Unelmatyö olikin pettymys

Helmiina--

Hei..
Vaihdoin vuoden alussa työpaikkaa. Työskentelin aiemmin mukavassa toimistotyössä, joka ei kuitenkaan vastannut koulutustani, ja palkka oli surkea työn vaativuuteen nähden. Viihdyin työssä kohtalaisesti, mutta minusta tuntui, etten edennyt elämässäni. Hain muita työpaikkoja, ja lopulta nappasi. Sain oman alan työpaikan hyvämaineisesta yrityksestä, ja ajattelin, että tästä se lähtee!

Olen tosi kiitollinen, että sain työpaikan, kun sitä toivoin. Mutta, nyt kun olen ollut uudessa työssä muutaman kuukauden, olen joutunut myöntämään itselleni, ettei kyseinen työ olekaan yhtään minun juttuni. Vaikka yrittäisin suhtautua työhön positiivisesti ja innolla, en oikeasti löydä minkäänlaista sisäistä motivaatiota tähän työhön. Lisäksi esimieheni ja minun kemiat ei kohtaa, ja tuntuu, ettei hän pidä minusta. Esitän kuitenkin kaikille mukavaa ja reipasta, vaikka ottaakin päähän.
Tiedän että uuteen työhön totuttelu vie aikaa. En kuitenkaan koe olevani sopiva ko. työhön ja kilpailuhenkiseen työpaikkaan. Kaipaan entistä työpaikkaani.

Onko muita kohtalotovereita? Miten olette toimineet, kun olette huomanneet tehneenne "virheen" vaihtaessanne työpaikkaa uuteen?

11

3799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvoisin

      sinua katselemaan ainakin vuoden, ehkä silloin voit muodostaa mielipiteesi työpaikasta. Pari kuukautta ei kerro vielä mitään, kaikki on niin uutta ja ihmeellistä.

    • Helmiina--

      Kokonainen vuosi tuntuu pitkältä ajalta, kun tällä hetkellä jokainen viikko ja päiväkin tuntuu ikuisuudelta kyseisessä työssä. Olen nuori, ja tuntuu että elämä menee hukkaan, kun en pääse toteuttamaan itseäni työni kautta. En haluais tuhlata hetkekään.

      Mutta yritän keskittyä työni ulkopuoliseen elämään, sitä rakastan ja siitä saan voimaa.

      Ap

    • haurastus

      Tässä yksi vaihtoehto: Sinnittele kesän yli ja hae syksyn haussa opiskelemaan. Kun olet vuoden ollut ja opiskelupaikka on valmiina, niin on pakko myöntää 2 vuotta opintovapaata. Sat aikaa hengähtää ja rauhassa hakea uutta työtä.

    • ElämäYllättää

      Voi olla, että mielesi vielä muuttuu kunhan olet rutinoitunut työhösi ja päässyt talon tavoille ja alatkin viihtymään paikassa. Jos palkka on riittävä, kannattaa jäädä siihen työhön ja etsiä elämääsi sisältöä työn ulkopuolelta. Saat sitten myöhemmin hyvän työtodistuksen ja suosittelut;) Tällä hetkellä on vaikeampi tuosta noin vain vaihtaa työtä eikä pienet työpätkät näytä hyvältä cv:ssä.

      Missään nimessä ikinä ei kannata hakea opiskelemaan ihan vain mitä tahansa päästäkseen pois työpaikasta. Velkaannut etkä edes pidä opiskeltavasta alastakaan.

      Itse olen tehnyt paljon virheitä esim. vaihdoin työpaikkaa silloisen ihastuksen takia eikä se missään nimessä olisi kannattanut, hain opiskelemaan ihan mitä tahansa, jotta en jäisi työttömäksi, vaikka oikea ratkaisu olisi ollut mennä kortistoon hetkeksi. Otin opintolainaa ja velkaannuin sekä opiskelin alaa, mikä ei kiinnosta. Sain myös kerran työpaikan, vaikka haastattelun jälkeen tuntui siltä, että tuonne en missään nimessä halua. Otin kuitenkin työn vastaan ja viihdyin työpaikassa erinomaisesti.

      • Niinpäyllättää

        Kukaan sanonut, että hakee opiskelemaan ihan vain mitä tahansa, mistä ei pidä? Usein voi jatkaa opintoja samallakin alalla, mistä pitää.

        Vika voi todellakin olla työpaikassa, ei alassa. Miten huonosta työpaikasta saa hyvän työtodistuksen ja suosittelut?


    • Etsiuusityö

      Jos esimiehen kanssa ei kemiat kohtaa, niin tuskin saa hyvät suosittelut. Voi tulla koeaikapurku tai muita ongelmia. Usein oma tunne kertoo, onko työpaikka sopiva vai ei. Usein tunne on molemminpuolinen. Vuoden vaihteessa siis aloitit ja nyt on jo huhtikuun loppupuoli - kyllä sen neljän kuukauden kuluessa jo tietää, onko sopiva vai ei. Nyt ilmeisesti ei.

      Itse ei kannata silti irtisanoutua, ellei ole uutta työpaikkaa, koska silloin tulee pitkä karenssi. Kannattaa vähin äänin katsella uutta työtä. Ala voi olla sopiva vaikka juuri tuon kyseisen työpaikan ilmapiiri tai kulttuuri ei ole sopiva.

      • Itsestäkiinni

        Itse olen saanut muutaman kerran koeaikapurun, vaikka esimiehen kanssa ei ollut yhtään mitään ongelmia, työkavereiden kanssa ei ollut mitään ongelmia, työni hoidon moitteetta ja loistavasti ja toisessa jopa kehuttiin viikkoa ennen kuinka hyvä ja tehokas olen. Eli tosiaan ei välttämättä tarvitse olla millään tavoin molemminpuolinen tunne.

        Eli koeaikapurku voi tulla ihan muista syistä: esim. poliittiset syyt, työsyrjintä, kateus, joku kokee uhkana, korruptio, joku toinen firma haluaa työntekijän, joku kateellinen tai viranomaiset käyvät puhumassa perätöntä paskaa, firma huomaakin, että rahat on loppu, tilallesi halutaan joku epäpätevämpi, joka on jonkun kaveri, sukulainen, salarakas tms.

        Itsestähän kaikki on kiinni. Jos haluaa lähteä niin sitten lähtee. Tietysti työnantaja voi savustamalla ja veemäisellä toiminnalla toivoa, että työntekijä itse lähtee ja työnantaja säästyy näin laittomalta irtisanomiselta.


    • Helmiina--

      Kiitos vastauksista.

      Opiskelu ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto, koska minulla on jo hyvä koulutus, enkä voi lähteä opintovapaalle, koska aloitin työt vuoden alussa.

      Tekisi mieli lähteä saman tien, mutta se ei näyttäisi hyvältä CV:ssä. Suunnitelmani on tämä: Olen päättänyt löytää uuden työn. Aion siis saada uuden työpaikan, ja sitten purkaa nykyisen työsuhteen koeajalla. Vaikka nykyisessä työssäni en viihdy, olen kuitenkin hoitanut hommani ihan ok, ja kyllä siitä ongelmia työnantajalle koituu, kun yllättäen lähden.

      Olen tässä nykyisessä työssäni ainakin oppinut sen, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä, ja mitä oikeasti elämältäni haluan. En pysty tekemään työtä, jolla ei ole minulle mitään muuta merkitystä kuin se, että se näyttää CV:ssä hyvältä ja saan palkkaa. Tälläkin työllä oli siis tärkeä rooli elämässäni, se todellakin avasi silmäni.

      Ap

    • Helmiina--

      Pakko purkautua.. Minulla on vielä koeaikaa jäljellä. Nyt esimies antoi ukaasin, että jos en muutu, työpaikkani on vaarassa. Sain kiitosta tarkkuudesta, ystävällisyydestäni ja hyvästä asenteestani. Esimieheni mielestä en kuitenkaan ole riittävän rohkea ja aktiivinen, enkä siksi sovi joukkoon. Olen tehnyt työni hyvin, ottanut lisätöitä, olen aina kohtelias ja reipas. Tuntuu tosi pahalta, kun olen kuitenkin hoitanut työni ja ollut kunnollinen. Tykkään viettää lounastauon itsekseni kaupungilla, koska kaipaan omaa rauhaa. Enkä uutena työntekijänä osaa vielä ottaa kantaa kaikkiin työasioihin ja olla superaktiivinen keskusteluissa.

      Ap

      • isänmaan_asialla

        Keskusteluissa auttaa muutama niksi. Tässä pari niksiä aluksi. Ensimmäinen niksi: ei kannata pohtia ollenkaan mitä sanoisin ja onko nyt minun vuoroni. Silloin joutuu koko ajan miettimään mitä voisi kommentoida ja siksi ei pysty olemaan keskustelussa mitenkään läsnä. On monta pitkää askelta jäljessä. Parempi vain liukua keskustelun rytmissä mukana ja unohtaa se oma todistajan taakka ja roolinsa. Toinen niksi: ihmisten puheessa on usein monta tärppikohtaa. Viimeisessä sanotussa lauseessa voi olla monta tärppiä ja avainsanaa. Avainsanoista voi aina löytää jonkun uuden keskustelupolun, jonka siis itse laittaa liikkeelle koepallona. Monet kahvipöytäkeskustelut ovat usein poukkoilevia. Harvoin niissä saman teeman ympärillä pyöritään koko aikaa. https://www.youtube.com/watch?v=VXRnFZAZZ_k


      • Orjuutus

        Hyvä hyvä, mestari kehuu, ota tikkari!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2446
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1358
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1087
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe