559
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1642
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1489
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      75
      1179
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      925
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      915
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe