Turhat riidat

Ainaväärässäkö

Mies kuuli väärin täysin arkipäiväisen ruuanlaittoon liittyvän merkityksettömän sanomani. Rupesi kivenkovaan väittämään minun sanoneen niin, eikä suostunut myöntämään kuulleensa väärin. Hirveä riita pystyssä ja sanoin: "mua vituttaa toi sun täydellisyys, ettet pysty ikinä myöntämään olevasi väärässä" ja hän: "sä oot täys paska" Itse en ikinä sanoisi tuollaista tai haluaisi tahallani loukata ketään. Tällaisia on meidän riidat. Mies odottaa, että pyydän anteeksi, koska olen häntä loukannut. Mies omasta mielestään yrittää sopia ja huutaa ja haukkuu minua, eikä kuuntele ja usko mua. Hän tietää paremmin ajatukseni ja sanomiseni kuin minä. Riidat kestää aina monta päivää, kunnes yleensä mä sanon, lopetetaanko riiteleminen. Haluaisin kuulla teidän ajatuksia tästä.

12

457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämmönen.ajatus

      Ajatus on, että tuo on keskenkasvuista kommunikointia, "juupas-eipäs ja sä oot tyhmä". Jos miehesi on todella noin lapsen kengissä henkisesti ja keskustelutaidoiltaan, ette pääse tuosta eteenpäin koskaan. Vajoat näemmä mukaan tuohon samaan ja puhut kuin miehestä kuin lapsesta "ei usko ja kuuntele".
      Sinussakin voi siis olla keskustelijana vikaa, tai sitten olet vain niin turhautunut tuohon, ettet itsekään osaa laittaa tuolle pistettä.

      Suhteessanne on todennäköisesti pielessä muutakin kuin keskustelutaidot. Saatatte peitellä ongelmia kiistelemällä pikkuseikoista kuin kakarat, puhutte ohi aiheen, vaikka todellisuudessa suhteesta puuttuu arvostus ja kunnioitus, lempeys ja aito välittäminen.

    • Hei Ainaväärässäkö

      Parisuhteen yleisimpiä ongelmia ovat puutteelliset tai jumiutuneet vuorovaikutustaidot hankalissa tilanteissa. Tunteet ottavat vallan, toisen kuuleminen tyrehtyy, riidasta tulee vain omaa agendaa läpilyövä monologi, ratkaisuvaihtoehtojen etsiminen vaihtuukin syyllisen etsinnäksi. Niin inhimillistä kuin se vaikuttaakin olevan, kyse on kuitenkin huonosta tavasta, josta voi oppia pois. Riitelyn taito tai sanotaanko yleisemmin hyvät vuorovaikutustaidot ovat taitoja, joita voi ja pitääkin harjoitella.

      Useimmat parit hyötyvät vertaistuesta ja opiskelusta parisuhdekursseilla. Erilaiset harjoitteet opastavat, miten hankalia tunteita ja tilanteita voidaan oppia läpikäymään uudella tavalla. Tämä vaatii vain motivaatiota muutokseen. Kumpikin oman käytöksensä ja kommunikaation muutokseen, ei vaatien toista muuttumaan. Kun itse muuttaa käytöstään, suhteen dynamiikka muuttuu ja toisenkin on helpompi lähteä uusille urille. Kärjistettynä kysymys kuuluu: Haluatteko jatkaa samaa rataa vai oppia uusia taitoja? Jos viimeksimainittua, kurssitarjontaa löytyy esim Parisuhde Katajan tai oman alueen perheasiain neuvottelukeskuksen sivuilta.

      Toivotan teille antoisaa matkaa 'uuden kielen' opettelussa

      Merja, diakoni

    • sekilahti

      Meille tuli kauhea riita tänä aamuna,kun tulin eilen illalla mummuksi,ja mies kysyi aamulla että miltä se tuntuu olla isoäiti?Mielestäni isoäiti on minun äiti,minä olen mummu.Mies kuusi kauheana,haukkuin hulluksi ja vaikka miksi!En kestä!!!

    • lksdöflks

      Itse jättäisin miehen joka ei pysty kontrolloimaan itseään ja sanomisiaan. Pahenee vaan ajan myötä tuollainen. Etsi uusi! nimim. kokemusta on.

      • Eiainaparanevaihtamalla

        No mitä se auttaa jos seuraavallakin on huono kuulo?


    • lukekaa Raamattua, siellä on paljon ohjeita miten riidat sovitaan

      Ef 4: - - Älkää antako auringon laskea vihanne yli,

      • Apunais

        Ei onnistu jos toisella on vaikka lukihäiriö tai joku muu ymmärtämisen vaje.



      • Heh-heh-heee

        No ei onnannut näköjään sultakaan ...


    • Ikäpelkästääneiriitä

      Miksi sinä jatkat "merkityksettömiä sanomia"? Pistä huumoriksi ja jos ei onnistu, anna riidellä itsekseen. Ja toisekseen; kannattaisi kasvaa ensin aikuiseksi ja ryhtyä parisuhteisiin vasta sitten.

      • sietäminen

        Tunteet on tunteita. Ne on kuin sää. Vaihtelevia. Joskus sovinnon saa aikaan toteamalla, että kummallakin on oma mielipide ja se ei nyt kohtaa toisen mielen kanssa. Joten olkaa kumpikin omaa mieltänne ja hyväksykää, että minulla on asiasta tämä tunne ja toisella eri tunne. Nyt vaaditte toisen olemaan samaa mieltä oman tietonne kanssa ja siitähän se riita vaan jatkuu, kun kumpikin on omaa mieltä asiasta. Kummallakin on lupa ajatella omalla tavallaan. Eihän siihen maailma lopu.


    • varmatieto

      Kilpailkaa toinen toistenne kunnioituksesta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe