Valitus Te-toimiston toiminnan laadusta

Roopela

Onko joku tehnyt valituksen Te-toimiston toiminnnan laadusta sekä huonosta palvelusta Te-toimiston johtajalle ja miten hän on siihen reagoinut ?

Itse ole ajatellut valittaa henkilökunnan huonosta ammattitaidosta ja käytöksestä ja siitä että valehtelevat eli kutsuvat ja mainostavat kaikenlaisia palveluita avoimelle työmarkkinoille työllistymistä edistäväksi vaikka valtion tarkastusvirastokin on tutkimuksissa todennut että palvelut eivät edistä työllistymistä avoimmelle työmarkinoille. Eräät palvelut jopa heikentää työnhakija asiakkaan työmarkkinaimagoa ja lisää syrjääntymistä avoimilta työmarkkinoilta. Näitä työnhakija asiakkaan työmarkkinaimagoa vahingoittavia palveluita on pääasiallisesti 3 sektorin palkkatukityöt ja työharjoittelut sekä työkokeilut.

Valtion tarkastusviraston tutkimusten mukaan ainoat palvelut joita voidaa kutsua avoimelle työmarkkinoille työllistymistä edistäväksi on oppisopimus, palkkatukityö kokoaikaiseen työhön yrityksiin sekä varauksin työvoimapoliittinen koulutus josta saa oikean ammattitutkinnon.

Käsitykseni mukaan julkisen hallinnon virkailija ei saa valehdella tai antaa harhaanjohtavaa tietoa hallinnon suoraan tai välillisesti tarjoamista palveluista. Jos virkailija näin toimii niin hän syyllistyy hyvän hallintotavan vastaiseen toimintaan sekä mahdollisesti myös vakavaan virkavirheesseen jos vääristävän tiedon antaminen voidaan todeta jatkuvaksi ja sellaiseksi että viranhaltian voidaan olettaa tietävänsä valehtelevansa tai antavansa väärää tietoa.<----tämä teksti on ulkomuistista kirjoitettu ja pohjaantuu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteluihin jossa verohallinnon virkailia määräättin erottevaksi virasta sekä maksamaan vahingon korvauksia verohalloinin yritysasiakkaalle koska oli antanut jatkuvasti ja teitäen vääristävää infoa ja ohjeita asiakkaalle josta seurasi taloudellista vahinkoa.

54

9272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harkinnassaon

      Itse aion tehdä kantelun erään virkailijan mielivaltaisesta toiminnasta.

      • Anonyymi

        sitten saat kirjeen jossa lukee "työttömällä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen"


      • Anonyymi

        Koulutin työttömiä ja tein valituksen vääristä oppilasvalinnoista eivät uskoneet mutta sanoin en pidä yhtään kurssia jos en saa vaikutaa oppilasvalintoihin koska jos tietotekniikkaa kohtaan on esteitä on opiskelukin turhaa. Kun viimein hyväksyivat siltä kurssilta kaikki sai töitä. Eivät sanoneet päivääkään kun närkästyivät. Tämä oli silloin kun tietotekniikka tuli työpaikoille.


    • 167-176
    • KusetusYhteiskunta

      "Syrjäytymisen ehkäiseminen" on nykyisin se muotisana, jota työssäkäyvälle kansalle yritetään syöttää, kun puhutaan työttömien pakkokyykytyksestä palveluihin, joilla ei ole työnteon kanssa mitään tekemistä, mutta sen järjestäjä kyllä vetää hyvät rahat toiminnan järjestämisestä.

      Työtön puolestaan ei saa tästä palkkaa, työpaikkaa, työsopimusta, tai parempia edellytyksiä päästä työelämään. Sitä porttia ei ole.

      Toisinaan "syrjäytymistä ehkäistään" myös työntämällä työttömiä tällä nimikkeellä tavanomaisiin matalan vaatimustason palkkatöihin, nk. "perusduuneihin", mutta kiertämällä alakohtaisen TES:in minimivaatimukset kokonaan, sillä palkkaa ei työpanoksesta makseta, kun kyseessä ei ole työsuhde, eikä työsopimusta solmita, vaan työ tehdään pakon edessä sillä uhkauksella, että tuki lopetetaan ja annetaan karenssia, jos tähän ei suostu.

      Palkkatyötöhön ei toki saa lainkaan mukaan korvata mm. kuntouttavalla työtoiminnalla, palkatta, mutta kukaanhan ei välitä työttömän lisäksi, mikäli näin toimitaan, ja näinhän myöskin toimitaan.

      Suurimmaksi osaksi "syrjäytymisen ehkäiseminen" on kuitenkin jotain aivan työelämään kytkeytymätöntä, palkatonta puuhastelua, josta ei saa työkokemusta työhön, ja josta ei ole työelämään mitään porttia tai tulevaisuuden näkymää; sinne nyt on vain pakko karenssin uhalla mennä, että toimintaa vetävä firma saa tästä rahat. Erittäin motivoivaa! Ja näin työttömän syrjäytyminen ehkäistään ja mielikin pysyy positiivisena mahdollista joskus löytyvää palkkatyötä varten.

    • SamaaPummilaumaa

      Te-toimiston johtaja makailee samassa kahviossa virkapellejen kanssa. Täytyy aina tehda valitus toimiston ulkopuolelle.

    • työministeriöön

      Vuosia sitten tein valituksen työminiteriöön ja laitoin mukaan nauhoitteen, jossa työvoimavirkailija puhuu muunneltua totuutta.

      En saanut vastausta, joten vasta kyselyn jälkeen sain vastauksen.

      Vastauksessa kaikki asialliset valitukset muotoiltiin mielisairaiksi, mihinkään suoraan kysymykseen ei vastattu ja vastauksesta löytyvät vastaukset oli puhtaasti vittuilua.

    • Smurffu

      Itse oon kuullut että Eräs Te-toimiston johtaja on vastannut valitukseen koskien Te-toimiston palvelujen laadusta jotenkin näin: " Laki julkisista työvoimapalveluista määrittää julkisen työvoimapalvelun laadukkaaksi ja työllistymistä edistäväksi: Tämän vuoksi reklamaationne on aiheeton "

      • kannattee

        Itä-Suomessa kuten muuallakin, TE-toimiston väki valehtelee ihan sujuvasti. Se mikä sanotaan mahdolliseksi puhelimessa, ei päde käytännössä lainkaan. Onneksi en ole enää orjuutettavana. En meinannut uskoa kun netissä kehotettiin nauhoitamaan kaikki TE-keskuksen kanssa käydyt puhelimet, koska luemma kusettavat työttömiä perättömillä puheilla ja lupauksilla. Totta ne kusettamiset ovat. Kaikki kannattaa nauhoittaa ja hankkia todisteet kaikista kontakteista. Tuttavilla samankaltaisia kokemuksia. Luvataan yhdeksän yvää ja kymmenen kaunista ja lopputuloksena on karenssi tai ainakin kielteinen työvoimapoliittinen päätös.


      • 167-176
        kannattee kirjoitti:

        Itä-Suomessa kuten muuallakin, TE-toimiston väki valehtelee ihan sujuvasti. Se mikä sanotaan mahdolliseksi puhelimessa, ei päde käytännössä lainkaan. Onneksi en ole enää orjuutettavana. En meinannut uskoa kun netissä kehotettiin nauhoitamaan kaikki TE-keskuksen kanssa käydyt puhelimet, koska luemma kusettavat työttömiä perättömillä puheilla ja lupauksilla. Totta ne kusettamiset ovat. Kaikki kannattaa nauhoittaa ja hankkia todisteet kaikista kontakteista. Tuttavilla samankaltaisia kokemuksia. Luvataan yhdeksän yvää ja kymmenen kaunista ja lopputuloksena on karenssi tai ainakin kielteinen työvoimapoliittinen päätös.

        Todisteita noiden virkanillkkien touhuista kannattaa kerätä ja sitten kantelu oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille. Virkanilkit kyllä valehtelevat kokemukseni mukaan vaikka oikeusasiamiehelle ja kiinni jäädessä ei siitä mitään seurauksia ole. Mutta jos vaikka niiden päähän saisi jotenkin järkeä menemään sen verran että tietäisivät ettei juuri Sinulle kannata valehdella, vedätettäviä hölmöjä velliperseitä kyllä tässä maassa riittää, kun ne loppuu toivottavsti pian niin tulee virkanilkeille ankeat ajat.
        Jos on kunnon todisteet niin sitten kannattaa tehdä rikosilmoitus vaikka se ei mihinkään johdakkaan tällaisessä virkanilkkien epäoikeusvaltiossa.

        Tähän on tultu että virkanilkkien puheet pitää äänittää ja muutenkin epäillä niiden jokaista sanaa minkä suustaan päästävät. Näin toimii lähes 100-vuotias "sivistys- ja oikeusvaltio".


      • Vajakkitoimistot

        Te toimistojen johtajat ovat pelkkiä vajakkeja. Tee valitus oikeusasiamiehelle.


    • Anonyymi

      Itse tein typistä kantelun oikeusasiamiehelle. kun jouduin vasten tahtoanni täyttämään tietojenluovutus kaavaken. Nyt sitten vain odottellan.

      • Anonyymi

        Minkä tietojen luovuttamisesta oli kyse? Terveystietojen?


    • Anonyymi

      Eipä ollut Oikeusasiamiehestäkkän apua, sähköpostia pistetty typin touhuista jo amnestyllekin

    • Anonyymi

      "Vuosia sitten tein valituksen työminiteriöön ja laitoin mukaan nauhoitteen, jossa työvoimavirkailija puhuu muunneltua totuutta.

      En saanut vastausta, joten vasta kyselyn jälkeen sain vastauksen.

      Vastauksessa kaikki asialliset valitukset muotoiltiin mielisairaiksi, mihinkään suoraan kysymykseen ei vastattu ja vastauksesta löytyvät vastaukset oli puhtaasti vittuilua. "

      Loistavaa juttu! Kun jää valheesta kiinni, niin vihollisella menee yleensä hermot ja alkaa vit.. enemmän, kiertelee ja kaartelee, vaihtaa puheenaihetta, ja tuo että mihinkään ei saa suoraa vastausta on niiden tavaramerkki, ihan niinkuin poliitikotkin, valehtelee vaan. Kaikki keskustelut kannattaa pistää talteen, niin saa jatkossa hyvää materiaalia. Tee vielä video siitä utubeen, joku kooste keskusteluista.

      Minä kerron uskovaisena että mistä tämä johtuu, on hyviä ja pahoja henkiä, pahoja henkiä kiinnostaa valhe, hyviä totuus. Jeesus vapauttaa kaikesta pahasta, jos uskotaan häneen ja pyydetään omia syntejä anteeksi, ja tehdään parannus.
      Ilman Jeesusta on tuhon oma, sillä yksin me ei pärjätä tässä maailmassa, se on varma.

      • Anonyymi

        No sua kiinnostaa hengelliset asiat meit muita hengissäpysyminen ei se jumalaan uskominen tuo leipää pöytää joten pitäkää .mielpiteenne omananne


      • Anonyymi

        Voitko kertoa miten Jeesuksen voin löytää? Jos kerta anova saa ja kolkuttavalle avataan niin miksi en silti ole tullut uskoon vaikka kuinka rukoillut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko kertoa miten Jeesuksen voin löytää? Jos kerta anova saa ja kolkuttavalle avataan niin miksi en silti ole tullut uskoon vaikka kuinka rukoillut

        >> Voitko kertoa miten Jeesuksen voin löytää? Jos kerta anova saa ja kolkuttavalle avataan niin miksi en silti ole tullut uskoon vaikka kuinka rukoillut <<

        Jeesus odottaa sopivaa aikaa, jos et vielä ole uskossa. Voi olla, ettet kokosydämisesti vielä tulisi hänen luokseen nyt, jos hän nyt vastaisi, antamalla uskon. Hän ei silti hylkää sitä, joka hänen luoksensa tulee, vaan hän odottaa, että olet valmis. Tai sitten jo olet hänen omansa jos olet tunnustanut hänet Herraksesi ja Vapahtajaksesi ja koet saaneesi häneltä syntisi anteeksi.


    • Anonyymi

      Kun kerää hienot koosteet noista ja se saa julkisuutta, niin yleensä menee vellit sekaisin paholaisenpalvelijoilla, kun paljastuu totuus mahdollisimman monelle.

      • Anonyymi

        mistä mielikuvitusolennoista oikein puhut? tyypillistä työttömien harhaisuutta


    • Anonyymi

      Kysy joltain juristilta vielä neuvoa.Ilmaista neuvontaa on.Meni usko noihin työkkärin virkailijoihin kun jouduttiin ihmettelemään miten Lahteen julkiksen serkku otettiin työkkärin virkailijaksvaikka ei osaa mitään.Naurettavaa kun se perehdytys aikana pitkä aikaistyöttömältä tenttas että mihin vois lähihoitajii työllistää.

    • Anonyymi

      Nyt sitten kirjoitettu sähköpostia Typistä ihmisoikeusliitonkin.

    • Anonyymi

      Oon tehnyt kantelyn typistä. Ne yrittää jatkuvasti saada minua kuntouttavaan työhön ja terveystarkastukseen vaikka olen terve ja työkuntoinen, tein siitä kantelun.

      • Anonyymi

        Miksi et halua terveystarkastukseen?

        On tärkeää että työnhakijan fyysnen ja psyykkinen kunto kartoitetaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et halua terveystarkastukseen?

        On tärkeää että työnhakijan fyysnen ja psyykkinen kunto kartoitetaan

        Kyseisessä tarkastuksessa etsitää kaikista pieninkin fyysinen / henkinen vika että työtön voidaan laillisesti sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan!

        Tervettä työkuntoista ihmistä ei saa lain mukaan kuntouttavaan työtoimintaan laittaa.

        Mikäli työtön saadaan kuntouttavaan työtoimintaan niin kunta säästää työttömästä aiheutuvat sakkomaksut valtiolle ja kunta saa vielä 10 euroa päivässä valtiolta jokaisesta työttömästä joka on sijoitettu kuntouttavaan työtoimintaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseisessä tarkastuksessa etsitää kaikista pieninkin fyysinen / henkinen vika että työtön voidaan laillisesti sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan!

        Tervettä työkuntoista ihmistä ei saa lain mukaan kuntouttavaan työtoimintaan laittaa.

        Mikäli työtön saadaan kuntouttavaan työtoimintaan niin kunta säästää työttömästä aiheutuvat sakkomaksut valtiolle ja kunta saa vielä 10 euroa päivässä valtiolta jokaisesta työttömästä joka on sijoitettu kuntouttavaan työtoimintaan!

        Eli haluat siis jatkaa laiskottelua? Pummia työttömyyyskorvaukset ja makoilla.

        Kuule, sinun oma etusi on että menet kuntouttavaan, koska muuten työttömyys pitkittyy ja alkaa syrjäytymiskierre


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli haluat siis jatkaa laiskottelua? Pummia työttömyyyskorvaukset ja makoilla.

        Kuule, sinun oma etusi on että menet kuntouttavaan, koska muuten työttömyys pitkittyy ja alkaa syrjäytymiskierre

        Ei toi kuntouttava nyt niin paha ole. Se riittää, että siellä käy vaan 1pv/viikko. Eikä se ole pelkkää työtä. Välillä voidan mennä vaikka pihalle heittään mölkkyä tai pienimuotoinen retki laavulle paistaan makkaraa.


    • Anonyymi

      "Voitko kertoa miten Jeesuksen voin löytää? Jos kerta anova saa ja kolkuttavalle avataan niin miksi en silti ole tullut uskoon vaikka kuinka rukoillut"

      Koet selvästi Jumalan johdatusta, se on hienoa!
      Ihan ensiksi pyydän, että teet pelastusrukouksen, eli ihan rukouksessa pyydät Jeesusta sydämesi ja elämäsi Herraksi, usko että hän kuoli syntiesi tähden, kerro että haluat seurata häntä, pyydä syntejä anteeksi, haluat tehdä parannuksen niistä, haluat antaa koko elämäsi hänelle, pyydä Jumalalta viisautta, ymmärrystä, johdatusta ja Pyhän Hengen voitelua. Sitten kun tämän olet tehnyt, niin suosittelisin Pyhän Hengen upotuskastetta, esim. joku toinen uudestisyntynyt uskovainen voi sen tehdä sulle.
      Näin, nyt olet uskossa ja uudestisyntynyt.
      Voit sen testata näin, eli sano ääneen: Minä (oma nimi) tunnustan Jeesuksen Kristuksen lihaan tulleeksi. Siunausta sulle ja johdatusta :)

      • Anonyymi

        Näin olen tehnyt mitään ei ole vielä tapahtunut:( elän niinkuin tähän asti: käyn töissä, syön, katson telkkaria, menen nukkumaan ja sama uudestaan...

        Jospa vaan Jumala/Jeesus haluaisi muuttaa minunkin elämän!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin olen tehnyt mitään ei ole vielä tapahtunut:( elän niinkuin tähän asti: käyn töissä, syön, katson telkkaria, menen nukkumaan ja sama uudestaan...

        Jospa vaan Jumala/Jeesus haluaisi muuttaa minunkin elämän!!!

        >> Jospa vaan Jumala/Jeesus haluaisi muuttaa minunkin elämän!!! <<

        Varmasti haluaa ja tulee muuttamaan elämäsi ja auttamaan, jos ei vielä ole niin tehnyt. Yksin et kulje, et hetkeäkään, niin kuin hengellisessä laulussakin lauletaan ja myös raamatussa sanotaan.

        Jatka kääntymistä hänen puoleensa. Puhu huolesi, kerro asiasi, sitä se rukous on. Lue raamattua, pyydä, että Jumala sitä sinulle avaisi.

        Uskossa ollessammekin elämme enimmäkseen sen uskon varassa, että Jeesus kyllä näkee ja tietää tilanteemme. Eihän se muuten olisi uskoa. Ja sitten hän vastaa jollain tavalla yllättäen, jonain kauniina päivänä, monesti silloin, kun emme enää koe jaksavamme yhtään pidemmälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Jospa vaan Jumala/Jeesus haluaisi muuttaa minunkin elämän!!! <<

        Varmasti haluaa ja tulee muuttamaan elämäsi ja auttamaan, jos ei vielä ole niin tehnyt. Yksin et kulje, et hetkeäkään, niin kuin hengellisessä laulussakin lauletaan ja myös raamatussa sanotaan.

        Jatka kääntymistä hänen puoleensa. Puhu huolesi, kerro asiasi, sitä se rukous on. Lue raamattua, pyydä, että Jumala sitä sinulle avaisi.

        Uskossa ollessammekin elämme enimmäkseen sen uskon varassa, että Jeesus kyllä näkee ja tietää tilanteemme. Eihän se muuten olisi uskoa. Ja sitten hän vastaa jollain tavalla yllättäen, jonain kauniina päivänä, monesti silloin, kun emme enää koe jaksavamme yhtään pidemmälle.

        >> >> Jospa vaan Jumala/Jeesus haluaisi muuttaa minunkin elämän!!! <<

        Oletko jo löytänyt kristilliset mediat? On olemassa nettiradiokanavia kuten Dei tai Patmos ja telkkarissa TV7, netissä näkyvä One Way TV, ja lisäksi netin monet saarnasivustot, esim. ristintie-sivusto josta voi kuunnella ja katsella hengellisiä. Jumalahan puhuu raamatun ja uskoviensa kautta elämämme tilanteisiin. Ja suoraan sydämeemme, johdattaen oikeaan suuntaan.


    • Anonyymi

      TE-toimisto edustaa korkeinta mahdollista laatua julkisissa palveluissa ja heidän virheettömät ja huippuun hiotut toimintamallit on määritetty pilkuntarkalleen laatukäsikirjassa, jossa on enemmän sivuja kuin venäläisessä romaanissa. Näin ollen on ihan turha haihatella, että TE-toimiston "laatu" olisi jotenkin huonoa. Huonoja ovat ainoastaan työttömät hakijat, joiden on vaikea ymmärtää sitä faktaa, että TE-toimiston palvelut edistävät huimasti heidän työllistymismahdollisuuksia. Tai sitten yksinkertaisesti kieltäydytään ymmärtämästä, koska muiden rahoilla on mukavampi notkua kotona.

      • Anonyymi

        koska muiden rahoilla on mukavampi notkua kotona.

        Ei tämä mitään tahallista ole. TE-toimisto ei tarjoa koskaan mitään palkkatyötä aina vaan kuntouttavaa työtoimintaa tai työkokielua ja ne palkkatyöpaikat jotka te-palvelussa on auki niin niitä ei saa jos niihin lähettää hakemuksen ja jos tuolta sattuu saamaan jonkun palkka työpaikan se kestää vaan jonkin aikaa jonka jälkeen työspimusta ei jatketa.

        Kyllä suurin osa työttömistä menisi varmasti töihin jos heidät vaan otettasiiin töihin ja palkka olisi työnantajan maksama vähintään TES. Näin ei vaan tapahdu, koska yrittäjät eivät huoli työttömiä töihin normaalilla palkalla. Sellaisiakaan työttömiä jotka ovat aikaisemmin olleet töissä. En minä ainakaan "tahallisesti notku kotona" kuten ei muutkaan suurin osa työttömistäkään vaan kyllä he menisivät palkkatyöhön kokoaaikaiseen vakituiseen työhön jos se heille tarjoitaisiin, mutta kun ei vaan tarjota muutakuin palkatonta kuntouttavaa työtöimintaa tai työkokeilua tai sitten ihan vaan muutaman kuukauden pituista pätkä työtä jonka jälkeen sopimusta ei jatketa.


    • Anonyymi

      Ei kannata, saat kirjeen jossa lukee et työttömällä ei oikeutta työttömyyspäivärahaan

      Ne tykkää alistaa ihmisiä. Odottakaas vaan taas uutta rankaisumallia mikä on taas tulossa, pitäähän työttömiä heidänkin mukaansa jotenkin rangaista ja kiusata

      Hävetkää te jotka tämän nykyisen hallituksen olette äänestäneet ja Sanna Maria ulkonäön perusteella vaikka tämä nainen ei mistään mitään tiedä!!

      • Anonyymi

        Sinulla on vaihtoehtoja, tartu niihin niin ei tarvitse pelätä rankaisuja. Mene töihin


    • Anonyymi

      Te-toimiston sivuilla voi antaa palautetta "Lomakkeella voit antaa palautetta TE-toimistosi toiminnasta ja palvelusta sekä www.te-palvelut.fi -sivuston toimivuudesta. " Vastaavat pyydettäessä 5 arkipäivän kuluessa. Kukahan nämä palautteet käsittelee, nysvääkö niitä virkailijat keskenään vai esimiehet tai joku muu ylempi taho? Eli onko palautteen antamisesta mitään hyötyä. Virkailija on tyrinyt vireilllä olevan asiani ja ajattelin voisiko sitä saada käsiteltyä ja kenties oikaistua tätä kautta ennen kuin asia pitkittyessään vain mutkistuu. Tietoa tai kokemuksia?

    • Anonyymi

      Työkkärit hoitaa hommat hyvin, työttömillä ei tarvetta palautteelle.

    • Anonyymi

      Kaipa vähintään voi tehdä anonyymin valituksen virkailijasta, mieluummin useallekin johtajalle, jotta virkailijan toiminta tulee tietoon. Jos siis kyseessä ei asia, joka pitäisi viedä tyyliin oikeusasiamiehelle tjs.

    • Anonyymi

      Mihin voi valittaa virkailijasta, joka antaa työtajouksen, johon on vain noin viikko aikaa vastata ja kotiin ei tullut minkäänlaista lappu ilmoitusta vaikka kuuluisi normaalisti. Kukaan ei kuitenkaan kirjaudu te toimiston sivuille joka päivä. Selvästi yrittää järkätä karenssia.

      • Anonyymi

        >> Mihin voi valittaa virkailijasta, joka antaa työtajouksen, johon on vain noin viikko aikaa vastata ja kotiin ei tullut minkäänlaista lappu ilmoitusta vaikka kuuluisi normaalisti. Kukaan ei kuitenkaan kirjaudu te toimiston sivuille joka päivä. Selvästi yrittää järkätä karenssia. <<

        Aina voi valittaa, mutta turhaan kyllä vaivaa näet. Työkkäri ei koskaan tee väärin, koska sen työnä on juurikin työllistää sinut. Virkailija kehoitti itseäni käymään OmaAsioinnissa, koska posti kulkee niin hitaasti. Ilmeisesti 2. luokan kirjeenä postitetaan kaikki niin kuin Kelastakin.

        Olin samanlaisessa tilanteessa. Tuli itse asiassa monta työtarjousta nipussa eli samassa postierässä työkkäristä, joihin ei ollut aikaa hakea kuin pari päivää. Joten kannattaa varautua tämän kaltaiseen toimintaan työkkärin taholta, kun työnhakuvelvoitetta koko ajan vain kiristetään, jotta korvauskustannuksia saataisiin alemmas ja veronmaksajia lisää.

        Ja koska työkkäri olettaa, että haet kokoaikaisesti työtä työttömyyskorvausta vastaan (siksi sitä juuri myönnetään), niin siellä ei ymmärretä mitään liian lyhyistä hakuajoista, koska työttömän tulisi kokoikaisesti hakea kokoaikatyötä ja koko ajan olla valmis vastaanottamaan mitä vain kokoaikatyötä, jos ei hyvää kieltäytymissyytä ole. Ja hyvää syytä kieltäytyä ei yleensä ole työkkärin mielestä.

        Kannattaa siis nopeasti hakea edes jotain mieluista työtä tai koulutusta edes osa-aikaisesti, ettei joudu työkkärin puristamaksi ja mihin tahansa paskaduuniin, jota ei koskaan haluaisi tehdä, koska hallitus koko ajan toimii työttömien töihin usuttamiseksi, hinnalla millä hyvänsä.

        Kannattaa siis nyt hyvän sään aikana tarttua lyhyisiinkin kesätöihin, avustamistehtäviin, lastenhoitoon, naapurin ruohoa leikkaamaan tai koiraa kusettamaan, työvoimakoulutuksiin tms., joista edes vähän pitää, jos ei sitä ihan ominta alaa juuri nyt ole tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Mihin voi valittaa virkailijasta, joka antaa työtajouksen, johon on vain noin viikko aikaa vastata ja kotiin ei tullut minkäänlaista lappu ilmoitusta vaikka kuuluisi normaalisti. Kukaan ei kuitenkaan kirjaudu te toimiston sivuille joka päivä. Selvästi yrittää järkätä karenssia. <<

        Aina voi valittaa, mutta turhaan kyllä vaivaa näet. Työkkäri ei koskaan tee väärin, koska sen työnä on juurikin työllistää sinut. Virkailija kehoitti itseäni käymään OmaAsioinnissa, koska posti kulkee niin hitaasti. Ilmeisesti 2. luokan kirjeenä postitetaan kaikki niin kuin Kelastakin.

        Olin samanlaisessa tilanteessa. Tuli itse asiassa monta työtarjousta nipussa eli samassa postierässä työkkäristä, joihin ei ollut aikaa hakea kuin pari päivää. Joten kannattaa varautua tämän kaltaiseen toimintaan työkkärin taholta, kun työnhakuvelvoitetta koko ajan vain kiristetään, jotta korvauskustannuksia saataisiin alemmas ja veronmaksajia lisää.

        Ja koska työkkäri olettaa, että haet kokoaikaisesti työtä työttömyyskorvausta vastaan (siksi sitä juuri myönnetään), niin siellä ei ymmärretä mitään liian lyhyistä hakuajoista, koska työttömän tulisi kokoikaisesti hakea kokoaikatyötä ja koko ajan olla valmis vastaanottamaan mitä vain kokoaikatyötä, jos ei hyvää kieltäytymissyytä ole. Ja hyvää syytä kieltäytyä ei yleensä ole työkkärin mielestä.

        Kannattaa siis nopeasti hakea edes jotain mieluista työtä tai koulutusta edes osa-aikaisesti, ettei joudu työkkärin puristamaksi ja mihin tahansa paskaduuniin, jota ei koskaan haluaisi tehdä, koska hallitus koko ajan toimii työttömien töihin usuttamiseksi, hinnalla millä hyvänsä.

        Kannattaa siis nyt hyvän sään aikana tarttua lyhyisiinkin kesätöihin, avustamistehtäviin, lastenhoitoon, naapurin ruohoa leikkaamaan tai koiraa kusettamaan, työvoimakoulutuksiin tms., joista edes vähän pitää, jos ei sitä ihan ominta alaa juuri nyt ole tarjolla.

        Itse siitä työkkärin työtarjousnipusta sain ensin karenssin, mutta loppujen lopuksi päädyin yhteen niistä paikoista, jota työkkäri tuputti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse siitä työkkärin työtarjousnipusta sain ensin karenssin, mutta loppujen lopuksi päädyin yhteen niistä paikoista, jota työkkäri tuputti.

        Sain siis karenssin sen työpaikan takia, johon kumminkin sitten loppujen lopuksi menin. Mutta sekään ei poistanut annettua karenssia, vaikka työn aloitukseen oli vähän aikaa, johon olisin vieläsaanut työttömyyskorvausta.

        Jos menee karenssin aikana esim työvoimakoulutukseen, saa koultusajalta korvausta, vaikka olisi saanut karenssin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Mihin voi valittaa virkailijasta, joka antaa työtajouksen, johon on vain noin viikko aikaa vastata ja kotiin ei tullut minkäänlaista lappu ilmoitusta vaikka kuuluisi normaalisti. Kukaan ei kuitenkaan kirjaudu te toimiston sivuille joka päivä. Selvästi yrittää järkätä karenssia. <<

        Aina voi valittaa, mutta turhaan kyllä vaivaa näet. Työkkäri ei koskaan tee väärin, koska sen työnä on juurikin työllistää sinut. Virkailija kehoitti itseäni käymään OmaAsioinnissa, koska posti kulkee niin hitaasti. Ilmeisesti 2. luokan kirjeenä postitetaan kaikki niin kuin Kelastakin.

        Olin samanlaisessa tilanteessa. Tuli itse asiassa monta työtarjousta nipussa eli samassa postierässä työkkäristä, joihin ei ollut aikaa hakea kuin pari päivää. Joten kannattaa varautua tämän kaltaiseen toimintaan työkkärin taholta, kun työnhakuvelvoitetta koko ajan vain kiristetään, jotta korvauskustannuksia saataisiin alemmas ja veronmaksajia lisää.

        Ja koska työkkäri olettaa, että haet kokoaikaisesti työtä työttömyyskorvausta vastaan (siksi sitä juuri myönnetään), niin siellä ei ymmärretä mitään liian lyhyistä hakuajoista, koska työttömän tulisi kokoikaisesti hakea kokoaikatyötä ja koko ajan olla valmis vastaanottamaan mitä vain kokoaikatyötä, jos ei hyvää kieltäytymissyytä ole. Ja hyvää syytä kieltäytyä ei yleensä ole työkkärin mielestä.

        Kannattaa siis nopeasti hakea edes jotain mieluista työtä tai koulutusta edes osa-aikaisesti, ettei joudu työkkärin puristamaksi ja mihin tahansa paskaduuniin, jota ei koskaan haluaisi tehdä, koska hallitus koko ajan toimii työttömien töihin usuttamiseksi, hinnalla millä hyvänsä.

        Kannattaa siis nyt hyvän sään aikana tarttua lyhyisiinkin kesätöihin, avustamistehtäviin, lastenhoitoon, naapurin ruohoa leikkaamaan tai koiraa kusettamaan, työvoimakoulutuksiin tms., joista edes vähän pitää, jos ei sitä ihan ominta alaa juuri nyt ole tarjolla.

        Sinut katsotaan yrittäjäksi jos mainitset noista työkkärille. Samoin käy jos kerrot että harrastat jotain niin olet yrittäjä


      • Anonyymi

        Valita vaikka kädelle


    • Anonyymi

      Kiinnostaako siellä muu kuin se, että työttömien määrä vähenee eli tilastot omassa kunnassa kaunistuvat? Alallahan tienataan rahaa sillä, että ihmiset saadaan pois sieltä kortistosta. Mahtaako sillä siis mitään väliä olla, poistuuko joku kortistosta karenssin kautta sossun asiakkaaksi, esim. sen jälkeen, kun on tarjottu ammattikalastajan pestiä tiskijukalle ja dj-parka menee ja kieltäytyy tarjouksesta, vai poistuuko sieltä kortistosta ehkä mieluisaan työhön. Pääasia että poistuu. Se on laatua heille.

      • Anonyymi

        Tämä tarkoittaa siis sitä, että joku oikeasti syö hyvillä mielin oman mahansa täyteen sellaisella, joka ehkä pahimmassa tapauksessa aiheuttaa toiselle sossun luukulle joutumista tai jopa sitäkin pahempaa ahdinkoa. Luulisi, että sellaisella palkalla ostettu kyljys maistuisi suussa erityisen pahalta, mutta rohkenenpa epäillä, että ei luultavasti maistu, eikä korvenna.


    • Anonyymi

      No entä jos tekee anonyymisti valituksen työkkärin johtajalle jostain virkailijasta, joka on (taas) tyrinyt? Ei ne voi ottaa korvauksia pois.

    • Anonyymi

      Työnvälitys lähetti minulle työtarjouksen, johon myös hain. Ilmoitin sen asianmukaisesti työkkärillekin OmaAsioinnissa, kun olin sitä hakenut. OmaAsiointi määräsi minulle myös päivämäärän, johon mennessä on ilmoitettava työn saamisesta.

      Ennen kyseistä päiväystä minulle kuitenkin jo soittaa työnvälitysihminen ja kyselee työasioistani. Siis mitä..?! Vaikka olin jo ilmoittanut OmaAsioinnissa hakeneeni heidän osoittamaansa työpaikkaa!

      Eikä siinä kaikki. Vaikka sanoin virkailijalle jopa saaneeni sen minulle osoitetun työn ja kirjoittaneeni siitä jo työsopimuksenkin, niin kuin olinkin, virkailija sanoi siitä huolimatta ottavansa minuun yhteyttä vielä ennen työn alkamista!

      Jos tämä ei ole työvoimatoimiston asiakkaan kiusaamista, en tiedä mikä sitten on.

      Työkkäristä ei siis pääse eroon edes työsopimusta tekemällä. Se on minun kokemukseni.

      • Anonyymi

        Minä sain karenssin (takaisinperintä) siitä hyvästä kun ilmoitin ottaneeni työpaikan vastaan enkä enää sen jälkeen hakenut työnhakusuunnitelmassa sovittuun kahteen työpaikkaan. Minun olisi siis pitänyt työpaikan vastaanottamisen jälkeen valehdella muille mahdollisille työnantajille olevani kiinnostunut heidän tarjoamistaan tehtävistä vaikka todellisuudessa minulla ei olisi ollut aikomustakaan mennä heille töihin. Näin toimii työnhakuvelvoite.


    • Anonyymi

      Oon tehnyt montakin valitusta mutta ei se mitään auta. Työkkärin johtaja ei välitä pätkääkään jos tulee vaikka karenssi perusteettomasti.

    • Anonyymi

      TYÖVOIMATOIMISTON, TE-TOIMISTOJEN TYÖN LAATU ON ERITTÄIN KORKEA TASOISTA OLLUT AINA.
      JOS OIKEIN KORKEATASOISEKSI HALUTAAN TÄHTI-TASOON KUN PYRITÄÄN, NIIN SILLOIN SE ON JO TÄYDELLISTÄ, KUN OVESSA LUKEE AFRIIKAN KIELILLÄ
      "TÄNNE TEILLÄ ULKOMAALAISILLA OLE MITÄÄN ASIAA JA MENKÄÄ, MENKÄÄ IHMEESSÄ RASISTIT KOTIMAIHINNE AFRIIKKAAN, SILLÄ SIELLÄ TEITÄ ODOTETAAN".
      POIS PILAAMASTA MEIDÄN... ELÄMÄÄ JA LUONTOA.....HÄIRITSEMÄSTÄ......SILLÄ SIIHEN MEILLÄ ON OKEUS JA VELVOLLISUUS PUOLUSTAA MAATAMME, KUULUMME NATOON JA MEILLÄ ON ASEET SITÄ VARTEN OLEMASSA.

    • Anonyymi

      Itse en mene vaatiamaan laadusta yhtään!

      Yhteyttä otettiin kuten säännöissä lukee eli 5vrk kun irtisanouduin.
      Tapaaminen sovittiin ja tavattiin.
      Työnhakusuunitelmaa tehtiin ja työnhakukurissille ilmoittauduttiin.

      Työnhakukurssi toteutettiin 3kk aikana 1 tunti/2vko ja tehtiin lopuksi CV.

      Suunitelma tarkasteltiin TE toimistolla ja määritettiin 2 hakua/jakso.
      Vuoden aikana ollut 2 soittotapaamista ja vuoteen ei soittoja eikä tapaamisia eikä avoimia velvoitteita... Työnhaku voimassa!

      Mitäpä osaisin valittaa toiminnasta?

    • Anonyymi

      Minun piti alkaa selittämään valintojani 40v takaa jotenkin tuntui ettei kohtelu ollut asiallista .

    • Anonyymi

      Lapinlahden kunnassakin Helena Mänttäri Toimii samalla lailla laittomasti antaa määräyksen hakea kurssille ja pistää suunnitelmaan kurssi numeron kun työtön hakee kurssinumerolla kurssille niin järjestelmä ilmoittaa että ei ole voimassa tämä kurssi numero samanlainen on heidi rytkönenkin ja Kimmo Miettinen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4217
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4056
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3662
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3079
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2771
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2568
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2548
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2426
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2319
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2275
    Aihe