Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

OLETKO AJAUTUNUT RUOKASOLMUUN ?

Kosse11112

Et osaa hallita mielihalujasi ja kaupassakin aika menee E-koodien syynäämiseen ja juokset mediaseksikkäiden eineiden perään jotka vielä muuttu lähes kuukausittain.... Olosi on kuin pesukoneen linkousohjelmassa ja " päälevy " alkaa tummua uhkaavasti.....

Vaihda koodia : Myötätunto ja rentous on syömisen paras mauste ja kumppani.

Opoiskele perusasiat kunnolla: Rutosti kasviksia, punainen liha pois ,, 2 kala-ateriaa väh viikossa,,, Kun hyvät tavat on hanskassa voit joustaa, mutta kuuntele kehosi viestejä jos olosi on vitaali , et tarvitse lisäravinteita ,ett mömmöjä ja et vhh - humpuukkia.

Sinun ei tarvitse olla fitneskuurilla koko ajan... !

Rasvoissa ratkaisee kokonaisuus,,,eikä suinkaan yksittäinen rasvahappo...Hyvää rasvaa s aat kalasta, kasvisöljyistä, pähkinöistä ja avokaadosta... Ihminen on vuosituhansien ajan tottunut ottamaan ravinteensa oikeasta perusruuasta,,,, eikä mistään lisäravinteista......

Palaa perusasioiden äärelle... Älä huimaile jonkun yksittäisen muotieineen tai muoti-dieetin ( vhh ) perään..

Moni ylipainoinen pelkää menettävänsä kontrollin ja pelkää että pitää palata ruotuun ikenet verillä....Siksi on haitallista kanavoida hallinmnan tarvetta liikaa ruokaan... Yleensähän se menee niin ,että hyvien asioiden lisääminen >> syrjäyttää huonot...!

21

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eimuuta

      Näin Pertti Mustajoki: "Kuvassa on kyläkauppa Helsingin Ruskeasuon kaupunginosassa 1950-luvulla. Hyvin samanlaiselta näytti kivijalkakauppa, josta Tampereella pienenä poikana kannoin kotiimme maitoa ja muuta ruokaa.

      Nykyajan ruokamarketissa samoillessa on helppo ymmärtää, että tässä ruokaympäristössä tosiaan on helppo ostaa enemmän kaloreita kuin muutama vuosikymmen sitten. Tarjolla voi olla 20 000 eri nimikettä, satoja kertoja enemmän kuin vanhan ajan ruokakaupassa. Supermarketin pelkkä makeisosasto on suurempi kuin Ruskeasuon entinen ruokakauppa.

      Voidaanko tätä valtaisaa ruokamaailman muutosta syyttää nykyisestä lihavuusepidemiasta? Vai onko pääsyyllinen samaan aikaan vaikuttanut luomuliikunnan vähenemien ja istuvan elämäntyylin lisääntyminen?

      Ennen kuin etsimme vastausta näihin kysymyksiin, luokaamme lyhyt katsaus maapallon lihavuusepidemiaan."

      http://www.perttimustajoki.fi/kalorit-jyraa-meitin/

    • KosseMosse

      Itse olen havainnut, että voi ei esim. nosta kolesteroliarvoja sen enempää kuin veren rasvapitoisuuttakaan. Aina, kun olen syönyt mielestäni voita enemmän kuin muka pitäisi, olen jännittänyt verikokeen tuloksia. Ja aina kolesteroliarvot ovat olleet hyviä ja aina silloin on veren rasvapitoisuus (trigly) ollut huikean hyvä. Sen pitäisi olla alle 2, itselläni se on yleensä yhden paikkeilla, mutta voita enemmän nautittuani veren rasvapitoisuus on ollut 0,98 tai jopa 0,68.
      Tämä siitä huolimatta, että olen yli kymmenen vuoden ajan aloittanut päiväni kananmuna-pekoni-aamiaisella! Sen sijaan syötyäni leipää erityisen paljon, ruista tai muuta, kaikki veriarvoni kolesterolista sokeriarvoihin, ovat huonontuneet. Perunaa ja pastaa en syö lainkaan. Vihanneksia kylläkin.



      Rasvaa ei ruokavaliossa pidä erikseen välttää, ei eläinperäisiäkään rasvoja. Niistä ei ole mitään haittaa, mutta ne ovat hyödyllisiä monessa suhteessa, ei vähiten aivojen toiminnan kannalta. Sen sijaan valkoista vehnäjauhoa ja sokeria pitäisi välttää, ne ovat lihottajia ilman ravintoarvoa ja muodostavat läskin lisäksi myös kalkkeutumia verisuoniin.

    • KosseSoikoon

      Minulla trigly oli viimeiksi viikko sitten mitattuna 0.90 ja syön normaalia kotiruokaa ,mitään eriksieen korostamatta ja väheksymättä,,,,en polta ,en juo alkoholia ja liikun säännöllisesti.

    • koodaajakin

      hyvät arvot ja hyvät sapuskat = parempi mieli !

    • nälkäviulu

      Minäpäs laitan faktaa laihduttamisesta (tämä on väärä ilmaisu)Pitää olla elä-
      män tapa muutos.Tapahtu näin muutin helmikuussa 2016 kokonaan ruokavaljon
      tarkoitus oli että toukokuun loppuun paino tuli olla 95 kg lähtöpaino 120 kg paino
      oli pudonnut 90 kg asti(30 kg)pois jatkoin tällä uudella ruoka valjolla eteen päin
      aina tähän päivään asti nyt paino on 68 Kg(painosta on lähtenyt 52 Kg pois)
      Laihduttamin on väärä tapa tehdä painonpudotus kun pääset tavoitteeseen niin
      helposti alkaa mässäily elämäntapa remontti on sitä että jatkat samalla tavalla
      viimeiseen hengen vetoon asti.
      Tämä on tosi juttu Iltasanomien ja Iltalehden toimitus on tehnyt jutun minusta
      syksyllä jotka voi todistaa tämän.Paino on ollut viime marraskuusta asti tämä 68-
      70KG Miten tämä onnistuu no minä kerron (Joku tietysti väittää että ei ole oikea
      tapa asiasta voi olla erimieltä) mutta minä tein näin:Ensin annos koko kolman-
      nekseen/peruna/vehnä tuotteet /keksit/pullat/kaikki humpuuki levitteet
      pois/voita leivän päälle, joku saa olla mitä mieltä kasvisrasvoista mutta en söis
      .Jos vaikka paistat kalaa näillä rasvoilla niin kyllä haisee aivan (paskalta) mutta
      voita pannuun niin tuoksut on eri etkä liho tämän takia..Sitten tämä syömä ja
      juoma puoli;tämä annos koko tuli mainittua vettä pari lasia ennen ruokailua niin
      sulla on jo vatsa puoli täys/tummaaleipää/Vihanneksia/kanamunia/kalaa/
      kanaa/lihaa ainakin kerran viikkoon/vettä pari litraa päivässä oltava huoneen
      lämpöistä jos juot kylmää vatsa saa sokin tämä on jollain konstilla todistettu
      en tiedä miten/omena pari päivässä.Tämä juominen on ainakin alkuun tärkeää että aineenvaihdunta alkaa pelaamaan,koska eka kuun aikana nestettä lähtee ainakin 5 kg sitten alkaa varsinainen laihtuminen.Varmaan
      ONNISTUU kun teet näin koska jos sulla tulee heikkoja hetkiä nälän tunne niin
      ota näkkileivän pala tai porkkana ,eka kuun aikana voi olla vähän outo olo mutta kun vatsa tottuu tähän pieneen annos kokoon niin sitten menee luonnostaan .ÄLÄ UDOHDA VIHANNEKSIA ja LOPUKSI SINÄ AINOASTAAN
      TIEDÄT MITÄ SIITÄ LUUKUSTA JOKA ON SULLA NENÄN ALLA LAITAT SISÄÄN.
      Liikunnalla voi olla joku merkitys itse kävelen noi 5 km viikossa,mutta kannattaa ostaa pari kahvakuulaa 6-8 kg niillä kun väännät 5-10 mi päivässä
      niin hyvä tulee.Joku viisas sanoo että ei tule mitään tule katsomaan jos et usko
      paino pysynyt vakiona 1/2 vuotta eikä mitään heikkoa .Onnea ja menestystä
      seuraavalle.

    • sivusta_seuraaja

      Kaipaan puolueetonta elämäntapatutkimusta. Nykyään muutama fanaatikko saa terrorisoitua ja syyllistettyä toisia. Lopputulos on se, että ne, jotka olisivat pärjänneet elämäntavoillaan (liikkuvat nuoret normaalipainoiset) aloittavat hiilihydraatittoman dieetin, jonka jälkeen he makaavat sohvalla alipainoisina ja huonokuntoisina. Ei kuulosta terveeltä.

      Terveyteen vaikuttaa moni asia. Geenit, asuinympäristö, stressi, ravinto, liikunta, asenteet, ystävät jne. Jos ihminen kuvittelee olevansa kone, joka tietyllä pakkoliikunnalla ja pakkodieetillä elää ikuisesti nuorena ja terveenä, niin hän saattaa olla stressaantuneempi - ja ennen pitkää sairaampi - kuin leppoisa ja vähän pyöreä pullanpurija.

      Stressi nostaa stressihormoneita, kuten kortisonia ja adrenaliinia. Ne puolestaan nostavat verenpainetta ja verensokeria. Eli ihan hikipinko ruokaterroristi sairastuttaa itsensä ennen pitkää omilla asenteillaan. Ihminen tarvitsee myös joutenoloa, rentoutumista, hyviä ystäviä. Ei ole itsellekään hyväksi, jos vain tiiraa oman lisäksi toisten ruokalautasia ja ostoskärryjen sisältöjä. Ystävyyteen ja ihmissuhteisiin kuuluu hyväksyntä.

      Jokainen tekee itse oman elämänsä oivallukset ja ratkaisut. Ja olivatpa ne mitkä tahansa, niin kuolematonta ihmistä ei ole. Atkinskin (ensimmäisiä karppaajia) kuoli sydäriin 71-vuotiaana. Massiivisen ylipainoinen, liikkumaton ja epäterveellisesti syövä mummoni on pysynyt järjissään ja elänyt jo 85-vuotiaaksi. Sitä ei vain aina tiedä, mihin elämä johtaa.

    • rhhpiristää

      täällä hilluneet vhh -apostolit ovatkin huomanneet vuosia kestäneen propakannan tylsistyttäneet vain heidän omat kirveensä ja papat on luovuttaneet mielipidesotansa ja nyhjöttävät nyt poteroissaan , hyvä niin.

      • Nainen170cm58kg

        Hakeudu nyt hoitoon, kun vielä voit mielipidesontasi kanssa. VHH on edelleen hyväksi todettu ruokavalio, mutta sinulle siitä ei kannata kirjoittaa, koska sinähän et edes tiedä, mitä VHH on. :D


    • rhhpiristää

      Läskiperse akka yrittää epätoivoisesti laihtua vaikka rotanmyrkyllä... 58 kiloon voit ihan huoletta lisätä sen oikean painosi joka on vähintään 122 suomalaista rasvakiloa......Mutta hoito ei sinua auta...... niinkuin minua.

      • Nainen170cm58kg

        Ei näytä hoito auttavan, kun olet noin harhainen. :D


    • yleUutiset

      vhh = turha dieetti turhakkeille.

    • expiimäleili

      OPPIKAA S YÖMÄÄN OIKEIN tiedon puutteessa ette varmaan ole koska joka tuutista tulee tietoa ja oikeaa tietoa saa THL:n sivuilta.

      • Mitähänseuraavksi

        THL:n tieto kulkee hiukan jälkijunassa, mutta onneksi sentää "elää". Suola, kananmunat, voi ja nyt viimeisenä normaalirasvaiset juustot ovat päässeet pois THL:n pannasta.

        Pannaan ovat THL:nkin toimesta joutuneet: sokeri, margariinit, lisäaineet, prosessoidut elintarvikkeet, käsitellyt maidot, rasvaton maito, kevyt juustot, laihdutusalmisteet, vehnä, maissi ja soija.


    • fiksuFinn

      kaikki nuohan on myrkkyjä suomen kansan suolistossa... ruotsalaisista en tiedä........

      • Aloittajallevastasit

        Vastasit aloittajalle, joten kysyn mitkä "kaikki nuohan"?


    • perunaOnterveellist

      koosöljy ja eläinrasva besel yms

    • Aloittajallevastasit

      Mitä on koosöljy ja besel?

    • tuomariMartta

      kokkosöljy on Kokkolaisen huoltamon jätevettä ja pekel on pesäpallopelaajan haiman eritystä tiukasa pesäkilvassa.

    • syömään

      Syön rutosti kasviksia ja kaksi kala-ateriaa viikossa. En kyllä osta valmisruokia enkä roskaruokaa. Enkä leipää. En ruoakkeita, kuten ruokakermoja tai vähärasvaisia juustoja. Noin kolmasosa syömastäni ruuasta on kasvisruokaa. Eilen tein sämpylöitä tattari- ja kaurajauhoista. Ei sisällä mitään ylimääräistä. Rasvaa tulee avokadosta, oliiveista, pähkinöistä ja kalasta, mutta myös kookosmaidosta- ja öljystä, kermasta ja punaisesta lihasta. Possua en syö, enkä juo maitoa. Lisäravinteita käytän, koska verikokeet on osoittaneet, ettei ruuasta saa kaikkia ravintoaineita tarpeeksi, puutetta on mm. raudasta ja d-vitamiinista.
      Ruoka tehdään rakkaudella ja syödään hyvässä seurassa perheen kanssa yhdessä. Pöytä katetaan nätisti vaikka syötäisiin eilisen päivän tähteitä.
      Arvostan oikeaa ruokaa. Siitä tulee hyvä olo.

    • mattilanpainivaMummo

      mie syön hiivaeipää ja ipuliteemakkaraa jokan on parasta VHH ruokaa.

    • kossefani222

      mattila on yhtä solmussa kuin tippaleipä . Kiitti Kosse111

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe