Rock is dead

StoP_the_RoCk

Kuunteleeko kukaan muka enää rock-musaa?

Millenniaalien sukupolvi kuuntelee lähes yksinomaan rap- ja EDM-musiikkia. Rock on heille samanlainen muinaismuisto kuin iskelmä konsanaan.

Rock is dead - Rap is the new Rock.

41

703

Vastaukset

 • Ei ole kuollutta:D Räppihän se näyttää kuolevean

 • Olet jälkijunassa. Tästä keskusteltiin rockin kuolemasta miltei 10v sitten. Veikkaan, että koska sinä keksit asian nyt, niin tulossa on rockin uudestisyntymä.

  • Missä tämä uudellensyntymä luuraa? Räpin ja hip-hopin vaikutteet näkyvät kaikkialla.


 • Hei, ei rock ainakaan meidän kotoa oo minnekään kadonnut!

  Mää oon 15 v ja luukutan 80-luvun rocknrollia ja heviä! Ja 70-luvunkin, mutta elinehto on, että se on tosi riehakasta ja villiä ja täynnä hurjaa kiljumista ja rytmi siinä olla pitää ja positiivista. Mää en ikänä kuuntele mitään melankolisen negatiivista kakkaa, vaan jotain Welcome To The Junglen tapasta.

  Nykyhevi ja rock on niin mautonta ja tylsää että ei jumala auttakoon mua oksettaa! Ei Saa***a! Oikein isolla alkukirjaimella. Hyi olkoon! Nyky hevi on vaa omituista suhinaa ja pauhetta jossa rytmi on heitetty jonnekin hevon helevettiin ja se o vaan niin koneella tuotettua kökköä kuraa josta aitous ja fantastisuus on tipotiessään. Vaan 70 ja 80 luvun riehakas hevi ja rocknroll kelpaa. Älkää tulko mun luo jonkun melankolisen tai nykyrockin kanssa, mää en sellasta kuraa vedä sekuntiakaan!!!!!

  Mää kuuntelen varsinkin kissiä, Motorheadia, AC/DC:tä ja Guns n rosesia, ja scorpions ja nää perusbändit ja lista jatkus vaikka loputtomiin.

  Moro, nyt pitää mennä taas luukuttamaan isukin kaa vähä heviä!!!! Taitaapi olla Axl Rose tuolla olohuoneen puolella rääkymässä!!

  • sama... ite oon 14 xdd


 • Räppiä ei luokitella musiikiksi lahjattomien käsi munassa uhoamista, niin paskaa ettei edes säälitä

 • Suomea yritetään tietoisesti muokata "kansainväliseksi" tuuttaamalla lähes joka tuutista rappia, R&B:tä, hiphoppia jne. Esim verovaroilla toimiva YLEX ei ole enää aikoihin suostunut soittamaan missään ohjelmassa rokkia ja heavya. Sama meno on lähes jokaisella alle 4-kymppisille suunnatulla kanavalla.

  Paras todiste tietoisesta rock-musiikin dissaamisesta, on rokkia soittavan Radio Cityn radiolupien evääminen vuonna 2006. Radio Rock oli ainoa maan laajuisesti rokkia soittava radio, joka sai luvat. City palasi valtakunnan taajuuksille vasta 2011, jolloin ilmeisesti ei löytynyt tarpeeksi muita kaupallisia valtakunnan laajuisten lupien anojia.

  • Radio Rock on kylläkin melko lailla perseestä. Soittolistat pilaavat periaatteessa hyvän idean. Ne ja mainokset. Ei moista musiikkinsa edes hiukan tosissaan ottava jaksa kauaa kuunnella.


 • Rappihan kuoli jo yli 20 vuotta sitten, vaikka sehän ei ole mitään musiikkia edes. vaan "rytmistä runoutta" kuten nimikin jo kertoo.

 • Suuret nimet jo lähes eläkeputkessa joten puhutteleeko enään 17 vuotiaita kun vanhempiakin iäkkäämpiä?

 • ELVIS is not eikä oo kukaa Jack Barry joka menee ja kuolee.

  • siinä vaihees ku ELVIS kuolee voin alkaa harkita hidasta kuolemaa jo minäkin vaikken kuulukkaan hänen perikuntaan tai muutenkaan vaan oo maailman tunnetuin nimi radiosoitossa joka tiedetään joka sademetsäs sekä viidakossa.


 • 80-luvulla pinnalle nousseiden Iron Maidenin ja Metallican jöälkeen ei rockissa ole enää tullut isoa ilmiötä (lyhytaikaista Nirvanaa lukuunottamatta). Kun nämä isot nimet joskus lopettavat, on rock kuollut.

 • Eiköhän se rock sieltä vielä nouse takaisin. Jos Suomen musiikkimarkkinoita mietitään nii se EDM ja Rap oli pinnalla joskus 2000-luvun alussa. Nykyisellä vuosikymmenellä on sitten ollut suomenkielinen musiikki kovemmassa nosteessa kuin kertaakaan sitten 70-luvun, joten veikkaisin että seuraava isompi aalto on liittyy sitten 80-luku retroiluun... Viitteitähän tästä on jo nähtävissä mm. joissakin yksittäisissä biiseissä, elokuvissa, ja tiettyjen bändien ja artistien tuotannossa.

  Heavy tai hard-rockhan nyt ei varsinaisesti ole koskaan ollut mitään massamusiikkia joitakin yksittäisiä bändejä tai trendisuuntauksia lukuunottamatta (lähinnä 70-alun brittibändit -> Tukkahevi 80-luvulla -> Suomihevi 2000-luvun alussa).

  Massoille kunnon musiikki on vain liian haastavaa. Mieluummin soitetaan mitäänsanomatonta huttua, jonka kuuntelija pystyy yhdistämään omaan fiilikseen, kuin musiikkia, jota oikeasti pitää kuunnella saadakseen siitä jotain irti.

 • Kyllä sitä tällaisena keski-ikäisenä metallifanina toivois, että uusia ja nuoria rockbändejä nousisi pinnalle. Nuorten bändien on vaan aika vaikea saada jalansijaa, kun vanhat parrat jyrää lavoilla viimeiseen saakka, ja kuolevatkin melkein sinne "bootsit" jalassa, (kuten Lemmy)

  AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest yms. ovat sen verran isoja nimiä että heidän saappaisiin on vaikea astua, vaikka taitoa löytyiskin,..
  Mutta sehän on loppujen lopuksi asenteesta kiinni.

  • Juurikin näin suomessa on paljon hyviä nuoria soittajia ja bändejä mutta se asenne on vaan niin vitun nössö tai sit se ampuu aivan yli.


 • Nykymusiikki on tiedostojen editoimista, siinä riittää taustanauhat....

 • Big deal. Ei mikään ole ikuista ja kaikki ovat oman aikakautensa lapsia niin kauan kuin henki kulkee. Uusilla sukupolvilla on taas omat villityksensä joita emme koskaan tule ymmärtämään. Niin se elämä kulkee ohi kuin pikajuna.

 • Se elää niin kauan kuin mekin.

 • räppi on täyttä paskaa.

 • Klassikkomusa ei kuole koskaan. Sinfoniatkin toimii aina vaan, vuosisadasta toiseen.

  Tietenkin jos kuuntelee aivan liikaa, niin mikä tahansa musa kokee inflaation.

 • Rock ei ole kuollut eikä koskaan kuole. Se on elämänfilosofia. Nykyajan nuorelle rap on sitä rockia, mutta eihän siinä varsinaisesta musiikista ole kyse, vaan rytmistä ja riimittelystä. Asenne on kai se joka nuorisoa aina kiinnostaa ja sellainen musa joka ärsyttää vanhempia.
  Rockia olen aina kuunnellut ja tulen aina kuuntelemaan.

  • Räppärien lapset varmaan kuuntelee vanhempiaan ärsyttääkseen sit otain oikeaa musiikkia.


 • JOS rock-musiikilla tarkoitetaan tuota nuorten suomalaismiesten ankeaa nykyiskelmää, kuten esim. pimeys ja muut vastaavat, niin se on JO kuollut. Surku sinänsä, kun nykynuoret ovat taitavia muusikoita. ...musa vaan on ihan "neverendingblue"paskaa

 • Hyvää rockia tehdään yhä ja paljon. Ongelmana on vain se, ettei sitä mainstream-radiosta tai televisiosta oikeastaan juurikaan kuule.

  Eivätkä ne kulta-ajat enää palaa. Tarjontaa on jo ihan liikaa ja se aiheuttaa kaiken homogenisoitumisen äänipuuroksi, jonka ei ole tarkoituskaan elää kuin hätnäppää viikko, jonka jälkeen uusi soittolistahitti valta aallot. Mutta siellä marginaalissa pöhisee. Se pöhinä vain pitää itse vaivautua tonkimaan esiin. Mediayhtiöiden markkinointitutkimusten pohjalta biisit päättävät merkonomit sitä eivät tee.

 • Kuollut? Mitä helvettiä? Edes punk ei ole kuollut.
  Ja rokista sen verran, että oma muksu laittaa Amon Amarthia soimaan kun sanon että laita musaa niin on kivempaa pelata uunoa. (poika siis 5.5 v). Tykkää monesta eri musiikista, en kiellä mitään musalaatua, mutta rokki, varsinkin se wanhempi, menee todella hyvin. Nassikka tunnistaa useat yhtyeet ja tietää laulujen sanoja niin suomeksi kuin englanniksi.

  Radio Rockia sillon tällön kuunnellaan, enimmäkseen autossa, kotona juutuubista kissavideoiden lisäksi Ozzya, Testamenttia, Iron Maidenia, AC/DC:tä jne jne.

  Monesti pyytää olemaan hiljaa ja kuuntelemaan hänen mielestään hienoa kohtaa musiikissa. Rumpuja tai kitaraa joka soi hienosti.

  Juu. Rokki ei kuole koskaan. ..vaikkei nykyään kunnollisia ja hyviä yhtyeitä enää tehdäkään. Ehkä 10 v päästä palataan juurille.

 • Jos ainoa rokki mitä kuulee on 30 - 50 vuotta vanhalta levyltä, on se silloin kuollut. Äänitteet ovat tietenkin ikuisia, mutta missä on se nykyvimma, joka tekee rokkia? ASENNE!
  Ja valitettavan monet entisistä rokkareista on jumittunut sinne jonnekin ja soittaa jotain v---tun rautalankaa, kun se OLI sitä AINOAA oikeaa musiikkia.

 • Aika entinen ei koskaan enää palaa. Rockista polveutuvia populaarimusiikin suuntia on ja tulee olemaan. Niillä eväillä, joilla kunkin ajan ykkösyhtyeet ovat aikanaan nousseet suosioon, ei enää pärjää. Mennyt on mennyttä. Nyt kun metalli on joko mahtipontista sinfoniaa tai pelkkää riffailua ja örinää, ja toisaalta edm ja rap soinnutonta ja melodiatonta, kehtaan kysyä, että olisiko seuraava populaarimusiikin nouseva tyylisuunta jokin ultramelodinen. Tai tuleeko kenties jokin laululiike?

 • Miksei kuuntele?

  Musiikin kuunteleminen on niin henkilökohtainen asia, että en ymmärrä, jos joku on niin ehdoton haluaa vapaaehtoisesti rajoittaa itseltään hyvän biisin kuulemisen ilon, jos se on mukamas "väärää genreä." Minulle ainakin musiikin kuuntelussa merkittävintä on nimenomaan löytää jotain uutta suosikkia, kenties genrestä, jota olen aiemmin väheksynyt tai ohittanut ja ihmetellyt, mitä ne muut tässä oikein kuulevat.

  On se sitten Twisted Sistersiä tai Harmony Sistersiä. Kaikelle löytyy diggaajansa. Free your mind and the rest will follow.

 • En usko, että maailman paras harrastus, eli soittimilla yhdessä soittaminen, ikinä loppuu. Toinen asia on sitten, mitä sillä soittamisella halutaan. Keskinäistä hupia, vai jotain hupia muillekin. Jos ei ole mitään muuta sanomista, kuin valittaa omaa ankeuttaan, olisi ehkä parasta pysyä vaan siellä omassa kellarissaan kavereiden kanssa. Tai räplätä vain edelleenkin niitä Korgejaan, ja odotella, jos vaikka tulisi jotain mieleen.

 • Olen Nirvana-sukupolvea. Sittemminkin olen kuullut hyvää rockia, mutta en yhtään hyvää 2000-luvun puolella tehtyä biisiä. 60-luvun puolelle tahtoo mennä. Genren kuolemaa muuten povattiin jo silloin, siis 50-luvun lopussa. Ei se silloin kuollut, se oli uudistuskykyinen aina sinne 90-luvulle asti. Senjälkeinen aika on meille vannoutuneille rockareille täysin tuntematon ja mitäänsanomaton vyöhyke. Me kuunnellaan vanhaa musaa, oltiin nuoria tai vanhoja. Ikävä kyllä koska uuttakaan ei ole. Se johtuu ns. loudness warista. Siitä että kun laitat musiikin soimaan, siinä on 20 kitaraa päällekkäin ja kaikki on niin kliinistä ettei sellaista vain jaksa.

  Ja entäs sitten asenteet. Verratkaa vaikka Ramonesta ja Lauri Ylöstä. Ensin mainittu puhui LSD:n puolesta ja provosoi muutenkin, jälkimmäinen on pystyynkuollut sijoittaja tai muu pelle.

 • No, ei tuossa rämäpäämusassa oo mitään järkeä kuunnella !!!

 • Olen kuunnellut Diamond Dogsin kerran viikossa, vuodesta 82. Ja kuuntelen muuten vielä seuraavat 35 vuotta.

 • Maapallo on the rock. Täyttä rautaa jalkojemme alla yli 6000 km. Jos rock joskus kuolee niin kuolee samalla koko maapallokin.

 • Puhemusiikki on täyttä paskaa. Hyvät rock bändit on mainstreamin ulkopuolella ja hyvä niin, saavat itse valita soundinsa ym. eikä tarvi tanssia isojen lafkojen pillin mukaan.

 • Mää kuuntelen kaikenlaista musiikkkia, niin countrya, iskelmää, jazzia, reggeitä kuin poppiakin ja joskus jopa räppiä ja joskus klassistakin, mutta nykyään en enää niin paljon kun aikoinaan tuli kuunneltua klassista tosi paljon, mutta eniten kuuntelen nykyään rokkia ja välillä myös heavya. Rockyhtyeistä kuuntelen muun muassa Queenia, Led zeppelinia, Deep purplea, Iron maidenia, Judas priestiä, Dioa, Rainbowta, Guns ´n´rosesia, Twisted sistersiä, Dire straitsia ja The whota. Joskus kuuntelen myös 1950-ja 60 -lukujen rokkia.

  Olen joskus ajatellut, että rockmusiikki kuoli, kun Kurt Cobain kuoli. Joidenkin mielestä rockmusiikki kuoli jo silloin kun Elvis kuoli. Viimeistään rockmusiikki kai kuolee sitten kun rokin isot nimet kuten esimerkiksi Jerry Lee Lewis(googlen mukaan 83-vuotias), Robert Plant, Don Henley, Migg Jagger, Bryan May, Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson, Robert Halford ja Axl Rose kuolevat.

  Monet nykyajan nuoret muusikot, jotka laulaa ja/tai soittaa populaarimusiikkia ei suosi rockmusiikkia, vaan heitä kiinnostaa enemmän rap tai pop. Rapissa ja popissa ei sinällään ole mitään vikaa, kuuntelenhan itsekin myös näitä musiikkityylejä, tosin poppia enemmän kuin räppiä, mutta niissäkin ja erityisesti popissa kuuntelen enemmän vanhempaa musiikkia kuten 1960-1980 -lukujen poppia.Nykyajan nuoremmista laulajista kuuntelen enimmäkseen vain Sam Smithia ja Adam Lambertia, joskus satunnaisesti joitain muita. Suomalaisesta musiikistakin valtaosa on vanhempaa mitä kuuntelen, joskus joku yksittäinen nykymuusikon kappale kolahtaa, mutta se on yleensä vain se yksittäinen kappale(joskus jonkun kohdalla useampikin).

  Nykyään ei enää tehdä kovin paljon sellaista musiikkia missä olisi tunteen paloa, säröä jota ei ole liiaksi hiottu, soitetaan vimmalla ja aidolla kokeilemisen halulla ja myös taidolla, laulajan ääni saa kuulua aikalailla sellaisena kuin se onkin eikä sitä ole yritetty liikaa parantaa. Samaa olen kokenut myös jazzin kohdalla, sekin on mun mielestä mennyt nyjyään liian tekniseksi, kun ennen se oli enemmän improvisoitua ja soittajat soitti aidosta soittamisen halusta ja kokeilemisen ilosta.

 • Tämän tyyppiset nuorukaiset herättävät aina uskoa rockiin ja varsinkin Suomirockiin.
  Suomessa ihmisten pitäisi enemmän konkreettisesti tukea uusia bändejä ja rahoittaa nuorille mahdollisuuksia harrastaa. https://www.youtube.com/watch?v=ZwevyXbqqoM

 • rap ja EDM ei kuulu samaan lauseeseen musiikin kanssa.
  Ups, ite just laitoin.

 • Rakastan rockia ja metallia mitä rajumpaa sen parempaa, kaiken lisäks kaikki aina luulee et kuuntelen vaan mainstream paskaa jotain teinipoppareita tms. (oon 15 v tyttö)

 • Rokki on jämähtänyt paikalleen eikä uudet bändit yritä luoda omaa musaa vaan yrittävät matkia vanhoja bändejä.

  Räp/hip-hop skenessä tulee uusia tyylisuuntia.

 • Räp on tähdenlento. Räpiköi vielä jotenkuten.

  Rock nyt ei vaan koskaan kuole.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.