Millä maksaa vuokrat, sähköt...

pohjoisennainen

Minua ihmetyttää suuresti, millä tavalla nämä ulkomaalaiset (venäjä, ukraina) sinkkunaiset elättää itsensä täällä suomessa, tarkemmin täällä pohjoisemmassa? Toki monet käy säännöllisesti töissä mutta suurin osa todella harvoin tai ei sitäkään. Tuntuu kuitenkin rahaa löytyvän uusiin vaatteisiin, huonekaluihin, matkoihin....jne jne. Säännöllisesti työssäkäyvä pohjoisen nainen ihmettelee tätä suuresti. Onko samanlaisia kokemuksia?

6

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OokkonäHölömö

      Ei ole kokemuksa, mutta mitäpä luulet? Millä nainen elättää itsensä ilman työpaikkaa? Osaatko millään arvata?

      • pohjoisennainen

        En ole ihan hölömö, osaan kyllä arvata sen erään keinon. Osa näyttää niin viattomilta, jopa kiltin oloisilta, joten vaikea niellä sitä yhtä totuutta. Huijaako kiltti ulkonäkö??
        Missä miehet? Kertokaa onko tässä mitään perää????


    • daadaaaaaa

      Ihan pimpillä ne elävät. Fakta on tämä. Ellei sit ole j oku pulju, missä työskentelevät.

    • luonnonantimia

      Taitavat elää luonnon tuotteilla, jos sitä voi luonnon tuotteeksi kutsua. Kuitenkaan marjoja he eivät poimi, joten kyllähän tuon arvaa jokainen, miten rahoittavat elämänsä, ellei sitten ole bulvaanina tai muulina rahanpesussa. Josta saisi osansa.
      Normaalia työtä tekevä kun maksaa kulunsa ja veronsa, niin ei siitä paljoa käteen jää. Joten rahoittajat tulevat muualta.

    • pisnes

      Niill on haarakonttori.

    • Oiskonytnoinkaan

      Voi helv… mikä ketju. Kun venakko matkustaa, ostaa vaatteita ja huonekaluja, hän on automaattisesti huora – ainakin katkeran aloittajan mielestä, jota muut sitten komppaavat. Minä nyt olen vuosia seurustellut ukrainalaisen kanssa ja niin Venäjällä kuin Ukrainassakin olen yhteensä yli 40 kertaa vieraillut. Puhun venäjää hyvin ja ukrainaakin jotenkin, sekä tunnen paljon molemman maan Suomessa asuvia tai joskus asuneita kansalaisia. Mukaan lukien kymmeniä naisia.

      Ihan tavallisia ihmisiä he ovat. Kulttuurillisia eroja toki on. Yksi niistä on eräänlainen näyttämisenhalu. Jos venäläinen jossain matkustaa, hän kyllä muistaa poseerata nähtävyyksien äärellä viimeisen päälle laitettuna. Sitä, että hän matkustaa halpalentoyhtiöllä ja nukkuu halvoissa hostelleissa hän ei tietenkään kuvaa (vaikka siinä ei mitään väärää olekaan). Lisäksi näissä maissa ihmisillä on paljon kontakteja, ja he majoittuvat ulkomailla usein tuttaviensa luona, jolloin se ei maksa juuri mitään. Minäkin olen heitä majoittanut. Tyyli molemmissa maissa on paljon koristeellisempi, ja se tulee epäilemättä jo Bysantin ja ortodoksisuuden kulttuurista. Naiset eivät lähde ulos ennen kuin päällä on hyvin istuvat vaatteet ja ennen kuin on hyvin meikattu. Huoliteltu ulkonäkö ei kuitenkaan tarkoita, että vaatteisiin olisi käytetty omaisuuksia. Itse asiassa monet ukrainalaistuttuni syynäävät tarkasti tavaratalojen poistolaareja ja käyvät kirpputoreilla, ja tekevät niistä löytöjä. Suhteessa tulotasoonsa he kyllä investoivat enemmän vaatteisiin, mutta huikeista summista ei puhuta.

      Mitä tulee huonekaluihin, niin niistä melko lailla sama juttu. Tyylihuonekalujakin saa halvalla, jos osaa etsiä vaikkapa tori.fi:sta tai huuto.netistä. Venäläisillä on taito etsiä halvalla, kun he eivät ole kasvaneet kulutuskulttuurissa. Olen vieraillut useassakin kodissa, jossa vaimo on Venäjältä/Ukrainasta, ja vain yhdessä tyyli on ollut poikkeuksellisen edustava. Tässäkin talossa nainen on työskennellyt Suomessa jo 25-vuoden ajan, ja hänen miehensä on menestyvä yrittäjä. Muissa kodeissa tyyli on ollut melko tyypillinen Ikean tms. huonekaluineen.

      Huoriakin noissa maissa toki on. Minulla on facebookissa noin 40 naispuolista ystävää noista maista, ja vain yhden epäilen ansaitsevan elintasoaan ko. keinoin. Hän kun seikkailee Malediiveilla, Monacossa yms. kohteissa, vaikka vakityötä ja maksavaa puolisoa ei ole ja yksi lapsikin kotimaasta löytyy. Ilmeisesti hän tekee jonkinlaista Escort-keikkaa, sillä yksin hän ei matkustele, mutta matkakumppanit eivät koskaan kuvissa näy. Sekään ei automaattisesti tarkoita seksiä, vaikka se toki mahdollista ja jopa todennäköistä onkin. Hänkään ei tosin Suomessa asu, eikä tänne ole asiaakaan kuin korkeintaan turistiksi. Oleskelulupaa kun ei irtoa, jos ei ole pätevää syytä tänne tulla, kuten opiskelu, avioliitto tai työpaikka. Siksi epäilenkin, että aloittajan tuntemat venäläiset sinkkunaiset ovatkin täällä töissä, ja siksi heidän elintasossaan ei pitäisi olla mitään ihmettelemistä.

      Sen sijaan pistää miettimään, että millainen henkilö on aloittaja, joka kuvaa itseään ”säännöllisesti työssä käyväksi pohjoisen naiseksi”. Jos säännöllisesti työssä käyvällä ei ole varaa huonekaluihin, vaatteisiin ja matkusteluun, niin jotain on vialla. Ja painotan, että nyt puhutaan sinkkunaisista, eikä mistään kolmen lapsen yksinhuoltajista. Ei ole pakko ostaa huonekaluja Vepsäläisestä. Ei ole pakko hakea vaatteita ja laukkuja Burberrylta tai Vuittonilta. Matkustelutkin voit tehdä halvalla, jos ostat lennot ajoissa ja valitset halvat majoitukset, tai kyttäät halpoja äkkilähtöjä. Jopa matalapalkka-alan palkat niihin riittävät, kunhan pikkuisen osaat suunnitella. Älä syyttele venäläisiä ja ukrainalaisia naisia, vaan katso ihan ensimmäiseksi peiliin, ja mieti että olisiko siellä jotain kehittämisen tarvetta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe