Japanilaiset tutkijat seurasivat 9 200 miestä ja naista vuodesta 1980 alkaen. Henkilöt olivat kotoisin eri puolilta Japania ja yli 30-vuotiaita tutkimuksen alkaessa. Seuranta-aika oli 29 vuotta, joten kyseessä lienee tähän asti pisin väestötutkimus, jossa on arvioitu vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutusta kuolleisuuteen.
Tutkijat laativat kullekin henkilölle ruokatottumusten perusteella pisteytyksen, joka kuvasti sitä, kuinka paljon ruokavaliossa on vähähiilihydraattisen ruokavalion piirteitä. Pisteitä tuli runsaasta rasvan ja proteiinin syönnistä ja vähäisestä hiilihydraattien syönnistä. Lisäksi laadittiin vaihtoehtoiset pisteytykset, joissa otettiin huomioon edellisten seikkojen lisäksi eläin- tai kasviproteiini ja tyydyttynyt ("kova") tai tyydyttymätön ("pehmeä") rasva.
Vähiten hiilihydraatteja syöneillä naisilla oli 26 % pienempi ennenaikaisen kuoleman riski kuin eniten hiilihydraatteja syöneillä. Kun naisten ja miesten tiedot yhdistettiin, ennenaikaisen kuoleman riski vähemmillä hiilihydraateilla oli 13 % pienempi. Pelkästään miehillä ero kuolleisuudessa ei ollut tilastollisesti merkitsevä. Eläin- tai kasviproteiini ja rasvan laatu eivät vaikuttaneet tuloksiin.
Jaappanin tutkimuksia
17
181
Vastaukset
- hpv16
Ja lainaus yo. artikkelista:
' Even for women and men in decile 10 of LCD score, the mean carbohydrate
intake was about 50 % of total energy.'
Ei oikein kuulosta karppaukselta kuin hiilihydraattia menee tuollaisia määriä kun ylimmässä 10% karppausindeksissä (vähiten hiilihydraattia ja eniten rasvaa) hiilihydraattia menee 50E% eli enemmän kuin suomalaisilla keskimäärin.- muttakuitenkin100
Vähiten hiilihydraatteja syöneillä naisilla oli 26 % pienempi ennenaikaisen kuoleman riski kuin eniten hiilihydraatteja syöneillä.
- hpv16
muttakuitenkin100 kirjoitti:
Vähiten hiilihydraatteja syöneillä naisilla oli 26 % pienempi ennenaikaisen kuoleman riski kuin eniten hiilihydraatteja syöneillä.
Siis tuo "karppausryhmä" söi keskimäärin 50E% hiilihydraattia eli käytännössä suomalaisen suosituksen verran. Muutenkin syömiset taitaisit olla meikäläisen suosituksen mukaiset paitsi täysjyvää ei tuolla juurikaan syödä. Eniten hiilihydraattia syövä ryhmä lienee 80E% tms.. Rasvahan Japanissa on pääasiassa pehmeää. Sianlihaa syödään noin 15 kg vuodessa eikä maitorasvaa kulu. Rypsiöljy on sen sijaan yleinen ravintorasva.
Ei tuommoista tulosta voi yleistää suomalaisiin ultrakarppaajiin, 5E% hiilihydraatista. 80E% rasvasta ja 50E% tyydyttyneestä rasvasta. - nipponnapottaja
hpv16 kirjoitti:
Siis tuo "karppausryhmä" söi keskimäärin 50E% hiilihydraattia eli käytännössä suomalaisen suosituksen verran. Muutenkin syömiset taitaisit olla meikäläisen suosituksen mukaiset paitsi täysjyvää ei tuolla juurikaan syödä. Eniten hiilihydraattia syövä ryhmä lienee 80E% tms.. Rasvahan Japanissa on pääasiassa pehmeää. Sianlihaa syödään noin 15 kg vuodessa eikä maitorasvaa kulu. Rypsiöljy on sen sijaan yleinen ravintorasva.
Ei tuommoista tulosta voi yleistää suomalaisiin ultrakarppaajiin, 5E% hiilihydraatista. 80E% rasvasta ja 50E% tyydyttyneestä rasvasta.Kuka tässä venkoilee? Väkisin väännät mitä väännät. Vähempi hiilareitasyöneet oli pitempi ikäisiä. Oliko teillä näyttöä rypsiöljyn käytöstä Jaappanissa? Mitä ne ny öljylampuissa ovatpoltelleet.
Hyvin harvoin voit todistaa jotain jollakin linkillä. - hpv16
nipponnapottaja kirjoitti:
Kuka tässä venkoilee? Väkisin väännät mitä väännät. Vähempi hiilareitasyöneet oli pitempi ikäisiä. Oliko teillä näyttöä rypsiöljyn käytöstä Jaappanissa? Mitä ne ny öljylampuissa ovatpoltelleet.
Hyvin harvoin voit todistaa jotain jollakin linkillä.Jos on havaintoja hiilihydraatin syönnistä väliltä 50E%-80E% niin tulokset pätevät vain tällä välillä. Ihan vastaavalla menetelmällä (eroteltu isosta joukosta, perustuu ruokapäiväkirjoihin, käytetty samoja tilastollisia menetelmiä jne) on tämä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989112/
Eniten eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien kuolleisuus oli yli 20% suurempaa kuin keskivertoväestön.
Rypsiöljyn historiasta Japanissa vaikka tämä:
http://www.tokyofoundation.org/en/topics/japanese-traditional-foods/vol.-6-rapeseed-oil
Kun Japani oli ennen käytännössä kasvinsyöjien maa eikä siellä nykyäänkään käytetä sianlihaa kuin 30 kg per vuosi ja maitorasva on käytännössä tuntematon niin mitäköhän rasvoja nuo japanilaiset "karppaajat" (30E% rasvasta 10% eniten rasvaa käyttävistä japanilaisista) käyttivät? Rypsiöljyä, maapähkinäöljyä, soijaöljyä, riisiöljyä? - hpv16
hpv16 kirjoitti:
Jos on havaintoja hiilihydraatin syönnistä väliltä 50E%-80E% niin tulokset pätevät vain tällä välillä. Ihan vastaavalla menetelmällä (eroteltu isosta joukosta, perustuu ruokapäiväkirjoihin, käytetty samoja tilastollisia menetelmiä jne) on tämä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989112/
Eniten eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien kuolleisuus oli yli 20% suurempaa kuin keskivertoväestön.
Rypsiöljyn historiasta Japanissa vaikka tämä:
http://www.tokyofoundation.org/en/topics/japanese-traditional-foods/vol.-6-rapeseed-oil
Kun Japani oli ennen käytännössä kasvinsyöjien maa eikä siellä nykyäänkään käytetä sianlihaa kuin 30 kg per vuosi ja maitorasva on käytännössä tuntematon niin mitäköhän rasvoja nuo japanilaiset "karppaajat" (30E% rasvasta 10% eniten rasvaa käyttävistä japanilaisista) käyttivät? Rypsiöljyä, maapähkinäöljyä, soijaöljyä, riisiöljyä?Tuossa tutkimuksessa vähiten hiilihydraattia syövä kymmynys sai tyydyttyneestä rasvasta 14.85E% ja tyydyttymättömästä (moni- ja kertatyydyttymättömästä) 26.4E%. Aika lailla samat arvot kuin suomalaisilla keskimäärin eli meillä rasvasta 40E% ja tyydyttyneestä rasvasta 14E%. Taitaa mennä aika runsaasti kasviöljyjä.
- veijoanaurattaa
hpv16 kirjoitti:
Siis tuo "karppausryhmä" söi keskimäärin 50E% hiilihydraattia eli käytännössä suomalaisen suosituksen verran. Muutenkin syömiset taitaisit olla meikäläisen suosituksen mukaiset paitsi täysjyvää ei tuolla juurikaan syödä. Eniten hiilihydraattia syövä ryhmä lienee 80E% tms.. Rasvahan Japanissa on pääasiassa pehmeää. Sianlihaa syödään noin 15 kg vuodessa eikä maitorasvaa kulu. Rypsiöljy on sen sijaan yleinen ravintorasva.
Ei tuommoista tulosta voi yleistää suomalaisiin ultrakarppaajiin, 5E% hiilihydraatista. 80E% rasvasta ja 50E% tyydyttyneestä rasvasta.hpv16
"Ei tuommoista tulosta voi yleistää suomalaisiin ultrakarppaajiin, 5E% hiilihydraatista. 80E% rasvasta ja 50E% tyydyttyneestä rasvasta. "
=135E% ?????????
Ja sitten ei edes matematikka toimi-kuten ei kohdallasi mikään muukaan joka vaatii järjen käyttöä.. - hpv16
veijoanaurattaa kirjoitti:
hpv16
"Ei tuommoista tulosta voi yleistää suomalaisiin ultrakarppaajiin, 5E% hiilihydraatista. 80E% rasvasta ja 50E% tyydyttyneestä rasvasta. "
=135E% ?????????
Ja sitten ei edes matematikka toimi-kuten ei kohdallasi mikään muukaan joka vaatii järjen käyttöä..Eikö vekusta tyydyttynyt rasva ole rasvaa?
- veijasiallataasv
hpv16 kirjoitti:
Eikö vekusta tyydyttynyt rasva ole rasvaa?
hpv16
"Eikö vekusta tyydyttynyt rasva ole rasvaa? "
laitetaan yhtä viisaaseen listaan mukaan. Aikaisempia kysymyksiä ruudinkeksijöiltä:
Mitä on kevyttuotteet?
Mikä on kaloriteoria? - Seurannut
hpv16 kirjoitti:
Tuossa tutkimuksessa vähiten hiilihydraattia syövä kymmynys sai tyydyttyneestä rasvasta 14.85E% ja tyydyttymättömästä (moni- ja kertatyydyttymättömästä) 26.4E%. Aika lailla samat arvot kuin suomalaisilla keskimäärin eli meillä rasvasta 40E% ja tyydyttyneestä rasvasta 14E%. Taitaa mennä aika runsaasti kasviöljyjä.
Minulla on ollut käsitys, että riisi, kimsi, vihannekset, alger...
lasketaan hiilihydraatteihin.
Niistähän japanilaisten ravinto koostuu kalan ja kanan lisäksi.
Tosin puhdistetulla riisillä alkaessaan ovat menettäneet tärkeitä ravintoja.
En ole koskaan laskenut heidän ravintoaan karppauksesi.
Kiitos, että jaksat olla valistamassa - ei ironinen ilmaus - Meitä
tuon "insinöörin" vastapainoksi.
Lahkojohtajat eivät herätä luottamustani... - hpv16
Seurannut kirjoitti:
Minulla on ollut käsitys, että riisi, kimsi, vihannekset, alger...
lasketaan hiilihydraatteihin.
Niistähän japanilaisten ravinto koostuu kalan ja kanan lisäksi.
Tosin puhdistetulla riisillä alkaessaan ovat menettäneet tärkeitä ravintoja.
En ole koskaan laskenut heidän ravintoaan karppauksesi.
Kiitos, että jaksat olla valistamassa - ei ironinen ilmaus - Meitä
tuon "insinöörin" vastapainoksi.
Lahkojohtajat eivät herätä luottamustani...Muutos on ollut melkoinen Japanissa eli satakunta vuotta sitten ravinnosta tuli noin 80E% hiilihydraatista, 15E% proteiinista ja 5E% rasvasta. Syynä luonnollisesti köyhyys eli lihaan ja rasvaan ei juurikaan ollut varaa oikein kellään ja lisäksi budhalaisuus/shintolaisuus ei suosi lihan syöntiä.
Ei kasviksissa ole mainittavasti hiilihydraattia eli yleensä luokkaa muutama prosentti. Palkokasveissa hiukan enemmän eli 10% tuorepainosta ja sitten perunassa ja bataatissa vielä enemmän. Paikoitellen banaani on ollut merkittävä hiilihydraatin lähde. Käytännössä hiilihydraatista suurin osa on tullut siis viljoista.
Ei aasialaisista oikein saa millään karppaajia kun jo 50E% hiilihydraatista on erittäin vähän. Tuossa tutkimuksessa eniten hiilihydraattia syövä kymmenys söi 77,3E% hiilihydraattia ja 9,75E% rasvaa.
Ravinteiden suhteen avainasemassa ovat kasvikset ja öljyt. Täysjyvän merkittävin anti on kuitu. Puhdistetussa viljassa, perunassa, eläinrasvassa ja sokerissa ei ole oikeastaan muuta kuin energiaa. Viljassa on myös merkittävästi proteiinia.
- tohtoriSykerödeLux
Veku kertoo että mitä enemmän polkee tulpatonta mopoa sitä pitempää elää>>>>> tieto on kuulemma tullut Tukholman Karoliinisen sairaalan pääamputoitujen osastolta !
- veijasiallataas
Oletko sinä yksi lukijoista joka et vielä ole uskaltanut kysyä minulta neuvoja ravinnosta? On samantekevää oletko kiinnostunut terveellisestä ravinnosta terveelle ihmiselle vai haluisitko laihduttaa ylipainosi pysyvästi pois tai ehkä sinulla on diabetes.
Olen 8 vuoden ajan seurannut kirjoituksia ravinnosta, niin tieteellisiä raportteja korkealuokkaisista puolueettomista tutkimuksista sekä vatsa kippurassa nauraen katsellut TV:n mainoksia jotka lupaat kuun taivaalta jos kevennät lompakkoasi todella tarmokkaasti. Olen myös diabeetikkona (D2) ja aikaisemmin lujasti ylipainoisena joutunut näkemään sen surkeuden mitä saa lukea esim. Suomen Diabeetesliiton sivuilta ravinnosta. Liitto on yhä edelleen vahvasti sitä mieltä että sokeritaudin hoidon ehdoton edellytys on suuri määrä hiilihydraattia/sokeria.
Painonpudotuksen kohdalla hämmästytin kaikki, niin tuttavat, työtoverit kuin diabeteshoitajani ja lääkärinkin. Lääkkeet oli jo määrätty ja apteekista haettu mutta vuosi myöhemmin vein ne apteekkiin takaisin. Olin käyttänyt Metformin-pillereista 1,5 kpl. Sen jälkeen en ole lääkkeitä diabeetekseeni hakenut eikä lääkäri määrännyt.
Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa normaalitasolle ja siinä on pysynyt. En ole koskaan paastonnut enkä rajoittanut syömistäni muuten kuin syömällä silloin kun on nälkä ja lopettamalla syömisen kun tunnen itseni kylläiseksi. Yhteenvetona siitä mitä näiden 8 vuoden aikana olen syönyt riittää kai se että parempaa ruokaa en osaa toivoakkaan.
On jokaisen oma asia mitä tekee blogini tiedoilla.
Suurin osa kirjoituksistani on käännöksiä tieteellisistä tutkimusraporteista ja lääkäreiden kirjoituksista (luvalla). Jos joku haluaa kutsua niitä "uskonnolliseksi hurmioksi" niin voisi ehkä kertoa myös minulle mihin kirkkoon tai lahkoon kuuluu.
Kuten sanottua, kukaan ei pakota ketää lukemaan kirjoituksiani ja jokainen päättää omasta ravinnostaan itse. Minä jatkan mielelläni LCHF ruokavaliolla joka on aina kohdallani osoittautunut toimivaksi ja pitänyt minut poissa apteekista sekä normaalipainoisena kaikkien terveysarvojen ollessa säännöllisten lääkärintarkastuksien mukaan OK.
Emailini "asiakkaat" tietävät että mitään kustannuksia ei ole eikä tule. MInulla ei ole minkäänlaisia tuloja blogistani.- ilmiantajanumeroyksi
Ilmiannettu asiaton viesti.
- MarjaOrvokki
Kumma juttu että Japanissa on perinteisesti ollut maailman terveimmät ja pitkäikäisimmät ihmiset vaikka Japanissa syödään runsaasti hiilihydraatteja. Että silleen.
- jghfhf
Tervaskantotutkimuksissakin on vierailtu Japanissa. Eikös perinteinen ruokavalio ole muutenkin varsin niukkaenergistä. Japanilaiseen kulttuuriin ei kuulu mässäily - kuin korkeintaan sumopainijoilla. Eli paljon värikkäitä niukasti kypsennettyjä vihanneksia, sitten jotain proteiinipitoista, kuten kalaa tai tofua. Lihakaan ei ole tainnut perinteisesti olla niin korkeassa kurssissa. Eli mihin nykyaikaisia tutkimuksia enää tarvitaan, kun voi kysyä ikivanhoiksi eläneiltä, mitä he ovat syöneet?
Ravinto ei ole ainoa elinikään vaikuttava tekijä, olen kovasti pahoillani. Ihmiselämään saattaa sattua myös sotia, nälänhätiä, diktatuureja, atomipommeja tai tsunamin tuhoamia ydinvoimaloita tai sitten kunniallinen harakiri, kun on tullut vähän mokattua.
Huomista ei voi koskaan varmuudella taata. Jokainen päättää itse, missä rajoissa ottaa nautintoa tähän päivään. Tuskin äärimmäisen jäykkä ja joustamaton ja pakonomaisesti toimiva yksilö elää 100-vuotiaaksi millään ohjelmalla. Pitkään ja terveeseen elämään tarvitaan myös optimaaliset geenit ja valoisa elämänasenne.- Rasvallahautaan
Esim. Atkins kuoli päälle 70-vuotiaana sydänkohtaukseen. Atkins tykkäsi mässäillä rasvalla ja olikin hyvin lihava, painoi kuollessaan 117 kiloa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo768842Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per593311- 392676
- 272221
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj182195Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto372190- 131927
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151753- 681705
- 181629