Rock is dead

Kuunteleeko kukaan muka enää rock-musaa?

Millenniaalien sukupolvi kuuntelee lähes yksinomaan rap- ja EDM-musiikkia. Rock on heille samanlainen muinaismuisto kuin iskelmä konsanaan.

Rock is dead - Rap is the new Rock.
Ilmianna
Jaa

32 VastaustaEi ole kuollutta:D Räppihän se näyttää kuolevean
Ilmianna
Jaa
Olet jälkijunassa. Tästä keskusteltiin rockin kuolemasta miltei 10v sitten. Veikkaan, että koska sinä keksit asian nyt, niin tulossa on rockin uudestisyntymä.
Ilmianna
Jaa
Hei, ei rock ainakaan meidän kotoa oo minnekään kadonnut!

Mää oon 15 v ja luukutan 80-luvun rocknrollia ja heviä! Ja 70-luvunkin, mutta elinehto on, että se on tosi riehakasta ja villiä ja täynnä hurjaa kiljumista ja rytmi siinä olla pitää ja positiivista. Mää en ikänä kuuntele mitään melankolisen negatiivista kakkaa, vaan jotain Welcome To The Junglen tapasta.

Nykyhevi ja rock on niin mautonta ja tylsää että ei jumala auttakoon mua oksettaa! Ei Saa***a! Oikein isolla alkukirjaimella. Hyi olkoon! Nyky hevi on vaa omituista suhinaa ja pauhetta jossa rytmi on heitetty jonnekin hevon helevettiin ja se o vaan niin koneella tuotettua kökköä kuraa josta aitous ja fantastisuus on tipotiessään. Vaan 70 ja 80 luvun riehakas hevi ja rocknroll kelpaa. Älkää tulko mun luo jonkun melankolisen tai nykyrockin kanssa, mää en sellasta kuraa vedä sekuntiakaan!!!!!

Mää kuuntelen varsinkin kissiä, Motorheadia, AC/DC:tä ja Guns n rosesia, ja scorpions ja nää perusbändit ja lista jatkus vaikka loputtomiin.

Moro, nyt pitää mennä taas luukuttamaan isukin kaa vähä heviä!!!! Taitaapi olla Axl Rose tuolla olohuoneen puolella rääkymässä!!
Ilmianna
Jaa
Räppiä ei luokitella musiikiksi lahjattomien käsi munassa uhoamista, niin paskaa ettei edes säälitä
Ilmianna
Jaa
Suomea yritetään tietoisesti muokata "kansainväliseksi" tuuttaamalla lähes joka tuutista rappia, R&B:tä, hiphoppia jne. Esim verovaroilla toimiva YLEX ei ole enää aikoihin suostunut soittamaan missään ohjelmassa rokkia ja heavya. Sama meno on lähes jokaisella alle 4-kymppisille suunnatulla kanavalla.

Paras todiste tietoisesta rock-musiikin dissaamisesta, on rokkia soittavan Radio Cityn radiolupien evääminen vuonna 2006. Radio Rock oli ainoa maan laajuisesti rokkia soittava radio, joka sai luvat. City palasi valtakunnan taajuuksille vasta 2011, jolloin ilmeisesti ei löytynyt tarpeeksi muita kaupallisia valtakunnan laajuisten lupien anojia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Radio Rock on kylläkin melko lailla perseestä. Soittolistat pilaavat periaatteessa hyvän idean. Ne ja mainokset. Ei moista musiikkinsa edes hiukan tosissaan ottava jaksa kauaa kuunnella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rappihan kuoli jo yli 20 vuotta sitten, vaikka sehän ei ole mitään musiikkia edes. vaan "rytmistä runoutta" kuten nimikin jo kertoo.
Ilmianna
Jaa
Suuret nimet jo lähes eläkeputkessa joten puhutteleeko enään 17 vuotiaita kun vanhempiakin iäkkäämpiä?
Ilmianna
Jaa
ELVIS is not eikä oo kukaa Jack Barry joka menee ja kuolee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
siinä vaihees ku ELVIS kuolee voin alkaa harkita hidasta kuolemaa jo minäkin vaikken kuulukkaan hänen perikuntaan tai muutenkaan vaan oo maailman tunnetuin nimi radiosoitossa joka tiedetään joka sademetsäs sekä viidakossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
80-luvulla pinnalle nousseiden Iron Maidenin ja Metallican jöälkeen ei rockissa ole enää tullut isoa ilmiötä (lyhytaikaista Nirvanaa lukuunottamatta). Kun nämä isot nimet joskus lopettavat, on rock kuollut.
Ilmianna
Jaa
Eiköhän se rock sieltä vielä nouse takaisin. Jos Suomen musiikkimarkkinoita mietitään nii se EDM ja Rap oli pinnalla joskus 2000-luvun alussa. Nykyisellä vuosikymmenellä on sitten ollut suomenkielinen musiikki kovemmassa nosteessa kuin kertaakaan sitten 70-luvun, joten veikkaisin että seuraava isompi aalto on liittyy sitten 80-luku retroiluun... Viitteitähän tästä on jo nähtävissä mm. joissakin yksittäisissä biiseissä, elokuvissa, ja tiettyjen bändien ja artistien tuotannossa.

Heavy tai hard-rockhan nyt ei varsinaisesti ole koskaan ollut mitään massamusiikkia joitakin yksittäisiä bändejä tai trendisuuntauksia lukuunottamatta (lähinnä 70-alun brittibändit -> Tukkahevi 80-luvulla -> Suomihevi 2000-luvun alussa).

Massoille kunnon musiikki on vain liian haastavaa. Mieluummin soitetaan mitäänsanomatonta huttua, jonka kuuntelija pystyy yhdistämään omaan fiilikseen, kuin musiikkia, jota oikeasti pitää kuunnella saadakseen siitä jotain irti.
Ilmianna
Jaa
Kyllä sitä tällaisena keski-ikäisenä metallifanina toivois, että uusia ja nuoria rockbändejä nousisi pinnalle. Nuorten bändien on vaan aika vaikea saada jalansijaa, kun vanhat parrat jyrää lavoilla viimeiseen saakka, ja kuolevatkin melkein sinne "bootsit" jalassa, (kuten Lemmy)

AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest yms. ovat sen verran isoja nimiä että heidän saappaisiin on vaikea astua, vaikka taitoa löytyiskin,..
Mutta sehän on loppujen lopuksi asenteesta kiinni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Juurikin näin suomessa on paljon hyviä nuoria soittajia ja bändejä mutta se asenne on vaan niin vitun nössö tai sit se ampuu aivan yli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nykymusiikki on tiedostojen editoimista, siinä riittää taustanauhat....
Ilmianna
Jaa
Big deal. Ei mikään ole ikuista ja kaikki ovat oman aikakautensa lapsia niin kauan kuin henki kulkee. Uusilla sukupolvilla on taas omat villityksensä joita emme koskaan tule ymmärtämään. Niin se elämä kulkee ohi kuin pikajuna.
Ilmianna
Jaa
Se elää niin kauan kuin mekin.
Ilmianna
Jaa
räppi on täyttä paskaa.
Ilmianna
Jaa
Klassikkomusa ei kuole koskaan. Sinfoniatkin toimii aina vaan, vuosisadasta toiseen.

Tietenkin jos kuuntelee aivan liikaa, niin mikä tahansa musa kokee inflaation.
Ilmianna
Jaa
Rock ei ole kuollut eikä koskaan kuole. Se on elämänfilosofia. Nykyajan nuorelle rap on sitä rockia, mutta eihän siinä varsinaisesta musiikista ole kyse, vaan rytmistä ja riimittelystä. Asenne on kai se joka nuorisoa aina kiinnostaa ja sellainen musa joka ärsyttää vanhempia.
Rockia olen aina kuunnellut ja tulen aina kuuntelemaan.
Ilmianna
Jaa
JOS rock-musiikilla tarkoitetaan tuota nuorten suomalaismiesten ankeaa nykyiskelmää, kuten esim. pimeys ja muut vastaavat, niin se on JO kuollut. Surku sinänsä, kun nykynuoret ovat taitavia muusikoita. ...musa vaan on ihan "neverendingblue"paskaa
Ilmianna
Jaa
Hyvää rockia tehdään yhä ja paljon. Ongelmana on vain se, ettei sitä mainstream-radiosta tai televisiosta oikeastaan juurikaan kuule.

Eivätkä ne kulta-ajat enää palaa. Tarjontaa on jo ihan liikaa ja se aiheuttaa kaiken homogenisoitumisen äänipuuroksi, jonka ei ole tarkoituskaan elää kuin hätnäppää viikko, jonka jälkeen uusi soittolistahitti valta aallot. Mutta siellä marginaalissa pöhisee. Se pöhinä vain pitää itse vaivautua tonkimaan esiin. Mediayhtiöiden markkinointitutkimusten pohjalta biisit päättävät merkonomit sitä eivät tee.
Ilmianna
Jaa
Kuollut? Mitä helvettiä? Edes punk ei ole kuollut.
Ja rokista sen verran, että oma muksu laittaa Amon Amarthia soimaan kun sanon että laita musaa niin on kivempaa pelata uunoa. (poika siis 5.5 v). Tykkää monesta eri musiikista, en kiellä mitään musalaatua, mutta rokki, varsinkin se wanhempi, menee todella hyvin. Nassikka tunnistaa useat yhtyeet ja tietää laulujen sanoja niin suomeksi kuin englanniksi.

Radio Rockia sillon tällön kuunnellaan, enimmäkseen autossa, kotona juutuubista kissavideoiden lisäksi Ozzya, Testamenttia, Iron Maidenia, AC/DC:tä jne jne.

Monesti pyytää olemaan hiljaa ja kuuntelemaan hänen mielestään hienoa kohtaa musiikissa. Rumpuja tai kitaraa joka soi hienosti.

Juu. Rokki ei kuole koskaan. ..vaikkei nykyään kunnollisia ja hyviä yhtyeitä enää tehdäkään. Ehkä 10 v päästä palataan juurille.
Ilmianna
Jaa
Jos ainoa rokki mitä kuulee on 30 - 50 vuotta vanhalta levyltä, on se silloin kuollut. Äänitteet ovat tietenkin ikuisia, mutta missä on se nykyvimma, joka tekee rokkia? ASENNE!
Ja valitettavan monet entisistä rokkareista on jumittunut sinne jonnekin ja soittaa jotain v---tun rautalankaa, kun se OLI sitä AINOAA oikeaa musiikkia.
Ilmianna
Jaa
Aika entinen ei koskaan enää palaa. Rockista polveutuvia populaarimusiikin suuntia on ja tulee olemaan. Niillä eväillä, joilla kunkin ajan ykkösyhtyeet ovat aikanaan nousseet suosioon, ei enää pärjää. Mennyt on mennyttä. Nyt kun metalli on joko mahtipontista sinfoniaa tai pelkkää riffailua ja örinää, ja toisaalta edm ja rap soinnutonta ja melodiatonta, kehtaan kysyä, että olisiko seuraava populaarimusiikin nouseva tyylisuunta jokin ultramelodinen. Tai tuleeko kenties jokin laululiike?
Ilmianna
Jaa
Miksei kuuntele?

Musiikin kuunteleminen on niin henkilökohtainen asia, että en ymmärrä, jos joku on niin ehdoton haluaa vapaaehtoisesti rajoittaa itseltään hyvän biisin kuulemisen ilon, jos se on mukamas "väärää genreä." Minulle ainakin musiikin kuuntelussa merkittävintä on nimenomaan löytää jotain uutta suosikkia, kenties genrestä, jota olen aiemmin väheksynyt tai ohittanut ja ihmetellyt, mitä ne muut tässä oikein kuulevat.

On se sitten Twisted Sistersiä tai Harmony Sistersiä. Kaikelle löytyy diggaajansa. Free your mind and the rest will follow.
Ilmianna
Jaa
En usko, että maailman paras harrastus, eli soittimilla yhdessä soittaminen, ikinä loppuu. Toinen asia on sitten, mitä sillä soittamisella halutaan. Keskinäistä hupia, vai jotain hupia muillekin. Jos ei ole mitään muuta sanomista, kuin valittaa omaa ankeuttaan, olisi ehkä parasta pysyä vaan siellä omassa kellarissaan kavereiden kanssa. Tai räplätä vain edelleenkin niitä Korgejaan, ja odotella, jos vaikka tulisi jotain mieleen.
Ilmianna
Jaa
Olen Nirvana-sukupolvea. Sittemminkin olen kuullut hyvää rockia, mutta en yhtään hyvää 2000-luvun puolella tehtyä biisiä. 60-luvun puolelle tahtoo mennä. Genren kuolemaa muuten povattiin jo silloin, siis 50-luvun lopussa. Ei se silloin kuollut, se oli uudistuskykyinen aina sinne 90-luvulle asti. Senjälkeinen aika on meille vannoutuneille rockareille täysin tuntematon ja mitäänsanomaton vyöhyke. Me kuunnellaan vanhaa musaa, oltiin nuoria tai vanhoja. Ikävä kyllä koska uuttakaan ei ole. Se johtuu ns. loudness warista. Siitä että kun laitat musiikin soimaan, siinä on 20 kitaraa päällekkäin ja kaikki on niin kliinistä ettei sellaista vain jaksa.

Ja entäs sitten asenteet. Verratkaa vaikka Ramonesta ja Lauri Ylöstä. Ensin mainittu puhui LSD:n puolesta ja provosoi muutenkin, jälkimmäinen on pystyynkuollut sijoittaja tai muu pelle.
Ilmianna
Jaa
No, ei tuossa rämäpäämusassa oo mitään järkeä kuunnella !!!
Ilmianna
Jaa
Olen kuunnellut Diamond Dogsin kerran viikossa, vuodesta 82. Ja kuuntelen muuten vielä seuraavat 35 vuotta.
Ilmianna
Jaa
Maapallo on the rock. Täyttä rautaa jalkojemme alla yli 6000 km. Jos rock joskus kuolee niin kuolee samalla koko maapallokin.
Ilmianna
Jaa
Puhemusiikki on täyttä paskaa. Hyvät rock bändit on mainstreamin ulkopuolella ja hyvä niin, saavat itse valita soundinsa ym. eikä tarvi tanssia isojen lafkojen pillin mukaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Rock is dead

Kuunteleeko kukaan muka enää rock-musaa?

Millenniaalien sukupolvi kuuntelee lähes yksinomaan rap- ja EDM-musiikkia. Rock on heille samanlainen muinaismuisto kuin iskelmä konsanaan.

Rock is dead - Rap is the new Rock.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta