Tottuuko omaan tatuointiin?

Leima10

Kysymys pidemmän aikaa tatuoinnin omistaneille? Tottuuko kuvaan ja sen pysyvyyteen? Mietittekö edes koko asiaa? Oletteko esim. 90-luvun kuviinne edelleen tyytyväisiä? Nm. Muutama vuosi leiman kanssa ollut.

4

198

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Santaslittlehelper

      Pari vanhaa tribaalia 90-luvulta alkoi kyllästyttämään. Vedettiin uudet päälle.

    • huolellista_harkintaa

      Yleisellä tasolla asia riippuu varmasti lähinnä siitä, kuinka perusteellisesti tatuoinnin ottamista on harkinnut ja kuinka henkilökohtaiset ja pysyvät motiivit kuvan aihevalinnan taustalta löytyy.
      Jokainen ajattelee ja toimii tavallaan, mutta itse en voisi ottaa tatuointia, jonka merkitys pelkistyisi sanaan "leima".

      Harkitsin pitkälti yli kymmenen vuotta. Lopulta alkoi tuntua siltä, että kuva on jo ihossani mutta toistaiseksi näkymättömänä. Parin viimeisen harkintavuoden aikana en enää olisi kyennyt luopumaan ajatuksesta lopullisesti: tatuoinnin ottaminen oli ainoa mahdollinen päätös ja kyse oli enää siitä, milloin rohkeuteni riittää lopulliseen ratkaisuun.

      Kuvan teettämisestä on nyt reilut seitsemän vuotta. Kertaakaan en ole katunut. Kävellessäni tatuoijalta hotellille mietin ainoan kerran elämässäni hetken aikaa, teinkö sittenkään fiksusti. Ensimmäinen vilkaisu hotellihuoneen peiliin häivytti kaiken epäröinnin: kuva oli niin upea, että se olisi pitänyt teettää paljon aikaisemmin. Yhä nykyäänkin olen aivan yhtä tyytyväinen joka kerta peiliin katsoessani. Kuva on hieno, sen aihe edelleen mieluinen ja värit hyvin säilyneet. Olen hyvin tottunut tatuointini pysyvyyteen: on vain hyvä, ettei kuvaa tarvitse tehdä joka päivä uusiksi ja ettei se mene pilalle kosketuksesta. Kaiken lisäksi nautin jo periaatetasolla siitä, että tekemäni valinta on oikeasti lopullinen.

      En yllytä enkä jarruta, mutta kehotan kaikkia tatuoinnin ottamista suunnittelevia harkitsemaan loppuun asti, mitä suunniteltu kuva merkitsee nimenomaan itselle tässä ja nyt sekä vuosikymmenten kuluttua. Hyvä fiilis artistin kanssa merkitsee myös: vaikkei artistia tapaisi enää koskaan uudelleen ja vaikka tärkein asia on tietenkin kuvan onnistuminen, kuva on toissijaisesti myös muisto sen tekemiseen kuluneista hetkistä.

    • oioioioioioiiiiioioi

      Mitä ihme, "tottuuko tatuointiin"? Siinähän se on iholla siinä missä mun umppariarpi, ihokarvat ja napakin. Ei se tiellä ole ollut. :D Tai oikeastaan ne, mulla on useampi kuva (16 vuoden aikana tasaisesti otettuja) ja tänä vuonna ajattelin ottaa vielä yhden pienen ammattia kuvaavan setin, kun täytin 40 vuotta.
      Jos taas arveluttaa se, tottuuko tatuoinnin kuvioaiheeseen, kannattaa harkita oikeasti vielä ainakin muutaman kuukauden ajan. Älä ota "muotikuvia"!

      • Mitenkäoli

        Jäi sulta toi avaus sit ihan lukematta? Riittikö äly vain otsikon tavaamiseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe