Päivän naurut....

AutomyyjäMiljonääri

savilahti.fi/autokauppa/

Dimplooomi-insjinööri ostaa kymppitonnin 200tkm ajetun ooppelin ja itkeä ruikuttaa kun penkinlämmittimet eivät toimi täydellä teholla.

Kaikkea idioottimaista sitä saa lukea kun vanhaksi elää.

13

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lankeemuksen.edellä

      Miten nyt tämän autoliikkeen markkinointi ja mainonta niinkuin yleisellä tasolla meni?

      • Mitenniinylpeys

        Niin, liikkeen vastaushan näytti olevan ihan asiallinen ja perusteltu...


    • Pienliike_Paska

      Ei nuo jobbariliikkeet mitään korvaa, kusettavat vaan ihmisiä.

    • korjaa.virhe.sana.leviää

      Liikkeen vastaus nyt ei ole se pointti, vaan miten markkinointi ja mainonta liittyen tämän sinänsä pienen ongelman ratkaisussa hyödynnettiin. Valttikortit oli liikkeen kädessä, taas kerran esimerkki yritystoimminnasta miten ei pidä asioita hoitaa.

      • Loputonsuo

        Maailma on täynnä mielensä pahoittajia. Yleensä nämä pahimmat on sellaisia, että kaikki käännetään joksikin muuksi, mistä alunperin oli kysymys. Nyt oli kysymys viasta, joka ei ilmeisestikään ole virhevastuun alainen vika. Mutta nyt se piti kääntää huonoksi markkinoinniksi tai ties miksi. Mitäs jos vaan hyväksyisi tosiasiat miehekkäästi.

        Tarinahan meni linkin jutussa jotenkin näin...
        Ensin oltiin sitä mieltä, ettei nyt kesällä voi testata istuinlämmittimen toimintaa, koska ilmastointilaitetta ei voi talvella luotettavasti testata (vedottiin kuluttajaviraston esimerkkiin), sitten kun todettiin, että kyllä istuinlämmittimen voi testata kesällä (myyjäliikeen vastine maalaisjärki), niin sitten tälläisen asian vaatiminen asiakkaalta onkin jo ylivoimaista (asiakkaan vastine).


    • KöyhäDI

      Täsmälleen samalla sisällöllä jo toinen postaus parin päivän sisään. Ettei vaan olisi kirjoituksen autokauppias itse liikenteessä. Tuon linkin jakaminen täällä tosin käy omaan nilkkaan, koska kirjoituksen pisteet Googlessa nousevat koko ajan ylemmäs ja koska autoliike on linkitetty juttuun, niin kaikki ajopelit.fi haut alkavat pikkuhiljaa osua tuonne. Ihan vain vinkiksi toiselta DI:ltä.

      • Loputonsuo_

        Siinä olet kyllä oikeassa, että kenenkään pilkkaaminen tai haukkuminen on ihan turhaa. Asiat tulisi ottaa asioina niin kuin ne kuuluukin.


      • HuuteluSeis

        Jotenkin on sellainen kuva, että tuossa blogikirjoituksessa kerrotaan miten kävi ja perustellaan se, mutta vastineeksi tulee pelkkää huutelua. Olisiko parempi, että asianosaiset hoitaisivat asian ihan kahden kesken - tosin näyttää tuossa siltä, että toinen osapuoli tätä on yrittänytkin - tuloksetta.


      • Loputonsuo_

        Niin, mun silmiini asia näytti siltä, että kauppias oli antanut asiallisen vastauksen perusteluineen. Se ei vaan tainut riittää asiakkaalle.


    • Satkunvika_Tonninlasku

      Huhhuh? Pyllynlämmittimestä myrsky vesilasiin?

      "Puhelu meni suunnilleen näin:
      Kuntavaaliehdokas:
      Moi, sain teidän automyyjältä sun puhelinnumeron. Ostettiin teiltä Heinäkuussa Insignia, joka on toiminut tosi hienosti koko ajan, mutta nyt pakkasten tullen huomattiin, että istuin lämmitykset eivät toimi. Mites me hoidettaisiin tämä.
      TJ: (jotain selittelyä siitä, että tämmönen ei kuulu virhevastuuseen ja eihän näillä autoilla mitään takuuta ole) ja ”Meillä ei ole ollut tapana korvata tällaisia”.
      Kuntavaaliehdokas:
      Kerroin, että kyseessä on kuitenkin istuinlämmitys, jota emme ole voineet testata autoa ostettaessa, vaikka se on myyty sellaisena, että siinä ko. ominaisuus on ja näin ollen voidaan hyvinkin olettaa, että 6-7 vuotta vanhassa autossa toimii niinkin yksinkertainen asia.
      TJ: (jatkoi kieltäytymistä)
      Kuntavaaliehdokas:
      No, selvitän vähän asiaa, ja palaan jos näen, että se on tarpeellista."

      Edelleen kuntavaaliehdokas laittelee sähköpostia, jossa väittää ettei laitteiden toimivuuden testaaminen ole ostajan asia ollenkaan. Tähän sai asiallisen vastauksen:

      "Tervehdys!
      Pysymme kannassamme ja toteamme, että kyseinen vika ei kuulu virhevastuulain piiriin emmekä ole korvausvelvollisia. Ainahan voit tehdä kuluttajavalituksen kuluttajariitalautakuntaan."
       
      Edelleen kuntavaaliehdokas valitti kuluttajaneuvontaan, johon myös liike antoi lainmukaisesti oman näkemyksensä. Vieläkin kuntavaaliehdokas on hämillään, kun pylly ei kuumene, toki jo myöntää itsekin laiminlyöneensä ostajan mahdollisuuden testata perseenlämmitin ennen ostopäätöstä:

      "Juuri tuli vastine valitukseeni, jossa todettiin, että penkinlämmittimiä pystyy testaamaan kesällä ja se on toki totta. Kyllähän niitä pystyy, mutta onko niiden testaaminen ja pitäminen päällä Heinäkuussa yli minuutin ajan 30min koeajolla sellaista, joka tulisi tavalliselle kuluttajalle mieleen/voitaisiin häneltä vaatia?"

      Itkupillinä tässä keississä kuntavaaliehdokas:
      "Mikko Sävilahti
      Kuntavaaliehdokas Pirkkalassa numerolla 73 (kok.) Yrittäjä, DI, Isä 2017. Aktiivinen liikkuja, digimies, remppamies ja kuntosaliharrastaja."

      Autoissa on toimintoja nykyisin melko runsaasti. Ostajan tulisi vähintäänkin itselleen olennaisimmat tarkastaa toimivuudeltaan ja testata toimivuus. Jos pyllygrilli on ehdottoman oleellinen osa elämää ja se ei toimi, on helppo jättää toimimattomalla persegrillillä varusteltu auto ostamatta tai sopia, että liike laittaa sen kuntoon ennen kauppaa. Eikä vasta kaupan jälkeen listailla ominaisuuksia, joita ei ole tai eivät toimi.

      Uskoisin, että tässä tapauksessa liike joutuu (toivottavasti ei ja kulutajaneuvonnassa oltaisiin kohtuullisuuden ja järjen kanssa asiaa pohtimassa) pienimuotoisen vastaantulosuosituksen suorittamaan. Uskoisin, että n.100eurolla asia on lainmukaisesti virhevastuuasiana kuitattu.

      Oliko satkun väärti kuntavaaliehdokkaalta?
      Oliko satkun väärti myyjäliikkeeltä?

      No, veronmaksajien rahoja tuhlattiin tonnin verran kuntavaaliehdokkaan pikkumaisen valituksen käsittelyyn. Edellytyksiä vaikka ääniharavaksi?

      • mitenköhänlienee

        Toivottavasti moinen järjenjättiläinen ei pääse kunnanvaltuustoon. Olis siinä pirkkalan asiat sekaisin, kun M. Sävilahti oikeuskäsityksineen (7-8vuotta vanhassa autossa täystakuu...) pääsisi valtuustoon sotkemaan. Millähän alalla insinööri itse on yrittäjänä? Onko hänen työllään tai kenties myymillään tuotteilla ikuinen täystakuu??


    • RE_pesin

      Niinpä... voivoi.
      Ja kyseessä on kuitenkin kohtuullisen lukenut mies, yrittäjä itsekin, joten voisi olettaa että on maalais-/kaupunkilaisälyä edes hitunen. Mutta kun ei, niin ei... näitä tollokkeita on jokaisessa yhteiskuntaluokassa.

      Mutta annas olla, kun mistään-mitään-tietämätön peruskoulusta suoraan sorvin ääreen pimeisiin töihin sännännyt "koskaan en oo veroja palkastani maksannu, enkä maksa ja sossunluukulta palkanlisät" -tolloke ostaa tonnin-kahden ropposen.
      Siinä on luonnollisestikin jo monenmoisia ominaisuuksia ja jopa vikoja kymmenittäin jos lähtee uuteen vertaamaan. Voi olla ettei persegrilli ole toiminut 15-vuoteen, tuulilasi on tuhannen säröillä ollut jo vuosia ja autossa on tupakoitu, nussittu, kustu ja paskanneltu... penkinalusten mäkkärijäänteetkin jo muumioituneina hiirenpaskan seassa.
      Mutta katsastettu äskettäin ja vieläpä hyväksytysti maininnalla "tuulilasi, näkyvyys, halkeama näkökentässä, vaihdettava."
      Tämä tietenkin kerrotaan tollokkeelle myyntihetkellä, pyydetään vielä tarkkaavaisesti itse autoon ja sen ominaisuuksiin riittävällä koeajollaan tutustumaan. Tolloke ostaakin tämän ropposen.
      ...viikon kuluttua, kauhea ostokrapula ja alkaa sellainen itku ja marina kaikesta, ettei voi todellisuudeksi edes kuvitella! Ihan kaikesta, niin on mielensä pahoittanut tämä tolloke. Tuulilasi tosiaan on rikki edelleenkin, nyt se kuitenkin pitäisi liikkeen piikkiin korjailla kuntoon. Jarrutkin rahisee, "tutun korjaamolla" ihmeteltiin miten on mennyt läpi katsastuksesta puoli vuotta sitten. Pakoputkeakin on paikattu, nyt se suhisee. Ajovaloumpiot on haalistuneet, ihmeteltiin sitäkin "tutun korjaamolla". Näistä ja muutamasta muusta "nyt vasta huomattiin" -ominaisuudesta pitäisi hyvitystä antaa tonni rahaa tai tolloke soittaa kuluttaja-asiamiehelle, poliisille, palokunnalle ja pelastusarmeijalle!?!
      Niin; autohan maksoi 1500.
      Hohhoijaa. Soitelkoon sinne sitten. Luuri kiinni ja jatketaan päivää.

    • Tollolle-kunnon-tappio

      Siinäpä oli napakka opetus tollokkeelle. Olisit kaataa lirauttanut hankalalle tollokkeelle vielä kaupantekijäisinä lirauksen typpihappoa moottorin öljyntäyttöaukosta sisään. Typpihappo syrjäyttää kaiken voitelun metallipintojen väliltä. Olisi saanut lopulta senkin romun sitten paaliin, ettei ole enää koskaan autokierrossa mukana ihmisten riesana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2266
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1881
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1322
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1190
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe