Kolme pientä porsasta, vai itsekästä sikaa.

Kulttuuriantropologi

Kun metsäläiset asuvat metsässä tai autiokylissä, voivat ne heittää ruuantähteet ulkorakennuksen nurkalle elikoiden syöräväksi, tai ajaa rankakuorman pihaan ja pärryyttää moottorisahalla jos siitä tykkävät, tai antaa koirien räksyttää vuorokauden ympäri. Mutta kaupungissa, lähiöissä tai taajamassa ei niin voi tehdä, koska siellä asuu muitakin. Ja jos halutaan että asia sujuvat ja ihmiset viihtyvät on muutkin otettava huomioon.

31

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BossanGoa

      Meidän naapuris asuu ainakin yksi tällainen metsästä kaupunkiin muuttanut. Toi rankakuorman pihaansa, tai itseasiassa kaupungin puolelle. Pärryyttää ja sotkee siinä ympäristöä, puumoskaa ja sahanpurua kaupungin puistoalueella. Muutenkin levittäytynyt tonttinsa ulkopuolelle. Pystytti puuvajansakin kokonaan kaupungin puolelle. Lasten trampoliini myös kaupungin puolella. Lisäksi säilyttää kaikenlaista romua kauas levittäytyneenä "tarhana" kaupungin puolella. Varmaan noin 10-15 metriä jatkuu tämä euroopanomistajan romutarha tonttinsa ulkopuolelle. Kaikenlaista ruosteista tynnyriä ja ikkunanraatoja, öljypöttejä. Koiran piski on kettingin päässä ja haukkuu jokaiselle ohikulkijalle. Lisäksi tämä euroopanomistaja polttaa tynnyrissä roskia ja ties mitä muovimyrkkyjä aina välillä, mustaa savua vain pukkaa ja karmea katku. Lisäksi ajeli talvella pariin otteeseen kännipäissään moottorikelkalla hurjaa vauhtia asuinalueella missä sattuu ja törmäsi melkein leikkiviin lapsiin. Lisäksi tämä euroopanomistaja ei jaksa kävellä roskikselle asti vaan heittää roskapussinsa aina pihaportaille harakoiden nokittavaksi. Piha on muutenkin kuin sikolätti.

      • naapurit_saa_kualla

        Naapurit saa kualla rankamettä häkään!


    • nojoonkele

      Kerro osoote, tullaan porukalla katsomaan!

    • Puhtoinenlähiöni

      Ihminen kiintyy ja puolustaa vaikka kurjuutta jos ei paremmasta tiedä, käpertyy poteroonsa,omaan murenevaan arvomailmaan turvautuu, koska on tuttua ja turvallista. Suossa räpiköi, vahingonteon, paremmuuden tunteen ja hetkelliseen vahingonilon avulla pyrkii jaksamaan, vaikka sen seurausta onkin kärsimys.

      Pesäkeskeiset pelkurit,nuo turvaksen kerääjät, jotka kuvittelee oman ja yksityisen viikunanlehden tuovan onnen, vaikka todellisuudessa omistamisen ilo haihtuu nopeasti kun huoli varkaista hiipii mieleen.

      Varas hyväksyy varastamisen, keinoksi huomiota tai muuta kerätä.

    • mobiracityman

      Ymärtäähän sen, että jos taloa joutuu remontoimaan niin melua ei voi välttää mutta vaikka joutuisi lämmittämään taloaan puilla, niin kyllä halot tai hakkeen voi tehdä muualla kuin lähiössä. Vaan ei meluterroristit ajattele muuta kuin omaa napaa, ja samaan itsekkyyteen ja tyhmyyteen kuuluu, että usein kuvittelevat olevansa hyviä tai tärkeitä yhteisön jäseniä, vaikka todellisuudessa suurimpia häirikköjä.

      • hyväesimerkki

        Minä ainakin teen tai ostan takkapuuni muualta, ei tulis mieleenkään päryyttää taajamas, teherä kiusaa muille ja varsinkin lapsiperheelle , sehän olis järjetööntä.


      • Hakkipilke

        Klapit on isoilla koneilla tehtynä nykyään niin halpoja, ettei kait kukaan ole niin köyhä että yhden saunanpesän takia niitä itse alkaa tekemään. Tietysti jos on niin järjenköyhä, ettei ymmärrä missä asuu ja tajua melun häiritsevän.


    • mobiracityman

      Huvittavaa ja surullista on, kun suomalaisen sisun ja kahvin avulle yritetään itseppäisesti tyhmyyttä tehdä. Hyvin voi jokainen havaita, että suomalainen yhteiskunta on hajoamaisillaan Ja silti samaa vanhaa käyttäytymismallia ja uppoavaa laivaa yritetään paikata.

    • Rajat-ovetjanaamatkiinni

      Ei kanat ja strutsit halua totuutta kuulla, mukavempi ikiomas mukavas valahehehes.

    • Vennamoeitiännykäämitään

      Mutta kun se oma on niin tärkiää, koko ikä ollahan ittelle tai omille kerätty, niin johonakin vaiheeshan se yhteenen loppuu ja yhteeskunta hajuaa. Sitte ihimetellähän kuinka ny näin. Peilihin saavat ittekkäät kattella ja sitte yrittää sen ittensä kans toimeen tulla. kaikes rauhas, yksin vastakkaasen sukupuolen kans.

      • Sovintoismi

        Naiset on kautta ihmiskunnan historian viettäneet enmmän aikaa omaassa kotona ja yksityisessä pesässä, siksi naiselle on tärkeämpää se oma ja yksityinen. Nyt kun tasa-arvon nimissä naisten annetaan päättää yhteisistä asioista, niin tottakai kaikki yksityistetään.
        Mutta vaikka maailma on suuri paikka, se ei ole ääretön ja maailman varatkin on siksi rajallisia. Nyt kun niitä rajallisia varoja yksityistetään parin sukupolven ajan, niin enää ei niitä varoja riitäkkään yhteiskunnalla ja yhteiskunta heikkenee, murenee ja hajoaa. Siitä saamme kiittää ahneita yksityisen kerääjiä.


    • Nussipaita

      Akat ja kakarat on samanlaasia, niin ollahan omasta miälestä fiksuja ja tahtooo määrätä. Vaikka nollookin jo näköö mihinkä akkavalta suomea viää. Taitaas olla aika laittaa kurihin.

    • jalmariahokas

      Juntti toteaa usein: "ne kaupunkilaaset on sellaisia, ettei ne oo naapurien kans mihinää tekemisis" Ja samaan aikaan ittellä ei kumminkaan ole mitään yhteistä naapurien kanssa. Terrorisoidaan melulla koko naapurustoa "kun kerran minäminä on aina niin tehnyt", siis elänyt vain omaa nspaa tai muuta omaa ajatellen.

    • Eräpatakakkonen

      Voihan tua olla niinkin, etteivät koturi jörököllit uskalla äitiensä ja akkojensa hameenhelemoosta ja nurkista lähtiä muualle hommihin, kyllä se on mammanpoikien turvallisinta pysyä kotohommis ja omalla kyllä niin palio kun mahrolista. Miehät onkin eri juttu.

    • Erkkimerkkillinen

      Eihän häirikkö halua muuta kun häiriköidä ja terroristi terrorisoida, syita sille etsii ja kerää. Pieni lapsikin osaa tehdä vahinkoa, uhota, mekastaa ja pahaa oloaan muille levittää. Oikein kuvittelee hölmöläiset pienessä lapsellisessa mielessään tekevänsä.

    • Olalaa

      Kaipa noitten lähiöhäirikkojen taustalla on se sama juttu, paha olla ja kuvittelevat muita kiusaamalla ja vahingonilolla itsensä ylentävän. Vaikka todellisuudessa suohon ja juoksuhiekkaan uppoavat. kuin joukkonainen.

    • ssccp

      Akkamaiset puolustaa vaikka kurjuutta ja vääryyttä , kunhan se on oma.

      • Per-runoilija

        Yksin yksinäiset naiset, kuin sairaat eläimet, puolustaa sairasta tyyliään. Uskottelee itselleen paremmuuttaan, vaikka kaikki kehityksen todisteet sitä vastaan. Pelastuksen tuhoajille tuo todellisuuspako, alkoholi,lääkkeet, viihde, kiire ja tv. . On tärkeää jaksaa, tuhon tiellä. kahvilla ja sisulla tuhoamme tän isien maan.


      • derspigel

        Juu, ei käy kusipäisten paskiais äitien luona lapset ja lastenlapset kyläilemässä. Kerro kerro kuvastin, jne....


    • Cusus

      Jurvalaasilla on omanlaisia tapoja. Esim kevään tullen auto ajetaan nurmikolle ja pestään siinä, jurvas on aina ennenkin niin tehty, kukaan ei tosin tiedä miksi, mutta niin on tehty ja niin tullaan tekemään. Useimmiten vielä jonakin tiettynä viikonpäivänä ja kellonaikana. Myös mattojen tamppaukseen on omat jurvalaiset päivämäärät, jolloin matot kuuluu viedä ulos tampattavaksi, oli sää mikä hyvänsä. Jos mattojentamppaus päivämäärä on kesäkuun ensimmäinen perjantai, niin silloin se on se, eikä edes ulkomaanmatkaa voida varata sen päivän kohdalle, koska sinä päivänä kuuluu olla kotona tamppaamassa mattoja, satoi tai paistoi. Myös pallogrilli kuuluu jurvassa laittaa tulille viikkoa ennen juhannusta, satoi tai paistoi, tasan viikkoa ennen se grilli sinne keskelle nurmikkoa asetetaan, ja juhannuksen jälkeen se viedään siitä pois, niin on aina tehty älkää kysykö miksi, vaan tehkää vaan niin kuin on aina ennenkin tehty, niin on hyvä.

      Eikä tällä ollu tarkoitus mollata jurvalaisia. Suorastaan nostan hattua, miten orjallisesti he pystyvät noudattamaan sitä samaa kaavaa ja totuttuja tapoja vuodesta toiseen, päivämäärän tai oikeastaan melkein minuutin tarkkuudella.

    • Tottaturiset

      Sama kusipäisyyden ja itsekkyyden ideologia leviää kaikkialla, ei ihmisillä ole mitään pyhää. Ihmetellään kun ihmiset eivät kyläile, syytellään ilmiöstä internettiä ja kännyköitä. mutta tosiasiasiallinen syy on ettei ihmiset halua vierailla paskiaisten luona, korkeintaan hyötyä ja businesta etsimässä.

    • noniinnäinon

      Heleppo se on huomata onko taloos akka vai äijä valta. Jos taloon miäs ei uskalla juara ittiään juavuksihin, niin silloon on taloos akkavalta.

      • Keskikaljaa

        Minä ainakin juon vielä yhden oluen.


    • alkolyyli

      Suurten ikäpolovien on ainakin turha moittia ketään. Enemmistönä kun äänestellleet ja tilanne enemmistön taharon mukaanen. Eivät vain tajua eres tyhymyyttänsä hävetä,

      • GenerationZ

        Pillalle lellittyjä itsekkäitä kusipäitä ne suuret ikäluokat on, tottakai kun jatkuvaa kasvua ja nousukautta myöden kasvaneet. Tuhlanneet luonnovarat ja myyneet suomen, joten joku melusaastuttaminen on niille normaalia toimintaa.


    • Voehatokkiisa

      Kaksihaaraisella kielellä puhuu tuo siloposkien suuri sukupolvi, pahantiedon joukkonaisten suuri tammi joka mykkäkoulun opettajien johdolla, mököttämällä ja muilta pimittämällä on goljattimaisen utopiansa vanki, tuon pimeyden kultti jonka jäsenet sätkii ja mekastaa tuskissaan kun sekaisin on pää, koska uskoteltu päämäärää ja keräämisen tuoma onni olikin mahdoton valhe ja pelkkää harhaa.

      Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, kun tarpeeksi kauan valehtelee ja puhuu paskaa, muuttuu todellisuus valheeksi ja paskaksi.

      Maailma muuttuu väistämättä, ennen oli vaikeneminen kultaa, nyt mököttäminen on enää tuppisuu marttyyrien huuleen puremisen jaksamista, verenmaku suussa.

    • Tiinu79

      Kylän tai paikkakunnan viihtyvyyden voi huomata rakennusten kunnosta. Jos kylässä on hyvä tunnelma ja yhteishenki niin talot on kunnossa. Se että ihmiset tervehtii ja huomioi toisiaan on perusedellytys yhteiselolle.

    • Haistaitte

      Joojoo ei se kuule tartte kun yhen helevetin kusipään joka ei ymmärrä ihmisestä ja ihmisen tarvehierarkiasta yhtään mitään ja kuvittelee tarvittevansa itteään huonomman että olis sitte muka hyvä ja muita parempi tai hienompi.

    • Rd2

      Mä tiän yhen kylän jossa talot on yhtä lähellä ku kaupungis ja joka toisen talon pihas keväisin sahataan puita. Pitäsikö vinkata niin vois ihmiset kaydä nauramas. Joukossa tyhmyys tuntuu tavalliselta.

      • ThomasWassberg

        Onko se Mietaankylä ? Sehän opettaa että jos ei saa seksiä niin voi klapeja paukuttaa .


    • TörnävänTyövänAmpujatRY

      Ikääntyvien keskuudessa yleinen puunvihaus kompleksi on latinaiselta nimeltään oedipus porttoparner, joka ilmenee agressioiden purkamisella puuhun tai lautaan. Usein apuvälileenä puiden särkemisessä ja paloittelussa käytetään apuvälineitä, vesuria, kirvestä tai sahaa. Nykyisin kompleksista ahdistuneet saavat helpostusta ongelmaansa myös teknologiasta, moottorisaha tuntuu auttavan puunvihaukseen (kansankielellä turvonneen nupin tuskaisuus) ,perinteisiä metodeja nopemmin, on myös arvioitu laippojen koon vertailun, rasvausksen ja viilauksen lisäävän helpotusta. Osa ongelmaisita on kuitenkin vielä vanhanaikosia ja perinteisen kansalääketieteen kannalla, kuten kirveenvarteensa kiintynyt paikallinen suursauvoja, joka tuli jo viime vuosituhannella kuuluisaksi laukeamisesta sadasosasekuntia liian myöhään. Ko henkilö on kuitenkin uranuurtaja,, koska on kertonut avoimesti ja häpeilemättä jopa valtakunnan televisiossa, että vaimon kuoltua otti tilalle klapien tekemisen.

      Vaihtoehtoisiakin hoitomuotoja on saatavilla jo Kurikassakin, säännöllinen thaihieronnassa käynti ehkäisee hyvin kompleksin oireiden puhkeamista. Valitettavasti kelakorvausta ei vielä ole tarjolla, kelan naisväki kun oli sitä mieltä etteivät anna sitäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe