Totuus on, että Hangon tilinpäätös on huono.

ekonomistinnäkemys

Päivän EU-lehdessä hehkutetaan: "Hangossa ylijäämäinen vuosi". Otsikko antaa väärän viestin talouden tilasta. Artikkelissa on myös esitetty vertailu, joka antaa kuvan, että toiminta olisi viime vuosia ollut voitollista, vaikka se ei sitä ole. Tämä viesti tulee vertailusta, jossa sanotaan, että Hangon taaseen alijäämä oli vuonna 2012 melkein 14 miljoonaa euroa ja nyt tase on ylijäämäinen noin 2,7 miljoonaa. Ylijäämää ei ole oikeasti tullut lisää vaan alijäämä on kasvanut lähes 3 miljoonaa.

Selitys on sataman yhtiöittämisen harha: vuoden 2012 alijäämä -13,7 miljoonaa euroa muuttui vuoden 2013 ylijäämäksi 5,4 miljoonaa euroa, kun satama yhtiöitettiin, Silloin taseeseen kirjattiin myyntivoittoa, mikä tarkoittaa, että rahaa siirtyi kaupungin toisesta taskusta toiseen, kirjanpidollinen toimenpide, ei oikeaa voittoa. Nyt tuota ylijäämää on syöty ja sitä on jäljellä n. 2,7 miljoonaa. Eli viime vuosina Hanko on kolmena viime vuonna jatkanut tappion tekemistä yhteensä 5,4-2,7 = 2,7 miljoonaa euroa.

Viime vuoden osalta voittoa 460.000. Kun siitä vähennetään vesilaitos 380.000 jää 80.000. Kun siitä vähennetään "ylimääräinen" valtionosuus 200.000 jää tappioksi vesilaitos poislukien -160.000 euroa. Tilinpäätös on huono.

Vesilaitos pitää jo lain mukaan käsitellä erillisenä. Lisäksi on huomattava, että jos vesilaitos kerryttää voittoa ylisuurilla taksoilla, niin sitä ei saa käyttää lain mukaan kaupungin muihin menoihin, vaan se pitää investoida vesilaitoksen oman verkon parantamiseen. On virhe rajoittaa vesilaitoksen investointeja kaupungin muun huonon tilanteen vuoksi. Ilmeisesti näin on tehty, koska vesilaitoksen poistot eivät syö voittoa.

Talouden seurantaryhmän pitäisi valvoa, miten hankolaisia informoidaan kaupungin todellisesta tilanteesta. Hallituksen esityslistan liitteenä piti olla tilinpäätös, mutta sekin on pidetty vielä piilossa. Ehkä vaalien yli.

18

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hynynenjs

      Aloittajalla miljoonat oikein, mutta kymppitonneissa virhe: tappio on vain 120.000 euroa, ei 180.0000 euroa. Tämä on päinvastoin kuin sdp-poliitiikoilla, jolla eurot ja sentit puhuttaa, mutta miljoonat päin helvettiä. Heillä on kykyä pohtia, kuinka paljon velotetaan veneestä rannalla, puiden kaatamisesta omalta pihalta tai jostain sadevesimaksusta. Mutta Hangon elinvoimaisuus ja talouden kuntoon paneminen, mikä on miljoona-asioita, ovat hunningolla.

    • eimikäänhiekkalaatikko

      Kaupungin talous pitää saada kuntoon. Valtuustoon ei kannata valita talousasioita ymmärtämättömiä ihmisiä. Hallitus ja lautakunnat eivät kaipaa nukkujia. Ei tästä muuten mitään tule tai tulevaisuus on Raaseporin sivukylä, kuten Pohja.

    • HerätysRolle

      Mitä esim Rolle tietää talousarvioista???? Hänhän on selvästi yhden asian mies - Kaupungin Johdon Vihamies. .

    • Tietäjä2017

      Monet valtuutetut äänestivät Koverharin ostamista, 10 milliä! Monet äänestivät myös veneet rannoilta pois! Millejä sinne Millejä tänne! Pikku juttu siis heitellä miljoonia!

    • konkurssimiehethiiteen

      Hanko on persaukinen. Kassavarat riittävät juuri viikon menoihin. Revi siitä. Tekemistä riittää rahaviisaille, kun pääsevät valtuustoon ja hallitukseen.

    • Hynynenjs

      Kava on nähty kävelyllä kahden rahamiehen välissä rannalla. Oli pitkä promenadi. Sellaista on Hangon demokratia. Mitä lie päättäneet? Nettikameran tallenteista voisi löytyä tämä retki. Olisipa ollut etämikrofoni, niin tietäisi, mikä oli asian ydin. Onko kuvia? Onko tietoa? Onneksi tätä demokratiaa on jäljellä enää vain kaksi kuukautta. Käykää äänestämässä vapaita ihmisiä. Kahleissa lukee sdp ja rkp. Niitä kannattaa välttää.

    • konkussintehneitä

      Täällä puhutaan konkurssikypsästä kaupunginsta. Minua huolestuttaa paljon enemmän ne ehdokkaat, jotka eivät edes osaa hoitaa omaa talouttaan. On konkursseja tehneitä ehdokkaita ja sellaisia joilla on maksuvaikeuksia. Tällaiset henkilöt haluavat ottaa vastuun kaupungin taloudesta, minua kyllä pelottaa!

    • hjymmärrys

      Ja ne kaikki konkurssityypit on kommareitten katuparlamentissa tai rollen jengissä. Päätavoite on ajaa koko Hanko konkurssiin. Sitä ovat jo kaiken maailman valituksilla nämä kelvottomat kateelliset yrittäneet. Hyvbinhän on asioita Hangossa hoidettu. Ei jouduttu Raaseporin syliin ja paljon hyviä juttuja on toteutunut ja paljon on vireillä. Ei anneta marginaalihihhuleiden tuhota hyvää meininkiä joka on menossa.

    • turtapalli

      kawa on ankkuri joka vetää hangon demarit pohjaan ja sieltä ne ei nouse ennen kun se napanuora katkaistaan näissä vaaleissa teuraalle joutuu sdp ja seuraavissa viimeistään harjataan rkp

    • valituksiinkyllästynyt

      Rollen seuraava projekti on torpata S-marketin tulo TBn tontille. Ainakin hänen kirjoitus facebook sivulla viittaa siihen. Joten projektiin menee vähintään 10 vuotta, kun taas aloitetaan valitusprojekti. Osa Rollen lempivalituskohteesta avattiin eilen ja siellä kävi moni iloinen hankolainen.

      Katujen parlamentin (kommunistit) projekti taas on jäähallin rakentaminen Hankoon rahankeräyksellä. No, senhän jo kaikki tietävät, ettei rahan kerääminen ei onnistu, liian kallis projekti. Ja jos rahaa saadaan kasaan niin ylläpitoa pitäisi myös maksaa. Ei tarvitse kun vähän tutkia Raaseporin jäähallin toiminta, heillä on aina rahat loppu ja jonkun pitäisi koko ajan antaa lisää rahaa. Mihin uimahallia varten kerätyt rahat on käytetty?

      Koverhariin satsattiin rahaa koska siinä on osa Hangon tulevaisuutta, kunhan n. viisi vuotta menee voidaan palata asiaan ja seurata miten on mennyt. Ihan turha täällä haukkua keskeneräistä projektia, "Hangon valittajaryhmässä" on ihan tarpeeksi jäseniä jo ennestään.

      Jos ymmärtäisitte edes jotain taloudenpidosta, tietäisitte myös, että kaupungin talous on menossa parempaan suuntaan.

      • aikuistenoikeasti

        Kaupungin talous menee parempaan suuntaan vain jos saadaan nykyisten valtaapitävien tilalle vaihdettua talousasioita ymmärtäviä. Nykyiset ovat ajaneet Hangon pohjalle, eikä vielä ole mitään merkkejä paremmasta.


      • SATAMABAANA

        olis paljon järkevämpää rakentaa joku s-market tai vastaava tohon rautatieaseman ja tokmanin väliiin!keskelle nykyistä SATAMABAANAA


      • VoiVoiVoiVoiVoi

        On muuten aika huvittava katsoa, miten kommariporukka tekee myyräntöitä Hankolainen-Hangöbo Naamarikirjan sivulla. Ja "Ulkopuolisen" vetämänä. Välillä Saunaprojekti, välillä Jääkenttä/Halli/Rata hanke. Näkyvyyttä, näkyvyyttä...... 5 henkilöä dominoi keskustelun, (mikäli sitä voi nimittää keskusteluksi) ja pari henkilöä komppaa. Toistaiseksi sisältöanti on ollut minimaalista, kunnanasukkaiden näkökohdasta katsottuna. Ja esim kommentoimalla sanalla "SuperHyvä" aloitus nousee taas päällimmäiseksi . Että sillä lailla.


    • tenunenä

      katujen parlamentillä ei ole mitään tekemistä tekojää projektin kanssa.kommentti on demari paniikkia ja sitä EI pidä uskoa jokainen joka on tilannetta seurannut tai on siitä kiinnostunut huomaa ettei puuhajoukkoon kuulu katujen parlamentin jäseniä tai skp jäseniä,jotkut heistä toki kannattavat projektia ja se on vaan osoitus hyvästä mausta mutta politiikkaan projekti ei kuulu.

    • Suosivatkommareita

      Ei tarvitse kun vähän selata facebook-sivuja niin helposti näkee ketä jäähallihankkeen vetäjät suosivat. Joten minulta ei heru senttiäkään tälle ryhmälle, käyn luistelemassa Raaseporissa.

    • ohjeenamuutos

      Hangon suurin valtaa pitävä puolue on SDP. Siltä voisi nuori mies ja moni muukin udella, miksi kyseinen puolue ei ole korjannut niitä epäkohtia, joista se itsekin valittaa. Se on vallassa, miksi se ei ole esimerkiksi hoitanut nuorille töitä tai laittanut Hangon taloutta kuntoon?

      Valtakunnan tasolla SDP jarrutti yhdessä SAK:n kanssa kiky-sopimusta vuoden, minä aikana pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 100.000 hengellä. SDP puhuu paljon enemmän, kuin mitä se tekee. Nyt valtakunnan tasolla oppositiossa heittää kapuloita rattaisiin, kun hallitus yrittää saada Suomen oikealle raiteille.
      Esimerkiksi, eikö ole parempi, että ihmiset pääsevät lääkäriin kuin, että heidät laitetaan jonoon. SDP haluaa seisottaa ihmisiä jonoissa; leipäjonoissa ja terveyskeskusjonoissa. Se on varmaan jossain Forssan ohjelmassa, että näin pitää ihmisiä kyykyttää.

      Mieti, ketä äänestät tulevana sunnuntaina. Mieti tarkkaan.

    • HynynenG

      Hangonlehdessäkin on värittynyttä tietoa tilinpäätöksestä. Onko SDP ostanut senkin, kun EU:ssa oli jo populistinen kirjoitus. Virheitä viljellään, että tulis hankolaisille olo, että talousasiota olisi osattu hoitaa hyvin. Ei ole osattu hoitaa. Tässä vain muutama: satama ei ole maksanut osinkoa 900.000 euroa viime vuonna, vain 680.000. Se, että satama tuottaa voittoa ja tilittää osinkoa ja lisäksi vesilaitos tuottaa voittoa, niin osoittaa, että kaupunki tuottaa tappiota. Pitä vähentää pienestä voitosta pois vesilaitos ja satama niin miinukselle jää ja rutkasti. Konsernin osalta oli vuonna 2012 tappiota se 13,7 miljoonaa, sen jälkeen kaupunki on tehnyt tappiota vajaat kolme miljoonaa ja satama tehnyt voittoa vähän yli kolme miljoonaa, tämä kaventaa konsernin tappiota, mutta konsernin KUMULATIIVINEN TAPPIO on edelleen yli 12 miljoonaa. Raasepori kutsuu.

      Tilinpäätöksiä edelleen piilotellaan. Kansalle annetaa vääristynyttä tietoa tilanteesta näin vaalien alla. Paperit tulevat valtuustoon sopivasti vasta vaalien jälkeen. Totuus on, että Hangolla ei mene taloudellisesti hyvin.

    • Anonyymi

      Mitenkähän kolin ali Ahlvikia vietiin kunnanhallituksen kokouksessa? Va fan - ei osinkotuloja lainkaan 2020? Hööpötit meitä ja me ihan tän takia satama sulle yhtiöitettiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe